-
Το alto είναι 6 ετών και έπρεπε να περάσει ΚΤΕΟ.......
Μιας και η προηγούμενη εμπειρία μου από αυτή την διαδικασία στο Χολαργό ήταν δραματική , από τις 6 το πρωί τελείωσα στις 2 το μεσημέρι χωρίς να ελέγξουν σχεδόν τίποτα, αποφάσισα αυτή την φορά να παω στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ..... στο Μενίδι
Τηλεφώνησα για ραντεβού πριν μια βδομάδα, μου έκλεισαν ημέρα και ώρα που εμένα βόλευε, και σήμερα το πρωί 9 η ώρα ήμουν εκεί..
Δίνω ταυτότητα άδεια και το κλειδί του αυτοκινήτου , και μου λενε ‘’περάστε σας παρακαλούμε στο σαλόνι να πιείτε τον καφέ σας (0,7ε έκανε) , και θα σας ενημερώσουμε όταν τελειώσουμε’’
Παω σε ένα ωραίο χώρο, με ωραίες υπάρξεις στη γραμματεία , που βλέπεις μέσα από τζαμί τον έλεγχο που γίνεται και περιμένω.
Σε περίπου 15-20’ έρχεται ένας μου και μου δίνει τo μηχανογραφικό εντυπο των μετρήσεων αναλυτικά , ‘’το αμάξι είναι εντάξει, πληρώστε και είστε έτοιμος’’.Συγκρίνεται αυτή την εξυπηρέτηση με τα δημόσια ΚΤΕΟ , μέρα με τη νύχτα!!!
Υπάρχουν 2 αυτοματοποιημένες γραμμές ελέγχου που στέλνουν on-line τα αποτελέσματα στο υπουργείο εξασφαλίζοντας αξιοπιστία...και από όσο έβλεπα γίνεται πραγματικός έλεγχος.
Λειτουργούν ως τις 6 το απόγευμα , ακόμη και Σάββατα..
Και το καλύτερο.. υπήρχε πινακίδα που έλεγε ρητά και κατηγορηματικά, ‘μην αφήνεται φιλοδωρήματα στο προσωπικό, απαγορεύεται αυστηρά’.
Ένας άφησε ένα ευρώ και πανικόβλητοι τον παρεκάλεσαν να το πάγει πίσω.....Τι να σας πω μου έκαναν μεγάλη εντύπωση η ευγένεια και η εξυπηρέτηση....απορώ ακόμη γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχαν και ταλαιπωρούνταν ο κόσμος, και γιατί δεν ανοίγουν πολλά από δαύτα να δείτε για ποτέ βελτιώνεται η ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν, αφού φυσικά υπάρξει και η αντίστοιχη αστυνόμευση ώστε να πιεστούν οι ανεγκέφαλοι να πανε το ρημάδι τους για τεχνικό έλεγχο.
Τα μόνα αρνητικά που μπορώ να πω είναι ότι είναι ακριβότερα από τα δημόσια κατά 10 με 15 ευρώ (το κόστος ήταν 39 στα δημόσια νομίζω είναι 25-30ε ) , και στο ότι για πολλούς ίσως είναι μακριά στο Μενίδι. :
Όσοι έχετε περάσει ΚΤΕΟ, ειδικά στην Αθήνα θα με καταλάβετε....
Eχουν και σελίδα.... http://www.kteohellas.gr' target='_blank' target='_blank' target='_blank [/url]
-
Μιας και η προηγούμενη εμπειρία μου από αυτή την διαδικασία στο Χολαργό ήταν δραματική , από τις 6 το πρωί τελείωσα στις 2 το μεσημέρι χωρίς να ελέγξουν σχεδόν τίποτα, αποφάσισα αυτή την φορά να παω στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ..... στο Μενίδι
Τηλεφώνησα για ραντεβού πριν μια βδομάδα, μου έκλεισαν ημέρα και ώρα που εμένα βόλευε, και σήμερα το πρωί 9 η ώρα ήμουν εκεί..
Δίνω ταυτότητα άδεια και το κλειδί του αυτοκινήτου , και μου λενε ‘’περάστε σας παρακαλούμε στο σαλόνι να πιείτε τον καφέ σας (0,7ε έκανε) , και θα σας ενημερώσουμε όταν τελειώσουμε’’
Παω σε ένα ωραίο χώρο, με ωραίες υπάρξεις στη γραμματεία , που βλέπεις μέσα από τζαμί τον έλεγχο που γίνεται και περιμένω.
Σε περίπου 15-20’ έρχεται ένας μου και μου δίνει τo μηχανογραφικό εντυπο των μετρήσεων αναλυτικά , ‘’το αμάξι είναι εντάξει, πληρώστε και είστε έτοιμος’’.Συγκρίνεται αυτή την εξυπηρέτηση με τα δημόσια ΚΤΕΟ , μέρα με τη νύχτα!!!
Υπάρχουν 2 αυτοματοποιημένες γραμμές ελέγχου που στέλνουν on-line τα αποτελέσματα στο υπουργείο εξασφαλίζοντας αξιοπιστία...και από όσο έβλεπα γίνεται πραγματικός έλεγχος.
Και το καλύτερο.. υπήρχε πινακίδα που έλεγε ρητά και κατηγορηματικά, ‘μην αφήνεται φιλοδωρήματα στο προσωπικό, απαγορεύεται αυστηρά’.
Ένας άφησε ένα ευρώ και πανικόβλητοι τον παρεκάλεσαν να το πάγει πίσω.....Τι να σας πω μου έκαναν μεγάλη εντύπωση η ευγένεια και η εξυπηρέτηση....απορώ ακόμη γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχαν και ταλαιπωρούνταν ο κόσμος, και γιατί δεν ανοίγουν πολλά από δαύτα να δείτε για ποτέ βελτιώνεται η ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν, αφού φυσικά υπάρξει και η αντίστοιχη αστυνόμευση ώστε να πιεστούν οι ανεγκέφαλοι να πανε το ρημάδι τους για τεχνικό έλεγχο.
Τα μόνα αρνητικά που μπορώ να πω είναι ότι είναι ακριβότερα από τα δημόσια κατά 10 με 15 ευρώ (το κόστος ήταν 39 στα δημόσια νομίζω είναι 25-30ε ) , και στο ότι για πολλούς ίσως είναι μακριά στο Μενίδι. :
Eχουν και σελίδα.... http://www.kteohellas.gr' target='_blank' target='_blank' target='_blank [/url]
-
-
Ευχαριστούμε για την, όπως πάντα , άμεση και σφαιρική ενημέρωση. Και εγώ είχα απορίες τέτοιου τύπου με εσένα.
παρατηρήσεις:
α) Η διαφορά σε ευρώ είναι πραγματικά αμελητέα, μία φορά κάθε τρία χρόνια, η ψυχική σου ηρεμία και ο χρόνος σου είναι περισσότερο πολύτιμα
β) Μακάρι να διατηρήσουν αυτό το πολύ καλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και σεβασμού στον πελάτη και στη συνέχεια.
γ) Δυστυχώς δεν προβλέπεταιο να δουλέψει ο ανταγωνισμός και να βελτιωθούν και τα Δημόσια ΚΤΕΟ -
Δεν έφτιαχναν ιδιωτικά ΚΤΕΟ για πολλούς λόγους, όπως :
- Θα έπεφταν στην σύγριση με τα Δημόσια και τα χάλια τους.
- Θα έχαναν έσοδα, αφού απ'ότι διάβασα οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες.
- Δεν θα μπορούσαν να διορίζουν δικούς τους στο Δημόσιο.
- Θα χανόταν το παραδοσιακό 'λάδωμα'.
- Θα έπρεπε να διατηρούν τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του προσωπικού σε ανταγωνιστικά επίπεδα.
Κλπ.
-
Σύμφωνα με αυτά που διάβασα σχετικά με τα ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο. πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια. 'Οχι στους κυβερνώντες, αλλά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Στους Κυβερνώντες όταν θα φέρουν στο ίδιο επίπεδο, όχι μόνο τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., αλλά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες
-
Εγώ πάντως σε ιδιωτικό θα το πάω το καλοκαίρι. Χαλάλι τους τα 10 ευρώ από το χάνεις μια ολόκληρη μέρα και από πάνω να στο παίζει οτι φίλε κοιτα να δείς έχει κάτι μικροπροβληματάκια στο τσακ είσαι για κόψιμο μπάς και ψαρώσεις και τον χαρτζιλικώσεις...
-
Ένα ακόμη παράδειγμα μεταξύ ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κρατικής ατολμίας θα έλεγα...
-
Για τα 2(; ) της Θεσσαλονικης εχει κανεις πληροφοριες;
-
Μα και τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ από κρατική επιλογή έγιναν!!!
Πάντως όντως μπορούν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες αφου ασχολούνται με σαφώς μικρότερο αριθμό πελατών ακόμα!!
Το θέμα είναι να είναι κερδοφόρα!
Οσο για την ανταλλαγή στοιχείων...όντως...το ΥΜΕ έχει ορίσει σαφώς τα αρχεία που πρέπει ένα Ιδιωτικό ΚΤΕΟ να λαμβάνει και αυτά που πρέπει να επιστρέφει!
Μέχρι έλεγχος της άδειας κυκλοφορίας on-line γίνεται!!! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τα μόνα αρνητικά που μπορώ να πω είναι ότι είναι ακριβότερα από τα δημόσια κατά 10 με 15 ευρώ (το κόστος ήταν 39 στα δημόσια νομίζω είναι 25-30ε ) , και στο ότι για πολλούς ίσως είναι μακριά στο Μενίδι.
Τα Δημόσια είναι πιο ακριβά... 25ε + 40ε η μίζα γιατί μπορούν να σου βρουν ότι λαμακία θέλουν για σε κόψουν = 65ε άσε που στήνεσαι από τα χαράματα.
Έχει ιδιωτικό ΚΤΕΟ και στο Ρέντη
-
Εδω και 6 μηνες περιπου λειτουργει στη Λαμια ιδιωτικο ΚΤΕΟ. Αψογη παροχη υπηρεσιων, αρκετα επιεικεις και καθως πρεπει. Το δημοσιο βλεπω να κλεινει αν δε βαλουν μυαλο μιας και οι καταγγελιες πανε συννεφο! Κοιταζει ο ενας να φαει τον αλλο γι'αυτο και η παροχη υπηρεσιων ειναι βελτιστη. Επισης εαν ακομη και το ιδιωτικο μεινει μονο του, παλι θα πρεπει να ειναι ενταξει γιατι μπορει ανα πασα στιγμη να του παρουν την αδεια και υπαρχουν επιχειρηματιες οι οποιοι παραμονευουν να κανουν τη συγκεκριμενη δουλεια.
-
Πολύ καλή λύση και φυσικά θα την προτιμήσω όταν...χρειαστεί!
Σύμφωνα με το site τους ο «τεχνικός έλεγχος» κοστίζει 44 ευρώ, η «κάρτα καυσαερίων» 9 ευρώ και το φραπεδάκι 0,7 ευρώ σύνολο 53,7 ευρώ.
Κι έχει και online κράτηση!
Α ρε δημόσιο με το μαύρο σου το χάλι...που θέλουν και «λαδάκι» γιατί βλέπεις προσφέρουν υπηρεσίες...
-
Πέρασα πρόσφατα (Οκτώβριο) οπότε έχω περιθώριο δυο περίπου χρόνια μέχρι να ανοίξει ιδιωτικό ΚΤΕΟ και στο Ηράκλειο. Λέτε να προλάβω; Έχει ακουστεί τίποτα για ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην Κρήτη;
Πάντως τα Δημόσια ΚΤΕΟ έχουν εξασφαλισμένη πελατεία. Που νομίζετε θα ελέγχονται όλα τα σαπάκια ώστε να συνεχίσουν να κυκλοφορούν; -
Εγώ πέρασα δύο αυτοκίνητα σε μία μέρα έχοντας δώσει ραντεβού με τα ΚΤΕΟ στο Μενιδι ηταν και τα δύο εκτός χρόνου και ετσι πλήρωσα και το πρόστιμο. Η εξυπηρέτηση σωστη οπως έχει αναφερθεί ήδη. Μου βρήκαν οτι το λαμπάκι (το ένα απο τα δύο) στο πίσω νούμερο κυκλοφορίας ηταν καμμένο και προφορικα μου ειπαν να το αλλάξω. Κανονικά θα επρεπε να με κόψουν και να πάω πάλι και να πληρώσω την επανεξέταση γιατι αυτό θεωρείται πρωτεύσουσα παράλειψης!!!! Ας ειναι καλά τα παιδιά που έχουν και λίγο σωστή κρίση και βάζουν το μυαλό να δουλεύει λιγο. Για το άλλο αυτοκίνητο που ειναι του 1996 Lancia K μου ειπαν οτι πρέπει να περάσει έστω και αν δεν έχει ερθει η σειρά της (ΥΖΑ ****) γιατι έχουν περάσει πάνω απο 4 χρόνια και θα βρώ μπελά με την τροχαία. Εγώ ομως νομίζω οτι το πρεσάρουν για να το περάσεις και να εισπράξουν. Θα το σκευτώ!!! αν θα τον κάνω. Τελικά ποιός μας λέει πότε πρέπει να περάσει το συγκερκιμένο νούμερο???
-
Ο νομος λεει ξεκαθαρα οτι στην Αττικη τα αυτοκινητα περνανε για πρωτη φορα κτεο συμφωνα με το προγραμμα που βγαινει απο τα ιδια τα κτεο (το γνωστο τηλ νουμερο 1425), και ΜΕΤΑ απο την πρωτη φορα καθε 4 χρονια. Οποτε ο τροχαιος μονο μαγκια μπορει να σου πουλησει
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σύμφωνα με το site τους ο «τεχνικός έλεγχος» κοστίζει 44 ευρώ, η «κάρτα καυσαερίων» 9 ευρώ και το φραπεδάκι 0,7 ευρώ σύνολο 53,7 ευρώ.
Ο τεχνικός έλεγχος στο δημόσιο ΚΤΕΟ πόσο πάει?
Εμένα τελευταία φορά που πήγα...μου την 'έσπασε' το γνωστό ύφος του δημόσιου υπαλλήλου σαν να γνωριζόμαστε και 40 χρόνια...
Ευτυχώς είχα βρει κάποιον με ένα παλιό Peugeot και πιάσαμε την κουβέντα και έτσι πέρασε η ώρα
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ο τεχνικός έλεγχος στο δημόσιο ΚΤΕΟ πόσο πάει?
Εμένα τελευταία φορά που πήγα...μου την 'έσπασε' το γνωστό ύφος του δημόσιου υπαλλήλου σαν να γνωριζόμαστε και 40 χρόνια...
Ευτυχώς είχα βρει κάποιον με ένα παλιό Peugeot και πιάσαμε την κουβέντα και έτσι πέρασε η ώρα
Noμίζω γύρω στα 25 ευρώ....αλλά εάν βάλεις και το «γρηγορόσημο» δεν λέει.
Ιδιωτικό ΚΤΕΟ σαφώς! -
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλα ακουσα τρελλά νούμερα για τους μισθούς από τα Δημόσια ΚΤΕΟ όπως πχ αρχίζουν από εναν βασικό μισθό Χ και ύστερα από καμία δεκαριά επιδόματα +αυτο της εργατικότητας (από 9.30 εως 12.30 δουλειά) ο μισθός αυτός φτάνει και ξεπερνάει πολλές φορές τα 1700 Ευρώ.....χωρίς να υπολογίζουμε τις εισπράξεις από την πίσω πόρτα!!!
-
Επαναφερω το θεμα στην επιφανια γιατι ακουσα προχθες μια διαφημηση για το πρωτο ιδιωτικο ΚΤΕΟ στο Ηρακλειο, στο 10ο χλμ (αν θυμαμαι καλα) Ηρακλειου - Μοιρων.
Κατι ελεγε πως, προς το παρον οποιος θελει κλεινει ραντεβου για δωρεαν τεχνικο ελεγχο - call me 'promotional technique'.
ΚΤΕΟ -Πότε?