-
μας το γραφεις στα βλαχικα γιατι δεν ειμαι η αλιντα ριτσι απο την κερκυρα
-
Ο χρήστης dimosR έγραψε:
μας το γραφεις στα βλαχικα γιατι δεν ειμαι η αλιντα ριτσι απο την κερκυραΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΑΧΟΙ.
ΟΥΤΕ ΒΛΑΧΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ...........
...ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ!!!!!!!
ΑΝ ΘΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΔΩ.http://babelfish.yahoo.com/' target='_blank
http://www.otenet.gr/otenet/info/systran/' target='_blank -
Αγαπητέ nass,
παρατηρώ τα εξής στο site της ΕΘΕΑ:- Σε ένα σημείο γράφει ότι η χρήση HANS είναι 'υποχρεωτική από το 2009 σε όλους τους αγώνες πρωταθλημάτων και κυπέλλων, σύμφωνα με την εγκύκλιο 11/2007, άρθρο 8.3'.
- Όμως, μέσα στην εγκύκλιο 11/2007, άρθρο 8.3, αναφέρει ότι η χρήση HANS είναι υποχρεωτική 'για όλους τους αγώνες πανελληνίων πρωταθλημάτων από το 2009, για όλους τους υπόλοιπους αγώνες από το 2010'.
Η ερώτηση που προκύπτει είναι τι ισχύει τελικά για τα κύπελλα της προκήρυξης του 2009, όπως π.χ. για αγώνες που είναι μόνο στο κύπελλο Σπριντ. Αν πάρουμε κατά γράμμα αυτό που λέει στην 11/2007, άρθρο 8.3, εκεί δεν απαιτείται HANS το 2009, άσχετα με το τι άλλο λέει στο site.
Σας παρακαλώ πολύ, μπορείτε να το διευκρινήσετε;
-
Και εγω την ιδια απορια εχω.....
Λογικα για να λεει και για τους αλλους αγωνες απο το 2010, δοδομενου οτι δεν εχουμε και πολλους αγωνες, εννοει τους πρωταθληματικους και το κυπελλο ελλαδας Ραλλυ για το 2009 και το 2010 ολλους ανεξαιρετως..
Με καθε επιφυλαξη παντα... Δικη μου αποψη ειναι... -
Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) πως από το 2009 το HANS θα είναι υποχρεωτικό μόνο για τα 3 πανελλήνια πρωταθλήματα (ράλι, αναβάσεων, ταχύτητας). Για όλα τα άλλα από το 2010. Εξαιρουμένων των ιστορικών αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) πως από το 2009 το HANS θα είναι υποχρεωτικό μόνο για τα 3 πανελλήνια πρωταθλήματα (ράλι, αναβάσεων, ταχύτητας).Κι εγώ αυτό καταλαβαίνω από την εγκύκλιο. Όμως επειδή υπάρχει αυτό το 'με κάθε επιφύλαξη', μήπως από το χώρο που κινείστε μπορείτε να πιέσετε ώστε να υπάρξει επίσημη θέση;
-
ξερει καποιος που μπορουμε να βρουμε κολλαρα?
(ατλας θα εχει απο γεναρη..)
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ξερει καποιος που μπορουμε να βρουμε κολλαρα?(ατλας θα εχει απο γεναρη..)
στο corsaclub υπαρχουν !!
dimos -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ξερει καποιος που μπορουμε να βρουμε κολλαρα?(ατλας θα εχει απο γεναρη..)
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ?
ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ:
viewtopic.php?f=3&t=33251&p=1377525#p1377525' target='_blank' target='_blank'Re: HANS
από pskarm την 28/11/08 2:11απο οσο ξερω υπαρχει προσφορα στα μελη του σοαα για χανς εδω και ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ........'
ΦΙΛΙΚΑ
-
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ:
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ SPARCOΛ. ΑΘΗΝΩΝ 71, ΤΗΛ. 210-3483300
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κ. ΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ SPEED AND STYLE ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ TΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SABELT & STILO
TΑΤΟΪΟΥ 114,ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗΛ: 210-2855908
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΑΚΗΣ...ΑΝ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ...!!!
ΦΙΛΙΚΑ
-
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
ξερει καποιος που μπορουμε να βρουμε κολλαρα?
(ατλας θα εχει απο γεναρη..)
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ?
ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ:
viewtopic.php?f=3&t=33251&p=1377525#p1377525' target='_blank' target='_blank' target='_blank'Re: HANS
από pskarm την 28/11/08 2:11απο οσο ξερω υπαρχει προσφορα στα μελη του σοαα για χανς εδω και ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ........'
ΦΙΛΙΚΑ
δεν ειμαι αγωνιζομενος (ακομα) για να παρω χανς.
οποτε απο το τιποτα προτιμω ενα κολλαρο οσο λιγο βοηθεια και να σου προσφερει αυτο
ευχαριστω για τη βοηθεια -
Προς ενημέρωση: Πήρα τηλ. την ΕΘΕΑ και η απάντηση ήταν ότι το 2009 το HANS ΔΕΝ απαιτείται για τα sprint αλλά μόνο για αγώνες πρωταθλήματος αναβάσεων, ράλλυ και πίστας. Στα sprint θα απαιτείται από το 2010.
-
Μπορει κάποιος να μου πει την τιμή του Hans στην Ελλάδα?
Στην Αμερικη βρίσκω Hans διαφορων εταιρειών. Ειναι όλα FIA approved έτσι?
Μπορω να αγοράσω ενα οποιασδήποτε μάρκας και να το βάλω σε κράνος εγκεκριμενο για hans?
-
Για να είναι νόμιμο-αποδεκτό το HANS πρέπει να έχει αναγνώριση FIA 8858/2002. Το ίδιο και οι ιμάντες (προσοχή σε αυτό, δεν είναι αυτονόητο!) Η μάρκα δεν έχει σημασία, μόνο η αναγνώριση έχει. Δεν είναι αυτονόητο πως όλα τα HANS είναι νόμιμα-αποδεκτά... (ιδίως στην Αμερική όπου η λέξη 'FIA' είναι ψιλοάγνωστη)
Τα κράνη από την άλλη πρέπει να είναι είτε FIA 8860/2004 είτε (το συνηθέστερο) BSI/SNELL κλπ. 'κλασσικές' αναγνωρίσεις ΣΥΝ FIA 8858/2002 αναγνώριση για τα άγκιστρα του HANS. Δηλαδή το κράνος αν δεν είναι FIA 8860/2004 τότε πρέπει να έχει 2 αναγνωρίσεις, μία για το κράνος αυτό καθεαυτό (ως συνήθως) και μία για τα άγκιστρα (έξτρα).
Τιμές στην Ελλάδα ψάξε λίγο σε κανένα μαγαζί Νομίζω παίζουν από 500+ έως 800+ ευρώ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να είναι νόμιμο-αποδεκτό το HANS πρέπει να έχει αναγνώριση FIA 8858/2002. **Το ίδιο και οι ιμάντες (προσοχή σε αυτό, δεν είναι αυτονόητο!) **Η μάρκα δεν έχει σημασία, μόνο η αναγνώριση έχει. Δεν είναι αυτονόητο πως όλα τα HANS είναι νόμιμα-αποδεκτά... (ιδίως στην Αμερική όπου η λέξη 'FIA' είναι ψιλοάγνωστη)...ΑΚΡΙΒΩΣ!
-
Ο χρήστης gonakinen έγραψε:
:offtopicviii:Μπορει κάποιος να μου πει την τιμή του Hans στην Ελλάδα?
Στην Αμερικη βρίσκω Hans διαφορων εταιρειών. Ειναι όλα FIA approved έτσι?
Μπορω να αγοράσω ενα οποιασδήποτε μάρκας και να το βάλω σε κράνος εγκεκριμενο για hans?
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....ΕΔΩ!
http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... system.pdf' target='_blank' target='_blank' target='_blank -
Βλέπω ότι για να είναι HANS 'friendly', υπάρχουν και ζώνες με ιμάντες που είναι 2'' φάρδος (για τους πάνω μιλάω).Παλιότερα, τέτοιες στενές ζώνες κρίνονταν ακατάλληλες
Το άλλαξαν οι κατασκευαστές και ως δια μαγείας, όλα είναι καλά και ασφαλή.Όπως η φάση με τη χοληστερίνη και τις φαρμακευτικές : ξαφνικά οι επικίνδυνες τιμές άλλαξαν και πρέπει να παίρνει ο κόσμος χάπια για πλάκα
-
εμεις τα παιδια των σπριντ,θα πρεπει να προμηθευτουμε hans? ειναι απαραιτητο για φετος?
-
Οχι.
-
Ο χρήστης fotis-84 έγραψε:
εμεις τα παιδια των σπριντ,θα πρεπει να προμηθευτουμε hans? ειναι απαραιτητο για φετος?Επειδή είμαι σίγουρος πως ο fotis-84 εννοούσε αν υποχρεούνται από τους κανονισμούς να φοράνε HANS για τα σπριντ, του απάντησα 'όχι'.
Αλλά συμφωνώ μαζί σου, πως επί της ουσίας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ασφάλειας.
HANS