-
Χαλαρά Ντίνο τα καταστρέφεις. Με μτχ ελαστικά παραγωγής μπαίνουμε οι περισσότεροι που βγαίνουν off σε δύο με τρία τέταρτα (αναλόγως αυτοκινήτου και οπωσδήποτε οδηγού). Παρομοίως συμβαίνει συχνά και με μτχ ραλίσια λάστιχα (που όσοι μπορούν και προλαβαίνουν αγοράζουν) καθότι σπανίως έχουν σκληρή γόμα (συνήθως έχουν μαλακή προς μέτρια αναλόγως οδοστρώματος καθότι τα ράλι γίνονται σε δημόσιους δρόμους και όχι σε πίστα). Εξηγώ περισσότερα στο επόμενο ποστ (που δεν αφορά εσένα φυσικά).
Πάντως, όσο πιο πολλοί θα γινόμαστε τόσο πιο δύσκολα θα βρίσκουμε μτχ ελαστικά της προκοπής. Το επόμενο βήμα (για όσους θέλουν και μπορούν να προχωρήσουν) θα είναι το χέρι λίγο βαθύτερα στην τσέπη και 4 επιπλέον ζάντες με σκληρά λάστιχα πίστας που αντέχουν πολύ παραπάνω από τα παραγωγής επιβατικά σε βαθμό που για συχνή χρήση συμφέρουν. Tο επιπλέον 'πρόβλημα' εδώ είναι ότι για να φορέσεις τέτοια λάστιχα χρειάζεσαι οπωσδήποτε ανάλογη ανάρτηση για να αποφύγεις αφενός φαινόμενα υπερκρατήματος και αφετέρου την πρόωρη καταστροφή είτε των ελαστικών αυτών (λόγω αδυναμίας φόρτισης των ελαστικών από την ανάρτηση και ταυτόχρονα ανάληψης αυξημένου και ανομοιόμορφα κατανεμημένου έργου από τα ελαστικά) είτε και της ανάρτησης που θα καταπονείται μονομερώς λόγω αδυναμίας ελέγχου κατανομής του φορτίου σε όλα της τα σημεία (ρουλεμάν, αρθρώσεις ψαλιδιών, σημεία στήριξης αντιστρεπτικών κλπ).
Ζήτημα τσέπης το βήμα και είναι να καταφέρεις να κάνεις απλά την αρχή... μετά ή αυξάνεις το εισόδημα ή σε χωρίζει η γυναίκα σου. -
Hunter περισσότερο και Opterios λιγότερο... (Μένω στην εξαίρεση και σας ανταπαντάω γιατί δεν σας θεωρώ τυχαίους ώστε να σας αγνοήσω)
Δεν είναι κακό να νιώθετε έτσι εάν περνάτε καλά. Καταλαβαίνουμε γιατί έχουμε κι εμείς την ανάγκη να περνάμε καλά. Ευτυχώς που άλλα άτομα με εμπειρία σαν την δική σας θέλουν να συμμετέχουν κατανοώντας την προσπάθεια και βοηθάνε από κοντά αντί εξ αποστάσεως (αν και ακόμη τέτοια 'απομακρυσμένη' βοήθεια δεν είδαμε).Περιέργως, παρότι έμπειροι (και 'διεθνείς'), δεν σκεφτήκατε καθόλου στον συλλογισμό σας ότι:
- Τα μεγάλα trackdays (σαν της Ένωσής μας), παντού στον κόσμο, δημιουργούνται για να μυήσουν, να διασκεδάσουν, να εκτονώσουν. Αυτά τα 'μεγάλα' TD είναι για όλους (μυημένους και αμύητους) και είναι έτσι οργανωμένα ώστε να προστατεύουν (και παράλληλα να βοηθούν) τον λιγότερο μυημένο βάζοντας κάποιους περιορισμούς ασφαλείας που οφείλουν να ακολουθούν όλοι. Ποτέ και σε κανένα μεγάλο TD δεν τρέχουν μόνο αμύητοι παρότι οι κανονισμοί είναι σφιχτότεροι και κάποιοι μυημένοι νιώθουν λίγο άβολα-περιορισμένοι. Εκεί σε αυτού του είδους τα TDs (που συχνά είναι και φθηνότερα) οι μυημένοι ασχολούνται (οικειοθελώς) με την μύηση των αμύητων. Έτσι κάνουν κάτι ωφέλιμο που τους γεμίζει ψυχικά με διαφορετικό και όχι τόσο οδηγικό τρόπο. Ό,τι πιο όμορφο σε κάθε χόμπι σε κάθε σπορ. Υπάρχουν κι άλλα track days για πιο προχωρημένους (το ξανανέφερα) που παρότι δεν αποκλείουν τους αμύητους είναι ξεκαθαρισμένο από την αρχή ως πιο 'εχθρικά' απέναντί τους (ελπίζω να μην χρειαστεί να το εξηγήσω κι αυτό). Στην Ελλάδα όμως βρισκόμαστε σε βρεφικό στάδιο επί του θέματος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κατέθεσα προσωπικά ο ίδιος πρόταση στην τελευταία συνέλευση των λεσχών για 45λεπτές περιόδους και απορρίφθηκε παμψηφεί! Απολύτως λογικό ήταν όπως και το περίμενα... Απλά την πρόταση την κατέθεσα (με λογικά επιχειρήματα) για να ικανοποιήσω τους 'μυημένους' ενός συγκεκριμένου κλάμπ που με χαρά βλέπουμε να μας στηρίζει (άρα όλοι μπορούμε να αλληλοστηριζόμαστε) και οι οποίοι δείχνουν απόλυτη κατανόηση στις δυνατότητες της πλειονότητας. Υπερίσχυσε καθολικά η σοφή άποψη κάποιου που θύμισε ότι 'άλογο που κερδίζει δεν το αλλάζεις'.
- Τα περισσότερα αυτοκίνητα των συμμετεχόντων είναι αυτοκίνητα παραγωγής. Πείτε μου εσείς που γνωρίζετε από πίστα (άρα και για οδήγηση υπό υψηλή και διαρκή πίεση - και όχι απαραίτητα από 'καλό' οδηγό) σε πόσην ώρα ένα αυτοκίνητο παραγωγής υπό πίεση μέσα σε αυτοκινητοδρόμιο θα υποχρεώσει τον οδηγό του να διακόψει για έναν από τους παρακάτω λόγους (η λέξη κλειδί εδώ είναι η 'υπερθέρμανση'):
α) Ελαστικά κοινά (από HP έως UHP δρομίσια επιβατικά) μεταχειρισμένα (ή έστω και καινούρια).
β) Φρένα παραγωγής με αντίστοιχα τακάκια και υγρά φρένων.
γ) Ανάρτηση παραγωγής ή βελτιωμένη χαμηλού κόστους με ανάλογα αμορτισέρ.
Συμμετέχουν αυτοκίνητα είτε με το (α) είτε με το (β) είτε με το (γ) ή συνδυασμό αυτών. Το δικό μου αμάξι σχεδόν πάντα έχει καί τα τρία. Καί τα τρία με αφήνουν πριν κλείσω 15 λεπτά, το καθένα σε διαφορετικό χρόνο (στο Αιγίνιο που φθείρει περισσότερο από τις Σέρρες μένω από φρένα σε 6-8 λεπτά αναλόγως του καιρού). Το ό,τι γυρνούσα πιο γρήγορα σε κάθε γύρο ήταν λόγω του ότι μάθαινα προοδευτικά την πίστα σε κάθε γύρο. Ήδη πριν τα 15 λεπτά (κάπου στα 10-12 λεπτά) σκεφτόμουνα να βγω και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που μπαίνω με το καθημερινό μου αυτοκίνητο που μόνο εγώ και κανείς άλλος δεν ξέρει πώς το συντηρώ. - Οι περισσότεροι οδηγοί (συντριπτικά) δεν έχουν καθόλου εμπειρία σε πίστα ή έχουν μικρή. Πολλοί δεν έχουν γενικότερα εμπειρία από γρήγορη και ασφαλή οδήγηση. Εμείς σαν Ένωση σκεφτόμαστε πρώτα αυτούς που μπορούν λιγότερο αφού αυτοί που μπορούν περισσότερο ίσως όχι μόνο να μην μας χρειάζονται αλλά αντιθέτως να μπορούν και να μας βοηθήσουν (και το κάνουν με συγκεκριμένες πράξεις διακριτικά και το δυνατόν αφανώς για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις τους από τους πικρόχολους που όπως παντού έτσι και στο αγαπημένο μας σπορ αναπόφευκτα και φυσιολογικά υπάρχουν). Προσθέστε και ότι σε ένα TD σαν το δικό μας το κυνήγι του χρονόμετρου απασχολεί ένα ποσοστό που αν και δεν το έχουμε μετρήσει δεν φαίνεται να υπερβαίνει και πολύ το 50% των συμμετεχόντων.
Δηλαδή, όσον αφορά το οικονομικό μέρος της εκδήλωσης, δεν καθορίζει το συνολικό κόστος μίας συμμετοχής το 'εισιτήριο' των 30Ε από μόνο του αλλά το καθορίζει ολόκληρος ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου ετήσιου Track Event (και τα 30Ε είναι απλά μέρος του σχεδιασμού). Η επιτυχία της εκδήλωσης έγκειται και στο ότι έχουμε κατανοήσει την οικονομική κατάσταση του Έλληνα πολίτη (δηλ. την δική μας, και αυτό δεν γίνεται εποικοδομητικά εάν δεν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα αίτια της κατάστασης αυτής) και δίνουμε την ίδια δυνατότητα απόλαυσης, από τον μυημένο και προετοιμασμένο έως τον αμύητο και απροετοίμαστο.
Προχωράμε ένα βήμα τη φορά κάνοντας επανειλλημένη πράξη τις εκδηλώσεις μας που για αρχή είναι το ετήσιο διήμερο Track Day της Ένωσης Αυτοκινητιστικών Λεσχών Β.Ελλάδος NHAC (που θα το προσαρμόζουμε εάν θέλουμε όποτε θέλουμε στις επιθυμίες και ανάγκες μας χωρίς φυσικά να ρωτάμε κανέναν που δεν θέλει να χορεύει μαζί μας). Καλή αρχή για ανιδιοτελείς ερασιτέχνες ως συμμετέχοντες και οργανωτές, για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο.
Περιμένω να γίνει κατανοητό πλέον ότι δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας πει πόσος χρόνος μας φτάνει για να ευχαριστηθούμε οδήγηση. Κανείς δεν χρειάζεται να του πει κάποιος κάτι τόσο προσωπικό και τόσο υποκειμενικό. Χρειαζόμαστε τέτοιες συμβουλές προκειμένου να οργανώσουμε Track Day; Περυσινό ανέκδοτο και πάλιωσε... Φέτος κοιτάμε από ψηλότερα. Του χρόνου θα δείξει και είναι στο χέρι μας.
Λυπούμαστε που η προσπάθεια της Νότιας Ένωσης SHAC έχει διακοπεί. Αν υπήρχε θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάποιας μορφής συνδιοργάνωση. H έλλειψη σοβαρών αυτοκινητοδρόμιων κοντά στην Αθήνα είναι παραπάνω από εμφανής.
-
An moy epitrepetai na ekfrasw kai egw thn apopsh moy apla sthn diafora twn myhmenwn,newn kai toys psagmenoys poy 8eloyn na dokimasoyn diafora opws set up klp klp.
Sto ekswteriko synh8ws toys xwrizoyn se group.Ti ennow.
Group A: Neoi teleiws sthn pista kai aytpoi poy exoyn kapoia ligh empeireia.(opoy sto Group A toys dinoyn odhgies h toys boh8ane eite ka8hghtes apo to racing school an yparxei h oi pio empeiroi kai orismenoi agwnizomenoi poy symmetasxoyn sto Group B).
Group B: Psagmenoi kai agwnistika aytokinhta.Apo ekei kai pera einai sto xeri kai sthn tseph toy ka8enos to pws 8a paei, pws 8a odhghsei klp.
Einai wraio na blepeis mia prospa8eia aksiologh san thn dikia sas sthn monh pista prodiagrafwn poy exei h Elladitsa mas. Alla kata thn tapeinh moy apopsh apo ayta poy blepw (diabazw) den einai 100% se standart eyrwpaikwn h allwn xwrwn toy ekswterikoy alla den einai kai ta koina TD poy organwnontai.Sygnwmh gia thn sfhna.
Filika
Alexandros Annivas -
Επειδη δεν βλέπω να υπάρχει κοινη συνισταμενη στη συζητηση,θα πώ τα τελικα εξης:
-
Οποιος εμπειρος θελήσει να βοηθήσει στο τρακντει αυτο,δεν θα καταφερει τιποτα.Πέρισυ ήμουν εκει.Μονο με ενα ατομο μπόρεσα να συζητησω και να το βοηθήσω πάνω στην πίστα,γυρω-γυρω αλλοι εικοσι περιμεναν να ακουσουν κατι που θα τους βοηθησει,αλλα δεν εφτανε για όλους.Απλα πραματα.
-
Λαστιχα θα τρωτε σε ενα τεταρτο φιλε Μιλτο,διότι θα τα τρωτε ασκοπα.Αυτο δεν το 'πιανεις',διοτι δεν εμαθες πώς οδηγούνται τα αυτοκινητα στην πίστα.Δεν γινεται εγω να θελω λάστιχα μετα απο τρεις ημερες πίστα (τρεις ημερες ΦΟΥΛ πίστα),και εσυ να τα τρως σε τρια τεταρτα.Αρα κανεις φοβερα λαθη.Στραμπουλάς,ορμας,τσαρουχωνεις κ.λ.π. σφαλματα.Αυτα δεν θα τα ξεπερασεις με τρια 15λεπτα πίστας.
(α,εμαθα οτι πέρισυ προτεινες σε καποιο χρηστη να βαλει σε αγωνιστικα Pirelli 5αρια,50 πίεση κρυα πριν μπει. Μην το ξανακανεις αυτο ρε αδερφε ) -
η ασφαλεια που προσφερει το τρακντει αυτο,ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ.Δεν φτανει μονο η θεωρια της καφετεριας.Πέρισυ υπήρχε τούμπα σοβαρη,που ισως θα ειχε αποφευχθει εαν ο χρηστης ηταν πιο εμπειρος ή συγκρατημενος (μην ξεχνας οτι με τις τρεις περιόδους των 15 λεπτων,όλοι θα ορμηξουν να ξεσαλώσουν)
4)Επειδη βλέπεις παντου 'πικροχωλους' 'εχθρούς' και 'κακούς',λέω να σταματησω.Και σορρυ,αλλα φαινεται να ακολουθεις λαθος τακτικη 'συσπειρωσης' κόσμου.Μαζεψε κοσμο που θα σε εμπιστευτούνε για την δικη σου αξια.Οχι γιατι κραζεις τους 'άλλους' τους 'κακους' που ειναι εχθρικοι κ.λ.π.
Κανεις δε θελει το κακο των νεων χρηστων,και αυτο το εχει αποδειξει το πόσα νεα ατομα εχουμε φερει στο παρελθον στην πίστα,στο παρελθόν εκεινο που εκει μεσα γυρνουσαμε δυο με τρια αυτοκινητα όλοι κι'όλοι. -
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κανεις δε θελει το κακο των νεων χρηστων,και αυτο το εχει αποδειξει το πόσα νεα ατομα εχουμε φερει στο παρελθον στην πίστα,στο παρελθόν εκεινο που εκει μεσα γυρνουσαμε δυο με τρια αυτοκινητα όλοι κι'όλοι.Όλα κι όλα, σ' αυτό ο Αντρέας είναι
Κάπως υπερβολική σοβαροφάνεια βλέπω γύρω απ' το θέμα. Για χρήση ανάλογη της 'πτήσης εθισμού' καλή κίνηση είναι, νομίζω.
-
Ε,εδω ειναι η διαφωνια.Οτι εδω θα τροχοδρομησεις αλλα δε θα απογειωθεις.Ο εθισμος ξεκιναει οταν αρχιζεις να βελτιωνεσαι.Να ψαχνεις.
-
Ο χρήστης PERRY-MGTF έγραψε:
...και να μην μένει μόνο για τους λίγους και πιο 'ψαγμένους' που μπορούν να ξοδεύουν πολύ από τον χρόνο τους εντός πίστας (μην ξεχνάμε ότι το χόμπι είναι πολύ ακριβό στην παρούσα μορφή του για τον μέσο Έλληνα - πιο ακριβό από ό,τι είναι για τον ΑγγλοΓαλλοΓερμανο κλπ)...
Συγνώμη, αλλά το παραπάνω είναι πέρα για πέρα αναληθές!!
Το ότι ειναι ακριβο σπορ? για μια μερα στην πιστα χωρις κανεναν αλλο εξοδο θες €500 για λαστιχα....
Δεν ξερω τισ δικες σου οικονομικες δυνατοητες αλλα για το 99% των οδηγων αυτο ειναι απαγορευτικο.Όχι, δε λέω ότι δεν είναι ακριβό σπορ. Αλλά είναι εντελώς αναληθές το ότι 'για το μέσο Έλληνα είναι πιο ακριβό απ' ό,τι είναι για τον ΑγγλοΓαλλοΓερμανο', που είπε ο Μίλτος. Αυτό το πράγμα απλά δεν ισχύει.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
...και να μην μένει μόνο για τους λίγους και πιο 'ψαγμένους' που μπορούν να ξοδεύουν πολύ από τον χρόνο τους εντός πίστας (μην ξεχνάμε ότι το χόμπι είναι πολύ ακριβό στην παρούσα μορφή του για τον μέσο Έλληνα - πιο ακριβό από ό,τι είναι για τον ΑγγλοΓαλλοΓερμανο κλπ)...
Το ότι ειναι ακριβο σπορ? για μια μερα στην πιστα χωρις κανεναν αλλο εξοδο θες €500 για λαστιχα....
Δεν ξερω τισ δικες σου οικονομικες δυνατοητες αλλα για το 99% των οδηγων αυτο ειναι απαγορευτικο.Όχι, δε λέω ότι δεν είναι ακριβό σπορ. Αλλά είναι εντελώς αναληθές το ότι 'για το μέσο Έλληνα είναι πιο ακριβό απ' ό,τι είναι για τον ΑγγλοΓαλλοΓερμανο', που είπε ο Μίλτος. Αυτό το πράγμα απλά δεν ισχύει.
Γιατί λες ότι δεν ισχύει;
Θα σου πω την δική μου άποψη για να είμαι δίκαιος αλλά και υπόλογος στην ερώτηση που σου κάνω: Ο λόγος που λέω ότι ισχύει έχει να κάνει με το γεγονός ότι η καθημερινή ζωή μας είναι εξίσου ακριβή με των δυτικοευρωπαίων και μάλιστα σε είδη καθημερινής ανάγκης είμαστε συχνά και ακριβότεροι. Οι συγκριτικά πολύ χαμηλοί μισθοί μας (το ένα δεύτερο στις πολύ καλές περιπτώσεις) ξοδεύονται σχεδόν εξολοκλήρου για τις άμεσες ανάγκες και μένει κάτι ελάχιστο για το χόμπι μας. Αν θεωρήσουμε ότι μας μένουν και 50Ε το μήνα για το χόμπι μας, πόσα TD το χρόνο θα καταφέρουμε να κάνουμε εμείς και πόσα ο Γερμανός; Ένα ή Κανένα;Γι αυτό και έχω αναφέρει συχνά την ανάγκη δημιουργίας μεμονωμένων 15λέπτων ή 20λέπτων για χαμηλού κόστους εμπειρίες δίκην οδηγικής εκτόνωσης περισσότερο (δυνατότητες που υπάρχουν και στο εξωτερικό). Στον κανονισμό της πίστας Σερρών υπάρχει τέτοια πρόβλεψη (20λεπτα) που αρκετούς τους ικανοποιεί, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζεται (είναι και ο λόγος που είχα αναφέρει τις μονοπωλιακές πρακτικές που πολύ φυσιολογικά συμβαίνουν όταν κάποιος πουλάει μόνος του ένα συγκεκριμένο και μοναδικό προϊόν).
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Επειδη δεν βλέπω να υπάρχει κοινη συνισταμενη στη συζητηση,θα πώ τα τελικα εξης:-
Οποιος εμπειρος θελήσει να βοηθήσει στο τρακντει αυτο,δεν θα καταφερει τιποτα.Πέρισυ ήμουν εκει.Μονο με ενα ατομο μπόρεσα να συζητησω και να το βοηθήσω πάνω στην πίστα,γυρω-γυρω αλλοι εικοσι περιμεναν να ακουσουν κατι που θα τους βοηθησει,αλλα δεν εφτανε για όλους.Απλα πραματα.
-
Λαστιχα θα τρωτε σε ενα τεταρτο φιλε Μιλτο,διότι θα τα τρωτε ασκοπα.Αυτο δεν το 'πιανεις',διοτι δεν εμαθες πώς οδηγούνται τα αυτοκινητα στην πίστα.Δεν γινεται εγω να θελω λάστιχα μετα απο τρεις ημερες πίστα (τρεις ημερες ΦΟΥΛ πίστα),και εσυ να τα τρως σε τρια τεταρτα.Αρα κανεις φοβερα λαθη.Στραμπουλάς,ορμας,τσαρουχωνεις κ.λ.π. σφαλματα.Αυτα δεν θα τα ξεπερασεις με τρια 15λεπτα πίστας.
(α,εμαθα οτι πέρισυ προτεινες σε καποιο χρηστη να βαλει σε αγωνιστικα Pirelli 5αρια,50 πίεση κρυα πριν μπει. Μην το ξανακανεις αυτο ρε αδερφε ) -
η ασφαλεια που προσφερει το τρακντει αυτο,ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ.Δεν φτανει μονο η θεωρια της καφετεριας.Πέρισυ υπήρχε τούμπα σοβαρη,που ισως θα ειχε αποφευχθει εαν ο χρηστης ηταν πιο εμπειρος ή συγκρατημενος (μην ξεχνας οτι με τις τρεις περιόδους των 15 λεπτων,όλοι θα ορμηξουν να ξεσαλώσουν)
4)Επειδη βλέπεις παντου 'πικροχωλους' 'εχθρούς' και 'κακούς',λέω να σταματησω.Και σορρυ,αλλα φαινεται να ακολουθεις λαθος τακτικη 'συσπειρωσης' κόσμου.Μαζεψε κοσμο που θα σε εμπιστευτούνε για την δικη σου αξια.Οχι γιατι κραζεις τους 'άλλους' τους 'κακους' που ειναι εχθρικοι κ.λ.π.
Κανεις δε θελει το κακο των νεων χρηστων,και αυτο το εχει αποδειξει το πόσα νεα ατομα εχουμε φερει στο παρελθον στην πίστα,στο παρελθόν εκεινο που εκει μεσα γυρνουσαμε δυο με τρια αυτοκινητα όλοι κι'όλοι.- Εσύ ξέρεις. Για μένα αφού προσπάθησες και έναν να ωφέλησες, κάτι είναι. Τα υπόλοιπα εάν του άρεσε η ωφέλεια από την επαφή μαζί σου μπορεί να συνεχίσει σε άλλη μέρα, σε άλλο TD. Οι περισσότεροι πάντως αρκούνται σε μικρές σύντομες επαφές (με τα δικά σου μέτρα γιατί με τα δικά μου οι επαφές μπορεί να είναι μεγάλες).
- Γιατί να μην το πιάνω; Με είδες να λέω κάτι διαφορετικό; Ότι πχ είμαι ο Πιλότος και οδηγάω στην πίστα σωστά; Το γεγονός είναι ότι για να μάθω να μην τρώω θα φάω πρώτα. Πληρώνεις και μαθαίνεις. Παντού έτσι γίνεται. Η τσέπη αντέχει όμως; Για όσο αντέχει, εάν η εμπειρία αρέσει, καλά είναι. Αλλά να πρότεινα και 50psi σε αγωνιστικό ελαστικό;!;! Ήμαρτον Ανδρέα! Για ΤΟΣΟ άσχετο με έχεις; Ίσως να είπα ότι εάν ένα αγωνιστικό καταφέρει να ανεβάσει ακόμη και 50psi λόγω υπερθέρμανσης εντός πίστας μπορεί να αντέξει εκεί που ένα συμβατικό θα καταστρεφόταν. Ναι, αυτό θα μπορούσα να το είχα πει προκειμένου να δείξω την αντοχή του αγωνιστικού σκελετού στις υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες. Πρόσεχε τους μύθους και το 'ράδιο αρβύλα'. Γι αυτό δεν συνεννοούμαστε εμείς οι δύο (ή και περισσότεροι).
- Η ασφάλεια είναι η μέγιστη που μπορεί να παρέχει η πίστα κι εμείς. Η περυσινή η τούμπα σου έμεινε από το περυσινό TD; Άλλες τούμπες δεν γίνονται στις Σέρρες, μόνο στο δικό μας TD από ό,τι φαίνεται... Την υπεύθυνη δήλωση δεν την υπογράφουμε για πλάκα στην είσοδο. Κανείς δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη κανενός οδηγού οπουδήποτε. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το πιο βροχερό διήμερο του περασμένου έτους που έκανε την πίστα 'λιμνοθάλασσα'. Εδώ ούτε οι ασφαλιστικές δεν ασχολούνται σοβαρά μαζί μας στην Ελλάδα.
- Βλέπω πικρόχολους όπου υπάρχουν (γνωρίζοντας ότι 'πικρόχολος' δεν σημαίνει και 'κακός'). Δεν γεννήθηκα εχθές. Δε λέω, μπορεί εσύ συγκεκριμένα κατά βάθος να εκκινείς από καλή προαίρεση. Δεν δικαιούμαι να σε καταδικάσω στην συνείδησή μου.
Και δεν συσπειρώνω εγώ τον 'κόσμο'... πάλι με κρίνεις λάθος. Όποιος εκτίθεται στο φως δεν είναι απαραίτητα και το φως. Κράτα το αυτό γιατί είναι καίριο.
Αν με ήξερες τότε ίσως θα μπορούσες να με συμβουλέψεις. Με την ίδια έννοια μπορώ κι εγώ να σε συμβουλέψω 'κάνε αυτό ή εκείνο' κλπ, αλλά δεν σε ξέρω και τόσο καλά, χώρια που δεν μου ζήτησες συμβουλή... Αλήθεια, εγώ σου ζήτησα;
Δεν θέλω να χωρίσω κάτι με σένα αλλά πλέον προβληματίστηκα που από το πρώτο σου ποστ ρωτάς για το κόστος ενώ δεν σε ενδιαφέρει ούτε η συμμετοχή ούτε η ενίσχυση της ερασιτεχνικής προσπάθειας. Κι ενώ ήλπιζα να σε ενδιέφερε τελικά το δεύτερο διαπιστώνω ότι όχι μόνο δεν θέλεις κάτι τέτοιο (που είναι δικαίωμά σου φυσικά και δεν σε κατηγορώ γι αυτό) αλλά χρησιμοποιείς δεδομένα που δεν τα έχεις ελέγξει και εκεί αρχίζει το πρόβλημα στην επικοινωνία, αφού εμπράκτως απαξιώνεις την προσπάθειά μας. Δεν έχεις τοποθετήσει σωστά στην συνείδησή σου ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλον από τους υπόλοιπους (έχεις και φιλαράκια ανάμεσά τους) που αποφάσισαν από κοινού (μόνος μου δεν αποφασίζω τίποτα, γι αυτό κάναμε την Ένωση Λεσχών, για να μην αποφασίζει κανείς από μόνος του για τους άλλους) την διοργάνωση και την συμμετοχή. Θέλουμε να προσφέρουμε και κατακρίνεις την προσφορά μας που είναι κακή στραβή κι ανάποδη... Κανα καλό έχει;
Αυτοί όλοι οι υπόλοιποι (εμείς) έχεις σκεφτεί ποτέ ότι λιγότερο ή περισσότερο ίσως και να προέρχονται από την ίδια 'μήτρα' με την δική σου και θα ήθελαν κι αυτοί να γευτούν ένα έστω και μικρό μέρος αυτά που γεύεσαι; Άρα, προς τί η απαξίωση της προσπάθειας τους(μας); Ξέχασες από πού ξεκίνησες; Πιστεύεις ότι εμείς οι μικροί είμαστε τόσο ελάχιστοι που δεν μπορούμε να προσφέρουμε ούτε στον εαυτό μας (πού να πούμε δηλαδή ότι θέλουμε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε και σε σένα); Το ξέρεις ότι όσοι συμμετείχαν πέρυσι στην συγκεκριμένη διοργάνωση αισθάνονται περήφανοι για ό,τι -ελάχιστο κατά την γνώμη σου- κατάφεραν; Η διοργάνωση δεν είναι εγώ, αυτός κι εκείνος. Στην διοργάνωση συμμετέχουν το ένα τρίτο από αυτούς που συμμετέχουν και οδηγικά (ίσως δεν το ξέρεις οπότε στο αναφέρω). Επίσης δεν 'ηγήθηκα' της διοργάνωσης (στο λέω κι αυτό). Απλά την υπερασπίζομαι γιατί εκτός του ότι μου αρέσει η όλη φάση, πιστεύω σε αυτήν.Δεν κοιτάμε να αλληλοβοηθηθούμε καλύτερα; Εγώ θέλω γιατί σε εκτιμώ, εσύ;
-
-
Για τους περισσότερους και η τροχοδρόμηση αρκεί. Και μόνο ότι θα μπούνε στην πίστα που γίνονται οι αγώνες και θα τρέξουν όσο θέλουν και θα σφυρίξουν τα λάστιχά τους, θα τους κάνει να φτιαχτούν. Αν γίνει και κάποια εισαγωγή, αν κάποιοι επίσημα ή ανεπίσημα τους συμβουλέψουν καλό θα κάνει. Δεν περιμένει κανείς να βελτιωθούν με μια μαζική επίσξεψη ενώ αναμενόμενο είναι να υπάρχουν αυξημένες φθορές σε ελαστικά. Θα πάρουν το ερέθισμα όμως, θα φτιαχτούν και μερικοί ίσως θελήσουν να ξαναπάνε για τα περισσότερα.
Για αυτούς η τροχοδρόμηση είναι η αρχή και η αρχή είναι το ήμισι του παντός. Για αυτούς, που δεν ξέρουν ακόμα τη συνέχεια, ακόμα και η τροχοδόμηση μοιάζει σαν απογείωση και προσγείωση όλα μαζί. -
Τι να πώ παραπέρα.Αντι να καταλάβεις οτι αυτα που σου λέω σου τα λέω ΑΚΡΙΒΩΣ για να βοηθήσω αυτη τη φαση,εσυ επιμενεις στο οτι σε κατεκρινα.Το οτι σε κατεκρινα όμως,δεν ειναι απαραίτητα κακο.Το ξερεις οτι προσπαθεια ακομα να 'μαθεις να τρως',αλλα δεν δεχεσαι την κριτική καποιων που εχουνε μαθει,θεωρωντας την 'κακη'.
Το οτι πρότεινες πίεση 50 σε μια αλφα 164 τουρμπο.Δεν θα το επεκτεινω τωρα,απλα θα κοιταξω καποια στιγμη να βρεθούμε οι τρεις μας,γιατι τον θεωρω αξιοπιστο άτομο σε αυτα που λέει,αλλα και δεν ειχε λογο να το κανει μονος του χωρις καποιου την παροτρυνση.
Οσο για το 'απο που ξεκινησα',να σου πώ οτι,ακριβως εκει βρισκομαι.Ούτε αυτοκινητο άλλαξα,ούτε οικονομική δυνατοτητα.Το οτι τολμώ να συμβουλευσω*,το κανω για να γλυτωσουνε καποιοι νεωτεροι τις παπάρες που εφαγα εγω που δεν ειχα κανεναν να μου ανοιξει τα ματια.
Απαξιώνω,ναι το κανω,το ηβεντ,διότι δεν εχει αντικειμενικη αξια.Ειναι ενα πανηγυρι χωρις αποτελεσμα.Τα 30 ευρω,θα πάνε χαμενα,και δεν θα ειναι φτηνότερο απο το να πάει καποιος να δωσει 50 για ολη μερα,μονος του μια μερα ελευθερης προπόνησης.Αυτο που υποτιθεται οτι προσπαθειτε να γλυτωσετε (τα λεφτα της συμμετοχης) θα τα πληρωσετε πολλαπλάσια σε λαστιχα και απροσεξίες.
Και υπ'όψιν,δεν σε κατηγορω για κακη προθεση.Φυσικα και δεν θελεις να κανεις κακο.Απλα δεν βλέπεις το πώς θα κανεις καλό.Εστιαζεις στο κοστος (που και πάλι απέχει απο αυτο που οριζεις σαν κοστος),και οχι στο κερδος.*φυσικα σε ενα ελευθερο φορουμ,δεν θα σου ζητησω ούτε και την άδεια να συμβουλεψω εσενα ή τους πάντες.Καλώς η κακως το θεμα υπάρχει εδω προς ανοιχτη συζητηση.Μακαρι να συμμετειχαν σε αυτη και αλλοι που γνωριζουν εκτεταμενα το θεμα 'πίστα'
@onyx!
Το ξερω το πώς θα αισθανθουν την πρωτη φορα,και το οτι θα χαρουνε ιδιαιτερως κ.λ.π.Το οτι θα στερηθούν τις δυνατοτητες της πτησης ενω θα μπορούσαν να πεταξουν,σχολιαζω.Η το οτι θα καθυστερησει πολύ η μετατροπή τους σε ιπταμενους,για οσους αποφασισουν τελικα να ασχοληθουν,και ολα αυτα για ενα κερδος της ταξης των 20 ευρω στην εισοδο της πίστας.Με το ίδιο αλλωστε σκεπτικο,θα μπορούσε να τοποθετηθει η οροφη συμμετοχων αντι για 150 άτομα στα 450,με αναλογο κοστος συμμετοχης τα 10 ευρω ανα ατομο αντι τα 30,και χρονο συμμετοχης το ενα τεταρτο αντι των τριών.Αντι να γλυτωνανε 20 ευρω στην εισοδο,θα γλυτωνανε 40.Σε τελευταια αναλυση,αυτα που γραφω εδω,ας τα σκεφτούνε τα παιδια αυτα στο μελλον.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Γιατί λες ότι δεν ισχύει;
Είναι σα να σου λέω ότι το τάδε χρώμα είναι κόκκινο και να με ρωτάς 'γιατί είναι κόκκινο;'.
Τα οργανομένα trackdays στην Ευρώπη είναι από ακριβά έως πανάκριβα στις περισσότερες πίστες επιπέδου Σερρών και άνω. Είναι τόσο πιο ακριβά σε σχέση με τα 50 ευρώ που ζητάνε οι Σέρρες, θα πρέπει ο μισθός του μέσου Ευρωπαίου να είναι 15.000 ευρώ για να πούμε ότι για τον μέσο Ευρωπαίο τα trackdays είναι πιο φτηνά απ' ό,τι στην Ελλάδα.
Και επίσης μου λες 'η άποψή μου είναι η τάδε'. Εδώ δε μιλαώ για απόψεις. Για γεγονότα μιλάω. Φίλος στην Ιταλία πλήρωσε στο Mugello 200 ευρώ για ένα 20λεπτο οδήγησης, στο Spa εγώ πλήρωσα 800 ευρώ για 2 ημέρες και στο Nurbugring πληρώνεις 1 ευρώ το χιλιόμετρο.
Αν τα αντιπαραθέσεις αυτά με τα 50 ευρώ για ολόκληρη τη μέρα, ακούγεται τουλάχιστον γελοίο το επιχείρημα 'έξω είναι πιο φτηνά από την Ελλάδα'.
Και εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για το κόστος συμμετοχής, τη στιγμή που είναι το μικρότερο έξοδο σε σχέση με τα αναλώσιμα [βενζίνες και λάστιχα κυρίως, αλλά και άλλα πράγματα].
-
Αντρέα (hunter) σαφώς και έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά εσύ μιλάς ξέροντας τι υπάρχει παραπέρα. Για τους πολλούς όμως που δεν ξέρουν, η χαμηλή τιμή (έστω φαινομενικά, έστω κι αν δεν είναι real value for money) και η γενική αίσθηση γιορτής είναι αυτά που τους κάνουν να πρωτοέρθουν και αν όχι να γνωρίσουν πραγματικά, τουλάχιστον να έρθουν σε επαφή με την κατάσταση. Μετά αν θέλουν να ξανάρθουν, θα ρωτήσουν, θα μάθουν κλπ. Οπότε και οι άλλοι που το στήνουν έτσι δίκιο έχουν!
Βέβαια οι συζητήσεις αυτές, και οι διαφωνίες, είναι πολύ καλό να γίνονται πριν τη διοργάνωση τέτοιων γεγονότων. Κάθε ιδέα, πρόταση, άποψη θα πρέπει να ζυγίζεται από μερικούς και να επιλέγονται αυτές με το μεγαλύτερο κέρδος για τους περισσότερους. Σαφώς και όλοι έχουν κάθε δικαίωμα να σχολιάσουν, κατακρίνουν και εγκωμιάσουν αλλά θέλω να ελπίζω ότι οι διαφορετικές απόψεις στην φάση αυτή της τελικής ενημέρωσης για το γεγονός δεν θα αποτρέψουν μερικούς από το να πάνε, που θα ήταν κακό, αλλά μόνο θα τους δημιουργήσουν μια υγιή αμφιβολία και απορίες που θα τους κάνουν να ρωτήσουν και να μάθουν τα σωστά. -
Μίλτο μπορεί να μην έχω την πείρα των περισσοτέρων σας όσον αφορά την πίστα καθώς έχω μπει μόνο 4 φορές. Αλλά αυτό για τα λάστιχα δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων, τουλάχιστον για το δικό μου αμάξι και το δικό μου στυλ/διάθεση.
Την πρώτη φορά μπήκα με τα μαμά turanza ER30 με 30k στην πλάτη τους. Ξεκινώντας από τις 9 να γυρνάω, έχασα πέλμα λόγω επαφής με τα curb κατά τις 3 το μεσημέρι. Η φθορά δεν ήταν τραγική και σίγουρα άντεχαν και άλλο, πολύ καλά για τα δεδομένα της κουλαμάρας μου, της υποστροφικής συμπεριφοράς του αμαξιού μου και της διάθεσής μου να κάνω πειραματισμούς. Ήμουν μόνος μέσα στην πίστα, οπότε καταλαβαίνεις για τι αριθμό γύρων μιλάμε.
Την δεύτερη φορά μπήκα με conticontact, αγνώστου χιλιομέτρων αλλά 6ετίας και βάλε. Με σωστή διάθεση και αυτοσυγκράτηση, έβγαλα ολόκληρη μέρα από τις 9 μέχρι τις 5-6 το απόγευμα, με πάρα μα πάρα πολλούς γύρους. Αριθμό δεν θυμάμαι, αλλά πάλι είναι εύκολα αντιληπτό το ζόρι.
Η τρίτη φορά έγινε με τα προηγούμενα λάστιχα, πάλι από τις 10 πρωί μέχρι το απόγευμα, με πάρα πολύ πίεση αυτήν την φορά, μια έξοδο και αρκετές μ@λακίες και στραμπουλήγματα για δοκιμές. Τα λάστιχα στο τέλος είχαν εμφανή φθορά, αλλά έβγαζαν άλλους 10-15 γύρους.
Την τέταρτη φορά άλλαξα γιατί δεν έλεγε να κουβαλάω μαζί μου 2 τετράδες λάστιχα και να ψάχνω βουλκανιζατέρ. Με energy μπήκα, εκεί είχαμε θέμα, ποτέ δεν τα συνήθισα στο όριο, και στο τέλος της μέρας ήμουν αρκετά ξενερωμένος,
με το μπροστά αριστερό να είναι σε μέτρια προς κακή κατάσταση. Με μια σωστή εναλλαγή μπορεί να πάει για ακόμα λίγο, αλλά εννοείται ότι θα φάνε σουτ και θα μπουν άλλα λάστιχα.Τι θέλω να πω τώρα με όλο αυτό το σεντόνι; Η φθορά στα λάστιχα και στο αυτοκίνητο εξαρτάται άμεσα από τον οδηγό και την διάθεση που μπαίνει. Έχω λίαν πρόσφατο παράδειγμα με φίλο που μπήκε με 206 και Pzero και η φθορά στο τέλος της μέρας με περίπου 30 γύρους ήταν αστεία, εντυπωσιάστηκα και εγώ ακόμα. Βέβαια το αμάξι ήταν σωστά στημένο, με μπλοκέ, καμπερ κτλ. Μην αποθαρρύνετε τα παιδιά λέγοντας ότι θέλουν 500αρες στα λάστιχα κάθε φορά.
Αυτά από την δική μου μικρή εμπειρία.Όσον αφορά το γενικότερο θέμα, διαφωνώ εν μέρη με τον στρατευμένο ρόλο του 'track-day', αλλά εντάξει, αυτός είμαι εγώ μόνο. Κατά τα άλλα, πάλι κρίνοντας από την δική μου τριβή, το 45λεπτο δεν αρκεί ούτε για να καθαρίσεις το μυαλό σου που λέει ο λόγος, αν φυσικά θέλεις να μπεις πίστα για να μάθεις κάτι. Αν θα ανοίξει την όρεξη σε κάποιον και θα ασχοληθεί περισσότερο δεν ξέρω, αλλά αν εγώ την πρώτη φορά είχα μείνει μόνο τα πρώτα 45 λεπτά δεν θα είχα ξαναπατήσει μάλλον. Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν και δεν έχουν καμία σημασία απολύτως αν κάποιος θέλει να μπει στις Σέρρες μόνο και μόνο για να το έχει στο βιογραφικό του.
-
Να καταθεσω και εγω τη γνωμη μου σαν εντελως αρχαριος που θελει να μαθει καποια πραγματα!
Εγω θελω να μυηθω στον κοσμο της πιστας και στα κερδη που θα αποκτησω απο αυτη,σιγουρα το οικονομικο θεμα ειναι πολυ βασικο και ποσο μαλλον οταν τα περισσοτερα παιδια που θα μπουνε στην πιστα θα ειναι νεαρα χωρις πολλους πορους!Το 30ευρο σιγουρα θα παρακινησει καποιον να μπει μεσα λεγοντας οτι ειναι φτηνο ΑΛΛΑ αν τελιωνοντας αυτο το TD μιας και δεν θα υπαρχει καποιος να τον βοηθησει λογο πληθωρας κοσμου το πιο πιθανο ειναι να εχει καταστρεψει τα λαστιχα του (λογο αγνοιας) και ισως να καταπονησει αναρτησεις και αλλα μερη του αυτοκινητου που αν χρειαστουν αλλαγη να του βγουν πολλα λεφτα...Οποτε μιας και καταλαβαινω μιλτο οτι εχεις μπει σε μια αμυντικη θεση η οποια σε αναγκαζει να γινεσαι επιθετικος καποιες φορες θα κανω μια προταση οχι σαν γνωστης το αντιθετο μαλλον σαν ασχετος που θελει να μπει σε αυτο τον κοσμο...
Ας γινουν 2 μερες τη μια για τους ασχετους οι οποιοι ομως θα βοηθηθουν απο τους γνωστες σημαντικα και μια για τους εμπειρους οι οποιοι θα μπορεσουν να κερδισουν κατι για τον εαυτο τους και τα αυτοκινητα τους...
Και το σημαντικοτερο το 15λεπτο με ενα γνωστη δεν θα μουπροσφερει ΤΙΠΟΤΑ μιας και μεχρι να μου μαθει πως να καθομαι στη θεση παει το πρωτο...μεχρι να μου μαθει τη πιστα παει το δευτερο ...και μεχρι να μου μαθει το πως θα μπω και το ποιες θα πουλησω παει και το τριτο και δεν ειμαι σιγουρος για το αν θα μου μεινει και κατι απο το να εδινα 50 και να πηγαινα μια ολοκληρη μερα!Συγγνωμη για το σεντονι αλλα ισως δεις το πως βλεπουν τα πραγματα οι ασχετοι!
-
Να μαθεις την πίστα σε ενα τεταρτο;Μονο αν εισαι γεννημενος πρωταθλητης στην F1.
Aπο τα οσα εχω δει μεχρι σημερα,μπορω να πώ οτι,το συνολο των χρηστων της πίστας,'ξεψαρωνει' στο τριτο του ολοήμερο track-day.Εκει αρχιζουν ολοι να νοιώθουν οτι την 'εχουν' την πίστα,και αρχιζουν να οδηγούν ολοένα και καλύτερα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να μαθεις την πίστα σε ενα τεταρτο;Μονο αν εισαι γεννημενος πρωταθλητης στην F1.Aπο τα οσα εχω δει μεχρι σημερα,μπορω να πώ οτι,το συνολο των χρηστων της πίστας,'ξεψαρωνει' στο τριτο του ολοήμερο track-day.Εκει αρχιζουν ολοι να νοιώθουν οτι την 'εχουν' την πίστα,και αρχιζουν να οδηγούν ολοένα και καλύτερα.
Αυτο γραφω ανδρεα ]
Ειναι πολυ μικρο το διαστημα των 15 λεπτων
-
Η φιλοσοφία του TD της ένωσης NHAC είναι εορταστικού χαρακτήρα όχι εκπαιδευτικού (διαβάστε το Δελτίο Τύπου που στείλαμε στα περιοδικά). Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει σε όσους την αναζητήσουν σε κατάλληλο χώρο και χρόνο, παρότι θα ενημερώσουμε -ευθύνη των λεσχών- για τα βασικά. Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται το Event και ξέρουμε τόσο τί ζητάνε οι περισσότεροι όσο και το πώς θα τους ικανοποιήσουμε (τους περισσότερους όχι τους λιγότερους). Ερασιτέχνες μη κερδοσκόποι είμαστε όλοι μας, μην το ξεχνάτε. Εμείς δίνουμε το ερέθισμα σε όσους δεν το έχουν (σε εμάς δηλαδή), την εκτόνωση σε -συγκριτικά- ασφαλές πεδίο σε όσους δεν σκοπεύουν να το ψάξουν περισσότερο ή δείχνουμε τον δρόμο προς την λύση σε όσους παίζουν στον δρόμο κλέφτικο με τους μπάτσους, την παρέα σε όσους θέλουν κάτι διαφορετικό. Σαφώς και δεν απευθυνόμαστε σε προχωρημένους -εμείς δεν είμαστε τέτοιοι- ζητάμε την βοήθειά τους περισσότερο μέσω της συμμετοχής τους είτε σε επίπεδο συμμετοχής είτε και σε επίπεδο εισηγητών. Οι αρχάριοι στα τρία 15λεπτα μπορούν να καταστρέψουν λάστιχα μπορούν και όχι. Υπάρχουν αρκετοί που επιστρέφουν με τα λάστιχα που πήγαν (εγώ όχι και γι αυτό βάζω μτχ που τα παίρνω πολύ φθηνά). Το πού βαδίζει ο καθένας θα το καταλάβει από την πρώτη του περίοδο μόλις τα κοιτάξει. Υπάρχουν επίσης αρκετοί που θα κουραστούν και δεν θα μπουν το 3ο 15λεπτο (δλδ όχι απαραίτητα λόγω ελαστικών ή άλλης φθοράς). Υπάρχουν όλων των ειδών οι ψυχοσυνθέσεις.
Εννοείται ότι οι ομάδες φτιάχνονται αναλόγως λέσχης ή και προσανατολισμού (αυτό είναι ευθύνη της κάθε λέσχης ξεχωριστά που γνωρίζει τα μέλη της και αυτά γνωρίζονται μεταξύ τους).
Ανδρέα ελπίζω τώρα που τα είπαμε από κοντά με τον Βασίλη να ξεκαθαρίστηκε το αν είμαι υπεύθυνος ή όχι στις τοποθετήσεις μου και στις προθέσεις μου. Σε κατανοώ και υποστηρίζω όπως κι εσύ ότι για να μάθει κάποιος καλά την πίστα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί της. Ισχύουν τα περί αλληλοβοήθειας και θα έρθει η ώρα να τα πούμε ακόμη πιο εποικοδομητικά.
Ντίνο, μιλάμε εκ πείρας (ξαναλέω ότι είναι το 3ο μας TD όχι το 1ο). Έλα και παρακολούθα θεατής στο TD μας και θα καταλάβεις πολύ καλά το πνεύμα μας. Συζήτα αν θέλεις με τον Γιάννη που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις με δύο κουβέντες μόνο.
-
Μίλτο,ούδεποτε κατηγόρησα τις προθέσεις σου.Κατηγόρησα μονο την ελλειπή πειρα που οδηγει σε λανθασμενες εκτιμήσεις.Αυτα με τα δικα μου ματια,που εφαγα και μερικες τετραδες παραπάνω λαστιχα εκει μεσα,και προσπάθησα μεσω των γραπτων μου να βοηθήσω περισσότερους χρηστες,επηρρεαζοντας εσας που εχετε το γενικο πρόσταγμα για την διοργανωση του enent.
Tεσπα,αφου δεν μπορείτε να αλλαξετε κατι φετος (προσπαθειστε ακομα μια φορα όμως),κρατηστε το βασικο σημειο διαφωνίας μου (το χρονο συμμετοχης σε αντιδιαστολη με το κόστος εισόδου) για του χρόνου.
Προσωπικα εγω,αν μπορεσω,θα ερθω και θα ειμαι στη διαθεση του καθενός,χωρις ομως αυτο να συνεπάγεται οτιδηποτε το ουσιωδες λόγω του τεραστιου ογκου των συμμετοχων.Υ.Γ. Για την ιστορια και μονο,ο Βασιλης που μου'λεγε οτι ο Μιλτος του πρότεινε 50 πίεση στα σλίκ Πιρέλια,και ακολουθωντας τις συμβουλες του τα κατεστρεψε,φανηκε οτι μαλλον δε θυμαται ακριβως τι συνεβη,οπότε και για τη συγκεκριμενη μου αναφορα νωριτερα,ανακαλώ τωρα (θυμαται για πίεση 40 κρυα-ούτε αυτη ισχυει σε τετοια ελαστκα-,αλλα τωρα πια δεν του δινω βαση στα λεγομενα,και ας ηταν η φθορα εντονη στο κεντρο του πέλματος,πραγμα που μαρτυρα πολυ υψηλες πιεσεις).
ΥΓ 2 συνειδητοποιειστε οτι δεν υπάρχουν 'αντιπαλοι' και 'κακοι'.Ολοι παιζουμε μπάλα απο την ιδια πλευρα,και οσο περισσοτεροι ειμαστε,τοσο καλύτερα θα περναμε.Το οτι δεν προκειται κανεις να μας ακουσει,θεωρειστε το δεδομενο (και εδω που τα λέμε,ο κόσμος καιγεται κι'εμεις ζηταμε του νινιού να χτενιστει).Ειμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ,και πρεπει να κοιταξουμε ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
Αυτα.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
snipΝτίνο, μιλάμε εκ πείρας (ξαναλέω ότι είναι το 3ο μας TD όχι το 1ο). Έλα και παρακολούθα θεατής στο TD μας και θα καταλάβεις πολύ καλά το πνεύμα μας. Συζήτα αν θέλεις με τον Γιάννη που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις με δύο κουβέντες μόνο.
Δεν αμφιβάλλω για τις προθέσεις σας, απλά στην θεωρία πολλά πράγματα είναι απίστευτα ρόδινα, αλλά στην πράξη πολλές φορές βλέπουμε (αν θέλουμε) ότι κάπου το πράγμα χαλάει...
Και τώρα κατάλαβα ότι μου την έχει σπάσει το 'σας' και το 'μας'.
ΥΓ: Χρόνια πολλά
3o Track Event των North HEllas Auto Clubs στις Σέρρες!