-
Απαίτησε τουλάχιστον αυτοκίνητο αντικατάστασης (αν και δε νομίζω να μην στο έχουν προτείνει ακόμα).
Επίσης μπορείς να τους πιέσεις να σου δώσουν μια πολύ γενναία έκπτωση και να πάρεις ένα ίδιο καινούριο και να ηρεμήσεις (επιτέλους).Ας πούμε σα να στο αγοράσουν ως μεταχειρισμένο σε καλή τιμή και να πάρεις εσύ από αυτούς ένα αμάξι καινούριο.
Καταλαβαίνω ότι έτσι μπαίνεις σε (περιττά?) έξοδα και μάλιστα εκτός προγράμματος.Μία ιδέα έδωσα...Εγώ πάντως θα το πρότεινα στο συνεργείο.Αν δεν μπορούν να δώσουν λύση, τουλάχιστον ας σε βγάλουν εσένα από τη δύσκολη θέση και άσε τους το αμάξι να το κάνουν και βίδες άμα θέλουν.
Στο λέω αυτό γιατί έτσι όπως έχει η κατάσταση, έχεις ένα αμάξι που κάνει 10-15-20-25.000€ (και παραπάνω μπορεί) και κάθε μέρα που περνά απαξιώνεται ενώ εσύ από την άλλη δεν μπορείς (έστω) να το χαρείς.
Και εσύ δεν έχεις αμάξι και λεφτά χάνεις που το αμάξι έχει μπει συνεργείο.Εύχομαι ειλικρινά να ξεμπερδέψεις γρήγορα και ο Γερμανός μηχανικός να βρει την άκρη στο αμάξι σου.
-
Δεν υπάρχει βλάβη που δεν βρίσκεται, μην τρελαθούμε τελείως, πιστεύω ότι δεν θέλουν να ρίξουν τα μούτρα τους να ρωτήσουν, άρχισε τα mail σε Αθήνα και Γερμανία να δείς πόσο γρήγορα βρίσκεται η βλάβη.
Μην τους λυπάσαι, στείλε mail στην Γερμανία εξηγώντας πόσο καιρό σε ταλαιπωρεί το πρόβλημα, και πόσο είναι μέσα το αυτοκίνητο, με τα κεντρικά στην Αθήανα επικοινώνησες ?
Πάρε ένα φορτωτή και έμπα μέσα στην βιτρίνα τους κατεβάζοντας τη τζαμαρία, να δείς πόσο γρήγορα βρίσκεται η λύση. Τους παλιολαλάκες το παίζουνε και μηχανικοί.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν υπάρχει βλάβη που δεν βρίσκεται, μην τρελαθούμε τελείως, πιστεύω ότι δεν θέλουν να ρίξουν τα μούτρα τους να ρωτήσουν, άρχισε τα mail σε Αθήνα και Γερμανία να δεις πόσο γρήγορα βρίσκεται η βλάβη.+1
Συμφωνώ απόλυτα! (ειδικά για το mail στη Γερμανία)Πάρε ένα φορτωτή και έμπα μέσα στην βιτρίνα τους κατεβάζοντας τη τζαμαρία, να δείς πόσο γρήγορα βρίσκεται η λύση.
-
To mail στην Γερμανια θα προωθηθεί στην Αθήνα.
-
Δεν υπάρχει βλάβη που δεν βρίσκεται...Πριν μερικά χρόνια ο Σαρακάκης είχε ένα Βόλβο που άναβε το λαμπάκι του αερόσακου και δεν μπορούσαν να το φτιάξουν. Το πήραν πίσω (ο πελάτης αγόρασε άλλο) και μετά το πουλούσαν χωρίς αερόσακο οδηγού.
-
-
Και όμως υπάρχει βλάβη που δεν επισκευάζεται. Αυτό δείχνει η εμπειρία μου. 5 ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ. Η θεσσαλονίκη λέει ότι μιλάει καθημερινά με τη ΦΟΡΝΤ ΕΛΛΑΣ και αυτοί με τη ΦΟΡΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (αν θέλω το πιστεύω...)
Πάντως να το δώσω το αυτοκίνητο και να ζητήσω γενναία έκπτωση είναι μια κουβέντα. Όταν το αυτοκίνητο ήταν 2 ετών με 30000 τους το πήγα για να κάνω upgrade στο S-Max, και ενώ το είχα πάρει 20.000 μου το αγόραζαν 12.000-14.000. Τώρα για 4 χρόνια με 65000 αν είναι πολύ γενναιόδωροι θα μου δώσουν περίπου 15000, δηλαδή θέλω άλλα 5.000 για να πάρω το ίδιο καινούργιο, χώρια που παντρεύομαι τη ΦΟΡΝΤ, ενώ έχω αρχίσει να τη σιχαίνομαι.
Το καλό είναι ότι μου έχουν δώσει αυτοκίνητο αντικατάστασης. Ένα fiesta. Λόγω όμως της δουλειάς μου πρέπει να κάνω πολλά ταξίδια τα οποία λόγω της βλάβης τα έχω αναβάλει γιατί το αυτοκίνητο που μου έδωσαν κάθε άλλο παρά το εμπιστεύομαι.
Τι να πω ... Μη σου τύχει ... Μέχρι σήμερα ήμουν αισιόδοξος γιατί το αμάξι ήταν στην εγγύηση, αλλά σήμερα τα καρντάσια της αντιπροσωπείας μου ακούγονταν πολύ ... δεν ξέρω δεν καταλαβαίνω
Δυστυχώς ο νόμος προστασίας του καταναλωτή από τη μια αναφέρει ότι σε περίπτωση βλάβης που δεν επισκευάζεται ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να σου αντικαταστήσει με ίδιας ποιότητας και αξίας προιόν, παρόλα αυτά δεν προσδιορίζει το χρόνο παραμονής στο service του προιόντος, κάτι που για παράδειγμα στην Αγγλία είναι 28 εργάσιμες μέρες.
-
Νομίζω ότι παραείσαι ευγενικός μαζί τους, για βάλε τον δικηγόρο σου να τους στείλει κανένα εξώδικο, για σκλήρυνε λίγο τη στάση σου, τα ωραία σου λεφτά τους έχεις δώσει, τίποτα δε σου χαρίστηκε.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να δοθεί τεχνική λύση, είμαι σίγουρος ότι είναι ανίκανοι, και κάνουν μόνο για να αλλάζουν λάδια και να βάζουν νερό στο παγούρι για τα τζάμια.
Μηχανικός σημαίνει να ανοίξει το βιβλίο της Ford που σίγουρα το έχουν και να αρχίσει το ψάξιμο, από το πρωϊ μέχρι το απόγευμα να ξέρει τι έχει πάθει το ρημάδι, επισκευαστής σημαίνει αυτός που κάνει το service, και ανίκανος επισκευστής σημαίνει αυτός που έχει το αμάξι σου μέσα 5 εβδομάδες και κοιτάει το ταβάνι, γιατί εκεί μέσα δεν υπάρχει μηχανικός, κόβω το κεφάλι μου.
-
Νομίζω ότι παραείσαι ευγενικός μαζί τους, για βάλε τον δικηγόρο σου να τους στείλει κανένα εξώδικο, για σκλήρυνε λίγο τη στάση σου, τα ωραία σου λεφτά τους έχεις δώσει, τίποτα δε σου χαρίστηκε.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να δοθεί τεχνική λύση, είμαι σίγουρος ότι είναι ανίκανοι, και κάνουν μόνο για να αλλάζουν λάδια και να βάζουν νερό στο παγούρι για τα τζάμια.
Μηχανικός σημαίνει να ανοίξει το βιβλίο της Ford που σίγουρα το έχουν και να αρχίσει το ψάξιμο, από το πρωϊ μέχρι το απόγευμα να ξέρει τι έχει πάθει το ρημάδι, επισκευαστής σημαίνει αυτός που κάνει το service, και ανίκανος επισκευστής σημαίνει αυτός που έχει το αμάξι σου μέσα 5 εβδομάδες και κοιτάει το ταβάνι, γιατί εκεί μέσα δεν υπάρχει μηχανικός, κόβω το κεφάλι μου.
Μανώλη ρίξε εδώ μια ματιά, και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, σε ένα το έφτιαξαν, άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα ακόμα, όσο ψάχνεις βρίσκεις, πέρα την κατάσταση στα χέρια σου, μην εμπιστεύεσαι τα καραγκιοζάκια.
http://www.fordownersclub.com/forums/in ... #entry6593
-
Από την κατάσταση που επικρατεί στο συνεργείο καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Προχειρότητα, μπακαλοδουλειά, άρπα κόλα....Σου κάνουν service στο αυτοκίνητο και τους κυνηγάς να σου πουν τι σου άλλαξαν....
Τη δουλειά την πάω με το μαλακό γιατί σκοπός μου είναι να έχω το αυτοκίνητο μου. Δε βλέπετε τι τραβάνε αυτοί με το Μαβερικ, τι τραβήγματα έχουν. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να έχω αυτοκίνητο ακινητοποιημένο για δύο χρόνια. Έχω παιδί με προβλήματα υγείας και μεγάλες ανάγκες μετακίνησης.
Πριν τους το πάω στο συνεργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω στο ιντερνετ για να πάω διαβασμένος. Τους είπα τι είχα βρει, και με κοιτάγανε λες και τους μιλούσα για 'πυρηνική φυσική'.
Αν έχει κάποιος όρεξη για διάβασμα ας κοιτάξει:
http://www.ffoc.co.uk/modules.php?name= ... c&t=186880Συγκεκριμένα ένας Άγγλος του έβγαλε τη βλάβη μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της εργοστασιακής εγγύησης, δύο-τρεις φορές πήγε να σκοτωθεί στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας της απότομης απώλειας ισχύος και αναγκάστηκε να πάει το αυτοκίνητο 23 φορές στο συνεργείο...χωρίς λύση και στο τέλος το αντάλλαξε με άλλο αυτοκίνητο. Άλλος ήταν πιο άτυχος, ενώ είχε το ίδιο πρόβλημα για κακή του τύχη δεν άναβε το λαμπάκι της μηχανής με αποτέλεσμα η FORD UK. να μην αναγνωρίζει τη βλάβη.
Όλα αυτά τα γράφω προς γνώση και συμμόρφωση, αυτών που επιθυμούν να αγοράσουν αυτοκίνητο.
-
Τι άλλο να πω Μανώλη δεν ξέρω, καλή τύχη εδώ που έφτασες και καλά ξεμπερδέματα.
-
Το ίδιο πρόβλημα το είχε ξαφερφός μου σε Focus τελευταίας γενιάς...Έτρεχε στα δικαστήρια γιατί αυτή η απώλεια ισχύος του προκάλεσε ατύχημα...Αν θυμάμαι καλά η διάγνωση ήταν πρόβλημα στον εγκέφαλο....
-
Σήμερα επισκέφτηκα τη ΦΟΡΝΤ (Βροχίδης - Χατζής). Ακόμη η βλάβη παραμένει. Βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα και αυτοί με τη σειρά τους με τη Γερμανία. Μου έδειξαν και τα mail που στέλνουν στην Αθήνα. Τι να πω ... τους πιστεύω. Μου ζήτησαν να κάνω υπομονή ακόμη μια εβδομάδα και ύστερα να αρχίσω να ουρλιάζω στους Αθηναίους ....Τους είπα ότι θα στείλω εξώδικο στη ΦΟΡΝΤ ΕΛΛΑΣ και ο αντιπρόσωπος μου είπε να περιμένω και ότι πιστεύει ότι μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί κάποια λύση.
Θα δοκιμάσουν να αλλάξουν αντλία πετρελαίου και βλέπουμε.
Επίσης μου είπαν ότι σύμφωνα με την εγγύηση δεν μπορεί να γίνει αναστροφή πώλησης και αυτό που προβλέπεται σε μη επισκευάσιμη βλάβη ... αν και όπως μου είπε δεν τους έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο είναι η αλλαγή της μηχανής.
Τι να πω έχω χαλασθεί πολύ με το αυτοκίνητο ........
-
Αλλαγη μηχανης....Ποναει κεφαλι κοψει κεφαλι Κουραγιο φιλε,ελπιζω να ξεμπερδεψεις γρηγορα.
-
Kι αν η βλάβη είναι στα περιφερειακά?
Αρε με τα ρημάδια όλα,μετά αναρωτιώμαστε γιατί η toyota είναι στην κορυφή.... -
Θα αλλάξουν και τα περιφερειακά Αλλά θα μου αλλάξουν και τα φώτα.
Έχουν ένα προιόν το οποίο μπορεί να είναι καλό ή κακό, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι δεν μπορούν να το υποστηρίξουν αποτελεσματικά. Η ΦΟΡΝΤ έχει βρει εδώ και 3 χρόνια ότι υπάρχει πρόβλημα με τις βαλβίδες egr (βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων) και έχει ενημερώσει τους αντιπροσώπους για το πρόβλημα, και αυτοί αντί να ανακαλέσουν όσα φέρουν το πετρελαιοκινητήρα και να ελέγξουν τη βαλβίδα περιμένουν πότε θα κτυπήσει το πρόβλημα. Και στη συνέχεια κάνουν τον Κινέζο ότι δεν το γνώριζαν.
Ευτυχώς το πρόβλημα με βρήκε σε άδειο αυτοκινητόδρομο, και μόνο στο αυτοκίνητο, χωρίς την οικογένεια και χωρίς να είμαι φορτωμένος
-
Το πρόβλημα είναι μάλλον στην ECU. Χρειάζεται αναβάθμιση, πρέπει να υπάρχει κάποιο bag. Πρότεινε τους πριν αλλάξουν κινητήρα να βάλουν άλλη ECU δοκιμαστικά, και αν η Ford έχει βγάλει αναβαθμίσεις ας τις περάσουν, γιατί περιμένουν από την Αθήνα και δεν πέρνουν πρωτοβουλία ? Τι σόϊ συνεργείο είναι ?
-
Στο τεχνικό υπόμνημα που στέλνει η ΦΟΡΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στις ανά την Ευρώπη αντιπροσωπείες, αναφέρεται στη ταυτόχρονη αλλαγή βαλβίδας egr και αναβάθμιση του λογισμικού. Λογικά πρέπει να το έκαναν στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας που το αυτοκίνητο ήταν στο συνεργείο, γιατί μου ζήτησαν το δεύτερο κλειδί. Αυτό πιστεύω ότι το ζητάει η ECU όταν πας να την πειράξεις.
Πάντως οι Άγγλοι που ταλαιπωρούνται με την απώλεια ισχύος εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για σχεδιαστικό λάθος της μηχανής που διορθώνεται ... αν διορθώνεται ...με αλλαγή διαφόρων καλωδίων, ανιχνευτών, και remapping της μηχανής
-
άρα καλύτερα να το δώσεις....γιατί βλέπω και μελλοντική ταλαιπωρία ακόμα κ αν στο φτιάξουν τώρα.
-
Ο χρήστης manolis2000 έγραψε:
Στο τεχνικό υπόμνημα που στέλνει η ΦΟΡΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στις ανά την Ευρώπη αντιπροσωπείες, αναφέρεται στη ταυτόχρονη αλλαγή βαλβίδας egr και αναβάθμιση του λογισμικού. Λογικά πρέπει να το έκαναν στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας που το αυτοκίνητο ήταν στο συνεργείο, γιατί μου ζήτησαν το δεύτερο κλειδί. Αυτό πιστεύω ότι το ζητάει η ECU όταν πας να την πειράξεις.Πάντως οι Άγγλοι που ταλαιπωρούνται με την απώλεια ισχύος εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για σχεδιαστικό λάθος της μηχανής που διορθώνεται ... αν διορθώνεται ...με αλλαγή διαφόρων καλωδίων, ανιχνευτών, και remapping της μηχανής
Αρα το πρόβλημα είναι γενικό.
Σίγουρα η βλάβη διορθώνετε,τα πράγματα γίνονται όμως ακόμα ποιό περίπλοκα αν μιλάμε για σχεδιαστικό λάθος και όχι για ελλατωματική παρτίδα Χ αντ/κου.
Στο σχεδιαστικό λάθος η διάγνωση γίνετε πολύ δύσκολα κι αν τελικά το λύσουν παραμετροποιώντας δεν ξέρω κι εγώ τι φαντάσου τι έχεις να τραβήξεις όταν λήξει η εγγύηση.
Ας το φτιάξουν με το καλό και σούταρε το ΤΩΡΑ και πάρε ένα άλλο,απ τη ζημία κέρδος μη περιμένεις να βγάλεις.
Θα χάσεις πέντε φράγκα τώρα,αν το κρατήσεις θα δεινοπαθήσεις.
Μη Επισκευάσιμη Βλάβη σε Ford C-Max