-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ε ναι...εννοείται.
Συρε τους και πέτα τους μέσα στην οθόνη του vlc αφού εχει ξεκινησει η ταινία και εισαι οκ
Αν δεν εχουν ακριβως την ιδια ονομασια (βιντεο και υποτιτλοι) και πατησεις το pause στον player σταματαει την αναπαραγωγη;
To απόγευμα που θα πάω σπίτι θα σου πω.
Ειναι κάποιοι υπότιτλοι νομίζω που αν το αρχείο τους καταλήγει σε ένα συγκεκριμένο τύπο (δε θυμάμαι τώρα αλλά οι περισσότεροι είναι έτσι απ ότι έχω δει) με το vlc δουλεύουν κανονικά,με pause,start κλπ.
Εχω κατεβασμένο και το πρόγραμμα (και γι αυτό θα σου πω το απόγευμα,δε θυμαμαι) συγχρονισμου υποτιτλων αλλά με το vlc δεν το χρειάστηκα ποτέ. -
Kατεβασα το eeebuntu για να το βάλω στο eee. Οταν όμως το βάζω και αφού επιλέξω το install ubuntu από το μενού μoυ βγάζει .......
.........και σταματα. Τι μπορώ να κάνω;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kατεβασα το eeebuntu για να το βάλω στο eee. Οταν όμως το βάζω και αφού επιλέξω το install ubuntu από το μενού μoυ βγάζει ................και σταματα. Τι μπορώ να κάνω;
το ιδιο ακριβως μου βγαζει και μενα εδω και μερικες μερες που παω να ξεκινησω το ubuntu που εχω εγκαταστησει...
τι ειναι αυτο?
-
Το google τι λέει?
-
λεει οτι για να το διορθωσεις πρεπει να εχεις 2-3 MSc...
-
Βάλτε Linux βρεεεεε! Θα λύσετε όλα σας τα προβλήματα!
-
κυριως το προβλημα του ελευθερου χρονου...
στον εξαφανιζει κατευθειαν
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κυριως το προβλημα του ελευθερου χρονου...στον εξαφανιζει κατευθειαν
-
Υπάρχει όμως ένα ρητό που ισχύει παραδοσιακά και στα Windows: If it ain't broken, don't fix it.
_
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κυριως το προβλημα του ελευθερου χρονου...στον εξαφανιζει κατευθειαν
Πραγματικά
-
Διαγραφή. Το ποστ εμφανίστηκε 2 φορές.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Kατεβασα το eeebuntu για να το βάλω στο eee. Οταν όμως το βάζω και αφού επιλέξω το install ubuntu από το μενού μoυ βγάζει .......
.........και σταματα. Τι μπορώ να κάνω;
το ιδιο ακριβως μου βγαζει και μενα εδω και μερικες μερες που παω να ξεκινησω το ubuntu που εχω εγκαταστησει...
τι ειναι αυτο?
Δεν έχω το συγκεκριμένο 'μικρό', μα η έρευνα έδειξε ότι παραείναι συνηθισμένο πρόβλημα (google με τις λέξεις 'eeebuntu busybox error initramfs'). Εδώ περιγράφονται κάποιοι τρόποι εγκατάστασης και εναλλακτικό iso.
ΥΓ. Δεν κάνουν όλα τα πράγματα για όλους και συνήθως ο χρόνος που επενδύουμε σε κάτι, είναι αυτός που μας κάνει καλύτερους. Αυτό ισχύει σε όλα, από το να μάθεις ένα λειτουργικό, μέχρι να γίνεις καλός οδηγός. Δεν κάνουν όλοι για οδηγοί γρήγορων αυτοκινήτων όμως. Ειδικά όσοι βαριούνται ή δεν έχουν 'χρόνο για χάσιμο', αλλά μπορούν απλά να κάθονται πίσω από τα λάστιχα, που δεν ειναι χάσιμο χρόνου και να κριτικάρουν ή να κοροϊδεύουν αυτούς που τρέχουν στον αγώνα.
Συνηθισμένο φαινόμενο σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής εξάλλου. Είναι θέμα επιλογής. Ή τρως πασατέμπο και κάνεις τον ειδικό ή είσαι μέσα και τρως ίσως τα μούτρα σου, αλλά γίνεσαι ειδικός. -
δε κατηγορησα ουτε εκρινα κανεναν
ο καθενας κανει τις επιλογες του και διαθετει το χρονο του οπως αυτος αρεσκεται.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε κατηγορησα ουτε εκρινα κανενανο καθενας κανει τις επιλογες του και διαθετει το χρονο του οπως αυτος αρεσκεται.
Μπα, δεν το είπε για σένα, για άλλον χτυπάει η καμπάνα...
Ειλικρινά πάντως, επειδή τελευταία έχω δουλειές με φούντες, δεν θ'άντεχα να ψάχνω το Linux για...προσωπική χρήση! Μου φτάνει που θα το φάω (μάλλον ...) στην μάπα λόγω του Asterisk (ανάθεμά την ώρα... πάνω που έμαθα 2 πράγματα πάνω στα Cisco, είπανε να το παίξουνε αυτόνομοι! ).
Το Linux είναι πολύ καλή ή καλύτερα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ φάση για φοιτητές και ανθρώπους με μπόλικο ελεύθερο χρόνο ή επαγγελματίες του Web (ό,τι και ν'αφορά αυτό...). Οι υπόλοιποι, θα το χρειαστούμε από σπόντα. Εμένα μού αρέσει σαν λειτουργικό, αλλά θα το μάθω σε βάθος μόνον αν μού επιβληθεί από τις καταστάσεις...
(όταν περνάς ένα δεκαήμερο παρέα με μερικά switch και το telnet , δεν είναι πρόβλημα η γραμμή εντολών του Linux, απλώς δεν έχεις καμία όρεξη να σπας τα... νύχια σου ΚΑΙ μ'αυτό. )
-
Tελικώς δεν το κατάφερα. Διάβασα κι εγώ για τα προβλήματα αυτά Fog. Αφήνω τα XP SP3. Δεν έχω πρόβλημα μαζί τους ούτως ή άλλως. Και αυτά μπήκαν με το εξωτερικό drive απροβλημάτιστα. Γιατί τρώει τέτοιο σκάλωμα το ubuntu...
-
Μπήκα στον κόσμο του linux στις αρχές του καλοκαιριού.
Έκανα μια εκγατάσταση ubuntu hardy στο φορητό και πήγε σχετικά καλά, είχα μερικά ψιλοπροβληματάκια στην αρχή αλλά γενικά οι εντυπώσεις ήταν θετικές.
Aπό άποψη ταχύτητας δεν μπορώ να πώ ότι είδα και κατακλυσμιαίες διαφορές με ότι είχα πριν (ΧΡ δηλαδή) και είχα αντιμετωπίσει και μερικά περίεργα παγώματα από καιρό σε καιρό.
Δεν πολυέδινα σημασία, το πάλευα...Πριν από κάνα μήνα άλλαξα τον δίσκο και μνήμη με μεγαλύτερα και έκανα εκ νέου εγκατάσταση.
Δυστυχώς αυτή τη φορά είχα πολύ περισσότερα προβλήματα.- Οι ενημερώσεις κατέβαιναν με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα από ότι την πρώτη φορά και αρκετές φορές κόβονταν με μήνυμα λάθους. (could not resolve address... κλπ)
- Αρκετές εφαρμογές (κυρίως media players) την πρώτη φορά που εκκινούσαν πάγωνε το μηχάνημα. Εκτός από το ποντίκι δεν δούλευε απολύτως τίποτα, δεν άκουγε το πληκτρολόγιο και μόνο από το κουμπί έκλεινε.
- Το ίδιο έκαναν και 1-2 άλλες άσχετες.
- Οι media codecs δεν είχαν εγκατασταθεί καλά, ή κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να χρειστεί να τους ξαναπεράσω 2 φορές.
- Στο άσχετο, διάφορες εφαρμογές, είτε δουλεύουν είτε όχι (είναι απλά ανοικτές) τρώνε φλασιά και πέρνουν το 80-90% από την cpu. Ακόμα και αν κάνω force quit η cpu εξακολουθεί να λειτουργεί στο 80-90% και μόνο με reboot επανέρχεται.
Δυστυχώς αλλά είμαι στο τσάκ να τα παρατήσω.
Αν βρώ το κουράγιο (χρόνο) μπορεί να δοκιμάσω κάποια άλλη διανομή... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το Linux είναι πολύ καλή ή καλύτερα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ φάση για φοιτητές και ανθρώπους με μπόλικο ελεύθερο χρόνο ή επαγγελματίες του Web (ό,τι και ν'αφορά αυτό...). Οι υπόλοιποι, θα το χρειαστούμε από σπόντα. Εμένα μού αρέσει σαν λειτουργικό, αλλά θα το μάθω σε βάθος μόνον αν μού επιβληθεί από τις καταστάσεις...
Πιστεύεις ότι το topic είναι κατάλληλο για διαξιφισμούς και για τοποθέτηση απόψεων του στυλ windows vs linux?
Οι άνθρωποι που μπαίνουν εδώ 'εχουν ήδη διαμορφώσει άποψη και καταστάλαξαν σε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό οπότε το θέμα είναι ξακάθαρο,ανταλλαγη απόψεων και λύσεις προβλημάτων επί του συγκεκριμένου λειτουργικού.
Δε σου επέβαλε κανείς κάτι με το ζόρι,μπουρδέλο δε, έχεις τη χάρη να κάνεις σε όλα τα topic.
Αν σε απασχολεί κάτι με τα windows μπορείς να ανοίξεις ανάλογο θέμα.Χαλάρωσε αγαπητέ...
(Moderator nass)
-
Και πολύ επιεικής ήμουν με τον είρωνα 'ξερό'βλαχο....
-
Μίλησα εγώ για Windows;
Ήμουν εντελώς συγκεκριμένος και μίλησα για μια δημοφιλέστατη εφαρμογή του Linux για VoIP τηλεφωνικά κέντρα που λόγω δουλειάς θα χρειαστεί να μάθω κάποια στιγμή.
Μίλησα για telnet που είναι ανεξάρτητο λειτουργικών.
Το πρόβλημά σου δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται, ή ακόμη και να καταλάβαινα, δεν θα μπορούσα να στο λύσω κιόλας...
Πάντως έχει πλάκα η φάση: είναι σαν να έρθω εγώ να σου κάνω κριτική για το πως αλλάζουμε πχ σασμάν:
'Και που λες μεγάλε, σήκωσέ το στον αναβατήρα , βάλε κάτω το μαρκούτσι-πως-το-λένε για να κρατάει το σασμάν, βγάλε τις βίδες και το έχεις στο χέρι, πανεύκολο μιλάμε, αλλάζεις δίσκο-πλατό με το ένα χέρι, καμιά σχέση με τα γερμανικά μπουρδέλα, που μου βγάλαν ένα DSG και νομίζουν πως κάναν κάτι, θες 5 ώρες να το κατεβάσεις το ρημάδι και πάλι έχεις 2 δίσκους ν' αλλάξεις, τι να τους κάνεις 2 δίσκους, μ@λακίες, πάρε ένα Υ να σε δει ο Θεός, άντε το πολύ πολύ ν'αλλάζεις ψυγείο καλοριφέρ κάθε 3 χρόνια ψιλοπράγματα , 300 γιούργια κι έγινε καινούριο, μιλάμε πρώτο πράμα, ποιος τα μαμεί τα VAGελλάκια! μπλα μπλα μπλα....'
Αν σου φαίνεται μαλ@κία η παραπάνω παράγραφος, σκέψου λίγο τι συμβαίνει όταν κάποιος άλλος κρίνει αναλόγως τα ΙΤ θέματα...
-
Βρε XXXXXXXXXX (Moderator nass),δεν καταλαβαίνεις ότι το θέμα δεν είναι κατάλληλο για προσωπικές εκτιμήσεις και επιλογές?
XXXXXXXXXXXXX (Moderator nass)
LiNuX Forum