-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Μα για αυτο αναφερω ολα αυτα τα κατεβατα. Για αυτους τυπους. Διοτι η ΦΙΑ και η καθε ΦΙΑ παει με το γραμμα των τυπων. Δεν θα κοιταξει (διστυχως) το ταμειο αλλα αν αυτα τα μινιμουμ που υποχρεωουταν να κανει τα εκανε (δηλαδη τα administrative and regulatory tasks). Το θεμα υπεξερεσης ειναι θεμα των νομικων αρχων του καθε κρατους. Οσο για το λαϊκο ερισμα (φανταζομαι εννοεις την δισπιστια πλεον των αγωνιζομενων στην συγκεκριμενη αρχη) εχεις δικιο αλλα παλι δεν ειναι θεμα της ΦΙΑ. Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι δεν φταει ο φορεας αλλα οι διοικουντες του φορεα αυτου. Διστυχως παρατηρουμε για αλλη μια φορα αυτο που μου λενε οι Αγγλοι. Motorsport is not based upon democracy.
Μήπως παραδίνουμε αξία στην ισχύ της FIA και τους τύπους; Εδώ είναι χρεοκοπημένη Ελλάδα, δεν είναι μια φυσιολογική χώρα όπου υπάρχουν απλώς κάποιες αρρυθμίες. Συμφωνώ ότι η ΕΛΠΑ, μέσω FIA, έχει την ισχύ να εκβιάσει, να στραγγαλίσει και να τα καταφέρει. Έχει την ισχύ να το κάνει και πιθανώς να το κάνει. Από εκεί και πέρα, όμως, και η πλευρά της λογικής διαθέτει αρκετά μέσα, το κυριώτερο εκ των οποίων είναι ακριβώς αυτό: η κοινή λογική.
Δεν νομιζω οτι αμα κανεις αγωγη στην ΕΛΠΑ θα κερδισεις κατι απο αυτο. Ουτε καν την συνετιση. Διαβασε τον κωδικα (ειμαι σιγουρος οτι μετα απο τοσα post ειχες την περιεργεια και τον διαβασες) και κρινε αναλογα το πως μπορεις να κινηθεις / κινηθειτε. Απλα προσεξτε το πως γιατι μπορει να σας γυρισει boomerang οπως γυρισε στους οδηγους του ROTAX περισυ, ευτυχως χωρις πολυ μεγαλες συνεπειες. (μεγαλες συνεπειες εννοω την αναστολη για χψω καιρο της αγωνιστικης τους lisance).
Kαι παλι αν οι νομιμες αξιωσεις αφορουν μονο οικονομικα, δεν νομιζω να κινησει το ενδιαφερον της παγκοσμιας ομοσπονδιας.Δεν ξεκινάς να κάνεις κάτι με το φόβο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι πρόσφατα την οικονομική διαχείριση και την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τα έκανε ο ASN και άρα η μη υπογραφή νέου συμβολαίου, άρα και η μη τέλεση αγώνων, άρα και η όποια ζημία στους θιγόμενους, μπορεί άνετα να αποδειχθεί ότι οφείλεται σε ενέργειες ή παραλείψεις του ASN και όχι στους οργανωτές ή το συλλογικό τους όργανο (ομοσπονδία). Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για την καθυστέρηση ενημέρωσης, κάτι για το οποίο φέρουν ευθύνη και φυσικά πρόσωπα. Τα υπόλοιπα, που δεν είναι λίγα, όταν θα καταθέσω την πρότασή μου. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Την έκδοση λισάνς την έχω γραμμένη εκεί που πρέπει. -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Μα για αυτο αναφερω ολα αυτα τα κατεβατα. Για αυτους τυπους. Διοτι η ΦΙΑ και η καθε ΦΙΑ παει με το γραμμα των τυπων. Δεν θα κοιταξει (διστυχως) το ταμειο αλλα αν αυτα τα μινιμουμ που υποχρεωουταν να κανει τα εκανε (δηλαδη τα administrative and regulatory tasks). Το θεμα υπεξερεσης ειναι θεμα των νομικων αρχων του καθε κρατους. Οσο για το λαϊκο ερισμα (φανταζομαι εννοεις την δισπιστια πλεον των αγωνιζομενων στην συγκεκριμενη αρχη) εχεις δικιο αλλα παλι δεν ειναι θεμα της ΦΙΑ. Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι δεν φταει ο φορεας αλλα οι διοικουντες του φορεα αυτου. Διστυχως παρατηρουμε για αλλη μια φορα αυτο που μου λενε οι Αγγλοι. Motorsport is not based upon democracy.
Μήπως παραδίνουμε αξία στην ισχύ της FIA και τους τύπους; Εδώ είναι χρεοκοπημένη Ελλάδα, δεν είναι μια φυσιολογική χώρα όπου υπάρχουν απλώς κάποιες αρρυθμίες. Συμφωνώ ότι η ΕΛΠΑ, μέσω FIA, έχει την ισχύ να εκβιάσει, να στραγγαλίσει και να τα καταφέρει. Έχει την ισχύ να το κάνει και πιθανώς να το κάνει. Από εκεί και πέρα, όμως, και η πλευρά της λογικής διαθέτει αρκετά μέσα, το κυριώτερο εκ των οποίων είναι ακριβώς αυτό: η κοινή λογική.
Καλως η κακκος η ΦΙΑ εχει το μεγαλυτερο ρολο και για αυτο της δινουμε βαση.
The FIA has been dedicated to representing the rights of motoring organisations and motor car users throughout the world via campaigns and activities that defend their interests. On issues such as safety, mobility, the environment and consumer law the FIA actively promotes the interests of motorists at the United Nations, within the European Union and through other international bodiesΚαι ξανατονιζω. Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο η χωρα ή η κατασταση της χωρας σε οτι αφορα αυτα τα θεματα (ΦΙΑ και το που να δωσει το σπορτινγκ κομματι).Ισα ισα μπορει και να δικαιολογησει την αδυναμια της πραγματοποιησης αγωνων. Βεβαια αυτο μπορει να ειναι η δικη μου αντιληψη μονο και το δικο μου interpretation του κωδικα και των νομων αυτης.
Δεν νομιζω οτι αμα κανεις αγωγη στην ΕΛΠΑ θα κερδισεις κατι απο αυτο. Ουτε καν την συνετιση. Διαβασε τον κωδικα (ειμαι σιγουρος οτι μετα απο τοσα post ειχες την περιεργεια και τον διαβασες) και κρινε αναλογα το πως μπορεις να κινηθεις / κινηθειτε. Απλα προσεξτε το πως γιατι μπορει να σας γυρισει boomerang οπως γυρισε στους οδηγους του ROTAX περισυ, ευτυχως χωρις πολυ μεγαλες συνεπειες. (μεγαλες συνεπειες εννοω την αναστολη για χψω καιρο της αγωνιστικης τους lisance).
Kαι παλι αν οι νομιμες αξιωσεις αφορουν μονο οικονομικα, δεν νομιζω να κινησει το ενδιαφερον της παγκοσμιας ομοσπονδιας.Δεν ξεκινάς να κάνεις κάτι με το φόβο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι πρόσφατα την οικονομική διαχείριση και την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τα έκανε ο ASN και άρα η μη υπογραφή νέου συμβολαίου, άρα και η μη τέλεση αγώνων, άρα και η όποια ζημία στους θιγόμενους, μπορεί άνετα να αποδειχθεί ότι οφείλεται σε ενέργειες ή παραλείψεις του ASN και όχι στους οργανωτές ή το συλλογικό τους όργανο (ομοσπονδία). Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για την καθυστέρηση ενημέρωσης, κάτι για το οποίο φέρουν ευθύνη και φυσικά πρόσωπα. Τα υπόλοιπα, που δεν είναι λίγα, όταν θα καταθέσω την πρότασή μου. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Την έκδοση λισάνς την έχω γραμμένη εκεί που πρέπει.Δεν μιλησα πουθενα για φοβο. Απλα εφιστισα την προσοχη και συγκεκριμενα πραγματα τα οποια μπορει να μην ηξερε καποιος.
Eσυ και μονο εσυ ξερεις πως θες να προχωρησεις και τι θες ακριβως. Οπως εσυ λες οτο την λισανς την εχεις γραμμενη, ετσι μπορει να πει και καποιος που κερδιζει χρηματα απο αυτο μπαστα. Μετα τι θα κανω? Δεν μπροεις να τον κατηγορισεις λοιπον. Οπως ειδα στο fb πολλους να βριζουν τους οδηγους που σκεφτονταν να τρεξουν εκτος Ελλαδος. Anyway. It is up to you guys να δρασετε οπως νομιζετε. Απλα μην το κανετε σπασμοδικα και χωρις να εχετε την ολη οπτικη των διαδικασιων, γιατι πολλα ατομα διαβασανε (οσοι τους εδωσαν την πρεπουσα σημασια) αυτα τα κατεβατα που εγραψα για πρωτη φορα και δεν γνωριζαν καν οτι υπηρχαν. -
Δεν μιλησα πουθενα για φοβο. Απλα εφιστισα την προσοχη και συγκεκριμενα πραγματα τα οποια μπορει να μην ηξερε καποιος.
Ναι, και η βοήθειά σου είναι πολύ σημαντική ώστε να κατανοηθεί ο λαβύρινθος και να βοηθηθούν οι όποιες μελλοντικές ενέργειες.
Μέχρι τότε, ας κάτσουμε με τον πασατέμπο και τις μπύρες μας για να δούμε το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ, στο οποίο θα μάθουμε αν θα υπάρξουν τελικά οι παραιτήσεις από την ΕΛΠΑ όσων δήλωσαν δημοσίως ότι δε συνεργάζονται πλέον με την ΕΛΠΑ, αν πράγματι η ΕΛΠΑ θα επιχειρήσει να φτιάξει δική της φτωχο-ΕΘΕΑ ή αν θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός άμεσα.
To be continued... -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Θυμίζω μια διαφωνία που είχαμε με τον nass σχετικά με τη δυνατότητα καθαίρεσης ASN μετά από παύση λειτουργίας λόγω χρεών. Νομίζω είμαστε κοντά να δούμε ποιος έχει δίκιο Όχι ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό δηλαδή, απλά για το ονόρε.Βαριέμαι να ψάχνω αλλά δε νομίζω να ήταν ακριβώς αυτή η διαφωνία Αν μια ASN παύσει τη λειτουργία της (για χρέη ή για άλλο λόγο) τότε προφανώς θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση. Αυτό που (νομίζω ότι...) έλεγα είναι ότι αν η ASN έχει χρέη ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της εντός της χώρας της (πχ. δε γίνονται αγώνες), χωρίς όμως να έχει παύσει τη λειτουργία της και διατηρώντας τη σχέση της με τη FIA, τότε η FIA θα αποφύγει να ανακατευτεί. Διότι, απλά, δεν είναι δουλειά της FIA να φροντίζει να γίνονται αγώνες εντός της επικράτειας μιας χώρας-μέλους, ούτε να λύνει τα εσωτερικά προβλήματα στις χώρες-μέλη. Παράδειγμα: Κύπρος. Θυμάμαι μάλιστα ότι είχαμε πει για το παράδειγμα της Ινδίας, όπου χρειάστηκε κρατική παρέμβαση (δηλαδή πήρε θέση το Ινδικό κράτος) για να περάσει το pouvoir sportif από τη λέσχη-σφραγίδα που ήταν μέχρι τότε στην ομοσπονδία της χώρας.
Με άλλα λόγια, με ΕΛΠΑ σε λειτουργία και διατηρώντας τη σχέση της με τη FIA, θα είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι ως προς το pouvoir sportif και τη FIA χωρίς τη συγκατάθεση της ίδιας της ΕΛΠΑ ή χωρίς να πάρει επίσημη θέση το Ελληνικό κράτος. Αν η ΕΛΠΑ για κάποιο λόγο διακόψει τη λειτουργία της ή/και τη σχέση της με τη FIA τότε είναι άλλη ιστορία.
Πάντως νομίζω ότι δίνετε υπερβολική σημασία στο pouvoir sportif. Αν δεν αλλάξει το άρθρο 49 τότε αρκεί η ΕΛΠΑ να παραχωρήσει την εξουσία αυτή εντός Ελλάδας στην ΟΜΑΕ (όπως και είχε κάνει και απ΄ό,τι κατάλαβα ανακάλεσε όταν η συζήτηση έφτασε στο 'ψητό' ) και να κρατήσει τους διεθνείς αγώνες (που είναι η σύνδεση με τη FIA). Αν αλλάξει το άρθρο 49 (όπως άλλαξε για τις μοτοσυκλέττες) τότε δε χρειάζεται καν η παραχώρηση της εξουσίας, γίνονται ό,τι αγώνες είναι να γίνονται στην Ελλάδα υπό την ομοσπονδία και όποιος θέλει να συμμετάσχει στους διεθνείς αγώνες, ας το κάνει. Το βασικό είναι να μη γίνουν 2 'πρωταθλήματα' από 2 διαφορετικές αρχές
-
Ας το πιασουμε λιγο αναποδα....
εστω οτι βγαινει η ΓΓΑ αυριο και λεει με νομο οτι ο Χ οργανισμός εχει αδεια να εγγρινει τελεση αγωνων αυτοκινητου.
ο Χ οργανισμός για οποιοδηποτε λογο δεν εχει τις 'ευλογιες' της FIA.
Τι 'χανουμε'???( μη πειτε το Ακροπολις - ας μεινουμε σε αυτο το κομματι προς το παρον...)
ΥΓ
Με προλαβε ο Nass -
Ο χρήστης nass έγραψε:
[Με άλλα λόγια, με ΕΛΠΑ σε λειτουργία και διατηρώντας τη σχέση της με τη FIA, θα είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι ως προς το pouvoir sportif και τη FIA χωρίς τη συγκατάθεση της ίδιας της ΕΛΠΑ ή χωρίς να πάρει επίσημη θέση το Ελληνικό κράτος. Αν η ΕΛΠΑ για κάποιο λόγο διακόψει τη λειτουργία της ή/και τη σχέση της με τη FIA τότε είναι άλλη ιστορία.
Πάντως νομίζω ότι δίνετε υπερβολική σημασία στο pouvoir sportif. Αν δεν αλλάξει το άρθρο 49 τότε αρκεί η ΕΛΠΑ να παραχωρήσει την εξουσία αυτή εντός Ελλάδας στην ΟΜΑΕ (όπως και είχε κάνει και απ΄ό,τι κατάλαβα ανακάλεσε όταν η συζήτηση έφτασε στο 'ψητό' ) και να κρατήσει τους διεθνείς αγώνες (που είναι η σύνδεση με τη FIA). Αν αλλάξει το άρθρο 49 (όπως άλλαξε για τις μοτοσυκλέττες) τότε δε χρειάζεται καν η παραχώρηση της εξουσίας, γίνονται ό,τι αγώνες είναι να γίνονται στην Ελλάδα υπό την ομοσπονδία και όποιος θέλει να συμμετάσχει στους διεθνείς αγώνες, ας το κάνει. Το βασικό είναι να μη γίνουν 2 'πρωταθλήματα' από 2 διαφορετικές αρχές
Συμφωνω απολυτα. (Σωωωπα, δεν το ξεραμε )
Στη Ρωμη βγηκε ασπρος καπνος. Η δικια μας σομπα ειναι λιγο βραδυφλεγής, αλλά που θα παει, οπου ναναι θ αναψει... -
Πιστεύετε ότι η ΓΓΑ είναι εμπρηστικό σχήμα?.
Πιστεύετε ότι η ΓΓΑ ασχολιέται με ομάδες και όχι ΜΟΝΟΝ με ομοσπονδίες?.
Πιστεύεται ότι το άρθρο 49, δεν έχει απέναντι του το δεδικασμένο γεγονός?.
Μα ο αχός του «ψητού» βοά ακόμα….. το θέμα είναι η αναμονή, και ποιος θα αντέξει την κατακραυγή προς χάριν του ψητού!.
Σίγουρα υπάρχουν τα αναγκαστικά μέτρα, μα να δούμε ποιος θα τα προωθήσει καθ’ έδρας.
Οπωσδήποτε οι υπάρχουσες αίολες θεσμοθετήσεις, αφαιρούν όπλα αμφίπλευρα.
Οι ίδιοι συναποφάσιζαν, οι ίδιοι μοιραζόντουσαν τα αγαθά. Σήμερα οι δρόμοι τους χώρισαν, και περιπατάνε χωριά, που με αφήνει παγερά αδιάφορο. Μα το θύμα είναι το σπορ, που έχει πληγωθεί ανεπανόρθωτα.
Προσωπική μου άποψη είναι, να διαλυθούν τα πάντα για φέτος αγωνιστικά. Εν συνεχεία να γίνουν αρχαιρεσίες στης λέσχες μετά από προσχωρήσεις σε αυτές, επιτέλους, αγωνιζομένων και λυπών μελών και παραγόντων. Έτσι θα δούμε από πλευράς λεσχών, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Να οριστεί μίνιμουμ μελών, για να πάρουν ορισμένοι της σφραγίδες τους και να της βάλουν όπου καταλαβαίνουν….
Να συνεργαστούν σε μια συνέλευση, και να εκλέξουν ομοσπονδία, με μελή που δεν θα είναι με φάκελο……. Και σίγουρα θα εγκρίνει η ΓΓΑ!.
Απαραίτητη προϋπόθεση, αγωνιζόμενοι και παράγοντες των αγόνων να είναι μέλη λεσχών, για να μην σφυρίζουν αδιάφορα….. εκτός των της ομοσπονδίας, που θα εμπεριέχει και την ΕΘΕΑ. Όχι το πρωί στην ομοσπονδία και το απόγευμα στην λέσχη….
Δημόσιοι οι ισολογισμοί λεσχών και ομοσπονδίας, ανά τρίμηνο.
Σίγουρα και αμέσως μετά, η οργάνωση μιας αποθήκης με υλικά, για την διοργάνωση των αγόνων, όχι η ΕΛΠΑ για να συνεχίσει να έχει προσχήματα. Και υπάρχουν χρήσιμα άτομα για αυτό. Έχω σκεφτεί το πώς μια τέτοια αποθήκη θα κοστίσει ελάχιστα, μα δεν είναι της παρούσης.
Antonis-team. -
'Μιλάς με γρίφους Γεροντα' που λεει και το γνωστο ρητό....
δε γινεται απο μια μερα στην αλλη να δυαλυσεις τα παντα - ειδικά τις λεσχες....
ο αθλητικός νομος 'οπως ειναι' εχει σοβαρο θεμα να εφαρμοστει σε εμας.....
προπονητες ( και προυποθεσεις αυτων) θες?? αριθμό αθλητων θες??? 'μπαζουμε' απο παντου....τι δημοσιοι ισολογισμοι ανα τριμηνο λες οταν οι μεγαλυτερες εταιρειες - ακομα και το κρατος - το εχουν ετησιο....
μη ζηταμε ασχετα γιατι δε θα μας παρουν καν στα σοβαρα....οη λυση εχει τεθει στο τραπεζι κι ο Αλεξανδρος μας εδειξε οτι ειναι ντιρεκτιβα ακομα και της ιδιας την FIA
ασφαληση καθε οργανωτης προς 3ους απο ενα ποσο κατ ελαχιστον - παροχή σχετικης βεβαιωσης και εφυγες για αγωνα.
και για να μη το κανουμε τελειως μπουρδελο επιλογή απο ΣΥΓΚΕΚΙΜΕΝΕΣ ασφαλιστικέςωστε να μην κανει αγωνα η Λεσχη 'Φωκιων' και ασφαιζει το 'Γραφειο ασφαλειων Φωκίων'.......
αντιλαμβανεσαι....εθνικοι αγωνες απο Χ ομοσπονδια
Ακροπολις 'τιμης και ΦΙΑ ενεκεν' απο ΕΛΠΑ....
εστω.....αλλα ας 'ζηταμε' πραγματοποιησημα πραγματα οχι.....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
'Μιλάς με γρίφους Γεροντα' που λεει και το γνωστο ρητό....δε γινεται απο μια μερα στην αλλη να δυαλυσεις τα παντα - ειδικά τις λεσχες....
προπονητες ( και προυποθεσεις αυτων) θες?? αριθμό αθλητων θες??? 'μπαζουμε' απο παντου....τι δημοσιοι ισολογισμοι ανα τριμηνο λες οταν οι μεγαλυτερες εταιρειες - ακομα και το κρατος - το εχουν ετησιο....
μη ζηταμε ασχετα γιατι δε θα μας παρουν καν στα σοβαρα....οη λυση εχει τεθει στο τραπεζι κι ο Αλεξανδρος μας εδειξε οτι ειναι ντιρεκτιβα ακομα και της ιδιας την FIA
ασφαληση καθε οργανωτης προς 3ους απο ενα ποσο κατ ελαχιστον - παροχή σχετικης βεβαιωσης και εφυγες για αγωνα.
και για να μη το κανουμε τελειως μπουρδελο επιλογή απο ΣΥΓΚΕΚΙΜΕΝΕΣ ασφαλιστικέςωστε να μην κανει αγωνα η Λεσχη 'Φωκιων' και ασφαιζει το 'Γραφειο ασφαλειων Φωκίων'.......
Α) Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ασφαλιστήριο. Αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το να λυθεί το ασφαλιστήριο με το υπάρχον καθεστώς αποτελεί κουκούλωμα ίσα ίσα για να κάνουμε καμια Ριτσώνα. Τίποτε άλλο.
Β) Μπορεί κανείς να εγγυηθεί τις καλύψεις, το ύψος του ασφαλίστρου και άρα του παραβόλου όταν η ασφάλιση θα είναι ανά αγώνα; Ας με διορθώσει κάποιος ασφαλιστής, αλλά έχω την εντύπωση πως αν η ασφάλεια είναι ανά αγώνα, το ύψος του παραβόλου θα εκτιναχτεί στα ουράνια, σε ποσά που θα είναι εντελώς απαγορευτικά και καταστροφικά για το σπορ.
Γ) Τυπικά προβλήματα όπως 'προπονητές' (π.χ. Λάμπης, Ιαβέρης κ.λπ.) και αριθμός αθλητών λύνονται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ. Σε όλες τις λέσχες υπάρχει κάποιος παλιός αγωνιζόμενος που εύκολα μπορεί να πάρει τον τίτλο του προπονητή και η υποχρεωτική εγγραφή στις λέσχες-αθλητικά σωματεία είναι κάτι που αφενός θα κάνει καλό στο σπορ (δημιουργία ομάδων, συνεργασία κ.λπ.) αφετέρου θα δώσει κάποιο εισόδημα στις λέσχες μέσω των συνδρομών. -
Οχι δεν ειναι τοσο ευκολο το θεμα των προπονητων, αλλά λυνεται. Υπαρχουν σαφεισ προυποθεσεισ για να χαρακτηριστει κανεισ προπονητησ. Παιδια διαβαστε τον νομο, εχει πολυ ενδιαφερον.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
'Μιλάς με γρίφους Γεροντα' που λεει και το γνωστο ρητό....δε γινεται απο μια μερα στην αλλη να δυαλυσεις τα παντα - ειδικά τις λεσχες....
Είπα μια άποψη, κατόπιν των γνώσεων και των ενημερώσεων που έχω, από το 1961. Ότι δεν έχουν λεχτεί πίσω από την κουρτίνα και κάτω από το τραπέζι, τα γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα.
Γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα της παθογόνος αιτίες της κακοδαιμονίας του σπορ, που ελπίζω σχετικά γρήγορα να διαβάσεις και στο βιβλίο μου.
Και δεν μίλησα ακριβώς για διάλυση λεσχών μα για να εφαρμοστεί ο εθνικός κανονισμός. Μετά από μέλος αθλητικής ομοσπονδίας 26 χρόνια, ξέρω σίγουρα περισσότερα από τους περισσοτέρους παπαρολογούντες άσχετους.
Και σε ρωτώ ποιος αθλητής πχ του μπάσκετ δεν είναι μέλος σωματίου – ομάδας – λέσχης?. Κανένας!. Και είναι σημαντικά περισσότεροι από τους δικούς μας ‘χεράδες’. Εδώ το ΔΣ του ΣΟΑΑ βγήκε με λιγότερους ψήφους διαχειριστή πολυκατοικίας…..
Και είναι δύσκολες οι τρίμηνες έγραφες, μι κερδοσκοπικών επιχειρήσεων?. Μα είναι υποχρεωτικές εάν δεν το ξέρεις…. Το γιατί δεν εγίνοντο?. Ένεκα η ρεμούλα, και το φασκελοκουκούλομα…..
Στα σοβαρά δεν μας παίρνουν, διότι είμαστε αυτοί που είμαστε μικρέ κατά το γέροντα!!!!!.....
Η fia ενόσω κάνει την δουλειά της στα @ρχιδι@ της για της ντόπιες ρεμούλες. Μήπως αυτή από την μεριά της δεν ρεμουλιάζει?. (μέχρι εδώ αυτό το θέμα….. θα διαβάσεις!).
Και εάν αντιλαμβάνομαι?. « ωστε να μην κανει αγωνα η Λεσχη 'Φωκιων' και ασφαιζει το 'Γραφειο ασφαλειων Φωκίων'.......
αντιλαμβανεσαι....» και ποιος αντιλαμβάνεται περισσότερο?. Πήρες εσύ σήμερα πενταψήφια επιταγή προμήθειας τριμήνου για την υπασφαλιστική που είσαι μέλος της?….. σας έγραψα ότι σήμερα θα μάθαινα κάτι. Έδωσα συγχαρητήρια στο νέο ανώτατο στέλεχος, και περιμένω λεπτομέρειες, όταν γυρίσω μετά το 11ημερο ταξίδι αναψυχής μου. σίγουρα θα μάθω αδιάσειστα στοιχεία, για επαγγελματική χρήση και όχι μόνον……
Εθνικοί αγώνες και όχι μόνον ανά την επικράτεια, θα οριοθετεί η νόμιμη ομοσπονδία, με ‘βούλα’… ΓΓΑ!. Τα δικαιώματα που πήρε ο αείμνηστος Δαρδούφας, μπαινοβγαίνοντας στη τότε FIA εξαλείφτηκαν με τα τώρα ανθρωπάκια.
Και σίγουρα η κάθε λέσχη, ανάλογα της δύναμης της και μέσο του pouvoir sportif, που αυτοδικαίως θα έχει μια νόμιμη ομοσπονδία και όχι μαϊμού, θα δίνει έγκυρα αγώνες πάσης μορφής, που αυτή θα ορίζει σε έγκαιρο καλαντάρη αγώνων, κατόπιν προτάσεων τοπικών λεσχών, που θα γίνονται σε όλη την επικράτεια!. Και έχω περιγράψει πως μοντάρετε μια τέτοια ομοσπονδία, πανεθνικά.
Και τα περί τιμής ένεκεν, είναι μπούρδες!. Διότι όντας ηθική μέχρι τα 20 σε έβαζα στο σπίτι μου, μα σήμερα πουτ@ν@, δεν θέλω να σε γνωρίζω!. Σχήμα λόγου, λογοτεχνική αδεία…..
Και μου είναι λυπηρό διότι το νέο ΔΣ του αγωνιστικού της ΕΛΠΑ είναι όλοι φίλοι μου και τους αγαπώ, και ανέλαβαν τα αναμμένα κάρβουνα που τους παρέδωσαν οι πονηροί λιγδιάρηδες.
Σήμερα ΕΛΠΑ και Ακρόπολης, είναι σχήμα οξύμωρο…… ας μην γίνει…..
Και ζητάω απραγματοποιήσιμα πράγματα?.
«…..και όχι…..» ευτυχώς δεν ανέφερες διότι με έβλεπα μπαναρισμένο…..
Σε αγαπώ μα δεν χαρίζομαι ούτε στης κόρες μου της αγάπες μου!.
Α. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Οχι δεν ειναι τοσο ευκολο το θεμα των προπονητων, αλλά λυνεται. Υπαρχουν σαφεισ προυποθεσεισ για να χαρακτηριστει κανεισ προπονητησ. Παιδια διαβαστε τον νομο, εχει πολυ ενδιαφερον.
Μα ποιος διαβάζει καλέ μου αδελφέ?.
Εδώ απαντάνε αρνητικά σε παράθεση, που γράφει τα ίδια που λένε αυτοί!!!!!!......
Και εάν οι ιθύνοντες ήξεραν γράμματα και κατ’ επέκταση διάβαζαν, θα έγραφαν κανονισμούς σε χαρτί τουαλέτας, αίολο και υδροδιαλυτό?!.
Γιατί σε κάνουν ξου?. Διότι είσαι μορφωμένος και υστερούν.
Φιλικά πάντα και ας σου κολλάω……
Α. -
Αντωνακη μη μου λεσ μπαρουφεσ. δεν υποτιμησα, προετρεψα. Και δεν υποτιμω κανεναν, εχει δεν εχει πτυχιο. Διαφωνω με την προσεγγιση σου και συνομιλω σε 'ολες τις γλωσσες' και με ολους. Η καρδια μετραει...
Καλημερα, ισως αυτη σημερα να ειναι καλυτερη. -
1,5 ωρα εγραφα σεντονακι με καινουρια πραγματακια που βρηκα και αξιζανε το διαβασμα, και.........
πααανε.... Την ωρα που πατησα δημοσιευση αποφασισε να μην εχει σημα το laptop.... Οποτε internet explorer cannot display the page και χαθηκαν ολα. -
1,5 ωρα εγραφα σεντονακι με καινουρια πραγματακια που βρηκα και αξιζανε το διαβασμα, και.........
πααανε.... Την ωρα που πατησα δημοσιευση αποφασισε να μην εχει σημα το laptop.... Οποτε internet explorer cannot display the page και χαθηκαν ολα.Άλεξ άστο..... Άδικος κόπος... Κάνε τους αγώνες σου κάτω στην αραπιά και άσε εμάς τους δύσμοιρους στην μπουρδ-Ελλάδα να ψάχνουμε τα αυτονόητα..... Έχω ξεκινήσει άπειρες φορές να γράψω και τα έχω σβήσει μόνος μου και όχι κατά λάθος.... Άδικος κόπος σου λέω....
-
Anyway, διαβαστε αυτο
http://www.fia.com/sites/default/files/ ... 2%20(FR-EN)-CLEAN.pdfγια να μπορεσετε να καταλαβεται τι εστι FIA και τι υποχρεωσεις, κυρωσεις, και γενκοτερα το structure της.
Απο εκει και περα ολα αυτα που συζητησατε. Οι financial υποχρεωσεις στο 34, πως χανει την δικαιοδοσια του καποιο ASN δειτε το article 36. Για το Ethics Committee (ναι υπαρχει και απο αυτο) στο article 18.
Οσο για τα υπολοιπα περι ΓΓΑ που ακουγοντε απο ορισμενους (τι να κλασει η ΦΙΑ μπροστα σε μια εθνικη ΓΓΑ) να σας ενημερωσω οτι διαβαζοντας ολα αυτα τα γαμημενα pdf τις τελευταιες μερες (μην το γελατε ειναι τομος ολοκληρος αν τα τυπωσεις. Μεχρι και φονικο οπλο μπορει να γινει αν το πεταξεις σε κανα κεφαλι ) μαλλον το αντιθετο θα ελεγα. Τι να κλασει η ΓΓΑ μπροστα στην ΦΙΑ.
Δεν κολανε οι νομοι της ΓΓΑ στο δικο μας σπορ. Δεν γινεται. Αυτο με την ΓΓΑ βγηκε στην επιφανεια πριν πααααρα πολλα χρονια οταν εγινε το θεμα με τις μηχανες, επειδη καποιοι το ειδαν σαν ευκαιρεια να λειτουργησουν σαν αθλητικοι συλλογοι ωστε να παρουν κρατικες επιχορηγησεις. Λογο αθλητικου νομου (που οπως λεει κ. Πλατης πιο πανω οτι εχει μεγαλο ενδιαφερον αν τον διαβασεις) ειδαν, οσοι εσπευσαν να δημιουργησουν αθλητικα σωματια βαση κανονισμων ΓΓΑ, οτι παπαρια. Μπαζει απο παντου. Οπως το θεμα με τους προπονητες....
Απο την αλλη πλευρα, διαβαζοντας ολους αυτους τους κανονισμους της ΦΙΑ παρατηρησα και θα το παρατηρησετε και εσεις (οποιος τους διαβασει με ανοικτο μυαλο) οτι ολο αυτο τον καιρο δεν ηταν μοναδικος φταιχτης η ΕΛΠΑ (ναι ηταν στα περισσοτερα) αλλα ΟΛΟΙ ΜΑΣ ειμαστε φταιχτες. ΓΙατι ολοι μας? Γιατι απλα δεν γνωριζαμε τα δικαιωματα μας σαν οδηγοι και μελη της ΦΙΑ (ναι κυριοι ειμαστε μελη της ΦΙΑ) ουτε τις διαδικασιες της. Γιατι δεν γνωριζαμε τις υποχρεωσεις του ASN μας προς την ΦΙΑ και προς τα εμας (και του φορτοναμε υποχρεωσεις που ηταν αλλουνου). ΓΙατι δεν γνωριζαμε τις υποχρεωσεις των οργανωτων απεναντι στον ΑSN μας και προς τα εμας, πιστευοντας ορισμενους οργανωτες της πλακας οτι ολα πρεπει να τα κανει ο ASN.
Πραγματικα. Αν θελετε να δειτε τι γινεται (σε ολο τον κοσμο και τι ισχυει) διαβαστε τον International Sporting code, τα FIA STATUTES (το λινκ που εβαλα πιο πανω), τα PRACTICE DIRECTIONS και τα JUDICIAL AND DISCIPLINARY RULES OF THE FIA. Ολα αυτα ειναι αναρτημενα στο site της FIA που ειναι www.fia.comΝασσο, αλλο πραγμα εγινε στην Ινδια, αλλο με τις μηχανες στην Ελλαδα και αλλο γινεται με το αυτοκινητο στην Ελλαδα. Πρεπει να προσεξουμε. Το ξανατονιζω. Γιατι θα εχει αντικτυπο και στα παιδια με το καρτ, και ειναι και αλλοι. Δεν ειμαστε μονο οι αυτοκινηταδες των ραλλυ και της πιστας σε ολο αυτο το προβλημα (οπως ηταν οι μηχανκιδες μονοι τους). Θελει πολυ λεπτους χειρισμους το ολο θεμα οπως θα παρατηρησει καποιος αν διαβασει ολους αυτους τους κανονισμους.
Υ.Γ. Τωρα μπορειτε να συνεχισετε να με βριζετε και να πεσετε να με φατε (ξερετε εσεις ποιοι ειστε. Το οτι δεν γραφετε εδω μεσα, ή οτι εγω ειμαι μακρυα δεν σημαινει οτι δεν φτανει στα αυτια μου )
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
πααανε.... Την ωρα που πατησα δημοσιευση αποφασισε να μην εχει σημα το laptop.... Οποτε internet explorer cannot display the page και χαθηκαν ολα.Άλεξ άστο..... Άδικος κόπος... Κάνε τους αγώνες σου κάτω στην αραπιά και άσε εμάς τους δύσμοιρους στην μπουρδ-Ελλάδα να ψάχνουμε τα αυτονόητα..... Έχω ξεκινήσει άπειρες φορές να γράψω και τα έχω σβήσει μόνος μου και όχι κατά λάθος.... Άδικος κόπος σου λέω....
Σπυρο δεν ξερω αν ειναι αδικος κοπος ή οχι. Αν ολα αυτα που γραφω μπορεσουν και βοηθησουν εστω και ΕΝΑΝ να καταλαβει τι ακριβως πρεπει να γινεται και πως να γινεται, τοτε θα πιασουν τοπο.
-
Σπυρο δεν ξερω αν ειναι αδικος κοπος ή οχι. Αν ολα αυτα που γραφω μπορεσουν και βοηθησουν εστω και ΕΝΑΝ να καταλαβει τι ακριβως πρεπει να γινεται και πως να γινεται, τοτε θα πιασουν τοπο.
]
Εμείς καταλαβαίνουμε μια χαρά.... Αυτοί που πρέπει δεν.......
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
]
Εμείς καταλαβαίνουμε μια χαρά.... Αυτοί που πρέπει δεν.......
ετσι ειναι,με το μπαχαλο που επικρατει παρα πολλα χρονια τωρα,με τις διαφορες καρεκλες και γενικα με ολα τα θεματα του χωρου,όλα αυτα είναι καλα για πολιτισμένες χώρες που έστω 3-4 πράγματα τα κάνουν,(σαφώς παντού υπάρχουν προβλήματα)
ποιες υποχρεωσεις και ποια δικαιώματα...μάλλον ξέχασες(ξεχαστηκες) λίγο πως είναι εδώ η κατάσταση...
εδώ απλά άστο....(σόρρυ άλεξ,αλλά τα κατεβατά της FIA,MIA,SIA δεν τα διαβάζω,γιατί αν ήσουν και εσύ εδώ δεν θα τα διάβαζες όταν είσαι τετ α τετ με την εδώ κατάσταση,να ήμουν κάπου αλλού,ευχαρίστως)
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
ετσι ειναι,με το μπαχαλο που επικρατει παρα πολλα χρονια τωρα,με τις διαφορες καρεκλες και γενικα με ολα τα θεματα του χωρου,όλα αυτα είναι καλα για πολιτισμένες χώρες που έστω 3-4 πράγματα τα κάνουν,(σαφώς παντού υπάρχουν προβλήματα)
ποιες υποχρεωσεις και ποια δικαιώματα...μάλλον ξέχασες(ξεχαστηκες) λίγο πως είναι εδώ η κατάσταση...
εδώ απλά άστο....(σόρρυ άλεξ,αλλά τα κατεβατά της FIA,MIA,SIA δεν τα διαβάζω,γιατί αν ήσουν και εσύ εδώ δεν θα τα διάβαζες όταν είσαι τετ α τετ με την εδώ κατάσταση,να ήμουν κάπου αλλού,ευχαρίστως)
Μητσο αν τα διαβασεις θα βρεις εκει μεσα πολλα πραγματα τα οποια μπορουν να βοηθησουν. Οσο για τις πολιτισμενες χωρες που τα κανουν και οτι δεν ειναι για την Ελλαδα, εδω και παλι διαφονουμε. Και οταν ετρεχα Ελλαδα τα διαβαζα και συνεχιζω και τωρα που ειμαι εδω κατω.
Anyway. Ειναι δικαιωμα του καθενος να πορευτει οπως νομιζει στο συγκεκριμενο θεμα. Ειμαι του του στυλ οτι αμα δεν διαβασεις για να ενημερωθεις και να καταλαβεις το πως πρεπει να λειτουργει το καθε τι, μετα δεν μπορεις να κρινεις αν λειτουργει και αν δεν λειτουργει ποιος το χαλασε ή βοηθησε στο να χαλασει και τωρα το παιζει αθωα περιστερα....
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???