-
Εγκύκλος 10/2008 περί διαδικασιών τεχνικών ελέγχων 2008
[quote][i]Σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιας τεχνικής παράβασης, οι Τ.Ε. πρέπει να περιλάβουν στην έκθεσή τους εισήγηση σχετικά με το αν η διαπιστωθείσα τεχνική παράβαση ήταν ουσιώδης ή επουσιώδης. Ως ουσιώδεις χαρακτηρίζονται από τους Τ.Ε. όλες οι τεχνικές παραβάσεις που:
· Έχουν σαφή θετική επίδραση στην απόδοση του αυτοκινήτου ή
· Περιλαμβάνουν εσκεμμένη αλλαγή μη ελεύθερων μηχανικών μερών (κινητήρας, μετάδοση, ανάρτηση, φρένα, σύστημα διεύθυνσης) είτε με μη γνήσια (προκειμένου για την ομάδα Ν, βλ. άρθρο 254.4 του Παραρτήματος J) είτε έτσι ώστε να μην μπορεί να διαπιστωθεί η προέλευσή τους από το αρχικό εξάρτημα σειράς (προκειμένου για την ομάδα Α, βλ. άρθρο 255.5 του Παραρτήματος J)Οι Αγωνοδίκες, κρίνοντας από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, μπορούν να δεχτούν ή να απορρίψουν την εισήγηση των Τ.Ε. ως προς το ουσιώδες ή μη της παράβασης και εν συνεχεία μπορούν να επιβάλλουν τις ακόλουθες ποινές:
· Έως αποκλεισμό, προκειμένου για ουσιώδεις παραβάσεις
· Ποινή χρόνου και συγκεκριμένα έως: 10΄΄ (για αγώνες αναβάσεων), 30΄΄ (για αγώνες ταχύτητας και ράλι σπριντ) ή 60΄΄ (για αγώνες ράλι ή μίνι ράλι), προκειμένου για επουσιώδεις παραβάσεις[/i]ΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΒΑΛΑΤΕ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΝΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΚΡΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΥΣΙΩΔΗ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΟΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΦΡΕΝΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΛΑ.
ΑΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΑΝ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Κ.Λ.ΠΑυτό που σου είπαν αστέρι είναι πως [b]αποκλείονται οι
ποινές προστίμου[/b] για τεχνικές παραβάσεις και επιτρέπεται είτε αποκλεισμός είτε ποινή χρόνου.ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑPR ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΙΝΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΘΗΜΟ.ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ ΟΥΣΙΟΔΗΣ.
Τι εισήγηση περίμενες ? Για το αν είναι ουσιώδης παράβαση τα 300 γραμμάρια ελαφρύτερο βολάν ? Φυσικά και είναι ουσιώδης, σ΄ αρέσει δεν σ΄ αρέσει. Και αυτό γράφτηκε. Αν η παράβαση έγινε επίτηδες ? Ως προς αυτό δεν υπήρξε γραπτή εισήγηση, όπως και δεν υπήρξε στην περίπτωση του Νασούλα, όπως και δεν γίνεται ποτέ γραπτή εισήγηση για κάτι τέτοιο. Οταν ρωτήθηκα, απάντησα αυτό που πιστεύω: ΜΑΛΛΟΝ έγινε κατά λάθος. Οπως απάντησα και στην περίπτωση του Νασούλα, πως ΜΑΛΛΟΝ δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα, οι Αγωνοδίκες και στις 2 περιπτώσεις επέβαλαν την ποινή που έκριναν σωστή.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΟΥ.
ΑΜΦΗΣΒΗΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΜΦΗΣΒΗΤΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΟΥΣΙΟΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΥΣΙΟΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ.Και γιαυτό το λόγο η παράβαση στην έκθεση χαρακτηρίστηκε 'ουσιώδης'. Τι δεν καταλαβαίνεις, να στο εξηγήσω, έχω άπειρη υπομονή.
Εσύ δεν συμφωνείς πως 900 γρ. στο μη αναρτώμενο βάρος έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία της ανάρτησης ? Αν ναι, τότε γιατί γίνεται όλη η ιστορία, επειδή δεν το γράφει το δελτίο αναγνώρισης ? Αν όχι, τότε απλά διαφωνούμε.
ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΛΗΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ
Κατάλαβε πρώτα τι συμβαίνει στο δικό σου χώρο και μετά ασχολήσου με άλλους χώρους.[/quote]
ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΟΠΟΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ.
ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ.
ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ.
ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕ ΕΦΕΣΗ [ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ] ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΧΥΛΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΥΣΙΟΔΗ ΣΕ ΕΠΟΥΣΙΟΔΗ [ΒΛΕΠΕ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΤΡΟΜΠΑ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗ ΣΤΟ EVO]
ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ Η ΤΡΟΜΠΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΙΝΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΜΠΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΖΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΜΠΑ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ?ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
Γ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
-
Ο χρήστης mouri έγραψε:
ΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΒΑΛΑΤΕ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΝΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΚΡΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΥΣΙΩΔΗ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΟΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΦΡΕΝΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΛΑ.
ΑΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΑΝ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Κ.Λ.ΠΑγαπητέ κ. Κυριακόπουλε,
Εν μέρει για αυτό το έβαλα (και εν μέρει για να το διαβάσουν όσοι αδιάβαστοι) και χαίρομαι ιδιαίτερα που συμφωνούμε. Αλλά λυπάμαι που δεν μπορώ (δε μου επιτρέπεται 'θεσμικά' αλλά και δε θέλω) να κρίνω τις αποφάσεις των αγωνοδικών. Πρέπει όλοι εδώ μέσα και στους αγώνες φυσικά να καταλάβουν πως ο τεχνικός έφορος είναι ένας εμπειρογνώμων, μετράει 5 πράγματα, γράφει μια έκθεση, τέλος. Οι αγωνοδίκες αποφασίζουν και επιβάλλουν ποινές.
ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑPR ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΙΝΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΘΗΜΟ.ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ ΟΥΣΙΟΔΗΣ.
κ. Μαυρουδή φαντάζομαι (Πρόεδρος Αγωνοδικών σε πολλούς αγώνες, και στο ράλι Κορίνθου, απλός Αγωνοδίκης στο ράλι ΕΛΠΑ), ο κ. Μαυροματίδης είναι ο Πρόεδρος του ΣΟΑΑΒΕ (και μέλος της ΕΘΕΑ).
ΑΜΦΗΣΒΗΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΜΦΗΣΒΗΤΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΟΥΣΙΟΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΥΣΙΟΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ.Το 'ουσιώδες' και το 'επουσιώδες' μπήκαν εκεί διότι πράγματι δεν είναι όλες οι τεχνικές παραβάσεις της ίδιας βαρύτητας για να τιμωρούνται όλες με αποκλεισμό. Αυτή θα ήταν η εύκολη (για τους αγωνοδίκες) λύση: 'βολάν ? αποκλεισμός. Λείπει ένα πλαστικό από το αμάξωμα ? Αποκλεισμός' κτλ.
Αλλά το δύσκολο είναι να μπορούν οι αγωνοδίκες να κρίνουν σοβαρά και δίκαια. Και η FIA έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και μπαίνει σε λογική 'ουσιώδες' / 'επουσιώδες' (πχ. 30 δευτερόλεπτα για τους λασπωτήρες του Σόλμπεργκ στο Ακρόπολις του 2004, 5 λεπτά για τα παράθυρα των Ford στην Πορτογαλία πέρισι) αλλά παραδέχομαι πως είναι πολύ δύσκολο να κρίνει ένα δικαστήριο σωστά τέτοια ζητήματα (πχ. τεράστια πατάτα των αγωνοδικών της FIA με τα χρηματικά πρόστιμα για τα ελαφριά Subaru & Mitsubishi στο Ακρόπολις του 2005). Δεν είμαι πλέον σίγουρος τι είναι το σωστό.
ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ.
ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ.
ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕ ΕΦΕΣΗ [ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ] ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΧΥΛΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΥΣΙΟΔΗ ΣΕ ΕΠΟΥΣΙΟΔΗ [ΒΛΕΠΕ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΤΡΟΜΠΑ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗ ΣΤΟ EVO]
ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ Η ΤΡΟΜΠΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΙΝΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΜΠΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΖΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΜΠΑ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ?ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
Γ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφωνώ, αν ήταν έτσι τότε θα επέβαλαν πάντα αποκλεισμούς και τρέχα στην Ελλανόδικο να βρεις το δίκιο σου (και κάποτε έτσι ήταν, πράγματι!). Ομως στο Κορίνθου (αλλά και στο Αχαιός που μπήκαν ποινές χρόνου για κάποια ελαφρότερα αυτοκίνητα) οι αγωνοδίκες έδειξαν πως δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο. Οταν δίνουν κάποια ποινή έχουν κάποιο σκεπτικό, αλλά δεν μπορώ να ξέρω ποιό είναι αυτό (δεν είμαι καν παρών στη μεταξύ τους συζήτηση).
Στην περίπτωση του Evo που λέτε η διαφωνία ήταν στο αν η παράβαση της τρόμπας ήταν ουσιώδης για ένα αγώνα 3 λεπτών (ανάβαση) και όχι βέβαια για το αν η τρόμπα ήταν ή δεν ήταν παράνομη, αυτό ήταν σίγουρα. Και αν προσέξατε, ο κανονισμός άλλαξε σε αυτό το σημείο με τη λογική 'αν αλλάξεις εν γνώση σου εξάρτημα που δεν επιτρέπεται (πχ. την τρόμπα), η παράβαση είναι ουσιώδης, άσχετα αν έχει επίδραση στην απόδοση'.Να 'στε καλά πάντως για την πολιτισμένη και υπεύθυνη στάση σας, είναι κάτι που λείπει Εύχομαι το καλύτερο τώρα με τα 'νέα κόλπα' στην οικογένεια
-
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΟΝΟΜΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΥΡΟΥΔΗ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΩ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.Υ.Γ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.
ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
Υ.Γ2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ.Γ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ως συνήθως λες μπούρδες. Μάθε να διαβάζεις και μη βγάζεις από το μυαλό σου ιστορίες. Αποκλείεται να σου είπε κανείς κάτι τέτοιο, διότι οι κανονισμοί, που όπως έχει φανεί τους ξέρω πολύ καλύτερα από σένα, λένε:
Αυτό που σου είπαν αστέρι είναι πως αποκλείονται οι ποινές προστίμου για τεχνικές παραβάσεις και επιτρέπεται είτε αποκλεισμός είτε ποινή χρόνου. Τώρα τι κατάλαβες, εσύ το έδειξες..
Μάλλον δεν τιμάς τα παντελόνια που φοράς, και για να σου 'συμπεριφερθώ' καλύτερα, Θα σου θυμίσω οτι το χρηματικό προστιμο ήταν η δεύτερη ερώτηση.Μάλιστα θα σου θέσω και μάρτυρες, τους δικούς σου(Μαυρουδής - Γκουρτζούλης - Ιωαννίδης), αν ακόμα αυτοί φορούν παντελόνια!
Αλλά ως συνήθως είσαι αδιάβαστος και ημιμαθής (το απέδειξες και προηγουμένως) και -μάθε το από μένα, το διαπίστωσα στην Κόρινθο- γελάει ο κόσμος μαζί σου..
Μπορεί να γελάει, αλλα ξεκαρδιζετε περισσότερο με εσένα και να σου θυμίσω μια μαζοξη στα γραφεία της Ελπα, οταν επεμενες να βαλουμε καταλύτες στα αγωνιστικά αυτοκινητα τοτε, ακόμα και σε αυτά που εχουν CARBURATOR!!!!!! ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω απο τα γέλια γιατι εγώ ειμουν αυτός που εκανα δημόσια την ερώτηση τοτε και πάγωσες! Απο εσένα να μάθουμε λοιπόν? Τι? Οτι τα webber δεν ταιριάζουν με καταλύτες?
Η να σου θυμίσω οτι το σασμάν του Κυριακόπουλου Το κοιτάγατε(εσύ και ο Ιωαννίδης) εξωνυχιστικά, μέχρι και γιατι το καπάκι του είναι μαύρο λέγατε, ενώ εσύ ο ίδιος πέρασες σε εγκύκλιο οτι στα κιβώτια του PEUGEOT ΚΑΙ CITROEN το κέλυφος είναι ελέυθερο.Να σου παραθέσω την Εγκύκλιο? Ε?
Αμ πες το ρε, πως αυτό σε καίει τόσο καιρό και μας τα έχεις κάνεις τούμπανα
.Σε τι Νάσο στα κάναμε τουμπανα? Για τα Hans? Επειδή πάλι, οπως και τότε προσπαθείς να φέρεις 'Ευρωπαικές ιδέες' στο σπορ?
Τι εισήγηση περίμενες ? Για το αν είναι ουσιώδης παράβαση τα 300 γραμμάρια ελαφρύτερο βολάν ? Φυσικά και είναι ουσιώδης, σ΄ αρέσει δεν σ΄ αρέσει. Και αυτό γράφτηκε. Αν η παράβαση έγινε επίτηδες ? Ως προς αυτό δεν υπήρξε γραπτή εισήγηση, όπως και δεν υπήρξε στην περίπτωση του Νασούλα, όπως και δεν γίνεται ποτέ γραπτή εισήγηση για κάτι τέτοιο. Οταν ρωτήθηκα, απάντησα αυτό που πιστεύω: ΜΑΛΛΟΝ έγινε κατά λάθος. Οπως απάντησα και στην περίπτωση του Νασούλα, πως ΜΑΛΛΟΝ δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα, οι Αγωνοδίκες και στις 2 περιπτώσεις επέβαλαν την ποινή που έκριναν σωστή.
ΑΧ! Νασο, Νάσο, μην αντιπαραθέτεις τον κο Νασούλα με εμάς,Δεν παίζει αυτό το διαίρει και βασίλευε εδώ.Δεν εχουμε τιποτα με αυτόν, αντίθετα μας ειναι και πολύ συμπαθής.Με τις Φθηνές σας διαδικασίες και τους φθηνές σας δικαιολογίες τα έχουμε!Και αν αυτές βγαίνουν απο εσένα... ε? κριμα, ε?
Το τραγικωτερο δε , ειναι οτι λιγο πιο πανω , παραδεχεσαι οτι με αυτα τα φρενα προκυπτουν σοβαρα οφελη στην αποδοση του οχηματος ....
Ε? ετσι δεν ειναι?Η μηπως πιστεύατε οτι ο Κυριακόπουλος θα εκανε Εφεση για να του πάρετε τα 1500 και να αθωονόταν στο εφετείο?
Εσύ δεν συμφωνείς πως 900 γρ. στο μη αναρτώμενο βάρος έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία της ανάρτησης ? Αν ναι, τότε γιατί γίνεται όλη η ιστορία, επειδή δεν το γράφει το δελτίο αναγνώρισης ? Αν όχι, τότε απλά διαφωνούμε.
Σταματα την εσκεμένη αντιπαράθεση με τον κο Νασούλα!Το τι πιστεύουμε εμεις το γνωρίζουμε εμεις γιατι αυτή είναι η δουλειά μας.
Κατάλαβε πρώτα τι συμβαίνει στο δικό σου χώρο και μετά ασχολήσου με άλλους χώρους.
Καλώς ή κακώς ο χώρος αυτός είναι ενα κομμάτι της δουλειάς μας.κομμάτι που το εχουμε σπουδάσει και το εχουμε ζήσει.Σε αυτούς τους χώρους που εσύ λοιπόν, αναφέρεσαι Δεν αρμόζουν ανθρωποι του βεληνεκούς σου, ανθρωποι οι οποίοι δεν εχουν καμία σχέση με τις μηχανές, τις καρότσες, τα σασμαν και την τεχνολογική εξέλιξη πανω στο αγωνιστικό αυτοκίνητο.Ποιο ειναι το επαγγελμά σου Νασο και ποιες οι Σπουδές σου, πανω στο αυτοκίνητο και ιδιαίτερα στο αγωνιστικό?Οι δικές μας ειναι αναρτημένες στο Γραφείο μας απο πάνω. Μάλλον σε αυτούς τους χώρους εσύ δεν πρέπει να ασχολείσαι διοτι αν κρίνεις απο την Ιστορία την πρωτη φορά εφυγες τρεχοντας... Την Δευτερη?
-
Απιστευτη και τουλαχιστον χαμηλου επιπεδου η επιθεση των Αναγνωστοπουλων ιδιαιτερα του μεγαλου εναντι ενος τεχνικου εφορου που απο οτι καταλαβαινω εχουν προηγουμενα μαζι του γιατι τους βρηκε μια παρανομια σε ενα αυτοκινητο που συντηρουν αυτοι .'Φωναζει ο κλεφτης ........ '
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Τι δεν καταλαβαίνεις, να στο εξηγήσω, έχω άπειρη υπομονή. Νass εγραψε ......
ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙΣ ...ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ , ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ...Ε ... ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ edit [kouk] ...........τελικα
Εχεις χασει καθε επαφη με το περιβαλον , ακομα και τις εγκυκλιους που προτεινεις edit [kouk] .
αντε edit [kouk] γιατι σου εχει ανεβει η πιεση , και μας γεμισες edit [kouk] , μην παθεις και τιποτα κι εχουμε τυψεις ....
Αντε κοιμησου ...αντε
Δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς, APR. Αλλά η υπομονή έχει τα όριά της. Είτε συμμαζέψου είτε ετοιμάσου για ΒΑΝ. Ελεος πια!!! [kouk]
Δυστηχως αυτα ειναι που αναιρουν αυτα που λεγαμε και στα πμ...Λυπαμαι πραγματικα πολυ, και μιλω για το τροπο και οχι την ουσια, αυτη χανετε στην δευτερη προταση...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΟΥΣΙΟΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΥΣΙΟΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ.Το 'ουσιώδες' και το 'επουσιώδες' μπήκαν εκεί διότι πράγματι δεν είναι όλες οι τεχνικές παραβάσεις της ίδιας βαρύτητας για να τιμωρούνται όλες με αποκλεισμό. Αυτή θα ήταν η εύκολη (για τους αγωνοδίκες) λύση: 'βολάν ? αποκλεισμός. Λείπει ένα πλαστικό από το αμάξωμα ? Αποκλεισμός' κτλ.
Αλλά το δύσκολο είναι να μπορούν οι αγωνοδίκες να κρίνουν σοβαρά και δίκαια. Και η FIA έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και μπαίνει σε λογική 'ουσιώδες' / 'επουσιώδες' (πχ. 30 δευτερόλεπτα για τους λασπωτήρες του Σόλμπεργκ στο Ακρόπολις του 2004, 5 λεπτά για τα παράθυρα των Ford στην Πορτογαλία πέρισι) αλλά παραδέχομαι πως είναι πολύ δύσκολο να κρίνει ένα δικαστήριο σωστά τέτοια ζητήματα (πχ. τεράστια πατάτα των αγωνοδικών της FIA με τα χρηματικά πρόστιμα για τα ελαφριά Subaru & Mitsubishi στο Ακρόπολις του 2005). Δεν είμαι πλέον σίγουρος τι είναι το σωστό.
K. NAsso moy polles fores oi agwnodikes mporei na exoyn kai proswpikes protimhseis kai distyxws se ayto to sport 'justice is not blind' alla pernei meros analoga me to poy fysaei o anemos klp.....
Eipate sxetika me ta oysiwdeis kai epoysiwdeis.... Egw 8a rwthsw kati kai apanthste moy me to xeris thn kardia. Exoyme ena 106 N2 se rally. Pio N den ginetai afoy exei panw mexri kai to A/C. Kata ton aytepaggelto texniko elegxo brhskei o texniko eforos prwta to 2o bentilater kai leei oti eisai ektws giati apagoreyte klp klp EKTWS an exeis A/C. Prwth fora to akoyge o odhgos kai me to poy akoyei to EKTOS an exei A/C toy deixnei ayto poy den eide o T.E oloklhro to kompresser poy oxi aplws htan panw alla syndedemeno kai doyleye tote.... Meta parathrei oti to skoypaki poy pianei andiamesa apo ta psygeia kai thn metwph einai einai mono to stomio panw sthn metwph kai oti mexri thn enwsh poy einai akribws panw apo thn pollaplh eisagwghs einai spasmeno kai leipei.... Kai lene ston odhgo oti synexise alla MPOREI na pareis kapoia poinh ston xrono soy an kai proswpika pisteye oti den einai tpt. O TE to bazei sthn anafora toy, oi agwnodikes kaloyne ton agwnizomeno gia apologia, thn wra poy ginotan h aponomh ths N2 dhladh thn wra poy eixan bgei ta apotelesmata , poy shmainei oti oti kai na elege h apofash eixe hdh lhf8ei erhmhn toy opote eite apologoytan eite oxi o agwnizomenos kai o mhxanikos toy, sta p@li@ toys ta papoytsia ka8ws eixan bgalei thn etymhgoria kai oxi mono den toy balan enan extra xrono 'x' ston xrono poy ekane epipleon san kapelo alla ton apokleisane.Nasso moy loipon egw se erwtw.... Ayth einai oysiwdei h epoysiwdes parabash? Htan swsth h apofash ton tote agwnodikwn? Apla apnthse moy me to xeri sthn kardia.... Den nomizw na barenei thn 8esh klp klp epeidh eisai TE kai den mporeis na sxoliaseis mia apofash poy par8hke prin 4 xronia....
Me liga logia egw apla pisteyw oti exoyn mpleksei ta mpoytia toys ligo oi agwnodikes sto ti einai oysiwdes h epoysiwdes kai polles fores efarmozoyn to akribes gramma toy nomoy stoy neoys agwnizomenoys kai se gnwstoys h filoys h kata ton agwnizomeno ths protimishs toys kanoyn ta straba matia....
-
Δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς, APR. Αλλά η υπομονή έχει τα όριά της. Είτε συμμαζέψου είτε ετοιμάσου για ΒΑΝ. Ελεος πια!!! [kouk]
Καλημέρα
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ.
ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΟΣ , ΑΥΤΟ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ , ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΝΗ ΣΤΑ 900 ΕΣΤΩ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΗ ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΜΙΑΣ WASTEGATE?ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ?ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟ Η ΕΘΕΑ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ , ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?ΕΤΣΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50-60?ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ(?)ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
-
Βλέπω πήρε τη σκυτάλη η νέα γενιά, μετά την απειλή για ban...
Ο χρήστης van έγραψε:
Ως συνήθως λες μπούρδες. Μάθε να διαβάζεις και μη βγάζεις από το μυαλό σου ιστορίες. Αποκλείεται να σου είπε κανείς κάτι τέτοιο, διότι οι κανονισμοί, που όπως έχει φανεί τους ξέρω πολύ καλύτερα από σένα, λένε:
Αυτό που σου είπαν αστέρι είναι πως αποκλείονται οι ποινές προστίμου για τεχνικές παραβάσεις και επιτρέπεται είτε αποκλεισμός είτε ποινή χρόνου. Τώρα τι κατάλαβες, εσύ το έδειξες..
Μάλλον δεν τιμάς τα παντελόνια που φοράς, και για να σου 'συμπεριφερθώ' καλύτερα, Θα σου θυμίσω οτι το χρηματικό προστιμο ήταν η δεύτερη ερώτηση.Μάλιστα θα σου θέσω και μάρτυρες, τους δικούς σου(Μαυρουδής - Γκουρτζούλης - Ιωαννίδης), αν ακόμα αυτοί φορούν παντελόνια!
Δηλαδή μου λες πως όλοι αυτοί, πρόεδρος αγωνοδικών σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα ράλι, διευθυντής της ΕΘΕΑ, που κάθε χρόνο προετοιμάζει τους κανονισμούς, τεχνικός έφορος, που έχει γράψει ο ίδιος στο παρελθόν κάμποσους από αυτούς, και άλλος τεχνικός έφορος, έκαναν λάθος, και είσαι σωστός εσύ και ο πατέρας σου. ΟΚ. Ο,τι πεις.
Μπορεί να γελάει, αλλα ξεκαρδιζετε περισσότερο με εσένα και να σου θυμίσω μια μαζοξη στα γραφεία της Ελπα, οταν επεμενες να βαλουμε καταλύτες στα αγωνιστικά αυτοκινητα τοτε, ακόμα και σε αυτά που εχουν CARBURATOR!!!!!! ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω απο τα γέλια γιατι εγώ ειμουν αυτός που εκανα δημόσια την ερώτηση τοτε και πάγωσες! Απο εσένα να μάθουμε λοιπόν? Τι? Οτι τα webber δεν ταιριάζουν με καταλύτες?
Ακόμα στα Webber έχεις μείνει εσύ φαίνεται. Τι σχέση έχουν οι ιστορίες του 2001 με ό,τι συζητάμε ? Ή μήπως δικάζομαι για όλο το παρελθόν ? Ασε μας ρε van, που ούτε που κατάλαβες ποιός ήταν ο πραγματικός λόγος της ιστορίας με τους καταλύτες.
Η να σου θυμίσω οτι το σασμάν του Κυριακόπουλου Το κοιτάγατε(εσύ και ο Ιωαννίδης) εξωνυχιστικά, μέχρι και γιατι το καπάκι του είναι μαύρο λέγατε, ενώ εσύ ο ίδιος πέρασες σε εγκύκλιο οτι στα κιβώτια του PEUGEOT ΚΑΙ CITROEN το κέλυφος είναι ελέυθερο.Να σου παραθέσω την Εγκύκλιο? Ε?
Δεν το πέρασα εγώ, δεν είμαι στην ΕΘΕΑ εδώ και 2 χρόνια.
Πέραν αυτής της μικρής λεπτομέρειας , το κοιτάγαμε διότι θέλαμε να δούμε ποιό στην ευχή σαζμάν φοράει το αυτοκίνητο, που για να κατέβει και να ελεγχθεί το βολάν πρέπει να κατέβει όλο το μοτέρ, γεγονός πρωτοφανές, όπως μας είχαν ενημερώσει 3 διαφορετικοί άνθρωποι, που κατέχουν από Peugeot. Από περιέργεια, αν δηλ. μας δουλεύατε με σκοπό να μη γίνει ο έλεγχος, που γραπτά και εκ των προτέρων είχε συμφωνηθεί με τους αγωνοδίκες (αυτό διότι ο APR έγραψε πως ήταν θύμα συνομωσίας ) και έγινε το πρωτοφανές, για χάρη σας να μη γίνει ο τελικός τεχνικός έλεγχος στην Ιτέα αλλά να στηθεί ολόκληρο σκηνικό και να γίνει ο έλεγχος στην Αθήνα. Κατάλαβες γιατί το κοιτάγαμε το σαζμάν ? (Σημειωτέον πως οι ίδιοι άνθρωποι, που τους ξαναρώτησα στη Κόρινθο, επέμεναν πως αυτό δεν έστεκε)Ή μήπως να σου θυμίσω πως: (α) δεν είχατε μαζί σας δελτίο αναγνώρισης (β) αμφισβητούσατε ότι η πεταλούδα του αυτοκινήτου στη φωτογραφία του δελτίου αναγνώρισης είναι η σωστή (ας μην επεκταθώ για την πεταλούδα...)
Σε τι Νάσο στα κάναμε τουμπανα? Για τα Hans? Επειδή πάλι, οπως και τότε προσπαθείς να φέρεις 'Ευρωπαικές ιδέες' στο σπορ?
Φαίνεται εσύ είσαι μόνο για την 'ψωροκώσταινα', κατανοητό.
Μόνο που αυτές οι 'Ευρωπαϊκές ιδέες' έχουν σώσει τη ζωή τουλάχιστον 2 αγωνιζόμενων μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.ΑΧ! Νασο, Νάσο, μην αντιπαραθέτεις τον κο Νασούλα με εμάς,Δεν παίζει αυτό το διαίρει και βασίλευε εδώ.Δεν εχουμε τιποτα με αυτόν, αντίθετα μας ειναι και πολύ συμπαθής.Με τις Φθηνές σας διαδικασίες και τους φθηνές σας δικαιολογίες τα έχουμε!Και αν αυτές βγαίνουν απο εσένα... ε? κριμα, ε?
Και εμένα μου είναι πολύ συμπαθής. Ομως τη συζήτηση περί Νασούλα δεν την άνοιξα εγώ, ο APR την άνοιξε.
Σταματα την εσκεμένη αντιπαράθεση με τον κο Νασούλα!Το τι πιστεύουμε εμεις το γνωρίζουμε εμεις γιατι αυτή είναι η δουλειά μας.
Υπεκφεύγεις, μια απλή τεχνική ερώτηση δε θέλεις να απαντήσεις. Δεν είσαι υποχρεωμένος βέβαια.
Καλώς ή κακώς ο χώρος αυτός είναι ενα κομμάτι της δουλειάς μας.κομμάτι που το εχουμε σπουδάσει και το εχουμε ζήσει.Σε αυτούς τους χώρους που εσύ λοιπόν, αναφέρεσαι Δεν αρμόζουν ανθρωποι του βεληνεκούς σου, ανθρωποι οι οποίοι δεν εχουν καμία σχέση με τις μηχανές, τις καρότσες, τα σασμαν και την τεχνολογική εξέλιξη πανω στο αγωνιστικό αυτοκίνητο.Ποιο ειναι το επαγγελμά σου Νασο και ποιες οι Σπουδές σου, πανω στο αυτοκίνητο και ιδιαίτερα στο αγωνιστικό?Οι δικές μας ειναι αναρτημένες στο Γραφείο μας απο πάνω. Μάλλον σε αυτούς τους χώρους εσύ δεν πρέπει να ασχολείσαι διοτι αν κρίνεις απο την Ιστορία την πρωτη φορά εφυγες τρεχοντας... Την Δευτερη?
Δεν κατάλαβα, θα βγάλουμε τα πτυχία μας να τα μετρήσουμε ? Pissing contest είναι αυτό ? Θέλεις να μάθεις ποιό είναι το επάγγελμα των τεχνικών εφόρων της FIA ? (ξέρω πως δεν είναι του επιπέδου σου, απλά τους αναφέρω για να ευθυμήσουμε) Ο ένας (ο παλιός και μέγιστος) αεροναυπηγός, ο άλλος (δάσκαλος μεγάλος) αστυνομικός, ο τρίτος (ενεργός τώρα) πυροσβέστης. Αυτό τι σημαίνει ? Πως δεν έχουν εμπειρία ? Πως δεν έχουν αγάπη για το άθλημα ? Πως δεν έχουν φάει τα χρόνια του στα όποια 'θρανία' ?
Και τα όποια πτυχία σου (αδιαφορώ ποιά είναι) δεν σε εμπόδισαν να κάνεις ένα ολέθριο λάθος και να εκθέσεις ένα σοβαρό και μετρημένο άνθρωπο, σου υπενθυμίζω.
Απο το άθλημα θα φύγω τη στιγμή και με τους όρους που θα επιλέξω εγώ. Οπως έφυγα και από την ΕΘΕΑ πριν 2 χρόνια. Αν δεν σ' αρέσει, τόσο το καλύτερο, είναι τιμή για μένα.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Eipate sxetika me ta oysiwdeis kai epoysiwdeis.... Egw 8a rwthsw kati kai apanthste moy me to xeris thn kardia. Exoyme ena 106 N2 se rally. Pio N den ginetai afoy exei panw mexri kai to A/C. Kata ton aytepaggelto texniko elegxo brhskei o texniko eforos prwta to 2o bentilater kai leei oti eisai ektws giati apagoreyte klp klp EKTWS an exeis A/C.Prwth fora to akoyge o odhgos kai me to poy akoyei to EKTOS an exei A/C toy deixnei ayto poy den eide o T.E oloklhro to kompresser poy oxi aplws htan panw alla syndedemeno kai doyleye tote....Λάθος σας είπε ο τεχνικός έφορος, απαγορεύεται έτσι και αλλιώς, έχεις δεν έχεις A/C, διότι στο δελτίο αναγνώρισης γράφει 'Cooling fans: 1'. Κάποτε υπήρχε αυτή η παρεξήγηση αλλά έχουν πλέον ενημερωθεί οι τεχνικοί έφοροι.
Meta parathrei oti to skoypaki poy pianei andiamesa apo ta psygeia kai thn metwph einai einai mono to stomio panw sthn metwph kai oti mexri thn enwsh poy einai akribws panw apo thn pollaplh eisagwghs einai spasmeno kai leipei....
Αρα δε δούλευε ο 'πνίχτης' (αν κατάλαβα τι εννοείς)
Kai lene ston odhgo oti synexise alla MPOREI na pareis kapoia poinh ston xrono soy an kai proswpika pisteye oti den einai tpt.
Κακώς ο τεχνικός έφορος αναφέρθηκε σε ποινές, αυτή είναι δουλειά των αγωνοδικών. Σίγουρα βέβαια καλώς του είπε 'συνέχισε'.
O TE to bazei sthn anafora toy, oi agwnodikes kaloyne ton agwnizomeno gia apologia, thn wra poy ginotan h aponomh ths N2 dhladh thn wra poy eixan bgei ta apotelesmata , poy shmainei oti oti kai na elege h apofash eixe hdh lhf8ei erhmhn toy opote eite apologoytan eite oxi o agwnizomenos kai o mhxanikos toy, sta p@li@ toys ta papoytsia ka8ws eixan bgalei thn etymhgoria kai oxi mono den toy balan enan extra xrono 'x' ston xrono poy ekane epipleon san kapelo alla ton apokleisane.
Ωπα, η απονομή γίνεται και με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα και μπορεί μετά να αλλάξουν. Πχ. και οι 2 που αποκλείστηκαν στο ράλι ΕΛΠΑ είχαν πρώτα πάρει τα κύπελλά τους. Αρα δεν ήταν τίποτα προαποφασισμένο. Κλήθηκε σε απολογία, έκριναν οι αγωνοδίκες αποκλεισμό, τι έπρεπε να είχε γίνει ?
Nasso moy loipon egw se erwtw.... Ayth einai oysiwdei h epoysiwdes parabash? Htan swsth h apofash ton tote agwnodikwn? Apla apnthse moy me to xeri sthn kardia.... Den nomizw na barenei thn 8esh klp klp epeidh eisai TE kai den mporeis na sxoliaseis mia apofash poy par8hke prin 4 xronia....
Το κριτήριο ήταν προφανώς το αν η μη λειτουργία του πνίχτη οφείλετο σε ατύχημα (έσπασε) ή σε εσκεμμένη ενέργεια. Καταρχήν και σε ατύχημα να οφειλόταν ωφελούσε το πλήρωμα, και ως προς αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί οι αγωνοδίκες, διότι αν πουν 'φάουλ εκτός και αν είναι από ατύχημα' την άλλη μέρα θα ήταν οι μισοί πνίχτες της επικράτειας σπασμένοι από 'ατύχημα'. Επειδή δεν το έχω δει δεν μπορώ να πω τι είχε συμβεί, αλλά προφανώς κάποια ποινή έπρεπε να μπει -αν αυτή έπρεπε να είναι ο αποκλεισμός, τη στιγμή που για άλλες, ενδεχομένως σοβαρότερες παραβάσεις, είναι πχ. 1 ή 5 λεπτά ποινή, αυτό είναι θέμα στην κρίση των αγωνοδικών. Δεν υπεκφεύγω, απλά δεν μπορώ να απαντήσω, δεν είμαι αγωνοδίκης.
Me liga logia egw apla pisteyw oti exoyn mpleksei ta mpoytia toys ligo oi agwnodikes sto ti einai oysiwdes h epoysiwdes kai polles fores efarmozoyn to akribes gramma toy nomoy stoy neoys agwnizomenoys kai se gnwstoys h filoys h kata ton agwnizomeno ths protimishs toys kanoyn ta straba matia....
Δεν είναι έτσι νομίζω. Δεν είναι θέμα γνωριμιών. Στο Αχαιός σε νέους και άσημους αγωνιζόμενους έπεσαν ποινές χρόνου για ελαφρύτερα αυτοκίνητα. Αλλά δεν μπορώ να πω (δεν ξέρω) ποιό είναι κάθε φορά το σκεπτικό τους. Σίγουρα πάντως η διάκριση 'ουσιώδες' / 'επουσιώδες', παρότι θεσπίστηκε για να δώσει μεγαλύτερη δικαιοσύνη, και παρότι ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και από τη FIA, έχει δημιουργήσει και προβλήματα, είτε παλιά με χρηματικά πρόστιμα, είτε με εκμετάλλευσή της από 'διαβασμένους' αγωνιζόμενους σε όφελός τους είτε με προβλήματα αίσθησης μη-ισονομίας. Δεν ξέρω πια τι είναι το σωστό, να είναι μια flat ποινή 'αποκλεισμός ακόμα και αν έχει σπάσει κατά λάθος ο πνίχτης' ή ό,τι γίνεται τώρα
Αποψή μου: ας πουν οι εκπρόσωποι του ΣΟΑΑ και του ΣΟΑΑΒΕ στην ΕΘΕΑ τι πρέπει να γίνει, στο κάτω-κάτω τους οδηγούς αφορά.
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΟΣ , ΑΥΤΟ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ?Εγκύκλιος διαδικασιών τεχνικών ελέγχων 2008
Σε όλους τους αγώνες Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων οι Τ.Ε. μπορούν να προβούν σε όποιους ελέγχους, μαρκαρίσματα, σφραγίσεις και άλλες ενέργειες θεωρούν σκόπιμες κατά τη διάρκεια του αγώνα προκειμένου να διασφαλισθεί η τεχνική νομιμότητα των διαγωνιζόμενων αυτοκινήτων
*Οι Τ.Ε. μπορούν, στα πλαίσια των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα κατά τον τελικό τεχνικό έλεγχο:
· Να ζητήσουν να γίνουν σε κάποιο ελεγχόμενο αυτοκίνητο οποιοιδήποτε έλεγχοι (που μπορεί να φτάνουν μέχρι και την αποσυναρμολόγηση τμημάτων του αυτοκινήτου) κριθούν σκόπιμοι προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του ή η συμφωνία του με τους τεχνικούς κανονισμούς.*
Οι Τ.Ε., κατά τη διεξαγωγή των τεχνικών ελέγχων, υποχρεούνται να αναφέρουν στους Αγωνοδίκες κάθε παρατυπία που υποπίπτει στην αντίληψή τους κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου, άσχετα αν σχετίζεται ή όχι με το υπό έλεγχο σημείο.
Εν ολίγοις, για να το πω χοντρά, κάνουν ό,τι θεωρούν σκόπιμο, το γράφει δεν το γράφει το δελτίο αναγνώρισης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι γνωστό από το ράλι Ακρόπολις, πως οι ιμιτασιόν δισκόπλακες είναι 900 γρ. ελαφρύτερες από τις σωστές. Διαπιστώνεται σε ένα αυτοκίνητο πως φοράει αυτές τις ιμιτασιόν δισκόπλακες με αποτέλεσμα και ο αγωνιζόμενος να κερδίζει (άθελά του, το δέχομαι) και οι άλλοι αγωνιζόμενοι να αδικούνται διότι και πλήρωσαν περισσότερα χρήματα για τις γνήσιες και χάνουν σε απόδοση (έστω και λίγο, δεν είναι αυτό το θέμα, σίγουρα πάντως οι ελαφρύτερες δισκόπλακες είναι καλύτερες).
Τι πρέπει να κάνει ο τεχνικός έφορος ? Επειδή δεν το γράφει το δελτίο αναγνώρισης να μην ασχοληθεί ? Τότε με τι μούτρα θα πάει την επόμενη φορά να ελέγξει τους νόμιμους ?
Επαναλαμβάνω, πως αν βάρος-διαστάσεις ήταν ολόιδια και η μόνη διαφορά ήταν το part number, τότε η παράβαση θα έπρεπε να ήταν επουσιώδης.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ , ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΝΗ ΣΤΑ 900 ΕΣΤΩ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΗ ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΜΙΑΣ WASTEGATE?ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ?ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ?
Επαναλαμβάνω από την ίδια εγκύκλιο:
*Σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιας τεχνικής παράβασης, οι Τ.Ε. πρέπει να περιλάβουν στην έκθεσή τους εισήγηση σχετικά με το αν η διαπιστωθείσα τεχνική παράβαση ήταν ουσιώδης ή επουσιώδης. Ως ουσιώδεις χαρακτηρίζονται από τους Τ.Ε. όλες οι τεχνικές παραβάσεις που:
· Έχουν σαφή θετική επίδραση στην απόδοση του αυτοκινήτου ή
· Περιλαμβάνουν εσκεμμένη αλλαγή μη ελεύθερων μηχανικών μερών (κινητήρας, μετάδοση, ανάρτηση, φρένα, σύστημα διεύθυνσης) είτε με μη γνήσια (προκειμένου για την ομάδα Ν, βλ. άρθρο 254.4 του Παραρτήματος J) είτε έτσι ώστε να μην μπορεί να διαπιστωθεί η προέλευσή τους από το αρχικό εξάρτημα σειράς (προκειμένου για την ομάδα Α, βλ. άρθρο 255.5 του Παραρτήματος J)Οι Αγωνοδίκες, κρίνοντας από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, μπορούν να δεχτούν ή να απορρίψουν την εισήγηση των Τ.Ε. ως προς το ουσιώδες ή μη της παράβασης και εν συνεχεία μπορούν να επιβάλλουν τις ακόλουθες ποινές:
· Έως αποκλεισμό, προκειμένου για ουσιώδεις παραβάσεις
· Ποινή χρόνου και συγκεκριμένα έως: 10΄΄ (για αγώνες αναβάσεων), 30΄΄ (για αγώνες ταχύτητας και ράλι σπριντ) ή 60΄΄ (για αγώνες ράλι ή μίνι ράλι), προκειμένου για επουσιώδεις παραβάσεις*Αρα:
Ο τεχνικός έφορος ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ για το ουσιώδες (αν υπάρχει θετική επίδραση στην απόδοση ή εσκεμμένη αλλαγή μηχανικών μερών) ή επουσιώδες (αν δεν ισχύουν τα παραπάνω) της παράβασης.
Οι αγωνοδίκες ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ και αν η παράβαση ήταν ουσιώδης (δηλ. δέχονται ή δε δέχονται την εισήγηση του τεχνικού εφόρου) και για το ποιές ποινές θα επιβληθούν.Συνεπώς η απάντηση σε όσα ρωτάς είναι 'οι αγωνοδίκες'.
Και όσο για τον υπαινιγμό σου για το 'ποιός τους κατευθύνει', η απάντηση είναι 'κανείς'. Κάνουν τις ερωτήσεις τους και στη συνέχεια όλοι οι εμπλεκόμενοι (αγωνιζόμενοι, τεχνικοί έφοροι κτλ.) αποσύρονται και οι αγωνοδίκες συζητούν μεταξύ τους και αποφασίζουν, μόνο με παρουσία του παρατηρητή της ΕΘΕΑ (αν θέλει).ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟ Η ΕΘΕΑ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ , ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?ΕΤΣΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50-60?ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ(?)
Ελα τώρα, γίνεσαι φτηνιάρης και δεν σου ταιριάζει. Ας επανέλθει το 'αποκλεισμός για το πλαστικάκι που λείπει' (περίπτωση Γκιόκα πριν 10+ χρόνια) να είναι όλοι ευχαριστημένοι (?)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αποψή μου: ας πουν οι εκπρόσωποι του ΣΟΑΑ και του ΣΟΑΑΒΕ στην ΕΘΕΑ τι πρέπει να γίνει, στο κάτω-κάτω τους οδηγούς αφορά.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
ΜΠΑΜΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
Αποψή μου: ας πουν οι εκπρόσωποι του ΣΟΑΑ και του ΣΟΑΑΒΕ στην ΕΘΕΑ τι πρέπει να γίνει, στο κάτω-κάτω τους οδηγούς αφορά.
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
ΜΠΑΜΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Γιατί, είναι δουλειά μου ? Δεν είμαι στην ΕΘΕΑ, δε βγάζω εγώ τους κανονισμούς, ας αναλάβει τις ευθύνες της η ΕΘΕΑ, που μέλη της είναι οι προαναφερόμενοι. Τι δεν σου είναι προφανές από το παραπάνω, που αμέσως βρήκες ευκαιρία να μου την πέσεις ?
Η άποψή μου (για όσο έχει σημασία) είναι πως το ουσιώδες / επουσιώδες πρέπει να παραμείνει αλλά να εκπαιδευτούν οι αγωνοδίκες στην ορθή χρήση του.
-
Nasso gia to A/C pragmatika den hksera ti isxyei.... Tote legane oti epitrpotan afoy to A/C htan panw kai malista se leitoyrgikothta ana pasa stigmh..... Kai malista to xrhshmopoiysame tote kiolas stis aples h stis anabaseis mesa sto kalokairi.....
Gia to parapoihmeno filtrokoyth mallon den katalabes..... Des thn fwto
To scoop fainotan oti htan apo atyxhma ka8ws to miso htan panw kai malista fainotan oti htan kai spasmeno....
-
Δηλαδή είχε σπάσει το scoop αλλά ο πνίχτης ήταν στη θέση του ? Τότε νομίζω ήταν υπερβολικά αυστηρή η ποινή γιατί μάλλον έχανε παρά κέρδιζε επειδή τράβαγε θερμότερο και 'αργότερο' αέρα -αν βέβαια ήταν μόνο για αυτό και όχι για το συνδυασμό με το 2 ανεμιστήρα.
Αρα Hannibal ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα ? Πως γίνονται λάθη ? Γνωστό, όλοι κάνουν, και εγώ και εσύ και οι αγωνοδίκες και οι αγωνιζόμενοι και οι μηχανικοί τους. Πως γίνονται στραβά μάτια στους φίλους και γνωστούς και εξαντλείται η αυστηρότητα στους άγνωστους ? Αυτό σίγουρα δεν ισχύει, βλ. το παράδειγμα του Αχαιός (σημειωτέον πως στο Αχαιός ο αγωνιζόμενος που βρέθηκε 5 κιλά ελαφρύτερος και έφαγε 5 λεπτά ποινή 'μας την είπε' κιόλας )
-
Δηλαδή μου λες πως όλοι αυτοί, πρόεδρος αγωνοδικών σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα ράλι, διευθυντής της ΕΘΕΑ, που κάθε χρόνο προετοιμάζει τους κανονισμούς, τεχνικός έφορος, που έχει γράψει ο ίδιος στο παρελθόν κάμποσους από αυτούς, και άλλος τεχνικός έφορος, έκαναν λάθος, και είσαι σωστός εσύ και ο πατέρας σου. ΟΚ. Ο,τι πεις.
Καλα τωρα αυτο μας το φερατε ως σοβαρο παραδειγμα? Αφου αποδυκνιετε μονιμος οτι δεν ξερετε τι σας γινετε.
Ακόμα στα Webber έχεις μείνει εσύ φαίνεται. Τι σχέση έχουν οι ιστορίες του 2001 με ό,τι συζητάμε ? Ή μήπως δικάζομαι για όλο το παρελθόν ? Ασε μας ρε van, που ούτε που κατάλαβες ποιός ήταν ο πραγματικός λόγος της ιστορίας με τους καταλύτες.
Τα ιδια θα μας λετε και το 2011 . Το κακο ομως ειναι οτι τα λαθη σας συνεχιζοντε . Και καποια στιγμη θα πρεπει να δινετε λογο και εσεις.
Και παρεπιμπτοντως η ασχετοσυνη απο το συγκεκριμενο παραδειγμα ειναι προφανης.
Αν δεν ξερετε τι σας γινετε καλά θα κανουν να αναλαβουν αλλοι που ξερουν..
Πέραν αυτής της μικρής λεπτομέρειας , το κοιτάγαμε διότι θέλαμε να δούμε ποιό στην ευχή σαζμάν φοράει το αυτοκίνητο, που για να κατέβει και να ελεγχθεί το βολάν πρέπει να κατέβει όλο το μοτέρ, γεγονός πρωτοφανές, όπως μας είχαν ενημερώσει 3 διαφορετικοί άνθρωποι, που κατέχουν από Peugeot. Από περιέργεια, αν δηλ. μας δουλεύατε με σκοπό να μη γίνει ο έλεγχος, που γραπτά και εκ των προτέρων είχε συμφωνηθεί με τους αγωνοδίκες (αυτό διότι ο APR έγραψε πως ήταν θύμα συνομωσίας ) και έγινε το πρωτοφανές, για χάρη σας να μη γίνει ο τελικός τεχνικός έλεγχος στην Ιτέα αλλά να στηθεί ολόκληρο σκηνικό και να γίνει ο έλεγχος στην Αθήνα. Κατάλαβες γιατί το κοιτάγαμε το σαζμάν ? (Σημειωτέον πως οι ίδιοι άνθρωποι, που τους ξαναρώτησα στη Κόρινθο, επέμεναν πως αυτό δεν έστεκε)
Μας εχει τυχει πολλες φορες να κοιτατε ενα μοτερ λες και βλεπετε τον κινητηρα του εντερπραιζ......
.
Φαίνεται εσύ είσαι μόνο για την 'ψωροκώσταινα', κατανοητό.
Μόνο που αυτές οι 'Ευρωπαϊκές ιδέες' έχουν σώσει τη ζωή τουλάχιστον 2 αγωνιζόμενων μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.Αν θελετε 'Ευρωπαικες ιδεες' αγαπητε , να κανετε και Ευρωπαικους αγωνες με Ευρωπαικη νοοτροπια και να μην θυμοσαστε την Ευρωπη μονο οπου σας βολευει.
-
Ο χρήστης El Nak Jr έγραψε:
Δυστηχως αυτα ειναι που αναιρουν αυτα που λεγαμε και στα πμ...Λυπαμαι πραγματικα πολυ, και μιλω για το τροπο και οχι την ουσια, αυτη χανετε στην δευτερη προταση...Καλη σου ημερα El Nak jr , χαιρομαι ιδιαιτερα που εγραψες την κριση σου , και σου απαντω ......
Εχεις απολυτο δικιο , ετσι ειναι τα πραγματα οπως τα γραφεις .
Δυστυχως ομως πρεπει να καταλαβεις οτι ουτε πολιτικος ουτε πολιτικαντικο λαμογιο ειμαι , και δεν ξερω να χρησιμοποιω τις τεχνικες τους , για να αποκαταστησω την αληθεια και την αδικια , βγαινω εκτος οριων συχνα , που ειναι και το ολεθριο λαθος μου .
Βασιζομαι **μονον ** σ'αυτους που εχουν μυαλο και παρακολουθουν εδω μεσα , και μπορουν και ξεχωριζουν με την οξυδερκεια που τους διακρινει , ποιος ειναι το κλασικο πλεον νεοελληνικο λαμογιο που κινηται ιδιοτελως και , και μοστραρεται σαν λειτουργος , φορτωμενος συνηθως απο συμπλεγματα dna .......
Και εγω λυπαμαι , αλλα .... αφου δεν τοχω τι να κανουμε ?
Αλλωστε γιαυτο καταντησε ο χωρος σε τετοιο χαλι , γιατι λουφαξαν οσοι ΘΑ μπορουσαν να φωναξουν ,να σταματησει η επιδρομη και η εδραιωση των < επιτηδιων > , κανοντας αξιολογα ατομα , να φυγουν ανεπιστρεπτι απο θεσεις που ειχαν τα προσοντα να βρησκοντε αντι των ανειδικευτων λογαδων .
εγινε εν το μεταξυ
Γεια σου E.N.JUNIOR -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή είχε σπάσει το scoop αλλά ο πνίχτης ήταν στη θέση του ? Τότε νομίζω ήταν υπερβολικά αυστηρή η ποινή γιατί μάλλον έχανε παρά κέρδιζε επειδή τράβαγε θερμότερο και 'αργότερο' αέρα -αν βέβαια ήταν μόνο για αυτό και όχι για το συνδυασμό με το 2 ανεμιστήρα.H etymhgoria htan gia parapoihsh filtrokoytioy pros ofelos ths apodoshs.....
Gia to fan den eixe grapsei kan o texnikos... Kalytera bebaia giati isws tote ta tsakalia na me apokleiane gia kana xrono logo doloy.... To exw panw gia na psyxetai to plhrwma kai na apodidei kalytera....Αρα Hannibal ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα ? Πως γίνονται λάθη ? Γνωστό, όλοι κάνουν, και εγώ και εσύ και οι αγωνοδίκες και οι αγωνιζόμενοι και οι μηχανικοί τους. Πως γίνονται στραβά μάτια στους φίλους και γνωστούς και εξαντλείται η αυστηρότητα στους άγνωστους ? Αυτό σίγουρα δεν ισχύει, βλ. το παράδειγμα του Αχαιός (σημειωτέον πως στο Αχαιός ο αγωνιζόμενος που βρέθηκε 5 κιλά ελαφρύτερος και έφαγε 5 λεπτά ποινή 'μας την είπε' κιόλας )
To h8iko didagma Nasso moy einai oti o,ti kai na pei sthn apologia toy o agwnizomenos thn prwth fora den akoygetai apo toys agwnodikes paramono an kanei efesh. O texnikos eforos profanos to periegrapse ti eide. Opws eipes kai esy nomizes oti htan o pnixths. Alla molis eides tis photo katalabes amesws ti elega. Oi agwnodikes meta apo dikh moy perigrafh kai poy toys parakalesa na doyn kai aytoi to amaksi gia na katalaboyn ti eleipe eipan oti eixan katalabei poly kala. Opote 2 ta tina... H den eixan katalabei kai eixan thn gnwmh poy eixes esy h apla eksantlhsan thn epoihkoia kai to gramma toy nomoy panw se ayto to plhrwma opoy eide kai apoeide kai stamathse toys agwnes. Ka8ws alla elege o enas, alla elege o allos. To idio aytokinhto meta apo 1 xrono ekane anabash ritswnas ka8ws to moter htan A pleon (mono to moter) ola ta ypoloipa htan N alla me allon odhgo kai meta poylh8hke ws politiko.
O synodhgos den ksanaetrekse (htan o prwtos toy agwnas kiolas kai apla eipe... Den mamietai siga mhn asxolh8w) kai odhgos apla to afhse mexri na brei kati kalytero kai brhke.....
-
Γιατί, είναι δουλειά μου ? Δεν είμαι στην ΕΘΕΑ, δε βγάζω εγώ τους κανονισμούς, ας αναλάβει τις ευθύνες της η ΕΘΕΑ, που μέλη της είναι οι προαναφερόμενοι. Τι δεν σου είναι προφανές από το παραπάνω, που αμέσως βρήκες ευκαιρία να μου την πέσεις ?
Θα τρελαθουμε τελειως ??????? Καλε μου ανθρωπε εχεις χασει την μπαλα?Μια ετσι και μια αλλιως????
Καλυτερα αφηστε το γιατι οσο το συνεχιζετε τοσο μπερδευεστε.Σε λιγο θα σας βριζουν και οι δικοι σας.
Παντως εμεις καταλαβαμε
12o Opel Δρόμων Ράλλυ Κορίνθου 1 & 2 Νοεμβρίου