-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Aυτή την ιστορία με τους τύπους που δουλεύουν με φασόν την έχω δει σε έπιπλα. Αγοράζει ο τύπος ντουλάπες από το εργοστάσιο σε κομμάτια και τις τοποθετεί κατ' οίκον. Σοβαρός μάστορας...
Ασχετοσύνη, καταναλωτικά γούστα των πελατών ή τεμπελιά;Σωστά, θα έπρεπε να πάρει το τσεκούρι και να πάει στο δάσος να κόψει δένδρα, να τα κόψει φέτες να τα πλανάρει ...... μπλα μπλα .... και να τα κάνει ντουλάπα
Μου έλεγε ο συνάδελφος που δούλεψε στην Αφρική ότι πας στον ξυλουργό με τις φωτογραφίες των επίπλων που θες, μετα πάς μαζί του στο δάσος και διαλέγεις τα δέντρα και σε μιά βδομαδούλα τα έχεις έτοιμα
Κόστος περίπου 100$ για έναν μικρό νοικοκυριό, αφού σκεφτόταν να βρεί κοντέινερ να τα στείλει απο κάτω.
Και τα δικά μας έπιπλα στο σπίτι σε ξυλουργό τα φτιάξαμε, κλέβοντας ιδέες απο φίρμες, με δικές μας πινελιές.
Δουλειά απίστευτη, και τιμές κατα τι καλύτερες, αλλά και το ξύλο (καρυδιά πχ στην κουζίνα) καμία σχέση με αυτά που δίναν έτοιμα -
Μάνο, αυτό που λες οφείλεται στην προσπάθεια μείωσης του κόστους.
Ο επαγγελματίας προσπαθεί να τυποποιήσει, όσο μπορεί, την δουλειά του.
Γιατί, αν τα κατασκεύαζε από την αρχή, κανείς δεν θα δεχόταν να πληρωσει το κόστος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα περί κατσίκας θα ήθελα να μου τα μεταφράσει κάποιος.
Λαική παροιμία, γνωστή σε ανθρώπους που έχουν την ελλάχιστη γνώση από μαστοροδουλειές( ) και
και υπονοεί πως κάποιος που έπιασε ένα γαλλικό και ξεβίδωσε μια βίδα νομίζει πως έγινε μάστορας, αλλα στην πραγματικότητα είναι τόσο μάστορας όσο ο κώλος της κατσίκας που βγάζει στρογγυλά κουραδάκιαΞέρεις τι σημαίνει 'μάστορας';
Οχι, για πέ για πέ
-
Στο παράδειγμα των ντουλαπιών, υπάρχουν οι παλιοί μάστορες που σου φτιάχνουν Ο,ΤΙ τους ζητήσεις ΟΠΩΣ τους το ζητήσεις κι εκείνοι που παίρνουν έτοιμα κομμάτια και προσπαθούν να στα ταιριάξουν στο χώρο σου.
Σίγουρα οι πρώτοι είναι πιο ακριβοί, αλλά όχι πάντα.Για ντουλάπια κουζίνας για παράδειγμα, διάφοροι κουζινάδες μου ζητούσαν 4-6000 για κάτι όχι ιδιαίτερα ποιοτικό (MDF). Μάστορας-μαραγκός γνωστός μου πήρε 3000 (ΟΚ, εξαίρεση, φιλική τιμή κλπ), μου το έφτιαξε ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ και με καπλαμά καρυδιάς. Αυτός λοιπόν, για τα δικά μου ερασιτεχνικά μέτρα, είναι ΜΑΣΤΟΡΑΣ.
Οι άλλοι είναι τοποθετητές, μεταπράτες, έμποροι, κάτι τέτοιο. Αν βέβαια φτιάχνουν και από τα άλλα, πάσο.Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και τα δικά μας έπιπλα στο σπίτι σε ξυλουργό τα φτιάξαμε, κλέβοντας ιδέες απο φίρμες, με δικές μας πινελιές.
Δουλειά απίστευτη, και τιμές κατα τι καλύτερες, αλλά και το ξύλο (καρυδιά πχ στην κουζίνα) καμία σχέση με αυτά που δίναν έτοιμαΟμοίως, την κρεβατοκάμαρά μου την έφτιαξε μαραγκός στον Ασπρόπυργο κατ' εικόνα και ομοίωση με μοντέλο ακριβής φίρμας, αλλά σχεδόν στη μισή τιμή (όπως είδα τυχαία αργότερα στη βιτρίνα της φίρμας).
-
αν υπάρχει ένα πράγμα που με συφιλιάζει πολύ είναι αυτό που περιγράφεται παραπάνω
και δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο σε έπιπλα
μην αναρωτιέστε λοιπόν για τα προβλήματα της οικονομίας ή γιατί δεν παράγουμε τίποτα της προκοπής
-
Εντελώς εγκυκλοπαιδικά, ο καπλαμάς είναι το υλικό που ντύνει το υλικό κατασκευής, ουσιαστικά μια φλείδα ξύλου. Μπορεί να ντύνει φθηνότερο ξύλο, mdf, κοντρα-πλακέ η χαλβά μακεδονικό. Άρα δεν είσαι πλήρως κατατοπισμένος για την ποιότητα των ντουλαπιών σου.
-
Το γνωρίζω. Αλλά εγώ ακουμπάω και βλέπω το απέξω (που είναι ξύλο, έστω και λεπτό). Το από μέσα, ε, δεν είναι και χαρτόνι. 4 χρόνια τώρα πάντως κρατάει μια χαρά (ούτε έσπασε, ούτε φούσκωσε από τους υδρατμούς και την υγρασία, ούτε ξέφτισε).
-
Επίσης εντελώς εγκυκλοπαιδικά, αυτοί που νομίζουν πως τα πορτάκια στα έπιπλα κουζίνας τους τα έφτιαξε ο μαραγκός τους που δεν έχει ούτε ένα κομπρεσσέρ στο ξυλουργείο του , ενώ στην πραγματικότητα τους τα έφτιαξε(ευτυχώς) το εργοστάσιο στον ασπρόπυργο είναι χιλιάδες
-
Βάρβαρε και άπιστε, τα έβλεπα στο εργαστήρι του όταν πέρναγα για να του δώσω οδηγίες για διάφορες λεπτομέρειες.
Edit: να συμπληρώσω ότι ένα πράγμα ψιλοχάλασε: ο πάγκος, που φούσκωσε από τα νερά σε ένα σημείο, και ήταν φυσικά βιομηχανοποιημένος.
-
Παρατηρω τον τελευταιο καιρο (μετα την κριση) οτι οι προσφορες που ερχονται ειναι ,κατα πολυ χαμηλοτερες για τα ιδια ακριβως πραγματα η ιδιες εργασιες .Σε μερικες περιπτωσεις εχουμε μεχρι κ 50% .Εκει που γινεται σφαγη ειναι στο επιπλο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βάρβαρε και άπιστε, τα έβλεπα στο εργαστήρι του όταν πέρναγα για να του δώσω οδηγίες για διάφορες λεπτομέρειες.Edit: να συμπληρώσω ότι ένα πράγμα ψιλοχάλασε: ο πάγκος, που φούσκωσε από τα νερά σε ένα σημείο, και ήταν φυσικά βιομηχανοποιημένος.
Την επόμενη φορά να αγοράσεις χειροποίητο
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Οι δημόσιοι δεν τρώνε τσίχλες για να έχεις εσύ λεφτά να πληρώνεις αυτούς που 'άμα γουστάρεις τους πληρώνεις' ;Τι σημασία έχει αν τρώνε τσίχλες? Εγώ θέλω να με πληρώνουν, κι ας μη φάνε ποτέ.
Τόσο δύσκολο είναι? -
Κοιτα Πανοςςςςςςς. Τις τσιχλες δεν τις τρως. Τις μασας και μετα τις φτυνεις. Αν τις τρως, μετα κολλαει το κωλαντερο και εχεις μια δυσκοιλιοτητα ασταναπαν. Αποκτας νευρα και μπαινεις στα φορα και λες οτι σου κατεβει. Ασε δραμα η κατασταση. Γιαυτο θυμομαστε. Την τσιχλα τη φτυνουμε.
-
Δεν πρέπει να έχω δει πιο εγκάθετο φόρουμ.
-
greo, μιλάς σαν παθών ε; Φαίνεται...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Οι δημόσιοι δεν τρώνε τσίχλες για να έχεις εσύ λεφτά να πληρώνεις αυτούς που 'άμα γουστάρεις τους πληρώνεις' ;
Τι σημασία έχει αν τρώνε τσίχλες? Εγώ θέλω να με πληρώνουν, κι ας μη φάνε ποτέ.
Τόσο δύσκολο είναι?Ρε φίλε, δημοκρατία έχουμε, διεκδίκησε το. Εγώ δεν θα φάω την υπόλοιπη ζωή μου για να σε πείσω πως χρειάζεσαι δημόσιο σκουπιδιάρη και δημόσια περίθαλψη.
-
greo, μιλάς σαν παθών ε; Φαίνεται...Ναι, ασε τραγικη κατασταση. Ηταν απο τις παλιές, τις Στιμορολ. Για ενα μηνα οταν ηθελα να κλασω εκανε ο κωλος μου τσιχλοφουσκες. Μετα σκαει η φουσκα και γεμιζουν τα κωλομέρια τσιχλες και δεν μπορεις να σηκωθεις απο την καρεκλα. Ζορι σε λεω...
-
tasosdev, δημοκρατία θα είχαμε αν ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα είχε τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα με τον αντίστοιχο υπάλληλο του δημοσίου τομέα.
Αυτό είναι που με ενοχλεί και αυτό σχολιάζω. -
tasosdev, δημοκρατία θα είχαμε αν ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα είχε τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα με τον αντίστοιχο υπάλληλο του δημοσίου τομέα.
Αυτό είναι που με ενοχλεί και αυτό σχολιάζω.Να τα διεκδικήσει για να τα έχει
-
Τα δικαιωματα ειναι ίδια. Το οτι δεν εφαρμοζονται το ιδιο εχει να κανει με το πως αντιλαμβανονται την αστική δημοκρατία, οι πλέον ευνοημένοι του συστήματος, δηλαδή οι εργοδότες.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;