-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κάθε μήνα πληρώνω τη δόση από σύνολο αγορών με δόσεις που έχουν γίνει με την πιστωτική. Επειδή μερικές απ'αυτές είναι μικρές και τελειώνουν σύντομα μπορώ να τις εξοφλήσω νωρίτερα για να μειωθεί το μηνιαίο ποσό που δίνω ή θα υποστώ κύρωση λόγω βεβιασμένης εξόφλησης;Η αγορά έγινε με δόσεις από το μαγαζί (δηλαδή κάθε μήνα χρεώνεται στη κάρτα σου το 1/ν του ποσού και το πληρώνεις όταν βγει ο λογαριασμός) ή χρεώθηκε μια και καλή στη κάρτα, κι εσύ απλά αντί να το εξοφλήσεις μια και καλή, πληρώνεις σταδιακά, μαζί με τόκους;
Αν είναι το 2ο, μπορείς. Για το πρώτο δεν ξέρω, ίσως πρέπει να συννενοηθείς με το κατάστημα.
Σειρά μου τώρα: σήμερα και τη Δευτέρα είναι bank holiday και στην Ελλάδα ή οι τράπεζες είναι ανοιχτές κανονικά;
-
Κανονικά ανοιχτές.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
κάθε μήνα πληρώνω τη δόση από σύνολο αγορών με δόσεις που έχουν γίνει με την πιστωτική. Επειδή μερικές απ'αυτές είναι μικρές και τελειώνουν σύντομα μπορώ να τις εξοφλήσω νωρίτερα για να μειωθεί το μηνιαίο ποσό που δίνω ή θα υποστώ κύρωση λόγω βεβιασμένης εξόφλησης;
Η αγορά έγινε με δόσεις από το μαγαζί (δηλαδή κάθε μήνα χρεώνεται στη κάρτα σου το 1/ν του ποσού και το πληρώνεις όταν βγει ο λογαριασμός) ή χρεώθηκε μια και καλή στη κάρτα, κι εσύ απλά αντί να το εξοφλήσεις μια και καλή, πληρώνεις σταδιακά, μαζί με τόκους;
Αν είναι το 2ο, μπορείς. Για το πρώτο δεν ξέρω, ίσως πρέπει να συννενοηθείς με το κατάστημα.
Δεν ξέρω, εγώ απλώς πλήρωσα για τις (διαφορετικές) αγορές μου με πιστωτική με δυνατότητα δόσεων και κάθε μήνα πληρώνω το σύνολο των δόσεων. Άρα προφανώς το πρώτο.
Σειρά μου τώρα: σήμερα και τη Δευτέρα είναι bank holiday και στην Ελλάδα ή οι τράπεζες είναι ανοιχτές κανονικά;
αν δεν έχουν απεργία ναι
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
H Παρασκευή 06.04.2012 και η Δευτέρα 09.04.2012 ορίζονται, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 11 του Νόμου 3336/20.04.2005), ως ειδικές αργίες για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, λόγω του Πάσχα των Διαμαρτυρομένων/Καθολικών.
Οι ημερομηνίες αυτές θα είναι εργάσιμες για το Προσωπικό της Τράπεζας, ωστόσο οι συναλλαγές που θα διενεργηθούν στις 06.04.2012 και 09.04.2012 θα έχουν λογιστική ισχύ στις 10.04.2012. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
H Παρασκευή 06.04.2012 και η Δευτέρα 09.04.2012 ορίζονται, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 11 του Νόμου 3336/20.04.2005), ως ειδικές αργίες για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, λόγω του Πάσχα των Διαμαρτυρομένων/Καθολικών.
Οι ημερομηνίες αυτές θα είναι εργάσιμες για το Προσωπικό της Τράπεζας, ωστόσο οι συναλλαγές που θα διενεργηθούν στις 06.04.2012 και 09.04.2012 θα έχουν λογιστική ισχύ στις 10.04.2012.+1
Πήγα σήμερα στην τράπεζα και τα πάντα ισχύουν ΑΠο τις 10.
-
Έχω την αίσθηση πως και στην Ελλάδα Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα οι τράπεζες είναι κλειστές. Το bank holiday στην Αγγλία έχει την έννοια πως άλλα πραγματα πχ μουσεία μπορεί να είναι ανοιχτά αν δεν κάνω λάθος.
-
Η εμπορική διαφημίζει το 5.55% αλλά δεν έχω ψάξει τους όρους.
Βέβαια όσο μεγαλύτερο το ποσό, διαπραγματεύεσαι διαφορετικά. -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
.Ποιά τράπεζα έχει καλό επιτόκιο για προθεσμιακές καταθέσεις?(και να μην είναι από τις πρώτες στη σειρά για κανα ξαφνικό φούντο )Μαζι πανε αυτα τα δυο,δεν δινει κανεις υψηλα επιτοκια χωρις να εχει αναγκη.
η Marfin δινει καλα επιτοκια αυτο τον καιρο και εκεινη η μικρη η First Business bank
Υπαρχει και η KEDR Bank http://www.kedr.gr/el/2009-02-05-08-57-01 -
Τσέκαρε εδώ τα επιτόκια:
http://www.tsig.gr/lang-el/prothesmiakes -
Eκανα Online μεσω winbank της πειραιως ενα εμβασμα σε ενα γερμανικο καταστημα..Ολα εγιναν σωστα με μονο λαθος την επωνυμια..Αντι να βαλω kickz AG εβαλα kickz.com..Θα υπαρξει προβλημα?Αν παω αυριο σε μια πειραιως θα με βοηθησουν να το διορθωσω?
-
Δυστυχως η επωνυμια του δικαιουχου (πεδιο 59 στο swift) ειναι πολυ σημαντικο να ειναι σωστα. Ειδικα αν η τραπεζα του δικαιουχου εχει αυτοματο συστημα στις πιστωσεις εμβασματων. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα καταστημα και να στειλετε ενα μηνυμα mt199 που να λετε στην παραληπτρια τραπεζα να το σωστο ονομα του beneficiary.
edit
Μπορεις βεβαια να το αφησεις ετσι και να περιμενεις μπας και πιστωθει κανονικα.
Να μιλησεις με την εταιρια μεσω μαιλ δεν παιζει και να τους εξηγησεις τι εχει παιξει? Μετα εκεινοι μπορει να πανε στην τραπεζα και να το δειευθετησουν. who knows. -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Δυστυχως η επωνυμια του δικαιουχου (πεδιο 59 στο swift) ειναι πολυ σημαντικο να ειναι σωστα. Ειδικα αν η τραπεζα του δικαιουχου εχει αυτοματο συστημα στις πιστωσεις εμβασματων. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα καταστημα και να στειλετε ενα μηνυμα mt199 που να λετε στην παραληπτρια τραπεζα να το σωστο ονομα του beneficiary.Συνεπως αν παω σε ενα υποκαταστημα της πειραιως,διορθωνεται το λαθος,σωστα?Παιζει καποιο ρολο αν παω νωρις το πρωι?Το εμβασμα το ''εκανα'' σημερα το απογευμα,αρα απο την τραπεζα η οποια διαδικασια θα γινει αυριο
-
Ξέρει κανείς ποιά είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δυο προθεσμιακών (πέρα από το επιτόκιο και τη διάρκεια )?
http://www.ttbank.gr/default.asp?siteID ... 3&langid=1
http://www.ttbank.gr/default.asp?siteID ... 9&langid=1 -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Δυστυχως η επωνυμια του δικαιουχου (πεδιο 59 στο swift) ειναι πολυ σημαντικο να ειναι σωστα. Ειδικα αν η τραπεζα του δικαιουχου εχει αυτοματο συστημα στις πιστωσεις εμβασματων. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα καταστημα και να στειλετε ενα μηνυμα mt199 που να λετε στην παραληπτρια τραπεζα να το σωστο ονομα του beneficiary.
Συνεπως αν παω σε ενα υποκαταστημα της πειραιως,διορθωνεται το λαθος,σωστα?Παιζει καποιο ρολο αν παω νωρις το πρωι?Το εμβασμα το ''εκανα'' σημερα το απογευμα,αρα απο την τραπεζα η οποια διαδικασια θα γινει αυριο
Το λάθος διορθώνεται αλλά θα πληρώσεις έξοδα για την διόρθωση...
Αν πας το πρωί ίσως μπορείς να ακυρώσεις την εντολή - νομίζω οι εντολές εκτελούνται το μεσημέρι - όμως μάλλον δεν θα σου επιστρέψουν τα έξοδα... -
Για τι ποσο μιλαμε περιπου?
Βασικα δε με χρεωσε κατι γιατι εβαλα IBAN λογαριασμο κ δεν ανεφερε κατι για χρεωση
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Ξέρει κανείς ποιά είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δυο προθεσμιακών (πέρα από το επιτόκιο και τη διάρκεια )?
http://www.ttbank.gr/default.asp?siteID ... 9&langid=1Στο δεύτερο το λέει καθαρά: >Τα ανωτέρω επιτόκια ισχύουν από 03/06/2011.
από τότε άλλαξαν πολλά και το site δεν ενημερώθηκε... (πρέπει να ρωτήσεις σε κατάστημα τι επιτόκια ισχύουν σήμερα)
Πρόκειται πάντως για 'παραδοσιακές' προθεσμιακές καταθέσεις με τους τόκους να πληρώνονται στο τέλος με σταθερό προκαθορισμένο επιτόκιο και σίγουρα θα υπάρχει ποινή αν γίνει πρόωρη εξόφληση.Στο πρώτο τα επιτόκια φαίνονται πιο ενημερωμένα... Η ουσιαστική διαφορά - όπως γράφει - είναι ότι δεν υπάρχει ποινή πρόωρης εξόφλησης και ότι ο τόκος αποδίδεται κάθε μήνα.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
http://www.ttbank.gr/default.asp?siteID ... 9&langid=1O ανεβαινω extra φαινεται καλυτερο προιον γιατι σου δεινει καλο επιτοκιο και καθε μηνα μπορεις να παρεις τα χρηματα σου χωρις ποινη.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Για τι ποσο μιλαμε περιπου?Βασικα δε με χρεωσε κατι γιατι εβαλα IBAN λογαριασμο κ δεν ανεφερε κατι για χρεωση
Δεν ξέρω τι θα σε χρεώσουν για την διόρθωση.
Πάντως για την εντολή χρεώνεσαι, κάπου πρέπει να είχε επιλογή ποιος πληρώνει τα έξοδα: OUR (εσύ) - BEN (ο Γερμανός) - SHA (μισά-μισά).
Αν δεν είχε πουθενά επιλογή τότε είναι προεπιλεγμένο SHA, θα χρεωθείς εσύ με τα έξοδα της Πειραιώς και ο Γερμανός τα έξοδα της δικής του Τράπεζας - ελπίζω να το ξέρει αυτό ο Γερμανός και να μην περιμένει ολόκληρο το ποσό... -
SHA επιλεχθηκε
Αυριο στο καταστημα ολα αυτα τα τυχον λαθη θα διορθωθουν σωστα? -
Ολα καλα τελικα?
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα