-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι τόσο δύσκολο να προσαρμοστεί η θεωρητική γνώση σε κάτι πιο πρακτικό, με περισσότερη ειδίκευση σ' αυτά που ζητά η αγορά;Άλλο να βγάζεις φιλολόγους και φιλοσόφους και άλλο να βγάζεις μηχανικούς και χημικούς.
Αν κάποιος, όταν πάρει το πτυχίο του, χρειάζεται εργασιακή εμπειρία για να καταλάβει ότι αυτό που έμαθε εφαρμόζεται με ένα Χ τρόπο, όντα εργασιακώς άχρηστος ώσπου -και αν- βρει δουλειά, πώς θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτά που ξέρει, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του;
Ή μήπως μπορεί κάποιος που πήρε πτυχίο πολιτικού μηχανικού ν' ανοίξει δικό του γραφείο και να κάνει επίβλεψη σε πολυώροφα κτίρια;
Εκτός πια αν αποδεχθούμε ότι ο πτυχιούχος είναι ένας χαρτούχος και τίποτα παραπάνω, που αν σταθεί τυχερός και βρει τις κατάλληλες άκρες, θα κατορθώσει να ασκήσει σε επαγγελματικό επίπεδο τις θεωρητικές γνώσεις του.
άλλο να έχεις μια πρακτική εμπειρία, κι άλλο να βγαίνεις έτοιμος για δουλειά, το πανεπιστήμιο ΔΕΝ πρέπει να σε βγάλει έτοιμο για δουλειά όπως το βλέπετε εσείς. Το πανεπιστήμιο θα πρέπει να σου δώσει τα εφόδια ώστε να μπορείς να προσαρμοστείς σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις σου εμφανιστούν, κι αυτό ΔΕΝ γίνεται με την εξειδίκευση.
Προφανώς και θεωρώ ότι ειδικά για τους μηχανικούς η τριβή με τη βιομηχανία είναι σημαντική, αλλά αυτό απέχει πόρρω απ το να καθορίζονται προγράμματα σπουδών βάσει των απαιτήσεων της βιομηχανίας όπως το εννοείτε.
Υ.Γ. και την πρακτική μου έκανα, και σε εταιρία δούλεψα, και μια χαρά επαφή είχα με τον χώρο μου.
Υ.Γ.2 @ viper καταλαβαίνεις πόσο επαφή έχουν με τον χώρο έτσι?
εδιτ, φαίνεται ότι έχασα καμιά 3 σελίδες ποσταρίσματα, αλλά δεν έχω όρεξη αυτή τη στιγμή να προσθέσω κάτι παραπέρα απ αυτά που είπα, νομίζω είναι εμφανής η χαώδης διαφορά στην προσέγγιση του τί περιμένω από ένα πανεπιστήμιο με τους υπόλοιπους
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με αυτα που βλέπω σε μεγάλη εταιρία πετρ/ων , με την έρευνα που ζητάνε σε δεκάδες τομείς π.χ. Συγκολλησεις αγωγών Και το Πολυτεχνείο σφιριζει αδιάφορα ...
Α εντάξει τότε (vol 2)...
Επομένως, επειδή το ΕΜΠ δεν ασχολείται με την μεγάλη εταιρεία, αυτομάτως το ΣΥΝΟΛΟ της έρευνας του είναι αστείο.
Επίτρεψε μου να ξέρω ότι ειδικά στο πεδίο των συγκολλήσεων το ΕΜΠ κάνει αρκετά hi-tech πράγματα.
Να ρωτήσω...ένα μεταλλικό πόδι από τραπεζάκι που 'ξήλωσε', μπορούν να μου το κολλήσουν αν τους το πάω ή θα γίνουν παραναύλωμα του μπυρός;
viper, καμία αντίρρηση σε όσα λες
μήπως όμως μια μεγάλη εταιρεία θα τους έδινε των ταλέντων ένα παραπάνω κίνητρο να εμβαθύνουν στην επιστήμη τους, να καταπιαστούν με θέματα πιο ζόρικα σε σχέση με το βιβλίο που θέλει να εκδώσει ο hyper καθηγηταράς τους;Βρε σύμφωνοι, κι εγώ αν ήμουν διευθυντής ενός εργαστηρίου θα τα κυνηγούσα αυτά με το δίκανο.
Πάντως, ξέροντας στον ελάχιστο βαθμό πως δουλεύει η γραφειοκρατία στο ΕΜΠ, αν έπρεπε να ποντάρω σε ένα ενδεχόμενο για τον λόγο που δεν 'έκατσε' η συνεργασία δεν θα ήταν η ανικανότητα του ΕΜΠ να ανταπεξέλθει στις θεωρητικές και τεχνικές δυσκολίες μίας τέτοιας δουλειάς.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Παιδια,σορρυ που χαλαω τη συζητηση,αλλα μετα την εγγραφη μου για να βγαλω ΠΑΣΟ ποσος χρονος χρειαζεται για να εκδοθει?
Ή ειναι διαδικασια 5 λεπτων?Έχει αλλάξει η διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Παιδια,σορρυ που χαλαω τη συζητηση,αλλα μετα την εγγραφη μου για να βγαλω ΠΑΣΟ ποσος χρονος χρειαζεται για να εκδοθει?
Ή ειναι διαδικασια 5 λεπτων?Έχει αλλάξει η διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
το εχω διαβασει αυτο ευχαριστω
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Με αυτα που βλέπω σε μεγάλη εταιρία πετρ/ων , με την έρευνα που ζητάνε σε δεκάδες τομείς π.χ. Συγκολλησεις αγωγών Και το Πολυτεχνείο σφιριζει αδιάφορα ...
Επομένως, επειδή το ΕΜΠ δεν ασχολείται με την μεγάλη εταιρεία, αυτομάτως το ΣΥΝΟΛΟ της έρευνας του είναι αστείο.
Επίτρεψε μου να ξέρω ότι ειδικά στο πεδίο των συγκολλήσεων το ΕΜΠ κάνει αρκετά hi-tech πράγματα.
Αλλά και να μην έκανε, ούτε ο NEwey δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο για ένα ολόκληρο ίδρυμα με 1000άδες τομείς. Είπαμε, το ΕΜΠ έχει ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα, αλλά μην τα κάνουμε όλα χώμα. Προσβάλεις πολύ κόσμο που δουλεύει σκληρά, παράγει αποτελέσματα και αναγνωρίζεται διεθνώς, οπότε είναι κρίμα.
έχω πολλά παραδείγματα για παιδία που δούλευαν μετά το πέρας των σπουδών για έρευνα και φύγαν αηδιασμένοι... για εταιρίες που τρώνε την μια πόρτα πίσω από την άλλη...
αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα έβλεπες οτι δεν λέμε κάτι διαφορετικό... αλλά οτι η έρευνα είναι ελάχιστη σε σχέση με τις πραγματικές δυναότητες του ιδρύματος... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αλλά και να μην έκανε, ούτε ο NEwey δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο για ένα ολόκληρο ίδρυμα με 1000άδες τομείς. Είπαμε, το ΕΜΠ έχει ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα, αλλά μην τα κάνουμε όλα χώμα. Προσβάλεις πολύ κόσμο που δουλεύει σκληρά, παράγει αποτελέσματα και αναγνωρίζεται διεθνώς, οπότε είναι κρίμα.
έχω πολλά παραδείγματα για παιδία που δούλευαν μετά το πέρας των σπουδών για έρευνα και φύγαν αηδιασμένοι... για εταιρίες που τρώνε την μια πόρτα πίσω από την άλλη...
αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα έβλεπες οτι δεν λέμε κάτι διαφορετικό... αλλά οτι η έρευνα είναι ελάχιστη σε σχέση με τις πραγματικές δυναότητες του ιδρύματος...Δεν μπορώ να γράψω τα ίδια για 3η φορα, sorry...
-
Στο τμημα μου λενε πως η εξεταστικη χαθηκε τελειως και δεν θα δωθει ουτε τον Φεβρουαριο.Που να καταστραφουν τελειως στη ζωη του τα κοπροσκυλα του κερατα!!!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Στο τμημα μου λενε πως η εξεταστικη χαθηκε τελειως και δεν θα δωθει ουτε τον Φεβρουαριο.Που να καταστραφουν τελειως στη ζωη του τα κοπροσκυλα του κερατα!!!Σε ποιό τμήμα; Ποιός το λέει; Ο γνωστός ραδιοσταθμός 'Ράδιο Αρβύλα';
-
Στο τμημα μου λενε πως η εξεταστικη χαθηκε τελειως και δεν θα δωθει ουτε τον Φεβρουαριο.Που να καταστραφουν τελειως στη ζωη του τα κοπροσκυλα του κερατα!!!Αν είναι σε τίποτα ΔΑΠ/ΠΑΣΠ κλπ καθόλου δεν θα καταστραφούν. Κοίτα μην τελειώσουν και πιο γρήγορα από εσένα.
-
Αυτα που λες είναι χαζα
-
Ε, μάλλον χαζά είναι, γιατί δεν πέρασα ποτέ από το πολυτεχνείο.
Προφανώς εσύ θα τα ξέρεις καλύτερα, αφού χθες έγραψες τα χειρότερα για την έρευνα στο πολυτεχνείο.
-
Και στο ΕΜΠ είμαι και δουλεύω έξω απο Αυτό και έκανα προσπάθεια για έρευνα στο ΕΜΠ και πολιτικά ενεργός είμαι
Έπρεπε να δεις τι γινόταν στους πολιτικούς Όταν ηρθε εξωπαν/κος για ημερίδες πάνω στις τσιμεντενεσεις και το γκαναιτ ... Έπρεπε να δεις ερωτήσεις που του έκανε το αντίστοιχο τμήμα και νοουχαου που είχαν ...
Κάποια άλλη ΣΟΦΙΑ Έχεις ;; -
Στο τμημα μου λενε πως η εξεταστικη χαθηκε τελειως και δεν θα δωθει ουτε τον Φεβρουαριο.Που να καταστραφουν τελειως στη ζωη του τα κοπροσκυλα του κερατα!!!για τρελό βρωμόξυλο είναι
τους λες πως θα πηγαινοερχεσαι για αλλη μια χρονιά κ σου λένε ο αγωνας θελει θυσίες
να του δειρεις μεχρι αηδίας, να τους σπάσεις πόδια και χερια να μεινουν 4-5 μηνες στο γύψο να βαλουν μυαλό τα κωπροσκυλα -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Και στο ΕΜΠ είμαι και δουλεύω έξω απο Αυτό και έκανα προσπάθεια για έρευνα στο ΕΜΠ και πολιτικά ενεργός είμαι
Έπρεπε να δεις τι γινόταν στους πολιτικούς Όταν ηρθε εξωπαν/κος για ημερίδες πάνω στις τσιμεντενεσεις και το γκαναιτ ... Έπρεπε να δεις ερωτήσεις που του έκανε το αντίστοιχο τμήμα και νοουχαου που είχαν ...
Κάποια άλλη ΣΟΦΙΑ Έχεις ;;Τί σ' ενόχλησε σε αυτά που έγραψα και συνεχίζεις με το ίδιο ύφος; Αναφέρθηκα κάπου σ' εσένα προσωπικά και συνεχίζεις τα κοσμητικά σχόλια;
Αν δεν θέλεις να δεις κάποια πράγματα όπως είναι, δικαίωμά σου.
ΥΓ. Αν και ασχολούμαι με την πληροφορική, τσιμεντενέσεις - gunite κάναμε από τη δεκαετία του 90.
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Στο τμημα μου λενε πως η εξεταστικη χαθηκε τελειως και δεν θα δωθει ουτε τον Φεβρουαριο.Που να καταστραφουν τελειως στη ζωη του τα κοπροσκυλα του κερατα!!!
για τρελό βρωμόξυλο είναι
τους λες πως θα πηγαινοερχεσαι για αλλη μια χρονιά κ σου λένε ο αγωνας θελει θυσίες
να του δειρεις μεχρι αηδίας, να τους σπάσεις πόδια και χερια να μεινουν 4-5 μηνες στο γύψο να βαλουν μυαλό τα κωπροσκυλαΡε παιδιά πως γίνεται να έχει χαθεί από τώρα η εξεταστική του Φεβρουαρίου; Και αρχές Οκτωβρίου να τελειώσουν οι καταλήψεις, απλά (αδόκιμο το 'απλά') θα έχει χαθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου και το εξάμηνο μπορεί να αρχίσει κανονικότατα. Έχουν γίνει πολύ χειρότερες καταστάσεις το 2006 - 2007 και δεν χάθηκε τίποτα... Λίγο ψυχραιμία...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
για τρελό βρωμόξυλο είναι
να του δειρεις μεχρι αηδίας, να τους σπάσεις πόδια και χερια να μεινουν 4-5 μηνες στο γύψο να βαλουν μυαλό τα κωπροσκυλαΡε παιδιά πως γίνεται να έχει χαθεί από τώρα η εξεταστική του Φεβρουαρίου; Και αρχές Οκτωβρίου να τελειώσουν οι καταλήψεις, απλά (αδόκιμο το 'απλά') θα έχει χαθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου και το εξάμηνο μπορεί να αρχίσει κανονικότατα. Έχουν γίνει πολύ χειρότερες καταστάσεις το 2006 - 2007 και δεν χάθηκε τίποτα... Λίγο ψυχραιμία...
ο Πάνος μαλλον εννούσε οτι δε θα γινει διπλή το Φεβρουάριο κ τα μαθηματα του Εαρινού θα περιμένουν μεχρι τον Ιούνη
-
Η διαφορα με το 06-07 ειναι οτι δε χαθηκε η εξεταστικη του Σεπτεμβριου (που ανηκει στην προηγουμενη ακαδημαϊκη χρονια) οποτε απλα παιξανε διπλες. Παντως για τους επι πτυχιω λογικα θα γινει του Σεπτεμβρη καποια στιγμη, οσο κι αν αναβληθει λογω καταληψεων κλπ
-
Ειναι κανενας αριστοτελειο?Στο οικονομικο γινονται εγγραφες?Ή οχι λογω καταληψης?
-
Ειναι κανενας αριστοτελειο?Στο οικονομικο γινονται εγγραφες?Ή οχι λογω καταληψης?δοκιμασε να πάρεις τηλεφωνο τη γραμματεία
-
Ειναι κανενας αριστοτελειο?Στο οικονομικο γινονται εγγραφες?Ή οχι λογω καταληψης?Υποτίθεται πως πανελλαδικά οι γραμματείες είναι ανοιχτές για τις εγγραφές των πρωτοετών. Αν είσαι Θεσ/νικη, πέρνα μια βόλτα από το παν/μιο. Και να μη γραφτείς, το πολιτισμικό σόκ που θα πάθεις είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το μέλλον
Περί Σπουδών