-
@yugo: μια χαρά τα βλέπουν όλοι τα γραφόμενά μου στο context τους, το να τα παραθέτεις απομονωμένα, επιλεκτικά και out of context για να πεις ότι θέλεις να πεις είναι μια τακτική που με αηδιάζει και ως εκ τούτου δεν ασχολούμαι άλλο.
@alba: Για παράδειγμα, τo Benneton saga, η Ballestre/Prost era, κλπ ΔΕΝ συγκαταλέγονται στη σύγχρονη Φ1 κι ήταν εξίσου... βρώμικα. Εννοώ, μην (απ)ενοχοποιείς εποχές με τόση ευκολία.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
@yugo: μια χαρά τα βλέπουν όλοι τα γραφόμενά μου στο context τους, το να τα παραθέτεις απομονωμένα, επιλεκτικά και out of context για να πεις ότι θέλεις να πεις είναι μια τακτική που με αηδιάζει και ως εκ τούτου δεν ασχολούμαι άλλο.Θα ηθελα να σου εκφρασω την τεραστια ευγνωμοσυνη μου που ασχοληθηκες εστω και σε αυτα τα λιγα ποστ μαζι μου, αγαπημενε εραστη της κοινης λογικης.
ΥΓ: Τελος και απο εμενα.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=erVfEs5-p-w' target='_blankΔες τι λεει ο Αγγλος απο το 22ο δευτ εως το 27ο, δες και την κατασταση της πιστας στους δυο τελευταιους γυρους και σκεψου οτι μισο γυρο πριν την εναρξη αυτου του βιντεο δηλαδη στον γυρο 69 ειχε κανει 1:18 ...
Des ksana to video poy edwses...... Des sthn arxh to onboard apo ton Hamilton thn broxh poy skaei sthn kamera.... Des meta loipon kai ston epomeno gyro pali thn broxh poy skaei..... O Hamilton paleyei na me ta broxina na krath8ei sthn pista kai kai o Glock eseis perimenete me ta liwmena stegna na grapsei xronares.... Kai malista htan tetoia h synneohsh poy h etairh toyota ekane sxedon ton idio xrono.....
Oloklhro post sentoni ekana alla mallon tsampa....
P.S. H Brazilia exei tropical weather kai sygkekrimena periodo broxwn ayth thn epoxh .... poy shmainei oti apo to poy8ena mporei na riksei mia neroponth gia 10 lepta opws eidame sthn ekkinhsh opoy pnhghkane sthn ekkinhsh kai to sector 2 kai to miso treia apla bregmeno. Alla mallon ekei ftaiei kai h McLaren pali poy eixe to Zeppelin kai psekaze thn pista me nero etsi wste na allazoyn oi syn8hkes... H mhpws htan h Ferrari me to Zeppelin alla den eixe ypologisei ton Glock.... ELEOS........
-
Στον αγωνα και στους πρωτους γυρους ειχε ανεβει 11ος για να ακουμπησει με τον Sato και να χασει ολη την εμπρος πτερυγα. Μετα απο ολα αυτα και ενω επεσε στα ταρταρα της καταταξης βγηκε 8ος. Που βλεπετε εσεις το τσουκου τσουκου του Michael, η μηπως απλα προσεξατε στα στατιστικα οτι τερματισε 8ος και ειπατε: ' Ε νταξει μωρε για να βγει 8ος εκανε και αυτος την κοτα'. Τωρα τι λεει η κοινη λογικη; Εκανε η οχι την κοτα ο Schumi;Ο Michael ΠΟΤΕ δεν ήταν της λογικής τσούκου-τσούκου και καλά έκανε και τον λάτρευα γι'αυτό. Το παράδειγμα δεν το ανέφερα σαν τσούκου-τσούκου, αλλά πώς όταν βρίσκεσαι σε αυτή την επικίνδυνη ζώνη μπορούν να πάνε στραβά πολλά πράγματα. Ενδεχομένως λάθος ενσωμάτωση στο κείμενο.
-
By the way... Brhka olo ton teleytaio gyro on board toy Hamilton.....
Telika einai megalos koylos o Hamilton..... Akoy ekei na glystraei me ta broxina enw o glock eixe grip me ta stegna kai afhse na perasei.....
Kapoy diabasa oti exei diareysei to teleytaio onboard toy Glock alla den exw brei kati.... -
Καλά... χρειάζεται και Onboard για να καταλάβει ο κόσμος. Όταν βγαίνει από την Pincao και δε μπορεί να το ισιώσει στην ευθεία ο άνθρωπος. Μεγάλος ηθοποιός ο Glock τελικά, παίζει με τα χλιμιντρίζοντα άλογα και προσφέρει θέαμα.
-
Αναλογα με την κατασταση της πιστας αλλαζουν οι χρονοι ακομα και αν φορας βρεγμενα. Δεν γινεται να εβρεχε καρεκλες και ο Hamilton να κανει χρονο χειροτερο κατα 0,6 δευτερα μονο. Θα επρεπε να ειχε κατεβει τουλαχιστον 7-8 δευτερα και λογικα ο Glock με τα στεγνα να κατεβαζε ρυθμο 16 οπως και εκανε.
Και κάτι ακόμα που αιτιολογεί το ρυθμό του Glock: εφόσον δεν μπήκε να αλλάξει λάστιχα, έμεινε και με φτερούγες για στεγνό. Οι άλλοι που άλλαξαν, άλλαξαν λίγο και κλίσεις. Τώρα το αν αυτά τα προβλήματα πράγματι αντικατοπτρίζουν τη διαφορά στους χρόνους του Glock ή αν κάποιος από το box της Toyota πάτησε για λίγο ένα κουμπί 'disable left cylinder bank' δεν έχω τις γνώσεις να το κρίνω. Παρ'όλο που παρακολουθώ F1 από μικρό παιδί (εποχές Senna, Prost, Mansel, Piquet, Patrese, Berger κλπ).
Όσον αφορά τη 'κοινή λογική': ο κάθε οδηγός δρα (και κρίνεται) με βάση τα δεδομένα της κάθε στιγμής. Όταν ο Vettel πέρασε τον Hamilton, αυτός δεν μπορούσε να ξέρει με βεβαιότητα ότι το ρίσκο της Toyota θα αποτύχει. For all that it's worth, μπορεί και να πετύχαινε! Εκείνη τη στιγμή, ο Massa ήταν πρωταθλητής και ο Hamilton έπρεπε να κάνει κάτι γι αυτό.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
By the way... Brhka olo ton teleytaio gyro on board toy Hamilton.....
http://www.youtube.com/watch?v=9mFjCp1gX8E' target='_blank
Telika einai megalos koylos o Hamilton..... Akoy ekei na glystraei me ta broxina enw o glock eixe grip me ta stegna kai afhse na perasei.....
Kapoy diabasa oti exei diareysei to teleytaio onboard toy Glock alla den exw brei kati....Για αυτό που εννοείς (ότι κοροϊδεύουμε χωρίς λόγο το Χαμ. δηλαδή και είμαστε προκατειλημμένοι εναντίον του και γουστάρουμε το Μασα) αν βρεις ανέβασε και το onboard του Wettel γιατί σε αυτό που δίνεις εδώ εγώ βλέπω στις εξόδους των στροφών όπου ο Χαμ. παίζει Ridge Racer ο Φέτελ πηγαίνει...φέτες και του ρίχνει κάτι δέκατα. Σε ΚΑΘΕ στροφή όμως. Φαίνεται για αυτον δεν έβρεχε...
Τρέμανε τα πόδια του ποντικομικρούλη ( ) ότι χάνει τον τίτλο από μια προσπέραση που έφαγε (και τη συντηρητική του και 'φυλάω την 5η θέση μου' προσέγγιση στον αγώνα γενικά) και έδινε παραπάνω γκάζι από ότι σήκωναν τα λάστιχα. Είναι προφανές. Εγώ δε γελάω γιατί είμαι ταπεινός μπροστά σε αυτούς τους οδηγούς. Είμαι σίγουρος όμως ότι όσοι παλιοί πρωταθλητές ζουν και δουν αυτόν τον γύρο το μόνο που θα σκέφτονται είναι ότι παραείναι 'αγχωμένος' για παγκόσμιος πρωταθλητής και οδηγεί ανόητα. Όπως έχω ξαναγράψει αυτό που ξεχωρίζει τους μεγάλους από τους μικρούς είναι ότι οι πρώτοι αποδίδουν εξίσου καλά σε όλες τις συνθήκες και στις εύκολες και στις δύσκολες. Ειδικά στις δεύτερες αποδίδουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ από όλους τους άλλους και δεν χρειάζονται πάσες (είτε καθαρές είτε oddside)...
@Migf1, νομίζω ότι βλέπουμε το ίδιο νόμισμα από άλλες πλεύρες. Φυσικά και ΔΕΝ χρειάζεται να συμφωνήσουμε, ούτε να σε πείσω εγώ, ούτε να με πείσεις εσύ. Απλά και μόνο, αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι ΔΕΝ είμαι σίγουρος για το ότι υπήρχε βρωμιά. Αν σε ρωτήσω εσένα αν υπήρχε βρωμιά, για ποιο λόγο είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος ότι όλα είναι πεντακάθαρα? Οπως δεν έχω και εγώ τα δεδομένα του Glock για να δω τι ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε σε εκείνη τη ρημάδα τη στροφή (και το τι ακριβώς γινότανε στο μονοθεσίο του τους δύο τελευταίους γύρους) έτσι δεν τα έχει και κανένας άλλος. Μόνο η Τογιοτα ξέρει.
Εκκρεμεί και μια ερώτηση που έθεσα (για όποιον/α γνωρίζει). Γιατί ηΤογιότα κράτησε τα στεγνά όταν σχεδόν όλοι βάλανε τα βρόχινα χωρίς να χάσουν μέσες άκρες τις θέσεις τους. Είχαν φέρει βουντού από τα νησιά του Πάσχα και κρατούσαν μακριά τα σύννεφα ή τους έστειλε sms η Ε.Μ.Υ. ? Πόσα μονοθέσια δεν άλλαξαν λάστιχα?
Προσωπικά απ' το να είμαι ρομαντικός προτιμώ να είμαι καχύποπτος. Πληγώνομαι λιγότερο στο μέλλον ...
-
Professeur apanthses monos soy.....
O Hamilton etreme sthn prospa8eia toy kai glystrage..... Fantasoy loipon poso 8a eprepe na riksei o glock kai o trulli poy htan me stegna gia na prospa8hsoyn na sygoyrepsoyn kapoia kalh 8esh exontas lastixa kai ry8miseis stegnoy.....Oso gia thn erwthsh soy giati h Toyota ta stegna... Giati ama petyxene h stragikh ths 8a eperne 4h 8esh... Den toys ekatse omws.....
Des ligo to spa ti ekane o Heidfield (an 8ymamai kala) me to poy ebale ta broxina kai oloi oi alloi htan se stegna....
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
[snip]
@Migf1, νομίζω ότι βλέπουμε το ίδιο νόμισμα από άλλες πλεύρες. Φυσικά και ΔΕΝ χρειάζεται να συμφωνήσουμε, ούτε να σε πείσω εγώ, ούτε να με πείσεις εσύ.Σαφώς και δεν χρειάζεται! Την πρόταση την έγραψα από την άλλη πλευρά του νομίσματος για να δείξω πως και οι 2 περιγράφουν τα γεγονότα όπως έγιναν, αλλά αφήνουν τελείως διαφορετική γεύση στον αναγνώστη. Και το έκανα επειδή χαρακτήρισες την πρόταση αυτή ως την 'ουσία'.
Απλά και μόνο, αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι ΔΕΝ είμαι σίγουρος για το ότι υπήρχε βρωμιά. Αν σε ρωτήσω εσένα αν υπήρχε βρωμιά, για ποιο λόγο είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος ότι όλα είναι πεντακάθαρα? Οπως δεν έχω και εγώ τα δεδομένα του Glock για να δω τι ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε σε εκείνη τη ρημάδα τη στροφή (και το τι ακριβώς γινότανε στο μονοθεσίο του τους δύο τελευταίους γύρους) έτσι δεν τα έχει και κανένας άλλος. Μόνο η Τογιοτα ξέρει.
Διότι δεν υπάρχει προφανές κίνητρο ούτε για τον Γκλοκ, ούτε για την Τογιότα, διότι δεν είχε και δεν έχει ακουστεί κάτι που να υποψιάζει κανένα από πριν ή/και μετά τον αγώνα πως έχει παιχτεί κάτι μεταξύ ΜακΛάρεν και Τογιότα, διότι δεν επιβράδυνε το ρυθμό του μόνο ο Γκλοκ αλλα επιβράδυνε ισοδύναμα και ο μοναδικός άλλος με στεγνά στην πίστα, ο ομόσταυλός του, διότι τυγχάνει να γνωρίζω ότι η οδήγηση με λιωμένα στεγνά σε τέτοιες συνθήκες ομοιάζει πολύ με ρώσσικη ρουλέτα, διότι αν ήθελε να το ΔΩΣΕΙ θα του έκανε τη ζωή πιο εύκολη αλλάζοντας σε βρεγμένα την ώρα που άλλαξαν όλοι (και θα επέστρεφε στην πίστα πίσω από τον Λούη), διότι δεν τον πέρασε μόνο ο Λούης αλλά και 2-3 άλλοι ακόμα, διότι μερικούς αγώνες πιο πριν ο Γκλοκ με τον Λούη είχαν αγωνιστικό συμβάν που μάλλον ψύχρανε τις μεταξύ τους σχέσεις.
Ελπίζω να αρκούνΕκκρεμεί και μια ερώτηση που έθεσα (για όποιον/α γνωρίζει). Γιατί ηΤογιότα κράτησε τα στεγνά όταν σχεδόν όλοι βάλανε τα βρόχινα χωρίς να χάσουν μέσες άκρες τις θέσεις τους. Είχαν φέρει βουντού από τα νησιά του Πάσχα και κρατούσαν μακριά τα σύννεφα ή τους έστειλε sms η Ε.Μ.Υ. ? Πόσα μονοθέσια δεν άλλαξαν λάστιχα?
Προσωπικά απ' το να είμαι ρομαντικός προτιμώ να είμαι καχύποπτος. Πληγώνομαι λιγότερο στο μέλλον ...
Έχει ήδη απαντηθεί, κι από τον ιδιο τον Γκλοκ. Αυτή η τακτική τους χάρισε μια έξτρα βαθμολογημένη θέση κι αν ήταν λίγο πιο τυχεροί (π.χ. αργούσε να δυναμώσει η βροχή για περίπου ένα λαπ) είχε τη δυναμική να τους δώσει άλλη 1 με 2 έξτρα βαθμολογημένες θέσεις.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Εκκρεμεί και μια ερώτηση που έθεσα (για όποιον/α γνωρίζει). Γιατί ηΤογιότα κράτησε τα στεγνά όταν σχεδόν όλοι βάλανε τα βρόχινα χωρίς να χάσουν μέσες άκρες τις θέσεις τους. Είχαν φέρει βουντού από τα νησιά του Πάσχα και κρατούσαν μακριά τα σύννεφα ή τους έστειλε sms η Ε.Μ.Υ. ? Πόσα μονοθέσια δεν άλλαξαν λάστιχα?
Μόλις άρχισε να βρέχει ήταν 7ος με διαφορά.
Τερμάτισε 6ος, παρολίγο 5ος.
Εκ του αποτελέσματος η στρατηγική πέτυχε.
οκ? -
http://www.youtube.com/watch?v=erVfEs5-p-w' target='_blank
Δες τι λεει ο Αγγλος απο το 22ο δευτ εως το 27ο, δες και την κατασταση της πιστας στους δυο τελευταιους γυρους και σκεψου οτι μισο γυρο πριν την εναρξη αυτου του βιντεο δηλαδη στον γυρο 69 ειχε κανει 1:18 ...
Des ksana to video poy edwses......** Des sthn arxh to onboard apo ton Hamilton thn broxh poy skaei sthn kamera.... Des meta loipon kai ston epomeno gyro pali thn broxh poy skaei..... O Hamilton paleyei na me ta broxina na krath8ei sthn pista kai kai o Glock eseis perimenete me ta liwmena stegna na grapsei xronares.... Kai malista htan tetoia h synneohsh poy h etairh toyota ekane sxedon ton idio xrono...**..
Oloklhro post sentoni ekana alla mallon tsampa....
Δυστυχως αν εγω δεν καταλαβαινω τι λες εσυ, εσυ δεν καταλαβαινεις τι λεω εγω. Δεν επα οτι με τα στεγνα πρεπει να πηγαινει αερα. Εγω εστιαζω στη σχεδον μηδενικη διαφορα στο ρυθμο του Hamilton σε αντιθεση με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στο ρυθμο του Glock. Η πιστα ηταν βρεγμενη για 4+ γυρους αλλα η βροχη δεν ηταν δραματικη πως το λενε, αυτο αποδεικνυεται απο το ρυθμο του Hamilton που δεν αλλαξε και ποσες φορες θα πουμε οτι τα βροχινα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ. Ο Glock εκανε 1:18-1:28-1:44 και ο Hamilton 1:24.5-1:25.5-1:26.1 . Οσο και καλα να ειναι τα βροχινα εγω δεν δικαιολογω αυτη τη διαφορα, ΤΕΛΟΣ. Δεν συμφωνουμε και δεν χρειαζεται.
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
...Μόλις άρχισε να βρέχει ήταν 7ος με διαφορά.
Τερμάτισε 6ος, παρολίγο 5ος.
Εκ του αποτελέσματος η στρατηγική πέτυχε.
οκ?Mε κάλυψες, ευχαριστώ.
Και επειδή απ' ότι φαίνεται άκρη δε βγάζουμε (απόλυτα λογικό αφού όλοι υποθέτουμε χωρίς επίσημα στοιχεία) ορίστε το απόγειο της καχυποψίας :
-
Η Τογιότα σαφώς το είχε πουλήσει. Οχι μόνο αυτόν τον αγώνα αλλά και όλους τους προηγούμενους. Το κέρδος της και αντάλλαγμα ήταν τα φετινά σχέδια από το σασί της Μακλαρεν και τον κινητήρα της Μερσέντες. Με αυτή την κίνηση jack-pot ταυτόχρονα πήρε και τα περσινά σχεδια της Φεράρι αποτέλεσμα της περσινής κατασκοπίας της Μακλάρεν. Λογικό το βρίσκω, φαντάζεστε Ιάπωνα κατάσκοπο στα κεντρικά της Φεράρι και της Μακλάρεν. Ούτε μέχρι το κυλικείο δε θα έφτανε.
-
Ο Glock και ο ομόσταβλος του κάνανε τον ίδιο χρόνο γιατί πολύ απλά......ήταν πουλημένη η εταιρία τους. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να πει κανείς κάτι για τον Glock αφού έκανε τον ίδιο χρόνο με τον άλλον οδηγό.
-
Η Τογιότα δεν έβαλε βρόχινα για να έχει μια δικαιολογία να δώσει αν χρειαζόταν να πουλήσει τον αγώνα όπως και χρειάστηκε. Αν δεν έβρεχε στον τελευταίο ανεφοδιασμό του είχανε ρίξει ζάχαρη και καφέ στο ντεπόζιτο την οποία και θα ενεργοποιούσαν με έναν ειδικό μηχανισμό και θα βούλωνε τα μπεκ. Αλλα δε χρειάστηκε γιατί έβρεξε!
-
Ο Glock γλυστρούσε μεν αλλά μέχρι 3 στροφές πριν το τέλος το κράταγε μέσα και οι άλλοι δεν μπορούσαν να τον περάσουν. Ξαφνικά στις τρείς στροφές αφού είδαν τα πιτ της Τογιότα ότι ο Ρατατούλης δεν είχε περάσει τον τρελόΦέτελ έλαβε τον προσυννενοημένο κωδικό 'βγάλε αλάρμ και κάνε δεξιά', 'μη λες ονόματα, μη λες ονόματα' απάντησε αυτός στον ασύρματο 'πες με Θανάση, θα καταλάβω εγώ'. Έτσι αφού ακολούθως τήρησαν σιγή ασυρμάτου (μη τυχόν και ξυπνήσει κανένας από τη Fia) τερμάτισαν.
Έτσι είναι όλοι χαρούμενοι (εκτός από το Μάσα και από μας. Αλλά ποιος από τους υπεύθυνους της Φεράρι χέστηκε. Αναλώσιμος είναι και ο Μάσα, αναλώσιμοι και εμείς.). Η Φεράρι των κατασκευαστών. Η Μακλαρεν-Μερσέντες των οδηγών. Η Τογιότα τα... σχέδια. Ο Ρατατούλης, οι έγχρωμοι, οι 20 something, οι Άγγλοι και γενικά όλοι οι μοντέρνα καταφρονεμένοι ή όσους αντιπροσωπεύει τον τίτλο.
Λοιπόν σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να πεταχτώ μέχρι το Ροσγουελ να δω τι έπαιξε εκεί και μιας και θα περάσω τον Ατλαντικό να ρίξω και μια ματιά στα αρχεία της Νάσα για την πρώτη προσσελήνωση (τα οποία κάηκαν προσφάτως! Χμμμμ θα το ψάξω αυτό!) γιατί μου φαίνεται και εκεί κάτι έπαιξε.
End of talk για μένα. Η δουλειά είναι ή ύποπτη ή ένα απίστευτο παιχνίδι της τύχης. Συνήθως οι συνομωσιολόγοι και οι δεισιδαίμονες είναι λίγοι έως ελάχιστοι. Για αυτό το θέμα όμως το μίσο ίντερνετ που ασχολείται με τα μηχανοκίνητα έχει κάποια 'μοιρασμένη' συζήτηση. Δεν είμαι σίγουρος όπως ξαναείπα για το βρώμικο αλλά δεν είμαι σίγουρος και για το καθαρό .-
Υ.Γ. : Στα περισσότερα από τα προηγούμενα βάλτε και ένα δίπλα. Είπα να μη βάλω πολλά...
-
-
Διότι δεν υπάρχει προφανές κίνητρο ούτε για τον Γκλοκ, ούτε για την Τογιότα
McLaren has already invested 30 million on KERS
It emerged in Brazil that Toyota intends to start the 2009 season without a KERS-equipped car
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
It emerged in Brazil that Toyota intends to start the 2009 season without a KERS-equipped car
Kala to pas alla eisai liiiigo la8os.....
Akoy pws ginane ta pragmata.... H BMW poy exei doylepsei perissotero apo oloys sto KERS kai epeidh mono ayth synexizei na epimenei 100% na xrhshmopoih8ei apo to 09, eipe sthn toyota na afhsei ton Kubica na ksentoymplaristei gai na kerdisei tis 2 8eseis.... Ekei loipon poy afhse ton Kubica xw8hkan sghna kai o vettel kai o Hamilton poy akoloy8oyse kai distyxws stoixise sthn ferrari kai ston Massa to prwta8lhma kataskeyastwn..... -
(κι η Φεράρι νομίζω δήλωσε θα ξεκινήσει χωρίς KERS, μάλλον για αυτό το 'δωσε φέτος το Οδηγών στη ΜακΛάρεν )
-
Kala to pas alla eisai liiiigo la8os.....
Akoy pws ginane ta pragmata.... H BMW poy exei doylepsei perissotero apo oloys sto KERS kai epeidh mono ayth synexizei na epimenei 100% na xrhshmopoih8ei apo to 09, eipe sthn toyota na afhsei ton Kubica na ksentoymplaristei gai na kerdisei tis 2 8eseis.... Ekei loipon poy afhse ton Kubica xw8hkan sghna kai o vettel kai o Hamilton poy akoloy8oyse kai distyxws stoixise sthn ferrari kai ston Massa to prwta8lhma kataskeyastwn.....Mονο που στην προκειμενη φαση ηταν ο Button
-
Στο rally.gr εχουν ανεβασει ενα αρθρο που αναλυει τι εγινε κατα τη γνωμη τους στο τελευταιο κομματι του αγωνα και υποστηριζουν οτι ο Glock γλιστρουσε υπερβολικα. Ειναι αποψη τους, αλλα εγω αλλου θελω να εστιασω, σε ενα μερος των δηλωσεων του Hamilton που παραθετουν:
'Προς το τέλος του stint με τα ελαστικά για στεγνό, διατηρούσα πίσω μου τον Sebastian Vettel, αλλά ο καιρός χειροτέρεψε. Αλλάξαμε λάστιχα, αλλά είχα λιγότερη αρνητική άντωση από τους υπόλοιπους, ήμασταν ταχύτεροι στις ευθείες, αλλά δεν ήταν το ιδανικό στήσιμο για το βρεγμένο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά να τον διατηρήσουμε πίσω μας και οι δυο τελευταίοι γύροι ήταν οι πιο δύσκολοι ολόκληρης της καριέρας μου. Αφότου έχασα τη θέση μου από τον Vettel δεν υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω. Πίεζα και πίεζα να τον πλησιάσω, οπότε έπαιρνα περισσότερα ρίσκα. Όχι αχρείαστα ρίσκα, αλλά γνώριζα ότι βρισκόμουν στην 6η θέση και ότι βρίσκομαι ένα βαθμό μακριά από το πρωτάθλημα. Ακόμα και όταν διέσχισα τη γραμμή δεν ήξερα αν είχα κατακτήσει τον τίτλο. Τα πίσω ελαστικά μου είχαν φθαρεί υπερβολικά οπότε δεν μπορούσα να πλησιάσω τον Vettel.'
Ρε ανθρωπε κανεις δεν ειπε οτι εισαι αχρηστος και μαλιστα στη βροχη απ' οσο εχεις δειξει εισαι καλος, αλλα μηπως μας δουλευεις; Λεει δεν ειχε καθετη δυναμη. Μα οσοι μπηκαν για αλλαγη ελαστικων αλλαξαν και κλιση στις πτερυγες... Δευτερον και κυριοτερο λεει οτι τα πισω ελαστικα ειχαν φθαρει... Ποτε προλαβαν; Σε τεσσερις μολις γυρους; Σε αλλους αγωνες γιατι τα φορανε ακομα και πανω απο 20 γυρους; Ρε Hamilton βρες μια αλλη δικαιολογια, πες οτι αγχωθηκες, αλλα οχι ρε φιλε να μας λες τετοιες μακακιες. ΗΜΑΡΤΟΝ.
-
Στο rally.gr εχουν ανεβασει ενα αρθρο που αναλυει τι εγινε κατα τη γνωμη τους στο τελευταιο κομματι του αγωνα και υποστηριζουν οτι ο Glock γλιστρουσε υπερβολικα. Ειναι αποψη τους, αλλα εγω αλλου θελω να εστιασω, σε ενα μερος των δηλωσεων του Hamilton που παραθετουν:'Προς το τέλος του stint με τα ελαστικά για στεγνό, διατηρούσα πίσω μου τον Sebastian Vettel, αλλά ο καιρός χειροτέρεψε. Αλλάξαμε λάστιχα, αλλά είχα λιγότερη αρνητική άντωση από τους υπόλοιπους, ήμασταν ταχύτεροι στις ευθείες, αλλά δεν ήταν το ιδανικό στήσιμο για το βρεγμένο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά να τον διατηρήσουμε πίσω μας και οι δυο τελευταίοι γύροι ήταν οι πιο δύσκολοι ολόκληρης της καριέρας μου. Αφότου έχασα τη θέση μου από τον Vettel δεν υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω. Πίεζα και πίεζα να τον πλησιάσω, οπότε έπαιρνα περισσότερα ρίσκα. Όχι αχρείαστα ρίσκα, αλλά γνώριζα ότι βρισκόμουν στην 6η θέση και ότι βρίσκομαι ένα βαθμό μακριά από το πρωτάθλημα. Ακόμα και όταν διέσχισα τη γραμμή δεν ήξερα αν είχα κατακτήσει τον τίτλο. Τα πίσω ελαστικά μου είχαν φθαρεί υπερβολικά οπότε δεν μπορούσα να πλησιάσω τον Vettel.'
Ρε ανθρωπε κανεις δεν ειπε οτι εισαι αχρηστος και μαλιστα στη βροχη απ' οσο εχεις δειξει εισαι καλος, αλλα μηπως μας δουλευεις; Λεει δεν ειχε καθετη δυναμη. Μα οσοι μπηκαν για αλλαγη ελαστικων αλλαξαν και κλιση στις πτερυγες... Δευτερον και κυριοτερο λεει οτι τα πισω ελαστικα ειχαν φθαρει... Ποτε προλαβαν; Σε τεσσερις μολις γυρους; Σε αλλους αγωνες γιατι τα φορανε ακομα και πανω απο 20 γυρους; Ρε Hamilton βρες μια αλλη δικαιολογια, πες οτι αγχωθηκες, αλλα οχι ρε φιλε να μας λες τετοιες μακακιες. ΗΜΑΡΤΟΝ.
EDIT: H synenteyksh toy Hamilton se allo site einai ayth....
”Before it started to rain I was quite comfortable. My tyres were a little bit shot so I was struggling to keep the pace up, but I was able to stay ahead of Vettel and then it started to drizzle and I didn’t want to take any risks. I wanted to stay in the points behind Massa. My team was keeping me posted at every moment. I knew what I had to do but I was not alone on the track. With the rain in the last laps, after changing the tyres, the team told me that I had to get in front of him, and I couldn’t believe it.
In the last corners I managed to get past Glock and I’m telling you, I can only thank God, it was just amazing. I was trying my hardest to get to Vettel, but he was just as quick as me if not a little bit quicker. It was one of the toughest, if not the, toughest race of my life.”Hamilton added that he only knew he had done enough a few seconds after he crossed the line. “I didn’t know. I was like do I have it? And as I went into turn one they told me and I was ecstatic. I am so thrilled. My Dad did it all. I have managed to repay the faith from McLaren in me since I was young.”
Are you really aware of what you have done?
”I do not think it has sunk in yet. I had the most intense race of my life. I just had the most intense race of my life. My heart is still racing. I want to thank McLaren and my family who gave me a fantastic opportunity.
Without them I could not have done it. My heart was about to explode. I do not know how I could have done it. We will celebrate with my family and my team tonight. We will have a party with the team. I am speechless. I am proud of everyone around me. It was such a tough race. It was toughest race of my life probably. My tyres were shot. I was on such a heavy fuel load. I am so thankful that I was able to return the favour to everyone around me.”What did you think when you lost your fifth place?
”My heart was in my mouth. I had problems with my tyres. I did what I needed to do. We came and did what we had to do. I do not know what would have happened if I had lost this in the last lap. I think everyone else was like me. Felipe Massa did a fantastic job today and congratulations for winning the race. I want to congratulate him for challenging me all year.
At the end of the race my tyres started to grain. I do not know what happened and my car was weaker and weaker at every lap but I was just trying to bring it home. Then I was told that Glock was ahead of me. I saw Glock ahead of me. I do not know how far he was. I was just praying that I could get past him. Then on the exit turn 10, I could see him. There was Glock and I managed to pass him. There was so much strain on me. I am very proud of the team and everyone at McLaren. It will always be special on Senna’s home ground. When I think of this race in Brazil it will always be special.” -
Αν δε με πιστευεις μπες εδω: http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=15550
Eπίσημο thread: GP Βραζιλίας 2008-Interlagos (Final)