-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Οδοντωτος τροχος-γραναζι.Καλός βλάκας....
-
θενξ ρε..
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Οδοντωτος τροχος-γραναζι.
Καλός βλάκας....
Τι να του πεις.
Η σέλα είναι.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
:lol: θενξ ρε..- Δυναμική Μηχανών Ι
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ερώτηση-Quiz
Ποιό είναι το θεμελιώδες εξάρτημα 'στοιχείο μηχανών' στο 99,9% των μηχανολογικών κατασκευών είτε λέγεται αυτοκίνητο,αεροπλάνο,βαπόρι ακόμη και ποδήλατο? (Μην υποτιμάτε τη μηχανολογία που έχει ένα ποδήλατο.)
Όποιος απαντήσει σωστά θα του πω τι θα κερδίσει.Έχω κάτι στο μυαλό μου.
P.s Μην πει κανείς η Βίδα γιατί βίδες έχουμε και εμείς και πολλές φορές λασκάρουνε κιόλας.
Μήπως το ρουλεμάν ή για να πάμε σε μεγαλύτερο βάθος το σφαιρίδιο (αφού παλαιότερα δεν υπήρχαν τα ρουλεμάν με την μορφή που τα ξέρουμε τώρα...).
Θεωρώ αδύνατον να δημιουργήσεις μια μηχανή χωρίς αυτά.ναι
-
Τα ημιαξόνια στα αγγλικά πως λέγονται?
-
εσύ δεν έιχες profisiency??
half shaft
-
axle shafts
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εσύ δεν έιχες profisiency??όχι, στην Αμερική έχω ζήσει έχω πει
half shaft
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
axle shaftstyou
-
Ισότιμα πτυχία-ΤΕΙ - Πολυτεχνεία για όσους θυμούνται, το σύνθημα της ισοπέδωσης
Πέρα από κομματικές/παραταξιακές μαλακίες, υπήρξε φοιτητής ΤΕΙ που να το πίστευε ΣΟΒΑΡΑ αυτό;
Στην τελική, δεν παίρνουμε ο ένας τη δουλειά του άλλου για να διαμαρτύρεται οποιοσδήποτε.
Γιατί, κ οι παρατάξεις που τα λένε αυτά νομίζεις το πιστεύουν? Εδώ υπάρχουν τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα (να' ναι καλά ο Αρσένης κ το ΤΕΕ) κ κατά την γνώμη μου ανούσια όπως Βιομηχανικού Σχεδιασμού κ ΓΕΩΠΕ που τα παιδιά τα καημένα σπουδάζουν, τρων λεφτά κ χρόνια από την ζωή τους για να δουλέψουν σε καφετέριες με πτυχιο.... Η κατάσταση είναι τραγική... Εγώ είμαι μηχανολόγος στο ΤΕΙ Κοζάνης. Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά επειδή το είχα ψάξει λεπτομερώς το θέμα πριν 3 χρόνια, πιο συμφέρουσα οικονομικά είναι η Γερμανία κ εκτός αυτού διάβασα ότι ψάχνει επειγόντως μηχανικούς κ γι'αυτό θα προσλάβει κ πάρα πολλούς αλλοδαπούς λόγω έλλειψης μηχανικών που της επιφέρει τεράστια οικονομική καταστροφή (20 δισ euro αν θυμάμαι καλά). Είναι γεγονός ότι η γερμανία βιώνει την χειρότερη βιομηχανική περίοδο από την άνθιση της στην ναζιστική ακόμα εποχή με την ίδρυση της volkswagen κ την δημιουργία των μεγάλων βιομηχανιών. Οπότε συμφέρει. Καλό πανέπιστήμιο για αεροδυναμική (κ το μόνο) είναι του Braunschweig, κ για μεταπτυχιακό πάνω στην αεροδυναμική υπάρχει κ το Aachen. Βέβαια αυτό για πριν 3 χρόνια. Τώρα μπορεί να έχουν προσθεθεί κ σε άλλα ιδρύματα. Πάντως υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας, δεν είναι όπως εδώ που περνάς μαθήματα με σκονάκια ή με 'μπάρμπα'. Κ χρειάζετε κ το Kleines Sprachdiplom (κάτι πιο δύσκολο από Proficiency) συνήθως αλλιώς δίνεις εξετάσεις...
-
Πέρα από κομματικές/παραταξιακές μαλακίες, υπήρξε φοιτητής ΤΕΙ που να το πίστευε ΣΟΒΑΡΑ αυτό;
quote]Με εξαίρεση κάποιες μαλακισμένες περιπτώσεις, στον ιδιωτικό τομέα αφοδεύτηκαν αν είσαι ΤΕΙ ά ΑΕΙ, αν θα γίνουν ισότιμα τα ΤΕΙ ή όχι κλπ κλπ
Αρκεί να έχεις πτυχίο και να μην είσαι γαι τα πανηγύρια.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
quote]Με εξαίρεση κάποιες μαλακισμένες περιπτώσεις, στον ιδιωτικό τομέα αφοδεύτηκαν αν είσαι ΤΕΙ ά ΑΕΙ, αν θα γίνουν ισότιμα τα ΤΕΙ ή όχι κλπ κλπ
Αρκεί να έχεις πτυχίο και να μην είσαι γαι τα πανηγύρια.
Λάθος κάνεις, αλλά δεν νομίζω να σε πείσω, σωστά;
Σίγουρα δεν τους νοιάζει αν ανωτατοποιήθηκαν ή όχι τα ΤΕΙ. Τους νοιάζει πάντα τι επίπεδο γνώσεων έχεις και πόσο θα σε πληρώσουν...
-Το ότι ο απόφοιτος ΤΕΙ δουλεύει νομίμως με λιγότερα από τον απόφοιτο πολυτεχνείου, είναι πολύ βολικό για τις επιχειρήσεις, αν σκεφτούμε πως μπορούν να πληρώνουν τον βασικό + κάτι ψιλά...
-Το ότι οι μηχανικοί του πολυτεχνείου, με το δελτίο παροχής υπηρεσιών που έχουν, βολεύουν κάποιες άλλες εταιρείες (ειδικά αυτές που αναλαμβάνουν μεγάλα έργα και έχουν...περιθώριο ΦΠΑ), είναι επίσης γνωστό και παρόλο που θα τους πληρώσουν λίγο περισσότερο, υπάρχουν και κάποια παραπάνω προσόντα που τους χρειάζονται.
-Τα διάφορα πτυχία κολεγίων, τρώνε κάμποσο ζόρι πάντως, στην Ελλάδα στον χώρο πληροφορικής και κατασκευών... Στο marketing και στη διαφήμιση μάλλον είναι καλύτερα τα πράγματα ...
Αυτά από την μικρή μου εμπειρία στον εργασιακό χώρο... -
Ο χρήστης virus.exe έγραψε:
Γιατί, κ οι παρατάξεις που τα λένε αυτά νομίζεις το πιστεύουν? Εδώ υπάρχουν τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα (να' ναι καλά ο Αρσένης κ το ΤΕΕ) κ κατά την γνώμη μου ανούσια όπως Βιομηχανικού Σχεδιασμού κ ΓΕΩΠΕ που τα παιδιά τα καημένα σπουδάζουν, τρων λεφτά κ χρόνια από την ζωή τους για να δουλέψουν σε καφετέριες με πτυχιο.... Η κατάσταση είναι τραγική... Εγώ είμαι μηχανολόγος στο ΤΕΙ Κοζάνης. Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά επειδή το είχα ψάξει λεπτομερώς το θέμα πριν 3 χρόνια, πιο συμφέρουσα οικονομικά είναι η Γερμανία κ εκτός αυτού διάβασα ότι ψάχνει επειγόντως μηχανικούς κ γι'αυτό θα προσλάβει κ πάρα πολλούς αλλοδαπούς λόγω έλλειψης μηχανικών που της επιφέρει τεράστια οικονομική καταστροφή (20 δισ euro αν θυμάμαι καλά). [...]
Επί του bold: Μια χαρά τμήμα είναι το ΒΣ στην Κοζάνη, αρκεί να ξέρεις γιατί μπήκες και να έχεις την όρεξη να το τελειώσεις. Το ότι ανέκαθεν είχε χαμηλή βάση εισαγωγής και η πλειοψηφία των σπουδαστών το έχει κατατάξει στο σωρό των τμημάτων που δηλώνεις για να περάσεις απλά κάπου δεν αντιπροσωπεύει το επίπεδο δυσκολίας του. Είναι ευλογία που υπάρχει στην Ελλάδα ένα τέτοιο τμήμα και δεν αναγκάστηκα να τρέχω στο εξωτερικό από τα 18 μου για να ακολουθήσω αυτό που θέλω.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λάθος κάνεις, αλλά δεν νομίζω να σε πείσω, σωστά;Αν ήταν να συμμετείχαμε στις συζητήσεις μόνο κια μόνο για να πείσουμε τον άλλο και να τον κάνουμε να μας πει ναι ρε φίλε, έχεις δίκιο τότε όλα τα φόρα θα ξέμεναν από πελατεία.
-Το ότι ο απόφοιτος ΤΕΙ δουλεύει νομίμως με λιγότερα από τον απόφοιτο πολυτεχνείου, είναι πολύ βολικό για τις επιχειρήσεις, αν σκεφτούμε πως μπορούν να πληρώνουν τον βασικό + κάτι ψιλά...
Αναφέρεσαι σε ΣΣΕ. Ως εδώ έχεις δίκιο. Όταν όμως ο μηχανικός εξελίσσεται τότε οι απαιτήσεις του αυξάνουν. δεν ικανοποιείται πλέον με τη ΣΣΕ. Ως εκ τούτου, το είδος του πτυχίου δεν παίζει ρόλο. Για να καταλάβεις, τα τελευταία χρόνια πέτυχα αύξηση αποδοχών 12,5% τη μια χρονιά και 10% τη μεθεπόμενη (όταν οι περισσότεροι πήραν 3%) λόγω των ικανοτήτων και της παραγωγικότητας μου. Αν είχα πτυχίο ΑΕΙ θα ήταν παραπάνω;
-
Αναφέρεσαι σε ΣΣΕ. Ως εδώ έχεις δίκιο. Όταν όμως ο μηχανικός εξελίσσεται τότε οι απαιτήσεις του αυξάνουν. δεν ικανοποιείται πλέον με τη ΣΣΕ. Ως εκ τούτου, το είδος του πτυχίου δεν παίζει ρόλο. Για να καταλάβεις, τα τελευταία χρόνια πέτυχα αύξηση αποδοχών 12,5% τη μια χρονιά και 10% τη μεθεπόμενη (όταν οι περισσότεροι πήραν 3%) λόγω των ικανοτήτων και της παραγωγικότητας μου. Αν είχα πτυχίο ΑΕΙ θα ήταν παραπάνω;
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Γρηγόρη. Τουλάχιστον στον τομέα μας (εννοώ του Γρηγόρη και το δικό μου) έχω δει τεράστιες διαφοροποιήσεις όσον αφορά στον αρχικό μισθού αναλόγως του πτυχίου.
Στο κάτω κάτω γι' αυτό συζητάμε, από που μπορείς να ξεκινήσεις με ένα χαρτί. Το πως θα εξελιχθείς είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων.Τα ποσοστά που αναφέρεις δεν λένε και τπτ. Αν κάποιος πάρει δλδ 30% αύξηση έναντι ενός μισθού των 600e με κάποιον που θα πάρει 15% έναντι ενός μισθού των 2.000e τι σημαίνει; Ότι ο πρώτος πήρε μεγαλύτερη αύξηση; Φυσικά και τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα όσο ο μισθός είναι μικρότερος. Τέσπα, οι προσωπικές επιδόσεις του καθενός δεν έχουν καμία σημασία γι' αυτό που συζητάμε. Δεν λένε κάτι για το τι σου εξασφαλίζει ένα χαρτί.
Εγώ π.χ. -από τα λίγα που έχω δει- θα μπορούσα να πω πως οι διαφορές μεταξύ ΤΕΙ-ΑΕΙ-Πολυτεχνείο μπορεί και να μεταφράζονται σε 600e-1000e-1500e . Σε αυτής της τάξης ποσών νομίζω πως έιναι σημαντικές οι διαφορές.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Γιατί, κ οι παρατάξεις που τα λένε αυτά νομίζεις το πιστεύουν? Εδώ υπάρχουν τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα (να' ναι καλά ο Αρσένης κ το ΤΕΕ) κ κατά την γνώμη μου ανούσια όπως Βιομηχανικού Σχεδιασμού κ ΓΕΩΠΕ που τα παιδιά τα καημένα σπουδάζουν, τρων λεφτά κ χρόνια από την ζωή τους για να δουλέψουν σε καφετέριες με πτυχιο.... Η κατάσταση είναι τραγική... Εγώ είμαι μηχανολόγος στο ΤΕΙ Κοζάνης. Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά επειδή το είχα ψάξει λεπτομερώς το θέμα πριν 3 χρόνια, πιο συμφέρουσα οικονομικά είναι η Γερμανία κ εκτός αυτού διάβασα ότι ψάχνει επειγόντως μηχανικούς κ γι'αυτό θα προσλάβει κ πάρα πολλούς αλλοδαπούς λόγω έλλειψης μηχανικών που της επιφέρει τεράστια οικονομική καταστροφή (20 δισ euro αν θυμάμαι καλά). [...]
Επί του bold: Μια χαρά τμήμα είναι το ΒΣ στην Κοζάνη, αρκεί να ξέρεις γιατί μπήκες και να έχεις την όρεξη να το τελειώσεις. Το ότι ανέκαθεν είχε χαμηλή βάση εισαγωγής και η πλειοψηφία των σπουδαστών το έχει κατατάξει στο σωρό των τμημάτων που δηλώνεις για να περάσεις απλά κάπου δεν αντιπροσωπεύει το επίπεδο δυσκολίας του. Είναι ευλογία που υπάρχει στην Ελλάδα ένα τέτοιο τμήμα και δεν αναγκάστηκα να τρέχω στο εξωτερικό από τα 18 μου για να ακολουθήσω αυτό που θέλω.
Ωραία η άποψη σου. Που εργάζεσε αυτή τη στιγμή όμως? το ΒΣ έχει 40 % ανεργία αν θυμάμαι καλά, η κ πολύ παραπάνω δεν είμαι σίγουρος. Κ επίσης οι πτυχιούχοι του που εργάζονται απασχολούνται σε εργασίες διαφορετικές από το αντικείμενο τους. Γνωρίζω φυσικά ότι είναι ένα τμήμα μεγάλης δυσκολίας, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει ανταπόκριση λόγω μη ζήτησης στην Ελλάδα κ λόγω μη κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Κατά την γνώμη μου δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ μόνο κ μόνο για να δημιουργηθούν θέσεις εισακτέων. Πάντως είχε γίνει πρόταση από κάποιες παρατάξεις για συγχώνευση με τον τμήμα της Μηχανολογίας την οποία υποστήριζα. Κ ακόμα υποστηρίζω φυσικά...
-
Me poia logiki akrivws na sinenwthei me to tmima mixanologias?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εγώ π.χ. -από τα λίγα που έχω δει- θα μπορούσα να πω πως οι διαφορές μεταξύ ΤΕΙ-ΑΕΙ-Πολυτεχνείο μπορεί και να μεταφράζονται σε 600e-1000e-1500e . Σε αυτής της τάξης ποσών νομίζω πως έιναι σημαντικές οι διαφορές.Υπερβάλλεις. Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές στη ΣΣΕ. 8% παίρνεις για πτυχίο ΤΕΙ και 10% για πτυχίο ΑΕΙ. Αυτές είναι οι τάξεις μεγέθους.
-
Λάθος κάνεις, αλλά δεν νομίζω να σε πείσω, σωστά;
Αν ήταν να συμμετείχαμε στις συζητήσεις μόνο κια μόνο για να πείσουμε τον άλλο και να τον κάνουμε να μας πει ναι ρε φίλε, έχεις δίκιο τότε όλα τα φόρα θα ξέμεναν από πελατεία.
Tώρα τι να σου πω; Μιας και ανέφερες ποσοστά, στην προηγούμενη δουλειά, επειδή ξεκίνησα με πολύ λίγα (δηλαδή 900€ καθαρά), λόγω ελάχιστης πείρας, η αύξηση τον πρώτο χρόνο ήταν 20%.
Παρέμεινα, με την προυπόθεση, πως θα ξανασυζητηθεί εκ νέου αύξηση, μόλις έπαιρνε η εταιρία μια καλή δουλειά που αναμενόταν 1 εξάμηνο περίπου μετά την αύξηση...
Μόλις έκλεισε η δουλειά, ζήτησα επιπλέον χρήματα και μου είπαν πως...μου έδωσαν πριν 1 εξάμηνο...Απήντησα, πως ναι, αλλά αξίζω περισσότερα και άρχισα να ψάχνω νέα δουλειά.
Οταν είδαν πως είμαι ένα βήμα από το να φύγω, με φώναξαν και μου πρότειναν 15% αρχικά και να το ξανακουβεντιάσουμε αργότερα.
Την ίδια μέρα, έκλεισα στην νέα, με ΠΟΛΥ καλύτερες απόδοχες και από το 15% που πρότειναν...
Αν κάνεις την σούμα, σε λιγότερο από 2 χρόνια είχα πετύχει 35% αύξηση επί των αρχικών αποδοχών...
Με την λογική σου, θα έπρεπε να πανηγυρίζω, αλλά επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ ξεκίνησα με λίγα, θεώρησα τα χρήματα λίγα και την έκανα με ελαφρά...
Από την πείρα μου, δύσκολα μπορείς να κάνεις το ίδιο με πτυχίο ΤΕΙ. Θα χαρώ ΠΟΛΥ να με διαψεύσεις πάντως!
Περί Σπουδών