-
Ο χρήστης fenderiarhs έγραψε:
Ποσες ασχημες BMW θα δουμε ακομα?+1
-
Ποσες ασχημες BMW θα δουμε ακομα?Δε νομίζω ούτε η Ζ4, ούτε η 7άρα και ούτε όπως φαίνεται η νέα 5άρα να είναι άσχημη.
Στο drive αυτού του μήνα που παρουσιάζουν την Χ1 αναφέρεται ότι έχει διπλά ψαλίδια μπροστά και αφού η νέα σειρά 1 είναι χτισμένη στο πάτωμα της Χ1, καταλαβαίνεται ...πίσω κίνηση, διπλά ψαλίδια μπροστά θα είναι με διαφορά το καλύτερο μικρομεσαίο
μαζεύω από τώρα λεφτά!
Δεν ξέρω αν είδατε κριτικές για τα φρένα της X1 (εγώ διάβασα το Auto Bild). Δεν ξέρω γιατί η BMW γενικά σνομπάρει το κεφάλαιο φρένα. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις ένα σκασμό λεφτά και να μην έχει τουλάχιστον τετραπίστονα (η 3λιτρη).
Θα μπορούσε να είχε καλύτερα...αλλά θα κόστιζαν. Όμως σε καμία περίπτωση δε μπορείς να πεις ότι 2λτ και 3λτ έχουν ανεπαρκή φρένα.
Πόσο παραπάνω θα ανέβαζε την τιμή του αυτοκινήτου ένα σετ τετραπίστονα;
Το οποίο μετά θα το χρησιμοποιούσαν και για διαφήμιση...Η 135i που τα χρειάζεται, τα έχει. Η Χ1 δε τα χρειάζεται...SUV είναι, δεν είναι αυτοκίνητο πίστας.
Θα ανέβαζε το (ήδη μεγάλο) κόστος κατά 2-3Κ ευρώ τουλάχιστον.
-
Ποσες ασχημες BMW θα δουμε ακομα?είδα προχθές στην γλυφάνα παρκαρισμένες δίπλα δίπλα μια ζ4 πρώτης γεννιάς και μια δευτερής...
η 1της δείχνει πολύ πιο επιθετική αρμονική και διαχρονική -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ποσες ασχημες BMW θα δουμε ακομα?
είδα προχθές στην γλυφάνα παρκαρισμένες δίπλα δίπλα μια ζ4 πρώτης γεννιάς και μια δευτερής...
η 1της δείχνει πολύ πιο επιθετική αρμονική και διαχρονικήΘα διαφωνήσουν πολλοί μαζί σου.
Η νέα Ζ4 είναι απίστευτα όμορφη από όποια πλευρά κι αν τη δεις...η προηγούμενη είναι εξίσου όμορφη και παραμένει κούκλα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η 135i που τα χρειάζεται, τα έχει. Η Χ1 δε τα χρειάζεται...SUV είναι, δεν είναι αυτοκίνητο πίστας.
Αν δέχτηκε άσχημες κριτικές μάλλον τα χρειαζόταν.
Γιατί να ανέβαζε το κόστος 2-3Κ; Τόσα δε χρειάζεσαι ούτε αν πας να τα βάλεις μόνο σου.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Η 135i που τα χρειάζεται, τα έχει. Η Χ1 δε τα χρειάζεται...SUV είναι, δεν είναι αυτοκίνητο πίστας.
Γιατί να ανέβαζε το κόστος 2-3Κ; Τόσα δε χρειάζεσαι ούτε αν πας να τα βάλεις μόνο σου.
Τόσο κάνουν τα εμπρός αν κοιτάξεις όχι και τα πίσω. Τα πίσω θέλουν άλλο ένα χιλιάρικο περίπου. Δεν είναι μόνο το κόστος του ανταλλακτικού είναι και ο χρόνος που χρειάζεται για να εξελιχθεί ένα τέτοιο σωστό σύστημα (δε μιλάμε για κάτι aftermarket) να δουλέψει σωστά με όλο το αυτοκίνητο, σωστά σωλινάκια κλπ κλπ...δεν είναι τόσο απλό. Ανεβαίνει το κόστος και το βάρος...και μιλάμε για SUV.
Το Χ1 δεν το έχω οδηγήσει...άλλα οποιδήποτε άλλο BMW έχω οδηγήσει ποτέ δεν είπα μέσα στη πόλη και σε ταξίδι ότι θέλει φρένα. Στα Μέγαρα (που είναι και κωλόπιστα) ναι...χρειάζεται φρένα με περισσότερη αντοχή αλλά με καλύτερο υγρό φρένων (γιατί αυτό βράζει) και τακάκια λύνεται το πρόβλημα.
-
Τόσο κάνουν τα εμπρός αν κοιτάξεις όχι και τα πίσω. Τα πίσω θέλουν άλλο ένα χιλιάρικο περίπου. Δεν είναι μόνο το κόστος του ανταλλακτικού είναι και ο χρόνος που χρειάζεται για να εξελιχθεί ένα τέτοιο σωστό σύστημα (δε μιλάμε για κάτι aftermarket) να δουλέψει σωστά με όλο το αυτοκίνητο, σωστά σωλινάκια κλπ κλπ...δεν είναι τόσο απλό. Ανεβαίνει το κόστος και το βάρος...και μιλάμε για SUV.
Το Χ1 δεν το έχω οδηγήσει...άλλα οποιδήποτε άλλο BMW έχω οδηγήσει ποτέ δεν είπα μέσα στη πόλη και σε ταξίδι ότι θέλει φρένα. Στα Μέγαρα (που είναι και κωλόπιστα) ναι...χρειάζεται φρένα με περισσότερη αντοχή αλλά με καλύτερο υγρό φρένων (γιατί αυτό βράζει) και τακάκια λύνεται το πρόβλημα.
Δεν είδα πάντως την τιμή της 159 να ανέβηκε τόσο λόγω των φρένων.
Εκτός αν την πουλάνε με χασούρα. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εκτός αν την πουλάνε με χασούρα.Μη το γυρίζουμε πάλι σε Γερμανο-Ιταλικό πόλεμο...ειλικρινά δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε όρεξη...είμαστε και off topic.
Έτσι αποφάσισαν, έτσι έκαναν...δε ξέρουμε ούτε το κόστος των φρένων στην 159, ούτε το margin που αφήνει το προϊόν στην εταιρία, ούτε πως θα ήταν με κανονικά 2πίστονα φρένα και συγκρίνεις και ανόμοια πράγματα γιατί το ένα είναι SUV και το άλλο sedan. Επίσης δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το τι επιπλέον βάρος θα έφερναν 4πιστονα σε ένα SUV (νομίζω κανένα 3λτ SUV δεν έχει 4πίστονα ) και πόσο θα επηρέαζαν την οδηγική συμπεριφορά.
Οδήγησες εσύ την Χ1 και σου φάνηκαν ελλειπή τα φρένα? Επειδή έχω οδηγήσει 325i δε μου φάνηκαν ελλειπή τα φρένα του σε καμία περίπτωση...και στην 159 ΤΒΙ που οδήγησα δεν είπα ΝΑΙ έχει 4πίστονα...μου φάνηκαν κανονικά άμεσα φρένα όπως σε οποιοδήποτε BMW sedan/coupe/SUV/roadster έχω οδηγήσει.
Τέλος, δεν είναι το παν πόσα πιστόνια έχει η δαγκάνα. Γνωρίζεις πόσο μεγάλους δίσκους έχει η Χ1 28i? Έχει 348mm εμπρός και 336mm πίσω όταν το δικό μου με 300mm εμπρός-πίσω έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φρένα. Η δε 159 ΤΒΙ με τα 4pot έχει 330mm εμπρός και 292mm πίσω. Γιαυτό δυσκολεύομαι να πιστέψω το παραπάνω ποστ (αν και δεν διαβάσαμε το άρθρο, δεν είδα κάποιο λινκ).
Άρα θα μπορούσαμε να λέγαμε...γιατί δεν έχει πιο μεγάλους δίσκους η 159? Αυτό κι αν είναι κάτι 'φθηνό' σαν κόστος.
Πάντως for the record...όσοι έχουν κάνει τεστ την πιο μικρή (και με μικρότερα φρένα) X1 20d δεν έγραψαν τίποτα για τα φρένα:
http://www.insideline.com/bmw/x1/2011/2 ... drive.html
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... SE/243564/
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... AR-review/
http://www.carenthusiast.co.uk/reviews/ ... matic.html -
Οδήγησες εσύ την Χ1 και σου φάνηκαν ελλειπή τα φρένα? Επειδή έχω οδηγήσει 325i δε μου φάνηκαν ελλειπή τα φρένα του σε καμία περίπτωση...και στην 159 ΤΒΙ που οδήγησα δεν είπα ΝΑΙ έχει 4πίστονα...μου φάνηκαν κανονικά άμεσα φρένα όπως σε οποιοδήποτε BMW sedan/coupe/SUV/roadster έχω οδηγήσει.
Τέλος, δεν είναι το παν πόσα πιστόνια έχει η δαγκάνα. Γνωρίζεις πόσο μεγάλους δίσκους έχει η Χ1 28i? Έχει 348mm εμπρός και 336mm πίσω όταν το δικό μου με 300mm εμπρός-πίσω έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φρένα. Η δε 159 ΤΒΙ με τα 4pot έχει 330mm εμπρός και 292mm πίσω. Γιαυτό δυσκολεύομαι να πιστέψω το παραπάνω ποστ (αν και δεν διαβάσαμε το άρθρο, δεν είδα κάποιο λινκ).
Άρα θα μπορούσαμε να λέγαμε...γιατί δεν έχει πιο μεγάλους δίσκους η 159? Αυτό κι αν είναι κάτι 'φθηνό' σαν κόστος.
Μήπως γνωρίζεις την διάμετρο των πιστονιών? Γιατί της 159 τα 4-pot είναι 42mm το κάθε έμβολο.
Νίκο επίσης ο δίσκος 348mm του Χ1 θα είναι πολύ πιο βαρύς από τον 330mm.
Όπως μάλλον σίγουρα θα είναι και η δαγκάνα....λογικό....Πολλαπλά τα οφέλη από τα επώνυμα φρένα aka Brembo etc... -
Εκτός αν την πουλάνε με χασούρα.Μη το γυρίζουμε πάλι σε Γερμανο-Ιταλικό πόλεμο...ειλικρινά δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε όρεξη...είμαστε και off topic.
Έτσι αποφάσισαν, έτσι έκαναν...δε ξέρουμε ούτε το κόστος των φρένων στην 159, ούτε το margin που αφήνει το προϊόν στην εταιρία, ούτε πως θα ήταν με κανονικά 2πίστονα φρένα και συγκρίνεις και ανόμοια πράγματα γιατί το ένα είναι SUV και το άλλο sedan. Επίσης δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το τι επιπλέον βάρος θα έφερναν 4πιστονα σε ένα SUV (νομίζω κανένα 3λτ SUV δεν έχει 4πίστονα ) και πόσο θα επηρέαζαν την οδηγική συμπεριφορά.
Πάντως for the record...όσοι έχουν κάνει τεστ την πιο μικρή (και με μικρότερα φρένα) X1 20d δεν έγραψαν τίποτα για τα φρένα:
http://www.insideline.com/bmw/x1/2011/2 ... drive.html
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... SE/243564/
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... AR-review/
http://www.carenthusiast.co.uk/reviews/ ... matic.htmlΔεν κάνω κανένα Γερμανο-Ιταλικό πόλεμο.
Απλά είναι το μόνο αμάξι που ξέρω να είχε απλά και να έβαλε τετραπίστονα.Και επείδη το ένα είναι Suv και το άλλο sedan τι σχέση έχει; Για φρένα μιλάμε όχι για συμπεριφορά στο δρόμο.
Σιγά το παραπάνω βάρος που έχουν οι δαγκάνες. Για τετραπίστονα λέμε. Όχι δωδεκαπίστονα.Τα τετραπίστονα μπαίνουν για διάρκεια και όχι απαραίτητα για μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όποτε αναφέρεται το θέμα φρένα σε BMW εμφανίζονται διάφορες δικαιολογίες.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Μήπως γνωρίζεις την διάμετρο των πιστονιών? Γιατί της 159 τα 4-pot είναι 42mm το κάθε έμβολο.
Νίκο επίσης ο δίσκος 348mm του Χ1 θα είναι πολύ πιο βαρύς από τον 330mm.
Όπως μάλλον σίγουρα θα είναι και η δαγκάνα....λογικό....Πολλαπλά τα οφέλη από τα επώνυμα φρένα aka Brembo etc...Όχι δε γνωρίζω τέτοια λεπτομέρεια.
Δε ξέρω τι είναι πιο βαρύ...2+2 ακόμα έμβολα στα 4pot ή 18mm δίσκου.
4pot πάντως έχει η Χ6 Μ
@Angel...δε νομίζω ότι δικαιολογώ τίποτα. Άλλωστε έγραψα...σε πίστα είχα θέμα, αλλά με άλλο υγρό φρένων και άλλα τακάκια τα πράγματα είναι καλύτερα...και δε χρειάζεται να βάλεις 4πίστονα για να έχεις καλύτερη διάρκεια.
Εδώ μιλάμε για SUV...όχι για Μ και όχι για αυτοκίνητο που θα γράφει χρόνους και θα κάνει track days. Για τη χρήση του έχει μια χαρά φρένα και κανένα ξένο site δε γράφει για πρόβλημα στα φρένα του Χ1 όπως δε γράφει και για κανένα BMW πέρα από του Μ3 Ε46 που είχε γραφτεί παλιά.
Σχετικά με το βάρος, το επιπλέον βάρος εμπρός 'χαλάει' το 50/50 ζύγισμα να ξέρεις. Γιαυτό οι δαγκάνες είναι στραμμένες εσωτερικά και όχι εξωτερικά προς τη μάσκα δηλαδή.
-
Όχι δε γνωρίζω τέτοια λεπτομέρεια.
Δε ξέρω τι είναι πιο βαρύ...2+2 ακόμα έμβολα στα 4pot ή 18mm δίσκου.
4pot πάντως έχει η Χ6 Μ
Nα μάθεις
Οι brembo είναι αλουμινένιες οι δαγκάνες και σιδερένιοι οι δίσκοι.
Στα απλά φρένα είναι σιδερένιες και οι δαγκάνες, εξού και τα πολλαπλά οφέλη που είπα....
Και στο φρενάρισμα παίζουν ένα κάρο άλλοι παράγοντες ρόλο.
Δεν έχει να λέει τίποτα το μέγεθος του δίσκου ή ο αριθμός των πιστονιών.
Τρόμπα, σωληνάκια, δίσκος, δαγκάνα, ανάρτηση, πέλμα ελαστικού, βάρος αυτοκινήτου, κατανομή βάρους, ηλεκτρονικά, κατανομή πέδησης....χαμός....όπως καταλαβαίνεις είναι πολυδιάστατο το θέμα 'ΦΡΕΝΟ'τέλος το
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δεν έχει να λέει τίποτα το μέγεθος του δίσκου ή ο αριθμός των πιστονιών.
Τρόμπα, σωληνάκια, δίσκος, δαγκάνα, ανάρτηση, πέλμα ελαστικού, βάρος αυτοκινήτου, κατανομή βάρους, ηλεκτρονικά, κατανομή πέδησης....χαμός....όπως καταλαβαίνεις είναι πολυδιάστατο το θέμα 'ΦΡΕΝΟ'τέλος το
Ακριβώς...και σύμφωνα και με τα φρένα που βάζει κατά γενική ομολογία η BMW (δε ξέρω αν έχεις οδηγήσει ή έχεις γενικότερα εμπειρία με αυτά) που είναι μια χαρά και με τα ξένα site που δε γράφουν κάτι αρνητικό για αυτά δε βλέπω να υπάρχει ούτε να υπάρξει κάποιο ΣΟΒΑΡΟ θέμα στην Χ1.
Τέσπα...πάμε πάλι πίσω στην επόμενη 1...
-
Ποσες ασχημες BMW θα δουμε ακομα?Έως και πριν από από κανά χρόνο το ίδιο έλεγα και εγώ για την 1 (την υπάρχουσα) αλλά σιγά-σιγά και 'ύπουλα' θα έλεγα η 1 άρχισε να μου αρέσει και μάλιστα πολύ (οδηγικά μου άρεσε από την πρώτη στιγμή)!
Είναι μία περίπτωση σαν κάτι γκόμενες που στην αρχή δεν θέλεις ούτε να φτύσεις και ένα πρωί ξυπνάς και αντιλαμβάνεσαι ότι σου τις γουστάρεις και μάλιστα πολύ!
Τελικά την 1 δεν μπορείς να την πεις κούκλα, δεν σε γοητεύει άμεσα σαν μια ALFA ROMEO, αλλά η 'ζημιά' που σου προκαλεί σε βάθος χρόνου είναι 'μη αναστρέψιμη'!
Ειδικά όταν φοράει 18αρες ζάντες (ακόμα και 17αρες) είναι από τα πιο 'πρόστυχα' αυτοκίνητα που κυκλοφορούν! -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Είναι μία περίπτωση σαν κάτι γκόμενες που στην αρχή δεν θέλεις ούτε να φτύσεις και ένα πρωί ξυπνάς και αντιλαμβάνεσαι ότι σου τις γουστάρεις και μάλιστα πολύ!Μηπως το προηγουμενο βραδυ ειχες πιει πολυ ?
-
Έως και πριν από από κανά χρόνο το ίδιο έλεγα και εγώ για την 1 (την υπάρχουσα) αλλά σιγά-σιγά και 'ύπουλα' θα έλεγα η 1 άρχισε να μου αρέσει και μάλιστα πολύ (οδηγικά μου άρεσε από την πρώτη στιγμή)!
Είναι μία περίπτωση σαν κάτι γκόμενες που στην αρχή δεν θέλεις ούτε να φτύσεις και ένα πρωί ξυπνάς και αντιλαμβάνεσαι ότι σου τις γουστάρεις και μάλιστα πολύ!
Τελικά την 1 δεν μπορείς να την πεις κούκλα, δεν σε γοητεύει άμεσα σαν μια ALFA ROMEO, αλλά η 'ζημιά' που σου προκαλεί σε βάθος χρόνου είναι 'μη αναστρέψιμη'!
Ειδικά όταν φοράει 18αρες ζάντες (ακόμα και 17αρες) είναι από τα πιο 'πρόστυχα' αυτοκίνητα που κυκλοφορούν!Και σε εμένα το ίδιο συνέβη! Από το 2005 (τότε νομίζω την είδα για πρώτη φορά) κυκλοφορεί και ήταν κάπου στο αδιάφορο (αισθητικά) και αντιπαθητικό (τιμολογιακά). Εδώ και κανένα 6μηνο που οδήγησα την 118 σε μια μικρή διαδρομή την συμπάθησα πολύ ...
Αν κάποια στιγμή πω κάτι ανάλογο για το ... Golf ... τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς μάλλον την αδίκησα και κρίμα που δεν την απέκτησα (ιδίως την f/l έκδοση). -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Μηπως το προηγουμενο βραδυ ειχες πιει πολυ ?
Δεν πίνω φίλε μου. Και επειδή τελικά μιλάμε για αυτοκίνητο και όχι για γυναίκα, όσο και να μην αρέσει η 1 δεν παύει να είναι το κορυφαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έως και πριν από από κανά χρόνο το ίδιο έλεγα και εγώ για την 1 (την υπάρχουσα) αλλά σιγά-σιγά και 'ύπουλα' θα έλεγα η 1 άρχισε να μου αρέσει και μάλιστα πολύ (οδηγικά μου άρεσε από την πρώτη στιγμή)!
Ειδικά όταν φοράει 18αρες ζάντες (ακόμα και 17αρες) είναι από τα πιο 'πρόστυχα' αυτοκίνητα που κυκλοφορούν!Και σε εμένα το ίδιο συνέβη! Από το 2005 (τότε νομίζω την είδα για πρώτη φορά) κυκλοφορεί και ήταν κάπου στο αδιάφορο (αισθητικά) και αντιπαθητικό (τιμολογιακά). Εδώ και κανένα 6μηνο που οδήγησα την 118 σε μια μικρή διαδρομή την συμπάθησα πολύ ...
Αν κάποια στιγμή πω κάτι ανάλογο για το ... Golf ... τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς μάλλον την αδίκησα και κρίμα που δεν την απέκτησα (ιδίως την f/l έκδοση).Στις BMW γενικά, αλλά και στην 1 ειδικά το κομβικό σημείο είναι η στιγμή που θα κάτσει κάποιος στην θέση του οδηγού. Εκεί αλλάζει άρδην ο τρόπος που βλέπει τα αυτοκίνητα αυτά και σπανίως κάποιος συνεχίζει να μένει αδιάφορος. Και το λέω εγώ που δεν έχω BMW ούτε και πάσχω από το γνωστό νεοΕλληνικό σύνδρομο της 'Μπέμπας'!
-
Μηπως το προηγουμενο βραδυ ειχες πιει πολυ ?
Δεν πίνω φίλε μου. Και επειδή τελικά μιλάμε για αυτοκίνητο και όχι για γυναίκα, όσο και να μην αρέσει η 1 δεν παύει να είναι το κορυφαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
μπα? και αυτο απο πού προκυπτει?
σε ποιοτητα και ταχυτητα μπορω να σκεφτω αλλο/αλλα αναλογα τη κατηγορια ιππων , εκτος αν μιλαμε για αισθηση παθος 'καλυτερο στα χαρτια' και λοιπα..
-
Αν κάποια στιγμή πω κάτι ανάλογο για το ... Golf ... τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς μάλλον την αδίκησα και κρίμα που δεν την απέκτησα (ιδίως την f/l έκδοση).Στις BMW γενικά, αλλά και στην 1 ειδικά το κομβικό σημείο είναι η στιγμή που θα κάτσει κάποιος στην θέση του οδηγού. Εκεί αλλάζει άρδην ο τρόπος που βλέπει τα αυτοκίνητα αυτά και σπανίως κάποιος συνεχίζει να μένει αδιάφορος. Και το λέω εγώ που δεν έχω BMW ούτε και πάσχω από το γνωστό νεοΕλληνικό σύνδρομο της 'Μπέμπας'!
Έτσι ακριβώς είναι. Όταν κάτσεις και το οδηγήσεις τότε το εκτιμάς.
BMW 1 Series (F20) 2011