-
Ο χρήστης nass έγραψε:
και μή μου πείτε οτι ένα ληγμένο κάθισμα ή μια ληγμένη ζώνη προστατεύει λιγότερο απο ένα ισχύον.
Στο λέω._
Δηλαδή σε ένα Ι.Χ. 10ετίας οι ζώνες ασφαλείας και τα καθίσματα δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφαλείας λόγω παλαιότητος;
Υπερβολές νομίζω κύριε nass.
-
Ιδιες ζώνες και καθίσματα φοράνε τα επιβατικά και τα αγωνιστικά ? Από τα ίδια υλικά ? Με ίδια φιλοσοφία κατασκευής και λειτουργίας ? Δέχονται ίδιες τάσεις κατά τη χρησιμοποίησή τους ?
Ενα κάθισμα και μία ζώνη κοστίζουν 1000 ευρώ. Δια 7 έτη που επιτρέπεται στην Ελλάδα = 142 ευρώ το έτος. Αν εσύ νομίζεις πως τα 142 ευρώ το έτος (άντε και να το διπλασιάσω αν είναι για ράλι, που δεν υπάρχει λόγος, οι αναβάσεις είναι οι φθηνότεροι αγώνες) είναι το πρόβλημα για να τρέξεις, τι να πω...
-
Δεν το εξετάζω μόνο οικονομοτεχνικά, αλλά εάν κάνουν επι της ουσίας την ίδια δουλειά ή όχι με ένα παραγωγής του '98 ας πούμε.
Και το να πάρεις αντί για μισότριβα, 4 Pirelli ή Michelin για την ασφάλειά σου είναι, αλλά πόσοι αντέχουν να το κάνουν είναι το θέμα.Και ναί, σίγουρα συμφέρει να αγοράσεις ένα έτοιμο πεζάκι π.χ. και να κάνεις το χαβαλέ σου απο το να αγοράσεις μτχ. και να το στήσεις απο την αρχή. Τότε νομίζω οτι το κόστος ποτέ δεν μένει εντός προϋπολογισμόυ.
-
Οχι δεν κάνουν την ίδια δουλειά.
Και στο κάτω-κάτω, γιατί του '98 και όχι του 88 ? Του 78 μήπως ? Ποιό είναι το 'λογικό' όριο ζωής των καθισμάτων και ζωνών ? Η FIA λέει 5 χρόνια, η ΕΘΕΑ λέει 7 χρόνια, εσύ ως ειδικός ποιό λες να είναι ?Επίτρεψέ μου να μη συνεχίσω αυτή τη συζήτηση. Πιστεύω, όπως σου είπαν και άλλοι προλαλήσαντες, πως ως νέος αγωνιζόμενος δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στα συστήματα ασφαλείας. Εσύ πιστεύεις πως από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις τις εκπτώσεις. Πιστεύω πως είσαι 101% λάθος.
-
Ο χρήστης tsosmi έγραψε:
τώρα αυτό για το χώμα...πως είναι πιο οικονομικό όταν:
- το ποσό συμμετοχής είναι υψηλότερο
- είναι λογικό οι φθορές να είναι μεγαλύτερες
- λίγα από τα αυτοκίνητα προς πώληση είναι 'έτοιμα' για χώμα. και αυτό το λέω γιατί θα ήθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να κάνω έστω και έναν αγώνα χώμα αλλά το 13αρι μου είναι ακατάλληλο [/size]
Έχεις δίκιο, με μία όμως εξαίρεση που ακούει στο όνομα Toyota. Και αυτό το λέω από πρώτο χέρι. Δοκίμασε ένα προσθιοκίνητο Starlet με μια Bilstein, 120 ευρώ στον Μπούμπη, μια εξάτμιση, μια πολλαπλή εξαγωγής από Corolla με 70 ευρώ στον παλιατζή, και ράψιμο ΜΟΝΟ στους θόλους, τη βάση της Πανάρ και τα διαμήκη μπράτσα του πίσω άξονα. Μην πειράξεις τίποτα σε άκρα, φρένα, κ.λπ., παρά μόνο διάλεγε τα Textar που δίνει η Toyota για εμπρός. Άντε, αν σου περισσεύουν λεφτά, βάλε και κανένα κοντό κορωνοπήνιο. Το αυτοκίνητο απλά ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ σε ό,τι ρυθμό και να πας, σε ό,τι σπαστήρι και να το βάλεις, είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ οδηγικά και θα το ευχαριστηθείς αφάνταστα. Μη σε ξεγελάει το πόσο χάλια είναι ένα νορμάλ Starlet. Μόλις βάλεις το κέιτζ και την ανάρτηση και το αυτοκίνητο 'δέσει', μεταμορφώνεται στην απόλυτη φτηνή λύση.
MΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ