-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Αλλάζω λίγο θέμα..αν ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει
Τελείωνω επιτέλους φέτος το πολυτεχνειό και σκέφτομαι τη Γερμανία για μεταπτυχιακό(με γλώσσα διδασκαλίας αγγλικά).
Από μία αναζήτηση που έκανα είδα ότι στη Γερμανία υπάρχουν τα πολυτεχνεία όπως και εδώ(Tachnische Universitaten),αλλά και κάτι σαν τα δικά μας τει(Fachhochschulen ή FH).
Tα πρώτα έχουν τίτλο πτυχίου στα μεταπτυχιακά τους ΜSc ενώ τα δεύτερα Μeng.
Στο goethe που ρώτησα μου είπαν πως είναι ισότιμα και το επίπεδο σπουδών παρεμφερές με τη διαφορά ότι στα 2α δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην πράξη.Επίσης ότι τα εργασιακά δικαιώματα είναι ίδια και ότι μικρό προβάδισμα στην εύρεση εργασίας έχουν τα FH.
Επειδή δυσκολεύομαι να το πιστέψω,ίσως και από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μεταξύ πολυτεχνείων-τει,ξέρει κανείς πως λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γερμανία να με διαφωτίσει?
Αξίζει ένα μεταπτυχιακό σε FH ή το επίπεδο θα είναι χαμηλότερο από των εδώ πολυτεχνείων?Περισσότερο αξίζει πάντως να πας να κάνεις διδακτορικό [που θα πληρώνεσαι με κανονικό και ικανοποιητικό μισθό βάσει συμβολαίου κ.ο.κ.], παρά μεταπτυχιακό που δεν είμαι σίγουρος ότι έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω από το δίπλωμα του πολυτεχνείου.
Τι αποσκοπείς να κερδίσεις από το μεταπτυχιακό; Γνώσεις ή πρόσβαση στην ντόπια αγορά εργασίας; -
Σίγουρα θα με ενδίεφερε ένα διδακτορικό αλλά δυστυχώς στον χώρο του αυτοκινήτου που με ενδιαφέρει δεν έχω βρει κάτι,και αν έβρισκα αμφιβάλλω αν θα γινόμουν δεκτός αφού το εδώ πολυτεχνείο δεν ασχολείται καθόλου με αυτόν τον τομέα.
Το μεταπτυχιακό το θέλω και για τις γνώσεις που θα μου δώσει αλλά κυρίως για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας ή Αγγλίας -
μεταπτυχιακό σε γνωστικό αντικείμενο παρεμφερές με το πτυχίο σου και δει πολυτεχνείου είναι χάσιμο χρόνου γνωστικά.
και δει σε hogeschool.το μόνο που σε βοηθάει είναι αν δεν έχεις καλό βαθμό να σου ανοίξει τις πόρτες για ένα διδακτορικό, ή για να μπεις στην αγορά (τοπική ) εργασίας μετά την αποφοίτηση.
My 2 cents, κρίνοντας εκ των έσω.
Πολύ λίγα μεταπτυχιακά αξίζουν τον κόπο, ειδικά αν έχεις ασχοληθεί λίγο σοβαρά με τις σπουδές σου στην ελλάδα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
[...]Α ναι... πολυτεχνείο ήταν και το δικό σου
Προς στιγμήν σκέφτηκα 'τι τρολάρει πάλι αυτός', αλλά μετά το θυμήθηκα.... -
if mjacob talks about politexneio
then go to next post
else read -
μ' αυτά που γράφεις, πάλι καλά που δεν ασχολείσαι με προγραμματισμό τουλάχιστον
-
Σ εκεινο το πολυτεχνειο που πηγε δε διδαχτηκε προγραμματισμο..
-
Αυτό ελειπε να ασχολουμουν με προγραμματισμό, πολυτεχνειο πηγα, οχι ιεκ ξυνη
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Σ εκεινο το πολυτεχνειο που πηγε δε διδαχτηκε προγραμματισμο..Να διαγραφεί το παραπάνω ποστ. Ο 'κύριος' είναι off topic σε ότι έχει να κάνει με σπουδές και στρίψιμο...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γιατί όπως σου έγραψε και ο skye, το ζήτημα των 'κοινών' έχει πάρα πολλές παραμέτρους και δυσκολίες που με τις οποίες θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να σπας τ@@ σου καθημερινά. Να φας τα μούτρα σου συχνά κ.ο.κ. Δεν είναι forum που μπορούμε να συζητάμε και να διαφωνούμε επ άπειρον, πρέπει με το ζόρι να καταλήγει κάπου. Δεν είναι παρέα με φίλους που πάνω κάτω συμφωνούμε εκ των προτέρων.
Δεν μπηκαμε στα τι και τα πως αν και ειναι γνωστο οτι ο δρομος δεν ειναι / θα 'ναι ευκολος.
Εχουμε ενα τμημα ανυπαρκτου λογου και υπαρχουν πολλοι (δεν μιλαμε, επαναλαμβανω, για προσπαθεια παρεας, ουτε καν μεγαλης) φοιτητες που καταλαβαινουν τα μπουρδελα που γινονται.Αν θέλετε πραγματικά να φτιάξετε κάτι, και είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε το χρόνο και την ενέργεια που αυτό απαιτεί [και είναι πραγματικά πολλή] τότε δεν θα έπρεπε να σας σταματάει καμία γραφειοκρατία και καμία άλλη παράταξη. Το ότι σας σταμάτησαν, δείχνει ότι δεν είστε και πολύ διατεθειμένοι.
Δεν μας σταματησε κατι. Μπηκε στον χορο -οπως παντα- και παραταξιακος λογος.
Οι πολλοι τον αγνοησαμε, εγω απλα εθεσα ως ερωτηση μια πλευρα του λογου τους.Μεγάλη σημασία έχει και η ιδεολογική σας συνάφεια. Επί ποίας βάσης δλδ θέλετε να δημιουργήσετε κάτι; Ποιά είναι η συμφωνία σας;
Μολις που εγινε η πρωτη ατυπη συνελευση φοιτητων.
Αν δεν κατωχυρωθει νομικα ενα οργανο μας, εχουμε παντου κλειστες πορτες.
Ειδαλλως, για να υπαρχει φωνη, πρεπει να μαζευτουμε παρα πολλοι.Αυτο που προσπαθουμε ειναι να περναμε τις αποψεις μας στις γενικες συνελευσεις οπου τωρα δεν εκπροσωπουμαστε. Οι εκλογες δεν αναγνωριστηκαν -> οτιδηποτε δικο μας δεν αναγνωριζεται.
Οποτε αν και προβλεπεται οτι θα ξαναγινει μπαχαλο στις εκλογες, ψαχνουμε ειτε νομικα, ειτε ατυπα (μεσω μεγαλης συμμετοχης) να καταφερουμε οτι μπορουμε.Οι φοιτητικές παρατάξεις, έχουν πάρα πολύ χαλαρή δομή. Κατ' ουσίαν το συμμετέχεις σε μια φοιτητική παράταξη ως 'ανεξάρτητος' δεν λέει και πολλά πράγματα. Και δεν καταλαβαίνω που κολλάς σε αυτό. Δλδ εσύ μέχρι τώρα πίστευες ότι προκειμένου να δραστηριοποιηθείς σε μια φοιτητική παράταξη πρέπει να ανήκεις και στο 'μητρικό' κόμμα; Μα αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν, τουτέστιν η συμμετοχή ή όχι σε μια υπάρχουσα παράταξη είναι μάλλον άσχετη με το ζήτημα και καθαρά προσωπικό ζήτημα [Αν δεν γράψεις και για ποιες συγκεκριμένες παρατάξεις μιλάμε, μάλλον δεν γίνεται να γραφτεί και κάτι πιο ιδιαίτερο].
Προσωπικα κολλαω στην ιδεα της συμμετοχης σε αλλη παραταξη ως ανεξαρτητος ενω θα εβγαζε νοημα αν ησουν πραγματικα ανεξαρτητος. Σημερα το ακουσα πρωτη φορα.
Δεν εχει σχεση με τα παραπανω, ηταν δικη μου απορια.Την ερωτηση για το μητρικο κομμα δεν την καταλαβα.
Πιστευω οτι για να δραστηριοποιηθεις, συμμετεχεις στην παραταξη που εκφραζει τα πιστευω σου.
Το να γινεις μερος σε μια που δεν ικανοποιει το παραπανω οντας ανεξαρτητος ειναι αυτο που δεν κατανοησα. -
μεταπτυχιακό σε γνωστικό αντικείμενο παρεμφερές με το πτυχίο σου και δει πολυτεχνείου είναι χάσιμο χρόνου γνωστικά.
και δει σε hogeschool.το μόνο που σε βοηθάει είναι αν δεν έχεις καλό βαθμό να σου ανοίξει τις πόρτες για ένα διδακτορικό, ή για να μπεις στην αγορά (τοπική ) εργασίας μετά την αποφοίτηση.
Πολύ λίγα μεταπτυχιακά αξίζουν τον κόπο, ειδικά αν έχεις ασχοληθεί λίγο σοβαρά με τις σπουδές σου στην ελλάδαΔίκιο έχεις αλλά με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο δν ασχολείται το εδώ πολυτεχνείο.Και αφού έχω αποφασίσει,να προσπαθήσω τουλάχιστον,να δουλέψω έξω σε αυτόν τον τομέα,δεν βλέπω άλλο τρόπο πέραν του μεταπτυχιακού,που δυστυχώς κοστίζει και πολύ
Γι αυτό ρωτάω πως αντιμετοπίζονται τα πτυχία από FH και τι επιπέδου έιναι,μην πάνε 2 χρόνια χαμένα.Δυστυχώς μόνο ένα πολυτεχνείο στη γερμανία κάνει μεταπτυχιακά στα αγγλικά στον τομέα του αυτοκινήτου και αυτό είναι πολύ ακριβό για μένα.Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
-
if mjacob talks about politexneio
then go to next post
else readΞέχασες το endif...
μ' αυτά που γράφεις, πάλι καλά που δεν ασχολείσαι με προγραμματισμό τουλάχιστον
Αυτό ξαναπέστο, στα χρόνια μου, από την σχολή δεν έβγαινες άσχετος, αλλά τι περιμένεις από τον ντρίφτη, το μυαλό του όλο στα ταξίδια και στις γκόμενες (μ' αυτή τη σειρά... ), πού διάθεση για διάβασμα και γνώση...
Βέβαια, οι Η/Υ προγραμματισμό γενικά ξέρετε, από μηχανιλίκι βέβαια...
(ΥΣ: Είμαι Αθήνα επιτέλους, κάποια στιγμή που δεν θα προσπαθώ για την συνέχιση του είδους μου , να τα πούμε... )
-
Πολύ λίγα μεταπτυχιακά αξίζουν τον κόπο, ειδικά αν έχεις ασχοληθεί λίγο σοβαρά με τις σπουδές σου στην ελλάδαΔίκιο έχεις αλλά με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο δν ασχολείται το εδώ πολυτεχνείο.Και αφού έχω αποφασίσει,να προσπαθήσω τουλάχιστον,να δουλέψω έξω σε αυτόν τον τομέα,δεν βλέπω άλλο τρόπο πέραν του μεταπτυχιακού,που δυστυχώς κοστίζει και πολύ
Γι αυτό ρωτάω πως αντιμετοπίζονται τα πτυχία από FH και τι επιπέδου έιναι,μην πάνε 2 χρόνια χαμένα.Δυστυχώς μόνο ένα πολυτεχνείο στη γερμανία κάνει μεταπτυχιακά στα αγγλικά στον τομέα του αυτοκινήτου και αυτό είναι πολύ ακριβό για μένα.Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
σταύρο, θα σου μεταφέρω ό,τι είχα μάθει από γερμανία, όταν έψαχνα τί θα κάνω με την πάρτη μου, με πάσα επίφύλαξη επειδή δεν έχω προσωπική εικόνα.
μεταπτυχιακό τουλάχιστον στα ηλεκτρολογικά άξιζαν μόνο όσα ήταν στα γερμανικά (τα οποία ήταν και σχεδόν τσάμπα, πριν ανεβεί η καριόλα η μέρκελ ήταν τσάμπα)
τα αγγλικά μεταπτυχιακά ήταν καινούργιο φρούτο, δεν πρέπει να έχουν ζωή περισσότερο από 3 χρόνια και ο καθηγητής μου στην ελλάδα (εμ διδακτορικό και προπτυχιακές σπουδές στη γερμανία μου) τα παρουσίασε ώς αρπαχτή.δυστυχώς στο automotive δεν έχω ιδία γνώση και δεν μπορ΄να σε βοηθήσω, αν μου έλεγες για ηλεκτρολογικά, θα σου έλεγα ότι ως γνώση δεν αξίζει, σίγουρα όμως σε βοηθάει να βγεις έξω και να κάνεις επαφές.
Προσπάθησε να μάθεις περισσότερα για το ποιόν τους, γθα να μην απογοητευτείς απ το επίπεδο@κλάμπανους: σε περίπτωση συνεύρεσης, κρατήστε πρακτικά
χωρίς εμένα π@στηδες -
Ευχαριστώ και πάλι
Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα και..βλέπουμε -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μολις που εγινε η πρωτη ατυπη συνελευση φοιτητων.
Αν δεν κατωχυρωθει νομικα ενα οργανο μας, εχουμε παντου κλειστες πορτες.
Ειδαλλως, για να υπαρχει φωνη, πρεπει να μαζευτουμε παρα πολλοι.Αυτο που προσπαθουμε ειναι να περναμε τις αποψεις μας στις γενικες συνελευσεις οπου τωρα δεν εκπροσωπουμαστε. Οι εκλογες δεν αναγνωριστηκαν -> οτιδηποτε δικο μας δεν αναγνωριζεται.
Οποτε αν και προβλεπεται οτι θα ξαναγινει μπαχαλο στις εκλογες, ψαχνουμε ειτε νομικα, ειτε ατυπα (μεσω μεγαλης συμμετοχης) να καταφερουμε οτι μπορουμε.Μάλλον δεν έχω καταλάβει πολύ καλά την κατάσταση...
Σύλλογος φοιτητών του τμήματος, υπάρχει; Αν υπάρχει τότε σχεδόν σίγουρα θα ορίζει δύο όργανα. Τη Συνέλευση και το Δ.Σ.. Αλλά για να γράφεις ότι 'δεν αναγνωρίζεστε', φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτή η περίπτωση.
Αν δεν υπάρχει, τότε σαφώς και το πρώτο βήμα είναι να φτιάξετε ένα σύλλογο. Αυτό σημαίνει καταστατικό, κατάθεση αυτού, ΦΕΚ κλπ. Ρωτήστε κάποιο δικηγόρο για το πως δημιουργείται το 'νομικό πρόσωπο' ενός συλλόγου. Βρείτε και κάποιο καταστατικό από άλλο σύλλογο να έχετε ένα μπούσουλα.Προσωπικα κολλαω στην ιδεα της συμμετοχης σε αλλη παραταξη ως ανεξαρτητος ενω θα εβγαζε νοημα αν ησουν πραγματικα ανεξαρτητος. Σημερα το ακουσα πρωτη φορα.
Δεν εχει σχεση με τα παραπανω, ηταν δικη μου απορια.Την ερωτηση για το μητρικο κομμα δεν την καταλαβα.
Πιστευω οτι για να δραστηριοποιηθεις, συμμετεχεις στην παραταξη που εκφραζει τα πιστευω σου.
Το να γινεις μερος σε μια που δεν ικανοποιει το παραπανω οντας ανεξαρτητος ειναι αυτο που δεν κατανοησα.Με το 'ως ανεξάρτητος' τι ακριβώς εννοείς; Ανεξάρτητος από τι; Από την φοιτητική παράταξη; Μα, αν συμμετέχεις στην παράταξη, δεν είσαι 'ανεξάρτητος' από αυτή, αλλά συμμετέχεις σε αυτή, είσαι μέρος της. Γι' αυτό έθεσα το ζήτημα κάποιας 'μητρικής' οργάνωσης πάνω από την παράταξη, όπου εκέι συνήθως αρχίζουν οι δομές και είναι πιο στενές και σαφείς, και τίθεται το ζήτημα μέλους κλπ εξάρτησης.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(ΥΣ: Είμαι Αθήνα επιτέλους, κάποια στιγμή που δεν θα προσπαθώ για την συνέχιση του είδους μου , να τα πούμε... )Καλά... κάνε και κανά μπάνιο πρώτα Δεν χρειάζεται να μυρίζουμε και την ποιότητα της προσπάθειας σου
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Με το 'ως ανεξάρτητος' τι ακριβώς εννοείς; Ανεξάρτητος από τι; Από την φοιτητική παράταξη; Μα, αν συμμετέχεις στην παράταξη, δεν είσαι 'ανεξάρτητος' από αυτή, αλλά συμμετέχεις σε αυτή, είσαι μέρος της. Γι' αυτό έθεσα το ζήτημα κάποιας 'μητρικής' οργάνωσης πάνω από την παράταξη, όπου εκέι συνήθως αρχίζουν οι δομές και είναι πιο στενές και σαφείς, και τίθεται το ζήτημα μέλους κλπ εξάρτησης.
Το αναφερω οπως το ακουσα, οσο πιο απλα μπορω.
Ανεξαρτητος υποψηφιος μεσω υπαρχουσας παραταξης.
Ναι μεν θα εισαι κατω απο το ονομα τους αλλα θα εισαι ανεξαρτητος υποψηφιος. Δεν ξερω πως αλλιως να το πω. Και ουτε ξερω τι λεω (οπως ειπα, δεν το ειχα ξανακουσει). -
Συμφωνώντας με το drifter, και στο γεγονός ότι αγγλόφωνα μεταπτυχιακά στη γερμανία ίσως να μην είναι και ό,τι καλύτερο, και μιας που γράφεις ότι το κόστος του μεταπτυχιακού είναι ένα σημαντικό ζήτημα για σένα, θα σου ξαναπώ να κοιτάξεις για διδακτορικό, που όχι μόνο δεν πληρώνεις, αλλά πληρώνεσαι με έναν ικανοποιητικό μισθό.
ΔΕΝ θα έχεις να παρακολουθήσεις μαθήματα, θα μπορείς να συνεννοείσαι στα Αγγλικά ΑΛΛΑ θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχεις αποδεδειγμένη επάρκεια στα Γερμανικά [νομίζω μίνιμουμ kleines].
Σε αυτή την περίπτωση [διδακτορικό], ξεκίνα ΗΔΗ τις επαφές σου με όποιο πανεπιστήμιο/ινστιτούτο/κλπ σε ενδιαφέρει. Πρέπει να βρεις προσωπικά έναν καθηγητή που να θέλει να σε πάρει σαν διδακτορικό, να σου πει δλδ ότι υπάρχει η τάδε θέση για σένα, η τάδε χρηματοδότηση [αυτό ίσως να μην το καταφέρεις from day 1], να έχετε ΗΔΗ συμφωνήσει το θέμα του διδακτορικού σου κλπ κλπ
Κοινώς είναι μια διαδικασία χρονοβόρος [δεν είναι και οι γρηγορότεροι στον κόσμο οι γερμανοί, και οι γερμανοί καθηγητές είναι και λίγο περίεργοι ] που μπορεί να σου πάρει και ολόκληρο χρόνο. -
egobrain ρίχτους μια και κοίτα να ξεμπερδεύεις με τις σπουδές σου. Άσε αυτά τα κόλπα για τα κομματόσκυλα που άλλωστε γι αυτούς είναι κίνηση καρριέρας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Συμφωνώντας με το drifter, και στο γεγονός ότι αγγλόφωνα μεταπτυχιακά στη γερμανία ίσως να μην είναι και ό,τι καλύτερο, και μιας που γράφεις ότι το κόστος του μεταπτυχιακού είναι ένα σημαντικό ζήτημα για σένα, θα σου ξαναπώ να κοιτάξεις για διδακτορικό, που όχι μόνο δεν πληρώνεις, αλλά πληρώνεσαι με έναν ικανοποιητικό μισθό.
ΔΕΝ θα έχεις να παρακολουθήσεις μαθήματα, θα μπορείς να συνεννοείσαι στα Αγγλικά ΑΛΛΑ θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχεις αποδεδειγμένη επάρκεια στα Γερμανικά [νομίζω μίνιμουμ kleines].
Σε αυτή την περίπτωση [διδακτορικό], ξεκίνα ΗΔΗ τις επαφές σου με όποιο πανεπιστήμιο/ινστιτούτο/κλπ σε ενδιαφέρει. Πρέπει να βρεις προσωπικά έναν καθηγητή που να θέλει να σε πάρει σαν διδακτορικό, να σου πει δλδ ότι υπάρχει η τάδε θέση για σένα, η τάδε χρηματοδότηση [αυτό ίσως να μην το καταφέρεις from day 1], να έχετε ΗΔΗ συμφωνήσει το θέμα του διδακτορικού σου κλπ κλπ
Κοινώς είναι μια διαδικασία χρονοβόρος [δεν είναι και οι γρηγορότεροι στον κόσμο οι γερμανοί, και οι γερμανοί καθηγητές είναι και λίγο περίεργοι ] που μπορεί να σου πάρει και ολόκληρο χρόνο.Ευχαριστώ κ πάλι για τη βοήθεια
Θα αρχίσω σιγά σιγά τις επαφές..και ας ελπίζω να βγεί κάτι καλό
Περί Σπουδών