-
Τόσα χρόνια η Lion είχε γίνει ένα με τη ζωή μας στο Κηφισό. Σήμα κατατεθέν. Άλλαξαν οι καιροί. Τώρα θα αλλάξουν λογότυπα και φαντάζομαι ότι θα αλλάξουν και το όνομα της Lion...
Πάντως ευτυχώς οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν Γαλλικοί με δόση Ρουμανίας. Και θα έχουν και το Clio πρώτη μούρη που τα σπάει...
Άραγε τα κεντρικά της Peugeot που θα τα πάνε; Ελπίζω όχι σε κανά υπόγειο...
-
την πεζω την πηρε ο α/πος της σιτροεν (συγγελιδης) οποτε μια χαρα την ξερει τη δουλεια τοσα χρονια και με τοσες φιρμες. Αλοιμονο σε μας με τα Σουμπαρου
-
Σουμπαρού;;; Ωχ!... Υπομονή...
-
Πάει και αυτή...
Κάτι μου λέει ότι πλέον κάθε κατασκευαστής μαζεύεται κάτω από την ομπρέλα του εξαγοραστή του.
Θα πηγαίνουμε για VW και μέσα στην εμπορία θα έχει SEAT, AUDI και SKODA...
Όπως γίνεται ήδη με τους άλλους.Λήξη σύμβασης της ΒΙΑΜΑΡ με τη Skoda το 2017
09/06/2015 00:45
Με έκπληξη υποδέχτηκε ο χώρος του αυτοκινήτου στην Ελλάδα τα νέα ότι η Skoda AUTO κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε από το 1979 με τη ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, η οποία όλο αυτό το διάστημα ήταν η αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων SKODA στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό από τη ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών λήγει τον Μάιο του 2017.
Στην ανακοίνωση δε γίνεται πάντως αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στο… διαζύγιο, απλά επισημαίνεται το υψηλό μερίδιο που είχε η Skoda στην ελληνική αγορά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ
*Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., μεταξύ των άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων της, υπήρξε η αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της SKODA, για 35 συναπτά έτη.
Την 29η Μαΐου 2015, η SKODA AUTO a.s. κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα, ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30η Μαΐου 2017.
Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας δεν θα αναφερθεί στους λόγους της καταγγελίας. Αυτό είναι υποχρέωση, και το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της SKODA AUTO a.s. να το πράξει.
Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και τώρα που γράφεται αυτό το Δελτίο Τύπου, κατείχε και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγοράς που κατέχει η SKODA στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και παράλληλα το τετραπλάσιο από τις χώρες της Μεσογείου.
Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι μία από τις πιο Υγιείς εταιρείες του χώρου και Όχι μόνο. Και θα παραμείνει έτσι.
Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους ήδη υπάρχοντες ή μέλλοντες πελάτες της, αλλά και τους πιστούς συνεργάτες της, θα εξυπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις συμβατικές ή άλλες, υποχρεώσεις της με τον ίδιο ακριβώς συνεπή τρόπο που το πράττει κατά τα τελευταία 35 συναπτά έτη της συνεργασίας της με τη SKODA AUTO a.s.
Με την ευκαιρία, θέλουμε, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες της SKODA για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όνομα της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια, όπως και όλους αυτούς που θα το πράξουν μέχρι την 30η Μαΐου 2017.
ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.
*
http://www.newsauto.gr/lixi-simvasis-ti ... a-to-2017/ -
Η ΒΙΑΜΑΡ δεν ήταν και ο καλύτερος αντιπρόσωπος. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την απαξιωτική τους αντιμετώπιση στη λεωφόρο βουλιαγμένης στα τέλη του 2005 όταν ο πατέρας μου ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το νεοφερμένο τότε octavia 5. Ο πωλητής βαριότανε ξεκάθαρα να μας εξυπηρετήσει και να μας λύσει την παραμικρή απορία για το αυτοκίνητο. Ακόμα και στην απλή ερώτηση για τον εξοπλισμό και τις διαφορές με το octavia tour που υπήρχε ακόμα προς πώληση, απλώς μας έδωσε το αναλυτικό χαρτί της αντιπροσωπείας για να το διαβάσουμε και να τις βρούμε μόνοι μας. Και όλα αυτά έχοντας γίνει ξεκάθαρο από την αρχή πως ενδιαφερόμαστε για το αυτοκίνητο και η αγορά θα γίνει άμεσα και με μετρητά. Παραλίγο αυτό να γίνει και η αιτία να μην αγοράσει το octavia ο πατέρας μου, αλλά να πάει να δει το avensis. Τελικά αγοράστηκε το octavia από άλλη αντιπροσωπεία που βρήκαμε εμφανώς καλύτερη διάθεση εξυπηρέτησης... Όπως αποδείχτηκε και αργότερα το δίκτυο των συνεργείων τους, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό, τόσο σε εξυπηρέτηση, όσο και σε τεχνικές γνώσεις ούτε και στις τιμές. Αν γενικά δεν είχε μείνει τόσο ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, νομίζω πως δε θα το σκεφτόταν ποτέ να αγοράσει ξανά skoda στο μέλλον...
-
Θα συμφωνήσω εντελώς.
Και εγώ τα ίδια έπαθα σε εμπορίες της BIAMAΡ και σε δύο εξουσιοδοτημένους εμπόρους το 2009.
Τέτοια αδιαφορία και στυλάκι απαξιωτικό για τους άλλους κατασκευαστές δεν την είχα ξαναδεί πουθενά.Ήταν τέτοιο το αίσχος τους, που ο πωλητής κορόιδευε μπροστά μου, υποψήφιο πελάτη που ήθελε να κάνει ανταλλαγή με ένα FIAT STILO. Ο άνθρωπος ήρθε στην εμπορία, και όση ώρα πάρκαρε το STILO από έξω, ο άλλος τον κορόιδευε και μου έλεγε ότι 'Φέρνει το Ιταλικό και με ηλιοροφή για ανταλλαγή. Το έχει ξαναφέρει. Τα Ιταλικά είναι για πέταμα. Δεν το καταλαβαίνει;;;;'.
Και μετά απαξίωσε εντελώς τα Κορεάτικα, ώστε να με προετοιμάσει και μένα ψυχολογικά.
Από το 2009 περιμένω τηλέφωνο για να μου πουν πόσο παίρνουν το Hyundai Coupe που είχα τότε...Καραγκιόζηδες
-
Λες να τους κάνουν φροντιστήριο ή είναι ξεφτέρια από γεννησιμιού τους?
-
Εννοείται ότι τους εκπαιδεύουν, αλλά και πολλοί είναι ντουβάρια εντελώς. Τσιμεντόλιθοι.
Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση.
Ένας επαγγελματικός τομέας που έχει απαξιωθεί από τους ίδιους τους επιχειρηματίες (γενικούς αντιπροσώπους και εμπόρους).
Δεν νομίζω άλλος τομέας πωλήσεων να είναι τόσο άθλιος, όπου οι πωλητές να είναι και τόσο αναλώσιμοι. -
Πιάσε μια αντιμνημονιακή GLA AMG
Πτώση 37,75% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο πρώτο 15ήμερο Ιουλίου εν μέσω capital controls και αβεβαιότητας ωστόσο κάποιες εταιρείες με ακριβά μοντέλα σημείωσαν πολύ μεγάλη άνοδο...
Ειδικότερα στο πρώτο 15ήμερο Ιουλίου διατέθηκαν 1.978 καινούρια αυτοκίνητα έναντι 3.178 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Στην πρώτη θέση του πίνακα κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις αναρριχήθηκε η Peugeot με 386 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 183,8%.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Toyota με 211 αυτοκίνητα καταγράφοντας πτώση 40,23% ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Nissan με 210 ΙΧ σημειώνοντας μείωση 34,98%.
Η VW βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 116 αυτοκίνητα σημειώνοντας πτώση 64,09%.
Η έκπληξη στον πίνακα των πωλήσεων αφορά στην πέμπτη θέση όπου «συγκατοικούν» Opel και Mercedes! Οι δύο εταιρείες διέθεσαν στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου 108 αυτοκίνητα έκαστος γεγονός που σημαίνει πως αρκετοί καταναλωτές ακόμη και την περίοδο των capital controls έσπευσαν να «επενδύσουν» τα χρήματα που είχαν κρυμμένα σε κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο.
Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η Opel σημείωσε πτώση 57,81% ενώ αντίθετα η Mercedes κατέγραψε αύξηση 56,52% στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου!
Στη συνέχεια ακολουθεί η Suzuki με 107 αυτοκίνητα σημειώνοντας πτώση 48,56% ενώ η τελευταία εισαγωγική που κατάφερε να διαθέσει τριψήφιο αριθμό οχημάτων αφορά στην Citroen με 100 μονάδες καταγράφοντας αύξηση 29,87%.
Πάντως από τις 30 εισαγωγικές εταιρείες που πραγματοποίησαν πωλήσεις στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου μόλις πέντε από αυτές κατάφεραν να καταγράφουν αύξηση ενώ όλες οι υπόλοιπες σημείωσαν μεγάλη πτώση.
Επίσης στα ευρήματα του 15ημέρου μπορεί κανείς να διακρίνει πως μάρκες με φθηνά αυτοκίνητα σημείωσαν πολύ μεγάλη πτώση σε αντίθεση με αυτοκινητοβιομηχανίες με ακριβά μοντέλα.
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου