-
Θα σου λεγα τώρα τι μετράνε αλλά σέβομαι τους κανόνες του φόρουμ που με φιλοξενεί.
Και οι άλλοι στη Περιφέρεια στο παραπάνω λινκ μιλάνε για κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ξέρω γω τι άλλο όταν ναι στα ιδιωτικά είναι πλημμελής ο έλεγχος αλλά στα δημόσια ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Όποτε περνάω σε δημόσιο δεν κοιτάνε τίποτα ούτε αριθμό σασί (!) ή αν ανάβουν τα φώτα πχ -και χωρίς λάδωμα βέβαια που είναι για τους αφελείς. Όσο για την διορία που γράφουν ότι 'δεν πρόλαβαν' είναι εδώ και ΧΡΟΝΙΑ που τους έχουν ζητήσει από το υπουργείο να συμμορφωθούν και να ακολουθήσουν τις (όποιες ελλειπέστατες έστω) προδιαγραφές που ακολουθούν τα ιδιωτικά. Όσον αφορά το τέλος που δεν αποδίδουν τα ιδιωτικά φυσικά και να τους κόψουν τον κ#@%. -
ΚΤΕΟ
οχημα αγροτικο εχει να περασει απο ΚΤΕΟ μερικα χρονια, εως ποιο πολλα...
Οταν ερθει με το καλο η αποσυρση ή η πωληση, θα απαιτηθει ελεγχος απο το ΚΤΕΟ? Αν ναι, ποσο μπορεί να ειναι το προστιμο καθυστερημενου ελεγχου?
Το αυτοκινητο ασφαλιζεται και πληρνει τελη κανονικα.
Τυχον σερβις και συντηρησεις για να 'περασει' περνανε την αξια του ιδιου του αυτοκινητου οποτε πιθανον να ειναι η αποσυρση μονοδρομος. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Οταν ερθει με το καλο η αποσυρση ή η πωληση, θα απαιτηθει ελεγχος απο το ΚΤΕΟ? Αν ναι, ποσο μπορεί να ειναι το προστιμο καθυστερημενου ελεγχου?
Μόνο στην μεταβίβαση θα χρειαστεί το ΚΤΕΟ, όχι για απόσυρση.
Πρόστιμα: http://www.mrkteo.gr/index.php?page=26 -
τα δημοσια ΚΤΕΟ σιγουρα εχουν κλείσει? Εδω το 'δικο μας' δημοσιο ΚΤΕΟ ανοιξε ξανα και διαφημιζεται! Πηρε καποια πιστοποιηση και λειτουργει ξανα για ελεγχους οχηματων.
-
Πριν από μερικές εβδομάδες έλαβα επιστολή από την AUTECO (που είχα πάει τελευταία φορά) ότι λήγει το δελτίο μου μέσα στο μήνα και έχω προθεσμία 3 βδομαδες πριν ως μια μετα (τα γνωστά) και κάνουν έκπτωση 5 ευρώ στους παλιούς τους πελάτες και 10 ευρώ την αλλη χρονιά αν βγαλεις εκει κάρτα καυσαερίων (από τα 12 που έχει τη βγάζουν με 2).
Σήμερα με πήραν και τηλέφωνο να μου το θυμίσουν.
ΟΚ τους λέω, το έχω υπόψη μου, πείτε μου και το κόστος γιατί πήρα και την επιστολή σας που λέει κάνετε καποια εκπτωση...
'50 ευρώ' λέει, 'από 55'
'Εγώ γιατί θυμάμαι ότι κάπου 38-40 ήταν το κόστος, άντε λίγο παραπάνω πριν 2 χρόνια' της λεω
'49 ήταν, και το κρατήσαμε στα ίδια επίπεδα' μου λεει...55 ευρώπουλα για 15 λεπτά υποτυπώδεις ελέγχους (τόσο χρόνο τους πήρε τις 2 προηγούμενες φορές)
Καλή μπίζνα.... Λογικό μετά να σου στέλνουν επιστολές, να σε παίρνουν τηλέφωνα, κλπ... -
Kαι μια 'ιστορική αναδρομή' για τα Δημόσια & Ιδιωτικά ΚΤΕΟ από το 2000 ως σήμερα [από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή πριν μερικές εβδομάδες προς τον Κ.Χατζηδάκη]:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε το θέμα της πιστοποίησης των ΚΤΕΟ του Δημοσίου παρέμενε σε εκκρεμότητα εδώ και δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια τώρα το Υπουργείο Μεταφορών «επίλυε» το πρόβλημα με συνεχείς χρονικές παρατάσεις. Έτσι φτάσαμε σήμερα, μετά και την με αριθμ. Οικ./274/14/ 03-01-2013 απόφαση με την οποία το Υπουργείο γνωστοποιούσε ότι τα μη πιστοποιημένα Δημόσια ΚΤΕΟ απαγορεύεται να διενεργούν Τεχνικούς Ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου, τα Δημόσια ΚΤΕΟ να βάλουν λουκέτο και ο έλεγχος των 8.000.000 περίπου οχημάτων που υπάρχουν καταχωρημένα στις βάσεις του Υπουργείου, να «παραχωρείται» στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
Η ιστορία δυστυχώς είναι αποκαλυπτική.• Το 2000 υπεγράφη σύμβαση αρκετών εκατομμυρίων με την εταιρία ALTEC για την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανογραφικού συστήματος στα δημόσια ΚΤΕΟ. Δυστυχώς, αν και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2001 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
• Το 2001 με τον ν. 2963/2001 «απελευθερώθηκε» η αρμοδιότητα του τεχνικού ελέγχου και δόθηκε η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
• Ενώ διαπίστευση των Δημοσίων ΚΤΕΟ που προβλεπόταν με τον ν.2963/2001 δεν έγινε ποτέ, το Υπουργείο προχώρησε στις ενέργειες διαπίστευσης μόνο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, αν και είχε υπογράψει σύμβαση 200.000 € με την εταιρία «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» για τη διενέργεια όλων των απαιτούμενων ενεργειών για τη διαπίστευση των Δημοσίων.
• Με τον ν. 3534/2007 δόθηκε η δυνατότητα του τεχνικού ελέγχου μοτοσικλετών μόνο στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
• Το 2008 με υπουργική απόφαση ορίζεται ότι η καταβολή ποσοστού 10% επί των καθαρών εισπράξεων των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ θα πρέπει να αποδίδεται στις αρμόδιες Εφορίες ανά τρίμηνο.
• Με την Υπουργική απόφαση 37492/4559/2009 δόθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης του έργου του τεχνικού ελέγχου των βαρέων οχημάτων και στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
• Το 2010 σύμφωνα με τον ν.3897/2010, (συνέχεια του ν. 2963/2001), προβλεπόταν η έκδοση Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων περί όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ, που έδινε 18μηνη παράταση, (μέχρι 10-06-2012) για τη διαπίστευση. Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση δεν βγήκε.
• Το 2012 με τον ν. 4070/3-5-2012 προβλεπόταν ένα διάστημα 8 μηνών έως ότου πιστοποιηθούν τα Δημόσια ΚΤΕΟ. Διάστημα απραξίας αφού το Υπουργείο δεν έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία πληροφορικού συστήματος, διακρίβωσης μηχανημάτων, λογισμικού συντήρησης κλπ .
• Στις 14/12/2012 κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του άρθρου 185 του ν.4070/2012 και να δοθεί παράταση (1) χρόνου για διαπίστευση των ΚΤΕΟ.
• Στις 18/12/2012 αποσύρεται η τροπολογία, άρα δεν δίνεται παράταση.
• Στις 28/12/2012 υπογράφτηκε η αριθμ. 5532/5732/2012 απόφαση με την οποία δίνεται παράταση χρόνου στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ μέχρι τις 30/6/2013, για τον εξοπλισμό τους.Δεδομένης της σωρείας υπουργικών αποφάσεων περί διαπίστευσης αρχικά και πιστοποίησης στη συνέχεια.
Δεδομένων των δυσλειτουργικών έως άχρηστων προμηθειών μηχανογραφικών συστημάτων και μηχανημάτων.
Δεδομένης της απαξίας που δημιουργήθηκε γύρω από τα Δημόσια ΚΤΕΟ και την επέκταση των αρμοδιοτήτων των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
Δεδομένης της εισαγγελικής παραγγελίας για την μη απόδοση του 10% των καθαρών εσόδων από τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
Δεδομένης της έκδηλης ανησυχίας όλων όσων εργάζονται στα Δημόσια ΚΤΕΟ.Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
- Έχουν αποδοθεί ευθύνες για τις «περίεργες» συμβάσεις ;
- Για ποιο λόγο οι τόσες παλινωδίες και καθυστερήσεις από πλευράς του Υπουργείου ;
- Για ποιο λόγο απεσύρθη η τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα παράτασης για την πιστοποίηση των Δημόσιων ΚΤΕΟ ;
- Για ποιο λόγο δόθηκε παράταση στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ ;
- Προτίθεται το Υπουργείο να ανακαλέσει τις σχετικές διατάξεις και να δώσει τελικά παράταση για την πιστοποίηση των Δημόσιων ΚΤΕΟ;
- Σε περίπτωση που το Υπουργείο εμείνει στην συγκεκριμένη μνημονιακή πολιτική του, τι θα γίνει με τους υπαλλήλους των Δημόσιων ΚΤΕΟ ; »
-
Σημερα πηγα και γω ΚΤΕΟ (AUTOVISION) ,κόστος 45 ευρώ & καρτα καυσαερίων ,διαδικασια 15 λεπτών το πολύ ,βεβαια πολύ χαλαρή κίνηση απο ιχ ευκαιριας δοθεισης λοιπόν πιανω κουβεντα με τη γραμματεια
-Γιατι δεν ζητατε ασφαλεια ,δεν ειναι υποχρεωτικό ?
-Οχι βεβαια ,το εξήγγειλαν ΑΛΛΑ ΦΕΚ ακόμη δεν ...οπότε ...
-Ουτε Τελη τσεκαρετε ε?
-Οχι κυριε μου τι σχεση εχουμε εμεις...
μαλισταΠιστευω λοιπόν κυριοι ότι όλα ειναι 'παραμυθια' των ΜΜΕ για να φοβισουν τους παραβατες μπας και βαλουν κανα φραγκο στο ταμειο προσερχόμενοι οικειοθελώς και μόνον ,δεν γινεται τιποτε καμμια διασταυρωση ,δεν μπορει να γινει και ευκολα με τη ποικοιλομορφια των ΒΔ που υπάρχει σε καθε υπηρεσια με την ασυμβατότητα των πεδιων τους...
Η μήπως καποιος φιλος μπορει να επιβεβαιωσει ότι σε κάποιον ηρθε απο ΔΟΥ χαρτι για οφειλές τελών ή για ανασφαλιστο όχημα ? -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
(AUTOVISION) ,κόστος 45 ευρώ & καρτα καυσαερίων ,διαδικασια 15 λεπτών το πολύAUTOVISION κάτω Κηφισιάς που ρώτησα κόστος μου είπαν 50 (ακατέβατα).
Το '45 ευρώ & καρτα καυσαερίων' μπορείς να το εξηγήσεις λίγο?
Ρωτάω διότι η ΚΕΚ μέσα στην τιμή που πληρώνεις είναι, tα καυσαέρια θα στα μετρήσουν για να τα συμπληρώσουν στο δελτίο ελέγχου και δε μπορείς να τους πεις 'έχω ήδη κάρτα, δε θέλω να μου το μετρήσετε εσείς'. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
(AUTOVISION) ,κόστος 45 ευρώ & καρτα καυσαερίων ,διαδικασια 15 λεπτών το πολύ
AUTOVISION κάτω Κηφισιάς που ρώτησα κόστος μου είπαν 50 (ακατέβατα).
Ρωτάω διότι η ΚΕΚ μέσα στην τιμή που πληρώνεις είναι, tα καυσαέρια θα στα μετρήσουν για να τα συμπληρώσουν στο δελτίο ελέγχου και δε μπορείς να τους πεις 'έχω ήδη κάρτα, δε θέλω να μου το μετρήσετε εσείς'.Ναι φίλε μου 45ευρω πλήρωσα ( autovision στη Λαμια) τ'αλλα όπως ακριβώς τα ειπες ειναι
Υ.Γ για τη χαμηλή τιμη με 'λυπήθηκαν' που ειμαι διλιτρος
αν θες ελα στη Λαμια να πάμε μαζι - κερνανε και καφε -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
τα δημοσια ΚΤΕΟ σιγουρα εχουν κλείσει? Εδω το 'δικο μας' δημοσιο ΚΤΕΟ ανοιξε ξανα και διαφημιζεται! Πηρε καποια πιστοποιηση και λειτουργει ξανα για ελεγχους οχηματων.Και το δικό μας...
http://ilialive.gr/ενη%C ... CF%85.html -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
(AUTOVISION) ,κόστος 45 ευρώ & καρτα καυσαερίων ,διαδικασια 15 λεπτών το πολύ
AUTOVISION κάτω Κηφισιάς που ρώτησα κόστος μου είπαν 50 (ακατέβατα).
Ρωτάω διότι η ΚΕΚ μέσα στην τιμή που πληρώνεις είναι, tα καυσαέρια θα στα μετρήσουν για να τα συμπληρώσουν στο δελτίο ελέγχου και δε μπορείς να τους πεις 'έχω ήδη κάρτα, δε θέλω να μου το μετρήσετε εσείς'.Ναι φίλε μου 45ευρω πλήρωσα ( autovision στη Λαμια) τ'αλλα όπως ακριβώς τα ειπες ειναι
Υ.Γ για τη χαμηλή τιμη με 'λυπήθηκαν' που ειμαι διλιτρος
αν θες ελα στη Λαμια να πάμε μαζι - κερνανε και καφεΚαι οι πρώην δικοί μου (Auteco) κερνάνε καφέ κι έχουν και WiFi ανοιχτό, μόνο που χρεώνουν 55 (εκτός κι αν είσαι 'παλιός πελάτης', που σου κόβουν ένα τάληρο)...
Αθήνα το πιο οικονομικό που έχω βρει, με 45, είναι το Car Control στην Πέτρου Ράλλη.
Οι υπόλοιποι που τσέκαρα θέλουν από 50 ως 55. -
Πρόστιμο 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ
Πρόστιμο 400 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους ιδιοκτήτες δικύκλων δεν τα έχουν περάσει από τον Τεχνικό Ελεγχο ΚΤΕΟ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» θα ισχύουν από τις 8 Απριλίου του 2013!
Ειδικότερα σε περίπτωση ελέγχου από τη Τροχαία και εφόσον το δίκυκλο δεν έχει ΚΤΕΟ ενώ υποχρεούται επιβάλλεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πρόστιμο 400 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης εφόσον εντός 10 ημερών προσκομίσει το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει μόνο 50 ευρώ.
Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο.
Ωστόσο ειδικά για την Κάρτα Θορύβου ακόμη δεν έχουν θεσπιστεί εδώ και 2 χρόνια τα πρόστιμα στον Κ.Ο.Κ. αλλά ούτε και το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ...
Από το τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από τη Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.
Επίσης μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα το Υπουργείο σύντομα θα εκδώσει και τη σχετική απόφαση περί καθορισμού του πρόσθετου παραβόλου για τα εκπρόθεσμα σε τεχνικό έλεγχο ΜΟΤΟ.
Το κόστος και οι επιβαρύνσεις
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» το κόστος ελέγχου των μοτοσικλετών στα ΚΤΕΟ θα ξεκινά από 25 ευρώ ενώ σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί εκπρόθεσμα και ειδικότερα έως και διάστημα 1 μήνα θα επιβαρυνθεί περίπου 7 ευρώ. Αν «ξεχάσει» να περάσει από ΚΤΕΟ για χρονικό διάστημα έως 6 μήνες η επιβάρυνση κυμαίνεται στα 15 ευρώ ενώ μετά το πέρας του 6μηνου η επιβάρυνση θα κυμαίνεται στα 25 ευρώ...
Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν για δίκυκλα με κινητήρες από 50 κ.εκ. και άνω ενώ προσεχώς θα συμπεριληφθούν και τα μοτοποδήλατα με κινητήρες κάτω των 50 κ.εκ. με κόστος περίπου 20 ευρώ...
Πότε περνάνε ΚΤΕΟ τα δίκυκλα
Από το Μαίο του 2012 έχει ξεκινήσει η υποχρέωση σε τεχνικό έλεγχο ( ΚΤΕΟ ) για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στην Αττική.
Ο Τεχνικός Έλεγχος ΜΟΤΟ περιλαμβάνει έλεγχο Καυσαερίων, έλεγχο φώτων, οπτικό έλεγχο ( για διαρροές, ελαστικά κ.α.), έλεγχο θορύβου, έλεγχο φρένων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης ( η με αριθμό 2670/11-12-2012 Απόφαση Περιφέρεια Αττικής ) σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ υποχρεούνται τα ΜΟΤΟ άνω των 50 cc, ως ακολούθως:
Οσα δίκυκλα έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας έως το 1998 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31/12/2012.
Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 1999 υποχρεούνταν να περάσουν από ΚΤΕΟ από την 1/1/2013 έως τις 28/2/2013.
Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2000 περνούν από ΚΤΕΟ από την 1/3/2013 έως τις 31/3/2013.
Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2001 περνούν από 1/4/2013 έως 30/4/2013.
Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2002 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/5/2013 έως 31/5/2013.
Οσες μοτοσικλέτες έχουν 1η άδεια το 2003 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/6/2013 έως 30/6/2013.
Οι μηχανές με 1η άδεια το 2004 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/7/2013 έως 31/8/2013.
Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2005 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/9/2013 έως 31/10/2013.
Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2006 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/11/2013 έως 21/12/2013.
http://www.imerisia.gr
by M.X.Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=co ... z2PFTEbxvu
Seleo.gr News -
Μεγάλη προσέλευση σε Ι.ΚΤΕΟ στη Θεσσαλονίκη από μοτοσυκλέτες..
http://www.zougla.gr/automoto/article/p ... tosikletes
-
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παράταση ζωής στα Δημόσια ΚΤΕΟτου Γιώργου Ανδρή
andris@pegasus.gr
Με την προσθήκη μιας τροπολογίας στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή δίνεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η», και επίσημα παράταση ζωής στα 58 Δημόσια ΚΤΕΟ ώστε να μπορέσουν να πιστοποιηθούν κατά το πρότυπο ISO 9001 τελικά μέχρι και τον Αύγουστο του 2013!
Και αναφέρουμε τελικά καθώς η αρχική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή έκανε λόγο για παράταση ζωής στα Δημόσια ΚΤΕΟ μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 και όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα των βουλευτών και υπουργών!
Ειδικότερα το βράδι της Πέμπτης κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή βάσει της οποίας ανοίγουν και πάλι τα Δημόσια ΚΤΕΟ χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί με ISO 9001 καθώς σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση τα βαριά και μεγάλα οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία, κ.λπ. εξυπηρετούνται κυρίως από τα Δημόσια ΚΤΕΟ των Περιφερειών και επειδή ενόψει της τουριστικής περιόδου αλλά και των σχολικών εκδρομών πρέπει να ελεγχθεί μεγάλος αριθμός οχημάτων και προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ προτείνεται η παρακάτω διάταξη ως νέο άρθρο που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα Δημόσια ΚΤΕΟ πιστοποιούνται κατά πρότυπο ISO 9001 από κατάλληλα διαπιστευμένο φορέα της Ελλάδας ή κράτους-μέλους της ΕΕ το αργότερο εντός 20 μηνών από την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας τους, της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του παρόντος νόμου. Μετά την παρέλευση του ανωτέρου χρονικού διαστήματος τα Δημόσια ΚΤΕΟ απαγορεύεται να διενεργούν ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου μέχρι την Πιστοποίησή τους.».
Ωστόσο μετά από ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν τόσο υπουργοί, βουλευτές όσο και στελέχη από την αγορά των ιδιωτικών ΚΤΕΟ η παράταση των 20 μηνών που αρχικά είχε κατατεθεί έγινε 15 μήνες τελικά...
Το Δημόσιο ποτέ δεν πεθαίνει!
Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ καθώς για ακόμη μία φορά το κράτος κάνει πίσω, αυτή τη φορά με την αιτιολογία των σχολικών εκδρομών, της έναρξης τουριστικής περιόδου αλλά και του μεγάλου αριθμού φορτηγών και λεωφορείων.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Η» δεν υπάρχει καμία Περιφέρεια στην Επικράτεια όπου δεν υπάρχει Ιδιωτικό ΚΤΕΟ για φορτηγά και όπως αναφέρουν στελέχη από τον κλάδο όλα αυτά τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν έχουν σχεδόν καθόλου κίνηση.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το καθιερωμένο έλεγχο «express» που πραγματοποιούνται μόνο στα Δημόσια ΚΤΕΟ καθώς στα ιδιωτικά πλέον υπάρχουν κάμερες και βέβαια προκαθορισμένος χρόνος μέσα στον οποίο μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί ο τακτικός έλεγχος.
Με λίγα λόγια οι ιδιοκτήτες φορτηγών προτιμούν να περάσουν από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους στα Δημόσια ΚΤΕΟ που τόσα χρόνια επισκέπτονται και έχουν κάνει τις διασυνδέσεις τους παρά από κάποιο Ιδιωτικό που είναι πολύ πιθανό να τους βγάλει το όχημά τους ακατάλληλο προς κυκλοφορία... -
Στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ πάντως καλά τους έκατσε ο έλενχος των μοτο
-
Καλώς ελέγχονται οι μηχανές απλά έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλώς ελέγχονται οι μηχανές απλά έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα.Δεν λέω οτι είναι κακό
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν λέω οτι είναι κακό
Εγω λέω ότι ειναι κακό ειδικά για την τσεπη μας!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δεν λέω οτι είναι κακό
Εγω λέω ότι ειναι κακό ειδικά για την τσεπη μας!!!!!
-
Χηλαδη τι ελεγχουν? αν κανουν πρρρρρ παρπαρ παρ προυτς? αν παω νωριτερα για κτεο το αμαξι τωρα που καθομαι, πειραζει? τελικα δεν ταλαβα, η κεκ ειναι μεσα ή εξω απο το 45 της autovision?
ΚΤΕΟ -Πότε?