-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος για μεταφορά συναλλάγματος από μια τράπεζα σε άλλη; (εσωτερικού και οι δύο) Έμβασμα ή τραπεζική επιταγή; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος για μεταφορά συναλλάγματος από μια τράπεζα σε άλλη; (εσωτερικού και οι δύο) Έμβασμα ή τραπεζική επιταγή;
Σε γενικές γραμμές το έμβασμα είναι φτηνότερο -και ταχύτερο- αλλά RTFTimokatalogo.
-
Η τραπεζική επιταγή στο όνομα σου δεν έχει κόστος. Καμία προμήθεια.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα δυο εργάσιμες μέρες αφού καταθέσεις την επιταγή στον λογαριασμό σου.
Το έμβασμα έχει μικρό σχετικά κόστος και θα είναι διαθέσιμες τρεις μέρες αφού τα στείλεις -
Η τραπεζική επιταγή σε ξένο νόμισμα έχει πάντα προμήθεια και δεν εκκαθαρίζεται ποτέ σε 2 μέρες.
Πρέπει να ρωτήσει το τιμολόγιο της κάθε τράπεζας για το ποσο που θέλει να εμβάσει.
Λογικά το πιο φθηνό ειναι το έμβασμα μέσω web.
Αν μπει ανθρώπινο χέρι υπαλλήλου το κόστος μεγαλώνει. -
Καλά είμαι αφηρημένος
Δεν είχα δεί το συνάλλαγμα....
Άσε καλύτερα την τραπεζική επιταγή.... -
Δεν υποστηρίζει κινήσεις συναλλάγματος μέσω web η ΕΤΕ
Πώς υπολογίζεται το κέρδος από μια 3μηνη προθεσμιακή; Έστω 5.000 με επιτόκιο 1.60%. Πάει ((ποσό x επιτόκιο)/12) x μήνες; Ποιο το όφελος για 20€ κέρδος και γιατί οι τράπεζες σε πρήζουν να τα 'κλείσεις' ;
-
http://www.asxetos.gr/ypologismos/bank- ... lator.html
Οι τραπεζες θελουν να τα κλεισεις για να ξερουν οτι αυτα δεν χρειαζεται να τα συμπεριλαβουν στα αμεσα διαθεσιμα
-
Δλδ;
-
Δηλαδη χονδροειδως τα λεφτα που ειναι κλεισμενα μπορουν να τα δανεισουν για οσο χρονο ειναι κλεισμενα
Πρακτικα ειναι πιο περιπλοκο το θεμα με συγκεκριμενους συντελεστες και ποσοστα και φυσικα δεν τα γνωριζω σε τοσο βαθοςΣε οτι αφορα τους τοκους,θα πρεπει στους υπολογισμους να αφαιρεσεις και τυχον φορους http://www.express.gr/news/finance/7466 ... 46630.php3
-
Απορία σχετικά με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας και άτοκων δόσεων vs πιστωτικού ορίου.
Έστω ότι έχεις μια κάρτα με όριο 1.000 ευρώ, έχεις ήδη κάνει αγορές 150 ευρώ μέσα στο μήνα και πας και βάζεις 6 άτοκες δόσεις 2.000 ευρώ (δηλαδή 2.000/6).
Στο δέχεται η κάρτα κανονικά ή θεωρείται παράβαση του πιστωτικού ορίου και τρως πόρτα?
Πως λογίζεται δηλαδή το πιστωτικό όριο στις άτοκες δόσεις? Για όλο το ποσό εξ'αρχής ή με βάσει το ποσό της δόσης?
-
Έχω λογαριασμό τρεχούμενο (όχι ταμιευτηρίου αν παίζει ρόλο) στη πάλαι ποτέ ΜΑΡΦΙΝ που τώρα έγινε Πειραιώς.
Πάω σήμερα να βγάλω 1.000 ευρώ από το ΑΤΜ υποκαταστήματος της Πειραιώς και τρώω πόρτα. Πάω 200 μέτρα παρακάτω που ήταν η παλιά ΜΑΡΦΙΝ και τώρα είναι κανονικά Πειραιώς με τα λογότυπα, τα χρώματα, τα πάντα όλα, και μου τα δίνει κανονικά.
Τι διάολο παίζει; δεν έχει γίνει ακόμα 'ενοποίηση των συστημάτων τους' (sic);;;
Εννοείται ότι ο λογαριασμός είχε μέσα λεφτά, δεν τίθεται θέμα υπερανάληψης. -
Nikos! αυτό που μετράει για το όριο είναι το συνολικό ποσό αγοράς και όχι σε πόσες δόσεις θα το πληρώσεις. Αν πχ πάρεις κάτι 1200€ σε 12 άτοκες και η πιστωτική σου έχει όριο 1500 θα έχεις άλλα 300 διαθέσιμα, μετά τον πρώτο μήνα 420 κοκ. Αν η αγορά σου είναι λίγο πάνω από το πιστωτικό σου όριο μπορεί και να περάσει αλλά προσοχή γιατί κάποιες τράπεζες χρεώνουν με 'έξοδα υπέρβασης ορίου'.
Bayern αν το ATM που χρησιμοποίησες δεν ήταν στο δίκτυο της Πειραιώς θα σου έβγαζε μήνυμα για συναλλαγή μέσω ΔΙΑΣ η οποία δεν θα είχε προμήθεια εφόσον είναι ουσιαστικά η ίδια τράπεζα από πίσω έχει όμως μικρότερο όριο συναλλαγής (νομίζω 600 €)
-
Τα συστήματα έχουν ενοποιηθεί από το Νοέμβρη.
Κάτι άσχετο με την ενοποίηση θα συνέβη. Ίσως να μη δούλευε σωστά το ΑΤΜ. -
Συμφωνω με τον Ασιμοφ.
Μαλλον κατι τυχαιο θα εγινε.
-
Δεν εχει καμια σχεση η ενοποιηση,καθε συσκευη ΑΤΜ εχει το οριο που της εχουν οριστει οι χειριστες της,δηλαδη ανα καταστημα μπορει να διαφερει.
-
Εγώ προσπάθησα χθες να κάνω ανάληψη από ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ενώ έχω δύο λογαριασμούς, επέμενε να προσπαθεί να τραβήξει από αυτόν που δεν έχει υπόλοιπο. Παίζει να μην έχει συνδεθεί η κάρτα με τον δεύτερο (τον οποίο άνοιξα αφού είχα παραλάβει την κάρτα);
-
Ναι. Την αίτηση για να συνδεθεί μπορείς να την κάνεις και on-line αν έχεις λογαριασμό winbank.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι. Την αίτηση για να συνδεθεί μπορείς να την κάνεις και on-line αν έχεις λογαριασμό winbank.Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Απορία σχετικά με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας και άτοκων δόσεων vs πιστωτικού ορίου.Έστω ότι έχεις μια κάρτα με όριο 1.000 ευρώ, έχεις ήδη κάνει αγορές 150 ευρώ μέσα στο μήνα και πας και βάζεις 6 άτοκες δόσεις 2.000 ευρώ (δηλαδή 2.000/6).
Στο δέχεται η κάρτα κανονικά ή θεωρείται παράβαση του πιστωτικού ορίου και τρως πόρτα?
Πως λογίζεται δηλαδή το πιστωτικό όριο στις άτοκες δόσεις? Για όλο το ποσό εξ'αρχής ή με βάσει το ποσό της δόσης?
Παρε τους τηλ να σου ανεβασουν το πιστωτικο οριο.
-
Νομίζω ότι το πιστωτικό όριο δεν έχει να κάνει με το πόσο μπορείς να χρεώσεις μια πιστωτική κάρτα.
Απλά αν το υπερβείς, η τράπεζα θα σου ζητήσει ντούκου στο τέλος του μήνα το ποσό της υπέρβασης του ορίου (και όχι με δόσεις όπως το ποσό του πιστωτικού ορίου)
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα