-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η αναφορά κακώς κειμένων και πεπραγμένων που πέφτουν στην αντίληψή μας, αυτό που λέγεται καρφί, χαφιεδισμός, Μάτσας κλπ είναι κατακριτέα μόνο σαν υπόλοιπο του ραγιαδισμού μας... Στην σύγχρονη δημοκρατία αυτά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάθε πολίτη ...αλλιώς κανονικά θεωρείσαι και τιμωρείσαι σαν συνένοχος!Μάιστα, δηλ. πρέπει να ασχολούμαι 24 ώρες το 24ωρο καταγγέλοντας τις 35 εξόφθαλμες πολεοδομικές παραβάσεις που βλέπω τη μέρα, τις 35 φορολογικές παραβάσεις που επίσης διαπιστώνω απλά αναπνέοντας, τους φίλους μου που φοροδιαφεύγουν, το βενζινά που μου νοθεύει τη βενζίνη, το εστιατόριο που παρανομεί με τα τραπεζάκια, με τις τιμές, με τις συνθήκες υγιεινής μπλα μπλα...Μάλλον θα κόψω και τον ύπνο και θα είμαι με το κινητό στο χέρι μήπως παραβιάσω την 'υποχρέωσή' μου και με τιμωρήσουν κι από πάνω
Μήπως να καταργήσουμε και τις αρμόδιες αρχές και να αναλάβουμε τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ τους εμείς οι ευσυνείδητοι πολίτες ? -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μάιστα, δηλ. πρέπει να ασχολούμαι 24 ώρες το 24ωρο καταγγέλοντας τις 35 εξόφθαλμες πολεοδομικές παραβάσεις που βλέπω τη μέρα, τις 35 φορολογικές παραβάσεις που επίσης διαπιστώνω απλά αναπνέοντας, τους φίλους μου που φοροδιαφεύγουν, το βενζινά που μου νοθεύει τη βενζίνη, το εστιατόριο που παρανομεί με τα τραπεζάκια, με τις τιμές, με τις συνθήκες υγιεινής μπλα μπλα...Μάλλον θα κόψω και τον ύπνο και θα είμαι με το κινητό στο χέρι μήπως παραβιάσω την 'υποχρέωσή' μου και με τιμωρήσουν κι από πάνω
Μήπως να καταργήσουμε και τις αρμόδιες αρχές και να αναλάβουμε τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ τους εμείς οι ευσυνείδητοι πολίτες ?Είμαι σίγουρος ότι πολλά γερόντια θα ψήνονταν για κάτι τέτοιο
Φαντάσου στρατιές χαφιεδό-γερων ξαμολημένους στους δρόμους θα βγάζουν έτσι και τα λεφτά για τις συντάξεις τους. Θα απαλλάξουν και τα ταμεία, μέρες που 'ναι...τουλάχιστον έτσι θα αδειάσουν διάφορες ουρές αναμονής σε υπηρεσίες Δεν είν' κακό
-
mjacob έχεις δίκιο στο σημασιολογικό ή ονοματολογικό τομέα αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ.
koutsan κι εσύ έχεις δίκιο ότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε όλοι με αυτό (έχουμε να κάνουμε και τις λοβιτούρες μας!) αλλά αν το κάναμε από παλιά, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και αν το κάναμε όλοι δεν θα είχαμε φτάσει σε τέτοιο σημείο.... Όχι ότι δεν θα συνέβαιναν, παντού συμβαίνουν αλλά τουλάχιστον δεν θα κλεβόμαστε τόσο φανερά!
Βέβαια έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο διαφθοράς που ποιος να καταδώσει ποιον, κυριαρχεί μια ομαδική συνενοχή και σιωπή.... η σιωπή των 'αμνών'... όλοι σαν λευκά αθώα προβατάκια, όλα καλά, δεν συμβαίνει τίποτα, δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα, δεν κάνω τίποτα!! -
Τα γερόντια παρανομούν τόσο πολύ που αν τους επισημάνω ότι - εκτός από όλα τα άλλα - ακόμα και το γεγονός ότι είναι εν ζωή αποτελεί αβλεψία του Θεού και θέμα οριακής νομιμότητας θα αλλάξουν τάχιστα γνώμη για το στιγματισμό και την καταγγελία των παρανομιών...Όλοι αυτοί βλέπουν μόνο τους άλλους και όχι τα δικά τους, που είναι 'πταίσματα' λέει, άλλα είναι τα σοβαρά λέει
-
Καλύτερη η σιωπή των αμνών. Πώς το λένε, α, ωχαδερφισμό. Κι έπειτα, φυσικά, 'ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ', 'ΜΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; ΕΝΑΣ!;'.
Άσε που αν πούμε κουβέντα στο κακό [όταν δεν μας βολεύει] κράτος, μπορεί κάποιος άλλος να του σφυρίξει τίποτα μυστικά δικά μας. Γι' αυτό άσε τώρα, πού να μπλέκεις...;Η ποιότητα του κράτους τελεί σε συνάρτηση με την ποιότητα των πολιτών._
-
Τα γερόντια παρανομούν τόσο πολύ που αν τους επισημάνω ότι - εκτός από όλα τα άλλα - ακόμα και το γεγονός ότι είναι εν ζωή αποτελεί αβλεψία του Θεού και θέμα οριακής νομιμότητας θα αλλάξουν τάχιστα γνώμη για το στιγματισμό και την καταγγελία των παρανομιών...Όλοι αυτοί βλέπουν μόνο τους άλλους και όχι τα δικά τους, που είναι 'πταίσματα' λέει, άλλα είναι τα σοβαρά λέειkoutsan για Νομοθέτης
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
mjacob έχεις δίκιο στο σημασιολογικό ή ονοματολογικό τομέα αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ.
koutsan κι εσύ έχεις δίκιο ότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε όλοι με αυτό (έχουμε να κάνουμε και τις λοβιτούρες μας!) αλλά αν το κάναμε από παλιά, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και αν το κάναμε όλοι δεν θα είχαμε φτάσει σε τέτοιο σημείο.... Όχι ότι δεν θα συνέβαιναν, παντού συμβαίνουν αλλά τουλάχιστον δεν θα κλεβόμαστε τόσο φανερά!
Βέβαια έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο διαφθοράς που ποιος να καταδώσει ποιον, κυριαρχεί μια ομαδική συνενοχή και σιωπή.... η σιωπή των 'αμνών'... όλοι σαν λευκά αθώα προβατάκια, όλα καλά, δεν συμβαίνει τίποτα, δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα, δεν κάνω τίποτα!!Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αν και δεν ασχολούμαι με απολύτως τίποτα - ούτε καν με λοβιτούρες - δεν έχω την παραμικρή όρεξη να καταγγείλω ούτε το 1/1000 από τις παρανομίες που υποπίπτουν στην αντίληψή μου και δεν αισθάνομαι συνένοχος γι αυτές στο παραμικρό...Αν ήθελα να γίνω μπάτσος, εφοριακός, λιμενικός θα το φρόντιζα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλύτερη η σιωπή των αμνών. Πώς το λένε, α, ωχαδερφισμό. Κι έπειτα, φυσικά, 'ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ', 'ΜΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; ΕΝΑΣ!;'.
Άσε που αν πούμε κουβέντα στο κακό [όταν δεν μας βολεύει] κράτος, μπορεί κάποιος άλλος να του σφυρίξει τίποτα μυστικά δικά μας. Γι' αυτό άσε τώρα, πού να μπλέκεις...;Η ποιότητα του κράτους τελεί σε συνάρτηση με την ποιότητα των πολιτών._
Προπαντός όμως να τους ψηφίζουμε σταθερά, έτσι για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε
-
Εσύ τι θα ψηφίσεις; Για δώσε τα φώτα σου μπας και ξεστραβωθεί ο 'κόσμος'.
Επίσης μπορεί να φτιάξεις ένα κόμμα και να μπεις στη Βουλή. Δεν μπορεί, τόσο σωστά που τα λες όλα, θα έχεις μεγάλο ρεύμα.Φυσικά δεν απαντάς κάτι, αλλά έπρεπε να γράψεις μια passe par tous σαχλαμαρίτσα ως συνήθως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εσύ τι θα ψηφίσεις; Για δώσε τα φώτα σου μπας και ξεστραβωθεί ο 'κόσμος'.
Επίσης μπορεί να φτιάξεις ένα κόμμα και να μπεις στη Βουλή. Δεν μπορεί, τόσο σωστά που τα λες όλα, θα έχεις μεγάλο ρεύμα.Φυσικά δεν απαντάς κάτι, αλλά έπρεπε να γράψεις μια passe par tous σαχλαμαρίτσα ως συνήθως.
ΟΚ εγώ σαχλαμάρες λέω, αλήθεια είναι δεν νομίζω πως λέω και κάτι παραπάνω.
Αλλά το να το παίζω στα σοβαρά, ότι είναι πρόβλημα η σιωπή όταν από την άλλη στηρίζω στο έπακρο αυτούς ενάντια στους οποίους έπρεπε να υψωθεί η φωνή... ε νταξΟπότε αν θες την passe par tous σαχλαμαρίτσα, είναι η εξής : Ξεκίνα για τα βασικά, κι όταν φτάσεις εκεί το συζητάμε ξανά
-
Εσύ 'διαμαρτύρεσαι' και 'υψώνεις τη φωνή', έτσι; Αν ήμουν υπουργός ή βολεμένος διαπλεκόμενος, θα σε προσλάμβανα για να συνεχίσεις να διαμαρτύρεσαι με τον ίδιο τρόπο. Κάνεις 'πολύ καλή δουλειά'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εσύ 'διαμαρτύρεσαι' και 'υψώνεις τη φωνή', έτσι; Αν ήμουν υπουργός ή βολεμένος διαπλεκόμενος, θα σε προσλάμβανα για να συνεχίσεις να διαμαρτύρεσαι με τον ίδιο τρόπο. Κάνεις 'πολύ καλή δουλειά'.ΑΝ ήσουν υπουργός ή βολεμμένος διαπλεκόμενος, παίζει και να είχαν κάποια στοιχειώδη ουσία όλα όσα ανά καιρούς υποστηρίζεις.
Αλλά είσαι; -
Αν ήμουν, θα σε άφηνα έτσι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν ήμουν, θα σε άφηνα έτσι;Nα μην τον έκανες Υπουργό Δ.Τ?
-
...Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αν και δεν ασχολούμαι με απολύτως τίποτα - ούτε καν με λοβιτούρες... - δεν έχω την παραμικρή όρεξη να καταγγείλω ούτε το 1/1000 από τις παρανομίες που υποπίπτουν στην αντίληψή μου και δεν αισθάνομαι συνένοχος γι αυτές στο παραμικρό...Αν ήθελα να γίνω μπάτσος, εφοριακός, λιμενικός θα το φρόντιζα...Ίσως για αυτό φτάσαμε εδώ... γιατί δεν νιώθουμε ενώ θα έπρεπε να νιώθουμε συνενοχή. Αλλά επιλεκτικά, μερικές φορές, νιώθουμε...πότε; όταν τυχόν κάποιος ξένος θίξει κάποιο από τα θέματα στην Ελλάδα είτε κατεβάζουμε το κεφάλι κάτω και αλλάζουμε θέμα είτε κάνουμε σπασμωδική επίθεση καμιά φορά αναφέροντας ιστορίες για αρχαία Ελλάδα και αρχαίο πολιτισμό είτε, το πιο σύνηθες, διακωμωδούμε οι ίδιοι την κατάσταση.... αυτό δεν είναι προσπάθεια απενοχοποίησής μας;;
Κι όσο για τους αστυνομικούς, εφοριακούς, λιμενικούς κλπ ξέρεις πολύ καλά πόσο φροντίζουν αυτοί που είναι και η δουλειά τους.... όταν λοιπόν πολλοί από αυτούς δεν το κάνουν (με το αζημίωτο) είναι όντως μεγάλη η απαίτησή μου να το κάνουν όλοι οι υπόλοιποι...Το θέμα, για το αν μας αγγίζει η παγκόσμια οικονομική κρίση, το έχουμε κάνει καινούργιο....
Από την άλλη είναι πλέον σαφές ότι μας αγγίζει και μας παρααγγίζει, το θέμα αν μετά από αυτό το άγγιγμα (ή καρπαζιά, ό,τι προκύψει....) θα είμαστε καλύτεροι (και όχι απλά καλύτερα). -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν ήμουν, θα σε άφηνα έτσι;
Nα μην τον έκανες Υπουργό Δ.Τ?
Χα-λα-ρά.
-
Χα Χα Χα
Μου αρέσει που κάποιοι από εσάς μιλάνε για χαφιεδισμό (εγώ ειρωνικά το είπα να δω τι ψάρια θα πιάσει ), θα ήθελα να τους δω π.χ. να πουλάνε, να χτίζουν ή να αγοράζουν σπίτι και μέσα στα ζόρια τους να πρέπει να λαδώσουν και τον στρουμπουλό υπάλληλο της πολεοδομίας π.χ. να δούμε τι θα λένε τότε.
Από που και ως που, ρε, θεωρείται χαφιεδισμός η υποστήριξη του νόμιμου και του σωστού.
Αν δηλ. κάποιος άφηνε κάθε πρωί μια σακούλα σκατά στην πόρτα σας θα θεωρούσατε χαφιεδισμό να τον καταγγείλετε στην αστυνομία
Ο γιατρός που παίρνει 100€ την επίσκεψη και δεν κόβει απόδειξη είναι χαφιεδισμός να του την ζητήσεις; Αφού εκπίπτει από την εφορία σου ρε βλ@#$ την τσέπη σου κλέβει με την ανοχή σου!
Γι'αυτό αυτός έχει cayenne και εσύ fiat και αυτό θα σου το πάρει και η τράπεζα γιατί δεν έχεις να πληρώσεις τις δόσεις!!!!
Αλλά να καταδώσεις τον γιατρό είναι χαφιεδισμός Ναιιιιιιι Ναιιιιι όχι μόνο το fiat αλλά και τα σώβρακα αξίζει να σου πάρουν
Μπράβο, μπράβο, νοοτροπία οι νεοέλληνες .... -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Χα Χα Χα
Μου αρέσει που κάποιοι από εσάς μιλάνε για χαφιεδισμό (εγώ ειρωνικά το είπα να δω τι ψάρια θα πιάσει ), θα ήθελα να τους δω π.χ. να πουλάνε, να χτίζουν ή να αγοράζουν σπίτι και μέσα στα ζόρια τους να πρέπει να λαδώσουν και τον στρουμπουλό υπάλληλο της πολεοδομίας π.χ. να δούμε τι θα λένε τότε.
Από που και ως που, ρε, θεωρείται χαφιεδισμός η υποστήριξη του νόμιμου και του σωστού.
Αν δηλ. κάποιος άφηνε κάθε πρωί μια σακούλα σκατά στην πόρτα σας θα θεωρούσατε χαφιεδισμό να τον καταγγείλετε στην αστυνομία
Ο γιατρός που παίρνει 100€ την επίσκεψη και δεν κόβει απόδειξη είναι χαφιεδισμός να του την ζητήσεις; Αφού εκπίπτει από την εφορία σου ρε βλ@#$ την τσέπη σου κλέβει με την ανοχή σου!
Γι'αυτό αυτός έχει cayenne και εσύ fiat και αυτό θα σου το πάρει και η τράπεζα γιατί δεν έχεις να πληρώσεις τις δόσεις!!!!
Αλλά να καταδώσεις τον γιατρό είναι χαφιεδισμός Ναιιιιιιι Ναιιιιι όχι μόνο το fiat αλλά και τα σώβρακα αξίζει να σου πάρουν
Μπράβο, μπράβο, νοοτροπία οι νεοέλληνες ....Δεν έχεις κι άδικο πατριώτ'
-
Τελικά χαφιέδες πρέπει να γίνονται οι άνθρωποι που δεν έχουν το αυτονόητο κοινωνικό κριτήριο, ώστε να μην μπερδεύουν την καταγγελία με το χαφιεδισμό.
[αυτό φυσικά δεν έχει σκοπό να προσβάλλει κανέναν -αν και με αυτά που γράφονται μάλλον πως δεν προσβλήθηκε και κανείς - αλλά να τονίσει το παρακάτω:]i.e.
Δεν μπορεί να μην είναι αυτονόητη η διαφορά του :
-κάνω αναφορά με σκοπό την 'προστασία'
-κάνω αναφορά με υστεροβουλία
Χαφιεδισμός είναι μόνο ένα από τα δύο, και η άρνησή του δεν συνεπάγεται την παθητικότητα και τη συνενοχή.Όπως επίσης δεν μπορεί να μην είναι αυτονόητος ο κίνδυνος του πως στηρίζοντας το πρώτο μπορεί να εκκολαφθεί το δεύτερο.
Κρίμα Είναι λυπηρή η εκμηδένιση των κοινωνικών κριτηρίων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επίσης μπορεί να φτιάξεις ένα κόμμα και να μπεις στη Βουλή. Δεν μπορεί, τόσο σωστά που τα λες όλα, θα έχεις μεγάλο ρεύμα.
Αυτο επειδη το εχω ακουσει αρκετες φορες, πραγματικα ειναι τουλαχιστον αστειο
Λες και αν φτιαξει ενα κομμα και τα λεει σωστα, θα παρει τις ψηφους που θα αξιζε, μιας και τα ΜΜΕ που προωθουν τα κομματα δεν ειναι καθολου κατευθυνομενα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;