-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
σορυ αλλα εγω απο οσα ειδα στο σεμιναριο στο j ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα με τις βασεις και τις ως τωρα περιπτωσεις συνδεσης. (περα απο τη καινουργια που ειχε στη εγκυκλιο 11??)
αλλο αμα μονοι μας τα κανουμε κουλουβαχατα και μπρερδευομαστε στο ισιωμα...Μμμμ, δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί υπήρχαν αδιάβαστοι ΤΕ που έλεγαν στους αγωνιζόμενους, πως οι τρόποι που περιγράφονται στο 253.16 (πχ. απευθείας στο αμάξωμα) δεν ισχύουν και πρέπει να βάλουν εγκάρσιες ράβδους
Τέλος πάντων, ελπίζω να είναι σαφή τώρα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
....γιατί υπήρχαν αδιάβαστοι ΤΕ που έλεγαν στους αγωνιζόμενους....Εδώ υπήρξε τεχνικός έφορος που μου είπε να βάλω βίδες στο Sparco CrMo Cage που έχει το αυτοκίνητό μου
Επίσης, άλλη κορυφαία ατάκα ήταν το: Για να δούμε ότι δουλεύει η πυρόσβεση... θα πατήσω την μανέτα της -
Ο χρήστης nass έγραψε:
σορυ αλλα εγω απο οσα ειδα στο σεμιναριο στο j ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα με τις βασεις και τις ως τωρα περιπτωσεις συνδεσης. (περα απο τη καινουργια που ειχε στη εγκυκλιο 11??)
αλλο αμα μονοι μας τα κανουμε κουλουβαχατα και μπρερδευομαστε στο ισιωμα...Μμμμ, δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί υπήρχαν αδιάβαστοι ΤΕ που έλεγαν στους αγωνιζόμενους, πως οι τρόποι που περιγράφονται στο 253.16 (πχ. απευθείας στο αμάξωμα) δεν ισχύουν και πρέπει να βάλουν εγκάρσιες ράβδους
Τέλος πάντων, ελπίζω να είναι σαφή τώρα.kai μαλιστα ανακαλυψαμε με το παιδι που καθοταν διπλα μου οτι το ειχε πει σε δυο διαφορετικα πληρωματα ο ιδιος τ.ε... (βεβαια αυτο ειχε γινει περσι που ισως να ηταν πιο ασαφες το τοπιο για το τι ισχυει-θα ισχυσει)
αυτο δεν αναιρει ολους τους τ.ε ουτε τους δινει το απυροβλητο. για αυτο και εγραψα οτι τετοια σεμιναρια δε χανουν ακομα και αγωνιζομενοι να τα παρακολουθουν! δυστυχως δεν εχουν ολοι οι τ.ε το ιδιο επιπεδο γνωσεων . αυτο δεν αποτελει δικαιολογια για τους αγωνιζομενους-μηχανικους οτι αφου δε μου το ειπαν γιατι να το ξερω αλλα δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο να συμβαινει.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε Saxo, μερικές δεκαετίες που ασχολούμαι με το αντικείμενο, όπως καταλαβαίνεις, έχω ακούσει πράγματα που μου έφυγαν τα μαλλιά!.
Το να σου πει να βάλεις βίδες, δεν το σχολιάζω, διότι δεν σχολιάζω κρίση ΤΕ, χωρίς να δω. Γενικά και κατά κανόνα μου.
Το δεύτερο που σου είπαν, σίγουρα είναι αποκύημα φαντασίας, εκτός αν έγινε πριν 25 – 30 χρόνια. Μα επειδή δεν θέλω να αμφισβητήσω καμία αναφορά, θα σου έλεγα ότι αυτό, χωρίς να ακολουθεί το όνομα του ΤΕ, η είναι μομφή απαράδεκτη προς τους ΤΕ, η είναι αντικείμενο φαντασίας για γέλια!. Θέλω να με καταλάβεις.
Όλοι οι ΤΕ, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν τα πάντα, γι αυτό αρκετές φορές τηλεφωνάω επί τόπου και ρωτάω. Το ίδιο κάνουμε όλοι.
Το «αδιάβαστοι ΤΕ», ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Ανημέρωτοι θα μου ήταν ποιο ‘εύπεπτο’. Είναι πολλές οι φορές, που χρησιμοποιώ την λογική της σοφίας των παλαιοτέρων’ «τα εν οίκο μη εν δήμο»!. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, μα για να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη!…………. «ουδείς αλάνθαστος».
Θα γράψω την γνώμη μου, μα πάντα στην ενότητα που πρέπει.
Antonis-team.Κύριε Αντώνη οι περισσότεροι που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν θέλω να πώ κάτι για να δημιουργήσω
εντυπώσεις. Ίσα ίσα που προσπαθώ να συμβουλεύομαι τον κ. Παπακώστα-nass πριν προβώ σε οποιαδήποτε
κίνηση στο αγωνιστικό όσον αφορά ασφάλεια.
Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αρκετές φορές που έχω πει συμβάντα παρόμοια και
φωτογραφίζονται 'πρόσωπα', πέφτουν κάμποσα τηλέφωνα με την προβλεπόμενη γκρίνια.
Πάντως, αυτό με τη μανέτα ισχύει και αν θέλετε στείλτε μου ένα PM το τηλέφωνό σας να μιλήσουμε,
γιατί είστε πολύ αξιόλογο άτομο.Γεώργιος Καρτάκης
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Poies etaireies einai pera apo ton atlantiko ektws apo thn SIMPSON ?
H BELL Αλέξανδρε.
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
H BELL Αλέξανδρε.
Se tsakwsa adibastooooo
BELL RACING EUROPE s.a./n.v. Avenue Landas, 17
• B-1480 Saintes (TUBIZE)
• BELGIUM
e-mail : info@bellracing.info
TEL : +32 2 383 03 10
FAX : +32 2 381 21 31Att: Ms. Natasha
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
H BELL Αλέξανδρε.
Se tsakwsa adibastooooo
BELL RACING EUROPE s.a./n.v. Avenue Landas, 17
• B-1480 Saintes (TUBIZE)
• BELGIUM
e-mail : info@bellracing.info
TEL : +32 2 383 03 10
FAX : +32 2 381 21 31Att: Ms. Natasha
Μάλλον εγώ σε τσάκωσα αδιάβαστο φίλε
Η Bell Racing USA με την Bell Racing Europe όσο και αν σου ακούγεται κουφό ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ
Όποιος έχει κράνος της Bell Racing USA πρέπει να το στείλει Αμερική...Άστα πίκρα... γι'αυτό πιστεύω ότι η δυνατότητα που αφήνει η FIA είναι σωτήρια σε ορισμένες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αγαπητέ passat1.8t, θα μου επιτρέψεις να μην τοποθετηθώ. Αν θέλεις αιτιολόγηση 'γιατί η ΕΘΕΑ' θα έλεγα 'ρώτα την ΕΘΕΑ'Απλά να σου πω πως στο Ακρόπολις, κατόπιν οδηγιών της FIA, ελέγχθηκαν τα κράνη-HANS κτλ. με τον τρόπο ακριβώς που περιγράφει ο ελληνικός κανονισμός (δηλ. υποχρεωτικά όλα FIA 8858-2002) και στη Σαρδηνία απορρίφθηκε κράνος 'ΜΤ' ομάδας ακριβώς για το λόγο αυτό.
Αφού έχεις πολύ καλύτερη πρόσβαση στην ΕΘΕΑ από όλους εμάς και μάλιστα ίσως και να 'την' επηρεάσεις θετικά ως αρχη-τεχνικός έφορος, γιατί να μην προσπαθήσεις μπας και διορθωθεί η σχετική ελληνική ερμηνεία των κανονισμών και γλυτώσουμε άσκοπα έξοδα,
....και δεν εννοώ το hans φυσικά, αλλά την αχρήστευση κάποιων πολύ καλών και ακριβών κράνων που δεν έχουν 2 τρύπες....Εννοείται ότι καταλαβαίνω ότι δεν έχεις κάποια υποχρέωση να το κάνεις.
-
Αυτα που δεν εχουν τισ 2 τρυπες ετσι κι αλλιως ειναι αχρηστα πλεων....
-
παιδια εχουμε μπερδευτει λιγο.
αν εχω καταλαβει καλα
η φια εχει μια λιστα με συγκεκριμενα κρανη που επιτρεπει να τρυπηθουν και να μπουν κλιπσακια χανς...
ουσιαστικα αυτα τα κρανη εχουν την υποδομη στο σκελετο τους να αντεξουν τα φορτια γυρω απο αυτη τη τρυπα.
το παιχνιδι παιζεται ποιος θα τα τρυπησει.... αλλου σου επιτρεπουν να το κανεις μονος
αλλου οχι -
Δεν νομιζω οτι ειναι ετσι... Αν δεν εχουν τρυπα, δεν επιτρεπεται να τρυπηθουν. Ετσι τουλαχιστον ειναι στο σπαρκο που ειχα και σε στιλο κολλητου....
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
παιδια εχουμε μπερδευτει λιγο.αν εχω καταλαβει καλα
η φια εχει μια λιστα με συγκεκριμενα κρανη που επιτρεπει να τρυπηθουν και να μπουν κλιπσακια χανς...
ουσιαστικα αυτα τα κρανη εχουν την υποδομη στο σκελετο τους να αντεξουν τα φορτια γυρω απο αυτη τη τρυπα.
το παιχνιδι παιζεται ποιος θα τα τρυπησει.... αλλου σου επιτρεπουν να το κανεις μονος
αλλου οχιOxi. Ola ayta exoyn trypes alla leipoyn ta agkystra......
-
Ο χρήστης nikors έγραψε:
Δεν νομιζω οτι ειναι ετσι... Αν δεν εχουν τρυπα, δεν επιτρεπεται να τρυπηθουν. Ετσι τουλαχιστον ειναι στο σπαρκο που ειχα και σε στιλο κολλητου....Νίκο,
Όσα κράνη αναφέρονται στην τεχνική λίστα 29 μπορούν να δεχθούν άγκιστρα για Hans.
To αν είναι προτρυπημένα ή όχι είναι δευτερεύων... αν και νομίζω πως όλα της λίστας είναι προτρυπημένα. -
Το παλιο μου κρανος ειναι στην λιστα. Οταν μιλησα με σπαρκο στην ιταλια, τους ρωτησα αν μπορουν να μπουν τα αγγιστρα και με ρωτησαν αν ειναι προτρυπημενο. Οταν τους ειπα οχι μου ειπαν οτι δεν μπορουν να τα βαλουν (οχι με το ταμπελακι δλδ)
Το ιδιο και ο φιλος στην στιλο...
Τωρα τι να σου πω -
...το ίδιο και η peltor, αναμενόμενο εφόσον όλοι αυτοί κράνοι θέλουν να πουλάνε...
-
Ο χρήστης ΣΠΥΡΟ έγραψε:
Αγαπητέ passat1.8t, θα μου επιτρέψεις να μην τοποθετηθώ. Αν θέλεις αιτιολόγηση 'γιατί η ΕΘΕΑ' θα έλεγα 'ρώτα την ΕΘΕΑ'
Απλά να σου πω πως στο Ακρόπολις, κατόπιν οδηγιών της FIA, ελέγχθηκαν τα κράνη-HANS κτλ. με τον τρόπο ακριβώς που περιγράφει ο ελληνικός κανονισμός (δηλ. υποχρεωτικά όλα FIA 8858-2002) και στη Σαρδηνία απορρίφθηκε κράνος 'ΜΤ' ομάδας ακριβώς για το λόγο αυτό.
Αφού έχεις πολύ καλύτερη πρόσβαση στην ΕΘΕΑ από όλους εμάς και μάλιστα ίσως και να 'την' επηρεάσεις θετικά ως αρχη-τεχνικός έφορος, γιατί να μην προσπαθήσεις μπας και διορθωθεί η σχετική ελληνική ερμηνεία των κανονισμών και γλυτώσουμε άσκοπα έξοδα,
....και δεν εννοώ το hans φυσικά, αλλά την αχρήστευση κάποιων πολύ καλών και ακριβών κράνων που δεν έχουν 2 τρύπες....Εννοείται ότι καταλαβαίνω ότι δεν έχεις κάποια υποχρέωση να το κάνεις.
Δεν είμαι αυτό που αναφέρεις στο bold.
Η ερώτησή μου είναι απλή: αυτός ο κανονισμός γράφτηκε τέλος του 2005 (και τότε το Παράρτημα L έλεγε τα ίδια με τον κανονισμό). Δηλαδή μιλάμε για αυτούς, που είχαν τέλος του 2005 κράνος της λίστας 29 με θέσεις για τα άγκιστρα αλλά όχι τρύπες ? Πόσοι είναι αυτοί ?
Διότι αν μετά την ανακοίνωση του κανονισμού πήγε κάποιος και πήρε καινούργιο ακριβό κράνος ΧΩΡΙΣ άγκιστρα HANS (διαφορά 100 ευρώ ?) τότε μάλλον δεν του φταίει ο κανονισμός
Επί της ουσίας, νομίζω θα ήταν λάθος να γίνει κάτι τέτοιο διότι, ελλείψει οποιασδήποτε πιστοποίησης των 'μαστόρων' που θα κάνουν τη δουλειά (και το αυτοκόλλητο της FIA βεβαιώνει ακριβώς αυτή την πιστοποίηση) 'την άλλη μέρα' θα γεμίσει ο τόπος κράνη είτε κακοτρυπημένα και με κακοτοποθετημένα άγκιστρα είτε ούτε καν της λίστας 29 (δηλ. χωρίς τις ενισχύσεις που έχουν τα κράνη της λίστας στις θέσεις των άγκιστρων), απλά τρυπημένα αρχαία φτηνοκράνη τα οποία θα τρέχουμε να δούμε αν είναι της λίστας 29 κτλ.
-
Ερωτηση: Εχει δοκιμασει κανεις hans με σπαρκο EVO καθισμα?
Ειναι ανετο?
Γενικως οδηγαω σε αρκετα ορθια θεση, και φορωντας κρανος, δεμενος κλπ η αποσταση πισω μερος κρανος με καθισμα ειναι 3 με 3μιση εκατοστα. Το pdf της Hans λεει οτι θα πρεπει να υπαρχει αποσταση περιπου 40mm. Τυπικα ειναι σχεδον τοση... Απλα επειδη δεν εχω φορεσει ξανα, θα με ζοριζει καθολου?
Ευχαριστωωωω -
Καλύτερα να πας να το δοκιμάσεις ο ίδιος!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επί της ουσίας, νομίζω θα ήταν λάθος να γίνει κάτι τέτοιο διότι, ελλείψει οποιασδήποτε πιστοποίησης των 'μαστόρων' που θα κάνουν τη δουλειά (και το αυτοκόλλητο της FIA βεβαιώνει ακριβώς αυτή την πιστοποίηση) 'την άλλη μέρα' θα γεμίσει ο τόπος κράνη είτε κακοτρυπημένα και με κακοτοποθετημένα άγκιστρα είτε ούτε καν της λίστας 29 (δηλ. χωρίς τις ενισχύσεις που έχουν τα κράνη της λίστας στις θέσεις των άγκιστρων), απλά τρυπημένα αρχαία φτηνοκράνη τα οποία θα τρέχουμε να δούμε αν είναι της λίστας 29 κτλ.
oxi νασσ
δεν υπαρχει ελλειψη πιστοποιησης (παντελης τουλαχιστον) εμεις στο corsa club εχουμε πιστοποιηση FIA και τεχνογνωσια ,τα μεσα και αυτοκολλητα για να τοποθετουμε hans clips βεβαια σε κρανη που δεχονται hans clips !!!
dimos -
Βρε συ, αναφέρομαι γενικά στους απανταχού 'μάστορες' που θα πάρουν το δράπανο και όποιον πάρει ο χάρος! Αυτό δε σημαίνει πως όλοι όσοι το κάνουν αυτό είναι 'μάστορες', προφανώς και υπάρχουν και σοβαρά καταστήματα.
HANS