-
Κατ' αρχάς ο Massa είναι αυτός που άξιζε λιγότερο τη νίκη σήμερα από τους κορυφαίους. Ίσως να του επιστρέφει η τύχη ό,τι του πήρε στην Ουγγαρία. Ο KR είναι άξιος της μη-αυτοσυγκέντρωσης και ψυχραιμίας του και ο Hamilton καλώς ή κακώς έκανε binia (και μάλιστα από το βίντεο φαίνεται καθαρά ότι έκοψε σκόπιμα δρόμο ενώ μπορούσε να συνεχίσει - δεν τον έκλεισε εκεί ο Kimi) οπότε θα έπρεπε να δεχτεί ποινή.
Θυμίζω τη νίκη του Fissichella στη Βραζιλία το 2003 που ήλθε με ακόμα πιο κουφό τρόπο.
Ως άτομο που υποστηρίζει το Massa και τη Ferrari δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα για τον τρόπο που ήλθαν οι 10 βαθμοί (μόνο αυτό είναι να κρατήσει κανείς) αλλά από την άλλη θα ήταν άδικο να πάρει με αυτό τον τρόπο τη νίκη ο LH.νομιζω οτι τον συμφερουν περισσοτερο τα 25 δευτερα απο το να ξεκινησει 11ος+στην Μοντζα
Αυτό εννοείται...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ως άτομο που υποστηρίζει το Massa και τη Ferrari δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα για τον τρόπο που ήλθαν οι 10 βαθμοί (μόνο αυτό είναι να κρατήσει κανείς) αλλά από την άλλη θα ήταν άδικο να πάρει με αυτό τον τρόπο τη νίκη ο LH.Απάντησες στον εαυτό σου.
-
Προς **Νικόλαο **( ),
Να φανταστώ ότι το ίδιο σε εκνευρίζει και η παρουσία του Μασομπαμπά, έτσι;
Γιατί στην τελική ο ένας είναι μπαμπάς-μάνατζερ και ο άλλος σκέτο μπαμπάς.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι άδικη η απόφαση.
Ο ίδιος ο Χάμιλτον λέει ότι έκανα κάτι λάθος και για αυτό άφησα να μπει πάλι ο Κίμι μπροστά και μετά τον πέρασα πάλι. Όμως στην πραγματικότητα δεν τον άφησε να μπει μπροστά με καθαρό πλεονέκτημα(1-2) μέτρα πχ και να τον περάσει στην επόμενη στροφή όπου δεν θα έτρωγε κάποια ποινή κτλπ.
Μόνος του το παραδέχτηκε απλά πάνω στην κουτοπονηριά του να προδικάσει την απόφαση των κριτών, δεν σκέφτηκε ότι δεν είχε δώσει ρεαλιστικό πλεονέκτημα στον Κίμι και όχι για τα μάτια του κόσμου.Και αυτά τα λέει φανατικός αντιφερραρίστι.
-
Θεωρω δικαιη την ποινη!Ο Χαμιλτον επρεπε να δωσει ΚΑΘΑΡΑ την θεση πισω...Εεκεινος απλα αφησε λιγο γκαζι,περασε ο κιμι ενα μονοθεσιο μπροστα και βουρ του ορμηξε στην εσωτερικη...Ασε που μετα στην ευθεια αλλαξε 2 φορες γραμη!!!Στην συνεντευξη τυπου παντως δηλωσε πως ο Κιμις δεν ηταν fair enough και οτι δεν του εδωσε αρκετο χωρο..
Ο κιμι παντως οσο καλα ξεκινησε τοσο μανταρα τα κανε στο τελος!!σε 6 στροφες ειχε μια εξοδο ,ενα τετ α κε και μια μπαριερα!!Να τον δω τωρα σαν ξεκαθαρο νο2 τι θα κανει...!!!α ρε κιμι περασμενα μεγαλεια!!!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Προς **Νικόλαο **( ),Να φανταστώ ότι το ίδιο σε εκνευρίζει και η παρουσία του Μασομπαμπά, έτσι;
Γιατί στην τελική ο ένας είναι μπαμπάς-μάνατζερ και ο άλλος σκέτο μπαμπάς.
Δεν είναι το ίδιο όμως...είσαι άδικος. Ο Μασσομπαμπάς δε τον χαϊδεύει πριν κάθε εκκίνηση και δε 'μπαίνει' μπροστά να μιλήσει για το παιδί του. Ο καημένος Μασσομπαμπάς είναι απλά στα πιτ και χαίρεται ή στεναχωριέται.
Δε ξέρω ίσως είμαι παράλογος ή υπερβολικός...αλλά παντού βλέπω τον μπαμπά-Χάμιλτον δίπλα από το παιδάκι του σε όλες του τις στιγμές στη F1...δε νομίζω να ήταν έτσι πχ ο Willy Webber...o Schumi μπορούσε να μιλήσει για τον εαυτό του...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δεν είναι το ίδιο όμως...είσαι άδικος. Ο Μασσομπαμπάς δε τον χαϊδεύει πριν κάθε εκκίνηση και δε 'μπαίνει' μπροστά να μιλήσει για το παιδί του. Ο καημένος Μασσομπαμπάς είναι απλά στα πιτ και χαίρεται ή στεναχωριέται.
Δε ξέρω ίσως είμαι παράλογος ή υπερβολικός...αλλά παντού βλέπω τον μπαμπά-Χάμιλτον δίπλα από το παιδάκι του σε όλες του τις στιγμές στη F1...δε νομίζω να ήταν έτσι πχ ο Willy Webber...o Schumi μπορούσε να μιλήσει για τον εαυτό του...
συμφωνω!!!Εχει παραγινει το κακο..Στο τελος θα βαλουν και 2ο καθισμα για να καθεται ο Antony να του δινει νερο στον αγωνα!!!
-
Εύστοχη παρατήρηση Viper. Η διαφορά είναι ότι μαζί με το Μασομπαμπά υπάρχει και μια Μασομαμά όπως επίσης και ένας Μασοαδερφός και μια Μασοσύζυγος (πριν Μασογκόμενα) οι οποίοι είναι μαζί (επιφυλάσσομαι για Μασοαδερφό) σε κάθε αγώνα.
Ο Μασομπαμπάς επίσης δεν είναι κώλος και βρακί με τον Ντομενικάλι ποσώ δε μάλλον με τον Ντι Μοντετσέμολο.
Ο Λουομπαμπάς από την άλλη έχει γίνει λίγο Βασίλω και έχει ένα εν γένει στυλάκι του τύπου 'βοηθήστε καλέ το παιδάκι μου να πάρει το πρωτάθλημα...' -
Ο Λουομπαμπάς από την άλλη έχει γίνει λίγο Βασίλω και έχει ένα εν γένει στυλάκι του τύπου 'βοηθήστε καλέ το παιδάκι μου να πάρει το πρωτάθλημα...'Έλα ρε Eddie...όλα καλά τα έγραψες, στο τέλος μου το χάλασες. Χαμιλτομπαμπάς λέγεται!
-
Μπα σας ενοχλουν οι ποινες τωρα εεεε? Ντροπη μοναχα που το εκστομιζετε καποιοι καποιοι.
Κανονικα επρεπε να ειστε αποκλεισμενοι τωρα μετα απο το Stephey-gate και αν δεν το εχετε καταλαβει αυτο, το πληρωνετε..... Ειναι σαν την σημερινη ποινη +25 δευτ ή 10 θεσεις? 2 χρονια αποκλεισμος ή ξεφτιλισμα επι 2 χρονια?Εσεις χαραξατε το δρομο. Ημαρτον θεε μου να διαβαζω οτι φερονται στη Ferrari με το γαντι..... Ημαρτον
Παραταυτα η ποινη δικαια εδοθει.
Κατα τα αλλα το αθλημα ζει 'μεγαλες' στιγμες. Η τηλεθεαση εχει ανεβει, και καποιοι πιστεψατε ή ακομη πιστευτε οτι ο μπαμποθρεφτος θα παρει τον τιτλο.
Αποκαταστηστε πρωτα το ονομα σας και του χρονου ελατε με την ΜP4-24 να μας............. τα ......αποδειξετε.
Εχετε πολλα φιλια απο τον φιλο μου το Cordero.....
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Δεν πιστεύω τίποτα. Να μου εξηγήσετε την απόφαση θέλω, γιατί είμαι και λίγο χαζός και δεν καταλαβαίνω πότε βάζουν -10 θέσεις και -25'' αυτό ρωτάω και με βάση αυτό λέω πως οι αγωνοδίκες έχουν 2 μέτρα και 2 σταθμούς
Τip: Και για να μην παρεξηγηθώ εγώ με τον Heidfeld είμαι (oύτε καν με τη BMW)
οι ποινες ειναι συγκεκριμενες αναλογα με το ειδος της παραβασης και δεν αλλαζουν αναλογα με τον οδηγο οπως λαθος πιστευεις.
νομιζω οτι τον συμφερουν περισσοτερο τα 25 δευτερα απο το να ξεκινησει 11ος+στην Μοντζα
Ναι. Για ποιό λόγο; Το -10 δεν σου αφαιρεί την δυνατότητα να κερδίσεις έναν αγώνα.
Δεν εχεις δει άνθρωπο που να ξεκινά απο την 11η θέση και να κερδίζει; Άσε που άμα σήμερα έπερνε το 10αρι και ο Μαssa 6 ούτε καν να κερδίσει δεν ήθελε και η 2η θέση μια χαρά θα ήταν. Ενώ έτσι είναι σαν να δίνεις βαθμούς στον άντιπαλο, τι σαν δηλαδή αυτό κάνεις δίνει βαθμούς στον αντίπαλο.Ας δεχτούμε ότι εγώ λαθεμένα πιστεύω, εσύ που γνωρίζεις για πες μας σε ποια ποινή δίνεις -10 και σε ποια +25'?
-
Και στο κάτω κάτω μετά ο Raikonen δεν το ξαναπερνά τον Ηamilton? Και εδώ λάθος κάνω; Εκεί μετά ποιος του φταίει στο τετ - α - κε που κάνει; Και εκεί ο Hamilton φταίει;
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε πως αν δεν του έφυγε το αυτοκίνητο και τερματιζε 1ος θα έδιναν ποινή και πάλι στον Hamilton? Αλήθεια το πιστεύετε αυτό; -
Ναι.
-
Ναι.Τι ναι? Ναι ο Hamilton φταίει που άλλος πήγε για όργωμα; Η ναι για την ποινή;
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Και στο κάτω κάτω μετά ο Raikonen δεν το ξαναπερνά τον Ηamilton? Και εδώ λάθος κάνω; Εκεί μετά ποιος του φταίει στο τετ - α - κε που κάνει; Και εκεί ο Hamilton φταίει;
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε πως αν δεν του έφυγε το αυτοκίνητο και τερματιζε 1ος θα έδιναν ποινή και πάλι στον Hamilton? Αλήθεια το πιστεύετε αυτό; -
στο βιντεο φαινεται ο Χαμιλτον να αφηνει τον Ραικκονεν ενα ολοκλιρο μονοθέσιο....αφου πάει και από πίσω του...δηλαδή να καταλάβω υπάρχει κανονισμός που ΄λέει αφήνεις να περάσει και περιμένεις να 200 ώρες για να ξαναεπιτεθείς? Ας είχε την ταχύτητα να τον κρατήσει πίσω του
-
Έλα οι πονεμένοι υπογράψτε εδώ:
http://www.petitiononline.com/belgp08/petition.html -
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 5917.shtml' target='_blank
'I was accelerating so that I didn't lose too much ground (1)because I thought that would be unfair.
'I didn't want to wait until he'd flown past(2) because we were still racing. Eventually I could see him accelerating and I knew, ok, this is alright, so I began to accelerate, but slowly.(1) Χαίρω πολύ αγόρι μου... Πόσο δίκαιο ήταν το ότι έκοψες και βρέθηκες στην ευθεία με παραπάνω φόρα ενώ αυτός ακόμα έστριβε; Αν ήσασταν στο Μονακό θα ήσουν αγκαλιά με το ντουβάρι.
(2) Χαίρω πολύ #2. ΕΠΡΕΠΕ να τον αφήσεις να περάσει και όχι απλά να ξεμυτήσει μπροστά από το μονοθέσιο σου γιατί έτσι ορίζουν οι κανονισμοί. Αν δεν τους ξέρεις πες του μπαρμπα Ron να σου κάνει μια επανάληψη.
Ο ίδιος ο Λούης ουσιαστικά παραδέχεται το σφάλμα του (άσχετα αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι). Το ζήτημα είναι αν και κατά πόσο είναι σωστό να δωθεί έτσι μια ποινή και να πάρει τη νίκη στα χαρτιά ο Massa. Η άποψη μου είναι ΝΑΙ επειδή αν έμενε καθαρά πίσω από τον Raikkonen μπορεί τα πράγματα να είχαν τελείως διαφορετική τροπή.
Και όσον αφορά την ατιμωρησία της Ferrari να θυμίσω πέρσυ που παιζόταν ο τίτλος την ενέργεια του Λούη, που σταμάτησε χωρίς λόγο σε εκείνη την καταιγίδα με αποτέλεσμα να στουκάρει ο Vettel, η οποία έμεινε ατιμώρητη. -
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/080907205917.shtml' target='_blank' target='_blank'I was accelerating so that I didn't lose too much ground (1)because I thought that would be unfair.
'I didn't want to wait until he'd flown past(2) because we were still racing. Eventually I could see him accelerating and I knew, ok, this is alright, so I began to accelerate, but slowly.(1) Χαίρω πολύ αγόρι μου... Πόσο δίκαιο ήταν το ότι έκοψες και βρέθηκες στην ευθεία με παραπάνω φόρα ενώ αυτός ακόμα έστριβε; Αν ήσασταν στο Μονακό θα ήσουν αγκαλιά με το ντουβάρι.
Αν ...
-
Δεν λες κάτι.
Γι αυτό υπάρχει ο κανονισμός αυτός. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν ντουβάρια ή αμμοπαγίδες σε όλες τις πίστες που να ορίζουν το δρόμο.
Επειδή κάποιος ανέφερε τα περάσματα του Kimi από τα ασφάλτινα κομμάτια στο πλάι... Ο κανονισμός αφορά περιπτώσεις που κάποιος προσπερνάει προπορευόμενο μονοθέσιο εκμεταλλευόμενος ασφάλτινο τέτοιο κομμάτι που δεν έπρεπε να περάσει (πχ σικέιν). Το αν ο άλλος πήγε για βρούβρες δεν τον βοηθά πουθενά να προσπεράσει αυτόν που είναι μπροστά του αλλά να μείνει στο δρόμο και να μην χάσει ταχύτητα (αλλουνού παπά ευαγγέλιο αυτό).
Eπίσημο thread: GP Βελγιου-Σπα 2008