πολυ ωραιο παιχνιδι το elder scrolls , ΟΜΩΣ εχει περιεργο συστημα αναβαθμισης..
σε αυτο το παιχνιδι ο στοχος δεν ειναι μονο να μαζεψεις xp και να κανεις lv up , αλλα να αναβαθμιστεις και σωστα
οσο περισσοτερο χρησιμοποιεις το σπαθι πχ τοσους περισσοτερους ποντους θα παρεις στο επομενο lv up . αν βιαστεις και ανεβεις επιπεδο (εσυ επιλεγεις το πότε αρκει να εχεις τα απαραιτητα xp points. μπορεις μαλιστα να κανεις μαζεμενα level up) και δεν εχεις παρει πολλους βαθμους σε κρισιμα skills θα γινει το εξης ...
οι εχθροι θα ανεβουν level και εσυ θα εισαι ενα παλταρι που δε θα τολμας να βγεις απο το σπιτι σου
το ειχα παθει αυτο και πραγματικα ειχα προβλημα, μετα ευτυχως σκοτωσα ενα ληστη που φοραγε μια καλη πανοπλια (daedric πριν φτασω πολυ μεγαλο επιπεδο που φορανε ολοι) και μετα μπορουσα να αντεξω λιγο παραπανω μεχρι που διορθωσα τη κατασταση και εγινα πανισχυρος
επισης να ξερεις οτι κανοντας μια ωρα wait θεραπευεσαι και μπορεις να γλιτωσεις θεραπευτικα.αυτο γινεται γιατι αν κοιμηθεις κανεις level up και μπορει να μη θελεις.
στο fallout το wait δε σε θεραπευει καθολου και αν θες τσαμπα θεραπεια πρεπει να βρεις κρεβατι για αυτο και ειναι πιο δυσκολο απο το oblivion σε συνδυασμο με τον τροπο που γινονται οι επισκευες των αντικειμενων (στο oblivion μπορεις σε μεγαλο level με ενα σφυρακι να φτιαχνεις τα παντα στο fallout ειτε σκας χρημα , ειτε πρεπει να βρεις ενα ιδιο αντικειμενο και να το θυσιασεις.
να σημειωσω οτι στο oblivion το χρημα ειναι μπολικο, στο fallout ελαχιστο.
εχω 11.000 στο ενα 150.000 στο αλλο
το oblivion ομως αν και πιο ευκολο λογω του τομεα που ανεφερα πριν (προσοχη στην αναβαθμιση ) μπορει να γινει εχοχλητικα δυσκολο.
και στα 2 παιχνιδια ομως απο ενα σημειο και μετα (και αυτο το σημειο δεν αργει και τοσο) γινεσαι πανισχυρος και ξεχνας να πεθανεις
στο oblivion ειδικα την τελευταια φορα που πεθανα απο απροσεξια (ηταν 5 εχθροι, πραγμα οχι πολυ συνηθισμενο και δε χρησιμοποιησα potion) μου εκανε τρομερη εντυπωση γιατι οι 2-3 εχθροι που πετυχαινα συνηθως μου εκλαναν