-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Γιατί να είναι επικίνδυνο ένα αυτοκίνητο που κάνει 0-100 σε 15''.Δεν νιώθω ότι κινδυνεύω πουθενά με το iQ.Απλά προσαρμόζεις την οδήγησή σου στο κάθε όχημα....
Αναφέρομαι στο θέμα προσπέραση κάτι που προφανώς δεν πολύ χρειάζεσαι εντός πόλης κατά κόρων μετακινήσεις με το iQ σου.
(Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι εκτός πολής οδηγάς λίγο ποιο γρήγορες κατασκευές, ή μπα? )
Ίσως ήταν ατυχές που αναφέρθηκα στο panda μιας κ αυτό προορίζεται για πόλη.
Τώρα για κατηγορίες μεσαίων αυτοκίνητων και πάνω που χρησιμοποιούνται και για έκτος μετακινήσεις η άποψη μου είναι η ίδια.
Βέβαια η πλειονότητα των δρόμων μας πλέον δεν έχει θέμα τα αντιθέτως ερχόμενα οχήματα σε μια προσπεραση,αφου περάσαμε στην εποχή του αυτοκινητοδρόμου.
Όμως σκέψου τις φορές που θα χρειαστεί να κινηθείς σε μια ορεινή περιοχή με πολλες στροφές (βλέπε Καστανιά μιας κ είσαι και Σαλονικιός) και μπες στη διαδικασία να προσπεράσεις έναν νταλικιέρη άδειο που θα σου κάνει τα νευρά κρόσσια περιμένοντας στοικα πίσω του ή επιχειρώντας προσπέρασμα με αμφίβολο αποτέλεσμαΤέλος επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι προσωπική μου άποψη απο εκει κ πέρα βγαίνει κάνεις κ με γαϊδούρι στο δρόμο δε παίζει θέμα
-
Oταν οδηγας ενα πολυ αργο αυτοκινητο απλα προσαρμοζεσαι...και μαλιστα εισαι πιο ασφαλης γιατι δεν σε γαργαλαει ο πισινος σου να προσπερνας τους παντες σε τυφλα σημεια δειχνοντας εμπιστοσυνη στη δυναμη του κινητηρα σου και μονο...
Ολοι σημερα με τα 1000 κυβικα τους και τα 200 αλογα που ειναι στη μοδα, τρεχουν πανικόβλητοι!Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Βέβαια η πλειονότητα των δρόμων μας πλέον δεν έχει θέμα τα αντιθέτως ερχόμενα οχήματα σε μια προσπεραση,αφου περάσαμε στην εποχή του αυτοκινητοδρόμου.Για την Γερμανια θα λες....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τι προσπαθούμε να πούμε; Ότι 90 και 100 άλογα των ατμοσφαιρικών 1400 δεν επαρκούν για τα σημερινά αμαξώματα των 1300-1400 κιλών; Νομίζω ότι αυτό είναι δεδομένο... Θέλεις 120 άλογα σήμερα το λιγότερο.
+1
Θεωρώ ότι κατασκευες που δεν μπορουν να εχουν στην σημερινη εποχή κάτω απο 10'' στα 0-100 είναι εξαιρετικά επικινδυνες !
π.χ. βλέπε octavia 1.4 του 1999 με 15,7'' ή το σημερινό panda 1.1 στα 15''
Βέβαια ένα 0-100 δεν τα λεεί όλα, αλλά σίγουρα είναι ένα από τα βασικά κριτήριο για την συνολική εικόνα των επιδόσεωνΓιατί να είναι επικίνδυνο ένα αυτοκίνητο που κάνει 0-100 σε 15''.Δεν νιώθω ότι κινδυνεύω πουθενά με το iQ.Απλά προσαρμόζεις την οδήγησή σου στο κάθε όχημα....
επικινδυνο το 15 γενικα και αοριστα δεν ειναι, αλλα οταν βγει σε ανοικτο δρομο και ολοι εχουν αυτοκινητα με 0-100 σε 10', τοτε μπορει (υπο προυποθεσεις) να γινει
το θεμα ειναι οτι οι επιλογες υπαρχουν και αρκετες εταιρειες τις εφαρμοζουν
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι προσπαθούμε να πούμε; Ότι 90 και 100 άλογα των ατμοσφαιρικών 1400 δεν επαρκούν για τα σημερινά αμαξώματα των 1300-1400 κιλών; Νομίζω ότι αυτό είναι δεδομένο... Θέλεις 120 άλογα σήμερα το λιγότερο.120 αλογα ομως χωρις ροπη Αλεξανδρε?
θες να πεις οτι το μοτερ του c2 μου μπορει να συρει το μικρομεσαιο των 1300+ κιλων με την ιδια αξιοπρεπεια που σερνει το shitroen , οταν το shitroen μου με νυχια και με δοντια κρατιεται μπροστα απο ενα τουρμπατο και πολυ βαρυτερο golf tsi 122?
ή μου μιλας για 1800αρι+ με 120-130 αλογα που θα καιει πολυ περισσοτερο?
απλα πραγματακια.. πες μου πώς μπορει να γινει διαφορετικα? με τα υβριδικα ? (ακομα περισσοτερο βαρος )
επισης ενα αυτοκινητο 'πριονι' ακομα και αν το μοτερ διαχειριζεται το βαρος του, δεν ειναι καθημερινο.. δε μπορει να ειναι
το βλεπω ξανα στο σιτροεν μου (που ειναι απλοικο παραδειγμα με κοφτη στις μολις 7200) , το οποιο αν δε περασει τις 3500 απλα δεν υπαρχεισε ενα μεγαλυτερο αυτοκινητο θα επρεπε να εισαι ολη την ωρα στις 5000+
οποτε τουρμπο και παλι τουρμπο που τα κανει ολα και συμφερει και ας χανει λιγο σε γραμμικοτητα, μην τα θελουμε ολα δικα μας
συμβιβασμο θες να το βαφτισουμε, ας το βαφτισουμε.. το θεμα ειναι οτι πλεον ο κοσμος εχει γρηγορες επιλογες σε πολυ καλυτερες τιμες σε σχεση με το παρελθον που συνδυαζονται με καλες καταναλωσεις
στα προσιτα μοντελα δε το συζηταω καν δηλαδη.. αλλα και στα πιο ακριβα μεχρι ενα αξιοσεβαστο επιπεδο χρηματων το τουρμπο παιζει μπαλα μονο τουη ατμοσφαιρα πλεον εχει νοημα αν δε σε ενδιαφερει καθολου ο κυβισμος και η καταναλωση, δηλαδη εισαι πολυ πλουσιος, οποτε δε θες και τη τουρμπινα να σου τη 'χαλαει'
και παλι ομως ακομα κι εκει βλεπουμε πολλους να την επιλεγουν
η επιλογη ατμοσφαιρας σε πιο χαμηλες κατηγοριες με βαση τα σημερινα δεδομενα και οχι τα βιωματα και τις προτιμησεις , μονο για 'ρομαντικους' λογους θα ελεγα οτι γινεται
βεβαια γουστο και καπελο του καθενος να εχει τις προτιμησεις του, οταν ομως τα αρνητικα ειναι περισσοτερα απο τα θετικα καλο ειναι να αναγνωριζει τη πραγματικοτητα -
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Τα πολλά κυβικά και τα V8 δεν είναι τόσο λαίμαργα όσο νομίζετε . Στο παρακάτω βίντεο ο matt δοκιμάζει την δεκάχρονη φτιαγμένη C5 του ...; 8-8,5 λτ/100 καλά δεν είναι;Σε συνθήκες άλλες μπορούν να είναι οικονομικά. Δηλαδή στο αμερικάνικο αυτοκινητόδρομο με 90-100 χλμ και 1200 στροφές ναι είναι και οικονομικά και πολύ ήσυχα. Φέρε το ίδιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα και βγες μια βόλτα στην Αθήνα με έναν τέτοιο κινητήρα και να δούμε πόσο κάτω από τα 17 θα είναι.... με τα 20++ πολύ εύκολα.
-
Λοιπόν για να μην σας τα π@@@ω ξαναλέω.Πιστεύω , ότι και τα 1,2αρια και τα 1,4αρια θα μπορούσαν να βγάλουν και 110 και 140 ιππους αντίστοιχα απο ατμόσφαιρα ίσως και παραπάνω.Θέλεις παραπάνω.1,6 δηλ με 170ή 180 ή και 200 άλογα,κοκ.Ότι γίνεται, γίνεται.Δεν συμφέρει ?Οκ δε συμφέρει.
-
Εννοείται ότι δεν συμφέρει γιατί δεν βάζεις στην εξίσωση ρύπους κ κατανάλωση.
-
Για ρύπους σίγουρα ,για κατανάλωση δεν θα το έλεγα και σίγουρα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Για ρύπους σίγουρα ,για κατανάλωση δεν θα το έλεγα και σίγουρα.Θα το λεγές θα το λεγές!
Oταν οδηγας ενα πολυ αργο αυτοκινητο απλα προσαρμοζεσαι...και μαλιστα εισαι πιο ασφαλης γιατι δεν σε γαργαλαει ο πισινος σου να προσπερνας τους παντες σε τυφλα σημεια δειχνοντας εμπιστοσυνη στη δυναμη του κινητηρα σου και μονο...
Ολοι σημερα με τα 1000 κυβικα τους και τα 200 αλογα που ειναι στη μοδα, τρεχουν πανικόβλητοι!Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σου μιας και όταν σου παράχεται ένα πλεονέκτημα πρέπει να το εκμεταλέυσαι προς όφελος σου και όχι για να φάς το κεφάλη σου, είναι γενικότερα ζήτημα οδηγικής οριμότητας
Βέβαια η πλειονότητα των δρόμων μας πλέον δεν έχει θέμα τα αντιθέτως ερχόμενα οχήματα σε μια προσπεραση,αφου περάσαμε στην εποχή του αυτοκινητοδρόμου.
Για την Γερμανια θα λες....
Για την Ελλαδίτσα μας λεω.
Οκ δε γίναμε Γερμανία αλλά οι αυτοκινητόδρομοι καλήπτουν αρκέτα χιλιομετρα δεν είμαστε σαν κ πρίν 20 χρόνια.
Βεβαια αυτο εξαρτάται απο το που κατοικείς .Στη Κοζανή που κατοικώ λόγο Εγνατίας οδου, όπου κ αν επιλεξω να ταξιδεψώ μπαίνω σε autobahn! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...Όπως είπες Γιώργο κάθε υλοποίηση έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Οπότε είναι καθαρά θέμα γούστων. Άλλος γουστάρει την τουρμποροπή, άλλος το ατμοστροφάρισμα...
-
εγω γουσταρω το τουρμποστροφαρισμα
-
Και η ατμοροπή των κυβικών θα σου άρεσε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και η ατμοροπή των κυβικών θα σου άρεσε...τα τέλη κυκλοφ. , η κατανάλωση και οι φόροι όμως δεν θα σου άρεσαν.
είπαμε V8 ειδικά Merc , V10,V12 όλοι θα τους ήθελαν. Αλλά κοιτάμε κ άλλα. Εκτός κ αν το επώνυμό σου ξεκινά με Βαρδι και τελειώνει με γιάννης.
ΥΓ. ποιος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο αντί για SciroccoR
-
αμα ειχα το μαρουλι κι εγω σε ατμοσφαιρα θα πηγαινα, τα χουμε πει με τον Αλεξανδρο αυτα
προς το παρον 'συμβιβαζομαι' με το σαλιγκαρο
-
Eίχε στην έκθεση ένα τέτοιο δεκακύλινδρο, αλλά καμπριολέ. Μόνο 290.000 ευρώπουλα.
Ρε πάνε καλά? Λίγο πιο κάτω είχε μια Κορβέττα Ζ06 με 125.000 μόνο ( ). Χίλιες φορές, και με τα ρέστα σουβλάκια. -
απο 270 ξεκιναει το καμπριο με Rtronic , οποτε με μπολικα εξτρα μπορει να παει 300
(σε παλιοτερη εκθεση ειχα δει s3 που ξεπερνουσε τα 60K )το κλειστο ομως χειροκινητο με χτενι , ξεκιναει απο 233, οποτε και να το φορτωσεις δε νομιζω να περασει τα 250
ειναι πανακριβο βεβαια , αλλα σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι φθηνοτερο
τη Ζ06 δε τη θεωρω ανταγωνισμο παντως
τεσπα γουστα ειναι αυτα.. υπαρχει και το gtr στα 150Κ το οποιο εγω θα προτιμουσα απο την αμερικανια, αλλα αν θες σουπερκαρ με κινητηρα στο κεντρο , V10 με υψηλο στροφαρισμα και διαφορα πραγματα δια χειρος lambo (μοτερ-μεταδοση) πρεπει να σκασεις τοσα
η gallardo δηλαδη που ειναι ο,τι πιο συγγενικο υπαρχει (χωρις να ειναι το ιδιο, οπως τελικα εχουμε διαπιστωσει), κανει αλλα 100Κ
πιστευω οτι σε αυτα τα λεφτα αγοραζεις απλα αυτο που σου αρεσει, δεν υπαρχει 'συμφερουσα' λυση, αφου το πραγμα εχει ξεφυγει σε τελειως αλλο επιπεδο
το R8 εμενα απλα μου αρεσει να το βλεπω και αυτο για μενα ειναι υπεραρκετο
Ζ06 , gtr ,911 turbo δε με συναρπαζουν τοσοκαι παρολο που καποτε δε μου αρεσε η μη χρηση τουρμπο στο συγκεκριμενο αυτοκινητο , καταλαβαινω οτι η ατμοσφαιρα δε χρησιμοποιειται τυχαια στα supercars οι πολλοι κυλινδροι και το στροφαρισμα ειναι αναποσπαστο κομματι του χαρακτηρα τους (εδω βεβαια ειμαι και λιγο audi fanoboy , για να ειμαι ειλικρινης )
σε αυτο λοιπον συμφωνω απολυτα με τον Αλεξανδρο , αλλα σε πιο χαμηλες κατηγοριες , εκτος και αν μιλαμε για κανα αυτοκινητο πουπουλο δε συμφωνω καθολου
ειμαι παντως βεβαιος οτι αργα ή γρηγορα και η ferrari θα ξαναβαλει τουρμπο κι εκει θελω να δω τι θα πει
-
Αυτό που λέω τώρα Γιώργο... κατάρα στην ΕΕ και τις νόρμες καυσαερίων! Οι ειδικοί κατασκευαστές βέβαια εξαιρούνται από τα αυστηρά όρια αλλά για να δείξουν οικολογικό προφιλ θα πάρουν κι αυτοί τέτοια μέτρα. Για τις μικρές Ferrari ακούγεται οτι θα πέσει τούρμπισμα, ενώ ευτυχώς ο θρυλικός ατμοσφαιρικός V12 την γλυτώνει από ότι φαίνεται με ένα KERS μόνο...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τη Ζ06 δε τη θεωρω ανταγωνισμο παντως
γιατί ;
επειδή δεν έχει σηματάκι οοοο ;
γαμάτο αμαξάκι η κορβέτα και έχει γράψει κ τρελό χρόνο στα γερμανά εδάφη.
δούλευα τον κονφιγκιουράτορα και με 60Κ $ έφτιαξα ένα συνολάκι με σειριακά κιβωτιάκια και εξατμισόνια μούρλια.
-
γιατι εχει η audi καποιο 'σηματακι' συγκριτικα με αλλα supercars?
απλα αντιπαθω τις πλαστικες αμερικλανιες με κινητηρες φορτηγων..
ειναι θεμα προσωπικου γουστου
-
Εγώ πάλι βάζω πολύ λίγα αμάξια πάνω από την Κορβέττα, και το Άουντι δεν είναι ένα από αυτά. Διαχρονικό αλλά σύγχρονο στάιλινγκ χωρίς ρετροσπεκτίβες και επαναλήψεις αλλά 911, και επιδόσεις ουσίας, και όλα αυτά μαζί σε οικονομικό πακέτο που λες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι έμποροι αλλά ασκούν κοινωνικό λειτούργημα (που λέει ο λόγος). Μόνο να πρόσεχε λίγο ακόμη το εσωτερικό.
Κινητήρες υψηλόστροφοι VS Turbo VS Κυβικά ?