-
Sorry αλλά θα συμφωνήσω και γω με τον παραπάνω φίλο...
Το καταλαβαίνω πως είσαι εξοργισμένος για την εξααπάτηση και έχεις 100% δίκιο , αλλά αν σε κάνει να νιώσεις καύτερα, επειδή η μάνα μου έχει ακριβώς το 1.2 με τα 64 άλογα, σου λέω υπέυθυνα πως και αυτό σέρνεται και αυτά τα 9 άλογα διαφορά δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό.Επίσης το ότι είναι από Leasing το θεωρώ 100 φορές πιο ανησυχτικό από τα 9 άλογα.
-
Εφόσον δεν αγόρασε 64ΗΡ αλλά 1,2, απάτη δε νομίζω να γίνει δεκτή...
το αυτοκίνητο εφόσον έχει εισαχθεί κανονικά και δεν έχει υποστεί αλλαγή κινητήρα, δεν είναι υποχρεωμένος ο πωλητής να σου παραθέσει ΟΛΑ τα στοιχεία του αυτοκινήτου...
Ηθικά βέβαια παραμένει απάτη, αλλά νομικά δε νομίζω οτι μπορεί να βρει το δίκιο του. Είναι σα να αγοράσες αυτοκίνητο, να μη ρωτήσεις αν είναι τρακαρισμένο και να μη το ψάξεις, και τελικά να διαπιστώσεις οτι έχει φάει στούκα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τηλεφωνο κατευθειαν στο 1520, γενικη γραμματεια καταναλωτη για καταγγελια και συμβουλες για περαιτερω δραση...Ζητα μια συμβουλη...
http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=90
**Διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων των Καταναλωτών → Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές
**
«Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές» αποτελεί κάθε πράξη, παράλειψη, τρόπος συμπεριφοράς ή εκπροσώπησης, εμπορική επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, ενός εμπορευομένου, άμεσα συνδεόμενη με την προώθηση, πώληση ή προμήθεια ενός προϊόντος σε καταναλωτές, όταν είναι παραπλανητική ή επιθετική. -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Το καταλαβαίνω πως είσαι εξοργισμένος για την εξααπάτηση και έχεις 100% δίκιο , αλλά αν σε κάνει να νιώσεις καύτερα, επειδή η μάνα μου έχει ακριβώς το 1.2 με τα 64 άλογα, σου λέω υπέυθυνα πως και αυτό σέρνεται και αυτά τα 9 άλογα διαφορά δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό.Επίσης το ότι είναι από Leasing το θεωρώ 100 φορές πιο ανησυχτικό από τα 9 άλογα.
Που το ξέρεις ότι αυυτά τα 9 άλογα δεν κάνουν διαφορά; Άλλα δείχνουν οι μετρήσεις που παρέθεσε ο φίλος.
Επίσης για αστική -υπεραστική κίνηση το αμάξι δεν σέρνεται γιατί έχει πολύ κοντό σασμάν και είναι τρικύλινδρο. Στην πόλη- προάστεια είναι πιο 'σπιρτόζικο' από το δικό μου ίμπιζα με τα 100άλογα!@burst
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν νομίζω πως δόθηκαν, θα κάνεις τίποτα ή θα περιμένεις δικαίωση από εμας; -
Παιδιά, σωστά ΟΛΑ αυτά που γράφετε, αλλά η ουσία της εξαπάτησης δεν έχει να κάνει με το εάν μου είπαν ή όχι για τα 64 άλογα, αλλά ότι ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!. Το 55άρι δεν έχει πουληθεί ποτέ και σε κανέναν ιδιώτη όλα αυτά τα χρόνια, πολύ απλά γιατί ποτέ δεν υπήρξε σε τιμοκατάλογο και ποτέ δεν εμφανίστηκε σε αντιπροσωπεία VW! Αυτό είναι το 'πάτημα' το δικό μου. Ότι κανένας και σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαινε στον κόπο να ξεκαθαρίσει αν το αυτοκίνητο ειναι 55 ή 64 άλογα γιατί το αυτοκίνητο που πήρα 'ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ' (θεωρητικά πάντα όπως αποδείχθηκε!) και δεν έχει πουληθεί ΠΟΤΕ καινούριο σε ιδιώτη!
-
Σου ξεκαθάρισαν ότι το αμάξι είναι ελληνικό και όχι εισαγωγής εξωτερικού?Γιατί για να είναι στους καταλόγους τους ελληνικούς, πρέπει να εισάγεται στην Ελλάδα πρώτα.
Η Karenta-Kosmocar και οποιαδήποτε αντιπροσωπεία έχει στους καταλόγους της μόνο τα αυτοκίνητα που επίσημα ήρθαν στην Ελλάδα.
Αν σου το ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για ελληνικό αμάξι, με το καλό να τους ( ... ) και εύχομαι να δικαιωθείς.Αν όχι, αμφίβολα τα πράγματα...Ο χρήστης chemic έγραψε:
@burst
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν νομίζω πως δόθηκαν, θα κάνεις τίποτα ή θα περιμένεις δικαίωση από εμας;+οο
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Που το ξέρεις ότι αυυτά τα 9 άλογα δεν κάνουν διαφορά; Άλλα δείχνουν οι μετρήσεις που παρέθεσε ο φίλος.
Επίσης για αστική -υπεραστική κίνηση το αμάξι δεν σέρνεται γιατί έχει πολύ κοντό σασμάν και είναι τρικύλινδρο. Στην πόλη- προάστεια είναι πιο 'σπιρτόζικο' από το δικό μου ίμπιζα με τα 100άλογα!@burst
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν νομίζω πως δόθηκαν, θα κάνεις τίποτα ή θα περιμένεις δικαίωση από εμας;Εννοείται ότι θα κινηθώ με οποιοδήποτε μέσο μπορώ, απλώς δεν μπορώ να το κάνω αυτή τη στιγμή, γιατί πριν από λίγες μέρες βγήκα από χειρουργείο (αμυγδαλές) και αυτή τη στιγμή δεν έχω τη διάθεση και τη δυνατότητα γι'αυτο!
Για το θέμα της ιπποδύναμης, και επειδή στο παρελθόν είχα και τον 16βάλβιδο 1400άρη σε άλλο αυτοκίνητο, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το 1200άρι είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μοτέρ! Πολύ πιο εύστροφο, ευχάριστο και οικονομικό, σε αντίθεση με τον 1400 που σου δίνει την αίσθηση του ράθυμου και αργού κινητήρα που πρέπει να πατήσεις το γκάζι βαθιά (και να στείλεις την κατανάλωση ψηλά!) για να αρχίσει να ανταποκρίνεται και να κινείται γρήγορα...
Στην πράξη, και πέρα από τις μετρήσεις που έστειλα πιο πάνω, η διαφορά πρακτικά του 55άρη με τον 64άρη είναι ότι ο πρώτος 'ψοφάει' μόλις φτάσει τις 4000 στροφές, όταν ο δεύτερος συνεχίζει να αποδίδει καλά μέχρι τις 5000 - 5500 στροφές. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι με 5η σε αυτοκινητόδρομο το 55άρι 'αρνείται' να επιταχύνει μόλις περάσει τα 110, οπότε για να προσπεράσεις ή για να ακολουθήσεις τη ροή της κίνησης θα πρέπει να κατεβάσεις σε 4η. Από την άλλη μεριά, μπορεί το 64άρι να μη βάζει φωτιά στο δρόμο (δεν έχει κατασκευαστεί άλλωστε γι'αυτό!), αλλά έχει τη δυνατότητα να κινηθεί περισσότερο αξιοπρεπώς μέχρι τα 140 χλμ. Αυτή είναι η βασική διαφορά των δύο αυτοκινήτων, συν το γεγονός ότι η αυξημένη πίεση που ασκείται στην περίπτωση του 'μικρού' κινήτήρα έχει σαν αποτέλεσμα ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση.
Σε ό,τι αφορά το leasing, teris3 πιστεψέ με είδα πολλά αυτοκίνητα ιδιωτών που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση: τρακαρισμένα ταλαιπωρημένα, κ.ό.κ. Δεν μένω σε στερεότυπα, αγοράζω ένα αυτοκίνητο που είναι σε καλή κατάσταση, είτε είναι από leasing, είτε από ιδιώτη, είτε από το εξωτερικό...
Άλλωστε το έγραψα και σε προηγούμενο post:
Θεωρώ προτιμότερο να ξέρω την πραγματική καταγωγή του αυτοκινήτου και μάλιστα να το πληρώνω γι'αυτον το λόγο πιο φθηνά, παρά να πάρω ένα 'αυτοκίνητο που το είχε γυναίκα ή συνταξιούχος' ή οτιδήποτε άλλο σκαρφίζεται το λαμόγιο ο μαντράς για να σπρώξει μάπα αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σου ξεκαθάρισαν ότι το αμάξι είναι ελληνικό και όχι εισαγωγής εξωτερικού?Γιατί για να είναι στους καταλόγους τους ελληνικούς, πρέπει να εισάγεται στην Ελλάδα πρώτα.
Η Karenta-Kosmocar και οποιαδήποτε αντιπροσωπεία έχει στους καταλόγους της μόνο τα αυτοκίνητα που επίσημα ήρθαν στην Ελλάδα.
Αν σου το ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για ελληνικό αμάξι, με το καλό να τους ( ... ) και εύχομαι να δικαιωθείς.Αν όχι, αμφίβολα τα πράγματα...@burst
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν νομίζω πως δόθηκαν, θα κάνεις τίποτα ή θα περιμένεις δικαίωση από εμας;+οο
Ναι, πρόκειται για ελληνικά αυτοκίνητα, εισαγωγή της Karenta-Kosmocar (προκειμένου προφανώς να πετύχει καλύτερη τιμή - προσφορά) για τις εταιρίες leasing. Αυτό αποτελεί την απάντηση του αρμόδιου υπεύθυνου της εταιρίας.
Τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου ουδέποτε έχουν βγει σε αντιπροσωπείες VW για πώληση σε ιδιώτες, γι'αυτό και η αγορά (μαντράδες, Renault, κ.ά., συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του δικτύου της VW!) δεν γνωρίζει τίποτα γι'αυτα και τα πουλάει σαν 64άρια! -
Ο χρήστης Burst έγραψε:
Τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου ουδέποτε έχουν βγει σε αντιπροσωπείες VW για πώληση σε ιδιώτες, γι'αυτό και η αγορά (μαντράδες, Renault, κ.ά., συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του δικτύου της VW!) δεν γνωρίζει τίποτα γι'αυτα και τα πουλάει σαν 64άρια!
Μαιμου POLO ?