-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
4.Ο κιμι ειναι για να πηγαινει για καμια σαουνα και βοτκα!(δεν γουσταρεις να τρεχεις μια?δεν γουσταρουμε 10)Δεν πιστευω με την καμια οτι βαριεται μια δυο η χιλιες δεκαδυο να τρεχει,αυτα ειναι για λαϊκη καταναλωση.Απλα εχει προβληματα προσαρμογης οταν μπαινουν στη μεση τεχνικα προβληματα με τα οποια δεν ασχολειται ιδιαιτερως μιας και ειναι ολιγον σταρχιδιστης. Αλλη εξηγηση αδυνατω να δωσω.Ο τακης ειπε σε καποια στιγμη στη μεταδοση μια μεγαλη κουβεντα για μενα.Η ανανεωση του συμβολαιου του σιγουρα δεν ειναι τυχαια,οι ανθρωποι της φερραρι πιστευουν οτι του χρονου θα καταφερουν να στησουν ενα μονοθεσιο που δεν θα προκαλει αυτα τα προβληματα στον κιμι.Και αποδεδειγμενα εχει την ταχυτητα να κανει παπαδες,δεν το ξεχνας αυτο,οπως δεν το ξεχασε ουτε ο αλονσο που με τη ρενω τους ξεφτυλιζει εδω και 2 βδομαδες.Αν δεν τους βγει στη φερραρι,οκ δεν τους βγηκε.
Οσο για την ευνοια κι εγω νομιζω οτι η ποινη ειναι τραβηγμενη.Δεν γινονταν αυτα επι σουμαχερ μηπως;Δεν τα εκανε και ο ιδιος που τον λατρεψαμε;Αγωνας ειναι και σιγουρα θα βουτηξει ο αλλος στα φρενα.Εσυ τι κανεις ομως;Σαφως και αφου τον βλεπεις να μπλοκαρει τοσο βιαια περιμενεις και ανοιγεσαι πισω του (οδηγος δεν ειμαι αλλα αυτο μου φαινεται απολυτα ορθολογικο).Οντας παγκοσμιος πρωταθλητης με τα προσοντα του κιμι και την εμπειρια του απλα δεν καθεσαι να σε παρει η μπαλα.Το θεμα ειναι οτι αυτα τα λαθη εχουν γινει συνηθεια φετος για τον κιμι,δυστυχως. -
Ο χρήστης spirosR έγραψε:
..mono pou o massa eprepe na faei alli mia poini 25 deyterolepton giati prosperase ton webber mpainontas sto pit lane pentakathara ....gargara perase ayto ....εχει ξαναγινει στο παρελθον με προταγωνιστη παλι τον Webber...και δεν ειχε ακουστει κιχ...
-
Incident with cars 0 and 13 under investigation because ήταν αγυάλιστα
να δωθεί και πρωτάθλημα καλύτερου αγωνοδίκη στο τέλος της σεζόν
Εκεί στη φερράρι ας ψάξουν κάνα τοίχο να χτυπήσουν τα κεφάλια τους. Παρακαλάει η ΜακΛάρεν να πάρουμε πρωτάθλημα και δεν το θέλουμε Και ας βρουν επιτέλους τι φταίει και ο Κίμι εναλάσσεται μεταξύ μετριότητας και κορυφής.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
..mono pou o massa eprepe na faei alli mia poini 25 deyterolepton giati prosperase ton webber mpainontas sto pit lane pentakathara ....gargara perase ayto ....
εχει ξαναγινει στο παρελθον με προταγωνιστη παλι τον Webber...και δεν ειχε ακουστει κιχ...
http://www.youtube.com/watch?v=HSgeHAIniu4' target='_blank' target='_blank
Τελικά νομίζω ότι τα πρωταθλήματα και φέτος στην F1 είναι προ-καθορισμενα.Αλλο ένα πέτσινο για την Ferrari, που αν το χάσει και αυτό τότε πρέπει να μιλάμε για ανικανότητα..
-
Καλά τι λέτε τώρα. Αν δε βγαίναν τόσα αμάξια εκτός πίστας θα έμεναν μέσα στον αγώνα 10 μονοθέσια για τον υπόλοιπο.
Αν είναι απο δω και πέρα ο 10ος να παίρνει την εσωτερική και στην πρώτη στροφή να πάει ίσια βγάζοντας καπνούς.
Οπαδοί της ΜακΛάρεν δε χρειάζεται να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τόσων ανθρώπων συνεχώς. Ο Σουμάχερ έκανε τις ιστορίες του και έτρωγε τις ποινές του. Όποιος κάνει ιστορία τρώει ποινή. Σε κάθε ποινή έχουμε ιστορίες ήταν δεν ήταν. Εμένα όλες σωστές μου φαίνονται πάντως.
-
Να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου, κάνοντας μια υπόθεση όμως πρώτα...
-Αν η 'καταπληκτική' κίνηση του Hamilton δημιουργούσε ένα ωραίο τουρλουμπούκι στην εκκίνηση, με τα μισά μονοθέσια για βρούβες, θα μας άρεσε;
Είναι δυνατόν ν'ανεχόμαστε τα τσαμπουκαλίκια ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ, επειδή είδε μπροστά πως υπάρχει χώρος διαφυγής, οπότε 'δεν τρέχει μία' ,* δεν θα φρενάρω θα κωλώσουν οι άλλες αδερφές κι εγώ θα είμαι πρώτος, δεν επιτρέπω σε κανέναν άλλο αυτή τη θέση...*Δηλαδή, πιστεύετε πως θα έκανε αυτό το πράγμα, αν μπροστά του ήταν αμμοπαγίδα; Ό,τι ακριβώς έγινε και στο Βέλγιο δηλαδή... Δεν έχω πρόβλημα με τη βούτα στα φρένα, δεν έχω πρόβλημα με την επιθετικότητα στο προσπέρασμα (με την φουστιά όμως, να στέλνω τον άλλο έξω από την γραμμή (Hamilton ), έχω γιατί δεν δείχνει και πολλά @@ κατ' εμέ...), αλλά να τα κάνεις αυτά όταν υπάρχει χώρος, όχι όταν γύρω σου υπάρχουν άλλα 21 μονοθέσια και πρέπει να προσέχουν ποια ΜΑΛΑΚΙΑ θα κάνει πάλι ο Hamilton!
Δεν το καταλαβαίνετε; Αν έχει τα @@ , ας περάσει 1-2 στροφές πιο μετά, χωρίς να βάζει το κεφάλι των υπολοίπων σε κίνδυνο, δεν γίνεται ΟΛΟΙ να εξαρτώνται από τις κάβλες του Lewis!
-Μπράβο και τον Kovalainen, που δείχνει πως παίρνει ταχύτατα τα μαθήματα κωλοπαιδαρισμού από τον Lewis. Θα κάνουν ένα υπέροχο δίδυμο. Εύγε.
-Ο Μassa αντέδρασε σαν κλασικός...Massa: δεν κράτησε την ψυχραιμία του και ανταπέδωσε στον Lewis τα δέοντα... Κακώς και πολύ σωστά τιμωρήθηκε. Αλλά αν κάποιος έπρεπε να πάρει μεγαλύτερη ποινή από τους δύο (που δεν έπρεπε κατ' εμέ...), θα ήταν ο Lewis, αφού εξαιτίας του κινδύνεψαν πολλοί και πολύ περισσότερο. Μπορεί να μην έγινε σήμερα κάτι τραγικό (απλά καταστράφηκε ο αγώνας της Ferrari ... ), αλλά αν συνεχίσει στο ίδιο βιολί, μπορεί και να γίνει. Οπωσδήποτε πρέπει να ηρεμήσει, γιατί εγώ F1 δεν βλέπω γιατί χύνεται...αίμα! Όσοι θέλουν τέτοιο θέαμα, να πάνε να δουν Nascar να γουστάρουν και να πιουν και μερικές Miller από μένα.-Κακώς δόθηκε η ποινή στον Bourdais από όσο είδα. Δεν έκανε κάτι τραγικό, ο Massa πάνω στην φούρια του το παράκανε.
-Κακώς δεν δόθηκε ποινή στον Massa για το πάτημα της γραμμής των pit-stop. Πολύ επικίνδυνη κίνηση, ουσιαστικά κίνηση απελπισίας, αφού δεν γινόταν να περάσει αλλού, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Μάλλον τον λυπήθηκαν ακόμη και οι αγωνοδίκες, αφού κι αυτοί μάλλον θα έβαλαν τον εαυτό τους να τρέχει στην ίδια πίστα με τον Hamilton και τους ...έλουσε κρύος ιδρώτας!Και τέλος μια δικαιολογία όχι ικανή, αλλά που ίσως εξηγεί κάποια πράγματα , στο γιατί ο Massa αντέδρασε έτσι: αν εσάς σας έπιανε κάποιος επανειλημμένα τον κ λο, κάποια στιγμή δεν θ'αντέχατε, θα σταματούσατε να είστε ψύχραιμοι, και θα του ρίχνατε ένα μπουκέτο μπας και σας αφήσει ήσυχους. Νομίζω σήμερα ο Massa είπε στον Lewis με τον τρόπο του, να σταματήσει να το κάνει, γιατί θα τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.
Τέλος, λίγα λόγια και καλά για τους υπόλοιπους και πραγματικά θετικούς πρωταγωνιστές:
-Alonso, ό,τι και να πεις είναι λίγο. Μακράν ό,τι καλύτερο μέσα στο grid. Κι αυτή τη φορά χωρίς γκαστονιές, στα ίσια.
-Raikkonen, δεν είναι εμφάνιση πρωταθλητή αυτή, τουλάχιστον ήταν πιο μυαλωμένος από άλλες φορές. Καλά έκανε και δεν ρισκάρησε στην εκκίνηση με τον λακαμά που έχει μπλέξει: το κέφι του κάνει, δεν είναι στην F1 για να σκοτωθεί. Η απόδοσή του πάντως έχει τρελά σκαμπανεβάσματα και εντός του αγώνα.
-Kubica, εξαιρετικός, ήρεμη δύναμη και απόλυτα αξιοπρεπής ακόμη κι όταν είναι υπό πίεση. Δείτε πως συμπεριφέρθηκε όταν προσπαθούσε να τον προσπεράσει ο Raikkonen. Φανταστείτε μόνον να ήταν κάνας Hamilton στη θέση του!-Piquet, δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει τόσο θάψιμο. Βρίσκω πως είναι πολύ καλός και μάλιστα είναι ικανότατος να παίρνει αποτελέσματα. Ελπίζω η Renault να κρατήσει το ίδιο δίδυμο.
-
Κοιτα μπορουν να τρεχουν τα 2 μονοθεσια της φεραρι μονα τους στην πιστα να γραφουν χρονο για να μην τα ενοχλουμε τα παιδια! Και μετα τρεχουν ολοι οι αλλοι μαζι!
Κανει ''τσαμπουκα'' ο λουις ειναι κωλωπαιδαρας,αραπης,τσογλανι κτλ
κανει χειροτερα ο μασα και αυτοματως γινεται προστατης των αδικημενων,δον κιχωτης,ζορο κτλ νταξει φεραρι ειστε αλλα basta!!! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Incident with cars 0 and 13 under investigation because ήταν αγυάλιστα -
Εμ έτσι είναι. Σε κάθε πίστα το ίδιο γίνεται. Στη Μόντσα τον καημένο τον Βέμπερ (νομίζω) πήγε να τον σκοτώσει.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Κοιτα μπορουν να τρεχουν τα 2 μονοθεσια της φεραρι μονα τους στην πιστα να γραφουν χρονο για να μην τα ενοχλουμε τα παιδια! Και μετα τρεχουν ολοι οι αλλοι μαζι!Κανει ''τσαμπουκα'' ο λουις ειναι κωλωπαιδαρας,αραπης,τσογλανι κτλ
κανει χειροτερα ο μασα και αυτοματως γινεται προστατης των αδικημενων,δον κιχωτης,ζορο κτλ νταξει φεραρι ειστε αλλα basta!!!Αν απαντάς σε μένα, μάλλον δεν διαβάζεις σωστά...
Την πρώτη φορά που θα κάνει ΠΡΩΤΟΣ ο Massa κάτι στον Lewis, θα είναι κωλοπαιδαράς.. Αλλά πώς γίνεται και ΚΑΘΕ φορά, την φουστιά την κάνει πρώτος ο Lewis; Δεν σε προβληματίζει καθόλου;Νομίζεις πως με νοιάζει αν θα πάρει ο Massa το πρωτάθλημα; ΚΑΘΟΛΟΥ!
Αλλά δεν γίνεται να μην πω αυτό που βλέπω!Είπα κιόλας πως ο Massa σωστά κατ' εμέ τιμωρήθηκε και πως χωρίς να έχω απόλυτη γνώση των κανονισμών, έπρεπε να τιμωρηθεί επιπλέον για την προσπέραση στον Webber! Τι άλλο θέλεις να πω δηλαδή;
Αλλά μπροστά στον Hamilton, o Massa ακόμη βυζαίνει το γάλα της μάνας του, ο Hamilton, πραγματικά δείχνει να συμπεριφέρεται σαν να του ...χρωστάνε όλοι!
-
eno otan o hamilton kseftilise ton raikkonen prin 2 agones kai den ton akoumpise kan , oloi ourliazete ... kai egkrinete ayto to xtipima ...na tous xaireste tous 2 vathmous ....Στο Spa;
Εντάξει, αν είναι να κόβει σικέιν γιατί δε γουστάρει να φρενάρει τότε πάσσο...
Έχει γεμίσει αδερφές το grid που αφήνουν το Hamilton να οδηγεί όπως γουστάρει...Δεν είναι τυχαίο που κατηγορείται για επικίνδυνες φάσεις...
_
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Καλά τι λέτε τώρα. Αν δε βγαίναν τόσα αμάξια εκτός πίστας θα έμεναν μέσα στον αγώνα 10 μονοθέσια για τον υπόλοιπο.Αν είναι απο δω και πέρα ο 10ος να παίρνει την εσωτερική και στην πρώτη στροφή να πάει ίσια βγάζοντας καπνούς.
Οπαδοί της ΜακΛάρεν δε χρειάζεται να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τόσων ανθρώπων συνεχώς. Ο Σουμάχερ έκανε τις ιστορίες του και έτρωγε τις ποινές του. Όποιος κάνει ιστορία τρώει ποινή. Σε κάθε ποινή έχουμε ιστορίες ήταν δεν ήταν. Εμένα όλες σωστές μου φαίνονται πάντως.
Κατά αρχάς δεν είμαι οπαδός τις McLaren, αλλά της Citroen και προερχόμενος από έναν χώρο που είναι σαφώς πιο ελκυστικός, καθαρός, και ανταγωνιστικός αυτός του WRC.
Αλλά κρίνοντας σαν απλός θεατής που ασχολείται με τον χώρο..δεν μπορείς να μην σχολιάσεις 2-3 πράγματα. Και δεν μιλάμε για την εκκίνηση που σαφώς έγιναν όσα έγιναν, και κάλος επιβληθήκαν τα προβλεπόμενα, αλλά για τα άλλα 2 συμβάντα, την έξοδο του Massa από τα pit, και ότι προσπέρασε τον webber από τόσο αντικανονικό σημείο που βγάζει μάτια. Ήμαρτον βρε παιδιά, προσβάλουν την νοημοσύνη μας σαν φιλάθλους !! -
IMHO.
Αν ο αγώνας αυτός είχε γίνει πριν 15 χρόνια κανείς μα κανείς δεν θα μιλούσε για ποινές.
Σήμερα με βάση το επίπεδο ανοχής των κριτών.
- LH. Καλώς πήρε τη ποινή αν και αυστηρή.
- FM. Καλώς πήρε τη ποινή.
- Τιμωρήθηκε καθώς βγαίνοντας από το pit-lane δεν έδωσε χώρο στο επερχόμενο μονοθέσιο. Κακώς Τιμωρήθηκε κατ' εμέ. Από την ανάλυση της τηλεμετρίας και της on-board είναι άγνωστο το κατά πόσον άφησε ή όχι χώρο ή αν ακούμπησε τον FM. Αν ενώ είχε χώρο απλά ακούμπησε όσο έπρεπε τον FM τότε καλώς τιμωρήθηκε.
- FM. Are you serious????? Τίποτα απολύτως.
Ααα να θυμήσω και κάτι. Πέρυσι στο Fuji οι κριτές είχαν γουχαριστεί καθώς θεωρήθηκε ότι κοιμόντουσαν. Φέτος απλά επέδειξαν μεγαλύτερο ζήλο. Φέτος δεν άφησαν πρακτικά καμία φάση που ελήφθη πλεονέκτημα ή χάθηκε ατιμώρητη.
Πως θα έπρεπε να ήταν.
- Ούτε να το συζητάμε.
- Ομοίως καμία ποινή καθώς ήταν Racing incident. O Λούης δεν άφησε χώρο στον Βραζιλιάνο. Το χτύπημα ήταν αναπόφευκτο. Απόψεις για πιο σοβαρές ποινές δεν έχουν λογική.
- Ούτε να το συζητάμε.
- Πάμε καλά????
Κάπου ακούστηκε ότι ο Ορέστης Μακρής δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα του ημίαιμου. Πίσω ακριβώς βρισκόταν ο Kova που πρακτικά δεν επέτρεψε στον KR να στρίψει πια (εκτός και αν ο Ορέστης ήθελε να εμβολίσει τον συμπατριώτη του). Υπό το σκεπτικό αυτό υπήρξε και η τιμωρία (ΙΜΗΟ) του Ημίαιμου. Ο χειρισμός του οδήγησε άλλους οδηγούς να χάσουν το πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει με την καλή τους εκκίνηση.
-
Λέτε, λέτε, λέτε για κόκκινα γυαλιά κλπ...απορώ ρε γμτ με μερικούς!
Δηλαδή θα ήταν πιο σωστό να μην έδιναν ποινή στον Χάμιλτον και black flag στον Μάσσα? Δηλαδή ο Μάσσα τι έπρεπε να κάνει...να αφήσει την αυτού μεγαλειότης να περάσει?? ΟΚ έκανε λάθος ο Μάσσα που τον χτύπησε και έφαγε ποινή...αλλά ο Χάμιλτον δεν έδωσε χώρο όπως δε δίνει ΠΟΤΕ! Με το που έστριψε έκλεισε απότομα τη τροχιά του. Από την άλλη ο Χάμιλτον που έκοψε τη πρώτη στροφή και πήγε ευθεία, ήταν καλό? Σωστό? Θεμιτό?
Έφαγαν και οι δύο τη ποινή τους και τέλος!
Bourdais:
http://www.youtube.com/watch?v=7dKvZE0iuU8' target='_blank' target='_blankΓιατί να φάει ποινή ο Μάσσα? Δίπλα του ήταν ο Μάσσα και τον 'πέταξε'!
Προσπέραση σε Webber. Αντικειμενικά θα μπορούσε ο Μάσσα να πάει από αριστερά να περάσει...αλλά νομίζω ότι η ποινή της γραμμής των πιτ αφορά μόνο αυτούς που βγαίνουν από τα πιτ. Κατα τ'άλλα και η έξοδος των πιτ, πίστα είναι, έτσι δεν είναι?! Αν δεν είναι έτσι ας βάλουν έναν τοίχο εκεί.
-
Ο χρήστης S.Loeb έγραψε:
Κατά αρχάς δεν είμαι οπαδός τις McLaren, αλλά της Citroen και προερχόμενος από έναν χώρο που είναι σαφώς πιο ελκυστικός, καθαρός, και ανταγωνιστικός αυτός του WRC.
α ναι ...δεν υπάρχουν εκεί team orders από τον επικεφαλή της Ford?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Bourdais:
http://www.youtube.com/watch?v=7dKvZE0iuU8' target='_blank' target='_blank' target='_blankΓιατί να φάει ποινή ο Μάσσα? Δίπλα του ήταν ο Μάσσα και τον 'πέταξε'!
Έ όχι και να φάει ποινή εδώ ο Massa! Απλά δεν ξέρω γιατί πρέπει να φάει ο Bourdais, αφού είχε την εσωτερική...
Προσπέραση σε Webber. Αντικειμενικά θα μπορούσε ο Μάσσα να πάει από αριστερά να περάσει...αλλά νομίζω ότι η ποινή της γραμμής των πιτ αφορά μόνο αυτούς που βγαίνουν από τα πιτ. Κατα τ'άλλα και η έξοδος των πιτ, πίστα είναι, έτσι δεν είναι?! Αν δεν είναι έτσι ας βάλουν έναν τοίχο εκεί.
Εδώ μάλλον έχεις δίκιο! Άρα σωστά και δεν δόθηκε ποινή στον Massa εδώ, δεν το είχα σκεφτεί έτσι!
-
Ο χρήστης S.Loeb έγραψε:
Καλά τι λέτε τώρα. Αν δε βγαίναν τόσα αμάξια εκτός πίστας θα έμεναν μέσα στον αγώνα 10 μονοθέσια για τον υπόλοιπο.
Αν είναι απο δω και πέρα ο 10ος να παίρνει την εσωτερική και στην πρώτη στροφή να πάει ίσια βγάζοντας καπνούς.
Αλλά κρίνοντας σαν απλός θεατής που ασχολείται με τον χώρο..δεν μπορείς να μην σχολιάσεις 2-3 πράγματα. Και δεν μιλάμε για την εκκίνηση που σαφώς έγιναν όσα έγιναν, και κάλος επιβληθήκαν τα προβλεπόμενα, αλλά για τα άλλα 2 συμβάντα, την έξοδο του Massa από τα pit, και ότι προσπέρασε τον webber από τόσο αντικανονικό σημείο που βγάζει μάτια. Ήμαρτον βρε παιδιά, προσβάλουν την νοημοσύνη μας σαν φιλάθλους !!kai go file latris tou WRC eimai ... mexri propersi stin F1 evlepes prosperasma mono sta pits ...kai exei erthei ena palikaraki pou legete Hamilton pou prosferei theama kai exoun fagothei na ton fane oloi ...piso apo ayta krivontai vevaia ratsistika apothimena ...tous xalaei pou einai mayros to paidi kai tha einai aksios protathlitis fetos ...pou kai persi to aksize ...
-
Αλλά κρίνοντας σαν απλός θεατής που ασχολείται με τον χώρο..δεν μπορείς να μην σχολιάσεις 2-3 πράγματα. Και δεν μιλάμε για την εκκίνηση που σαφώς έγιναν όσα έγιναν, και κάλος επιβληθήκαν τα προβλεπόμενα, αλλά για τα άλλα 2 συμβάντα, την έξοδο του Massa από τα pit, και ότι προσπέρασε τον webber από τόσο αντικανονικό σημείο που βγάζει μάτια. Ήμαρτον βρε παιδιά, προσβάλουν την νοημοσύνη μας σαν φιλάθλους !!kai go file latris tou WRC eimai ... mexri propersi stin F1 evlepes prosperasma mono sta pits ...kai exei erthei ena palikaraki pou legete Hamilton pou prosferei theama kai exoun fagothei na ton fane oloi ...piso apo ayta krivontai vevaia ratsistika apothimena ...tous xalaei pou einai mayros to paidi kai tha einai aksios protathlitis fetos ...pou kai persi to aksize ...
Να δούμε τι θ'ακούσουμε ακόμη...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
E δε θα έλεγες τους πρώτους γύρους ακριβώς συγκεντρωμένους! Έχασε μόνος του τη θέση του από τον Hamilton, μετά τον εμβόλισε και έφαγε την ποινή. Από εκεί και μετά ήταν καλός, με μόνο 'αστεράκι' τα 7-8 χαμένα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση με τον BourdaisΑπολογισμός; +1 πόντος από τον ανταγωνιστή του
Απολογισμός αν ΔΕΝ έκανε λάθος στην αρχή; Σίγουρα περισσότερους + από τον ανταγωνιστή του, και φυσικά + το μπόνους ότι όλοι θα έκραζαν μόνο τον Hamilton για την α-λα Takuma Sato εκκίνηση.
Πολλά +++++ παίρνει ο FA.
Hellenic κάνεις το τεράστιο λάθος να θεωρείς ότι ο ρυθμός του Hamilton θα ήταν ίδιος αν δεν είχαν συγκρουστεί με τον Massa. Πρώτον κουβαλάει συνεχώς περισσότερα καύσιμα αφού μπαίνει στα πιτ και ανεφοδιάζεται από τον πρώτο γύρο, δεύτερον κάνει όλο τον αγώνα με δύο σετ λάστιχα και όχι με τρία (και είναι γνωστό ότι λιώνει τα ελαστικά του), τρίτον δεν ξέρουμε αν είχε κάποιο πρόβλημα το μονοθέσιο από τη σύγκρουση.
Και από τα δοκιμαστικά, και από τον ρυθμό στον πρώτο γύρο, και από την ταχύτητα της Ferrari σε σχέση με τους άλλους φαίνεται ότι δεν είχαν καλό γυρολόγιο και δεν υπήρχε περίπτωση ο Μassa να περάσει τον Hamilton αν δεν τον εμβόλιζε.Ο Hamilton κάνει και πάλι την ίδια βλακεία που κάνει συνέχεια. Όταν δεν κάνει καλή εκκίνηση, θέλει σώνει και καλά να ξαναπεράσει όσους τον πέρασαν στον πρώτο γύρο. Με τον κύριο αντιπαλό σου πίσω σου όταν κρίνεται το πρωτάθλημα δεν ρισκάρεις. Καλά να πάθει λοιπόν ότι και αν έπαθε.
Η κίνηση του Hamilton στην εκκίνηση είναι βλακώδης, είναι επιθετική είναι ότι άλλο θέλετε αλλά δεν έχει ποτέ ξανά τιμωρήθει σε αυτό το σύμπαν. Και έχει γίνει πολλές φορές.
Ο Massa κάνει πολύ καλό αγώνα. Χωρίς να έχει την απαιτούμενη ταχύτητα κερδίζει πόντους από τον αντίπαλό του. Μόλις τον περνάει o Lewis, τον εμβολίζει ξέροντας ότι το πολύ-πολύ να πάρει μία drive-through, ενώ τον άλλον τον τελειώνει. Αν τον άφηνε να φύγει άντε πιάσ΄τον μετά. Έξυπνη κίνηση.
Αφού καθάρισε τον αντίπαλό του, προσπαθεί μετά να μαζέψει όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορεί. Όταν χρειάζεται, είναι πολύ γρήγορος και καταφέρνει να φτάσει κοντά στην βαθμολογούμενη οχτάδα. Από εκει και μετά κάνει παπάδες.
Βλέπει τον Bourdais να βγαίνει μπροστά του ενώ αυτός πρέπει να ξανασταματήσει, δηλαδή καμιά ελπίδα να τον περάσει. Κι όμως αυτός βρίσκει τον τρόπο. Πέφτει πάνω του κάνοντας ένα τετακε και χάνει μόνο 5 δεύτερα. Ο Bourdais παιρνεί ποινή 25 δεύτερα και τον περνάει μετά τον αγώνα! Absolutely brilliant
Στη συνέχεια κάνει εκπληκτικούς γύρους. Καθαρίζει τον Heidfeld γρήγορα και φτάνει πίσω από τον Webber. Κλείνει ο Webber την εσωτερική και αυτός τον περνάει από την πιο εσωτερική!
Και τσιμπάει δύο βαθμουλάκια. ΑΞΙΟΣ.Συμβάν Alonso-Hamilton:
Δεν υπάρχει συμβάν. Ο Hamilton θέλει να πάρει πίσω τον γύρο που του έχει ρίξει ο Alonso (και καλά κάνει γιατί ποτέ δεν ξέρεις) και ο Alonso τον αφήνει (και καλά κάνει γιατί ποτέ δεν ξέρεις). Που το είδατε το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω.Συγχαρητήρια στον Massa για την μάχη του τίτλου. Η ικανότητα του να μαζεύει πόντους ΜΕΤΑ τους αγώνες θα μείνει παροιμιώδης. Πολλά χρόνια μπροστά ο άνθρωπας.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Λέτε, λέτε, λέτε για κόκκινα γυαλιά κλπ...απορώ ρε γμτ με μερικούς!Δηλαδή θα ήταν πιο σωστό να μην έδιναν ποινή στον Χάμιλτον και black flag στον Μάσσα? Δηλαδή ο Μάσσα τι έπρεπε να κάνει...να αφήσει την αυτού μεγαλειότης να περάσει?? ΟΚ έκανε λάθος ο Μάσσα που τον χτύπησε και έφαγε ποινή...αλλά ο Χάμιλτον δεν έδωσε χώρο όπως δε δίνει ΠΟΤΕ! Με το που έστριψε έκλεισε απότομα τη τροχιά του. Από την άλλη ο Χάμιλτον που έκοψε τη πρώτη στροφή και πήγε ευθεία, ήταν καλό? Σωστό? Θεμιτό?
Έφαγαν και οι δύο τη ποινή τους και τέλος!
Bourdais:
http://www.youtube.com/watch?v=7dKvZE0iuU8' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΓιατί να φάει ποινή ο Μάσσα? Δίπλα του ήταν ο Μάσσα και τον 'πέταξε'!
katigoreis ton hamilton pou to ekopse eytheia kai tha mporouse na prokalesei atyxima .....
an evgene apo ta pits kanenas kai ton emvolize omassa tha itan kala e? den einai epikinduno diladi kata ti gnomi sou??? eleos re fila....kanonismos einai oti den akoumpaei kanenas tin grammi ....
Eπίσημο thread: GP Ιαπωνίας 2008-Fuji