-
Ο χρήστης SocratesDTC έγραψε:
ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εκνευριστικό, οταν καποιος κάθεται και ψάχνει να βάλει οτι φωτο τον συμφαίρει για να δίξει οτι ο lewis εκοψε δρόμο...http://www.autosport.com/gallery/photo.php/id/113054' target='_blank' target='_blank' target='_blank
εγω εδω βλέπω οτι στο σικέιν φτάνει πρώτος ο LEWIS ή οτι τελοσπάντων τα μονοθέσια είναι δίπλα δίπλα, οπότε πρέπει και οι 2 οδηγοί να αφήσουν χώρο στον άλλον...
Η φωτό που παρέθεσε ο φίλος πιο πανω ειναι αφού ο lewis εχει πλακωθεί στα φρένα για να μην γίνουν βίδες και ειναι η στιγμή που αποφασίζει να παει αριστερα....φτάνει πρώτος ο Λούης αλλά δεν έχει την εσωτερική.
Μάσα γερά με τσαμπουκά! Πολύ το χάρηκα σήμερα...
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
.... Hamilton penalised, Massa handed winTο ξερα!!!!υπαρχει δικαιοσυνη τελικα
@ SocratesDTC εγω σοβαρα μισω το hamilton επειδη ειναι μαυρος,δε μπορω να κανω κατι για αυτο,μου βγαινει...! -
spiros αυτο που λες δεν υφίσταται.. δεν έχασε τα φρένα ο lewis λόγω μεγάλης ταχύτητας.
-
τι ειναι η σωστη γραμμη? υπαρχει καπου στους κανονισμους?
SocratesDTC , ναι ο Λουης θα επρεπε να φρεναρει και να παρει τη 2η στροφη μετα τον ραικονεν, ομως δεν το εκανε αποφασισε να παει αριστερα
-
Εχασε εδαφος ο ΛΧ απο την εξωτερικη τι δεν καταλαβαινεις? Πηγε να τρυπωσει εκει που δεν τον χωραγε πλεον.
-
Ο χρήστης SocratesDTC έγραψε:
spiros αυτο που λες δεν υφίσταται.. δεν έχασε τα φρένα ο lewis λόγω μεγάλης ταχύτητας.εχεις δικιο.
ο ΚΡ μενει στη γραμμη του, ο ΧΛ δε μπορει να μεινει διπλα του και αποφασιζει να κοψει αντι να μεινει πισω του -
Εγώ δέχομαι ότι ο Louis το παράκανε λιγάκι σήμερα , και εν πάση περίπτωση αφού είχε την ταχύτητα να περάσει ας περίμενε στην επόμενη. Αλλά θέλω να δω σε παρόμοιες περιπτώσεις στους 5 εναπομείναντες αγώνες τι θα πράξει προς τους οδηγούς της Ferrari??
-
Για τους αγωνοδίκες εννοώ..
-
σωστή γραμμή οταν εξετάζουμε ενα περιστατικό είναι η επιτρεπτή, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ειναι η αγωνιστική. και φυσικα εχασε χρονο ο lewis αφου πήγε να στρήψει κανονικα ενω ο kimi το πήρε ευθεία (ie: απο το ενα κέρμπ στο άλλο).
-
Σικεην ειναι απο το ενα κερμπ στο αλλο πρεπει να πας.
-
...εαν οι οδηγοι της Φερραρι δεν επιστρεψουν ξανα την θεση θα τιμωριθουν με τον ιδιο τροπο.
Ας σφυριξει καποιος στον Λουης οτι δεν προκειτε να του στρωσει κανενας χαλι για να περασει , όσο και αν σε εχουν ανακοιρυξει οι δημοσιογραφοι της χωρας σου τον νεο Μεσσια.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...εαν οι οδηγοι της Φερραρι δεν επιστρεψουν ξανα την θεση θα τιμωριθουν με τον ιδιο τροπο.Ας σφυριξει καποιος στον Λουης οτι δεν προκειτε να του στρωσει κανενας χαλι για να περασει , όσο και αν σε εχουν ανακοιρυξει οι δημοσιογραφοι της χωρας σου τον νεο Μεσσια.
Αυτό το μέλλον θα το δείξει..για τους οδηγούς τις Ferrari..Ελπίζω οι αγωνοδίκες να μην τηρήσουν σιγή ιχθύος...Όπως και στο παρελθόν..
-
Αναφέρθηκε ότι δεν είναι καλό ή σωστό να κρίνονται τα πρωταθλήματα από αποφάσεις εξω-αγωνιστικές.
Μα αν δεν κάνω λάθος έτσι δεν κρίθηκε το πρωτάθλημα του 1989 υπέρ του Prost σε βάρος του Senna;
Ή το 1994 πόσες φορές δεν ακυρώθηκε ο Michael Schumacher με την Benneton, άλλο αν κυριάρχησε εκεινη τη χρονιά...
Το 1997 ο ίδιος πιλότος αν είχε προκαλέσει εγκατάλειψη του Villeneuve δεν θα είχε χάσει το πρωτάθλημα λόγω αφαίρεσης ΟΛΩΝ των βαθμών της χρονιάς που μάζεψε μετά την απόφαση των κριτών;
-
Είδα τον αγώνα στο πατρικό μου και πληροφορίθηκα πριν λίγο τα ευχάριστα νέα.
Η φάση είναι dejavu λίγο πάντως!!!
Γενικότερα:
- Είναι λίγο αηδία πλέον η εικόνα του μπαμπά να χαϊδεύει τον Λιούις πριν κάθε εκκίνηση
- (και ειδικότερα) Πρέπει να πει κάποιος στον Λιούις ότι όταν δεν έχεις χώρο να περάσεις, απλά κάθεσαι πίσω και ΔΕ κόβεις το σικέιν!
Είναι η 2η φορά που το έχει κάνει φέτος...και η δεύτερη φορά που τη πατάει. Καλά να πάθει λοιπόν και να βάλει μυαλό!!
Θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο γιατί πολύ απλά όταν βγήκαν από το bus-stop ο Λιούις άφησε απλά τον Κίμι κατά μισό αυτοκίνητο μπροστά...και σαφώς εκμεταλλευόμενος το momentum που του έδωσε η προηγούμενη στροφή...τον πέρασε. Ο δε Κίμι, αλλάζει γραμμή για να 'τσιμπήσει' το apex, αλλά (πολύ ωραία κιόλας) ο Χάμιλτον 'έκλεισε' τη πόρτα. Εκεί δηλαδή αν είχε run-off area ο Κίμι έπρεπε να βγει εκτός.
Στα του αγώνα...τι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πίστα! Τι φοβερά τοπία...στροφές, action με χώρους για προσπεράσματα! Ομολογώ ότι είναι η αγαπημένη μου πίστα.
Ο Μάσσα έκανε λάθος εκκίνηση, νομίζοντας ότι είναι βρεγμένα και ο Κίμι πολύ ωραία και καθαρά τον πέρασε. Δυστυχώς οι Ferrari δεν είχαν το καθαρό advantage για να φύγουν μπροστά...αλλά κρατούσε γερά ο Κίμι.
Όταν άνοιξαν οι ουρανοί (τι επεισοδιακό τέλος!!) ο Κίμις τα έκανε μαντάρα! Έχασε τη ψυχραιμία του και εκεί θεωρώ κερδίζει ο Χάμιλτον. Αφού τον πέρασε έπρεπε να κρατούσε ψύχραιμα το μονοθέσιο.
Όπως είπα και πριν θεωρώ ότι ξεκάθαρα και δίκαια έφαγε τη ποινή (για 2η φορά επαναλαμβάνω!) ο Χάμιλτον...και κακώς ο Κίμι έκανε τόσο μα τόσο μα ΤΟΣΟ μεγάλη χαζομάρα!
Τέσπα...πάμε Μόνζα (κυριολεκτικά) σε λίγες μέρες...τη Πέμπτη φεύγω και το μεσημέρι θα είμαι πίστα, θα έχω και laptop μαζί μου και θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες-βίντεο!
Ελπίζω στη Μόνζα να γίνει το 1-2!
-
Η McLaren αποφάσισε να εφεσιβάλει την απόφαση των κριτών για την ποινή του Hamilton
-
Ο χρήστης S.Loeb έγραψε:
Η McLaren αποφάσισε να εφεσιβάλει την απόφαση των κριτών για την ποινή του HamiltonΛογικό...αλλά όμως:
'According to the regulations, McLaren have eight days to confirm in writing their appeal, and then the FIA will call a hearing of the International Court of Appeal for the earliest possible date.
There are some doubts about whether McLaren are allowed to appeal against a drive-through penalty, which means the Court of Appeal may first have to decide at its hearing whether or not the appeal is admissible.'
-
Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα ήταν τόσο 'εκρηκτικό' το φινάλε (μάχη μέχρις εσχάτων Κιμι-Λιούις) αν δεν είχε αρχίσει η βροχή στο τέλος. Εντάξει πανέμορφη και επικίνδυνη πίστα (πιο πολύ παλιότερα όταν έσκαγε πχ ο Jaques Villeneuve στις μπαριέρες πάνω στην eau rouge), αλλά τείνω να συμφωνήσω με την άποψη που ανέπτυξε πριν ο Hellenic Tifosi.
-
Ο χρήστης lack έγραψε:
Δική γνώμη είναι ότι μάλλον οι αγωνοδίκες είναι πάντα αυστηροί με τους άλλους εκτός από την Ferrari..Έχω Άδικο???Τα πρωταθλήματα κερδίζονται στην πιστά και ΟΧΙ στα γραφεία..
Η formula1 υφισταται απο το 1950 και οχι την τελευταια δεκαετια οπως πιστευουν οι περισσοτεροι.Παραταυτα η πιο 'εξοντωτικη' ποινη σε οδηγο τα τελευταια χρονια ειναι αυτη που δωθηκε στον MS το 06 στο Μονακο.
Τοτε που πάρκαρε;
ναι και δεν νομιζω να εχει ξαναδωθει τετοια ποινη τα τελευταια χρονια.
-
Τελικά από όσο βλέπω ο Bernie με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βρήκε τη μέθοδο για να μας κάνει να ασχοληθούμε το 'σπορτ'
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Δεν πιστεύω τίποτα. Να μου εξηγήσετε την απόφαση θέλω, γιατί είμαι και λίγο χαζός και δεν καταλαβαίνω πότε βάζουν -10 θέσεις και -25'' αυτό ρωτάω και με βάση αυτό λέω πως οι αγωνοδίκες έχουν 2 μέτρα και 2 σταθμούςΤip: Και για να μην παρεξηγηθώ εγώ με τον Heidfeld είμαι (oύτε καν με τη BMW)
οι ποινες ειναι συγκεκριμενες αναλογα με το ειδος της παραβασης και δεν αλλαζουν αναλογα με τον οδηγο οπως λαθος πιστευεις.
νομιζω οτι τον συμφερουν περισσοτερο τα 25 δευτερα απο το να ξεκινησει 11ος+στην Μοντζα
Eπίσημο thread: GP Βελγιου-Σπα 2008