-
Jericho : Ενάμισης κύκλος είναι όλη κι όλη, 'περιπετειώδους' χαρακτήρα με αξιοσημείωτες -για αμερικάνικη- κοινωνικές αναφορές. Πάντως αρκξετά πρωτότυπο και ενδιαφέρον σενάριο. Δεν το τρβήξανε και σε 40κύκλους (βλ Lost) ώστε να κουράσει
Weeds : Νταξ έχει γέλιο ! Με μερικές φοβερές στιγμές σάτιρας ... είναι λίγο acquired taste και θέλει να παρακολουθήσεις μερικά πριν βγάλεις συμπέρασμα. Α! και φοβερή μουσική τίτλων !
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Πω ρε πούστη μου από ξένες σειρές έχω μείνει στον Αλ Μπάντυ εγώ....
Θεός!!!
έτσι
Tα του Καίσαρος τω Καίσαρι πρόεδρε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Jericho : Ενάμισης κύκλος είναι όλη κι όλη, 'περιπετειώδους' χαρακτήρα με αξιοσημείωτες -για αμερικάνικη- κοινωνικές αναφορές. Πάντως αρκξετά πρωτότυπο και ενδιαφέρον σενάριο. Δεν το τρβήξανε και σε 40κύκλους (βλ Lost) ώστε να κουράσειWeeds : Νταξ έχει γέλιο ! Με μερικές φοβερές στιγμές σάτιρας ... είναι λίγο acquired taste και θέλει να παρακολουθήσεις μερικά πριν βγάλεις συμπέρασμα. Α! και φοβερή μουσική τίτλων !
Το Jericho όντως αρκετά καλό, αλλά του κόψανε την πρίζα πολύ νωρίς.
-
Simpsons βλέπει κανείς; Κατά καιρούς παθαίνω μια πόρωση και βλέπω μαζικά επεισόδια! Εχω κατεβάσει τις πρώτες 17 σεζόν...
Από τις άλλες, κι εγώ φανατικός του CSI και μ'αρέσουν όλες, αλλά καλύτερο το LV εννοείται, λόγω Grissom ασφαλώς..
Οι 2 πρώτες σεζόν του 24 ήταν πολύ καλές. Μετά δεν ξανασχολήθηκα, μάλλον βαρέθηκα το concept.
Μικρός έβλεπα εννοείται φανατικά McGyver, αλλά όταν ξαναδοκίμασα να το δω πριν 2-3 χρόνια, δεν τα κατάφερα. Για τότε ήταν εξαιρετικό (βοηθούσε και η ηλικία βέβαια... ), σήμερα, θα ήθελα πολύ κάτι σ'αυτό το concept , αλλά πιο μοντέρνο και με λιγότερο μελό...
Γενικά, συνήθως βλέπω ξένες σειρές που έχω κατεβάσει από torrent και ντοκιμαντέρ. Ειδικά κάποια είναι απίστευτα! Προτείνω με χίλια το Seven Wonders of the Modern World, εξαιρετική παραγωγή του BBC. Επίσης καταπληκτικό ήταν το Men of Iron, που παρουσίαζε τα μεγαλύτερα έργα των Brunel και Stevenson (των κατά γενική ομολογία καλύτερων μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου, του 19ου αιώνα, εν μέσω της βιομηχανικής επανάστασης ...). Κι αυτό παραγωγή του BBC. Δεν έχω καταφέρει να το βρω σε torrent, αλλά το έχει το amazon.uk αν κάποιος θέλει να το παραγγείλει. Εγώ θα το κάνω κάποια στιγμή. Δεν θα το μετανιώσετε.
Καταπληκτικές σειρές ντοκιμαντέρ είναι και το Industrial Revelations, σε παραγωγή Discovery Channel.
koutsan,
μόνον από σένα θα περίμενα ν'αγνοείς τον Al Bundy!
Aν πετύχεις την σειρά καμιά φορά στο Μακεδονία TV, ρίξτης μια ματιά: αν και παλιά, έχει το γούστο της. -
Dr House Νταξ, ωραίος ο τυπάς, τον πάω από τα χρόνια των Black Adder, αλλά δεν αντέχω με τίποτα την ιατρική υπερεπιστημονικότητα της σειράς. Νταξ, τα ξέρουν ΟΛΑ, τα κάνουν ΟΛΑ. Δεν έχουν ανακαλυφθεί οι ειδικότητες εκεί; οι ίδιοι είναι και παθολόγοι και νευροχειρουργοι και μικροβιολόγοι και γενικά γαμαν και δέρνουν.
Το ER ήταν πολύ καλύτερο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Simpsons βλέπει κανείς; Κατά καιρούς παθαίνω μια πόρωση και βλέπω μαζικά επεισόδια! Εχω κατεβάσει τις πρώτες 17 σεζόν...Παρων!
Επίσης το καλοκαίρι κατέβασα κ ειδα ολα τα Futurama. Απίστευτο γελιο.
-
Το House MD το γουστάρεις μόνο για την κυνικότητα και τη μισανθρωπιά του χαρακτήρα + του ότι ο Laurie είναι εξαιρετικός.
Kάποιος θυμήθηκε πριν το Black Adder, βάλε και το Faulty Towers και έχεις 2 από τις καλύτερες ever!
Ειδικά στο Faulty Towers δε θυμάμαι πότε γέλασα τόσο πολύ με κωμωδία!Από τις σύγχρονες, βαριέμαι αφόρητα το CSI (μιλάμε δε μπορώ να δω ούτε 1/2 επεισοδιο ολόκληρο) όπως και τα 24 (απίστευτη προπαγάνδα και τόνοι μπούρδας), Πρισον Βρεακ (κατάντησε αηδία), Lost (το μόνο που ψιλοπαλεύεται ακόμα). Προτιμώ πάντως κωμωδίες.
-
prison break ο σκοφιλντ εχει αρχισει να μου τη βαραει αρνητικοτατα και ο λινκολν μπαροους ειναι πιο βλαξ και απο αμοιβαδα...αν δεν υπηρχε ο mahone θα το χα 'κοψει' προ πολλου...
battlestar galactica δεν εχω εντρυφησει στις υπολοιπες sci fi σειρες οποτε δε ξερω αν ειναι η καλυτερη! αλλα τη βλεπω πολυ ανετα...και βασικα θα βλεπα babylon5 ακομα αν υπηρχε...
30rock κωμωδια παρωδια απιστευτη των μμε της αμερικης και των συμφεροντων πισω απο αυτα...αξιζει περα ως περα...
my name is earl φοβερη η ιδεα ενος κακοποιου να προσπαθει να αναστρεψει τη πορεια της ζωης του μεσω μιας λιστας καλων επανορθωτικων πραξεων....πολυ καλο!
how i met your mother κανει τα friends να φαινονται αρχαια..φοβερα φλασμπακς και ιδεες...
the shield ειχα δει τα πρωτα 13 επεισοδια (που δειχνει το μεγκα τωρα) και νομιζω οτι ειναι πολυ καλη σειρα...εχει φτασει αισιως στον 7ο κυκλο και ειναι ολοι μπατσοι του la διεφθαρμενοι και ετσι...αρα it rules!
απο αυτα που παιξανε στο παρελθον το jericho μου ειχε αρεσει αλλα εκοπη...το band of brothers ειναι πολυ καλο και αμα δεν ειχανε συνεχως χτενισμενους και ξυρισμενους στρατιωτες καλα θαταν...
lost δε βλεπω γιατι ειναι μπουρδελο, το 24 μου φανηκε καλο λιγο που το χαζεψα στο σκαι αλλα δε μπορω να κατσω να το δω...επισης, αυτα τα αστυνομικα με τους ντετεκτιβς-ψυχολογους-μηχανικους και τετοια μου φαινονται ολα το ιδιο και τα βαριεμαι αφορητα...
α! ειδα και το νεο beverly hills για οποιον ενδιαφερεται...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
prison break ο σκοφιλντ εχει αρχισει να μου τη βαραει αρνητικοτατα και ο λινκολν μπαροους ειναι πιο βλαξ και απο αμοιβαδα...αν δεν υπηρχε ο mahone θα το χα 'κοψει' προ πολλου...battlestar galactica δεν εχω εντρυφησει στις υπολοιπες sci fi σειρες οποτε δε ξερω αν ειναι η καλυτερη! αλλα τη βλεπω πολυ ανετα...και βασικα θα βλεπα babylon5 ακομα αν υπηρχε...
30rock κωμωδια παρωδια απιστευτη των μμε της αμερικης και των συμφεροντων πισω απο αυτα...αξιζει περα ως περα...
my name is earl φοβερη η ιδεα ενος κακοποιου να προσπαθει να αναστρεψει τη πορεια της ζωης του μεσω μιας λιστας καλων επανορθωτικων πραξεων....πολυ καλο!
how i met your mother κανει τα friends να φαινονται αρχαια..φοβερα φλασμπακς και ιδεες...
the shield ειχα δει τα πρωτα 13 επεισοδια (που δειχνει το μεγκα τωρα) και νομιζω οτι ειναι πολυ καλη σειρα...εχει φτασει αισιως στον 7ο κυκλο και ειναι ολοι μπατσοι του la διεφθαρμενοι και ετσι...αρα it rules!
απο αυτα που παιξανε στο παρελθον το jericho μου ειχε αρεσει αλλα εκοπη...το band of brothers ειναι πολυ καλο και αμα δεν ειχανε συνεχως χτενισμενους και ξυρισμενους στρατιωτες καλα θαταν...
lost δε βλεπω γιατι ειναι μπουρδελο, το 24 μου φανηκε καλο λιγο που το χαζεψα στο σκαι αλλα δε μπορω να κατσω να το δω...επισης, αυτα τα αστυνομικα με τους ντετεκτιβς-ψυχολογους-μηχανικους και τετοια μου φαινονται ολα το ιδιο και τα βαριεμαι αφορητα...
α! ειδα και το νεο beverly hills για οποιον ενδιαφερεται...
Τς Τς Τς Τς Τς Τς λυπαμαι για σενα φιλαρακι....
αργοσχολε...αν εισαι και παοκ εισαι για τον καιαδα... -
περιμενω το παοκ τσανελ να παιζει σειρες με τον παοκ συνεχεια 24/7...
-
Απο αυτά που δεν αναφέρθηκαν, και αξίζουν τον κόπο:
- Californication με τον Duchovny σε ρόλο ερωτύλου συγγραφέα στο LA ο οποίος μπλέκει σε απίθανες καταστάσεις ενώ προσπαθεί να ξανακερδίσει την πρώην γυναίκα του, καλογραμμένο και πολύ αστείο (μη περιμένετε ρεαλισμό τύπου The Wire φυσικά).
- Saturday Night Live με μερικά απο τα πιο δολοφονικά αστεία σκετς ever, καλεσμένοι-παρουσιαστές οι καλύτεροι κωμικοί (και οχι μόνο) ηθοποιοί, αλλά και διάφοροι άλλοι πχ Lebron James, live μουσική στο στούντιο από Bjork μέχρι Keith Richards τί άλλο θέλετε;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
CSi - 2000 | CSi Miami - 2002 | CSi New York - 2004
Με εξαίρεση το New York που δεν έχει σε καμία περίπτωση το επίπεδο των άλλων δύο, είναι σειρές με επεισόδια που κρατάνε το ενδιαφέρον αν και είναι λίγο τραβηγμένα από τα μαλλιά κάποιες φορές...Το Miami είναι λίγο πιο εύπεπτο (και με καλύτερη φωτογραφία) όμως σε όλα με εκνευρίζει η απίστευτη έλλειψη αληθοφάνειας σε τεχνικά και νομικά θέματα και καταντάει σπαστικό. Το ΝΥ στις πρώτες σεζόν είχε μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, μετά το ξεφτυλίσανε εντελώς.
Lost - 2004 (αναμένεται η 5 σαιζόν)
Δεν θα έβλεπα για 2η φορά καμία σαιζόν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν περιμένω την 5η...
Κορυφαίο μυστήριο και πολύ καλοί βαθμοί σε επιμέρους τομείς...Έχει κάπως αργή ροή και γίνεται βαρετό. Πλάκα έχει να βλέπεις τα season synopsis, όλη η ουσία των ομολογουμένως ευφάνταστων μυστηρίων. Μαντεύω ότι πίσω απ'όλα κρύβεται ο Άγιος Βασίλης!
Δεν αναφερθηκατε καθολου στο Criminal Μinds...η καλυτερη αστυνομικη σειρα που εχω δει!
Ενδιαφέρουσα αλλά απέχει πολύ το να είναι η καλύτερη.
A μάλιστα. Το Bones είναι αηδιούλα και με χαλάει ιδιαίτερα η κοπελιά και η ξινίλα που εκπέμπει!
Έχει ωραία μάτια, η υπόλοιπη σειρά όμως δεν βλέπεται.
Δεν αναφέρθηκε βλέπω το House, M.D.
Πολύ καλή και ευχάριστη σειρά (ιατρικού περιεχομένου) λόγω των ηθοποιών που παίζουν εξαιρετικά, ιδίως του παρακάτω:Ο Laurie δίνει μια εξαιρετική νότα στον χαρακτήρα που υποδύεται. Όντας εντελώς άξεστος μαλάκας, γίνεται περισσότερο αρεστός και ελκυστικός στο κοινό. Όπως και στα CSI όμως, η σειρά πάσχει από έλλειψη αληθοφάνειας (ή τουλάχιστον φαντάζομαι ότι αν το δει ένας γιατρός θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο με αυτά που βλέπει).
Από κλασικές:
Yes Minister/Primeminister
Black Adder
Law & Order (οι πρώτοι-πρώτοι κύκλοι)Αυτά τα 2 λένε ότι είναι πολύ αξιόλογα, όπως και το Fawlty Towers.
To Law & Order για μένα είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ποτέ το είδος. Είμαι τόσο πορωμένος που επειδή δεν έβρισκα να κατεβάσω από πουθενά τη 1η σεζόν, πήγα και την αγόρασα!
Απίστευτη θεματολογία (τα περισσότερα εμπνευσμένα από πραγματικές ιστορίες), καλοδουλεμένα σενάρια χωρίς τρύπες με απρόβλεπτη πλοκή, ρεαλισμός και το κυριότερο είναι ότι σπάει όλα τα κλισέ: οι καλοί κερδίζουν πάντα, οι καλοί έχουν πάντα δίκιο, οι καλοί είναι πάντα καλοί κλπ. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ο Laurie δίνει μια εξαιρετική νότα στον χαρακτήρα που υποδύεται. Όντας εντελώς άξεστος μ@λ@κ@ς, γίνεται περισσότερο αρεστός και ελκυστικός στο κοινό. Όπως και στα CSI όμως, η σειρά πάσχει από έλλειψη αληθοφάνειας (ή τουλάχιστον φαντάζομαι ότι αν το δει ένας γιατρός θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο με αυτά που βλέπει).
Επιστημονικά είναι σωστότατη η σειρά, απ' το λίγο που έχω παρακολουθήσει. Φυσικά κατά κανόνα μιλάμε για εξωπραγματικά περιστατικά. Απλά ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να τα κάνει και να τα ξέρει όλα αυτά ένας γιατρός (από εγχειρήσεις μέχρι και νεκροτομές και ξέρω γω τι). Γι αυτό μου τη δίνει στα νεύρα.
-
Aφού ζηλεύεις ρε φίλε, άσε μας τώρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aφού ζηλεύεις ρε φίλε, άσε μας τώρα.ναι, θα θελα πολύ να μαι και γω κουτσος
-
...που παίζει ροκάκια, κατεβάζει χαπάκια και τον γουστάρουν οι γκόμενες κι ας τις φτύνει τρελά.
Με 3 λέξεις: sex, drugs & rock'n'roll!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το Miami είναι λίγο πιο εύπεπτο (και με καλύτερη φωτογραφία) όμως σε όλα με εκνευρίζει η απίστευτη έλλειψη αληθοφάνειας σε τεχνικά και νομικά θέματα και καταντάει σπαστικό. Το ΝΥ στις πρώτες σεζόν είχε μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, μετά το ξεφτυλίσανε εντελώς.Από το ΝΥ έχω δει μόνο την 1η σαιζόν...
Από τα άλλα δύο έχω δει κάμποσες και έχεις δίκιο, υπάρχει μεν έλλειψη αληθοφάνειας σε τεχνικά και νομικά θέματα, τα επεισόδια είναι γυρισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να σου κρατούν το ενδιαφέρον δε...
Το όλο στυλ είναι κάπως 'καθωσπρέπει' και αποστειρωμένο βέβαια...Έχει κάπως αργή ροή και γίνεται βαρετό. Πλάκα έχει να βλέπεις τα season synopsis, όλη η ουσία των ομολογουμένως ευφάνταστων μυστηρίων. Μαντεύω ότι πίσω απ'όλα κρύβεται ο Άγιος Βασίλης!
Ε, κάπως πρέπει να δικαιολογούν και το δραματικό της υπόθεσης αλλά και τα 20+ επεισόδια κάθε σαιζόν...
_
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Dr House Νταξ, ωραίος ο τυπάς, τον πάω από τα χρόνια των Black Adder, αλλά δεν αντέχω με τίποτα την ιατρική υπερεπιστημονικότητα της σειράς. Νταξ, τα ξέρουν ΟΛΑ, τα κάνουν ΟΛΑ. Δεν έχουν ανακαλυφθεί οι ειδικότητες εκεί; οι ίδιοι είναι και παθολόγοι και νευροχειρουργοι και μικροβιολόγοι και γενικά γαμαν και δέρνουν.Είναι βολικό όμως, όχι σαν εμένα που αναγκάστηκα να πάω σε άλλο ορθοπεδικό για τη μεση μου, σε άλλον για τον αδερφό μου που βήχει σαν π@@στης ένα μήνα τώρα (το φυματικό ) και σε άλλο την επόμενη βδομάδα. Ιατρικό tour! Ενώ πας εκεί και ξεμπερδεύεις με τη μία!
Η σειρα δε μ'αρέσει όμως, γενικά δε μ'αρέσουν οι 'ιατρικές', με πιάνει η καρδιά μου! Ψυχοπλακώνομαι! Αυτή λίγο παραπάνω γιατι με όλα τα άλλα μου ρχεται να δείρω και τον Doctor!
-
Ρε 'Μυστικό δωμάτιο' έχει δει κανείς; Έχω απορίες
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρε 'Μυστικό δωμάτιο' έχει δει κανείς; Έχω απορίεςEχω δει λιγο αλλα νομιζα οτι ηταν μινι σειρα που τελειωσε.
Τελικα ειναι μινι σειρα τριων επεισοδιων συνολικης διαρκειας 6 ωρων.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lost_Room
Ξένες Τηλεοπτικές Σειρές [#01]