-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Nα υπενθυμίσω πως ο φίλος μας είναι 27 χρονών, μικρούλης, αγνός, άσπιλος, άγαμος, πιθανόν ακόμη παρθένος και σίγουρα όχι αρκετά τρελός για να πάρει ένα Octavia, μηντρελαθουμεκιολαςδηλαδη!
Ήηηηημαρτον!
Εϊναι και το καλύτερο πακέτο κιόλας!Ok, ψυχραιμία.
Απλώς το ανέφερα, μήπως & δεν το είχε σκεφτεί & δε θα τον πείραζε ένα μεγαλυτέρου μεγέθους. Γούστα είναι αυτά, no offence.
Το θεώρησα καλύτερο πακέτο συνολικά, κατά τη δική μου άποψη πάντοτε, με την τρέχουσα έκπτωση & για αυτά που προσφέρει.
Φιλικά.Εντάξει, πιο πολύ πλάκα έκανα, δεν με προσέβαλες κιόλας!
Απλά, όταν λέμε το καλύτερο πακέτο, δεν το λέμε σύμφωνα με τα δικά μας γούστα και ανάγκες, αλλά σύμφωνα (όσο αυτό είναι δυνατόν πάντα...) με αυτά εκείνου που ενδιαφέρεται και ρωτάει...Πιο απλά, εγώ το Leon ούτε θα τολμούσα ποτέ να σκεφτώ να το αγοράσω, αλλά υπό προϋποθέσεις, σαφώς και θα το πρότεινα σε κάποιον, γιατί αυτό που δεν μού κάνει εμένα, μπορεί να κάνει κάλλιστα σε κάποιον άλλο...
Για να γίνω πιο...μελοδραματικός, αν εγώ παίρνω κάθε ΣΚ τα βουνά και είμαι μπατίρης, το καλύτερο πακέτο στα 13Κ είναι το Niva (δεν υπάρχει και άλλο... ), αλλά δεν θα το πρότεινα σε κάποιους που κινούνται κατά 99% στην Αθήνα...
Γι'αυτό και είναι εντελώς παράλογο, ένα Octavia5 να απευθύνεται σε έναν 27χρονο, ο οποίος όταν θ'αποφασίσει να κάνει οικογένεια, μπορεί να έχει αλλάξει 2-3 αυτοκίνητα ακόμη...
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Υ.Γ. για να μη το ξεχάσω, το άτοκο της σεατ είναι για τον φούτσο άτοκο.. σου κάνουν άτοκες αφου σου φορτώσουν μια επιβαρυνση 1500€!
ναι οντως το κανει αυτο η seat ειναι μεγαλη απατεωνια
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
**Opel Corsa GSi **γύρω στα 20k (19580 ευρώ τιμή καταλόγου) από μένα. Ποιότητα κατασκευής, φρεσκάδα σχεδίασης μέσα έξω κι επιδόσεις αξιοπρεπέστατες με οδική συμπεριφορά υπεράνω κριτικής. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.Παιζει να εισαι ο πρωτος σε αυτο το φορουμ που προτεινει γενικώς για αγορα το Corsa GSi
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- το BRAVO παιζει σε μια κατηγορια που για μενα δεν μπορει να κοιταξει στα ισια τον ανταγωνισμο.
Μπορείς να μου το τεκμηριώσεις?
Φιλικά, βέβαια..
Είναι από τα αυτοκίνητα που πολύ θα το ήθελα, αλλά για μένα αυτή την στιγμή είναι μεγάλο. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Nα υπενθυμίσω πως ο φίλος μας είναι 27 χρονών ...Συμφωνώ.
Απο την στιγμή που δεν υπάρχουν οικογενειακές υποχρεώσεις θα μπορούσε να στραφεί σε κάτι πιο σπορ πέρα απο κλασσικά οικογενειακά όπως πχ MITO, Abarth G.Punto, 207 Rallye, Ibiza Cupra (αν μπορεί να περιμένει), ή απο τα μικρομεσαία τα Bravo (μονόδρομος για μένα σε λευκό με μαυρες ζάντες) και Leon που έχουν αρκετά 'νεανικά' εμφανισιακά χαρακτηριστικά. -
Εντάξει, πιο πολύ πλάκα έκανα, δεν με προσέβαλες κιόλας!
Απλά, όταν λέμε το καλύτερο πακέτο, δεν το λέμε σύμφωνα με τα δικά μας γούστα και ανάγκες, αλλά σύμφωνα (όσο αυτό είναι δυνατόν πάντα...) με αυτά εκείνου που ενδιαφέρεται και ρωτάει...Πιο απλά, εγώ το Leon ούτε θα τολμούσα ποτέ να σκεφτώ να το αγοράσω, αλλά υπό προϋποθέσεις, σαφώς και θα το πρότεινα σε κάποιον, γιατί αυτό που δεν μού κάνει εμένα, μπορεί να κάνει κάλλιστα σε κάποιον άλλο...
Για να γίνω πιο...μελοδραματικός, αν εγώ παίρνω κάθε ΣΚ τα βουνά και είμαι μπατίρης, το καλύτερο πακέτο στα 13Κ είναι το Niva (δεν υπάρχει και άλλο... ), αλλά δεν θα το πρότεινα σε κάποιους που κινούνται κατά 99% στην Αθήνα...
Γι'αυτό και είναι εντελώς παράλογο, ένα Octavia5 να απευθύνεται σε έναν 27χρονο, ο οποίος όταν θ'αποφασίσει να κάνει οικογένεια, μπορεί να έχει αλλάξει 2-3 αυτοκίνητα ακόμη...
Δεν υπάρχει πρόβλημα. Και για να είμαι ειλικρινής, το περίμενα ότι θα πέσει το σχετικό κράξιμο για την Octavia...
Στο θέμα μας, τώρα: Επειδή ο φίλος μας σκέφτεται ίσως να το δώσει μετά από μια 5ετία, το Golf είναι μια καλή λύση, λόγω μικρότερης, σχετικά, απαξίωσης. Και με την έλευση του νέου μοντέλου, ίσως έχει περισσότερο νόημα (Tsi 160, DSG, αλλά δεν ξέρω τι θα παίζει από τιμές...).
Το είχα ξεχάσει, & η MiTo είναι εξαιρετική επιλογή, αν & λίγο μικρότερη από Bravo-Delta-Leon, μα είναι ολοκαίνουριο μοντέλο, διαθέτει design, & οδηγικά είναι άκρως ενδιαφέρουσα (ίσως ένα κλικ πάνω από Corsa GSi & 207 GT, δε γνωρίζω, δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα 3, μόνον από Astra & Alfetta ξέρω... ). -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Bάλε αλλα 230κ και πάρε μια F430!!!!!!ωχ! Πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα?
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Γιατί επιμένετε κάποιοι με τα σουπερ-μίνι ρε παιδιά ?
Αν ο άνθρωπος πάει με άλλο μέσο στην δουλειά του (μηχανή) γιατί να μην πάρει ένα μεγαλύτερο όχημα που θα του παρέχει μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια (ή έστω αίσθηση) στο ταξίδι ?
Εγώ στην θέση του θα πήγαινα σε ένα Mazda 6 ή σε ένα Ford Mondeo (μιλάμε για 20k) ...Πολύ μεγάλα για μένα. (και μόνο από αυτή την άποψη ψιλοαπορρίπτονται...) Βέβαια αν υπήρχε σεντάν με 200 άλογα και 20κ θα το σκεφτόμουν. (όχι το οκτάβια! )
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Nα περιμένεις μέχρι τον Δεκέμβρη. Έτσι που πάνε οι πωλήσεις ΌΛΟΙ θα έχουν κάτι να προσφέρουν.Συμφωνώ με την άποψη αυτή, αλλά:
ι) θα υπάρχει μέχρι τότε το χρηματοδοτικό με το άτοκο?
ιι) θα κάνουν κάτι καλύτερο?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απ'αυτα που εχουν αναφερθει, το μονο που θα σε κανει να χαμογελας ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα βρισκεσαι πισω απ'το τιμονι του ειναι το MX-5. Κρινοντας απο τις συνθηκες (δεν εχεις οικογενειακες υποχρεωσεις κλπ), θα ελεγα να επιλεξεις αυτο που θα σε ευχαριστει περισσοτερο. Δηλαδη εγω αυτο θα εκανα (και δεν μιλαω εκ του ασφαλους, το εχω κανει..). Τα πρακτικα αυτοκινητα τα παιρνουν αυτοι που τα εχουν αναγκη..Έχεις κατά ένα μεγάλο μέρος δίκιο, αλλά...
Αν ομως δεν το σηκωνεις οικονομικα (χωρις a/c mx-5 ΟΥΤΕ να το σκεφτεσαι γιατι δεν επιβιωνεις το καλοκαιρι κατω απο την κουκουλα!) φυσικα αλλαζει το πραγμα..
απο τα υπολοιπα, μερικα σχολια δικα μου:...αλλά! Θα ζοριστώ (σε λογικά πλαίσια) να πάρω ένα αυτοκίνητο, αλλά το μξ το βλέπω να με ματώνει...
- το LEON καλο, χρυσο, αλλα το εσωτερικο του ειναι πανασχημο.. η κονσολα ειναι μονο για να κοπανας το κεφαλι σου εκει (που σιγουρα θα το κοπανας αν εισαι στραβωμενος και τρως και στη μαπα αυτην την κονσολα, ειναι λογικη αντιδραση...) -> για μενα απορριπτεται
Αξίζει όμως να απορρίψεις ένα τόσο καλό πακέτο, μόνο για το εσωτερικό του?
- το BRAVO παιζει σε μια κατηγορια που για μενα δεν μπορει να κοιταξει στα ισια τον ανταγωνισμο. επισης bravo εχει και ο πασχαλης -> απορριπτεται
Και δεν μου αρέσει κιόλας...
- η MITO. για μενα ειναι υπερτιμημενη (και επισης δεν μου πολυαρεσει ουτε εμφανισιακα ουτε το εσωτερικο της με τρελαινει για alfa romeo standards..). να εχεις υπ'οψιν οτι θα ξεπερασεις τα 20 χιλιαρικα για να την αποκτησεις.. παιζει εκει περα ανταγωνισμος απο 800 κατηγοριες.. πρωτον αν τα ξεπερασεις, κοιτας και το mx5 που γουσταρεις... και ετσι κ αλλιως, εγω θα προτιμουσα ενα cooper, ακομα και αν ειναι το 1.6 και οχι το s...
Πανάκριβο είναι το άτιμο το κούπερ (γι'αυτά που προσφέρει)...
- το GOLF.. μου τη δινει (εξαιρειται το GTi). ειναι το πιο αχρωμο αυτοκινητο. οπου κ να πας με ενα golf, κανεις δεν θα δωσει σημασια. μπορεις να πας μ'αυτο σε πορεια της ΚΝΕ αλλα και σε συναντηση με τον προεδρο της δημοκρατιας. κανεις δεν θα ενδιαφερθει. για καποιους ειναι πλεονεκτημα αυτο. για μενα, μειονεκτημα. ειναι τοσο ξενερωτο που ξενερωσα .επισης ενα golf μπορεις να παρεις σε οποια φαση της ζωης σου. αυτο το κανει πολυ εκνευριστικο οχημα. το οδηγουν συνταξιουχοι, δημοσιοι υπαλληλοι, μικροαστοι, πρωτοετεις φοιτητες, λαντζιερηδες, μηχανικοι αεροσκαφων. θα μπορουσε να ειναι και οπελ, αλλα ακομα χειροτερα: ειναι γκολφ.
σκηνικο γνωριμο: μπαινεις το πρωι στο γκολφ να πας στη δουλεια. ο χειμωνιατικος, σκοτεινος ουρανος σε δειχνει ακομα πιο γκριζο μεσα στη γκριζα πραγματικοτητα που συνοδευει τη ζωη σου σ'αυτο το αυτοκινητο. το ποιοτικο αχρωμο εσωτερικο θα σε συνοδευει σε λυπες και χαρες. δεν θα καταφερεις ποτε να σπασεις τη μονοτονια με αυτο το αυτοκινητο, ακομα και αν τρακαρεις!
Συμφωνώ ότι το γκόλφ το έχει και η κουτσή μαρία και το καμαρώνει και ας είναι και το 1.4fsi. Δεν είμαι της νοοτροπίας γκολφ. Καλό, χρυσό, αλλα και ακριβό και πολυφορεμένο. (αν και σαν αμάξι είναι επένδυση μιας και όλοι θέλουν ένα)
- Alfa Romeo 147. ειναι κουκλα η ατιμη, ευχαριστη στο δρομο, πολυ ωραιο εσωτερικο (αν και το προ face lift μ'αρεσε ΜΑΚΡΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ). ομως δυστυχως ειναι παλιο μοντελο....
Πανέμορφη, αλλά παλιά και ζημιάρα! (και με κακή μεταπώληση)
- GP (abarth?). μου φαινεται καλουλα επιλογη, απλα εγω δεν θα το επαιρνα γιατι ειναι μονο αυτο: μια καλουλα επιλογη και τιποτα παραπανω.
Και μένα δεν μου κάνει αίσθηση αυτό το αυτοκίνητο. Περισσότερο μου κάνει ένα παλιό καλό punto gt...
- το καγκουρεμενο απ'τη μανα του corsa. εεεε, οχι και ετσι!
Δεν το πουβλέπω στο δρόμο το κόρσα να έχω και μια οπτική άποψη...
- 207 GT/rallye. αμφιλεγομενη οδηγικη συμπεριφορα, ενδιαφερον πακετο εξοπλισμου στο GT. θα σε παει παντου γρηγορα αλλα η συμπεριφορα του... προβληματιζει τους παντες
Δλδ.?
υπαρχει βεβαια και η λυση να παρεις μια CBR 600 RR και με τα ρεστα ενα panda και να'σαι comple (αμα φας τα μουτρα σου βεβαια μη μου ζητησεις τα ρεστα )
Και μετά με βλέπω σε κανά δέντρο πάνω!
εγω στη θεση σου, αν δεν ανεβαινα κατηγορια σε χρηματα και πηγαινα αποκλειστικα για καινουργιο, ισως κοιταγα το cooper 1.6. (βεβαια ξεχνας ταξιδι της προκοπης αλλα τεσπα )
αλλιως παρε το mx-5. τωρα, που μπορεις!Το 1.6 λίγο ψοφίμι δεν θά 'ναι? Το μξ με δυσκολεύει...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
**Opel Corsa GSi **γύρω στα 20k (19580 ευρώ τιμή καταλόγου) από μένα. Ποιότητα κατασκευής, φρεσκάδα σχεδίασης μέσα έξω κι επιδόσεις αξιοπρεπέστατες με οδική συμπεριφορά υπεράνω κριτικής.Λίγο ακριβό δεν είναι για αυτά που προσφέρει?
Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.
Σε αυτό δεν θα πω όχι, αν και έχω ξαναπάει σε αντ/πεία όπελ και τα γρήγορα μοντέλα τα είχαν κλειδωμένα μην τα βατέψουμε! (ζώα! )
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
- Octavia 5 1.8, πολύ γρήγορο & ποιοτικό, θα το κρατήσεις & για αργότερα, που θα χρειάζεσαι επιπλέον χώρους. Τώρα παίζει & με καλή έκπτωση, ίσως & άτοκο. Αν & σε σε κάνα 2 μήνες θα πάρεις το f/l (μάλλον αξίζει να το περιμένεις).
Υπερβολικά μεγάλο για μένα. Αν είναι να πηδιέμ@ι και να το παρκάρω, άστο!
- Leon 1.8 ή ακόμη & 1.4 125PS (οικονομικό & γρήγορο). Αν & σε κάμποσους μήνες θα γίνει f/l...
Για αυτό το fl, τι γνωρίζουμε???
- Bravo 150.
Έχω ξαναγράψει γι αυτό παραπάνω.
- Delta (τσιμπημένη, αλλά κούκλα).
Αυτό και αν δεν μου αρέσει εμαφανισιακά! (υποκειμενικό θέμα, μην με αρχίσουν στα μπινελίκια οι 'Ιταλοί' )
-
Nα υπενθυμίσω πως ο φίλος μας είναι 27 χρονών, μικρούλης, αγνός, άσπιλος, άγαμος, και σίγουρα όχι αρκετά τρελός για να πάρει ένα Octavia, μηντρελαθουμεκιολαςδηλαδη!
Ήηηηημαρτον!
+1
πιθανόν ακόμη παρθένος
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
καλως ή κακώς αν δεν αρχίσεις τα test drive ΔΕΝ μπορείς να πείς τπτ...I know... Έχω ήδη κανονίσει τη Δευτέρα για το λεόν και μου είχε πει και ο τύπος για το γκόλφ τσι.
α... μπορώ να σου πω και μια 3η επιλογή που ίσως σε κουφάνει λίγο.. Dodge Caliber.. 1.8,150 άλογα, εμφάνιση 'θηρίο' , πουλ μούρ (ειδικά σε μαυρο) και εμένα το εσωτερικό που αρκετοί γκρινιάζουν μου φάνηκε μια χαρα.. στα μείον το ακριβό κόστος συντήρησης αν και νομίζω πως τρέχει μια προσφορά με 7 χρόνια δωρεάν σερβίς ή εγγύηση (δεν θυμάμαι).. δες το απο κοντά και ίσως σου αρέσει, ειδικά αν θες κάτι λίγο πιο 'ξεχωριστό'.
Ούτε υπό την απειλή όπλου!
Υ.Γ. για να μη το ξεχάσω, το άτοκο της σεατ είναι για τον φούτσο άτοκο.. σου κάνουν άτοκες αφου σου φορτώσουν μια επιβαρυνση 1500€!
http://www.seat.gr/price/programata.htm' target='_blankΘα σου πω εμένα τι μου είπαν. Υπάρχουν κάποια μοντέλα σε συγλεκριμένα χρώματα κλπ στα οποία μπορεί να μου κάνει έκπτωση -1500 ευρώ, αλλά όχι άτοκο και μπορώ να παραγγείλω χωρίς περιορισμούς στην κανονική τιμή και αν δώσω 7500 ευρώ προκαταβολή, τότε ==>άτοκο.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Ok, ψυχραιμία.
Απλώς το ανέφερα, μήπως & δεν το είχε σκεφτεί & δε θα τον πείραζε ένα μεγαλυτέρου μεγέθους. Γούστα είναι αυτά, no offence.
Το θεώρησα καλύτερο πακέτο συνολικά, κατά τη δική μου άποψη πάντοτε, με την τρέχουσα έκπτωση & για αυτά που προσφέρει.
Φιλικά.οκ, έχεις δίκιο σε αυτό. Κα εγώ σε οικογενειάρχη θα το πρότεινα, αλλά τι να την κάνω την μαούνα?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Leon ή golf ή και mx5 αν δεν έχεις πρόβλημα με τους χώρους.οκ, λύθηκε το θέμα!
Με το καινούριο 1800άρη που ετοιμάζουν (οι Ιταλοί) τα ξαναλέμε. Σε αυτή τη φάση όμως δεν θα επέλεγα ιταλικό turbo, όχι φυσικά λόγο αξιοπιστίας, αλλά λόγω ξεπερασμένης τεχνολογίας που οδηγεί σε υψηλότερες καταναλώσεις.
Α τα στοιχεία που αναφέρω για τις καταναλώσεις προέρχονται από φίλους αυτοκινητιστικούς συντάκτες οι οποίοι ψιλομισούν το VAG.Απλά κοιτάζω για αυτοκίνητα που υπάρχουν ήδη...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
**Opel Corsa GSi **γύρω στα 20k (19580 ευρώ τιμή καταλόγου) από μένα. Ποιότητα κατασκευής, φρεσκάδα σχεδίασης μέσα έξω κι επιδόσεις αξιοπρεπέστατες με οδική συμπεριφορά υπεράνω κριτικής. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.
Παιζει να εισαι ο πρωτος σε αυτο το φορουμ που προτεινει γενικώς για αγορα το Corsa GSi
Καλό είναι αυτό ή κακό?
-
οδηγησε το λεον και αν μπορεις παρε το sport up.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
**Opel Corsa GSi **γύρω στα 20k (19580 ευρώ τιμή καταλόγου) από μένα. Ποιότητα κατασκευής, φρεσκάδα σχεδίασης μέσα έξω κι επιδόσεις αξιοπρεπέστατες με οδική συμπεριφορά υπεράνω κριτικής. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.
Παιζει να εισαι ο πρωτος σε αυτο το φορουμ που προτεινει γενικώς για αγορα το Corsa GSi
Καλό είναι αυτό ή κακό?
Κοίταξε, προφανώς ο Corsair το είπε αυτό με το σκεπτικό ότι όποιος πάει για σβέλτο corsa προκρίνει σώνει και καλά το OPC που σίγουρα είναι πιο μουράτο και κοστίζει γύρω στα 3000 παραπάνω κι όλα αυτά με ισχύ 192 άλογα από το ίδιο μοτέρ και αντίστοιχα πολύ καλές επιδόσεις. Προσωπικά, αν δεν έχει κανείς τη μεγάλη κ..βλα για συχνές κόντρες ή/και γυροβολιές στα καφέ του Μπουρναζίου (αν και πλέον και το OPC είναι σούπα με τόσα που κυκλοφορούν ήδη), πιστεύω ότι το GSi δεν είναι κακή επιλογή δεδομένου ότι παραμένει αξιοπρεπέστατα γρήγορο και ικανοποιητικά στημένο, παραμένει όμορφο, λογικά είναι πιο αξιόπιστο, αφού το ίδιο μοτέρ δουλεύει πιο ήπια, καταναλώνει σίγουρα λιγότερο (έστω και οριακά) και κοστίζει 3000 ευρώ τουλάχιστον κάτω, που στην περίπτωση του φίλου μας εφόσον θα πάρει δάνειο, τουλάχιστον καμιά 10.000 ευρώ (υποθέτω), θα έχει και καμιά 500αριά ευρώ περαιτέρω επιβάρυνση λόγω της διαφοράς τιμής των 2, στην περίπτωση που επιλέξει OPC.
Οπότε, εφόσον το δει και του αρέσει, why not? -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
οδηγησε το λεον και αν μπορεις παρε το sport up.-
Έχεις λεόν? (από το άβαταρ) Αν ναι, πες τπτ παραπάνω...
-
Το σπορτ πολύ ακριβότερο. Τι έχει παραπάνω?
-
Επιλογή αυτοκινήτου - Η μεγάλη στιγμή...