-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος θα γίνει η μετάπτωση των συστημάτων της ΑΤΕ στην Πειραιώς.
Δηλαδη? λογαριασμο σε ατε θα μπορω να τον βλεπω μεσω winbank ?
Κάποιοι φίλοι της πειραιώς μου λένε ότι την Τρίτη, μετά την δευτέρα του Αγ. Πνεύματος δλδ. θα γίνεται το απόλυτο μπάχαλο, εξ ου κι η μη χορήγηση αδειών για εκείνη τη περίοδο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
και την μισθοδοσια ζητανε
για να γινεται αντιπαραβολη με την φορολογικη δηλωσηοταν ανοιξαμε λογαριασμο εδω μας ρωτησανε και τα ονοματα των παιδιων και η γυναικα μου φρικαρε
-
μα για να ξερουν πιθανους δικαιουχους στο μελλον.. αλλωστε ζητανε και δηλωση για το ποιος εχει το δικαιωμα να τον εισπραξει σε περιπτωση θανατου!!
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
για να γινεται αντιπαραβολη με την φορολογικη δηλωσηοταν ανοιξαμε λογαριασμο εδω μας ρωτησανε και τα ονοματα των παιδιων και η γυναικα μου φρικαρε
Εμένα με ρώταγαν αν είμαι παντρεμένος
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αυτο σημαινει οτι η φορολογικη δηλωση ηταν καλη
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο σημαινει οτι η φορολογικη δηλωση ηταν καλη
Δεν κάνω δήλωση
-
SOS
Αδελφός φίλου υπέγραψε εγγυητής σε δάνειο 80 Κ Ε συγγενή του, πριν (περίπου) 6 χρόνια.
Υπάρχει μέγιστο ποσόν που μπορεί να απαιτεί η τράπεζα σήμερα; Του ζητάνε 273 Κ Ε κ τον απειλούν με πλειστηριασμούς... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
SOSΑδελφός φίλου υπέγραψε εγγυητής σε δάνειο 80 Κ Ε συγγενή του, πριν (περίπου) 6 χρόνια.
Υπάρχει μέγιστο ποσόν που μπορεί να απαιτεί η τράπεζα σήμερα; Του ζητάνε 273 Κ Ε κ τον απειλούν με πλειστηριασμούς...Αν το δανειο ηταν 80 τοτε τα 273 δεν παιζουν με την καμια να σταθουν σε ενδεχομενο δικαστηριο.
Εχει ενημερωθει ολο αυτο τον καιρο για τις καθυστερησεις,τις οφειλες κτλ ή ξαφνικα προσγειωθηκε ενα μπουγιουρντι;
Παντως το πρωτο που πρεπει να κανει ειναι να κατσει να διαβασει την συμβαση που εχει υπογραψει και να την μαθει απεξω,ετσι θα του λυθουν πολλες αποριες -
Η Τραπεζα Πειραιως εξαγορασε τις τρεις εν Ελλαδι κυπριακες τραπεζες. Εξαγορασε ομως μονο τα δανεια, τις καταθεσεις, τα χρεωστικα πελατων απο καρτες κλπ δηλαδη οτι απο το οποιο εχει λαμβανειν
=
η Τραπεζα Πειραιως δεν ανελαβε τις εγγυητικες επιστολες που εχουν εκδωσει οι κυπριακες τραπεζες
=
ολες οι εταιριες μου εκοψαν/κοβουν σημερα την πιστωση 5-10 ημερων που μου εδιναν, επειδη τους ειχα ε/ε απο την Marfin κ ζητανε προπληρωμη μιας μερας
=
πρεπει, εν μεσω κρισης, τρομερης πτωσης πωλησεων ΚΑΙ απωλειας του Παπαστρατου που εφτιαξε δικο του δικτυο διανομης (= -35% του τζιρου μου με τα ιδια εξοδα, βλεπε τοπικ 'καπνος/τσιγαρα'), να βρω ΑΛΛΑ ~150 χιλιαρικα (ξεκινωντας απο αυριο κ εντος το πολυ εβδομαδας) για να συνεχισω να προμηθευομαι με εμπορευματα.
Κ για να φυγουμε λιγο απο μενα, να το κανω πιο γενικο κ λιανα: η Τραπεζα Πειραιως ενημερωσε ολες τις εταιριες που κατεχουν εγγυητικες επιστολες απο τις τρεις πρωην κυπριακες τραπεζες οτι δεν ισχυουν. λος πεουλος παρα τη μασχαλ ε βαμος!
-
η εγγυητικη συνδεεται με δεσμευση χρηματων σε λογαριασμο
Κατανοω οτι μπορει να μην ανανεωνονται οσες εληξαν,αλλα ξαφνικα να μην ισχυουν καθολου δεν νομιζω να γινεται -
ό,τι είχες δεσμεύσει (χρήματα, υποθήκες αν θυμάμαι καλά να γράφεις), δεν μπορείς να το ξανακάνεις για να εκδόσεις νέες εγγυητικές; Φαντάζομαι 'ξεδεσμεύτηκαν'.
Ή είναι πολύ χειρότεροι οι όροι (κυρίως σε υποθήκες) οπότε τα πρότινος δεσμευθέντα δεν επαρκούν για το ίδιο ύψος εγγυητικών; -
Οι εγγυητικες μου, μου εδωθησαν με δεσμευση (υποθηκευση) ακινητου. Επισης πληρωνα προμηθεια επι του συνολικου ποσου εγγυησης, ανα τριμηνο.
Τωρα:
οι εγγυητικες, κατα την τραπεζα Πειραιως, συνεχιζουν να ισχυουν κανονικα αλλα τις κατεχει η κυπριακη Τραπεζα Κυπρου. Ως εκ τουτου, συνεχιζω να χρεωνομαι προμηθειες, ΑΠΟ την κυπριακη Τραπεζα Κυπρου κ οχι απο την Πειραιως, κ σε αυτους πρεπει να απευθυνθουν οι προμηθευτες μου*. Ενδεικτικα αναφερω οτι πληρωσα προμηθεια τον Μαρτιο, ΕΝΩ ειχε γινει η εξαγορα απο την Πειραιως, κ σε 10 μερες θα μου ξαναζητησουν προμηθεια (κ για οσο κραταω/κρατανε οι προμηθευτες τις ε/ε στα χερια μου/τους).* Βεβαια για το σκοπο μας ειναι αχρηστες, γιατι οι προμηθευτες μου δεν τις αναγνωριζουν ως ισχυουσες (σωστα, αφου στις συμβασεις μου με αυτους λενε ξεκαθαρα 'ε/ε απο αναγνωρισμενη ελληνικη τραπεζα'.
Οποτε, εγω πληρωνω προμηθειες στους Κυπριους, οι ε/ε ισχυουν στην Κυπρο, η εδω Πειραιως δεν αναγνωριζει τιποτα κ οι προμηθευτες μου επισης.
Για να βγαλω νεες εγγυητικες πρεπει να επιστρεψω τις υπαρχουσες προς ακυρωση, να βγαλουμε ακρη στο ποιος θα τις παραλαβει, κ αυτος να δωσει το οκ για την απελευθερωση του ακινητου. Μετα εχουμε πρωτοδικειο (αποφαση αρσης της προσημειωσης), υποθηκοφυλακειο για την αρση (-2500ε...), μετα εκ νεου προσημειωση σε νεα τραπεζα για εκδοση νεας ε/ε (+παλι Πρωτοδικειο/υποθηκοφυλακειο κλπ).
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ό,τι είχες δεσμεύσει (χρήματα, υποθήκες αν θυμάμαι καλά να γράφεις), δεν μπορείς να το ξανακάνεις για να εκδόσεις νέες εγγυητικές; Φαντάζομαι 'ξεδεσμεύτηκαν'.
Ή είναι πολύ χειρότεροι οι όροι (κυρίως σε υποθήκες) οπότε τα πρότινος δεσμευθέντα δεν επαρκούν για το ίδιο ύψος εγγυητικών;Εσυ καλα φανταστηκες, αλλα το ρωτησα αυτο για να καταλαβω τι ισχυει για τους αλλους που ειχαν δεσμευσει μετρητα. Αυτοι λοιπον εχουν φαει τρελλο τσιμπουκι: τα λεφτα παραμενουν δεσμευμενα 'μεχρι να βγει ακρη' ενω οι ε/ε ειναι αχρηστες στην Ελλαδα...
Το μονο που μενει ειναι να τους πουν οτι αφου ηταν δεσμευμενα σε καταθετικο λογαριασμο (ασχετα αν ειναι προς καλυψη και εξυπηρετηση της ε/ε), οσα ηταν πανω απο 100 χιλιαρικα κουρευτηκαν κιολας...
-
-
Αν ειναι στην τραπεζα Κυπρου στην Κυπρο,τοτε το κουρεμα δεν ειναι καθολου απιθανο,ειναι το λογικοτερο.
Αλλα εγω μπλεχτηκα αρκουντως,καποιος ειχε εγγυητικη στην τραπεζα κυπρου στην Ελλαδα,η Πειραιως απεκτησε την τραπεζα κυπρου και τωρα η εγγυητικη βρεθηκε να ειναι....στην Κυπρο;'Πως γκεν αυτο' που λεει ο Ογκουνσότο;
-
'Η Πειραιως αγορασε μεμονωμενα στοιχεια των εν Ελλαδι κυπριακων: καταθεσεις, δανεια, χρεη απο καρτες κλπ. Οτι δηλαδη εχει να τσακωνει χρημα. Δεν αγορασε ΟΛΗ την ελληνικη τραπεζα ταδε, δεινα κλπ, οποτε οι ε/ε εχουν μεινει απ΄εξω'.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσυ καλα φανταστηκες, αλλα το ρωτησα αυτο για να καταλαβω τι ισχυει για τους αλλους που ειχαν δεσμευσει μετρητα. Αυτοι λοιπον εχουν φαει τρελλο τσιμπουκι: τα λεφτα παραμενουν δεσμευμενα 'μεχρι να βγει ακρη' ενω οι ε/ε ειναι αχρηστες στην Ελλαδα...Το μονο που μενει ειναι να τους πουν οτι αφου ηταν δεσμευμενα σε καταθετικο λογαριασμο (ασχετα αν ειναι προς καλυψη και εξυπηρετηση της ε/ε), οσα ηταν πανω απο 100 χιλιαρικα κουρευτηκαν κιολας...
#successstory
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
SOS
Αδελφός φίλου υπέγραψε εγγυητής σε δάνειο 80 Κ Ε συγγενή του, πριν (περίπου) 6 χρόνια.
Υπάρχει μέγιστο ποσόν που μπορεί να απαιτεί η τράπεζα σήμερα; Του ζητάνε 273 Κ Ε κ τον απειλούν με πλειστηριασμούς...Αν το δανειο ηταν 80 τοτε τα 273 δεν παιζουν με την καμια να σταθουν σε ενδεχομενο δικαστηριο.
Εχει ενημερωθει ολο αυτο τον καιρο για τις καθυστερησεις,τις οφειλες κτλ ή ξαφνικα προσγειωθηκε ενα μπουγιουρντι;
Παντως το πρωτο που πρεπει να κανει ειναι να κατσει να διαβασει την συμβαση που εχει υπογραψει και να την μαθει απεξω,ετσι θα του λυθουν πολλες αποριεςΞαφνικά προσγειώθηκε ένα μπουγιουρντί κ τον κράτησαν με το ζόρι να μην πηδήξει από το παράθυρο (μένει στον 5ο )
Νομίζω πως γενικός κανόνας είναι ότι δεν μπορεί το σύνολο της οφειλής να ξεπεράσει το 3πλάσιο της χορήγησης, άρα 240 Κ Ε - δεν τα λες κ λίγα...
Του είπα να δει πρώτα αν έχει υπογράψει σαν εγγυητής στη χορήγηση των 80Κ ή σε σύμβαση, βάσει της οποίας ο συγγενής πήρε κ άλλα δάνεια εν αγνοία του εγγυητή. Δεν καταλαβαίνω πως αλλιώς μπορεί τα 80 Κ να έγιναν 273 μέσα σε 6 (άντε κ 7) χρόνια. Πάντως επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας... -
Εγγυητής σε δάνειο ΔΕΝ μπαίνεις εκτός αν ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις και για ποιον το κάνεις.
Μπορεί να δανείστηκε 80.000 αλλά αν τα δανείστηκε για πχ 30 χρόνια με τους τόκους κλπ πάει πολύ πολύ παραπάνω. Και μπορεί για κάποιο λόγο που θα αναγράφεται στα συμβόλαια μπορεί να έγιναν απαιτητά στο σύνολό τους!! -
Πρεπει να δει την συμβαση και να ζητησει- εγγραφως- πληρη ενημερωση απο την τραπεζα.
Το σιγουρο ειναι οτι επρεπε να τον ειχαν ειδοποιησει πολυ νωριτερα,δεν μπορεις ξαφνικα να εμφανιζεις κατι τετοιο και μαλιστα στον εγγυητη και οχι στον δανειοληπτη.
Αυτα,50 ευρω παρακαλω για τις συμβουλες καποιου που καποτε ειχε περασει εξω απο την νομικη (αλλα δεν βρηκε να παρκαρει και εφυγε).
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα