-
Μιας και δεν υπάρχει κάτι σχετικό και καθώς το Linux έχει αρκετή απήχηση πλέον, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να αποκτήσει τη δική του γωνιά στο 4TF...
Πέρα από τις διανομές και τις διαφορές τους ή σχετικά με τις νέες εκδόσεις που κυκλοφορούν θα μπορούσαμε να συζητάμε και τεχνικά προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και αντιμετωπίζουμε...
Αν οι mods πιστεύουν ότι είναι περιττό ένα τέτοιο νήμα μπορούν να το κλειδώσουν φυσικά...
Για την ιστορία χρησιμοποιώ το Ubuntu 8.04...
Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται ορίστε μερικά πραγματάκια...
[list=1:3t2c1yw0][:3t2c1yw0]To Ubuntu 8.10 κυκλοφορεί ήδη σε Beta version ενώ έπεται στις 30 Οκτωβρίου και η τελική έκδοση.
(να δούμε αν η μετάβαση από το 8.04 στο 8.10 θα μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα που θα απαιτήσουν να κάνουμε εκ νέου εγκαταστάσεις)...[/3t2c1yw0]
[:3t2c1yw0]Το ίδιο ισχύει για το Openoffice.org του οποίου αναμένεται η έκδοση 3.0.[/3t2c1yw0]
[*:3t2c1yw0]Πριν από λίγο καιρό ήθελα να δω κάποια πράγματα στο δίκτυο και αναζήτησα την ipconfig /all που συναντά κανείς στα Windows.
Κατέληξα λοιπόν σε αυτή τη σελίδα όπου περιγράφεται το εξής:
Ανοίγουμε ένα text editor και αντιγράφουμε το:#! /bin/bash ifconfig echo echo Gateway' 'Interface route -n | awk '/UG/ {printf '%-21s %s\n',$2,$8}' echo echo DNS Servers awk '/nameserver/ {print $2}' /etc/resolv.conf echo
Αποθηκεύουμε το αρχείο σαν MYFILE.sh (οπωσδήποτε με την κατάληξη .sh) και το κάνουμε εκτελέσιμο.
Μέσω της κονσόλας η εντολή είναιsudo chmod +x MYFILE.sh
ή αν θέλετε
sudo chmod 755 MYFILE.sh
Τέλος το αντιγράφετε στο /usr/local/bin (ή αν δεν υπάρχει στο /usr/bin)...[/3t2c1yw0]
[:3t2c1yw0]Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα με τον ήχο στο Ubuntu ήταν ότι το πρώτο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε ήχο, 'κλείδωνε' τον ήχο και δεν μπορούσα να ακούσω ήχο από άλλα προγράμματα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε:
[list=a:3t2c1yw0][:3t2c1yw0]System>Administration>Synaptic Packet Manager > Εγκαταστήστε το “libflashsupport”
ή/και[/3t2c1yw0]
[:3t2c1yw0]Applications>Add/Remove > Εγκαταστήστε τα PulseAudio Device Chooser & PulseAudio Manager.[/3t2c1yw0][/list3t2c1yw0]Τα έκανα και τα δύο και έλυσα το πρόβλημα (ίσως να μη χρειάζεται να κάνετε και τα δύο)...[/*3t2c1yw0][/list3t2c1yw0]Αυτά...
_
-
Μιας και δεν υπάρχει κάτι σχετικό και καθώς το Linux έχει αρκετή απήχηση πλέον, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να αποκτήσει τη δική του γωνιά στο 4TF...
Πέρα από τις διανομές και τις διαφορές τους ή σχετικά με τις νέες εκδόσεις που κυκλοφορούν θα μπορούσαμε να συζητάμε και τεχνικά προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και αντιμετωπίζουμε...
Αν οι mods πιστεύουν ότι είναι περιττό ένα τέτοιο νήμα μπορούν να το κλειδώσουν φυσικά...
[list=1:3t2c1yw0][:3t2c1yw0]To Ubuntu 8.10 κυκλοφορεί ήδη σε Beta version ενώ έπεται στις 30 Οκτωβρίου και η τελική έκδοση.
(να δούμε αν η μετάβαση από το 8.04 στο 8.10 θα μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα που θα απαιτήσουν να κάνουμε εκ νέου εγκαταστάσεις)...[/3t2c1yw0]
[:3t2c1yw0]Το ίδιο ισχύει για το Openoffice.org του οποίου αναμένεται η έκδοση 3.0.[/3t2c1yw0]
[*:3t2c1yw0]Πριν από λίγο καιρό ήθελα να δω κάποια πράγματα στο δίκτυο και αναζήτησα την ipconfig /all που συναντά κανείς στα Windows.
Ανοίγουμε ένα text editor και αντιγράφουμε το:#! /bin/bash ifconfig echo echo Gateway' 'Interface route -n | awk '/UG/ {printf '%-21s %s\n',$2,$8}' echo echo DNS Servers awk '/nameserver/ {print $2}' /etc/resolv.conf echo
Αποθηκεύουμε το αρχείο σαν MYFILE.sh (οπωσδήποτε με την κατάληξη .sh) και το κάνουμε εκτελέσιμο.
ή αν θέλετε
sudo chmod 755 MYFILE.sh
Τέλος το αντιγράφετε στο /usr/local/bin (ή αν δεν υπάρχει στο /usr/bin)...[/3t2c1yw0]
[:3t2c1yw0]Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα με τον ήχο στο Ubuntu ήταν ότι το πρώτο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε ήχο, 'κλείδωνε' τον ήχο και δεν μπορούσα να ακούσω ήχο από άλλα προγράμματα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε:
[list=a:3t2c1yw0][:3t2c1yw0]System>Administration>Synaptic Packet Manager > Εγκαταστήστε το “libflashsupport”
ή/και[/3t2c1yw0]
[:3t2c1yw0]Applications>Add/Remove > Εγκαταστήστε τα PulseAudio Device Chooser & PulseAudio Manager.[/3t2c1yw0][/list3t2c1yw0]Τα έκανα και τα δύο και έλυσα το πρόβλημα (ίσως να μη χρειάζεται να κάνετε και τα δύο)...[/*3t2c1yw0][/list3t2c1yw0]Αυτά...
_
-
ή αν θέλετε
sudo chmod 755 MYFILE.sh
Μπορείτε να δοκιμάσετε:
ή/και[/3t2c1yw0]
_
-
Πως δεν υπάρχει......ΕΔΩ ρίξαμε μάχες με τα ανάπηρα τα windows
Καλώς έκανες όμως και το άνοιξες να μπαίνουμε μόνο οι λινουξάδες
Δηλώνω παρόν λοιπόν με ubuntu 8.04 -
Linux χρήστρια και γω εδώ και περίπου 8 χρόνια. Διανομές πολλές και διάφορες. Βασική την τελευταία 3ετία: Ubuntu. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ Ubuntu 8.04.01 στο msi wind, Ubuntu 8.04 στο macbook και Ubuntu 8.10 beta στο σταθερό.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πως δεν υπάρχει......ΕΔΩ ρίξαμε μάχες με τα ανάπηρα τα windowsπιστεύω δεν θα ήθελες να μάθεις για τις αναπηρίες του linux (πχ βλ. audio)
-
-
Να δώσω κι εγώ το παρόν με Ubuntu 8.04 (έχω και ΧΡ σε dualboot). Στην Ubuntu έχω βρεί ένα πολύ όμορφο και χρηστικό λειτουργικό σύστημα που μπορώ να το παραμετροποιήσω όσο και όπως θέλω. Βασικό επίσης είναι ότι δεν πληρώνω τίποτα αλλά υπάρχει και μια ολόκληρη κοινότητα για υποστήριξη σε οποιδήποτε πρόβλημα έχω. Ο μόνος λόγος που κρατάω ακόμα τα 'παράθυρα' είναι η μη υποστήριξη των παιχνιδιών που θέλω να παίζω (δεν με βολεύει το cedega) αλλά και για κάποια εξειδικευμένα προγράμματα που βαριέμαι να τα τρεξω με το wine.
Για αναπηρίες του Linux στον τομέα του audio θα διαφωνήσω, δεν βλέπω τι καλύτερο μου προσφέρουν τα 'παράθυρα' στο συγκεκριμένο τομέα. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πως δεν υπάρχει......ΕΔΩ ρίξαμε μάχες με τα ανάπηρα τα windows
πιστεύω δεν θα ήθελες να μάθεις για τις αναπηρίες του linux (πχ βλ. audio)
Κοίταξε να δεις,εγώ σε δύο μηχανήματα που έχω στημένα linux (το ένα στο μαγαζί δεν πολυδουλεύει είναι η αλήθεια) δεν έχω κανένα πρόβλημα ουτε με τον ήχο
Εφαγα τη φρίκη τις πρώτες δέκα μέρες (γνωρίζοντας από πριν φυσικά τη δυσκολία της μετάβασης) αλλά πλέον δεν το αλλάζω.
Αν και αρχάριος στο linux έμαθα και κατανόησα πολύ περισσότερα σε σχέση με τα windows και επανέφερα μόνος μου τον υπολογιστή σε καταστάσεις φρίκης στα πρώτα μου βήματα .
Είδα και τα windows τόσα χρόνια,άσεΗδη ένας φόλος μου την επομένη ετοιμάζετε να σουτάρει τα XP για χάρη των Ubuntu κι ακόμα έναν τον περιμένω το απόγευμα,αγανάκτησαν με τις μπλε οθονες και τα φορμάτ
Αν αισθάναισθε μειονεκτικά πολύ απλά μην συμετέχετε στο πολύ όμορφο θέμα που άνοιξε που άνοιξε ο kubiaκ.
Δεν πρόκειτε να πείσετε κανέναν απ την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού να γυρίσει πίσω.
Αν θέλετε να συνεχίσετε το μπάχαλο πάτε στη σελ 27 και πείτε τα μόνοι σας.Ελπίζω να μη συνεχιστεί....
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Linux ** χρήστρια **ΔΕ πιστεύω να σε πάντρεψε η μάνα σου
-
Άλλος ένας χρήστης Linux εδώ.
Χρησιμοποιώ αποκλειστικά Linux πάνω από 1,5 χρόνο.
Στο σταθερό έχω openSuse 11.0 ενώ ο φορητός τρέχει με Kubuntu 8.04Ανακάλυψα χτές ένα πακέτο με αρκετό γέλιο (κυρίως για άντρες), το hot-babe!!
Για χρήστες ubuntoειδών ,πρέπει να προσθέσετε το repository του medibuntu -
Ο χρήστης Arielis έγραψε:
Ανακάλυψα χτές ένα πακέτο με αρκετό γέλιο (κυρίως για άντρες), το hot-babe!!
Για χρήστες ubuntoειδών ,πρέπει να προσθέσετε το repository του medibuntuγια πε για πε
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν αισθάναισθε μειονεκτικά πολύ απλά μην συμετέχετε στο πολύ όμορφο θέμα που άνοιξε που άνοιξε ο kubiaκ.
Δεν πρόκειτε να πείσετε κανέναν απ την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού να γυρίσει πίσω.
Αν θέλετε να συνεχίσετε το μπάχαλο πάτε στη σελ 27 και πείτε τα μόνοι σας.Ελπίζω να μη συνεχιστεί....
Μάκη προτρέχεις χωρίς να ξέρεις... Ο j.marr έχει βοηθήσει πολλά παιδιά εδώ μέσα ανάμεσά τους κ μένα σε θέματα Linux. Ξέρει αρκετά! Μην τον βάζεις στην άλλη μεριά και μην χρησιμοποιείς στρατόπεδα. Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Εγώ έχω και τα δύο (XP & kubuntu).
-
Και γώ του σωματείου είμαι ( ). Παίζω σε πολλά ταμπλώ λόγω επαγγέλματος, αλλα το main os είναι το ubuntu 8.04
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ανακάλυψα χτές ένα πακέτο με αρκετό γέλιο (κυρίως για άντρες), το hot-babe!!
Για χρήστες ubuntoειδών ,πρέπει να προσθέσετε το repository του medibuntuγια πε για πε
Τι παραπάνω να πει, σου είπε σε ποιο repository υπάρχει και το όνομα του.. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα κάνει υπέροχα + εύκολα το apt-get..
-
Το hot-babe είναι ένα μόνιτορ για τη χρήση της cpu. Είναι μια ...χυμώδεις κοπέλα στυλ anime και όσο ανεβαίνει η χρήση τότε λιγότερα ρούχα φοράει. Στο pick πχ ανοίγματος κάποιου προγράμματος βλέπεις μέχρι baby doll άντε και λίγο ακόμα.
Πριν 4 περίπου χρόνια που μπήκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα repositories του debian, είχαν γίνει διάφορες συζητήσεις σχετικά και υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά τελικά το θέμα ατόνισε. Πάντως εκείνη την εποχή είχε συζητηθεί στους σχετικούς κύκλους αρκετά.
-
...πέρασαν κιόλας 4 χρόνια; ωχαμαν...
-
Υπαρχει και για win http://hotbabe.planlos.org/
-
Παντως εγω σε ενα Dell Latitude C-610 δεν καταφερα να ξεκινησω καν Kubuntu απο live cd, ενω με τα χιλια ζορια ξεκινησε το Fedora.. Μολις - δε - δοκιμασα απο το live cd να κανω εγκατασταση, εκει επεσε ΤΟ γελιο..
δεν το περιμενα... -
LiNuX; Γράφεται απλά 'Linux'. Anyway.
Χρησιμοποιώ, ως λειτουργικό σύστημα, Linux από το 1996 (!), είχα αρχίσει με Slackware, μετά Redhat, SuSE, Debian και τώρα πλέον σε Desktop ορκίζομαι στο Ubuntu. (Και αντίστοιχα, maemo στο μικρό Internet tablet).
Το Windows PC βέβαια έχει παραμείνει, για δύο λόγους μόνον: Games (Simulators) και εφαρμογές Audio.
LiNuX Forum