-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μόλις είδα τις φωτό. Λίγο χάλι μου φαίνεται μπρός-πίσω με όμορφο προφίλ.
Πίσω, μου θυμίζει το PoloΠλάκα-πλάκα το Πόλο φαίνεται καλύτερο,
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με αυτό που προσυπογράφεις με τη σειρά σου, οτι δλδ στην Αλφα πας μόνο αν δεν έχεις την ικανότητα να πληρώσεις Bmw, επιβραβεύεις με τον πιο πειστικό τρόπο το πουλ-μουρ...
Ένα τεράστιο ποσοστό (δε λέω πλειοψηφία) αγοραστών 4θυρης 316 δεν έχουν ανάγκες οι οποίες να μην ικανοποιούνται από ένα Αβένσις, για να μην πω οτι απ το τελευταίο ίσως υπερκαλύπτονται (πχ χώροι). Συνεπώς το '+1' και το πουλ-μουρ που αποδοκιμάζεις έρχονται σε αντίφαση στο ποστ σου.
Δεν είναι θέμα πουλ-μουρ....όπως μετά από μιά Alfa οδηγήσεις ένα Audi νοιώθεις από τα πρώτα μέτρα ότι οδηγάς κάτι καλύτερο και ποιοτικότερο έτσι συμβαίνει αν πας από ένα Audi σε μιά BMW.Και από μιά BMW σε μιά Mercedes.Η διαφορά στις τιμές μόνο τυχαία δεν είναι.....
Αν τα 1:18 μοντέλα που έχω έπιαναν στην αντιπαράθεση, ενδεχομένως να μπορούσα να σε κοντράρω σε οδηγικές εμπειρίες από τέτοιες φίρμες, ωστόσο και πάλι διαφωνώ. Η τεχνιτή αίσθηση που δημιουργούν τα γερμανικά χρηματοκιβώτια Μερκ και Αουντι δε μπορούν σε καμία περίπτωση να ληφθούν ως αίσθηση καλύτερου και ποιοτικότερου. Το οτι ένα συγκεκριμένο κοινό επιθυμεί τέτοια αίσθηση, το οποίο με τη σειρά του κοινό έχει αναπτυχθεί και γαλουχηθεί εξαιτίας της πολυπλευρης προπαγάνδας υπέρ αυτών των αυτοκινήτων δε σημαίνει οτι αυτό είναι το καλύτερο. Η μόνη εταιρία που διατηρεί μια μηχανική αίσθηση είναι η Bmw, για την οποία ειλικρινά απορώ που τοποθετείς απαραίτητα κάτω απ την Μερκ.
Η οδήγηση μιας C6 για παράδειγμα είναι εμπειρία η οποία, βάσει κάποιων σχολίων από δοκιμές της, είναι ανώτερη των γερμανικών κι ας μην είναι οι διακόπτες τόσο στιβαροί...Απ την άλλη μια Αλφα είναι εξαιρετικά αθλητική και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια πολλές bmw...
όπως και να χει, το 'ό,τι πληρώνεις πάιρνεις' δεν έχει απόλυτη εφαρμογή στα αυτοκίνητα, ακριβώς γιατί είναι πολύπλευρα προϊόντα.
-
Που έχει ίδιο τιμόνι με Accent!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Το θέμα όμως είναι ότι θα πας στην Alfa μόνο αν δεν μπορείς να πληρώσεις την BMW....υπάρχουν επιλογές γιά όλους.
+1 , απλα οσο πιο ενημερος ειναι κανεις για τις διαφοροποιησεις, τα συν και πλην του καθε υποψηφιου μοντελου, (υποτιθεται οτι) τοσο πιο σωστη επιλογη θα μπορει κανει για τις αναγκες/γουστα του. Κατι που δυστυχως στην χωρα μας αποτελει την εξαιρεση παρα τον κανονα, μιας και το πουλ-μουρ ειναι η πρωτη προτεραιοτητα...
Με αυτό που προσυπογράφεις με τη σειρά σου, οτι δλδ στην Αλφα πας μόνο αν δεν έχεις την ικανότητα να πληρώσεις Bmw, επιβραβεύεις με τον πιο πειστικό τρόπο το πουλ-μουρ...
Oxι για τα προσωπικα μου γουστα, (αλλα σαφως αυτο επικρατει,) και θα σου εξηγησω γιατι...Καταρχας το οτι αυτο παρατηρειται, και στην χωρα μας, για αλλους μπορει να ειναι αυτοι οι λογοι (του πουλ μουρ, κατι που τουλαχιστον επι της ουσιας, δεν ισχυει ιδιαιτερα, το πρεστιζ της AR ιδιαιτερα στα μικρομεσαια και ανω, ειναι δεδομενο, αν και ελαφρως πιο κατω απ' οτι παλαιοτερα...), αλλα και για αλλους παλι, υπαρχουν πιο ουσιαστικοι-πρακτικοι λογοι αν θελεις, που εχουν να κανουν ΟΧΙ με το οδηγοκεντρικο κομματι (παραδοσιακα Bmw Και AR εχουν ΗΔΗ πολυ ψηλα τον πυχη) ,αλλα με αυτο του φινιρισματος, της εργονομιας, και της ποιοτητας κατασκευης στα σημεια, οπου συνηθως η υπεροχη της Bmw ειναι εμφανης.
Αυτο το καταλαβαινεις ακομα καλυτερα, αν περιεργαστεις μια Giulietta και μια σειρα 1 της bmw.
Iδιαιτερα στην περιπτωση της Giulietta, αν εχεις ηδη επαφη με μια 147, θα δεις οτι τουλαχιστον η αισθηση που αποπνεει το εσωτερικο της, παραπεμπει περισσοτερο προς...Fiat, παρα σε ARΈνα τεράστιο ποσοστό (δε λέω πλειοψηφία) αγοραστών 4θυρης 316 δεν έχουν ανάγκες οι οποίες να μην ικανοποιούνται από ένα Αβένσις, για να μην πω οτι απ το τελευταίο ίσως υπερκαλύπτονται (πχ χώροι). Συνεπώς το '+1' και το πουλ-μουρ που αποδοκιμάζεις έρχονται σε αντίφαση στο ποστ σου.
Σαφεστατα υπαρχει αυτο το ποσοστο και ειναι μεγαλο, (μεσα σε αυτο βεβαια ειναι και τα -μαζικα- leasing εταιρικων, που προτιμουν οι τελευταιες, εκει εμπλεκονται και αλλες παραμετροι, περαν της προσωπικης επιλογης) δεν θεωρω ομως οτι υπαρχει αντιφαση, με το +1 και με το πουλ μουρ, ουσιαστικα συμφωνω οτι αν δεν μπορεις να παρεις Bmw πας σε AR, γιατι στο οδηγικο κομματι (που για αυτο φημιζονται κυριως ΚΑΙ οι bmw, την οδηγικη απολαυση) εισαι πολυ κοντα.
Ειναι διαφορετικοι οι λογοι επιλογης δηλαδη, για εμενα τουλαχιστον, ασχετως αν στο αποτελεσμα ειναι ιδιο στην πλειοψηφια των περιπτωσεων, δηλαδη το φαινομενο, και εγω πχ και αλλοι υποψηφιοι αγοραστες λογω ελλειψης απαιτητου budget, να πηγαιναμε σε AR απ' οτι Bmw... -
Γρηγόρη ο sv2 είπε οτι στην Alfa πας μόνο αν δε μπορείς να πάρεις bmw. Μόνο. Αν συμφωνείς σε αυτό, ειδικά στη λέξη 'μόνο' , ο παράγοντας πουλ-μουρ μοιραία υπεισέρχεται στην κουβέντα μας. Μπορεί και οι δύο να ναι οδηγοκεντρικές εταιρείας αλλά με διαφορετικό (εδώ και 20 χρόνια) τρόπο/άξονα. Από κει και πέρα αν ζυγίσεις τα συν και τα πλην ενός μοντέλου όπως περιγράφεις, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξεις οτι δε χρειάζεται να πληρώσεις ένα ακριβότερο μοντέλο για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν δεν ισχύει πως αξιωματικά το ακριβότερο είναι το καλύτερο.
-
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Ωστόσο εξακολουθώ να είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε ντε φάκτο και αξιωματική γενίκευση. Οι ανάγκες θα έπρεπε να καθορίζουν την αγορά κι όχι το αντίστροφο.
Τέλος πάντων ξεφύγαμε. Έτσι κι αλλιώς η νέα Σειρά 1 είναι τραγικά άσχημη, οπότε η Giulietta μάλλον πανηγυρίζει
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Γρηγόρη ο sv2 είπε οτι στην Alfa πας μόνο αν δε μπορείς να πάρεις bmw. Μόνο. Αν συμφωνείς σε αυτό, ειδικά στη λέξη 'μόνο' , ο παράγοντας πουλ-μουρ μοιραία υπεισέρχεται στην κουβέντα μας. Μπορεί και οι δύο να ναι οδηγοκεντρικές εταιρείας αλλά με διαφορετικό (εδώ και 20 χρόνια) τρόπο/άξονα. Από κει και πέρα αν ζυγίσεις τα συν και τα πλην ενός μοντέλου όπως περιγράφεις, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξεις οτι δε χρειάζεται να πληρώσεις ένα ακριβότερο μοντέλο για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν δεν ισχύει πως αξιωματικά το ακριβότερο είναι το καλύτερο.
Να το θέσω καλύτερα? Αν έχεις την δυνατότητα να πάρεις BMW αντίστοιχων επιδόσεων με μιά Alfa θα πας στην BMW.Εχει και την κίνηση στον σωστό άξονα .
το ιδιο ισχυει επισης για:
πορσε - bmw
ferrari - πορσε
pagani - ferrari
aston - MB -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να το θέσω καλύτερα? Αν έχεις την δυνατότητα να πάρεις BMW αντίστοιχων επιδόσεων με μιά Alfa θα πας στην BMW.Εχει και την κίνηση στον σωστό άξονα .
πορσε - bmw
ferrari - πορσε
pagani - ferrari
aston - MBΠαγκανι; Αηδία...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πορσε - bmw
ferrari - πορσε
pagani - ferrari
aston - MB@thymios
Aν το θετεις ετσι, και αν οντως ο SV2 το θετει ετσι (απ' οσο βλεπω ομως στο νεο post ξεκαθαριζει, οτι δεν δινει εκει το βαρος...) τοτε ναι, υπεισερχεται το πουλ μουρ, αλλα προσωπικα ΔΕΝ το βλεπω ετσι, Το βλεπω ως κατι ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ σε οδηγικο προφιλ-οδηγικη ευχαριστηση, για αυτο και θα την επελεγα, παροτι ειναι προσθιοκινητη.
Ως προς το 'δεν χρειαζεται' αυτο ειναι κατα την δικη σου αποψη, αν και απο την πλευρα μου προσεθεσα στην εξισωση και τον ορο 'θελω' περα απο την αναγκη. Κατα την δικη μου αποψη λοιπον, το 'πιο ακριβο' εισπραττεις σε ενα πιο αναβαθμισμενο, πιο ποιοτικο, εργονομικο εσωτερικο, οπως ειναι αυτο της bmw.@spiros
Το 'gap' (οικονομικο) μεταξυ αυτων των συγκριτικων που θετεις ειναι πολυ μεγαλυτερο, στα αντιστοιχων επιδοσεων
μοντελα της μιας και της αλλης περιπτωσης, απ' οτι ΕΔΩ, δηλαδη μικρομεσαιο Bmw vs AR.
Eπιπλεον στις περισσοτερες περιπτωσεις εχουμε διαφορετικη φιλοσοφια κατασκευαστων, ασχετως αν τα τελευταια χρονια μπαινουν σε 'νεα χωραφια' (βλεπε Porsche με τα SUV τωρα και με την Panamera) -
Το Zonda F δεν ηταν...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Το Zonda F δεν ηταν...Τρώγεται...
-
:help:Θα χάσει το Σιρόκο την πρωτοκαθεδρία;;;;; Θα βγει κάποιο με φαρδύτερα μετατρόχια;;
Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:help:
Θα χάσει το Σιρόκο την πρωτοκαθεδρία;;;;; Θα βγει κάποιο με φαρδύτερα μετατρόχια;;
Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!
Νομιζεις... Αν ομως αυτο σε ευχαριστει,
-
Συ είπας...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Συ είπας...Ουτε ειπα, ουτε αφησα υπονοουμενο, οτι για εμενα αλλαξε καποια προτεραιοτητα ως προς την ιδανικη ΜΟΥ επιλογη.
Απλα δεν πασχω απο παρωπιδισμο και εντονο οπαδισμο, οπως μερικοι χρηστες του forum, και αναγνωριζω, οτιδηποτε θεωρω
πολυ καλο, ενδιαφερον, και ενιοτε καλυτερο απο αυτο που θελω, που μπορω να φτασω οικονομικα... -
κοίτα να δεις που πάλι για το Σιρόκο θα μιλήσουμε
-
δεν είναι πισωκίνητο όμως,
-
κοίτα να δεις που πάλι για το Σιρόκο θα μιλήσουμε**ΔΕΝ θα μιλήσουμε για το Σιρόκο. Το θέμα αφορά την σειρά 1. [mod] **
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Προφανώς...προσωπικά αυτό ακριβώς έκανα και δε πήγα στην 159 ΤΒΙ. Αλλά δε σκέφτονται όλοι έτσι.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προφανώς...προσωπικά αυτό ακριβώς έκανα και δε πήγα στην 159 ΤΒΙ. Αλλά δε σκέφτονται όλοι έτσι.
Το είπα προσωπικά το μεσημέρι στον Γιώργο (SV2), μεταξύ μπύρας και πανσέτας στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής και το επαναλαμβάνω και στο φόρουμ. Το ότι θα έχει το σηματάκι της BMW δεν μου λέει τίποτα. Το σταυρόφιδο της AR, το ίδιο και περισσότερο ειδικό βάρος έχει! Επίσης η πίσω κίνηση ΔΕΝ είναι υπερατού... και οι W124 πισωκίνητες ήταν, ήταν και συμμετοχικές δηλαδή; Οδηγώντας τα μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε!
BMW 1 Series (F20) 2011