-
[off topic]Πριν πολλά πολλά χρόνια, ήμουν στο σχολικό και μιλούσα με μια φίλη μου... Σε κάποια φάση σκάει μύτη καινούριος μαθητής από trasnfer, με μια σακούλα πλαστική με τάπες και κάθεται πίσω στην γαλαρία. Μου πήρε λίγο καιρό για να επεξεργαστώ τι κρατούσε (είχα και την κοπελιά δίπλα), αλλά πήγα πίσω και του έχωσα τις τάπες στον κώλο, και αυτόν κάτω από το κάθισμα. Για αυτό δεν είμαι υπερήφανος, ήταν μάλλον η μοναδική φορά που έριξα ξύλο, τόσο για την πράξη όσο και για το στυλάκι του. Φυσικά η συνέχεια δόθηκε στον λυκειάρχη, αλλά υγεία. [/off topic]
-
Του αυτοκινήτου περιέργως ακόμα δεν έχει κάνει φτερά καμία αλλά στο scooter η μπροστινή πήγε βόλτα
-
Αν θέλετε πλαστικές τάπες πηγένετε σε οποιοδήποτε βουλκανιζατέρ και ζητήστε. Έχουν τόσες πολλές που τις πετάνε.
-
Αντε τρέχτε σε κανένα βενζινάδικο και αφήστε τις τάπες!!
(BTW, τις μισές μεταλλικές στην Ε92 τις 'φάγανε' σε ενα μήνα παρόλο που το έχω στο γκαράζ!)
-
παιζακια τις κλεβουν μωρε για το χαβαλε τους..
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Kαι τις πλαστικές κλέβουν Νίκο, άσε μιλάμε για χάλιαΠλαστικες ειναι... Δεν μπορω να πιστεψω οτι τις κλεβουν...
-
μιάς και το έφερε η κουβέντα,άς μου λύσει τήν απορία κάποιος γνώστης:
ποία η αντιστοιχία ανάμεσα σε πιέσεις με αέρα και σε πιέσεις με άζωτο;;; Δηλαδή,όταν λέμε 2.0 με αέρα,πόσα πρέπει να βάζουμε σε άζωτο; -
to ιδιο βαζεις ειτε με ατμοσφαιρικο αερα ειτε με αζωτο ....
-
εννοείται ότι δέν βάζεις το ίδιο ,αγαπητέ...
γι αυτό και αέρα βάζουμε πάντα με κρύο λάστιχα,για να μήν έχουμε αποκλίσεις. Με το άζωτο,που δέν επηρεάζεται από θερμοκρασίες ,λογικά βάζουμε χαμηλότερη πίεση. Το θέμα είναι πόσο;; -
Άζωτο βάζουν στους αγώνες γιατί είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να κουβαλάς μια μικρή φιάλη που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση και μπορεί να φουσκώσει πολλά λάστιχα σε ελάχιστο χρόνο.
Ακόμα, πλεονέκτημα της φιάλης είναι ότι το άζωτο δεν έχει υγρασία. Στην F1 που τα λάστιχα δουλεύουν στους 100C και οι πιέσεις ρυθμίζονται στο 1/3 του psi, μπορεί να έχει διαφορά η παρουσία της υγρασίας.
Κατά τα άλλα το άζωτο και ο ατμοσφαιρικός αέρας με παρουσία υγρασίας ή όχι, σε συνηθισμένες θερμοκρασίες συμπεριφέρονται ακριβώς το ίδιο.
-
Αν την βάζεις και τα πλένει κιόλας είσαι άρχοντας
Οι θερμοκρασίες πέφτουν - ελέγξτε τα λάστιχά σας!