-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σπυρο μιας και αναφερθηκε, τι επεξεργαστη εχεις?phenom ii 975...τον ανεβάζω αν χρειαστεί μέχρι 4,2 με oc αν και για την ώρα τον έχω στοκ στα 3,7!
-
edit , διαβασα λαθος..
-
κλεισε τελειως το anti aliasing (βαλτο δηλαδη στο normal)οι υπολοιπες ρυθμισεις δεν επιβαρυνουν τοσο οσο αυτο και παλι παραμενει αρκετα ομορφο
εγω με αυτο κλειστο και ολα τα υπολοιπα τερμα (και vsync) εχω average 59 fps και πεφτει το πολυ στα 44
με το aa στο high εχω avg 48 , αλλα επειδη πεφτω μεχρι τα 30 προτιμησα να μην το βαλω και με aa στο exteme εχω avg 26 με ελαχιστα 16 , οποτε και δεν ειναι playable
παντως εκει γινεται ολη η ιστορια
ΥΓ μιλαω για 6950 και 1080p αναλυση
ΥΓ2 καλα κι εσυ , εχτισες ολο αυτο το ΤΕΡΑΣ και τσιγκουνευτηκες στη καρτα?
βαλε μια καλυτερηΈχεις δίκιο.... η μόνη δικαιολογία που έχω είναι ότι είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με υπολογιστές... (να ενημερωθώ και να κάτσω να φτιάξω ενα μηχάνημα απο την αρχή.
η τελευταία φορά που το έκανα ήταν το 2002... μετά.... το χάος.
και έτσι δεν έκανα -προφανώς- και την καλύτερη επιλογή στην κάρτα γραφικών.αλήθεια, υπάρχει κανένα εξειδικευμένο περιοδικό για υπολογιστές; όπως το computer and software κάποτε (οι παλαιοί γνωρίζουν) .
ευχαριστώ!
-
ολο και καποιο θα υπαρχει, επισης στο internet μπορεις να βρεις αρκετα ενδιαφερουσες ξενες πηγες αν τα πηγαινεις καλα με τα αγγλικα , ομως γενικα να ξερεις οτι οι καλες καρτες (οχι τερατα , αλλα αρκετα ικανες για τα περισσοτερα πραγματα και μιλαμε παντα για gaming) παιζουν αναμεσα στα 200-300 ευρω
πιο πανω απο τα 300 ειναι για πιο απαιτητικους χρηστες και πιο κατω ειναι για απλα πραγματα
δηλαδη μια καρτα των 100-150 (κατω απο 100 μονο για γραφειο) θα σου καλυψει πολυ βασικες αναγκες ή θα ειναι ξεπερασμενη και μετα απο κανα χρονο δε θα τη πολυπαλευει
γυρω στα 200-250 παντως υπαρχουν επιλογες και απο nvidia και amd (απο διαφορους κατασκευαστες) ωστε να παρεις μια αξιολογη καρτα που θα ειναι αρκετα ικανοποιητικη για περισσοτερα απο 2 χρονια και για μενα εκει πρεπει να κινεισαι
δηλαδη μια καρτα των 400-500 ευρω αντε να σου βγαλει 1-1.5 παραπανω(και αυτο δεν ειναι βεβαιο), οποτε δεν αξιζει μια τοσο ακριβη επενδυση γιατι μετα τη 'παντρευεσαι' και λυπασαι να την αλλαξεις οποτε δυσκολευεσαι να ακολουθησεις τις εξελιξεις (εκτος αν το φυσας )
με μια καρτουλα ομως των 250 καθεσαι και 3 χρονια (με καποιες παραχωρησεις το τελευταιο) , οποτε θεωρητικα εισαι στα λιγοτερα απο 100 ευρω το χρονο μονο για γραφικα που για καποιον που παιζει παιχνιδια ειναι ενα λογικο ποσο
αλλωστε οι συγχρονοι υπολογιστες (4πυρηνοι +) δεν εχουν κανενα θεμα με τα συγχρονα παιχνιδια και θα αργησουν πολυ να εχουν , ο δικος σου που εχει 8 ανετα παει για 6ετια
μεσα σε αυτο το διαστημα αν ασχολεισαι με παιχνιδια μπορεις να μην αλλαξεις απολυτως τιποτα περα απο 2 αντε το πολυ 3 καρτες και θα εισαι απολυτα καλυμμενοςισως βεβαια προχωρησουν λιγο πιο γρηγορα οι εξελιξεις τον επομενο καιρο που θα βγουν επιτελους οι next gen κονσολες (γιατι τα τελευταια χρονια τα πραγματα ηταν πολυ στασιμα) , ομως απο υπολογιστικη ισχυ δε νομιζω οτι θα μασησουμε
αν εχουμε προβλημα θα εχουμε μονο για ενα μικρο διαστημα μεχρι να βγουν ισοπεδωτικα καλυτερες καρτες σε νορμαλ τιμες και μετα θα ανησυχησουμε παλι για τη μεθεπομενη γενια
μεχρι 1080p παντως δεν εχεις προβλημα , προβλημα θα εχεις αν θελησεις μεγαλυτερες αναλυσεις , πραγμα που μεχρι στιγμης ειναι περιττο , αλλα καποια στιγμη ισως γινει πιο προσιτο και μας βαλει σε εξοδα
παντως σημερα μια 7850 με 2GB (σημαντικο να εχεις πανω απο 1) που παιζει σε αρκετα μαγαζια απο τα 250 ευρω ειναι μια αρκετα καλη επιλογη που θα κρατησει
-
αλλωστε οι συγχρονοι υπολογιστες (4πυρηνοι +) δεν εχουν κανενα θεμα με τα συγχρονα παιχνιδια και θα αργησουν πολυ να εχουν , ο δικος σου που εχει 8 ανετα παει για 6ετιαΔεν πάει έτσι ακριβώς. Πολλοί 4πύρηνοι Intel του ρίχνουν σφαλιάρες παντού. Οι πυρήνες από μόνοι δεν λένε τίποτα. Πλέον ούτε ο χρονισμός λέει. Είναι όλα θέμα αρχιτεκτονικής.
Και μια δική μου ερώτηση. Ξέρουμε τίποτα για το Ferrari Legends? Δεν βρήκα κάποιο demo.
-
αυτο λες?
http://uk.ign.com/games/test-drive-ferr ... /pc-123181
απο οτι βλεπω κυκλοφορει
κοιτα σιγουρα παιζει ρολο η αρχιτεκτονικη και οι sandybridge και ivybridge αποδειχτηκαν καλυτεροι (δε ξερω βεβαια και κατα ποσο σημερα γινεται εκμεταλλευση των τοσων πυρηνων και αν τελικα οι 8πυρηνοι αποδειχτουν πιο future proof) , ομως στα παιχνιδια δε θες κατι το ιδιαιτερα φοβερο εκει παιζει το πρωτο ρολο η καρτα
αν εχεις dual core θα υπαρξουν παιχνιδια που θα εχεις θεματα εχεις θεματα , ομως με phenom ΙΙ Χ4 και πανω και απο 4 GB ram + και πανω δε παιζει να εχεις πουθενα προβλημα απο αποψη υπολογιστη
το βασικο ρολο πλεον αναλαμβανει η καρτα γραφικων και εκει τα πραγματα γινονται πολυπλοκα , δυσκολα για τη τσεπη και αναλογα το αποτελεσμα που θες να πετυχεις δινεις και τα αναλογα ευρω
το βασικο ομως pc πρεπει απλα να ειναι ικανο οχι κατι φοβερο και πανακριβο.. δε θες δηλαδη i7 ivy για παιχνιδια, αυτο ειναι σπαταλη χρηματων μιας και οι διαφορες που θα δεις δε θα αξιζουν τα παραπανω ευρω σε σχεση με εναν phenom 965 που κανει ουτε 100 ευρω (πλεον)
σε αλλα πραγματα θα δεις διαφορα , αλλα οχι στα παιχνδια
οπως επισης δεν ειναι και ολοκληρωμενο ενα pc για παιχνιδια που μπορει να εχει 16 GB ram και 8 πυρηνες , αν δεν εχει καλη καρτα (οπως αυτο του φιλου μας)για autocad για παραδειγμα ειναι φοβερο (και παλι υπερβολικο), αλλα οχι για παιχνιδια
χτιζεις αναλογα με το τι θες να κανεις, δε γινεται να εισαι παντου φοβερος ή μαλλον δε χρειαζεται να εισαι
-
Kαι με κάρτα των 150€ κάνεις δουλειά αλλά θα θέλει πιο γρήγορα αντικατάσταση. Βέβαια και με πιο λίγα μπορείς αν δεν είσαι xtreme gamer.
Eμένα πάντως η 4850 με εβγαλε ασπροπρόσωπο μέχρι τώρα. Παίζει ρόλο βέβαια και η δουλειά που έχει γίνει πάνω στο παιχνίδι για τη διαχείρηση του hw, βλ. NFS:The RunΆλεξ είχαν πει για 31 Αυγούστου αλλά ακόμα δεν έχει εμφανιστεί.
-
Ναι Γιώργο, αυτό λέω. Έχει μέσα εκπληκτικά αυτοκίνητα και πίστες αλλά το βλέπω για arcade και ξενερώνω. Για αυτό ρώτησα αν το δοκίμασε κανείς.
Όσο για τους επεξεργαστές, όταν ο κορυφαίος AMD τις τρώει από i5, ε τι να λέμε; Που να πάμε και σε τίποτα i7 Xtreme Edition! Τσόντα... Βέβαια έχεις δίκιο στο ότι η κάρτα συνήθως παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Εξαιρούνται simulators και strategy όπου πρέπει να υπολογιστούν πολλές παράμετροι ταυτόχρονα (A.I. 20 αυτοκινήτων ή 3 Σμηνών Μαχητικών ή ολόκληρων Συγκροτημάτων Μάχης). Εκεί παίζει ρόλο ο επεξεργαστής. Στο F1 2011 για παράδειγμα ένας μέτριος με τα σημερινά δεδομένα υπολογιστής πάει άνετα με μέτριες ρυθμίσεις στις ελεύθερες δοκιμές αλλά στον αγώνα με άλλα 23 μονοθέσια, πεθαίνει η CPU.
-
@πανος
κι εγω εβγαλα πανω απο χρονο με τη 4890 που την ειχα παρει καπου στα 160 , ομως συντομα δεν εφτανεη 6950 απο την αλλη που εκανε 240 παει ανετα να ξεπερασει τη 2ετια και ισως και παραπανω αν δω οτι δεν εχω ιδιαιτερη αναγκη
καμια φορα λοιπον αξιζει να δωσεις τα λιιιγα παραπανω για να σου κρατησει, εσυ πχ αν ειχες προλαβει τις 5850 στα 200λιγα (εγω τις ειχα προλαβει οταν πηρα τις 4890) και ειχες δωσει λιγα παραπανω ευρω θα την ειχες ακομα χωρις απαραιτητα να εχεις σκεψεις να την αλλαξεις οπως ενδεχεται (περισσοτερο) να εχεις τωρα
απλα υπαρχει και μια λεπτη γραμμη που πετας λεφτα (η οποια βεβαια μπορει να διαφερει για τον καθενα) , γιατι αν για παραδειγμα ειχες μια καρτα του 500αρικου απο παλια θα λυποσουν να την αλλαξεις , ενω θα μπορουσες με λιγοτερα λεφτα σημερα να παρεις κατι καλυτερο
-
Τώρα δε σκέφτομαι να την αλλάξω γιατί δεν πολυπαίζω παιχνίδια. Σε κανά χρόνο+ με την κυκλοφορία του GTA V θα φτιαχτεί καινούργιο μηχάνημα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι Γιώργο, αυτό λέω. Έχει μέσα εκπληκτικά αυτοκίνητα και πίστες αλλά το βλέπω για arcade και ξενερώνω. Για αυτό ρώτησα αν το δοκίμασε κανείς.Όσο για τους επεξεργαστές, όταν ο κορυφαίος AMD τις τρώει από i5, ε τι να λέμε; Που να πάμε και σε τίποτα i7 Xtreme Edition! Τσόντα... Βέβαια έχεις δίκιο στο ότι η κάρτα συνήθως παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Εξαιρούνται simulators και strategy όπου πρέπει να υπολογιστούν πολλές παράμετροι ταυτόχρονα (A.I. 20 αυτοκινήτων ή 3 Σμηνών Μαχητικών ή ολόκληρων Συγκροτημάτων Μάχης). Εκεί παίζει ρόλο ο επεξεργαστής. Στο F1 2011 για παράδειγμα ένας μέτριος με τα σημερινά δεδομένα υπολογιστής πάει άνετα με μέτριες ρυθμίσεις στις ελεύθερες δοκιμές αλλά στον αγώνα με άλλα 23 μονοθέσια, πεθαίνει η CPU.
μπαα δε νομιζω οτι ειναι τοσο απαιτητικα τα πραγματα ουτε στους simulators (στα strategy δοκιμασμενα δεν ειναι)
ενα απο τα πιο απαιτητικα παιχνιδια που εχω τρεξει ειναι το grand theft auto 4, οχι γιατι σου φορτωνε μια ολοκληρη πολη με ενα σωρο ανθρωπους και αυτοκινητα να κινουνται εδω κι εκει ταυτοχρονα, αλλα γιατι ηταν κακογραμμενο και 'εσταζε' ακομα και 4πυρηνους
με dual core εκει ειχες θεμα
αυτη τη στιγμη υπαρχουν πιο ομορφα παιχνιδια με περισσοτερες λεπτομερειες που ειναι αρκετα πιο καλογραμμενα
οσο για τους επεξεργαστες, δυστυχως για τον ανταγωνισμο η amd δε τα καταφερε οποτε ειναι λογικο αυτη τη στιγμη οι περισσοτεροι να συνεχιζουν να επιλεγουν intel , γιατι ακομα και αν δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τη στιγμη που κοστιζουν κοντινα λεφτα θα παρεις αυτο που γενικα ειναι καλυτερο (κι εγω ετσι ειχα επιλεξει το δικο μου i5 εναντι των phenom II τοτε )
αν εφτιαχνα ενα καινουριο 'καλο' pc σημερα μαλλον σε i5 στο 200+ αρι θα κατεληγα (γιατι οι i7 μου ειναι αχρηστοι και ακριβοι), γιατι ειναι καλυτεροι ακομα και σε πραγματα που μαλλον δε θα μου χρειαστουν ποτε
αν ομως ηθελα να φτιαξω ενα οικονομικο συστημα θα πηγαινα χωρις τη παραμικρη σκεψη σε amd που σου δινει 'τουμπανα' 4πυρηνους (εξισου περιπου δυνατα με το τωρινο μου υπολογιστη) με 100 ευρω και λιγοτερα , απο το να παρω καποια μαπα τυπου i3 ή γενικα κατι φθηνους intel που ειναι για πεταμα μονο και μονο επειδη ειναι Intel
η intel δυστυχως τετοιες προσφορες δεν εχει ουτε θα εχει
στη high end αγορα ομως κραταει τη πρωτη θεση εδω και καιρο , καλο ομως ειναι να τα διαχωριζουμε αυτα (high end και low budget αγορα) γιατι δεν ειναι το ιδιο ουτε προκειται να μας βγουν σε καλο για τη τσεπη μας τα στερεοτυπα
φιλαρακι παντως που απο intel p4 τον πηγαμε σε phenom γιατι δεν υπηρχε αλλος τροπος να φτιαξει καλο κουτι με 500 ευρω και να εχει και ιντελ , εμεινε πολυ ευχαριστημενος παρολο που αρχικα ειχε κι αυτος τα κολληματα του
-
Πάντως σε Core 2 Duo το F1 2011 πετάει με 1 μονοθέσιο και λαγκάρει στον αγώνα που έχει να υπολογίσει το Α.Ι. και των άλλων.
Από εκεί και πέρα καλά τα λες. Οι AMD είναι μόνο για value συστήματα. Αν θέλεις καλό επεξεργαστή πας στην μεγάλη γαλάζια κυρία με κλειστά μάτια όμως. Η δύναμη των Sandy και Ivy είναι ανυπέρβλητη.
-
με dual core το ειπα μπορει να εχεις θεματα και πλεον ολο και περισσοτερα παιχνιδια φτιαχνονται με σκοπο να εκμεταλλευονται (αρα και να τρεχουν καλυτερα) σε τετραπυρηνους
οποτε εκει οι πυρηνες μετρανε , προς το παρον ομως παραπανω απο 4 δε φαινονται να χρειαζονται ιδιαιτερα ουτε τελικα να προσφερουν κατι
επισης γενικα θες ενα καλο επεξεργαστη (και πολλα mhz καλα ειναι) για να μην εχεις bottleneck στη καρτα γραφικων σου
αυτο πιστευα οτι ειναι βλακεια μεχρι που αλλαξα συστημα κρατωντας την ιδια καρτα
διαπιστωσα δηλαδη οτι σε διαφορα benchmarks ειχα με την ιδια καρτα περισσοτερα fps απο οτι ειχα πριν στον c2dαν δηλαδη παρω τη καρτα μου και τη βαλω στο pc σου πολλη απο τη δυναμη της θα παει χαμενη και θα ειναι στην ουσια υπερβολη και σπαταλη (αν την αγοραζες)
εσυ δηλαδη αν μιλαμε για συγχρονα παιχνιδια σε μεγαλες αναλυσεις και με μπολικα εφφε θα επρεπε να ξαναχτισεις pc απο την αρχη μονο και μονο για να εκμεταλλευεσαι μια σημερινη καρτα σωστα
καποιος ομως που εχει ενα 4πυρηνο (με εξαιρεση ισως τους πρωτους quad core οπως q6600 που ειναι λιγο γτπ για quad) δεν εχει τετοιο θεμα και μαλλον θα αργησει να εχει
o spyros.s που πηρε το 'γαιδουρι' δε θα εχει ιδιαιτερο προβλημα παρολο που εχει σχετικα παλιο επεξεργαστη
-
Mε C2D στα 2.93 η F1 2011 πετάει με όλα τα Α.Ι και full γραφικά, μόνο με το ΑΑ στο full γίνεται αισθητό το lag. Δύναμη θέλουν αυτά που φορτώνουν πίστα-κόσμο με πρώτο και καλύτερο το flight simulator.
Το GTA όντως ήταν κακό port... -
το ΑΑ το λεγαμε και τις προαλλες οτι τα γ@μαει ολα
στο f1 ενταξει το σηκωνω και στο full , αλλα στο sleeping dogs στο full δε παιζεται το παιχνιδι και εχοντας το κλειστο εχω συνεχεια 60αρια
πλεον ειναι το πρωτο που κλεινω αν κατι δε τρεχει καλα
θυμαμαι κατι ακυρα παιχνιδια με κακα κιολας γραφικα μολις εβαζες ΑΑ x4 ή x8 να σερνονται απελπιστικα
και εδω που τα λεμε ειναι και λογικο το συγκεκριμενο να επιβαρυνει
θες δηλαδη φιλε μου να περνας διπλα απο συρματοπλεγμα και να ειναι ολα στη θεση τους?
ε οχι πλερωνε αν θες -
εσυ πχ αν ειχες προλαβει τις 5850 στα 200λιγα
Πολλά.
115Ε την πήρα τη δικιά μου. -
εσυ εισαι γνωστος τσιπης και πλουσιοπαιδο μαζι
-
-
Όπως υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι, εργάζονταν για την εταιρεία Bohemia Interactive και με τις φωτογραφίες που έπαιρναν θα 'πλούτιζαν' τα γραφικά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Arma 3» που διαδραματίζεται στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
http://gr.news.yahoo.com/σύ%C ... 22464.html
-
Όπως υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι, εργάζονταν για την εταιρεία Bohemia Interactive και με τις φωτογραφίες που έπαιρναν θα 'πλούτιζαν' τα γραφικά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Arma 3» που διαδραματίζεται στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
http://gr.news.yahoo.com/σύ%C ... 22464.html
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)