-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Α και μία τελευταία ερώτηση που ίσως να είναι γελεία. Αν γίνεις δεκτός σε παραπάνω από ένα πανεπιστήμια με τις αιτήσεις που κάνεις, τότε απλά διαλέγεις πιο προτιμάς και στα υπόλοιπα απλά τους λες ότι το μετάνιωσες??
Ακριβώς!Δεν υπάρχουν γελοίες ερωτήσεις.Πράγματι σε 1 μέρα έμαθες σχεδόν ότι μου πήρε εμενα ένα 6μηνο να μάθω.Τι σου κάνει το φορουμ ε?
-
Α και μία τελευταία ερώτηση που ίσως να είναι γελεία. Αν γίνεις δεκτός σε παραπάνω από ένα πανεπιστήμια με τις αιτήσεις που κάνεις, τότε απλά διαλέγεις πιο προτιμάς και στα υπόλοιπα απλά τους λες ότι το μετάνιωσες??
τιποτα σου στελνουν ολα τα χαρτια για να κανονισεις τι χρειαζεσαι και μετα πας διακοπες Μετα γυριζεις παιρνεις το αεροπλανο και φτανεις εκει.
Στις ΗΠΑ πρεπει να παρεις Visa που στην Ευρωπη δεν χρειαζεται. Οποτε πρεπει να το σχεδιασεις λιγακι.Εγω οταν πρωτοπηγα στις ΗΠΑ για σπουδες με ειχαν δεχθει σχολεια απο την Βοστωνη (Boston College) στο Maryland (University of Maryland), στην Καλιφορνια (UCLA), UC Davis. Τελικα παρολο που ηθελα να την κανω Καλιφορνια απο την αρχη, κολλησα απο τις αποστασεις και τα εξοδα και κατεληξα στο Maryland. Τα μεταπτυχιακα τα εκανα στην Καλιφορνια (UC Berkeley και St Mary's College) αλλα τα εξοδα δεν ηταν προβλημα γιατι με εστειλε η δουλεια. Αλλα ακομα ηταν μεγαλος μπελας γιατι δουλευα και φυσικα ειχα οικογενεια και παιδια κτλ... Τωρα βεβαια μετα απο 6 χρονια που τελειωσα τα μεταπτυχιακα εχω μετανοιωσει που δεν συνεχισα να παρω και το διδακτορικο η τουλαχιστον να παω για νομοθεσια τηλεπικοινωνιων.
Νικος
ΥΓ: και οπως λεω οι σπουδες ειναι το πρωτο βημα. Μετα πρεπει να βρεις δουλεια που να τις χρησιμοποιεις και επισης πρεπει να καθαρισεις με τον στρατο που φυσικα οσο ποιο μεγαλος πας τοσο πιο ζορικα τα πραγματα
-
Φίλε msamaro,
Σπουδάζοντας στο τμήμα Μηχανολόγων και Aεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών επέτρεψέ μου το δικαίωμα να διατηρώ πολλές αμφιβολλίες για τη δήλωση που κάνεις στην αρχή:ότι δηλαδή από φέτος(??) έχει εξισωθεί το πτυχίο του Μηχανικού παραγωγής με το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού>Έχοντας 2 φίλους που σπουδάζουν στο τμήμα σου γνωρίζω επαρκώς τα μαθήματα των εξαμήνων και εν τέλει τον επαγγελματικό σας προορισμό που ελάχιστη σχέση έχει με τον δικό μας.Μιας και είσαι στο 4ο έτος μου κάνει εντύπωση το ότι σκέφτεσαι μεταπτυχιακό στο automotive industry! Αν πάλι σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και όλα όσα λέω είναι λάθος και αντιθέτως όσα λες και πιστεύεις είναι σωστά τότε ψάξε λίγο παραπάνω για το πολυτεχνείο του Αachen στη γερμανία!Εγώ εκεί θα επιλέξω να πάω(ναι για automotive industry...)και σε κάθε περίπτωση αρκετά χρόνια θα δουλέψω έξω..... Μια άλλη επιλογή(προς θεού όχι για αυτοκίνητα)είναι το δικό μας ΕΜΠ όπου όσοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ξέρουν ότι χρειάζεται κ@λο η υπόθεση και πολύ αίμα..(για να φτύσεις!!!)Δηλώνοντας τα παραπάνω όχι για προσωπική προβολή(αφού είμαι άγνωστος )αλλά για να μάθω από εσένα αν αληθέυουν αυτά για το πτυχίο σου εύχομαι να πετύχεις όσα θέλεις και γιατί όχι και αργότερα σε μια ομάδα της F1!!!!!!!!!!!!! -
Περιληπτικά και με κάθε επιφύλαξη αφού δεν ειδικός επί του θέματος θα προσπαθήσω να περιγράψω πως έχει η κατάσταση με τα δικαιώματα των μηχανικών παραγωγής και διοίκησης (ΜΠΔ).
Το τμήμα ΜΠΔ ζήτησε από το ΤΕΕ την επικύρωση κάποιον επαγγελματικών δικαιωμάτων. Τότε το ΤΕΕ απαίτησε να μπουν στον πρόγραμμα σπουδών κάποια μαθήματα το οποία μπήκαν από για πρώτη φορά το 1999. Από τότε το τμήμα μας ζητούσε επίμονα την αναβάθμιση των επαγγελματικων του δικαιωμάτων.
Συμφωνώ μαζί σου ότι τα τμήματα μας διαφέρουν πολύ αφού το δικό μας τμήμα έχει πολλά μαθήματα management, marketing κλπ. Το ιδανικό θα ήταν να θεσπίζονταν ξεχωριστά δικαιώματα για το πτυχίο μας, από τα οποία μερικά δεν θα κατείχατε εσείς και εμείς δεν θα κατείχαμε όλα τα δικά σας δικαιώματα αλλά μερικά από αυτά. Με το να έχουμε ολόιδια επαγγελματικά δικαιώματα ούτε εμείς εποφελούμαστε ούτε εσείς. Για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζω, αφού η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με την διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, αυτό δεν ήταν δυνατό (δηλαδή η θέσπιση ξεχωριστών δικαιωμάτων μόνο για τους ΜΠΔ). Έτσι τέλη του 2003 σε συνέλευση που έγινε στην Αθήνα στο ΤΕΕ στο οποίο παρεβρέθηκαν αρκετοί συμφοιτητές μου αλλά και καθηγητές μου, μετά από αγώνα χρόνων μπήκαν οι απαραίτητες υπογραφές. Το θέμα από εκεί και πέρα και από όσο γνωρίζω είναι καθαρά διαδικαστικό και έχει καθυστερήσει αρκετά η ανακοίνωση του λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης και της γνωστής γραφειοκρατείας. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να πέσουν και οι τελευταίες υπογραφές και να ανακοινωθεί από την εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι αν τα δικαιώματα θα τα λάβουν όλοι οι ΜΠΔ ή μόνο όσοι εισήχθησαν στην σχολή από το 1999 και μετά.
Εντύπωση μου κάνει που δεν σε έχουν ενημερώσει οι φίλοι σου σχετικά με αυτές τις εξελίξεις. Δεν έχεις παρά να τους ξαναρωτήσεις αφού σίγουρα θα έχουν ενημερωθεί σχετικά με το θέμα.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου... Αν και η αλήθεια είναι δεν μου αρέσει ο χώρος της Formula 1 αλλά του wrc
Συγνώμη για το μεγάλο μέγεθος του post μου. -
ωραία!!!Μου λύθηκαν οι απορίες σχετικά με τα όσα ανέφερα!! Η αλήθεια είναι οτι δεν είχα ακούσει τίποτα από τις επίσημες συνελεύσεις που λες ότι έχουν γίνει...και μάλιστα εντύπωση μου κάνει το ότι δεν ξέρει κανείς συμφοιτής μου περί των αλλαγών αυτών.Τελικά εμείς στην πάτρα ζούμε στα σκοτάδια!! Anyway,αφού σε ενδιαφέρει αυτό μακάρι να βρεθούμε κάποτε στη....Subaru!!!Mη μου πείς ότι συμπαθείς κάποια άλλη ομάδα γιατί εδώ θα τα χαλάσουμε συνάδελφε!!!!! Πάντως αυτό με το Αachen μην το παραμελήσεις!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Πασχάλης -
Πάλι θα τα χαλάσουμε! Εγώ αρχίσει ήδη τις μελέτες για το focus του 2009!!
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το Αachen αφού η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα για πανεπιστήμια στη Γερμανία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μιλάω Γερμανικά Αυτό φαντάζομαι θα αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο. Έτσι δεν είναι??? Μόνο Αγγλικά έχω τελειώσει και τώρα μαθαίνω Ιταλικά, δυστηχώς τα γερμανικά δεν μου αρέσουν...
Σε ευχαριστώ και πάλι! -
Πάλι θα τα χαλάσουμε! Εγώ αρχίσει ήδη τις μελέτες για το focus του 2009!!
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το Αachen αφού η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα για πανεπιστήμια στη Γερμανία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μιλάω Γερμανικά Αυτό φαντάζομαι θα αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο. Έτσι δεν είναι??? Μόνο Αγγλικά έχω τελειώσει και τώρα μαθαίνω Ιταλικά, δυστηχώς τα γερμανικά δεν μου αρέσουν...
Σε ευχαριστώ και πάλι!Eπίσης κορυφαίο στη Μηχανολογία είναι το Darmstadt στη Γερμανία.
Χωρίς πολύ γνώση γερμανικών δεν θα σε δεχτούν σε γερμανικο πανεπιστημιο/ΤΕΙ.¨Επεσε στο μάτι μου κάτι που ισως σε ενδιαφέρει msamaro.
Στο πανεπιστήμιο Cranfield (Aγγλία) έχουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc με τον τίτλο
''Μotosport Engineering and Management''.
Iσως να σε ενδιαφέρει αυτό.
Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου ότι σπονσοράρονται από την ομαδα της Williams, F1.
To Cranfield είναι καλό πανεπιστήμιο για Μηχανολόγους από όσο γνωρίζω. -
Nαι Δημητρή έχεις απόλυτο δίκιο. Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα αυτή την σελιδά που επιβαιβεώνει αυτό που λες, ότι δηλαδή χρηματοδοτούνται από την williams!
http://www.cranfield.ac.uk/prospectus/course.cfm?id=82
Το τμήμα αυτό ακούγεται ιδανικό για αυτό που ζητάω... Μάλιστα έχει και μία φωτογραφία με τον stewart να λαμβάνει ή να παραδίδει κάποιο βραβείο.Πάντως ίσως να ήταν σωστό να έστελνα από τώρα ένα email ρωτώντας αν γίνεται να γίνω δεκτός με το πτυχίο που θα αποκτήσω. Επειδή το πτυχίο μου θα αναφέρει μηχανικός παραγωγής και διοίκησης και όχι μηχανολόγος μηχανικός, ίσως να υπάρχει πρόβλημα. Όπως εξήγησα και στον pasxos το πτυχίο μου είναι λίγο περίεργο αφού μεν μπορεί να αποκτήσουμε μελλοντικά ίσα δικαιώματα με μηχανολόγους μηχανικούς αλλά δεν ονομαζόμαστε έτσι... Οπότε ένα e mail με το οποίο θα μου απαντούσαν αν γίνεται να γίνω δεκτός ή οχι, θα έδινε τέλος σε κάποιους φόβους που έχω μήπως κάνω τσάμπα όνειρα... Εσείς τι λέτε??
-
Λεμε να σταματησεις να ρωτας απο δω και απο εκει, να δεις τα λινκ που σου δωσαμε και να αρχισεις να ρωτας εκεινους μεσω email...
-
Nαι Δημητρή έχεις απόλυτο δίκιο. Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα αυτή την σελιδά που επιβαιβεώνει αυτό που λες, ότι δηλαδή χρηματοδοτούνται από την williams!
http://www.cranfield.ac.uk/prospectus/course.cfm?id=82
Το τμήμα αυτό ακούγεται ιδανικό για αυτό που ζητάω... Μάλιστα έχει και μία φωτογραφία με τον stewart να λαμβάνει ή να παραδίδει κάποιο βραβείο.Πάντως ίσως να ήταν σωστό να έστελνα από τώρα ένα email ρωτώντας αν γίνεται να γίνω δεκτός με το πτυχίο που θα αποκτήσω. Επειδή το πτυχίο μου θα αναφέρει μηχανικός παραγωγής και διοίκησης και όχι μηχανολόγος μηχανικός, ίσως να υπάρχει πρόβλημα. Όπως εξήγησα και στον pasxos το πτυχίο μου είναι λίγο περίεργο αφού μεν μπορεί να αποκτήσουμε μελλοντικά ίσα δικαιώματα με μηχανολόγους μηχανικούς αλλά δεν ονομαζόμαστε έτσι... Οπότε ένα e mail με το οποίο θα μου απαντούσαν αν γίνεται να γίνω δεκτός ή οχι, θα έδινε τέλος σε κάποιους φόβους που έχω μήπως κάνω τσάμπα όνειρα... Εσείς τι λέτε??
στο εμαιλ δεν προκειται να σου απαντήσουν αν γίνεσαι δεκτός ή όχι.
αυτό που πρέπει να κάνεις αν ενδιαφέρεσαι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι να βρείς τον υπεύθυνο του προγράμματος που δέχεται τις αιτήσεις και να του στείλεις ένα εμαιλ στο οποίο θα του περιγράψεις την μέχρι τώρα πορεία σου στο πανεπιστήμιο (βαθμοί/μαθήματα που περιλαμβάνει ο κατάλογος σπουδών της σχολής σου) και ότι ενδιαφέρεσαι για το εν λόγω μαστερ.Απ' όσο θυμάμαι δεν θες να ξεκινήσεις αυτό τον Οκτώβρη αλλά τον επόμενο, έτσι? Οπότε πρέπει να το γράψει και αυτο στο εμαιλ και να ρωτήσεις αν το εν λόγω μάστερ θα είναι διαθέσιμο.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμβατότητα των σχολών γιατί όπως τόνισες έχεις κάνει και μαθήματα μανατζμεντ.Πχ και γω μπορώ να κάνω ένα μαστερ στο μανατζμεντ χωρίς το βασικό μου πτυχίο να έχει στον τίτλο του τη λέξη μανατζμεντ.Γνώμη μου είναι ότι θα σε δεχτούν πάντως.Εκτός και αν έχει τόση πολύ ζήτηση το συγκεκριμένο και πέρνουν μόνο αριστούχους.Αν και δεν το νομίζω.
Ρώτα τους στο εμαιλ ποια είναι τα requirements για να σε δεχτούν και πες τους να σου στείλουν φυλλάδια με τα μαστερ που προσφέρουν.
Αυτά... -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Επίσης το οικονομικό για USA να μήν σε αγχώνει άν στοχεύεις σε υποτροφία. Ειδικά άν σκέφτεσαι το PhD , άν γίνεις δεκτός είναι σχεδόν σίγουρα οτι θα σου καλύπτουν τα δίδακτρα και θα έχεις ένα μισθό (αρκεί να είσαι καλός τώρα στις σπουδές σου για να γινεις δεκτός )
Το GMAT είναι για business
Με ειλικρινή σεβασμό,
Δημήτρηςφίλε Δημήτρη να σε ρωτήσω κάτι, το οικονομικό που λες πως στο χρηματοδοτούν οι εταιρείες,πως παίρνεις υποτροφία.δηλ. οταν πάρεις υποτροφία σου καλύπτον τα έξοδα διαμονής-εξόδων-βιβλία. αυτή είναι η υποτροφία
-
Στην ουσία η έρευνα που θα κάνεις θα αφορά κάτι που ενδιαφέρει μία εταιρεία, η οποία και θα σε πληρώνει για κάποια αποτελέσματα που την ενδιαφέρουν.Δηλαδή κάτι σαν υπάλληλος της εταιρείας αλλά ο χώρος εργασίας σου θα είναι στο πανεπίστημιο. Τώρα αυτό έχει κάποια καλά και κάπια κακά. τα καλά ότι δεν θα ανησυχείς για τα το οικονομικό και θα έχεις όλο το χρόνο στη διάθεσή σου να ασχοληθείς με το διδακτορικό σου, συν ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί για την εκπόνηση της διατριβής σου θα είναι max5-6, όχι σαν εδώ πέρα που είναι min5-6 χρόνια. Το κακό τώρα είναι ότι σπάνια θα κάνεις αυτό που είχες εξαρχής στο μυαλό σου και όλα θα εξαρτώνται από το αν είναι πρόθυμη μία εταιρεία να σε χρηματοδοτήσει. Ακόμα και έτσι στυην ουσία υποθηκεύεις τη δουλειά σου και ανάλογα με τη συμφωνία μπορεί ν χρειαστείς να δουλέψεις αργότερα κάποια χρόνια σε αυτούς. Τώρα βλέπεις και αποφασίζεις...καλή τύχη πάντως.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Υπάρχει και κάποιες άλλες παράμετροι που πρέπει να εισαχθούν στην ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση.
Είναι αναγκαία η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών για την εύρεση εργασίας ή απλά έχει γίνει τώρα τελευταία αυτοσκοπός??
Επίσης τι είδους εργασία και επίπεδο απολαβών έχει στο 'στόχαστρο' του ένας μελλοντικός μεταπτυχιακός απόφοιτος ?
Προσωπική άποψη είναι ότι η δαπάνη ενός σεβαστού ποσού χρημάτων και η σπατάλη των πλέον παραγωγικών χρόνων (ηλικίες 24-30) κάνοντας στην καλύτερη περίπτωση μια part time δουλειά κάπου στην Αγγλία Αμερική ή όπου αλλού, για την απόκτηση ενός τίτλου που πιθανόν να μείνει στο κάδρο είναι μεγάλο ρίσκο.
Οι σπουδές είναι μια επένδυση με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτός και αν υπάρχει η πολυτέλεια οι σπουδές να γίνονται από προσωπικό ενδιαφέρον για γνώση.Γιάννης
Προσωπικά διαφωνώ με την άποψη αυτή
Με ένα μεταπτυχιακό ανοίγουν πολλές πόρτες στη καριέρα ενός ανθρώπου. Ο μισθός που διεκδικεί είναι καλύτερος και μπορεί να κινηγήσει θέσεις εργασίας οι οποίες χωρίς μεταπτυχιακό είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτηθούν.
Τέλος ένα μεταπτυχιακό σου δίνει ένα καινούργιο τρόπο σκέψης. Πιο αναλυτικό. Μαθαίνεις να αφομειώνεις νεές έννοιες καλύτερα, να γίνεσαι πιο παραγωγικός και οργανωμένος.Δεν είναι θέμα πολυτέλειας. Είναι θέμα επένδυσης.
Φιλικά με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΔυστυχως το μεταπτυχιακο εχει παψει να ανοιγει πορτες στην Ελλάδα όπου πλεον και η κουτσή Μαρία εχει τουλάχιστον ενα master απο Αγγλία,το οποιο στην αγορα αντιμετωπίζεται ως βάρος (λογω του μεγαλυτερου μισθου),με καχυποψία και κομπλεξ (πήγε 4 χρόνια στην Αγγλία και τώρα ηρθε να κανει τον επιστήμονα).Τα παραγωγικά χρόνια ειναι 'λιγα',και κανεις δεν θα χαρει να προσλαβει εναν απειρο τριαντάρη.
Απο εμενα η συμβουλη μου ειναι να κοιταξετε να πατε σε πραγματικα καλο πανεπιστήμιο,διαφορετικα ξεκινήστε απο τωρα την καριερα σας,εκτος εαν σκοπεύετε σε μια 100% διοικητική θέση (για την οποία θα κοντραριστείτε με τους αμιγώς οικονομικούς).
Και κατι τελευταιο: Κυνηγήστε το όνειρο σας,πολύ λίγοι το έπιασαν αλλά κανεις ποτε δεν βγήκε χαμένος απο την αναζήτηση
-
Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, οι περισσότερες (και σίγουρα οι καλύτερες) θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στον τομέα της μηχανολογίας είναι έμμισθες. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης που περιέγραψε ο keny είναι ένας από τους εναλλακτικούς. Κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να κάνεις διδακτορικό σε κάποιο τομέα της μηχανολογίας, αν δεν πληρώνεσαι γι αυτό. Εκτος κι αν το θέλεις μόνο ως χαρτί για να μπεις στο δημόσιο.
Φυσικά στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες η οργάνωση, η διασύνδεση του πανεπιστημίου με τη βιομηχανία, η χρηματοδότηση της έρευνας και οι διαθέσιμες υποδομές είναι σε άλλο επίπεδο, γεγονός που έχει τις επιπτώσεις του και στα διδακτορικά που εκπονούνται. Το βασικό κατά τη γνώμη μου κέρδος που αποκτά κάποιος κάνοντας διδακτορικό στο εξωτερικό είναι η επαγγελματική δικτύωση (αν αυτό αποτελεί κριτήριο) και οι συνεπακόλουθες προοπτικές σταδιοδρομίας.
-
Συμφωνω με τον catalyst,το συμπερασμα ειναι οτι μετα θα πρεπει να...μεινεις εκει που σπουδασες και αν ολα πανε καλα να βρεις δουλεια.
Εδω περα το...χαρτι ειναι καθαρα χαρτί,αφου ειναι πληρως αποσυνδεδεμένο από την παραγωγικη διαδικασία(!),φτιαχνουμε τρελους επιστήμονες και μετα τους παραδίδουμε στο κενό.
-
Ena kalo panepisthmio einai to Loughborough university sto opoio tyxainei na kanw part time MSc. Mporeis na epilexeis eite automotive engineering, h advanced engineering sto opoi exeis na dialexeis mesa apo 80 mathimata opote mporeis na to fereis sta metra twn endiaferwntwn sou. Egw genika eimai ths apopshs oti to kalytero pou mporei na kanei kaneis einai afou teleiwsei to ptyxio tou na xekinhsei apeutheias douleia kathws afto pou metraei sthn agora einai mono h prohpiresia panw sto antikeimeno sou. Egw afto ekana kai pisteuw oti axizei ton kopo, na fantasteis h etaireia mou mou sponsorarei kai to master xwris na plhrwnw tipota.
-
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
Ena kalo panepisthmio einai to Loughborough university sto opoio tyxainei na kanw part time MSc. Mporeis na epilexeis eite automotive engineering, h advanced engineering sto opoi exeis na dialexeis mesa apo 80 mathimata opote mporeis na to fereis sta metra twn endiaferwntwn sou. **Egw genika eimai ths apopshs oti to kalytero pou mporei na kanei kaneis einai afou teleiwsei to ptyxio tou na xekinhsei apeutheias douleia kathws afto pou metraei sthn agora einai mono h prohpiresia panw sto antikeimeno sou. **Egw afto ekana kai pisteuw oti axizei ton kopo, na fantasteis h etaireia mou mou sponsorarei kai to master xwris na plhrwnw tipota.Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι και θεωρώ βασική προϋπόθεση να έχεις μια α εργασιακή εμπειρία για να ξεκινήσεις το μεταπτυχιακό σου..Το θέμα όμως είναι αν μπορείς να βρεις δουλειά στην Ελλάδα σε σχέση με το αντικείμενο που θέλεις να ακολουθήσεις.Στο automotive engineering για παράδειγμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ena kalo panepisthmio einai to Loughborough university sto opoio tyxainei na kanw part time MSc. Mporeis na epilexeis eite automotive engineering, h advanced engineering sto opoi exeis na dialexeis mesa apo 80 mathimata opote mporeis na to fereis sta metra twn endiaferwntwn sou. **Egw genika eimai ths apopshs oti to kalytero pou mporei na kanei kaneis einai afou teleiwsei to ptyxio tou na xekinhsei apeutheias douleia kathws afto pou metraei sthn agora einai mono h prohpiresia panw sto antikeimeno sou. **Egw afto ekana kai pisteuw oti axizei ton kopo, na fantasteis h etaireia mou mou sponsorarei kai to master xwris na plhrwnw tipota.
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι και θεωρώ βασική προϋπόθεση να έχεις μια α εργασιακή εμπειρία για να ξεκινήσεις το μεταπτυχιακό σου..Το θέμα όμως είναι αν μπορείς να βρεις δουλειά στην Ελλάδα σε σχέση με το αντικείμενο που θέλεις να ακολουθήσεις.Στο automotive engineering για παράδειγμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό..
Vasika egw otan teleiwsa to prwto ptyxio mou parolh thn trela mou me thn aytokinhsh den eixa pragmatika idea ti master tha eprepe n akanw. Douleuwntas omws katastalaxa sto ti akrivws hthela kai to ti pragmatika metraei gia thn prowthish ths karieras mou kai kapou ekei symvivasa thn logikh kai thn mourla mou. Oson afora thn apokatastash sthn ellada emena proswpika den me endiaferei akoma toulaxiston, alla tha hthela na symvoulepsw ta pedia pou spoudazoun na asxolithoun me oti pragmatika agapane kai na mhn ypologizoun kanena allo paragonta. Ean kaneis auto pou thes kai agapas tha gineis kalos kai den prokeite na xaseis. Opws exei xanaeipwthei kynhghste thn ithakh sas kai na euxestai na einai makrys o dromos.
-
Να βγω λιιιιγο οφ τοπικ και να ρωτησω αν εχετε υποψιν σας μεταπτυχιακα εξ αποστασεως στην Αγγλια , για Πολιτικους Μηχανικους?
Η καποιο λινκ που να αφορα σε τετοιου ειδους μεταπτυχιακα??Για το IELTS που ζητανε τα Αγγλικα πανεπιστημια να πληροφορησω το φιλο οτι ειναι αστειο το σκορ που σου ζητανε...
-
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
alla tha hthela na symvoulepsw ta pedia pou spoudazoun na asxolithoun me oti pragmatika agapane kai na mhn ypologizoun kanena allo paragonta. Ean kaneis auto pou thes kai agapas tha gineis kalos kai den prokeite na xaseis. Opws exei xanaeipwthei kynhghste thn ithakh sas kai na euxestai na einai makrys o dromos.
φίλε Kostas V6 αυτό που λες μπόρεις να το πεις καλύτερα 'Κάντε αυτό που θέλετε σε συνδυασμό με την πραγματικότητα' Απλά εεπιλέξτε ενα τομέα με μέλλον στην ΕΛΛΑΔΑ οχι automotive engineering.γιατί δεν έχει αντίκρισμά στην ελλάδα, ΑDVANCED mechanical engineering with management modules ναι, πολύ καλό μαστερ. απλά δεν βρίσκεις δουλειά στον οδιωτικό τομέα με automotive engineering, το χω ψάξει η αλήθεια είναι πικρή
Περί Σπουδών