-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Εξετάσεις σε 3 μαθήματα ήταν παλιά στον τομέα των μεταπτυχιακών που έχεις διαλέξει...Ενδιαφέρον tip : να εpιλέξεις κλάδο που δεν θέλουν πολλοί για να έχεις μικρό ανταγωνισμό (πχ σε μένα όταν έδινα είχα πάει Δημόσιο Δίκαιο γενικά που είχα καμιά 20ρια συνυποψηφίους ενώ αν είχα πάει φορολογικό δίκαιο που πάλι με ενδιέφερε είχε μόλις 2 υποψηφίους)
Υποχρεώσεις = καμία (στην πράξη, μη σε απασχολεί τι γράφει η σύμβασή σου κι εγώ είχα ψαρώσει στην αρχή )...Δεν τρέχει μία παίρνεις τα λεφτά και δε σε ενοχλέι ποτέ κανένας και για τίποτα (θα δεις κάτι περί υποχρεώσεων να δουλέψεις για το ελληνικό Δημόσιο κτλ κτλ, δεν ισχύει τίποτα)
Γενικώς στο ΙΚΥ είναι ξηγημένοι και δε σε πρήζουν με μαλακίες (μόνο ο επιβλέπων καθηγήτής μπορεί να είναι λίγο τυπικός αλλά και αυτοί οι περισσότεροι είναι στα @@ τους)...
Κατά την προσωπική μου άποψη πολύ καλή περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα (αν πας και για PhD έχεις επί 3.5 χρόνια ένα καλό χαρτζιλίκι + δίδακτρα αν υπάρχουν)στο PhD δεν πληρώνεσαι από τον καθηγητή μέσω ερευνητικού προγράμματος?
Αυτό τι σχέση έχει με το ΙΚΥ? Το ΙΚΥ είναι ένα ίδρυμα ΝΠΔΔ το οποίο σε χρηματοδοτεί με υποτροφία αν πετύχεις στις εξετάσεις του...Τώρα αν εσύ πληρώνεσαι και από αλλού αυτό μπορεί να αποτελέσει ίσως λόγο για να σταματήσουν τη χρηματοδότησή σου, αν κριθεί ασύμβατη-ασυμβίβαστη η δεύτερη πηγή χρηματοδότησής σου με την υποτροφία του ΙΚΥ...Τα ερευνητικά προγράμματα δεν έχουν κάποια σχέση με το ΙΚΥ, άλλη πηγή χρηματοδότησης είναι - αν και όπου υπάρχουν-, όπως άλλη πηγή είναι οι γονείς σου
Εδώ να αναφέρω την σχετική προσωπική μου εμπειρία :
Αφού πήρα το ΙΚΥ και πήγα Παρίσι όπου έκανα το DEA (master) μου, είχα μετά δικαίωμα να συνεχίσω να παίρνω την υποτροφία για ακόμα 2,5 χρόνια, εφόσον θα συνέχιζα για διδακτορικό (κατόπιν αίτησης + έγκρισης φυσικά)...Εγκρίθηκε λοιπόν το θέμα του διδακτορικού και είχα για άλλα 2,5 χρόνια περίπου 225.000 δρχ το μήνα + κάτι μικροέξοδα (εν έτει 1997)...
Έλα όμως που λόγω κατάταξης στο DEA το γαλλικό κράτος μου προσέφερε και θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο με περίπου 300.000 δρχ το μήνα για 3 χρόνια...Είναι η λεγόμενη 'allocation de recherche' η οποία μόνο στα χαρτιά είναι σύμβαση εργασίας ενώ στην πράξη είναι υποτροφία αφού κανείς δε σου ζητάει να εργαστείς...(εκτός φυσικά αν επιθυμείς να κάνεις μαθήματα)...Φυσικά όλοι με συμβούλευσαν να αποσιωπήσω το γεγονός από το ΙΚΥ, το οποίο ούτε που θα μπορούσε ποτέ να ανακαλύψει τη 2η πηγή χρηματοδότησής μου...Τότε όμως ήμουν νέος και με πιάσανε οι ηθικές μου αναστολές και ενημέρωσα εγγράφως το IKY για την 'allocation de recherche'...Αμέσως κόπηκαν τα λεφτά από το ΙΚΥ κι εγώ πήρα απόφαση ότι πλέον θα φέρω μόνο τον τίτλο του υποτρόφου χωρίς δεκάρα τσακιστή όμως (το τι μούτζα είχα φάει τότε από φίλους και γνωστούς δε λέγεται).
Μετά όμως από 6-7 μήνες μου ήρθε επιστολή από το ΙΚΥ που μου έλεγε ότι εγκρίθηκε η σώρρευση και της 2ης πηγής χρηματοδότησής μου και μου έστειλαν αναδρομικά τους 6-7 μήνες. Μπορείτε να φανταστείτε τα μούτρα φοιτητή όταν μπήκε στο λογαριασμό του αυτό το ποσό Ακόμα θυμάμαι τα έξοδα εκείνου του μήνα που το έμαθα : 1 εκατομμύριο δραχμές εν έτει 1998 : τα έφαγα όλα ο αθεόφοβος σε ποτά, φαγητά και ξενύχτια χωρίς καμία αγορά ακριβού αντικειμένουΓενικώς η εμπειρία μου με το ΙΚΥ ήταν πολύ καλή : οι υπάλληλοι με κατανόηση και χωρίς παράλογες γραφειοκρατικές απαιτήσεις, τα λεφτά καλά και το χρόνικό διάστημα μεγάλο...Το κερασάκι ήταν η έγκριση της σώρρευσης που ήταν εντελώς αναπάντεχη για μένα και 'επικρότησε' την 'τιμιότητά' μου
Συνιστάται ανεπιφυλάκτως να δοκιμάσετε την τύχη σας στις εξετάσεις του ΙΚΥ : αξίζει τον κόπο...
-
ψάχνω βιβλία στοιχεία μηχανών, ηλεκτρικές μηχανές DC-AC, Ανυψωτικές και μεταφορικές μηχανές, ΣΑΕ Ι,ΙΙ, κάθε μηχανολόγος συνάδελφος ευπρόσδεκτος .Δίνω για ΙΚΥ Γνωστικό Πεδίο Μηχανολογία-Τεχνολογία Κατασκευών, όποιος θέλει να διαγωνιστούμε μαζί ευπρόσδεκτος και αυτός.HELPPPPPP έχω μέχρι το Μάρτη. Σωστά Koutsan?
-
ψάχνω βιβλία στοιχεία μηχανών, ηλεκτρικές μηχανές DC-AC, Ανυψωτικές και μεταφορικές μηχανές, ΣΑΕ Ι,ΙΙ, κάθε μηχανολόγος συνάδελφος ευπρόσδεκτος .Δίνω για ΙΚΥ Γνωστικό Πεδίο Μηχανολογία-Τεχνολογία Κατασκευών, όποιος θέλει να διαγωνιστούμε μαζί ευπρόσδεκτος και αυτός.HELPPPPPP έχω μέχρι το Μάρτη. Σωστά Koutsan?Ε δεν ξέρω και τις προθεσμίες του ΙΚΥ απ'έξω κάθε χρόνο
Πάντως κάπου εκεί (Μάρτιο) λήγουν συνήθως οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών,οι εξετάσεις είναι κατά το Μάϊο νομίζω, προς το τέλος ή και ΙούνιοΜου θύμισες τα νιάτα μου πάντως, Αααααχ
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ψάχνω βιβλία στοιχεία μηχανών, ηλεκτρικές μηχανές DC-AC, Ανυψωτικές και μεταφορικές μηχανές, ΣΑΕ Ι,ΙΙ, κάθε μηχανολόγος συνάδελφος ευπρόσδεκτος .Δίνω για ΙΚΥ Γνωστικό Πεδίο Μηχανολογία-Τεχνολογία Κατασκευών, όποιος θέλει να διαγωνιστούμε μαζί ευπρόσδεκτος και αυτός.HELPPPPPP έχω μέχρι το Μάρτη. Σωστά Koutsan?
Ε δεν ξέρω και τις προθεσμίες του ΙΚΥ απ'έξω κάθε χρόνο
Πάντως κάπου εκεί (Μάρτιο) λήγουν συνήθως οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών,οι εξετάσεις είναι κατά το Μάϊο νομίζω, προς το τέλος ή και ΙούνιοΜου θύμισες τα νιάτα μου πάντως, Αααααχ
πόσο ήσουνα όταν έδινες για υποτροφία για το DEA a la France?
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δυστυχώς το κακό με το ΔΙΚΑΤΣΑ έχει παραγίνει.Στην περίπτωσή μου όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Εξηγούμαι αμέσως: μετά από φοίτηση στο τμήμα ΒΣ του ΤΕΙ Κοζάνης πήρα το πτυχίο μου, το οποίο γράφει «Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε.» (η αντιστοιχία σε ξένο τίτλο είναι BEng in Industrial Design Engineering). Όλα καλά μέχρι εδώ, ε; Αμ δε! Η ειδικότητα αυτή δεν είναι περασμένη πουθενά, κοινώς δεν έχω επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα! Σχετικά πρόσφατα έμαθα ότι τα απαραίτητα χαρτιά για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων βρίσκονται στο Υπουργείο, το οποίο σημαίνει ότι μέχρι να περάσουν ΦΕΚ... ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!
Το δε MA in Industrial Design που πήρα τώρα πάλι δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, καθώς προέρχεται από ιδιωτική Ακαδημία του εξωτερικού. Μέχρι και για τη μετάφρασή του απαιτείται πιστοποίηση των ακριβών φωτοαντιγράφων από το τοπικό προξενείο με χαρτόσημο, σφραγίδα και χαρτόσημο από το Δημαρχείο εδώ ώστε να το δεχτούν στο Μεταφραστικό (το γνωρίζω από τη βεβαίωση σπουδών που πήρα από την Ακαδημία ώστε να ανανεώσω την αναβολή στράτευσης, η οποία ήθελε το ίδιο νταραβέρι).
Εν ολίγοις: οπουδήποτε στο εξωτερικό λέγομαι Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού BEng MA και στην Ελλάδα δεν είμαι τίποτε!
Το χειρότερο: θέλω να προχωρήσω τις σπουδές μου σε επίπεδο PhD. Αναρωτιέμαι αν αυτό θα αναγνωριστεί στην Ελλάδα, αν θα μπορεί να μεταφραστεί κατ' ευθείαν χωρίς μεσολάβηση Δημαρχείων, δικηγόρων, Νομαρχίας, προξενείων κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο (κρατικό Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνίο γαρ) ή αν θα μπώ πάλι στο ίδιο τριπάκι χάσε-τρεις-μέρες-για-σφραγίδες-στην-Ιταλία-κι-άλλες-δεκαπέντε-στην-Ελλάδα.
Συγχαρητήρια στο μέλος των 4ΤF με Nickname kotetsi για την επιτυχία του στην Ιταλία. και εις ανώτερα. Να σε ρωτήσω το PhD σκέφτεσαι να το κάνεις Ελλάδα ή Ιταλία ?
-
22
-
22
δλδ πόσα χρόνια πίσω σε πάω?
-
δλδ πόσα χρόνια πίσω σε πάω?
11...Βρε τι πάθαμε με την αριθμητική
-
ΝΑ προσθεσω την δικια μου εμπειρια για το ΙΚΥ.
Φετος ηταν η δευτερη χρονια(κια φαρμακερη) που εδωσα για υποτροφια στο τμημα Αρχ.-Μηχ. ,
Το κακο ειναι οτι μειωθηκαν οι θεσεις δραματικα και καταργηθηκαν αρκετοι τομεις-εξιδικευσεις(π.χ. σε μας καταργηθηκαν τομεις οπως Αστικος σχεδιασμος,Βιοκλιματικη Αρχ. κλπ.) , πλεον ολοι οι υποψηφιοι σε ενα γνωσιακο πεδιο δινουν κοινα μαθηματα.Καλο ειναι να πας υποψιασμενος για το στυλ των εξετασεων και το πλαισιο που κινουνται τα θεματα.Τα τροφια εξαρτωνται απο τη χωρα που θα δηλωσεις για το μεταπτυχιακο,σου στελνουν ενα σχετικο καταλογο,επισης τα μεγιστα διδακτρα που καλυπτονται απο το ιδρυμα οριζονται απο τα αντιστοιχα των Βρετανικων πανεπιστημιων.(Δεν καλυπτουν διδακτρα υψους Αμερικανικων κολεγιων κλπ.)Υπαρχει η δυνατοτητα ανανεωσης οπως γραφει και ο koutsan πραγμα που αποφασιζεται υστερα απο αιτηση του υποτροφου.
Επισης πρεπει να παρουσιασεις τμημα της εργασιας σου και της προοδου σου στο μεταπτυχιακο (κατα τη διαρκεια και μετα τη ληξη αυτου)-Μη ξεχνας οτι ενα 20% της τελικης βαθμολογιας εξαρταται απο το βαθμο στο πτυχιο σου.(Εμενα π.χ. μου εκοψε απο το μεσο ορο των γραπτων)
-Οι εξετασεις ειναι θεωρητικα αδιαβλητες (το συστημα θυμιζει λιγο πανελληνιες).
-Πολυ κοσμος ,οι εξετασεις εγιναν φετος ΠΣΚ 14,15,16 Μαιου στο Αρσακειο(Π.Ψυχικο).
-Το τευχακι που σου δινουν με την αιτηση σου ειναι αρκετα κατατοπιστικο.Τα αποτελεσματα ανακοινωνονται 15 μερες μετα περιπου και σε 40μερες παιρνεις αναλυτικη βαθμολογια. -
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Φετος ηταν η δευτερη χρονια(κια φαρμακερη) που εδωσα για υποτροφια στο τμημα Αρχ.-Μηχ. ,
Το κακο ειναι οτι μειωθηκαν οι θεσεις δραματικα και καταργηθηκαν αρκετοι τομεις-εξιδικευσεις(π.χ. σε μας καταργηθηκαν τομεις οπως Αστικος σχεδιασμος,Βιοκλιματικη Αρχ. κλπ.) , πλεον ολοι οι υποψηφιοι σε ενα γνωσιακο πεδιο δινουν κοινα μαθηματα.Καλο ειναι να πας υποψιασμενος για το στυλ των εξετασεων και το πλαισιο που κινουνται τα θεματα.Τα τροφια εξαρτωνται απο τη χωρα που θα δηλωσεις για το μεταπτυχιακο,σου στελνουν ενα σχετικο καταλογο,επισης τα μεγιστα διδακτρα που καλυπτονται απο το ιδρυμα οριζονται απο τα αντιστοιχα των Βρετανικων πανεπιστημιων.(Δεν καλυπτουν διδακτρα υψους Αμερικανικων κολεγιων κλπ.)Υπαρχει η δυνατοτητα ανανεωσης οπως γραφει και ο koutsan πραγμα που αποφασιζεται υστερα απο αιτηση του υποτροφου.
Επισης πρεπει να παρουσιασεις τμημα της εργασιας σου και της προοδου σου στο μεταπτυχιακο (κατα τη διαρκεια και μετα τη ληξη αυτου)-Μη ξεχνας οτι ενα 20% της τελικης βαθμολογιας εξαρταται απο το βαθμο στο πτυχιο σου.(Εμενα π.χ. μου εκοψε απο το μεσο ορο των γραπτων)
-Πολυ κοσμος ,οι εξετασεις εγιναν φετος ΠΣΚ 14,15,16 Μαιου στο Αρσακειο(Π.Ψυχικο).
-Το τευχακι που σου δινουν με την αιτηση σου ειναι αρκετα κατατοπιστικο.Τα αποτελεσματα ανακοινωνονται 15 μερες μετα περιπου και σε 40μερες παιρνεις αναλυτικη βαθμολογια.πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες σου,το ΙΚΥ που εδρεύει να πάρω το τεύχος των γνωστικών πεδίων?
Έχει πάρει κανείς από ΤΕΙ υποτροφία από τα παιδιά του forum?
-
πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες σου,το ΙΚΥ που εδρεύει να πάρω το τεύχος των γνωστικών πεδίων?Έχει πάρει κανείς από ΤΕΙ υποτροφία από τα παιδιά του forum?
Μακρή 1 και Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Μακρυγιάννη), 117 42 Αθήνα
Τηλ.: 210-3726300
http://www.iky.grΕγώ δεν είχα την τύχη του koutsan. Επειδή πήρα άλλη υποτροφία που
δεν επέτρεπε ταυτόχρονη χρηματοδότηση από αλλού (το ΙΚΥ δεν είχε
πρόβλημα) αναγκάστηκα κι έδωσα την υποτροφία πίσω στο ΙΚΥ...και
δυστυχώς του χρωστάω κι άλλες 3000 ευρώ, όσα περίπου μου οφείλει
και το άλλο πρόγραμμα. Πικρή ιστορία... -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες σου,το ΙΚΥ που εδρεύει να πάρω το τεύχος των γνωστικών πεδίων?
Έχει πάρει κανείς από ΤΕΙ υποτροφία από τα παιδιά του forum?
Τηλ.: 210-3726300
http://www.iky.grΕγώ δεν είχα την τύχη του koutsan. Επειδή πήρα άλλη υποτροφία που
δεν επέτρεπε ταυτόχρονη χρηματοδότηση από αλλού (το ΙΚΥ δεν είχε
πρόβλημα) αναγκάστηκα κι έδωσα την υποτροφία πίσω στο ΙΚΥ...και
δυστυχώς του χρωστάω κι άλλες 3000 ευρώ, όσα περίπου μου οφείλει
και το άλλο πρόγραμμα. Πικρή ιστορία...Έφυγε από τη Λυσικράτους στην Πλάκα?
Είχα πάρει και άλλη υποτροφία (με εξετάσεις από το ίδρυμα Μ. Στασινόπουλου) αλλά αυτή δε με αφήσανε να τη σωρρεύσω από το Στασινόπουλο , θα γινόμουνα πλούσιος (τότε ήταν που πραγματοποιούσα τα όνειρά μου : ήθελα πάντα να ζω όλη μου τη ζωή με υποτροφίες χωρίς να δουλεύω )
-
Έφυγε από τη Λυσικράτους στην Πλάκα? ...Τώωωρα... Είχε πλάκα το παλιό κτίριο, αν έπρεπε να ανεβείς στον
όροφο, δεν ήξερες αν θα βγεις ζωντανός από το κτίριο! Τέτοιο τρίξιμο
σε σκαλιά δεν έχω ξαναδεί... -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες σου,το ΙΚΥ που εδρεύει να πάρω το τεύχος των γνωστικών πεδίων?
Τηλ.: 210-3726300που είναι αυτό? Στη Σταδίου κοντά?
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Στην επικοινωνία που είχα χθες με τον πατέρα μου, μου ανέφερε κάτι για υποχρεωτική αναγνώριση από το κράτος των πτυχίων των ιδιωτικών σχολών (τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού) βάσει του πολυσυζητημένου άρθρου 16 και του άρθρου 50 εκ Βρυξελλών (το οποίο ψάχνω μέσω Internet αλλά εις μάτην). Τα παραπάνω τα διάβασε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΜΗΝΥΜΑ, το οποίο αποστέλλεται στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - αν το έχει κανείς πρόχειρο με κάποιον τρόπο και μπορεί να σκανάρει τη/τις σελίδα/-ες ας το κάνει αλλιώς θα το κάνω μόλις κατέβω Αθήνα σε λίγες ημέρες.Επειδή η επικοινωνία ήταν σύντομη και όσα ειπώθηκαν ήταν «μέσες-άκρες» έχει ακούσει κανείς κάτι επ' αυτού; Τέλος -επιτέλους- η ταλαιπωρία του ΔΙΚΑΤΣΑ; Θα συνοδευτεί άραγε και από άμεση τακτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα (προεκλογική υπόσχεση του κυβερνόντος κόμματος);
ξέρω τι λές , παιδί από Αγγλία έκανε BS από Scotland και έφαγε πόρτα από ΔΟΑΤΑΠ και αναγκάστηκε να φύγει έξω για μεταπτυχιακό
-
Συγχαρητήρια στο μέλος των 4ΤF με Nickname kotetsi για την επιτυχία του στην Ιταλία. και εις ανώτερα. Να σε ρωτήσω το PhD σκέφτεσαι να το κάνεις Ελλάδα ή Ιταλία ?
Σε ευχαριστώ πολύ! Το διδακτορικό θα γίνει στην Ιταλία, αν με δεχτούν πρώτα ο Θεός. Ήδη είμαι Ελλάδα κι ετοιμάζω τα χαρτιά μου (φωτοτυπίες, σφραγίδες, μεταφράσεις κλπ).
Τα διδακτορικά που θα κάνω αίτηση είναι:
- Disegno Industriale e Comunicazione Multimediale (Politecnico di Milano)
- Disegno e Metodi di Sviluppo Prodotto (PoliMi)
- Progetto e Costruzione di Macchine (Universita' di Firenze)
- Energetica e Tegnologie Industriali Innovative (UniFi)
Το πρώτο είναι στα Αγγλικά, τα άλλα τρία στα Ιταλικά.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
-Το τευχακι που σου δινουν με την αιτηση σου ειναι αρκετα κατατοπιστικο.Τα αποτελεσματα ανακοινωνονται 15 μερες μετα περιπου και σε 40μερες παιρνεις αναλυτικη βαθμολογια.Tο ΙΚΥ σου πληρώνει διδακτρά και 450
-
Εξετάσεις σε 3 μαθήματα ήταν παλιά στον τομέα των μεταπτυχιακών που έχεις διαλέξει...Ενδιαφέρον tip : να εpιλέξεις κλάδο που δεν θέλουν πολλοί για να έχεις μικρό ανταγωνισμό (πχ σε μένα όταν έδινα είχα πάει Δημόσιο Δίκαιο γενικά που είχα καμιά 20ρια συνυποψηφίους ενώ αν είχα πάει φορολογικό δίκαιο που πάλι με ενδιέφερε είχε μόλις 2 υποψηφίους)Υποχρεώσεις = καμία (στην πράξη, μη σε απασχολεί τι γράφει η σύμβασή σου κι εγώ είχα ψαρώσει στην αρχή )...Δεν τρέχει μία παίρνεις τα λεφτά και δε σε ενοχλέι ποτέ κανένας και για τίποτα (θα δεις κάτι περί υποχρεώσεων να δουλέψεις για το ελληνικό Δημόσιο κτλ κτλ, δεν ισχύει τίποτα)
Γενικώς στο ΙΚΥ είναι ξηγημένοι και δε σε πρήζουν με μαλακίες (μόνο ο επιβλέπων καθηγήτής μπορεί να είναι λίγο τυπικός αλλά και αυτοί οι περισσότεροι είναι στα @@ τους)...
Κατά την προσωπική μου άποψη πολύ καλή περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα (αν πας και για PhD έχεις επί 3.5 χρόνια ένα καλό χαρτζιλίκι + δίδακτρα αν υπάρχουν)Το ΙΚΥ σου πληρώνει δίδακτρά και 450
-
Λοιπόν αισίως μπαίνω στο 4ο έτος σπουδών, είμαι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων , και θα ήθελα να ρωτήσω τους ανθρώπους του χώρου αλλά και τους ξενιτεμένους του Forum τη γνώμη τους και τις συμβουλές τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τις σπουδές σχετικά με την αυτοκίνηση. Δύο επιπλέον στοιχειά , δεν κρύβω τη επιθυμία μου για προτίμηση της Ιταλίας καθώς και την εργασία εκεί.
Άλλο ένα γεγονός είναι πως μπορώ να εξειδικευτώ μέσα από τι σχολή μου στους τομείς:1) MANAGEMENT ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ 2) ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 3) ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 4) MARKETING 5) ΠΑΡΑΓΩΓΗ 6) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 7) ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπότε θα σας ήμουν ευγνώμον αν μου υποδείκνυατε πανεπιστήμια / τμήματα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο καθώς και κάποιο link. Δεν κρύβω την επιθυμία μου να βρεθώ κοντά στο Grupo . Απλά ψάχνω τα μεταπτυχιακά που θα μπορούσαν να ενώσουν το business /finance με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ,πιο πολύ σαν project manager.
Παρακαλώ όποια άλλη γνώμη θα ήταν πολύ ευχάριστο να ακουστεί.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός. -
Αγαπητέ Αντρέα, βάλε τη δημοσίευση σου σε αυτό το θέμα http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=17218
Το παρόν κλειδώθηκε [mod]
Περί Σπουδών