-
ΦΙΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ 01.01.09 ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ, ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ (SCROTH KAI STAND 21) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,ΣΑΣ 'ΞΥΠΝΑΩ' ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΗΘEIΤΕ.
ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΩ PROMOTION ΣΤΟ HANS ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ.
ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009. Η ΕΘ.Ε.Α. (ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ) ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΠΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ !!!!Y.Γ.2 ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.
-
ΦΙΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ 01.01.09 ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HANS ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ, ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ (SCROTH KAI STAND 21) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,ΣΑΣ 'ΞΥΠΝΑΩ' ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΗΘEIΤΕ.
ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΩ PROMOTION ΣΤΟ HANS ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ.
ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009. Η ΕΘ.Ε.Α. (ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ) ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ !!!!Y.Γ.2 ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.
-
ΦΙΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ,
'EL-EM'
-
Τι είναι αυτό το HANS που σώζει ζωές ? Μήπως ενδιαφέρει και άλλους ?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τι είναι αυτό το HANS που σώζει ζωές ? Μήπως ενδιαφέρει και άλλους ?Ενας Γερμανός Σούπερμαν.........άστο.......
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τι είναι αυτό το HANS που σώζει ζωές ? Μήπως ενδιαφέρει και άλλους ?The HANS (Head and Neck Restraint System) is an incredibly important piece of safety equipment that works with any Snell certified helmet. A properly fitted HANS Device allows the driver's head 45 degrees of rotation to the left and right. Vertical head tilt is nearly identical to that of an unsupported driver's head, until the event of an impact when the HANS Device significantly restrains the head.
Basalar skull fracture and blunt force head trauma are the two most common causes of death and injury to race car drivers. Basalar skull fracture is the breaking of the skull at the junction of the upper spine. The HANS device was developed with the objective of preventing this injury. After 20 years of independent lab testing and actual racing crashes, the HANS device is still the best performing head and neck restraint available. Very simply, it can save your life.
Δες και εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=0PXWpmSH ... re=related' target='_blankΦιλικά
Speedy -
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
Τι είναι αυτό το HANS που σώζει ζωές ? Μήπως ενδιαφέρει και άλλους ?
Ενας Γερμανός Σούπερμαν.........άστο.......
MAGIK πεθαίνω ...Παλιά ήταν γερμανός αντάρτης....Ωραία η πλάκα αλλά el-em αν θέλετε μπορείτε να του εξειγήσετε του παιδιού,διότι και εγώ δεν γνωρίζω πολλά πράγματα περι HANS
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τι είναι αυτό το HANS που σώζει ζωές ? Μήπως ενδιαφέρει και άλλους ?Πέρα απο την πλάκα φίλε μου είναι ένα σύστημα (χοντρικά) που το φοράει ο αγωνιζόμενος στους ώμους του δένεται πάνω του με τις ζωνες και είναι συνδεδεμένο με ειδικά 'λουράκια' με το κράνος. Δεν αφήνει το κεφάλι και κατά προέκταση το λαιμό να μετακινηθούν πάνω απο ένα ορισμένο όριο και έτσι προστατεύει απο πολύ πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Ο EL-EM βίωσε μάλιστα και την χρησιμότητά του σχετικά πρόσφατα.....απο το 2009 είναι υποχρεωτικό μέτρο ασφαλείας
-
Sygkekrimena h Scrotch bgazei dyo typoys HANS se ayto gia ta aytokinhta kai oi aggloi sygkekrimena to onomazoyn akribo kai f8hno. H diafora toys poia akribws einai den kserw alla apo oti moy eipe o edw eisagwgeas (UAE) se apopsh timhs einai konta sta 250 eyro.
Syn oti ta kanoyria montela epitrepoyn thn strofh toy kefalioy aristera kai deksia parapanw apo oti to prohgoymeno montelo....
Forontas to gia prwth fora 8a sas fanei ligo periego (san na fwrate ena poly elafro samari) meta apo 10-15 lepta to synh8izete poly aneta kai den to noiw8ete kan.
Exei apodeix8ei arketes fores oti to sygkekrimeno systhma ontws profylasei kai trano paradeigma se ellhnikoys agwnes einai h eksodos toy EL-EM kai toy k. Arh perisy sto Palladio.
Na ypen8ymisw oti sxedon ola ta kainoyria kranh erxontai pleon me HANS clips h trypes gia na topo8eth8oyn ta aggystra gia ta clips ayta. Se periptwsh poy to kranos exei mono tis trypes, aytos poy 8a sas egkatasthsei to agkystra prepei na exei thn adeia apo ton kataskeyasth na ta perasei kai sykgekrimena 8a prepei na sas balei to eidiko aytokolhto (asimi) poy deixnei oti ola einai accodring to the regulations.
-
απο 09 θα ειναι υποχρεωτικο σε ολους του αγωνες ελλαδα/?
-
Σε όλους τους αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων από το 2009
Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες στην Ελλάδα από το 2010http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=84&page_id=226
Διόρθωση για 'ΕΛ-ΕΜ': από τις αρχές του 2006 και όχι του 2007 είχε ανακοινωθεί η χρήση του HANS για το 2009/2010. Γιαυτό και θα είναι ρεζίλι να πάρει καμία 'Ελληνικού τύπου' αναβολή...
-
Συνεπως, θελουμε κρανος συμβατο με HANS, αλλα πρεπει να αλλαξουμε καθισμα?
-
Διάβασε το παραπάνω link και αν έχεις απορίες ξαναρώτα
-
ΟΚ, το πιασα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες στην Ελλάδα από το 2010http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=84&page_id=226
Διόρθωση για 'ΕΛ-ΕΜ': από τις αρχές του 2006 και όχι του 2007 είχε ανακοινωθεί η χρήση του HANS για το 2009/2010. Γιαυτό και θα είναι ρεζίλι να πάρει καμία 'Ελληνικού τύπου' αναβολή...
Αυτες οι παπαριες θα μας σωσουν .....
Αντι να φωναζετε εσεις οι σωτηρες του αθληματος για την σωτηρια των οδηγων με τα xans , αρχιστε να φωναζετε σ'αυτους τους αχρηστους που δεν μπορουν να φτιαξουν μια πιστα 30 χρονια , για να μαθουν οδηγηση οι Ελληνες , γιατι ουτε τα χανς ουτε τα χουνς θα τους σωσουν απ'τις ασχετοσυνες τις οδηγικες ..
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Αντι να φωναζετε εσεις οι σωτηρες του αθληματος για την σωτηρια των οδηγων με τα xans , αρχιστε να φωναζετε σ'αυτους τους αχρηστους που δεν μπορουν να φτιαξουν μια πιστα 30 χρονια , για να μαθουν οδηγηση οι Ελληνες , γιατι ουτε τα χανς ουτε τα χουνς θα τους σωσουν απ'τις ασχετοσυνες τις οδηγικες ..
Μας εχεις ζαλισει τα παπαρια με το κραξιμο σου.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ...........
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ !!!!!!
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΠΙΣΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
ΑΜΕΣΗ
Δυστυχως , φιλε μου Λωρη , ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ 99% ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΑΣ ΤΟ 1% ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΜΕ ΗΑΝς KAI ME TA ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ...
Δεν θα σε παραπεμψω στους παλιους αγωνες και τα αγωνιστικα της εποχης 70 , για στατιστικα , γιατι τα γνωριζεις καλυτερα ισως .Τουλαχιστον ετρεχαν λιγοτεροι , αλλα ειχαν το ταλεντο της οδηγησης , τωρα τρεχουν ολοι που ειδαν φως και μπηκαν , και πρεπει τουλαχιστον να μαθουν σωστη οδηγηση σε πιστα , και μετα ας πανε οπου θελουν .
-
Λίγα λόγια για την όσο πιο σωστή εφαρμογή του Hans.
Καταρχήν η χρησιμότητα του δεν αμφισβητείται από κανέναν πλέον, αν και όταν πρωτοεμφανίστηκε ανοίχτηκαν συζητήσεις για το κατά πόσο το πλήρωμα νοιώθει άνετα (βλέπε : ενεργητική ασφάλεια και αν αυτή μειώνεται) ή όχι. Η απάντηση δόθηκε με την εφαρμογή του Hans σε όλους σχεδόν τους τύπους αγώνων στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα που είχε μετά από ατυχήματα.
Οπότε : Χρήση hans υποχρεωτική και τα ακόλουθα tips ίσως βοηθήσουν.- Η αντικατάσταση καθισμάτων και ζωνών με 'hans compatible' (ελληνιστί συμβατά με hans) , ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Το αν κάποιος αλλάξει ή όχι καθίσματα και ζώνες , έχει να κάνει με το κατά πόσο αυτά τον εμποδίζουν ή τον κάνουν να νιώθει άβολα φορώντας hans και κράνος μαζί. Αυτό σημαίνει ότι αφού αγοράσετε το hans , τότε δένεστε στο κάθισμα σας και βλέπετε αν κάθεστε σωστά ή όχι. Μπορεί μια μικρή ρύθμιση του καθίσματος να σας βοηθήσει να κάτσετε σωστά. (Μπορεί και όχι ..... οπότε τη βάψατε .... πάτε για αλλαγή καθισματος ή ζώνης ή και τα 2) . Μεγάλη σημασία δώστε στο πως απαιτείται να είναι στηριγμένες οι ζώνες όταν φοράτε hans. Προτείνεται οι πίσω ιμάντες της ζώνης να δένουν χιαστή , αλλά μπορείτε να τις στηρίζετε και παράλληλες αλλά με διαφορετικές μοίρες. (Όλες οι εταιρίες δίνουν αναλυτικό εγχειρίδιο μαζί με το hans ή τις ζώνες).
- Προσέξτε πολύ το μέγεθος (Medium , Large) του hans καθώς και τις μοίρες του. Δεν πρέπει να σφίγγει το λαιμό αλλά ούτε να είναι χαλαρό. Επίσης με φορεμένο το κράνος θα πρέπει να κάθεται σωστά στους ώμους χωρίς να 'πέφτει' προς τα πίσω λόγω λάθους στις μοίρες ή να ξίνει το κράνος (γιατί είναι πολύ όρθιο).
- Μην αφήσετε ποτέ και για κανένα λόγω να σας τρυπήσει το κράνος σας για να τοποθετήσει τα κλιπάκια στήριξης του hans. Αυτό επιτρέπεται να το κάνουν μόνο οι ίδιες οι Εταιρίες Κρανών ή σε εξουσιοδοτημένα άτομα που έχουν περάσει σεμινάρια για μια συγκεκριμένη μάρκα κρανών (δεν μπορεί δηλαδή ένας να τρυπάει και Sparco και Stilo και Omp κλπ. εκτός και αν έχει περάσει σεμινάρια από όλες τις Εταιρίες ! ).
Τέλος θυμηθείτε : το hans σώζει ζωές όταν χρησιμοποιείται σωστά , αλλά δεν είναι και πανάκια !
Αυτά προς το παρόν , περισσότερα όσο πλησιάζουν οι μέρες υποχρεωτικής εφαρμογής.
HANS