-
Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες απούλητα σπίτια στην Αττική τα οποία δεν μπορούν ούτε να νοικιαστούν, γιατι οι πλειστηριασμοί έχουν παγώσει για την πρώτη κατοικία και έτσι όσοι είχαν πάρει σπίτι, μένουν εκει μεχρι να γίνει το δικαστήριο. Απλά να σας ενημερώσω οτι ορίστηκε δικάσιμος το 2020 για κάποιον γνωστό μου
-
Tι σχέση έχουν τα απούλητα σπίτια με τα κόκκινα δάνεια ?
Τα πρώτα είναι άδεια προς πώληση , τα άλλα είναι κατοικίες ανθρώπων .Το τι θα γίνει στην αγορά ακινήτων δεν το ξέρει κανείς . Τα πραγματικά απούλητα σπίτια είναι λιγότερα από τα σπίτια που πουλιώνταν κατά μέσο όρο σε ένα χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια και περίπου τα μισά από όσα πουλήθηκαν στο pic της αγοράς το 2006 .
Ολα είναι ανοιχτά και θα δούμε τους επόμενους μήνες .
-
Ο criuser δεν μπορεί να καταλάβει το εξής απλό.
Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει οικοδομή.
Όταν φτάσει η μετοχή της Εθνικής τα 8 ευρώ κάτι θα αρχίσει να κινείται. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ευτυχώς που τα γράφουν και άλλοι , γιατί ο High Fidelity έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια .Προφανώς βέβαια δεν διαφωνεί κανείς για την διασπορά κινδύνου . Απλά επαναφέρουμε την λογική που λέει ότι ένα ακίνητο είναι ασφαλής επένδυση . Γιατί είχαν βγεί όλα τα παπαγαλάκια με τα επιτόκια και το έπαιζαν ειδήμονες .
Τώρα που μαζεύονται οι τράπεζες τελειώνουν και τα υψηλά επιτόκια , γιατί ποιός θα τολμήσει να πάει σε μικρή η σε ξένη τράπεζα .
Και μην ξεχνάμε , ότι προχτές κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας , έχασαν 50 εκατομμύρια γιατί μιά ολλανδική τράπεζα χρεωκόπησε και κάποιοι εδώ είχαν πάρει ομόλογα της , που πούλαγε η ΗSBC , η οποία τώρα το παίζει αδιάφορη .
Και αυτοί έχασαν ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥΣ . Σκεφτείτε και τους ομολογιούχους που έχασαν το 81 % του κεφαλαίου τους και τα ξαναλέμε .Δεν έχω χάσει ούτε τα μεν, ούτε τα δε. Απλώς γράφω εδώ αντικειμενικότερα από κάποιους άλλους, μιας και δεν έχω ούτε τις τρελές καταθέσεις, ούτε ακίνητα προς πώληση.
Πώς διάβολο ένα ακίνητο είναι ασφαλής επένδυση, ΣΗΜΕΡΑ; Για πήγαινε πες το αυτό σε όσους αγόρασαν ακίνητο ψηλά, με δανεισμό ή χωρίς και τώρα έχουν κάτι που έχει χάσει αξία μέχρι και 40% και ΔΕΝ μπορούν και να το πουλήσουν;
Που τους χαρατσώνουν είτε μέσω ΔΕΗ, είτε μέσω εφορίας;Ποιους ακριβώς πας να πείσεις; Μιλώντας για την Αττική, το 95% των ακινήτων έχει χάσει αξία (δεν θέλω να είμαι υπερβολικός, υπάρχουν κάποια που δεν χάνουν ποτέ...) και είναι ζήτημα πότε θα επανέλθει στις προηγούμενες τιμές, μπορεί αυτό να μην γίνει ποτέ, όσο το ΑΕΠ καταβαραθρώνεται...
Ειδικά περιοχές σαν το Χαλάνδρι (τυχαία το ανέφερα... ), που δεν έχουν τίποτε ιδιαίτερο, είναι καταδικασμένες σε πτώση και είναι δύσκολο να ανακάμψουν. Ασφαλείς επιλογές είναι τα (πολύ...) νότια, όπως Κάτω Ελληνικό, Κάτω Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, και φυσικά τα πάντα ακριβά Π. Ψυχικό, Φιλοθέη, Κηφισιά, Εκάλη, κ.ο.κ.
Βέβαια, κι αυτές οι περιοχές είναι πεσμένες τώρα, αλλά υποθέτει κάποιος πως επειδή το location τους είναι πολύ ανώτερο από άλλες, σε βάθος χρόνου η χασούρα θα περιοριστεί και θα υπάρχουν και κέρδη.Το θέμα με τα ακίνητα είναι πως ΤΩΡΑ στην Ελλάδα ανακαλύψαμε πως δεν είναι ασφαλής επένδυση. Πως ΚΑΙ η γη ΚΑΙ τα σπίτια χάνουν αξία. Κάπου το 98' αν θυμάμαι η θεία μου αγόρασε μικρό διαμέρισμα με μία κρεβατοκάμαρα στα Κ. Πατήσια για 13 εκατομμύρια. Όχι καινούριο, πρέπει να είναι αρχές 80 η πολυκατοικία. Σήμερα, και να ήθελε να το πουλήσει, δεν θα έπαιρνε ούτε 20Κ και πολλά λέω. Γιατί η περιοχή έγινε περίπου γκέτο, γιατί το διαμέρισμα είναι πολύ παλιό και γιατί πρέπει να δαπανήσεις σχεδόν 15Κ για να το κάνεις ανθρώπινο. Η αξία του λοιπόν έπεσε, ή για την ακρίβεια, η αξία του αρχικού ποσού που επένδυσε η θεία, έπεσε.
Αν τα χρήματα τα είχες στην τράπεζα και πλήρωνες τα νοίκια, θα ήσουν σήμερα στα ίδια πάνω κάτω (υπολογίζοντας και τους τόκους) και θα είχες το κεφάλαιο διαθέσιμο. Σήμερα, το αρχικό κεφάλαιο έχει περίπου εξαφανιστεί, γιατί το σπίτι ΔΕΝ πωλείται σε λογική τιμή. Δεν υπάρχουν και μετανάστες με λεφτά πια, τελειώσαν κι αυτοί!
Επομένως, πέρα από κουρέματα, που είναι και περίπου πρωτοφανή, η πιο ασφαλής επένδυση ήταν και μάλλον παραμένει η προθεσμιακή κατάθεση. Γιατί σίγουρα δεν δίνει μεγάλες αποδόσεις, αλλά έχει τον μικρότερο τζόγο, από ΚΑΘΕ άλλη επένδυση. Οι άλλες μπορεί να υπεραποδώσουν, αλλά μπορεί και να μηδενιστούν (ναι, ΚΑΙ τα σπίτια ακόμη, βλέπε την θειά μου! ).
Πριν πεις τίποτε για την περιοχή της... επένδυσης, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το Χαλάνδρι (τυχαία επιλογή... ) δεν θα είναι σαν τα σημερινά Πατήσια σε 10 χρόνια πχ; Δεν το εύχομαι, αλλά κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί, ειδικά όταν δεν διαθέτει τίποτε ιδιαίτερο (θάλασσα, πράσινο κλπ).Θα δούμε λοιπόν από Δευτέρα τι θα γίνει στην Ευρώπη, φαντάζομαι στην Κύπρο θα επιβληθεί και κάποιο όριο συναλλαγών για να μην στεγνώσει το νησί από ρευστό, θα εγγυηθεί η ΕΚΤ όλα τα λεφτά φυσικά (τώρα ποιοι θα την πιστέψουν, είναι ζήτημα... ), ο Κύπριοι θα φωνάζουν, οι Έλληνες και οι Ρώσοι το ίδιο, όλοι θα είμαστε εν τέλει φτωχότεροι και έτσι για να μην κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα: ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να έρθει να σου αγοράσει ακίνητο. Γιατί και να θέλανε (που ΔΕΝ θέλουν με τόσα χαράτσια και εφορία...) δεν έχουν λεφτά για πέταμα. Όσοι έχουν, ξέρεις σε ποιες περιοχές θ' αγοράσουν... Τις έχω αναφέρει ήδη.
Α, και φυσικά θα αγοράσουν πολύ πολύ φτηνά, αλλιώς θα πάνε τα λεφτά τους μέχρι την Ελβετία περιμένοντας να πεινάσουν κι άλλο οι ιθαγενείς....
-
πάντα απολαυστικός και χορταστικός ο Hi-Fi
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Όταν φτάσει η μετοχή της Εθνικής τα 8 ευρώ κάτι θα αρχίσει να κινείται.Οταν εγώ άρχισα να κάνω αυτή την δουλειά , πριν 30 ακριβώς χρόνια , πουλάγαμε με γραμμάτια και αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 1995 , εκτός από την περίοδο 1987-1989 του Τσοβόλα δώστα όλα , που πουλάγαμε και με γραμμάτια και με μικρό ποσό δανείου , μέχρι το 40 % της αξίας του ακινήτου .
Από το 1950 μέχρι το 1995 η οικοδομή δούλευε χωρίς τραπεζικό δανεισμό .
Αρα και χωρίς τις τράπεζες ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗ .Ευτυχώς που τα γράφουν και άλλοι , γιατί ο High Fidelity έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια .
Προφανώς βέβαια δεν διαφωνεί κανείς για την διασπορά κινδύνου . Απλά επαναφέρουμε την λογική που λέει ότι ένα ακίνητο είναι ασφαλής επένδυση . Γιατί είχαν βγεί όλα τα παπαγαλάκια με τα επιτόκια και το έπαιζαν ειδήμονες .
Τώρα που μαζεύονται οι τράπεζες τελειώνουν και τα υψηλά επιτόκια , γιατί ποιός θα τολμήσει να πάει σε μικρή η σε ξένη τράπεζα .
Και μην ξεχνάμε , ότι προχτές κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας , έχασαν 50 εκατομμύρια γιατί μιά ολλανδική τράπεζα χρεωκόπησε και κάποιοι εδώ είχαν πάρει ομόλογα της , που πούλαγε η ΗSBC , η οποία τώρα το παίζει αδιάφορη .
Και αυτοί έχασαν ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥΣ . Σκεφτείτε και τους ομολογιούχους που έχασαν το 81 % του κεφαλαίου τους και τα ξαναλέμε .Δεν έχω χάσει ούτε τα μεν, ούτε τα δε. Απλώς γράφω εδώ αντικειμενικότερα από κάποιους άλλους, μιας και δεν έχω ούτε τις τρελές καταθέσεις, ούτε ακίνητα προς πώληση.
Πώς διάβολο ένα ακίνητο είναι ασφαλής επένδυση, ΣΗΜΕΡΑ; Για πήγαινε πες το αυτό σε όσους αγόρασαν ακίνητο ψηλά, με δανεισμό ή χωρίς και τώρα έχουν κάτι που έχει χάσει αξία μέχρι και 40% και ΔΕΝ μπορούν και να το πουλήσουν;
Που τους χαρατσώνουν είτε μέσω ΔΕΗ, είτε μέσω εφορίας;Ποιους ακριβώς πας να πείσεις; Μιλώντας για την Αττική, το 95% των ακινήτων έχει χάσει αξία (δεν θέλω να είμαι υπερβολικός, υπάρχουν κάποια που δεν χάνουν ποτέ...) και είναι ζήτημα πότε θα επανέλθει στις προηγούμενες τιμές, μπορεί αυτό να μην γίνει ποτέ, όσο το ΑΕΠ καταβαραθρώνεται...
Ειδικά περιοχές σαν το Χαλάνδρι (τυχαία το ανέφερα... ), που δεν έχουν τίποτε ιδιαίτερο, είναι καταδικασμένες σε πτώση και είναι δύσκολο να ανακάμψουν. Ασφαλείς επιλογές είναι τα (πολύ...) νότια, όπως Κάτω Ελληνικό, Κάτω Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, και φυσικά τα πάντα ακριβά Π. Ψυχικό, Φιλοθέη, Κηφισιά, Εκάλη, κ.ο.κ.
Βέβαια, κι αυτές οι περιοχές είναι πεσμένες τώρα, αλλά υποθέτει κάποιος πως επειδή το location τους είναι πολύ ανώτερο από άλλες, σε βάθος χρόνου η χασούρα θα περιοριστεί και θα υπάρχουν και κέρδη.Το θέμα με τα ακίνητα είναι πως ΤΩΡΑ στην Ελλάδα ανακαλύψαμε πως δεν είναι ασφαλής επένδυση. Πως ΚΑΙ η γη ΚΑΙ τα σπίτια χάνουν αξία. Κάπου το 98' αν θυμάμαι η θεία μου αγόρασε μικρό διαμέρισμα με μία κρεβατοκάμαρα στα Κ. Πατήσια για 13 εκατομμύρια. Όχι καινούριο, πρέπει να είναι αρχές 80 η πολυκατοικία. Σήμερα, και να ήθελε να το πουλήσει, δεν θα έπαιρνε ούτε 20Κ και πολλά λέω. Γιατί η περιοχή έγινε περίπου γκέτο, γιατί το διαμέρισμα είναι πολύ παλιό και γιατί πρέπει να δαπανήσεις σχεδόν 15Κ για να το κάνεις ανθρώπινο. Η αξία του λοιπόν έπεσε, ή για την ακρίβεια, η αξία του αρχικού ποσού που επένδυσε η θεία, έπεσε.
Αν τα χρήματα τα είχες στην τράπεζα και πλήρωνες τα νοίκια, θα ήσουν σήμερα στα ίδια πάνω κάτω (υπολογίζοντας και τους τόκους) και θα είχες το κεφάλαιο διαθέσιμο. Σήμερα, το αρχικό κεφάλαιο έχει περίπου εξαφανιστεί, γιατί το σπίτι ΔΕΝ πωλείται σε λογική τιμή. Δεν υπάρχουν και μετανάστες με λεφτά πια, τελειώσαν κι αυτοί!
Επομένως, πέρα από κουρέματα, που είναι και περίπου πρωτοφανή, η πιο ασφαλής επένδυση ήταν και μάλλον παραμένει η προθεσμιακή κατάθεση. Γιατί σίγουρα δεν δίνει μεγάλες αποδόσεις, αλλά έχει τον μικρότερο τζόγο, από ΚΑΘΕ άλλη επένδυση. Οι άλλες μπορεί να υπεραποδώσουν, αλλά μπορεί και να μηδενιστούν (ναι, ΚΑΙ τα σπίτια ακόμη, βλέπε την θειά μου! ).
Πριν πεις τίποτε για την περιοχή της... επένδυσης, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το Χαλάνδρι (τυχαία επιλογή... ) δεν θα είναι σαν τα σημερινά Πατήσια σε 10 χρόνια πχ; Δεν το εύχομαι, αλλά κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί, ειδικά όταν δεν διαθέτει τίποτε ιδιαίτερο (θάλασσα, πράσινο κλπ).Θα δούμε λοιπόν από Δευτέρα τι θα γίνει στην Ευρώπη, φαντάζομαι στην Κύπρο θα επιβληθεί και κάποιο όριο συναλλαγών για να μην στεγνώσει το νησί από ρευστό, θα εγγυηθεί η ΕΚΤ όλα τα λεφτά φυσικά (τώρα ποιοι θα την πιστέψουν, είναι ζήτημα... ), ο Κύπριοι θα φωνάζουν, οι Έλληνες και οι Ρώσοι το ίδιο, όλοι θα είμαστε εν τέλει φτωχότεροι και έτσι για να μην κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα: ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να έρθει να σου αγοράσει ακίνητο. Γιατί και να θέλανε (που ΔΕΝ θέλουν με τόσα χαράτσια και εφορία...) δεν έχουν λεφτά για πέταμα. Όσοι έχουν, ξέρεις σε ποιες περιοχές θ' αγοράσουν... Τις έχω αναφέρει ήδη.
Α, και φυσικά θα αγοράσουν πολύ πολύ φτηνά, αλλιώς θα πάνε τα λεφτά τους μέχρι την Ελβετία περιμένοντας να πεινάσουν κι άλλο οι ιθαγενείς....
Αλλη μιά φορά επιβεβαιώνεις ότι έχεις χάσει τα αυγά και τα πασχάλια .
Μιλάς γιά 2 ακραία παραδείγματα γιά περιοχές που σήμερα υποβαθμίστηκαν και γιά καποιες χιλιάδες άτομα που αγόρασαν το 2005 και το 2006 με ολικό δανεισμό . Οι υπόλοιποι που αγόρασαν ακίνητο τα τελευταία 30 χρόνια , παραμένουν κερδισμένοι , όσο και αν αυτό σε στεναχωρεί .Επίσης είναι προφανές ότι σε περίοδο καταστροφής όπως η τωρινή , όλα τα αγαθά θα χάσουν αξία . Αλλά επιμένω ότι τα ακίνητα , τελικά θα χάσουν την λιγότερη .
Ακόμα έχω να σου πω ότι στον σπιτόγατο που έχω σελίδα με ακίνητα δικά μου και φίλων μου , μέχρι προχτές είχα περί τα 15 κλικ ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες , και τώρα είδα ότι χτές είχα 35 . Αύριο θα δώ και τα σημερινά και θα σου πω .
Γιά το Χαλάνδρι , δεν με πικάρεις , γιατί από το 2010 δεν έχω άλλο ακίνητο να πουλήσω , αλλά σαν περιοχή , ιδιαίτερα το κομμάτι κοντά στον ομώνυμο σταθμό είναι εξαιρετικό . Εδώ μάλιστα δεν υπάρχουν καν ακίνητα προς πώληση , εκτός ορισμένων , λιγότερων από 10 , που είναι πάνω σε κεντρικούς δρόμους με κίνηση και φυσικά έχουν πρόβλημα θορύβου .
Και η παραλία είναι καλή , αρκεί όμως να είσαι σε ακίνητο που βλέπεις θάλασσα . Αλλά αν δεν βλέπεις δεν αξίζει να πληρώσεις την τιμή που ζητάνε .
Το Χαλάνδρι όμως , άσχετα με τα σπίτια , επειδή είναι το χωριό μου , έχει 6 σταθμούς μετρό στα διοικητικά του όρια , πολύ καλό κλίμα , πεζόδρομους , ποδηλατόδρομους , πολλά σχολεία , παιδικές χαρές , ωραία πλατεία , αγορά , φαγάδικα , ποτάδικα και ζωή 24/7 .
Αρα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ
-
Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν είσαι ποτέ 100% εξασφαλισμένος, απλώς ένα ακίνητο δεν μπορούν να στο εξαφανίσουν, ακόμα κι αν γίνει πόλεμος, εκτός αν στο βομβαρδίσουν ή στο κατάσχουν οριστικά (εντάξει, δεν είναι δα κατάσχεση το να πληρώνεις ένα χαράτσι του 1% το χρόνο, εκτός αν είσαι πανί με πανί).
Στο Αρζεντίνα όσοι είχαν μασούρια σε προθεσμιακές πήραν τον πούλο, όσοι είχαν ένα σπίτι συνέχισαν να το έχουν.
Όσοι είχαν κιλά χρυσάφι στην Ελλάδα, το έχασαν στον Β'ΠΠ (κατοχικό δάνειο κι έτσι).Δηλαδή, σε περιόδους σοβαρής κρίσης, μπορεί είτε να βρεθείς με ένα τίποτα (αν έχεις άυλους τίτλους, χαρτονομίσματα ή κινητές αξίες), είτε με μειωμένης αξίας ακίνητο - που πάντως θα έχει μια χρησιμότητα, μια κάποια οικονομική αποτίμηση, μια δυνατότητα ανάκτησης της αξίας του, και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο ίδιο μέρος, εκτός αν μας την πέσει το Death Star.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Όταν φτάσει η μετοχή της Εθνικής τα 8 ευρώ κάτι θα αρχίσει να κινείται.Οταν εγώ άρχισα να κάνω αυτή την δουλειά , πριν 30 ακριβώς χρόνια , πουλάγαμε με γραμμάτια και αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 1995 , εκτός από την περίοδο 1987-1989 του Τσοβόλα δώστα όλα , που πουλάγαμε και με γραμμάτια και με μικρό ποσό δανείου , μέχρι το 40 % της αξίας του ακινήτου .
Από το 1950 μέχρι το 1995 η οικοδομή δούλευε χωρίς τραπεζικό δανεισμό .
Αρα και χωρίς τις τράπεζες ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗ .Τώρα πουλάς σε τιμές 1985; ( ή έστω 1995; )
-
Η διαφωνια μου με τον cruiser ειναι σε ενα βαθμο η εξης...
'Από το 1950 μέχρι το 1995 η οικοδομή δούλευε χωρίς τραπεζικό δανεισμό .
Αρα και χωρίς τις τράπεζες ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗ . 'Εκεινη την εποχη ομως... οπως και οι γονεις μου αγοραζαν για να γλυτωσουν το ενοικιο και να μπουν κατω απο ενα κεραμιδι...(μτακατοχικο συνδρομο κ.λ.π.) ολα καλα μεχρις εδω... στην εποχη που ειμαστε τωρα ομως ολοι εχουν 'κεραμιδι' ισως να θελουν καλυτερο αλλα εχουν.... δεν θα αγορασουν αλλο, στριμοχνωμενοι οικονομικα οπως τοτε.. αν θελουν αλλο θα νοικιασουν...ενα καλλυτερο και θα νοικιασουν και αυτο που εχουν για να βαλουν τη διαφορα.... Ετσι πιστευω... αναγκη για πραγματικη αγορα θα ξαναπαρουσιασθει μετα απο 10 χρονια.....εκτιμησις ειναι αυτο...
-
Γιατι το topic εγινε... σπιτισιο;
-
Επενδυτικη συζητηση μετα το ΔΝΤ περιεχει και στρατηγικη για την αγορα των ακινητων...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ανακοινωθηκε οτι στη Κυπρο θα επιβληθει φορος στις καταθεσεις, μετα απο τη χθεσινη (?) αποφαση του Eurogroup κ τη συμφωνια με τη κυπριακη κυβερνηση.Ερωτηση: αφου αυτη τη στιγμη αυτο δεν ειναι νομος του κυπριακου κρατους, πως γινεται να παρακρατουν ηδη αυτη την εισφορα τα κυπριακα τραπεζικα ιδρυματα οταν τωρα πας να κανεις μια αναληψη (συμφωνα με ειδησεις που ερχονται απο κατω)?
Όλα αυτά γίνονται όταν είναι αργίες, και δεν υπάρχουν αναλήψεις!. Έκτος εάν βάλεις μπουλντόζα και πάρεις το ΑΤΜ!. Μα και αυτό στης συγκεκριμένες περιπτώσεις ‘έχει βλάβη’ και είναι άδειο!. Νομοθετήσεις όμως γίνονται και αργίες και μεσάνυχτα!.
Α. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Επενδυτικη συζητηση μετα το ΔΝΤ περιεχει και στρατηγικη για την αγορα των ακινητων...
A.
-
Και την Τριτη θα μεινουν κλειστες οι τραπεζες στην Κυπρο... αυριο παει και η τροικα γαι μισθους συνταξεις... ψυχραιμια..
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η διαφωνια μου με τον cruiser ειναι σε ενα βαθμο η εξης...'Από το 1950 μέχρι το 1995 η οικοδομή δούλευε χωρίς τραπεζικό δανεισμό .
Αρα και χωρίς τις τράπεζες ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗ . 'Εκεινη την εποχη ομως... οπως και οι γονεις μου αγοραζαν για να γλυτωσουν το ενοικιο και να μπουν κατω απο ενα κεραμιδι...(μτακατοχικο συνδρομο κ.λ.π.) ολα καλα μεχρις εδω... στην εποχη που ειμαστε τωρα ομως ολοι εχουν 'κεραμιδι' ισως να θελουν καλυτερο αλλα εχουν.... δεν θα αγορασουν αλλο, στριμοχνωμενοι οικονομικα οπως τοτε.. αν θελουν αλλο θα νοικιασουν...ενα καλλυτερο και θα νοικιασουν και αυτο που εχουν για να βαλουν τη διαφορα.... Ετσι πιστευω... αναγκη για πραγματικη αγορα θα ξαναπαρουσιασθει μετα απο 10 χρονια.....εκτιμησις ειναι αυτο...
Οι κατοικούντες ιδιοκτήτες, είναι το 38,22%....
Το χρήμα κυκλοφορεί…..
Α -
[quote='224.v']Και την Τριτη θα μεινουν κλειστες οι τραπεζες στην Κυπρο... αυριο παει και η τροικα γαι μισθους συνταξεις... **ψυχραιμια..[/**quote]
Εμείς την εξαντλήσαμε, και το έχουν καταλάβει οι εταίροι….
Α. -
Το να κυκλοφορει το χρημα μεσα στη χωρα καλο ειναι... εισπρατει και το κρατος κατι... λεμε και μια μακακια ποτε ποτε
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Επενδυτικη συζητηση μετα το ΔΝΤ περιεχει και στρατηγικη για την αγορα των ακινητων...Το θεμα ομως ειναι 'Τραπεζικες αποριες' .Για το ΔΝΤ και τα ακινητα υπαρχουν αλλα θεματα .[mod]
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το θεμα ομως ειναι 'Τραπεζικες αποριες' .Για το ΔΝΤ και τα ακινητα υπαρχουν αλλα θεματα .[mod]
«224.v έγραψε:Επενδυτικη συζητηση μετα το ΔΝΤ περιεχει και στρατηγικη για την αγορα των ακινητων..».
224.v έγραψε: «Επενδυτικη συζητηση»… on topic «μετα το ΔΝΤ» of topic «…περιεχει και στρατηγικη για την αγορα των ακινητων...»of topic.
Δύσκολο πράγμα Βασίλη μου. και σίγουρα από ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί στον ‘συντονισμό’.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το θεμα ομως ειναι 'Τραπεζικες αποριες' .Για το ΔΝΤ και τα ακινητα υπαρχουν αλλα θεματα .[mod]
«224.v έγραψε:Επενδυτικη συζητηση μετα το ΔΝΤ περιεχει και στρατηγικη για την αγορα των ακινητων..».
224.v έγραψε: «Επενδυτικη συζητηση»… on topic «μετα το ΔΝΤ» of topic «…περιεχει και στρατηγικη για την αγορα των ακινητων...»of topic.
Δύσκολο πράγμα Βασίλη μου. και σίγουρα από ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί στον ‘συντονισμό’.
Α.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα