-
Mitsubishi Galant, 8/1973, Κινητήρας Saturn 1.4L 92hp. 390.000 χλμ με 2-3 ρεκτιφιέ. Μία αλλαγή δίσκου. Λάδια κάθε 5.000 και φίλτρο κάθε 10.000. Παραδόθηκαν πινακίδες.
-
Daewoo matiz mod. 9/98 ( 10 χρόνια ακριβώς) με 223.000 χλμ , πάει μια χαρά και δεν καίει λάδια (κυρίως 10W40 αλλά και 5W40 , 15W50 κατά διαστήματα).
Αλλαγές σύμφωνα με το manual κάθε 5,000 χλμ περίπου , χρήση μεικτή . -
Audi 80 του '93, πανω απο 300.000χλμ (εχουμε χασει το μετρημα καθως εχει σταματησει το κοντερ), συντηρηση μηδενικη μονο λαδια αλλαζονται σχετικα στην ωρα τους αλλα γενικα οποτε θυμηθει ο πατερας μου Προβλημα θυμαμαι μονο που επαιζε το ρελαντι, το εφτιαξε ενας ηλεκτρολογος δεν θυμαμαι τι ηταν παντως κοστος 20-30 Ευρω ή κατι τετοιο!
-
BMW 318i e30 μοντέλο 1986-530.000χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα
Ο κινητήρας λειτουργεί ακόμα(σε άλλο αυτοκίνητο)και έχει κάνει +10.000χλμ.
Το έχει πάρει καινούργιο το 1986 ο πατέρας μου και έκανε τακτικά service και αλλαγή λαδιών κάθε 4.000χλμ. -
Έχω ένα suzuki swift GTi του 90, καταλυτικό. Γύρισα όλη την Ελλάδα και αργότερα την Ευρώπη χωρίς προβλήματα, αλλά του έκανα όλα τα service τακτικά (κάθε 5000 χλμ.) και το πρόσεχα πολύ (χρήση κυρίως σε ταξείδια). Δεν είχε παρουσιάσει ιδιαίτερες βλάβες εκτός από μία αλλαγή δίσκο-πλατώ, αμορτισέρ 2 φορές, εμπρός δίσκους φρένων (στράβωσαν από απότομη ψύξη), ρουλεμάν αμφοτέρων εμπρός τροχών (που πρέπει να χάλασαν από πεσμένα αμορτισερ) και κανά δυό καμμένες λάμπες στα 15 χρόνια χρήσης του-και μια ντίζα γκαζιού προληπτικά γιατί αισθανόμουνα στο πάτημά του ότι γρατσούναγε. Κάποια στιγμή στις 250.000 χλμ ράγισε το καπάκι (πρέπει να ανέβασε θερμοκρασία χωρίς να το καταλάβω). Μου ζήτησαν για καινούργιο σχεδόν την τιμή που θα πουλούσα μεταχειρισμένο όλο το αυτοκίνητο. Αντί να του αλλάξω καπακι, του άλλαξα κινητήρα και τρέχει εδώ και τρια χρόνια με τον καινούργιο (μεταχειρισμένο ελαφρά 500 ευρώ+200 τοποθέτηση) τέλεια. Βέβαια είναι πλέον δεύτερο αυτοκίνητο-οικογένεια γαρ. Το μόνο που πρέπει να προσέχει κανείς σ'αυτά τα αυτοκίνητα είναι να μην ανεβάζουν θερμοκρασία (ειδικά το gti).
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
.... Το μόνο που πρέπει να προσέχει κανείς σ'αυτά τα αυτοκίνητα είναι να μην ανεβάζουν θερμοκρασία (ειδικά το gti).Δυστυχώς σχεδόν όλα (ιδίως τα ιαπωνικά) μικρά αντί για δείκτη θερμοκρασίας έχουν λαμπάκι στο ταμπλό που δεν ξέρω εάν απο την ώρα που θα ανάψει η ένδειξη (ή μάλλον καλύτερα, όταν το αντιληφθεί ο οδηγός) ... είναι αργά ή όχι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
.... Το μόνο που πρέπει να προσέχει κανείς σ'αυτά τα αυτοκίνητα είναι να μην ανεβάζουν θερμοκρασία (ειδικά το gti).
Δυστυχώς σχεδόν όλα (ιδίως τα ιαπωνικά) μικρά αντί για δείκτη θερμοκρασίας έχουν λαμπάκι στο ταμπλό που δεν ξέρω εάν απο την ώρα που θα ανάψει η ένδειξη (ή μάλλον καλύτερα, όταν το αντιληφθεί ο οδηγός) ... είναι αργά ή όχι.
Δυστυχώς για μένα, to gti έχει δείκτη θερμοκρασίας
-
-
Mazda 323 1,3 προσθιοκίνητο (1981): Ο ορισμός του ιαπωνικού που δε χαμπαριάζει, ό,τι & να του κάνεις. Ανύπαρκτη συντήρηση τα τελευταία 10 χρόνια (αγοράστηκε μεταχειρισμένο & πολύ κακοδιατηρημένο το 1989), μόνο λάδια κάθε 5.000χλμ (δεν καίει) & ό,τι ζητήσει με το ζόρι. Μόνο μια φορά ανέβασε θερμοκρασία (το πήγαινα τελικιασμένο στην Τρίπολη καλοκαιριάτικα), είχε κολλήσει ο θερμοστάτης, τον πέταξα & από τότε τπτ! Εξαιρετικό μοτεράκι, ακούραστο & δυνατό, σήμερα έχει 370.000 βίαια χλμ. Εκτελεί αγόγγυστα χρέη αγροτικού. Η μεγάλη μου αγάπη!
-
Renaulti Clio I f/l, 1,4 Energy (1997): Παρά τα όσα λέγονται για τα γαλλικά, με 160.000 (ζόρικα, ενίοτε) χλμ, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Αγοράστηκε καινούριο, στρώθηκε σωστά, τα πρώτα 75.000 χλμ τα έκανε σε ταξίδια, έκτοτε το έχουμε ως 'μουλάρι', αυτοκίνητο πόλης για κάθε δουλειά. Αλλαγές λαδιών κάθε 8.000 χλμ, δεν καίει καθόλου λάδι, σέρβις κάθε 25.000 χλμ, παραμένει ακόμη το ίδιο δυνατό & ελαστικό. Ωραίο, αξιόπιστο & πολύ διασκεδαστικό αυτοκίνητο, σε κάθε τομέα!
-
Alfa Romeo Alfetta 2.0 (1977): Αγοράστηκε μεταχειρισμένη το Φεβρουάριο του 2008, σε πραγματικά τραγική κατάσταση, για να μην πάει για σκραπ. Μετά πολλών βασάνων, σήμερα κυκλοφορεί σε σχετικά αξιοπρεπή κατάσταση! Έχει το μαμά κινητήρα, με 440.000 χλμ, ο οποίος κάποτε πρέπει να είχε βαρέσει μπιέλα (σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησησς). Ο προηγούμενος την επισκεύασε, αλλά γενικώς την ξέσκιζε ('μύτη - τακούνι', κτλ...). Με ένα καλό σέρβις, την επανέφερα. Λάδια κάθε 5.000 χλμ, σέρβις κάθε 15.000 χλμ, τσιμπάει λίγο όταν την πιέζω, αλλά δύναμη - ροπή - τράβηγμα & αίσθηση - ήχος ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Γενικά, πάρα πάρα πολύ ψυχωμένο μοτέρ, σπορ οδική συμπεριφορά, κατανομή 50-50, πίσω κίνηση, μπλοκέ... Τα λόγια είναι περιττά... Εδώ μιλάμε για πάθος.
Να'ναι καλά η γριούλα μου!
-
-
Φίλος με Accord.. παλιό του 89-90.. 2.0cc..
460.000km κ ο κινήτηρας.. κ είναι διαμαντένιος..
Ούτε λάδια ούτε τίποτα..
Τον έχω δει. -
1.fiat uno 1.0 45s fire. my 12/1992 245.000χλμ χωρις καν τη στοιχειωδη συντηρηση,και σκισιμο ολη μερα..οτι πιο αξιοπιστο ειχα ποτε μου.
2.mazda Rx 4.my 06/1978 343.000χλμ,συντηρηση επισημη μεν,στο περιππου δε.αλλες εποχες.με 3μοτερ φορεμενα.οτι χρηση και να γινοτανε μοτερ αλλαζες.αναμεσα στα 100-110.000χλμ σκαγανε..
3.alfa 33 14iel. 11/92 195.000χλμ με σωστη συντηρηση,και alfisti-κη χρηση ειναι στην εντελεια και φυσικα ειναι το καθημερινο και κυριο οχημα.
4.bmw 318is . 10/91 145.000χλμ με σωστη συντηρηση,και καλη χρηση.στην εντελεια επισης κινειται καθημερινα επισης.
5.bmw 316i my 93 299.000χλμ(εκει την πουλησα εγω και ο συγκατοικος).με σχετικα καλη συντηρηση,και χρηση σαν κ@υλωμενοι φοιτητες εξωτερικου.μοτερ αψογο.
6.seat ibiza s4 1.4 101hp,του κολλητου.my 99. 245.000χλμ ,με σωστη συντηρηση αλλα ανελεητο σκισιμο.δν μασαει τιποτα.στην εντελεια πραγματικα.
7.renault 19 1.4 .my 92-93 φιλου. 260.000χλμ.συντηρηση οποτε θυμοταν.στα 260.000χλμ αρχισε να πηγαινει σαν δικυλινδρο .και δικαιολογημενα.
γενικα θεωρω οτι τα μοτερ των bmw ειναι κορυφη.
για αλλαγες κινητηρα που οφειλονται σε ατυχιες(ξεχασμενες ταπες λαδιου,ασφιχτα φιλτρα λαδιου κτλ) δεν γραφω γιατι δεν οφειλονται στο μοτερ...
τα υπολοιπα μου αμαξια δν εχουν κανει κανενα ιδιαιτερο αριθμο χλμ για να μπορω να κρινω.. -
VW Passat του 98
1,8cc
225.000 χιλιομετρα
Δεν καιει λαδι ουτε λιγο...
Σκυλι και σε χρηση κακη μεσα σε πολη με σταματα ξεκινα κτλ... -
Golf Tsi 40000 χλμ (ναι καλα βλεπετε) και ακομα δεν εχει σπασει!!!!
Πρεπει να γραφτει στα ρεκορ πιστευω!!!!
Επισης δεν καιει λαδι!!!!
Παιδια δεν κανω πλακα αληθεια λεω!!!! -
Citroen GS, 1978
Oταν πουληθηκε ( ) ειχε γυρισει ηδη μια φορα το κοντερ και ειχε γραψει επιπλεον καμμια 100.000χλμ.
Απο συντηρηση, τιποτα παραπανω απο την τυπικη.
Καμμια βλαβη στον κινητηρα.Citroen GSA , 1984
Πουληθηκε και αυτο με περιπου 220-250.000χλμ.
Τυπικη συντηρηση, καμμια βλαβηPeugeot 309 , 1992
Δεν προλαβε να συμπληρωσει 50.000χλμ, πουληθηκε το 1996.
Τυπικη συντηρηση, αλλα ηταν μαλλον ελαττωματικο, εβγαζε συνεχεια βλαβες. (Οχι ομως στον κινητηρα)Citroen ZX , 1993
Περιπου 200.000χλμ μεχρι τωρα
Συντηρηση οταν και αμα θυμηθει ο κατοχος.
Ακομα δουλευει, ο κινητηρας ακουγεται και αποδιδει σα καινουργιος. -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
VW Passat του 98
1,8cc
225.000 χιλιομετρα
Δεν καιει λαδι ουτε λιγο...
Σκυλι και σε χρηση κακη μεσα σε πολη με σταματα ξεκινα κτλ...Πες μας και για το πολο.....για πες μας!!!!
106 Rallye 16v του 2003, 97.000 χλμ, τα εχει κανει ή μεσα σε κινηση ή με το γκαζι στο πατωμα, αλλαγες λαδιων περιπου στα 5.000 χλμ, βλάβες το μοτερ δεν εχει βγαλει εκτος απο εναν αισθητηρα που δεν τον θυμαμαι, και εναν αισθητηρα λ. Επισης εχει μηνει μια φορα απο μπαταρια λογω του οτι ημουν Αγγλια και ο πατερας μου ουτε να το βαλει μπροστα δεν καταδεχοτανε, και 4 χρονια μετα ξαναεμεινε απο μπαταρια...ε αφου αντεξε 4 χρονια πιστευω τα εβγαλε τα € της. Επισης εχει μαμηθει 2 φορες το διαφορικο λογω ευλαβικης χρησης
Ευτυχως εχω γλιτωσει 2-3 κλασικες βλαβες αυτου του αμαξιου...και ελπιζω να μην το γκαντεμιασω και παθω καμια απο αυτες αυριο το πρωι.
Οπελ Αστρα του 2.000 1400 κ.εκ με 110-120Κ χλμ περιπου του φαδερ. Μιλαμε οτι τα χλμ που εχει κανει, τα εχει κανει σε ρυθμους στρωσιματος. Παρολα αυτα εχει βγαλει κατι πολλαπλασιαστες, κατι ηλεκτροβαλβιδες κομπρεσορα αιρκοντισιον, κατι καμενα πιξελ στην οθονη του τριπ κλπ, ολες οι βλαβες εκτος εγγυησης μιας και τοτε ειχε 2 χρονια.
Για το οτομπιανκι και το 124 θα πρεπει να τον ρωτησω γιατι ημουνα μικρος και δεν θυμαμαι χλμ και βλαβες, παντως το φιατ ειχε βγαλει αρκετες, 2 φορες του ειχε σπασει το ακρομπαρο, το οτομπιανκι ηταν σκυλι μαυρο, αλλα απο οτι θυμαμαι μια φορα ειχε κανει ρεκτιφιε.
-
Πες μας και για το πολο.....για πες μας!!!!
85.000 km
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΙΧ.........
ενα μπαμ εκανε αλλα δεν πειραζει... -
Vitara 1.6 8V του 98,ειχε κανει 170.000χλμ και τοτε το δωσαμε.Μοτερ σκυλι
Seicento 1.1 ΄98 μοδελ και αυτο με 140.000χλμ,αψογο.
κανενα δεν εκαιγε λαδια η εβγαλε ζημια στο μοτερ. -
Clio 1.4RT ( 1992 ) : 305.000 περίπου ( Όχι δικά μου του πατέρα μου ).
Πατέρας = αλλαγή λαδιών ( μόνος του ) στις 5.000 ( με φίλτρο) , μπουζί στα 7.500 και 4 ή 5 ιμάντες μέχρι τώρα.
Οδήγηση κυρίως πόλη αλλά αρκετή εθνική ( καλοκαίρια ) λόγω διακοπών.Επίσης στα 200.000 περίπου ξεκίνησε και κάτι συχνά Χαλκίδα-Βόλο-Χαλκίδα λόγω του ότι ήμουν φοιτητής ( 140 - 160 χλμ στο κοντέρ ).
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ :
Λάδι ξεκίνησε να τσιμπά ( λίγο ) στα 270.000 περίπου
Φλάντζα = μαμά
1 αλλαγή μίζας
1 αντλία νερού στα 55.000
ΑΥΤΑ!
Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΪΚΉ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ! -
Συνέχεια του προηγούμενου : Πρωί χειμώνα ακόμη και κοντά στο μηδέν ( θερμοκρασία περιβάλλοντος ) το μοτέρ αρπάζει με την μία!
Σε σχέση με το έταιρο οικ/κο Delta HPE 1.6 η μέρα με την νύχτα!
Βέβαια η ιταλίδα δεν έχει χλμ. ( 60.000 περίπου ) αλλά νταντεύεται εξίσου!
Κάτι διαρροές μέχρι τώρα από το 'ψευτοκάπακο' λίγο δύστροπη σε ποιότητα καυσίμου και μέχρι να ζεσταθεί είναι λες και οδηγάς αγωνιστικό μοτέρ με εκκεντροφόρους 300 μοίρες! -
ο παλιος...toyota starlet 1000cc μοντελο 1982 περιπου 400.000χλμ. συντηρηση του κανουμε μονο οταν για συναισθηματικους λογους σκεφτουμε οτι το εχουμε παραμελησει.λαδακι καιει λιγο αλλα καθαρα λογω του αγριου τροπου που οδηγιεται (πισωκινητο )
η επομενη σειρα...alfa romeo 146 1.4 boxer μοντελο 1996 180.000 χλμ. κυριως σε ταξιδια. μηχανικα 0 προβληματα, αλλα εχω αλλαξει απο μια φορα το καθε ψαλιδι και ζαμφορ. Α! και μια φορα εκανα μια επισκευη στα φρενα γιατι κολλαγε η δεξια εμπρος δαγκανα.
passat 1.6 fsi 30.000 χλμ ειναι ακομα το κωλοψαρο της οικογενειας εχει δρομο μπροστα του μεχρι να κριθει.
-
Lancer 1985 (ΝΑΙ πινακιδα)...315.000 κ ακομα παει...
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;