-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στο e-banking δε φαίνεται οτι έγινε κατάθεση , από την Πέμπτη το βράδυ. Πήρα στα κεντρικά το Σάββατο και μου είπαν οτι ίσως άργησαν λόγω μεγάλης Παρασκευής ( Το ΔΙΑΣ είναι πανευρωπαϊκά συντονισμένο) και αν δε δω φως να μιλήσω με το κατάστημα.
Θααα πάω αύριο να τους τα ψάλλω .Σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3336/20.04.2005, η Παρασκευή 29η Μαρτίου και η Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 (Μεγάλη Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, αντίστοιχα) ορίζονται ως ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών.
Κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ δεν θα λειτουργεί λόγω αργίας του συστήματος TARGET2 και ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθούν εκκαθαρίσεις και διακανονισμοί και δεν θα ανταλλαγούν αρχεία συναλλαγών πληρωμών με τις Τράπεζες και τους διαχειριζόμενους Οργανισμούς.
http://www.dias.com.gr/news.aspx?Id=18&type=1 -
Πρωταπριλιάτικα αστεία και στις τραπεζικές απορίες;
-
Από το Alpha Web Banking:
Λόγω του καθορισμού της Παρασκευής 29 Μαρτίου και της Δευτέρας 1 Απριλίου
ως ειδικής αργίας των Ευρωπαϊκών τραπεζικών συστημάτων :- Δεν είναι δυνατή η καταχώριση εντολών μεταφοράς και πληρωμών για τις ημερομηνίες αυτές.
- Από την 29 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου, οι συναλλαγές θα καταχωρούνται με ημερομηνία κινήσεως την 2/4/2013.
Υποθέτω ότι θα εμφανιστεί η κίνηση αύριο.
-
Ευχαριστώ παίδες .
-
Θέλω να στείλω ένα μικρό ποσό (περίπου 80 ευρώ) σε έναν γνωστό μου στη Γερμανία.
Να το κάνω με έμβασμα, από τη δική μου ελληνική τράπεζα σε δική του γερμανική? Ξέρει κανείς πόσο είναι η προμήθεια για τέτοια πόσα?
Εναλλακτικά γίνεται να του τα στείλω μέσω Pay-Pal?(έχουμε και οι δύο λογαριασμό) -
Αν κάνεις τη συναλλαγή μέσω web-banking είναι πολύ πιθανόν η προμήθεια να είναι μικρότερη από την απώλεια που θα έχετε αν κάνετε τη δουλειά μέσω paypal. Εξαρτάται από την τράπεζα, αλλά δε νομίζω να είναι πάνω από λίγα € (κάτω από 5 οπωσδήποτε). Μπες στην ιστοσελίδα της τράπεζάς σου και ψάξε τον τιμοκατάλογο συναλλαγών για να είσαι σίγουρος.
ΕΚΤΟΣ αν ο γνωστός θέλει να τα καταναλώσει άμεσα μέσω paypal, οπότε από εκείνη την οδό η μόνη απώλεια είναι τα paypal fees. Αν όμως από το paypal θελήσει να τα τραβήξει στο λογ/μό του ώστε να τα πάρει στο χέρι, και χρόνο θα χάσετε και μάλλον περισσότερα θα πληρώσετε.
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Θέλω να στείλω ένα μικρό ποσό (περίπου 80 ευρώ) σε έναν γνωστό μου στη Γερμανία.
Να το κάνω με έμβασμα, από τη δική μου ελληνική τράπεζα σε δική του γερμανική? Ξέρει κανείς πόσο είναι η προμήθεια για τέτοια πόσα?
Εναλλακτικά γίνεται να του τα στείλω μέσω Pay-Pal?(έχουμε και οι δύο λογαριασμό)Western union κλπ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Western union κλπ;Νομίζω πως Western Union, Moenygram, κλπ είναι φαρμακεία και αποτελούν λύση ανάγκης (αν π.χ. θέλεις τα χρήματα άμεσα διαθέσιμα).
-
Αν στείλεις το έμβασμα με το e-banking της Πειραιώς θα πληρωσεις μόνο 50cents προμήθεια .
-
Απο Ελβετία για Ελλάδα η χρέωση είναι ελάχιστη (μερικά λεπτά), απο Ελλάδα για Ελβετία μου είπαν απο την τράπεζα να το ξανασκεφτώ μιας και βαράει πολύ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Απο Ελβετία για Ελλάδα η χρέωση είναι ελάχιστη (μερικά λεπτά), απο Ελλάδα για Ελβετία μου είπαν απο την τράπεζα να το ξανασκεφτώ μιας και βαράει πολύH Ελβετία είναι στη SEPA, οπότε στη τράπεζα μάλλον σου είπαν πίπες...
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Αύριο θα περάσω από την τράπεζα για να ρωτήσω λεπτομέρειες.
Για WesternUnion και Moneygram, πάβντως έχω κι εγώ την εντύπωση ότι δεν συμφέρουν. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Απο Ελβετία για Ελλάδα η χρέωση είναι ελάχιστη (μερικά λεπτά), απο Ελλάδα για Ελβετία μου είπαν απο την τράπεζα να το ξανασκεφτώ μιας και βαράει πολύ
H Ελβετία είναι στη SEPA, οπότε στη τράπεζα μάλλον σου είπαν πίπες...
me to 100%!
A. -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Πληρωσα για μια αγορα μεσω ιντερνετ απευθειας απο την χρεωστικη της πειραιως (χωρις paypal ενδιαμεσα) και ακυρωνοντας αυτη την παραγγελια τα λεφτα παραμενουν δεσμευμενα στο λογαριασμο εδω και 5 εργασιμες.Ποτε να υπολογιζω πως θα επανελθουν στο διαθεσιμο του λογαριασμου μου?update,μετα απο 2-3 τηλεφωνα και μια επισκεψη στην τραπεζα,σχηματισα πληρη εικονα για το τι παιζει,οποτε ενημερωνω αν τυχον ποτε κανενας αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα να εχει μια ιδεα..Λοιπον,τα χρηματα δεσμευονται και αφηνουν στην επιχειρηση 10 εργασιμες μερες περιθωριο απο τη μερα της αγορας για να εισπραξουν τα χρηματα τους .
Μετα τις 10 εργασιμες αν τα χρηματα δεν αναζητηθουν απο καποιον,επιστρεφουν αυτοματα στο διαθεσιμο του τραπεζικου σας λογαριασμου.
Υπαρχει η πιθανοτητα σε συνεννοηση με την επιχειρηση να παει στην τραπεζα και να δηλωσει πως ακυρωθηκε η συναλλαγη,ομως στην δικη μου περιπτωση δε τεθηκε καν ως διαπραγματευσιμο κατι τετοιο (και γιατι να ασχοληθουν αλλωστε).Τα δικα μου χρηματα θα τα εχω ως το μεσον της επομενης εβδομαδας και λιγο το πασχα των καθολικων λιγο η 25η,μου πηρε 2μιση βδομαδες η ολη διαδικασια,για το τιποτα.
Γενικα το paypal ειναι το ιδανικο για τετοια πραγματα. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
H Ελβετία είναι στη SEPA, οπότε στη τράπεζα μάλλον σου είπαν πίπες...
Τι είναι η SEPA?
Πάντως όλοι την ίδια απάντηση πήραμε εδώ πέρα και όχι μόνο απο την τράπεζα, αλλά και απο καθηγητές. -
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Pay ... fault.aspx
-
Εγώ νομίζω ότι στο paypal αν είναι φιλική μεταφορά και αν ο άλλος δεν είναι πολύ φρέσκος χρήστης πληρώνεις λίγο στην αρχή αλλά ο άλλος δεν πληρώνει τίποτα για να τα βάλει στο λογαριασμό του (αν είναι φρέσκος ίσως δεν του επιτρέπουν να τα περάσει όλα)
-
Και πείτε πως θέλουμε να μεταφέρουμε από την Eurobank (που την λένε χρεωκοπημένη) σε άλλη τράπεζα, για να αποφύγουμε το «κούρεμα».
Σε ποιά;Ή μήπως κάτω από το στρώμμα;
-
H Eurobank δεν είναι χρεοκοπημένη..Αν γίνει κούρεμα θα πιάσει όλους τους καταθέτες...
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
H Eurobank δεν είναι χρεοκοπημένη..Αν γίνει κούρεμα θα πιάσει όλους τους καταθέτες...Διευκρίνιση....τους πάνω από 100.000, γιατι μέχρι εκεί ειναι εγγυημένη η κατάθεση.
Sent from my Neo V using Tapatalk
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα