-
Nα σου απαντησω αμεσως συνοδηγε (και δημοσιογραφε (?)) !
Κατ'αρχην οποιος θελει σημερα ειδικα , μαθαινει οπως λες δεν χρειαζεται να εισαι στο χωρο 30 χρονια ...αλλα εγω σε ξερω , κι εχουμε μιλησει , γιατι ενδιαφερθηκα να σε ακουσω να μιλας , να δω ποιος εισαι , μιας και μπηκες σάυτον τον χωρο , αρα εχουμε κοινα ενδιαφεροντα
Μην τα θελεις λοιπον δημοσιογραφικα τυπου της τηλεορασης .Αλλωστε δεν θα ηθελα να επι προσωπων , το , οταν αυτο δεν εχει απο μονο του oσφρηστει οτι κατι δεν παει καλα στο αθλημα , γιατι αν εχεις διαπιστωσει διατηρω εναν κωδικα δεοντολογιας , εως εκει που φτανουν οι γνωσεις μου φυσικα ,ο χαρακτηρας μου , και η αντοχη μου στα εμετικα τους ...κατορθωματα .
Θα εχει ενδιαφερον να διαβασω την αποψη ενος νεου ,εξυπνου , και μορφωμενου οπως εχω δει οτι εισαι εσυ , για την γενικη εικονα που εχεις μεχρι τωρα αποτυπωσει απ' την αρχη του σπορ την ομοσπονδια , και ισως γενικοτερα απ' τον χωρο , αν δεν υπαρχει λογος δεσμευσης φυσικα .
υ.γ. μολις τωρα προσεξα τα της υπογραφης σου κλικ , γιαυτο και το ερωτηματικο , η μνημη του 61χρονου βλεπεις
υ.γ2 Πολλοι βεβαια ισως μπερδευουν την δεοντολογια και γελασουν πονηρα , για καποιον αλλον σχολιασμο μου ακομα και για προσωπα σε αλλο θεμα , για τα οποια επεσαν και τηλεφωνα αλλα θελω να τους κραυγασω στο ξεροκεφαλο τους ....οτι αλλη η υποκρισια (ο κοσμος το εχει τουμπανο και εμεις (κανουμε το παπι για να αρμεγουμε ).... κρυφο καμαρι )κι αλλο δεοντολογια και ειλικρινια οπως βγαινει μεσα απ'τα πιστευω μου .
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως η όποια κριτική σου αδυνατίζει σημαντικά από την εμπάθεια που ξεχειλίζει (πχ. το συνεχές κοτσάρισμα του 'αυτοαποκαλούμενη') και από το γεγονός ότι αποφεύγεις να απαντάς σε απόλυτα σχετικά με την κριτική σου σχόλια όπως πχ. αυτό. Εύκολα ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποφύγει να απαντήσει απλά και μόνο διότι η κριτική εμφανέστατα είναι εμπαθής = κακοπροαίρετη. ΙΜΗΟ αν θέλεις σοβαρή συζήτηση πρέπει να το πάρεις αλλιώς, διαφορετικά καταντά γραφικόΤη θεωρώ αυτοαποκαλούμενη όχι μόνο γιατί για εμένα είναι ένας κυριολεκτικός προσδιορισμός αφού δεν έχει κάνει το οτιδήποτε για να προχωρήσει στην κατάθεση φακέλου για αναγνώριση αλλά κυρίως γιατί δεν έχει ποτέ ενεργήσει σαν ομοσπονδία. Αν διαφωνεί κάποιος με το το δεύτερο θα ήθελα να μας γράψει μια ενέργεια της ΟΜΑΕ που να προάγει το σπορ (και όχι τα συμφέροντα των λεσχών της) όπως οφείλει να κάνει κάθε ομοσπονδία.
Μέχρι τότε ας σας πω μια πρωτοβουλία της που σίγουρα δεν προάγει το σπορ: οι διοργανωτές του PICK κλήθηκαν να διαπραγματευτούν την καταβολή αντίτιμου για να τους δώσει η ΟΜΑΕ την άδεια για να κάνουν το φετινό τους αγώνα. Αντί να τους πουν ευχαριστώ, τους ζητάν και τα ρέστα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιά ΕΛΟΑΑΜ ρε παιδιά ? Η ΟΜΑΕ μπορεί να 'αυτοαποκαλείται' ομοσπονδία αλλά τουλάχιστον έχει εκδώσει και 100 λισανς με 50 αυτοκίνητα, έχει και 20 λέσχες ενεργές, κάνει και 10 αγώνες, η 'ομοσπονδία' ΕΛΟΑΑΜ ποιές λέσχες (όχι σφραγίδες) έχει μέλη, πόσους αγωνιζόμενους, πόσα στελέχη, ποιούς αγώνες κάνει (σε 20 χρόνια... 1 αγώνα καρτ προχτές και τον διαφημίζουν ), ποιά είναι η διοίκησή της (ο κάθε πικραμένος 'πρώην'...).Ρωτάω γιατί στο http://www.eloaam.gr δε λέει τίποτα από αυτά... θα είναι μυστικά (λέει όμως για την κοπή της πίτας του 2010 ) μήπως ξέρει κανείς καλύτερα πληροφορημένος, φίλε Go_For_Pole που την έχεις περί πολλού την ΕΛΟΟΑΜ και δεν της κοτσάρεις το 'αυτοαποκαλούμενη', άρα κάτι περισσότερο θα ξέρεις, για πες εσύ...
Είδαμε και στις μοτό με 3 ομοσπονδίες πόσο μπροστά πήγε ο χώρος. Είδαμε και στην Κύπρο...
Το μυστικό (ιδίως σε καιρούς χαλεπούς) είναι στη συνεργασία, όχι στη ρήξη...
Δεν είναι ρήξη ο συναγωνισμός, αφού όμως η ΟΜΑΕ επέλεξε την ρήξη θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το κάνει. Στο κάτω κάτω όλα τα μέλη της σκίζουν τα ρούχα τους ότι είναι ερασιτέχνες, ανιδιοτελείς λάτρεις του σπορ άρα προς τι οι επώνυμες καταγγελίες στην αστυνομία; Από εκεί και πέρα ούτε ξέρω κάτι για την ΕΛΟΑΜ, ούτε τη θεωρώ κατ'ανάγκη την σωστή λύση. Άλλωστε το θέμα δεν είναι η ταμπέλα όσο οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους. Μπορεί λοιπόν κάλλιστα η επόμενη διοίκηση στην ΟΜΑΕ να την κάνει πραγματική ομοσπονδία, ποιος ξέρει; Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι στον συγκεκριμένο αγώνα έγιναν μερικά πράγματα που ενώ σε όλο τον κόσμο θεωρούνται αυτονόητα, εδώ λόγω ΟΜΑΕ δεν είναι. Για παράδειγμα ο διοργανωτής είχε την ευκαιρία ελεύθερα να επιλέξει τους κριτές/λέσχη που ήθελε να χρησιμοποιήσει, τον πάροχο χρονομέτρησης κτλ ενώ οι αγωνιζόμενοι ασφαλίστηκαν με εντελώς διάφανο τρόπο για τον συγκεκριμένο αγώνα από συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία. Το λογικό θα ήταν όλοι να θεωρήσουμε αυτήν την εξέλιξη σαν μια καλή αφορμή για να αναθεωρήσει η ΟΜΑΕ την αδικαιολόγητη αδιαφάνεια και τον ασφυκτικό συγκεντρωτισμό που την χαρακτηρίζουν. Αντί για αυτό βλέπω την κουβέντα να πηγαίνει αλλού για αλλού, τι να πω...
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ποιά ΕΛΟΑΑΜ ρε παιδιά ? Η ΟΜΑΕ μπορεί να 'αυτοαποκαλείται' ομοσπονδία αλλά τουλάχιστον έχει εκδώσει και 100 λισανς με 50 αυτοκίνητα, έχει και 20 λέσχες ενεργές, κάνει και 10 αγώνες, η 'ομοσπονδία' ΕΛΟΑΑΜ ποιές λέσχες (όχι σφραγίδες) έχει μέλη, πόσους αγωνιζόμενους, πόσα στελέχη, ποιούς αγώνες κάνει (σε 20 χρόνια... 1 αγώνα καρτ προχτές και τον διαφημίζουν ), ποιά είναι η διοίκησή της (ο κάθε πικραμένος 'πρώην'...).
Ρωτάω γιατί στο http://www.eloaam.gr δε λέει τίποτα από αυτά... θα είναι μυστικά (λέει όμως για την κοπή της πίτας του 2010 ) μήπως ξέρει κανείς καλύτερα πληροφορημένος, φίλε Go_For_Pole που την έχεις περί πολλού την ΕΛΟΟΑΜ και δεν της κοτσάρεις το 'αυτοαποκαλούμενη', άρα κάτι περισσότερο θα ξέρεις, για πες εσύ...
Είδαμε και στις μοτό με 3 ομοσπονδίες πόσο μπροστά πήγε ο χώρος. Είδαμε και στην Κύπρο...
Το μυστικό (ιδίως σε καιρούς χαλεπούς) είναι στη συνεργασία, όχι στη ρήξη...
Δεν είναι ρήξη ο συναγωνισμός, αφού όμως η ΟΜΑΕ επέλεξε την ρήξη θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το κάνει.
Τι λες ρε Go_For_Pole, έχεις ιδέα από την ιστορία και τα (όποια) πεπραγμένα της ΕΛΟΑΑΜ ? Ημουν εκεί το 1991 και μπορώ μια χαρά να πω ποιά ήταν η ατζέντα της και τι περίοπτη θέση είχε η 'ρήξη' στο όραμά της... Και απ΄όσο γνωρίζω για την τωρινή της διοίκηση (διότι μόνο 'διοίκηση' είναι, πάντως ομοσπονδία δεν είναι...), μία από τα ίδια... Ρώτα να μάθεις άμα δεν ξέρεις
Και εσύ δηλαδή πως το καταλαβαίνεις ? Από τη μία μεριά είναι μια 'πραγματική' ομοσπονδία (και ας τη λες 'αυτοαποκαλούμενη') με λέσχες, αυτοκίνητα, αγωνιζόμενους, στελέχη, διοίκηση, αγώνες. Από την άλλη είναι ένα φάντασμα χωρίς τίποτε από αυτά (θα μου επιτρέψεις να κοτσάρω και γω ένα χαρακτηρισμό, ε ? Τουλάχιστον μέχρι να μας αποκαλύψουν αυτά τα εφτασφράγιστα μυστικά στο http://www.eloaam.gr), με ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ Εσύ τη συνεργασία την καταλαβαίνεις να πηγαίνει η 'πραγματική' ομοσπονδία προς τη 'φάντασμα' ή το ανάποδο ? Ποιές κινήσεις σύγκλισης έχει κάνει δηλαδή η ΕΛΟΑΑΜ ? Τη ρήξη έχει επιλέξει και αυτή εδώ και 20 χρόνια.
Στο κάτω κάτω όλα τα μέλη της σκίζουν τα ρούχα τους ότι είναι ερασιτέχνες, ανιδιοτελείς λάτρεις του σπορ άρα προς τι οι επώνυμες καταγγελίες στην αστυνομία;
Ούτε εμένα μου αρέσει η εμπλοκή της αστυνομίας αλλά αν το δεις από την πλευρά της ΟΜΑΕ, γιατί να μη προσπαθήσει να προστατέψει τα συμφέροντά της, το συμφέρον του σπορ όπως το αντιλαμβάνονται και το όποιον προϊόν της ? Δηλαδή εσύ αν ήσουν ΟΜΑΕ θα έλεγες 'άσε τα παιδιά να κάνουν ότι γουστάρουν' ?
Αν δηλαδή βγει αύριο κάποια 'ομοσπονδία πόλο' και πει 'διοργάνωση πανελλαδικού πρωταθλήματος πόλο' νομίζεις θα το αφήσει έτσι η 'κανονική' ομοσπονδία ή θα πέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα βροχή ?
Από εκεί και πέρα ούτε ξέρω κάτι για την ΕΛΟΑΜ, ούτε τη θεωρώ κατ'ανάγκη την σωστή λύση.
Ναι αλλά το ό,τι ΔΕΝ της κοτσάρεις το 'αυτοαποκαλούμενη' δείχνει μεροληψία εκ μέρους σου. Δηλαδή ξέρεις αν έχει αναγνωριστεί από τη ΓΓΑ ? (ΔΕΝ έχει, μόνο φάκελλο (λέει ότι) έχει καταθέσει) Ξέρεις αν προωθεί τα συμφέροντα του σπορ (ΔΕΝ το ξέρεις διότι απλά δεν έχει κάνει τίποτα). Και όμως μια χαρά 'ομοσπονδία' χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς την αποκαλείς.
Άλλωστε το θέμα δεν είναι η ταμπέλα όσο οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους.
Ο μόνος που χρησιμοποιεί ταμπέλες είσαι εσύ, με το 'αυτοαποκαλούμενη'. Ασε λοιπόν τις κωλοτούμπες...
Και όχι, δεν είναι το θέμα μόνο αυτό, δεν κάνουμε κοινωνιολογική ανάλυση εδώ...Μπορεί λοιπόν κάλλιστα η επόμενη διοίκηση στην ΟΜΑΕ να την κάνει πραγματική ομοσπονδία, ποιος ξέρει; Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι στον συγκεκριμένο αγώνα έγιναν μερικά πράγματα που ενώ σε όλο τον κόσμο θεωρούνται αυτονόητα, εδώ λόγω ΟΜΑΕ δεν είναι. Για παράδειγμα ο διοργανωτής είχε την ευκαιρία ελεύθερα να επιλέξει τους κριτές/λέσχη που ήθελε να χρησιμοποιήσει, τον πάροχο χρονομέτρησης κτλ ενώ οι αγωνιζόμενοι ασφαλίστηκαν με εντελώς διάφανο τρόπο για τον συγκεκριμένο αγώνα από συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία. Το λογικό θα ήταν όλοι να θεωρήσουμε αυτήν την εξέλιξη σαν μια καλή αφορμή για να αναθεωρήσει η ΟΜΑΕ την αδικαιολόγητη αδιαφάνεια και τον ασφυκτικό συγκεντρωτισμό που την χαρακτηρίζουν. Αντί για αυτό βλέπω την κουβέντα να πηγαίνει αλλού για αλλού, τι να πω...
Μα τι λες τώρα, αυτά είναι τα 'σοβαρά' κριτήρια ? που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στην 'πραγματική' ομοσπονδία και την 'αυτοαποκαλούμενη' ?
-
Ποιός εκπαίδευσε και πιστοποίησε την ικανότητα των χρησιμοποιούμενων στελεχών (κριτών, αγωνοδικών, αλυτάρχη, τεχνικών εφόρων) ? Η ΕΛΟΑΑΜ ? (Ή μήπως η αυτοαποκαλούμενη ΟΜΑΕ ? ) Πως γίνεσαι στέλεχος της ΕΛΟΑΑΜ, να πάω να γίνω και γω...
-
Ασφάλιση 'αγώνα με τον αγώνα' δείχνει προχειρότητα διότι στο τέλος το κόστος θα είναι τρελλό και γιατί κανείς δε διασφαλίζει ότι όλοι οι αγώνες θα είναι ασφαλισμένοι (άλλο το ρίσκο του ασφαλιστή για ένα αγώνα καρτ σε μια πίστα και άλλο για ένα ράλι στο βουνό ή μία ανάβαση). Σε όλο τον κόσμο οι ομοσπονδίες αναλαμβάνουν κεντρικά τέτοιες ενέργειες.
-
Δηλαδή κατ΄εσέ είναι σωστό κάθε οργανωτής να έχει δική του χρονομέτρηση ? Να το πούμε αυτό στην F1, το WTCC και το WRC που έχουν αναθέσει τη χρονομέτρηση σε έναν φορέα, κάτι παραπάνω θα ξέρεις...
Με λίγα λόγια αγαπητέ, άλλα-αντ-άλλα της Παρασκευής το γάλα. Δε γουστάρεις ΕΛΠΑ/ΟΜΑΕ, κανένα πρόβλημα, μη μας κουφαίνεις όμως με ένα σωρό άκυρα επιχειρήματα για να δώσεις 'αντικειμενική' και 'ρεαλιστική' υπόσταση στο προσωπικό σου γούστο.
Τη θεωρώ αυτοαποκαλούμενη όχι μόνο γιατί για εμένα είναι ένας κυριολεκτικός προσδιορισμός αφού δεν έχει κάνει το οτιδήποτε για να προχωρήσει στην κατάθεση φακέλου για αναγνώριση αλλά κυρίως γιατί δεν έχει ποτέ ενεργήσει σαν ομοσπονδία. Αν διαφωνεί κάποιος με το το δεύτερο θα ήθελα να μας γράψει μια ενέργεια της ΟΜΑΕ που να προάγει το σπορ (και όχι τα συμφέροντα των λεσχών της) όπως οφείλει να κάνει κάθε ομοσπονδία.
Δηλαδή η ΕΛΟΑΑΜ τι έχει καταθέσει ? Πρωτοδικείο έχει και η ΟΜΑΕ και άρα νομιμότατα, ό,τι και να λες, χρησιμοποιεί τον όρο 'ομοσπονδία'. Φάκελλο στη ΓΓΑ δεν αρκεί να καταθέσεις, και γω πάω αύριο και καταθέτω, άλλο 'καταθέτω' και άλλο 'αναγνωρίζομαι'. Αρα άκυρο το πρώτο επιχείρημα.
Ως προς το δεύτερο, πες καλύτερα πρώτα εσύ κάτι αντίστοιχο για την ΕΛΟΑΑΜ. Αλλιώς να της κοτσάρεις και αυτής το 'αυτοαποκαλούμενη' και τότε θα είμαι ΟΚ. Μέχρι τότε, η κριτική σου παραμένει εμπαθής και άκυρη.
Μέχρι τότε ας σας πω μια πρωτοβουλία της που σίγουρα δεν προάγει το σπορ: οι διοργανωτές του PICK κλήθηκαν να διαπραγματευτούν την καταβολή αντίτιμου για να τους δώσει η ΟΜΑΕ την άδεια για να κάνουν το φετινό τους αγώνα. Αντί να τους πουν ευχαριστώ, τους ζητάν και τα ρέστα.
Αν όντως είναι έτσι, είναι απαράδεκτο
Αλλά θα μου επιτρέψεις να κρατήσω τις επιφυλάξεις μου μέχρι τη διασταύρωση της είδησης.Για να μην παρεξηγηθώ: και γω διαφωνώ με πολλά από τα πεπραγμένα και της ΕΛΠΑ και της ΟΜΑΕ και θεωρώ ότι, αυτονόητα, σαν Αρχή του Σπορ, διαχρονικά φέρουν τεράστια ευθύνη για την όποια κατάσταση αυτό βρίσκεται (και, κακά τα ψέμματα (ΤΜ), εδώ και χρόνια δεν είναι σε καλή κατάσταση). Και οι άνθρωποι που υπηρέτησαν από θέση ευθύνης (μεταξύ αυτών και γω) επίσης φέρουν ευθύνη, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα. Και υπάρχουν χιλιάδες στραβά να διορθωθούν. Ομως τουλάχιστον η ΟΜΑΕ ΕΙΝΑΙ ομοσπονδία, ΚΑΝΕΙ αγώνες, ΕΧΕΙ λέσχες, ΕΧΕΙ αθλητές-αγωνιζόμενους, ΕΧΕΙ αυτοκίνητα, ΕΧΕΙ στελέχη και άρα οποιαδήποτε βελτίωση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από αυτό που ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αρα το να συγκρίνουμε την ΟΜΑΕ με ένα από 20ετίας φάντασμα, όχημα προσωπικής ικανοποίησης διαφόρων γραφικών ή 'πρώην' ή με άλλα συμφέροντα (ρώτα να μάθεις Go_For_Pole γιατί 'έσκασε' η ΕΛΟΑΑΜ και ποιός την 'καπέλωσε' προ 20ετίας και τι σχέση έχει με τη σημερινή της διοίκηση) είναι επιεικώς γελοίο.
-
-
Μην το κανεις κι εσυ σαν τους 50αριδες που λενε οτι ειναι του Πολυτεχνειου (πεταγαν με την σφεντονα μπιρμπιλονια δηλαδη με κοντο παντελονακι... )
Το 91 μπορει να ησουν στην Τριπολη (φυσικα με τον μπαμπα καιτην μαμα γιατι ηταν κριτες στο Κ4 ), αλλα μην μου πεις οτι με το γλυφιτσουρι στο στομα εσυ παρακολουθουσες μεσα στο πνευματικο κεντρο της πλατειας , το καταστατικο και την συζητηση της ΕΛΟΑΜ ?Σε παρα πολλα εχεις δικιο , ειδικα ως προς την και την εικονα φαντασμα της ΕΛΟΑΜ .....
Αλλα επισης πολλα στα εχουν μεταφερει οι ελπατζιδες (γιατι σιγουρα δεν τα εζησες λογο ηλικιας ,και οχι απο ολες τις μεριες (βασικο για την αντικειμενικοτητα)) οπως καποιοι γονεις νεοδημοκρατες π.χ. στα παιδια τους .....τον εμφυλιο και την ιστορια γενικα .Μην βιαζεσαι παντως ,ολοι περιμενουμε αλλωστε , μιας και ειμαστε στον χωρο ,να δουμε ποιος μπορει καλυτερα .
Y.g Χαρα που θα κανει ο κπροσωπος τυπου με την φωσκολιαδα σου στον go for pole
y.g2 παντως μην τρεμεις , δεν θα πανε χαμενα τα πτυχια σου με την ΕΛΟΑΜ ...(χωρις περεξηγηση ,γιατι αυτο δειχνει μονον το πιο πανω ,κατεβατο σου ). η αξια σου σαν τεχνικος εφορος δεν θα παει χαμενη .
-
Είμαι (δυστυχώς ) πολύ μεγαλύτερος απ΄όσο νομίζεις APR. Δεν σε κατηγορώ, μπορεί να μπερδεύεις τις δεκαετίες. Και ναι, ήμουν τότε στο πνευματικό κέντρο στην Τρίπολη (χωρίς γλυφιτζούρι) και εν γένει την έχω παρακολουθήσει μια χαρά την ιστορία ΕΛΟΑΑΜ, από που ξεκίνησε και που κατέληξε.
ΥΓ. Τα υστερόγραφά σου δείχνουν ότι με έχεις ψυχολογήσει καταπληκτικά
-
nass δεν πρόκειται να καθίσω να απαντήσω στο ιστορικό κομμάτι που μου είναι παντελώς αδιάφορο.
Θα σταθώ στα ακόλουθα: Οι αγώνες του Rotax στην Ελλάδα γίνονται πάντα από συγκεκριμένη λέσχη (ΣΦΙΚΑ), το ότι πήραν άδεια τέλεσης από ένα μαγαζί αντί από το άλλο προφανώς δεν αλλάζει την επάρκεια τους. Το πρόβλημα της ΟΜΑΕ δεν ήταν αυτό. Ο λόγος που η Rotax αναζήτησε από αλλού άδεια από όσο ξέρω έχει να κάνει με το ότι επιχειρήθηκε από την ΟΜΑΕ να της επιβάλει περιορισμούς στο πως θα έστηνε τις κατηγορίες της. Από εκεί και πέρα η ΕΛΟΑΜ το μόνο που έδωσε ήταν άδεια τέλεσης. Το αν την έδωσε για να μπει στην μύτη της ΟΜΑΕ ή όχι μου είναι επίσης παντελώς αδιάφορο, όπως μου είναι αδιάφορο το αν θα την χαρακτηρίσεις φάντασμα ή αυτοαποκαλούμενη ή οτιδήποτε.
Αυτό που για εμένα μετράει είναι ότι στήθηκε ένας κανονικότατος, νόμιμος αγώνας με μικρότερο κόστος για τους αθλητές. Και ήταν μικρότερο γιατί πχ η χρονομέτρηση δεν έπρεπε υποχρεωτικά να γίνει από την εκλεκτή εταιρία της ΟΜΑΕ (που προφανώς έχει τη δική της άποψη περί συναγωνισμού) ή το ασφάλιστρο ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό που χρεώνει η ΟΜΑΕ για το top secret συμβόλαιο της. Με δεδομένο ότι αυτό του Rotax όντως χωράει βελτίωσης αφού ήταν ενός αγώνα και με σχετικά λίγες συμμετοχές εγώ δεν μπορώ να βρω προφανή λόγο που οι τιμές ήταν ίδιες. Αν μπορείς εσύ πεδίο δόξης λαμπρό.
Βέβαια, το καλύτερο συνέβη λίγες μέρες μετά τον 'περίφημο' αγώνα όταν μέλος της ΟΜΑΕ απαίτησε από συντελεστή του challenge (Λουξ καπ) του επόμενου αγώνα στην πίστα καρτ των Μεγάρων να μην κάνει τον αγώνα της παρά το ότι αυτή τη φορά η διοργάνωση του αγώνα ήταν από μέλος της ΟΜΑΕ. Το γιατί μπορεί καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει.
Καμία έκπληξη που δεν μπόρεσες να γράψεις κάποια ενέργεια της ΟΜΑΕ που να προάγει το σπορ και όχι τα συμφέροντα των λεσχών της. Πολύ απλά δεν υπάρχει καμία. Τώρα γιατί ανέχονται οι λέσχες (ειδικά αυτές που έχουν γίνει αθλητικά σωματεία) αυτή την κατάσταση δίνοντας την υπόσταση που υπογραμμίζεις στην ΟΜΑΕ είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιες. Για εμένα -και το έχω ξαναγράψει- όσο δεν αντιδρούν είναι συνυπεύθυνες και εν τέλει άξιες της μοίρας τους τώρα που οι αγώνες τις ματώνουν οικονομικά.
Τέλος, αν δεν κάνω λάθος ένας ανιδιοτελής, ερασιτεχνικός, εθελοντικός οργανισμός δεν μπορεί εξ'ορισμού να έχει ούτε 'προϊόν', ούτε 'συμφέροντα' για να προστατεύσει. Ή το ένα ή το άλλο.
-
Τη στιγμη που η ομαε δεν εχει ασχοληθει με το βασικο, να δημοσιευσει το ασφαλιστηριο που ειναι το πιο βασικο για να ξερουμε τι κανουμε και δεν θα π΄ληρωνουμε κανεναν ανθρωπο εφορου ζωης σε περιπτωση ατυχηματος, ειναι φαουλ απο τα αποδυτηρια που λενε στο ποδοσφαιρο.
Καλημερα. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
nass δεν πρόκειται να καθίσω να απαντήσω στο ιστορικό κομμάτι που μου είναι παντελώς αδιάφορο.Μπορεί, αλλά το αναφέρω επειδή έθεσες θέμα επιλογής 'ρήξης' από την πλευρά της ΟΜΑΕ μόνο ενώ ανέκαθεν η ρήξη ήταν επιλογή όλων των πλευρών.
Και κακώς σου είναι αδιάφορο διότι η ιστορική διαδρομή της ΕΛΟΑΑΜ καταλήγει πολύ φυσιολογικά ('read history' που λέγανε παλιά επί Μακεδονικού) στο σημερινό φάντασμα, το οποίο πολύ βολικά παραβλέπεις.Οι αγώνες του Rotax στην Ελλάδα γίνονται πάντα από συγκεκριμένη λέσχη (ΣΦΙΚΑ), το ότι πήραν άδεια τέλεσης από ένα μαγαζί αντί από το άλλο προφανώς δεν αλλάζει την επάρκεια τους.
Χμμμμ, στο Κατάλογος λεσχών ΟΜΑΕ 3/2012 λέει ότι η λέσχη αυτή δεν είναι μέλος της ΟΜΑΕ. Οπότε (ρωτάω)
(α) Πως γίνονταν οι αγώνες του Rotax παλιά ?
(β) Γιατί θα έπρεπε η ΟΜΑΕ να δώσει άδεια τέλεσης αγώνα σε μια λέσχη που δεν είναι μέλος της ?Ο ΣΦΙΚΑ είναι άραγε μέλος της ΕΛΟΑΑΜ ?
Το πρόβλημα της ΟΜΑΕ δεν ήταν αυτό. Ο λόγος που η Rotax αναζήτησε από αλλού άδεια από όσο ξέρω έχει να κάνει με το ότι επιχειρήθηκε από την ΟΜΑΕ να της επιβάλει περιορισμούς στο πως θα έστηνε τις κατηγορίες της.
Μάλιστα, σοβαρό θέμα όντως.
Από εκεί και πέρα η ΕΛΟΑΜ το μόνο που έδωσε ήταν άδεια τέλεσης.
Το άρθρο 49 του ΚΟΚ όμως (το οποίο δημοσίευσε παραπάνω και ο fokion_sportage) μας λέει:
γ) Για όλους τους αγώνες αυτοκινήτων, τρίτροχων οχημάτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ή τις υπ’ αυτού εξουσιοδοτημένες Αρχές, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του νομικού προσώπου που εκπροσωπεί, επίσημα, στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (Δ.Ο.Α.), τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.) και προκειμένου για αγώνες παλαιών αυτοκινήτων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Π.Α.). Ειδικότερα για αγώνες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων μπορεί η παραπάνω σύμφωνη γνώμη να εκφραστεί από Πανελλήνια Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσικλετών, σύμφωνα με κανόνες που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ).
(...)
Η αίτηση των ενδιαφερομένων υποβάλλεται στο νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί τη Δ.Ο.Α., τη Δ.Ο.Μ. ή τη Δ.Ο.Π.Α. ή στην Πανελλήνια Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσικλετών και διαβιβάζεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μαζί με τη σύμφωνη γνώμη του, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια.Αρα, αν η ΟΜΑΕ/ΕΛΠΑ (που εκπροσωπεί τη Δ.Ο.Α. στην Ελλάδα) δε συμμετείχε στη διαδικασία και δεν έδωσε τη 'σύμφωνη γνώμη' της, τι ακριβώς 'άδεια' 'έδωσε' (όπως είδαμε η ομοσπονδία δε δίνει άδεια...) η ΕΛΟΑΑΜ ? Ηταν νόμιμη αυτή η άδεια άραγε ? Αρα ήταν νόμιμος ο αγώνας ή αν γινόταν καμιά χοντρή στραβή θα έτρεχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ?
Το αν την έδωσε για να μπει στην μύτη της ΟΜΑΕ ή όχι μου είναι επίσης παντελώς αδιάφορο, όπως μου είναι αδιάφορο το αν θα την χαρακτηρίσεις φάντασμα ή αυτοαποκαλούμενη ή οτιδήποτε.
Μην ανησυχείς, εσύ γουστάρεις να κοτσάρεις ταμπέλες.
Θα έπρεπε όμως το θέμα της νομιμότητας να μην σου είναι παντελώς αδιάφορο...Αυτό που για εμένα μετράει είναι ότι στήθηκε ένας κανονικότατος, νόμιμος αγώνας
Οπως είδες έχω τις αμφιβολίες μου για το θέμα της νομιμότητας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω και δίκιο, μπορεί κάτι να μου διαφεύγει)
Μήπως όμως και συ να ελέγξεις την αξιοπιστία των πληροφοριών σου ? Δεν μπορεί, το άρθρο 49 το ξέρουν όλοι, οπότε πως σε διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας ήταν νόμιμος ?Βέβαια, το καλύτερο συνέβη λίγες μέρες μετά τον 'περίφημο' αγώνα όταν μέλος της ΟΜΑΕ απαίτησε από συντελεστή του challenge (Λουξ καπ) του επόμενου αγώνα στην πίστα καρτ των Μεγάρων να μην κάνει τον αγώνα της παρά το ότι αυτή τη φορά η διοργάνωση του αγώνα ήταν από μέλος της ΟΜΑΕ. Το γιατί μπορεί καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει.
Θα μου επιτρέψεις να διατηρώ επιφυλάξεις για τέτοιες 'πληροφορίες'.
Καμία έκπληξη που δεν μπόρεσες να γράψεις κάποια ενέργεια της ΟΜΑΕ που να προάγει το σπορ και όχι τα συμφέροντα των λεσχών της. Πολύ απλά δεν υπάρχει καμία.
Ούτε της ΕΛΟΑΑΜ μπόρεσες να γράψεις εσύ, ούτε εκπλήσσομαι ούτε στεναχωριέμαι...
Αλλά άντε να σου κάνω τη χάρη: η υποχρέωση χρήσης κοινής βενζίνης εμπορίου στους αγώνες είναι μια ενέργεια που καθόλου δεν άπτεται των συμφερόντων των λεσχών μελών και ούτε προκύπτει από κάποια άλλη υποχρέωση της ΟΜΑΕ αλλά σίγουρα προάγει το σπορ (μείωση κόστους) (και έχει και μεγάλο κόστος για την ίδια την ΟΜΑΕ).Τώρα γιατί ανέχονται οι λέσχες (ειδικά αυτές που έχουν γίνει αθλητικά σωματεία) αυτή την κατάσταση δίνοντας την υπόσταση που υπογραμμίζεις στην ΟΜΑΕ είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιες. Για εμένα -και το έχω ξαναγράψει- όσο δεν αντιδρούν είναι συνυπεύθυνες και εν τέλει άξιες της μοίρας τους τώρα που οι αγώνες τις ματώνουν οικονομικά.
Σωστό. Ισως βέβαια κάτι παραπάνω να ξέρουν...
Τέλος, αν δεν κάνω λάθος ένας ανιδιοτελής, ερασιτεχνικός, εθελοντικός οργανισμός δεν μπορεί εξ'ορισμού να έχει ούτε 'προϊόν', ούτε 'συμφέροντα' για να προστατεύσει. Ή το ένα ή το άλλο.
Κάνεις (χοντρό) λάθος. Αν ενέργειες τρίτων κινδυνεύουν να γαμήσουν το άθλημα που αγαπάμε εμείς οι ερασιτέχνες (= 'προϊόν'), μια χαρά βλάπτονται τα συμφέροντα (δεν είναι ανάγκη να είναι οικονομικά, εκεί είναι που το 'χασες) ερασιτεχνών και έχουν καθήκον να εμποδίσουν. Παραδείγματα ? Ιδού 2 πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό:
- Μαλάκες χρησιμοποιούν λάθος πινακίδες ιστορικών (που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές χρήσης) με αποτέλεσμα αύριο το κράτος να τις καταργήσει, στέλνοντας όλα αυτά τα αυτοκίνητα 'στην εξέδρα'.
- Παράνομος αγώνας χωρίς άδεια (από τους 'φιλικούς' που έχουν ξεφυτρώσει), γίνεται ατύχημα με θεατές, να τα πρωτοσέλιδα και η αρνητική δημοσιότητα, χώρια την αδυναμία αποζημίωσης των παθόντων.
Και στις 2 περιπτώσεις ο ερασιτέχνης έχει μια χαρά συμφέρον να προστατέψει το άθλημα και καλά θα κάνει να το κάνει.
Δηλαδή στο κάτω-κάτω τι μου λες ? Οτι οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων πόλο δεν έχουν συμφέρον και ενδιαφέρον να προστατέψουν το άθλημα και περιμένουν από τους επαγγελματίες αλλιώς στα @@ τους όλα ?
-
το εθεσα και θα το ξανα θεσω
Ερωτηματα? =
κατα ποσον η ΕΛΟΑΜ θα μπορουσε να διοργανωσει τον αγωνα 'εκτος' περιφραγμενου χωρου ο οποιος εχει αδεια λειτουργειας επι του αντικειμενου????πιστευει κανεις πραγματικά οτι το 'τοσο' να γινοταν δεν θα επαιρνε η μπαλα τα παντα ασχετως ποιος που και γιατι??? Ειδικά μολις τα 'κορακια' επιαναν το 'φλου' της υποθεσης??
κι ενα τελευταιο - κοιταξτε γυρω σας.... Ποσοι οδηγοι ΜΠΟΡΟΥΝ να παρουν 'δελτιο αθλητη'......
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάνεις (χοντρό) λάθος. Αν ενέργειες τρίτων κινδυνεύουν να γαμήσουν το άθλημα που αγαπάμε εμείς οι ερασιτέχνες (= 'προϊόν'), μια χαρά βλάπτονται τα συμφέροντα (δεν είναι ανάγκη να είναι οικονομικά, εκεί είναι που το 'χασες) ερασιτεχνών και έχουν καθήκον να εμποδίσουν. Παραδείγματα ? Ιδού 2 πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό:- Μαλάκες χρησιμοποιούν λάθος πινακίδες ιστορικών (που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές χρήσης) με αποτέλεσμα αύριο το κράτος να τις καταργήσει, στέλνοντας όλα αυτά τα αυτοκίνητα 'στην εξέδρα'.
- Παράνομος αγώνας χωρίς άδεια (από τους 'φιλικούς' που έχουν ξεφυτρώσει), γίνεται ατύχημα με θεατές, να τα πρωτοσέλιδα και η αρνητική δημοσιότητα, χώρια την αδυναμία αποζημίωσης των παθόντων.
Και στις 2 περιπτώσεις ο ερασιτέχνης έχει μια χαρά συμφέρον να προστατέψει το άθλημα και καλά θα κάνει να το κάνει
Μιλώντας λοιπόν για παραδείγματα μου έρχεται και εμένα ένα που οι ίδιοι ερασιτέχνες που για εσένα πρέπει να κουνήσουν το δάχτυλο στους ανεύθυνους για να μην έχουμε χειρότερα, τα έκαναν με τον τραγικότερο τρόπο θάλασσα. Και ξέρεις έχει συνέχεια γιατί η ίδια ομάδα ερασιτεχνών μετά από μόλις δυο χρόνια το έριξε και πάλι στα GP tuning σε πίστες καρτ (προφανώς τώρα που ξεχάστηκε το συμβάν έγιναν ασφαλής αυτοί οι αγώνες ξανά ακόμη και στην Kartmania της Πάτρας που είναι οριακά ασφαλής για αγώνες καρτ), ενώ φυσικά ποτέ δεν έπαψε να κάνει GTCC στην Τρίπολη με τα αυτοκίνητα να στρίβουν με 100αρες χωρίς υποχρεωτικά εξοπλισμό ασφαλείας. Αυτοί λοιπόν οι ερασιτέχνες - ειδικοί της ασφάλειας και της ποιότητας των αγώνων θα έρθουν να κουνήσουν το δάχτυλο στην Iron Team (για παράδειγμα) αν αποφασίσει να κάνει στα Μέγαρα ένα αγώνα ταχύτητας με έγκριση από το άλλο μαγαζί. Σουρεαλισμός.
Κατά τα άλλα ο αγώνας των Μεγάρων προφανώς και ήταν νόμιμος όπως βεβαίωσε μετά από την καταγγελία της ΟΜΑΕ η αστυνομία. Οι αγώνες του Rotax πάντα γίνονται από τη ΣΦΙΚΑ με συμμετοχή στελεχών από άλλες λέσχες. Το ίδιο υποθέτω έγινε και στα Μέγαρα για αυτό και οι απειλές της ΟΜΑΕ για τιμωρίες στελεχών. Το πως δηλώνονταν τυπικά ούτε το ξέρω, ούτε έχει και καμία σημασία. Στην ουσία τίποτα απολύτως δεν άλλαξε, άλλωστε ένας εισαγωγέας σαν επαγγελματίας, σε αντίθεση με μια ερασιτεχνική λέσχη που θεωρεί -όπως διαβάζουμε- τη θέση της στο καλεντάρι περίπου δεδομένη, όταν διοργανώνει ένα challenge έχει μόνο να χάσει αν δε φροντίσει να παρέχει στους πελάτες του καλές συνθήκες τέλεσης στους αγώνες. Και μετά τα Μέγαρα δε διάβασα, ούτε άκουσα κάποιο παράπονο από τους συμμετέχοντες. Αντίθετα, το πανελλήνιο της ΟΜΑΕ πέτυχε την πρώτη ματαίωση αγώνα του και προβλέπω ότι σύντομα θα έχουμε συνέχεια.
Τέλος, ένας τεχνικός κανονισμός που αφορά τις βενζίνες σε συγκεκριμένα είδη αγώνων δεν είναι παρά ένας τεχνικός κανονισμός. Αν αυτό το θεωρείς παράδειγμα συνεισφοράς στην πρόοδο τότε το μόνο που έχω να πω είναι ότι έχεις ελαστικότατα κριτήρια ή χαμηλές προσδοκίες. Και για να τελειώσει η πλάκα με την ΕΛΟΑΜ, φυσικά και αυτή έχει εξίσου μηδενική προσφορά με την ΟΜΑΕ, βέβαια αυτή είναι σε απραξία σε αντίθεση με την πανταχού παρούσα ΟΜΑΕ.
Για το οικονομικό θαύμα του ασφάλιστρου δυστυχώς δεν έδωσες κάποια εξήγηση.
-
Αληθεια το ΔΣ της ΕΛΟΑΜ ποιο ειναι?
για να μαθαινουμε κι εμεις οι νεοι...
γιατι στο site του δεν γραφει κατι
σε αντιθεση με την ΟΜΑΕ...Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Το πως δηλώνονταν τυπικά ούτε το ξέρω, ούτε έχει και καμία σημασία. .κι ομως.... μεγαλη σημασια....
-
Στις 16 Ιανουαρίου 2007 άνοιξα το παρακάτω θεματάκι:
viewtopic.php?f=3&t=22123Η πρώτη δημοσίευση ήταν η ακόλουθη. Ιδιαιτέρως σχετική με το θέμα 'ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???'. Για να δούμε, τι διδαχτήκαμε τα τελευταία 5 χρόνια?
*Θύελλα εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες στο χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας καθώς η ΕΛΠΑ προχώρησε σε δυο εξώδικες δηλώσεις προς τις ΔΥΟ ομοσπονδίες μοτοσυκλέτας ΑΜΟΤΟΕ και ΟΜΕ, υπενθυμίζοντας σε αυτές, πως μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να προκηρύσσει πρωταθλήματα βάση του άρθρου 49 του ισχύοντος ΚΟΚ.
Σωστά ο αθλητικός νόμος στο άρθρο 19, παράγραφος 2, αναφέρει: 'Για κάθε άθλημα ή κλάδο άθλησης επιτρέπεται η σύσταση μίας (1) μόνο ομοσπονδίας για όλη τη χώρα' αλλά όχι 'αρχή' όπως αναφέρει η ΕΛΠΑ στο δελτίο τύπου της. Επίσης σε κανένα σημείο ο αθλητικός νόμος δεν αναφέρει την ΕΛΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη 'αρχή'.
Η Ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής το μόνο που ζητάει είναι το δικαίωμα να διοργανώνει αγώνες, και αυτήν ως ομοσπονδία που είναι με βάση τον αθλητικό νόμο που λειτουργεί. Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΜΟΤΟΕ Θεόδωρος Γαζούλης έφερε στο προσκήνιο, κατά την διάρκεια της απονομής πρωταθλημάτων της ΑΜΟΤΟΕ στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ένα τεράστιο θέμα που μας ενδιαφέρει όλους μας.
Η ΕΛΠΑ σύμφωνα με τον Θεόδωρο Γαζούλη ασκεί μονοπώλιο στους αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα για τους παρακάτω λόγους:
Επικαλούμενη το άρθρο 49 του ισχύοντος ΚΟΚ, αγώνες μοτοσυκλέτας μπορεί να διοργανώνει μόνο μια λέσχη.
Στο άρθρο 10.7 του ΕΑΚΜ αναφέρεται 'κάθε αγωνιστική συνάντηση που περιλαμβάνει αγώνες πρωταθλημάτων, κυπέλλων ή επάθλων της ΕΘΕΑΜ/ΕΛΠΑ μπορεί να συνδυαστεί με την εμπορική προβολή ενός υποστηρικτή που θα αναφέρεται στον τίτλο ή στον υπότιτλο των αγώνων, μόνο μετά την σύμφωνη γνώμη της ΕΘΕΑΜ/ΕΛΠΑ'
Στο άρθρο 60.6 του ΕΑΚΜ αναφέρεται 'κατά την διάρκεια των αγωνιστικών συναντήσεων επιτρέπεται η διαφήμιση πάνω σε αναβάτες και μοτοσυκλέτες'
Στο άρθρο 110.1 του ΕΑΚΜ αναφέρεται 'ο Οργανωτής είτε απ' ευθείας είτε μέσω της Εποπτεύουσας αρχής, πρέπει να μεριμνήσει για την ασφαλιστική κάλυψη της αγωνιστικής συνάντησης, που να περιλαμβάνει τις ευθύνες του ίδιου, των κατασκευαστών, των αναβατών, των επιβατών … για την περίπτωση ατυχημάτων και ζημιών προς τρίτους κατά την διάρκειά της και τη διάρκεια των δοκιμών'
Η απόφαση σημειώνει την ολοκληρωτική δέσμευση από την ΕΛΠΑ των αγώνων μοτοσυκλέτας αλλά και την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας από την ίδια με την εμπορική εκμετάλλευση των αγώνων και των αθλητικών εκδηλώσεων. Επίσης σημειώνει την δυνατότητα του παραπάνω σωματείου να μην χορηγεί την σύμφωνη γνώμη της σε οποιονδήποτε οργανωτή αγώνων χωρίς να υποχρεώνεται από το νόμο σε αιτιολογία και χωρίς να υφίσταται έλεγχο ή αξιολόγηση προς τη χρήση της εξουσίας αυτής. Τέλος η απόφαση καταλήγει πως η κατάσταση αυτή φέρνει προ τετελεσμένου τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο να δραστηριοποιηθεί στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Ο Πρόεδρος του τριμελούς δικαστηρίου Ηρακλής Μπούνιας, διατύπωσε 'η ΕΛΠΑ οδηγείται σε καταχρηστική άσκηση της δεσπόζουσας θέσης της στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων μοτοσυκλέτας κ.λ.π. αφού μπορεί, … να επιβάλει σε όσους ανταγωνιστές της, … επιθυμούν να διοργανώσουν στην Ελλάδα αγώνες μοτοσυκλέτας κ.λ.π. προϋποθέσεις τέτοιες, ώστε τελικά να καθίσταται ανέφικτη η απ' αυτούς οργάνωση και η διεξαγωγή αγώνων μηχανοκίνητων οχημάτων κ.λ.π., προστατεύοντας έτσι τα δικά της συμφέροντα σε βάρος των ανταγωνιστών της'
Η απόφαση του προέδρου να διατυπώσει την άποψή του έχει μέγιστη ισχύ. Κάτι τέτοιο μπορεί να συγκριθεί από νομικούς ως ισχυρότερη θέση και έρχεται σε συνδυασμό με την αναβολή οριστικής απόφασης. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνει την ΑΜΟΤΟΕ και πέραν αυτού παραπέμπει το θέμα προς επίλυση από το Ευρωπαικό Δικαστήριο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της διαμάχης των Ομοσπονδιών με την ΕΛΠΑ.
Απόσπασμα από δημοσίευση του http://www.enduro.gr*
-
καλησπερα, διαβαζωντας ολα αυτα που λετε και βλεπωντας προχτες οτι καταλαβανε το κτιριο της ελπα και υπαρχει θεμα (φπα,κλπ) εαν κλεισει..τι γινεται..?
ποιος αναλαμβανει..?πινακιδες εθεα..?κλπ κλπ -
Ανασταλθηκε η καταληψη
http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... iki-voi8ia
-
Εύλογη ερώτηση!.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι βρεθήκαν τα χρήματα, που ήταν αυτά?. Μήπως το χρέος της λέσχης ανέβηκε έτι περισσότερο?.
Α. -
Ανακοίνωση-απάντηση ΕΠΑ-ΕΘΕΑ, σχετικά με την επιστολή ΣΦΙΚΑ
Σε απάντηση της δημοσίευσης στον τύπο της “λέσχης” ή “αθλητικού σωματείου” ΣΦΙΚΑ και των γεγονότων που σχετίζονται με τον παράνομο αγώνα καρτ που έλαβε χώρα στην πίστα των Μεγάρων στις 18.03.12 η ΕΠΑ-ΕΘΕΑ γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
O τρόπος που και αυτή τη φορά η συγκεκριμένη εταιρεία (επιχείρηση) διαλέγει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στερείται σοβαρότητος και επιχειρημάτων.
Η συνήθης τακτική της απόκρυψης της ουσίας και η λογική του “θολώνω τα νερά” αποτελούν ιδιαίτερο γνώρισμα της συγκεκριμένης “μονοπρόσωπης εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και αυξημένης ανευθυνότητας” αφού ο σκοπός της αγιάζει τα μέσα.
Η λέσχη ή αθλητικό σωματείο που συστεγάζεται με συγκεκριμένη εμπορική επιχείρηση (άλλωστε το υπογράφει) με σκοπό την προώθηση συγκεκριμένων αγωνιστικών προϊόντων, υπό καθεστώς που ο Αθλητικός νόμος που επικαλείται ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΩΣ, που διευθύνεται από μέλος της συγκεκριμένης εμπορικής επιχείρησης και επί δεκαετία χρησιμοποιείται με μοναδικό στόχο την ωφελιμιστική διάθεση του ενός και μοναδικού εταίρου της, κινείται για μια ακόμα φορά σε τελείως λάθος μήκος κύματος.
Αναμασά το περιεχόμενο του Αθλητικού νομοσχεδίου 2725/1999 ερμηνεύοντας κατά το δοκούν περιπτώσεις και παραγράφους, αναιρώντας το άρθρο 49 του ΚΟΚ, υποστηρίζοντας την ύπαρξη μιας ομοσπονδίας που έχει κάθε λόγο - κατά την άποψή της - να υπάρξει αλλά μέχρι στιγμής στερείται επίσημης κρατικής αναγνώρισης, όπως από τις παρατιθέμενες επιστολές πιστοποιείται. Καμία δικαστική απόφαση δεν έχει καταργήσει το άρθρο 49 του ΚΟΚ όπως αναληθώς ισχυρίζεται η ΣΦΙΚΑ. Αντιθέτως, το συγκεκριμένο άρθρο εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερον και φυσικά είναι εναρμονισμένο με τον Αθλητικό νόμο.
Αθλητική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Ελλάδα, αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ούτε φυσικά η τυχόν κατάθεση αίτησης αναγνώρισης πιστοποιεί τη νομιμότητά της και ως εκ τούτου δεν πληροί τις σύννομες προϋποθέσεις. Πόσο μάλλον όταν η αυτοαποκαλούμενη μοναδική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα ΕΛΟΑΑΜ απαρτίζεται από 20 ΄λέσχες΄ εκ των οποίων οι έξι (6) ήδη από το 2010 είναι μέλη της ΟΜΑΕ, εννέα (9) από αυτές στερούνται αναγνώρισης και τέσσερις (4) από τις λοιπές έχουν σαν κύριο αντικείμενο την μοτοσυκλέτα.
Τέλος δε η συγκεκριμένη ‘λέσχη’ ΣΦΙΚΑ δεν φαίνεται εγγεγραμμένη σε καμία Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος - ελλείψει άλλων αναγνωρισμένων - του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Ελλάδα είναι η ΕΛΠΑ που χορηγεί τα αγωνιστικά δικαιώματα της στην ΟΜΑΕ (της οποίας είναι και ιδρυτικό μέλος) και δι αυτής η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ θεσπίζει κανονισμούς και προκηρύσσει Πρωταθλήματα και Έπαθλα. Αντιστοίχως κάθε Αθλητικό Σωματείο (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, νομικό πρόσωπο που υποχρεούται να τηρεί τις διατάξεις του κώδικα φορολογίας εισοδήματος σε όλες τις εκδηλώσεις του συνεχώς και όχι επικουρικά) οφείλει να λειτουργεί μέσω του θεσμοθετημένου εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) που στην Ελλάδα λέγεται ΕΛΠΑ.
Εάν μάλιστα, για ένα Αθλητικό Σωματείο, αποδειχθεί ότι υπάρχει έμμισθη ή συγγενική σχέση με εμπορική επιχείρηση του ίδιου χώρου, λειτουργώντας με τραπεζικούς λογαριασμούς όχι στο όνομα του Σωματείου, αλλά στο όνομα ιδιοκτητών μιας εμπορικής επιχείρησης, τότε τα περιθώρια νομιμότητας σε σχέση με τον Αθλητικό νόμο στενεύουν επικινδύνως και τότε επεμβαίνουν άλλου είδους αρχές.Η ΕΘΕΑ δεν έχει αρνηθεί καμία πρόταση να διευρύνει τους κανονισμούς που ισχύουν για το μηχανοκίνητο σπορ και τις κλάσεις ή κατηγορίες που το απαρτίζουν, εφ΄όσον υπάρχει η πρόθεση να βοηθηθούν οι αγωνιζόμενοι και να μην εκμαυλιστούν οι κανόνες ασφαλείας.
Οι προθέσεις της συγκεκριμένης εταιρείας και της εκπροσώπου της στην οργάνωση των αγώνων καρτ, από μακρού επιδιώκουν την καταστρατήγηση των κανονισμών έναντι μιας τακτικής απομόνωσης των αγωνιζομένων από τα λοιπά κοινά, επ΄ωφελεία των λίγων και μοναδικών επιχειρηματιών, δηλαδή του εξής ΕΝΟΣ!!
Είναι περίεργο ότι οι επίδοξοι ομοσπονδιακοί συλλειτουργοί τους δεν φρόντισαν πρώτα να φτιάξουν ένα στοιχειώδη κανονισμό αγώνων και μετά να ευχηθούν “τα ωραία έρχονται” υιοθετώντας “κάτι και κάπως” από τους ισχύοντες αντίστοιχους της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ μαζί με κάποιους από αυτούς που χρησιμοποιούν οι όποιοι εκπρόσωποι εταιριών.
Η προχειρότητα με την οποία κινήθηκαν φυσικά αποτελεί το γνώρισμα της καθημερινής ενασχόλησης της ΣΦΙΚΑ και των ομοίων της στο χώρο μας, κάτι που υποδηλώνει και η ύπαρξη του λογότυπου (!) της ΕΛΠΑ και ΕΘΕΑ στη δήλωση συμμετοχής του κατά τα λοιπά τελείως “νόμιμου” αγώνα που τέλεσαν (εκτέλεσαν) στις 18.03.12
Την ίδια προχειρότητα υιοθέτησαν στην επέκταση των αγωνιστικών αδειών 2011 (!) της ΕΠΑ-ΕΘΕΑ για λίγους μήνες, ώστε να ισχύουν και για το 2012, αλλά με δική τους ασφαλιστική κάλυψη!
Επειδή όμως η προχειρότητα απλά σκοτώνει και η κανονικότητά τους τότε θα τεθεί σε αμφισβήτηση, συνιστούμε σε όλους τους αγωνιζόμενους πρώτα να βλέπουν τι υπογράφουν και ειδικότερα στους γονείς των μικρών παιδιών να φροντίσουν να γυρίσουν την πλάτη τους στα όποια θλιβερά φαινόμενα καιροσκοπισμού που τέτοιες ομάδες υιοθετούν, απομονώνοντάς τους, ώστε να μπορέσουν να σκεφτούν σε ποιες δοκιμασίες βάζουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας χωρίς λόγο και μέτρο.http://www.omae-epa.gr/pressrelease/662
Την επιστολή στον Τύπο του ΣΦΙΚΑ δεν την έχω δει.
Στα συνημμένα του παραπάνω υπάρχουν επίσης:
(α) Επιστολή της ΓΓΑ που λέει ότι δεν έχει αναγνωρίσει καμία ομοσπονδία αυτοκινήτου-καρτ
(β) Επιστολή της Τροχαίας Μεγάρων που λέει ότι ο αγώνας διεξήχθη μεν χωρίς άδεια δε κατά παράβαση του άρθρου 49 οπότε έγινε μήνυση στους οργανωτές -
ΧΑΧΑΧΑ. Η Εκδικηση της Γυφτιας!!!
Διαβαζω σε ανακοινωση της ΕΠΑ-ΕΘΕΑΗ λέσχη ή αθλητικό σωματείο που συστεγάζεται με συγκεκριμένη εμπορική επιχείρηση (άλλωστε το υπογράφει) με σκοπό την προώθηση συγκεκριμένων αγωνιστικών προϊόντων, υπό καθεστώς που ο Αθλητικός νόμος που επικαλείται ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΩΣ, που διευθύνεται από μέλος της συγκεκριμένης εμπορικής επιχείρησης και επί δεκαετία χρησιμοποιείται με μοναδικό στόχο την ωφελιμιστική διάθεση του ενός και μοναδικού εταίρου της, κινείται για μια ακόμα φορά σε τελείως λάθος μήκος κύματος.
Φυσικά δεν παιρνω την θεση της περι ου ο λογος λεσχης. Απλα εντυπωσιαζομαι με το πως ξεχνανε εκει στη Μεσογειων.
ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΑΓΑΖΑΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΕΑ, και υποστηριζα οτι αυτο ειναι αντιδεοντολογικο και ατιμο για τους αλλους επιχειρηματιες του χωρου, μ ελεγαν ΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΜΠΑΘΗ, ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ και βεβαια μου εκλειναν τις πορτες! Λες κι εγω πουλαγα κρανη!ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Ληθη ή Alzheimer???
Υ.Γ. Μηπως και καποιες αλλες δραστηριοτητες Ανωτατων Αρχοντων δεν ειναι συμβατες με τον αθλητικο νομο? Και για δες! Επικαλουμαστε πλεον τον αθλητικο νομο? Θα μας τρελλανετε ρε παιδια!
-
«Την επιστολή στον Τύπο του ΣΦΙΚΑ δεν την έχω δει.
Στα συνημμένα του παραπάνω υπάρχουν επίσης:
(α) Επιστολή της ΓΓΑ που λέει ότι δεν έχει αναγνωρίσει καμία ομοσπονδία αυτοκινήτου-καρτ
(β) Επιστολή της Τροχαίας Μεγάρων που λέει ότι ο αγώνας διεξήχθη μεν χωρίς άδεια δε κατά παράβαση του άρθρου 49 οπότε έγινε μήνυση στους οργανωτές»
Εύλογες απορίες:
Όταν απαντάς σε κάποιον, ορθολογιστικότερο δεν είναι να αναδημοσιεύεις το τι σου καταμαρτυρούν απαντώντας?. Έτσι ο καθείς θα μπορέσει να πιστή για την ορθότητα της εμπεριστατωμένης απάντησης. Το ίδιο λάθος που έχω ξαναγράψει. «μηδενί δίκην δικάσεις αμφί μύθο ακούσεις»!. Είθισται στην κεφαλή του σπορ, αυτή η ‘απάλειψης’ αυτής της διεργασίας.
(α) διαβάζουμε αποφάσεις μια ομοσπονδίας εδώ και αρκετό καιρό, που η ΓΓΑ δεν αναγνωρίζει ούτε και ανεγνώρισε ποτέ. Μετά από τόσο καιρό, τι το ‘άτυπο’ έχει η ΟΜΑΕ, που την καθιστούν μη αναγνωρίσιμη?.μάλιστα και επί της θητείας τριών κυβερνήσεων πολιτικών!. Πράγμα που δεν γίνετε σε άλλα σπορ, όπου και αναγνωρίζονται. Όλοι οι υπουργοί μισούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό?..... κατά συνεπεία οι αποφάσεις της είναι έγκυρες?. Πως αιτιολογούνε τα έξοδα της και από πού προέρχονται σαν έσοδα αυτά?. Πόσο δικαίωμα έχει να αναγνωρίζει η όχι αθλητικά σωματεία?. Και εδώ εθνική αδιαφάνεια……
(β)και το ευτράπελο της τροχαίας!. Ο κάθε αγώνας μηχανοκινήτου αθλητισμού, δεν γνωρίζουν ότι εμπεριέχει και κινδύνους στη σωματική ασφάλεια των αγωνιζομένων και των θεατών?. Τον άφησε να εκτελεστεί η «εκτελεστεί»?. (λίγο με νοιάζει το πώς πρέπει να γραφτεί!). ποιος έβαλε το δαχτυλάκι του για να μην εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία?. Οι γνωριμίες?, τα ‘μπαξίσια’?. Χρήζει άμεσης διερεύνησης. Η 6 του μήνα είναι κοντά…..
Εκτός εάν το αδίκημα το ενέταξαν στης περιπτώσεις εναπόθεσης σκουπιδιών στο πεζοδρόμιο!, η παρανόμου παρκαρίσματος επί του πεζοδρομίου!.... και σίγουρα όχι σε εγκληματική ενέργεια.
Α. -
«ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Ληθη ή Alzheimer???» να μου επιτρέψεις αδελφάκι να μιλήσω τούρκικα!!!!. ‘Μπαξίσι’?. Γιατί όπως φαίνετε από πλευράς μεγάρων ‘γιοκ’……
Α.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???