-
Yup! Και οχι μονο αυτα. Ανελυαν την λειτουργια του F-Duct, οταν ενα μονοθεσιο εχει προβλημα το λενε αμεσως γιατι το ακουνε, μιλανε με οδηγους, διευθυντες ομαδων, ο Davidson αναλυει πολλες λεπτομερειες κ.α.
Να κανω μια ερωτηση, μετα απο καθε μπλοκαρισμα παλι ελεγε πως ο οδηγος τωρα θα χει κραδασμους? Και πριν τερματισει ο Vettel ελεγε πως παει για νικη εκτος αν εχει προβλημα?
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Καλα τωρα δεν θυμαμαι ολα τα λαθη που εχει κανει ο Πουρναρακης
...αν σου πω ότι, ναι μεν δικαστήριο δεν είμαστε εδώ, φόρουμ είναι - ΑΛΛΑ την...περίμενα αυτή την απάντηση;
αλλα θυμαμαι οτι για συνεχομενες χρονιες εκανε λαθος κρανη οδηγων, ονοματα στροφων και αλλα. Κοιτα, την ιδια μεταδοση μ εσενα εβλεπα τοσα χρονια και το λαθος ειναι λαθος οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα χεις προσεξει και εσυ! Προσωπικα (το χω ξαναπει νομιζω) σε καθε αγωνα ολα αυτα τα χρονια θυμαμαι να τον διορθωναμε με τον αδερφο μου τουλαχιστον 3-4 φορες σε καθε αγωνα! Και δεν ειμαι καθολου υπερβολικος. Αντε το λιγοτερο να ηταν 2 φορες. Και μιλαω μονο για Κυριακη. Προσθεσε τα ολα αυτα με τα χρονια που κανει μεταδοση και δες ποσα λαθη κανει και αν μαθαινει απο αυτα.
Κοίτα, και χωρίς παρεξήγηση -αν και από τον τρόπο που γράφεις, μια χαρά χαρακτήρας φαίνεται να είσαι, κι όχι κολλημένος, οπότε δε νομίζω να το παρεξηγήσεις ούτως ή άλλως- όπως είχα δείξει και χθες, ο κόσμος έχει ένα 'κακό' (όσο 'φυσιολογικό' κι αν είναι...) : θυμάται επιλεκτικά, στρώνει ένα υπόστρωμα, και μετά πάνω σ' αυτό, χτίζει.....ό,τι είναι να χτίσει. Κι αυτό γίνεται συνεχώς. Κι άμα πάρει μια πορεία, δύσκολα την αλλάζει......(συμπέρασμά μου αυτό για την ανθρώπινη συμπεριφορά). Στην πορεία μάλιστα αυτή, συνδράμουν μικρά προσωπικά κολλήματα, πχ οπαδισμός, προσωπικά γούστα -η φαλάκρα του Τάκη ας πούμε - λάθος πληροφόρηση και άλλα παρόμοιου βάρους. Αν σ' αυτά προσθέσεις και το ότι η f1 είναι μία 'κατάσταση' η οποία εξελίσσεται σε ταχύτατους ρυθμούς για κανένα 2ωρο, ε δε θέλει πολύ για να δέσει το όλο.
Συμπέρασμα : δεν έχεις αξιοσημείωτα παραδείγματα να παραθέσεις, παρά μόνο αυτή τη γενική αίσθηση πως 'ο Πουρναράκης τα κάνει σαλάτα, αξιοσημείωτα συχνά'. Δεν αμφιβάλλω ότι όντως έτσι το νιώθεις (και 'συ κι ο αδεφός σου που είπες) - πόσες φορές όμως έχεις γυρίσει πίσω να τσεκάρεις αν όντως ήταν έτσι τα πράγματα όπως τα θυμόσουν;
Προσωπικά, κι απ' το σημείο που άρχισα να το κάνω -όχι μόνο με την f1- διαπίστωσα κι απ' τον ίδιο μου τον εαυτό, πως ακόμα και που με θεωρώ 'πολύ ψύχραιμο', το να εντυπώνω λάθος, και να έχω ΣΙΓΟΥΡΙΑ για την κρίση μου, είναι τελικά φοβερά ανθρώπινο.....Απ' τη στιγμή που το κατάλαβα σε 'μενα, άρχισα να το προσέχω και στους άλλους, κι έμεινα μaλάκας το πόσο όντως παίζει σε όλουςΤεσπα enough με την...ανθρωπολογία.
Τελος παντων, για να μαι ειλικρινης δεν εχω καταλαβει για ποιον λογο συζηταμε αυτο το θεμα. Πιστευω ειναι γεγονος οτι ο Πουρναρακης κανει πολλα λαθη και δεν μαθαινει απο αυτα. Τοσα χρονια τ ακουμε!
...κι εδώ είπες τη μεγάλη λέξη : πίστη.
Αν έχεις κρατημένους αγώνες, γύρνα πίσω, πέρσι, πρόπερσι, όποτε είναι, και τσέκαρε να δεις αντικειμενικά πόσο στραβός είναι ή όχι (του στυλ 'δε μαθαίνει από τα λάθη του', λέω, κι όχι να τον κρίνεις αν πάνω σε ένταση, πχ μια εκκίνηση, πει λάθος όνομα, κτλ...). Εκεί βέβαια εξαρτάται και πόσο ανεκτικός είναι κανείς με τον άλλον, αν δηλαδή υπάρχει λόγος, και τον 'καταλαβαίνει'. Εγώ ας πούμε, απ' τη μια σπάζομαι όταν ξέρω πως αν παίξει πλάνο από κάμερα στο έδαφος, ο Πουρναράκης ΘΑ πει το κλασσικό του 'μόλις μας πατήσανε', με το που θα περάσει μονοθέσιο από πάνω - αλλά το βλέπω σαν...φολκλόρ του. 'Takis' Trademark' φάση, και θα γελάσω και θα πάω παρακάτω, γιατί και σωστή περιγραφή θα κάνει, και πληροφορίες θα δώσει, κτλ........Όσο για την κουβέντα που κάνουμε, ε, οκ, φόρουμ είναι, κι αν τραβάει και μακρυά καμμιά φορά, σήμερα έτσι είναι-αύριο δεν θα είναι.....
-
Δεν παρεξηγηθηκα μην ανησυχεις και σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Αφου ομως θελεις συγκεκριμενα παραδειγματα θα σου δωσω οσα μπορω να θυμηθω παρ ολο που τα χω ξαναπει σε παλαιοτερα post. Πρωτα απ ολα μεχρι καποια χρονια (νομιζω το 2005) ελεγε την Spoon curve στην Suzuka στροφη του κουταλιου. Αυτο τουλαχιστον απο το '98! Σχεδον καθε χρονο απ οταν ειχαμε την δυνατοτητα να στειλουμε email του λεγαμε οτι Spoon ειναι βελτιωτικος οικος στην Ιαπωνια. Αρχισε να το λεει σωστα το 2005 η το 2006!
Ενα αλλο παραδειγμα, στην ροη δοκιμαστικων η αγωνα δεν ηξερε κρανη οδηγων. Πχ τον MS τον ελεγε RB η Irvine. Αυτο οχι μονο μια χρονια! Σχεδον σε καθε αγωνα μπερδευε οδηγους. Νομιζω αυτο τουλαχιστον το εχει βελτιωσει καπως. Ενα αλλο παραδειγμα που το ειχε κανει λαθος και ο Σειτανιδης, το 2007 οταν η Ferrari εφερε τα κομμενα καπακια των εμπρος τροχων ελεγαν για καμποσους αγωνες πως ειχαν σπασει! Ο Σειτανιδης το ειπε στο Fuji, ο Πουρναρακης νομιζω η πιο μετα η πιο πριν. Αυτα τα καπακια η Ferrari τα ειχε απο το test του Silverstone τον Ιουνιο! Δες ποσοι αγωνες ηταν απο τοτε μεχρι το Fuji
Αλλα που μου ρχονται στο μυαλο, καποιες φορες εχει κανει λαθος μεταφραση στο team radio. Αυτο που ειπε για τον MS και την Ferrari στην Μαλαισια (αν και δεν το ειδα αυτο, εδω το διαβασα) και σιγουρα υπαρχουν πολλα αλλα. Και μην μου πεις δικαιολογια πως αυτο το τελευταιο ειναι θεμα συνηθειας γιατι και στο BBC ειχαν συνηθισει αλλα ποτε δεν ειπαν κατι τετοιο.
Σχετικα με την μνημη, δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου ουτε τα λεω επειδη εχω κολλημα εναντιον του Πουρναρακη. Απλα επιλεγω να μην τα θυμαμαι γιατι εχω σημαντικοτερα πραγματα να κρατησω στην μνημη μου! Θυμαμαι ομως τον εαυτο μου να τον διορθωνει και να ειμαι και σωστος. Και ειμαι 100% σιγουρος πως δεν ειμαι ο μοναδικος.
Αυτα τα λιγα...
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
...τα λάθη τους, προσωπικά θεωρώ πως πιο πολύ (τα ουσιαστικά) με γλωσσικά (κάτι λίγα γραμματικά...) έχουν να κάνουν, και σε σχέση με κάτι Σαρομάρες άλλες που κυκλοφορούν, είναι ακαδημαϊκοί...Βελτίωση στο...συγκεκριμένο, δύσκολο στην ηλίκία τους - οπότε δεν βλέπω πού βλέπεις 'τις φιλότιμές τους προσπάθειες' και τις εκτιμάς...Προσωπικά, στο ίδιο επίπεδο (γενικά αναφορικά με τον σχολιασμό) τους θυμάμαι, 5 χρόνια τουλάχιστον τώρα, και τους εκτιμώ ΟΧΙ για 'φιλότιμες προσπάθειες',,,,,,αλλά γι' αυτό που ΗΔΗ κάνουν και είναι
Δε με ενοχλούν τόσο τα όποια συντακτικά ή γραμματικά τους λάθη, δεν περιμένω όλοι να είναι Λιάνα Κανέλλη (προφανώς κι εγώ δεν είμαι), αλλά ούτε και τόσο το ότι συχνά-πυκνά μπερδεύουν πιλότους.
Το θεωρώ φυσιολογικό στα πλαίσια μιας ζωντανής μετάδοσης, όταν έχεις να προσέχεις μια οθόνη μπροστά σου με τον αγώνα, μια ακόμη με τους χρόνους, να κρατάς σημειώσεις, να σκέφτεσαι την εξέλιξη του αγώνα, να περιγράφεις φυσικά τον αγώνα με ευφράδεια και να συνεννοείσαι με τον έταιρο σχολιαστή για να μη μιλάτε κι οι δυο μαζί, να συνεννοείσαι με τον σκηνοθέτη για τις διαφημίσεις και ένα κάρο άλλα πράματα που δεν μπορώ να φανταστώ ότι χρειάζονται, ε, να μη δεις καλά το ρημαδοχρώμα μιας μικρής κάμερας πάνω απ' τον αεραγωγό του μονοθεσίου που περνάει με 300 απ' την ευθεία (αν και εδώ που τα λέμε, καμιά φορά το παρακάνουν και με αυτά τα λάθη)
Αυτό που μ' ενοχλεί (και μακρυγορώ γιατί ξέρω ότι αρέσουν τα μεγάλα posts στον φίλτατο washcloud!) είναι οι βιαστικές κρίσεις. Και θα πω ένα παράδειγμα κλασικό κατ' εμέ: Το '99 όταν έπιασε μια κάμερα τον Schumacher να φεύγει σφαίρα στην αμμοπαγίδα του Silverstone και να σκάει μετωπικά στον τοίχο, το πρώτο πράμα που σκέφτηκα με την άπειρη ματιά μου, ήταν ότι χτύπησε. Όσα ατυχήματα κι αν είχα δει, με μονοθέσια να φέρνουν σβούρες και να διαλύονται στα 'εξ ων συνετέθησαν' (καλά το 'γραψα ? χαχαχαχα μπηχτή!) και με τους οδηγούς να βγαίνουν σώοι, δεν έμοιαζε με τη μετωπική του Γερμανού. Μες στην ανησυχία μου λοιπόν, άκουγα τον Τάκη Πουρναράκη (σχολιαστή τότε επί ΕΡΤ πλάι στον Αντώνη Κόλλια) να αναρωτιέται αν θα δωθεί νέα εκκίνηση και αν ο Schumacher θα προλάβει να φτάσει στα pit να πάρει το εφεδρικό μονοθέσιο.
Δεν θεωρώ ότι ο Πουρναράκης δεν είχε την εμπειρία ή τη νοημοσύνη να αντιληφθεί την σφοδρότητα της σύγκρουσης. Απλώς πιστεύω ότι εκείνη την εποχή απλώς έλεγε το πρώτο πράμα που ερχόταν στο μυαλό του. Εντελώς αυθόρμητα, σα να είναι το φιλαράκι σου που κάθεται μαζί σου στον καναπέ και συζητάτε τον αγώνα. Νομίζω γενικά ότι ήταν πάρα πολύ αγχωμένος με τις μεταδόσεις.
Αυτό, λοιπόν, βλέπω ότι το έχει βελτιώσει. Είναι πιο προσεκτικός στις κρίσεις του για το τι γίνεται στον αγώνα αλλά και στις τοποθετήσεις του, ακόμα και αν αυτές είναι ακραίες. Παραμένει όμως καμιά φορά υπερβολικά ενθουσιώδης και κάνει λάθη. Έχει, βέβαια, κι αυτός τις εμμονές του με κάποιους πιλότους (ποιος δεν τις έχει άλλωστε ? Απλώς αυτός εκτίθεται πιο πολύ απ' όλους). Λίγο να κόψει αυτά τα 'βλοσυρός' και 'προς ώρας' και θα 'ναι πολύ πιο ευχάριστος.
Επίσης θυμάμαι την πρώτη Ελληνική εκπομπή που εγώ είχα δει για μετάδοση αγώνα F1 στη Xerez του '97. Ένα studio με καλεσμένους, τον Αντώνη Κόλλια με στυλ Τριανταφυλλόπουλος στη Ζούγκλα και τα..σκηνικά κατράμι! Ήταν όλα μαύρα. Πίσσα όμως! Θυμάμαι κάτι μεταδόσεις τότε που βγάζανε τον Κόλλια και τον Πουρναράκη σε παράθυρο πάνω δεξιά στην οθόνη κι έλεγε ο Κόλλιας με το λεπτό του (...) χιούμορ: 'να 'μαστε κι εμείς στην πίστα της Suzuka'. Κι από κάτω έγραφε Susuka.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε ωραιότατα studios, ωραιότατους καλεσμένους, μονοθέσια, τιμόνια, ποικίλα videos, συχνές αποστολές με ρεπορτάζ, συνεχή βελτίωση της ποιότητας (θυμάμαι την πρώτη που είχε γίνει απ' το τηλέφωνο νομίζω). Κι εγώ θυμάμαι τα προβλήματα, και μάλιστα τα πολύ πρόσφατα (με τον ήχο πχ). Αλλά νομίζω ότι απ' την εποχή του 'συνδεόμαστε 5 λεπτά πριν την εκκίνηση για να πούμε στον κόσμο τι έγινε στα δοκιμαστικά (που φυσικά δεν δείχνανε) και με το που σβήσουν τα κόκκινα φώτα βάζουμε και Σκαλκώτα για σασπένς', ε, έχουμε κάνει αρκετά βήματα μπροστά. Και, είτε θέλουν μερικοί να το παραδεχτούν είτε όχι, αυτά έχουν γίνει με τον κύριο Τάκη Πουρναράκη και το team του.
Αν εξαιρέσουμε φυσικά τη φετινή ξεφτίλα του ΑΝΤ1 με τα δικαιώματα... (που ίσως δείχνει ότι 'ξανοιχτήκαμε' περισσότερο απ' ό,τι μας έπαιρνε με τις μεταδόσεις και το κόστος τους)
(@washcloud: παίζει να 'ναι το μεγαλύτερο που έγραψα ε. Τουλάχιστον εσύ να το διαβάσεις όλο Για τους υπόλοιπους μια συγγνώμη είναι αρκετή για τη φλυαρία μου ? Υπνοστεντόν πια αυτά τα posts )
-
Βασίλη, χάρηκα γι' αυτή σου την απάντηση. Αντί απλά να το ρίξεις στο ότι 'το κουράζω' (...όσο κουραστικό κι αν όντως το έκανα), έκατσες και θυμήθηκες παραδείγματα. Ωραίος
Απ' την άλλη όμως να τονίσω μερικά πράγματα :
α)...ουσιαστικός σκοπός μου δεν ήταν τόσο εγώ να διαβάσω 'επαναλαμβανόμενα πουρναρολάθη', όσο το να δεις αν ο ίδιος έχεις ν' ανασύρεις τέτοια. Το είπα και πριν άλλωστε πως δεν δικάζουμε (ούτε και δικαζόμαστε), και σίγουρα σ' ένα φόρουμ τί να προλάβεις να γράψεις (...πόσο μάλλον που ο πολύς κόσμος για ξέσκασμα γράφει και διαβάζει).β)...συνεχίζοντας στην ουσία από το...α), να πω παρ' όλο που καταννοώ, δεν είδα και τόσο σοβαρά επαναλαμβανόμενα λάθη! Μόνος σου λες πχ πως τη 'στροφή του κουταλιού', έχει πάψει να την λέει έτσι εδώ και 4-5 χρόνια (...και για να δεις ότι ΕΙΜΑΙ καλοπροαίρετος, εγώ νομίζω πως δεν έχει καν πάψει!). ...Δεν το θεωρώ όμως κι 'υποχρέωσή του' να το γνωρίζει, αν θες. Είναι ΤΟΣΟ επουσιώδες (μαγκιά σας εσάς βέβαια που το γνωρίζατε καλύτερα).
[Λάθος, και τραγικό ως επαναλαμβανόμενο, θα ήταν -για 'μενα- πχ η αναφορά σε μη υφιστάμενο κανονισμό, ή παρερμηνεία αυτού, ή η άκυρη ονομαστική αναφορά προσώπων σχετικών με τον χώρο (πχ Στέφανο Ντι Μοντετζέμολο, Μάρτιν Μόσλει, ), άκυρα χρονικά δεδομένα τύπου 'το 1989 που φτιάχτηκε η πίστα της Βουδαπέστης', 'τα τέσσερα πρωταθλήματα του Σέννα με την Μακλάρεν' κτλ....(επαναλαμβάνω : ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ, αυτά ). Μη συζητάμε το 'πόσο' θα ήταν λάθος, να μεταφέρει ανυπόστατες πληροφορίες, τεχνικής φύσεως]
Για τα δε 'κράνη' που λες (την 'ταυτότητα' δηλαδή των πιλότων), αφ' ενός και πάλι λες 'το έχει βελτιώσει' - αφ' ετέρου εγώ να πω ότι είναι ακριβώς από τα πράγματα που εκτιμάω σε αυτόν, και δεν τον θεωρώ 'βελτιωμένο', αλλά ότι γρήγορα και παρατηρητικά, σωστά αναφέρει το ποιός είναι ποιός. Ποτέ δεν θυμάμαι στην τελευταία 5ετία, να τα κάνει σαλάτα (δεν εννοώ 'ούτε μία λάθος αναφορά', ε. Εννοώ να είναι πχ τί να πω, 9 στις 10; 19 στις 20; σωστός. Και μάλιστα ενίοτε, να 'διαψεύδει' και τον εκάστοτε τοπικό τηλεσκηνοθέτη). Και αυτό είναι όντως ένα χαρακτηριστικό σοβαρό, για κάποιον που κάνει αναμετάδοση, του να αναγνωρίζει όντως σωστά αυτά που βλέπει και μας μεταφέρει.
Το τρίτο παράδειγμα, να σου πω δεν το κατάλαβα 'ακριβώς' (τί εννοούσες δηλαδή με το 'σπάσει', και τί ακριβώς δηλαδή έλεγε σχετικά). Πάντως, αν θυμάμαι καλά -γιατί κάτι θυμάμαι, θυμάμαι δηλαδή να αναφέρεται συχνόπυκνα σε κάθε αγώνα -η οποία ναι ΕΙΝΑΙ προσφιλής του τακτική, όμως δεν είμαστε ΜΟΝΟ οι ίδιοι που τον παρακολουθούμε, οπότε ΕΧΕΙ λογική η επανάληψη πληροφορίας- στα τάσια των τροχών. Αν μετέφερε κάτι ΛΑΘΟΣ, θα σε γελάσω, και θέλει τσεκάρισμα, που παίζει και να το κάνω, και θα επανέλθω, 'έτσι για την...ιστορία'. Χρειάζεται όμως να μου εξηγήσεις και 'συ τί ακριβώς εννοούσες πως ήταν το λάθος.
Περί 'Σουμάχερ', πας να με....προκαταβάλλεις (να μου πάρεις το σλιπστρημ να πούμε, αλλά εγώ θα στην κάνω........Λιούις ) : ...ξαναθυμίζω πως το θέμα μας είναι '(τα σοβαρά)ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ λάθη του Πουρναράκη'. Αν λοιπόν τον ξανασυνδέσει με την Φεράρι, όχι καμμιά 10αριά φορές (που δεν νομίζω ΚΑΝ να ξαναγίνει), αλλά 2-3 ΕΣΤΩ, μέχρι τον Νοέμβριο, θα σε πάρω παρέα να πάμε να του βάψουμε το αμάξι ΡΟΖ (...του Τάκη λέμε, όχι του.....Μιχαλάκη). Μέχρι ΤΟΤΕ, εγώ ναι, τί θες να κάνω, και φυσικά δεν το λέω για...δικιολογία, θα πω 'φυσικό είναι να μπερδευτεί με τον Σουμάχερ'. Το αν δεν έχουν μπερδευτεί (ή όχι) στο BBC (γιατί τόση σιγουριά; ) τί σημαίνει δηλαδή; Πώς αν μπερδεύονταν αυτοί και όχι ο Τάκης, αυτοί θα ήταν κατώτεροι κι ο Τάκης κύριος; Slip of the tongue, και είναι ανθρώπινο. ΛΑΘΟΣ θα ήταν, αν όπως είπα και πριν, τα είχε τυπώσει αλλιώς. Αλλά τεσπα, στο συγκεκριμένο είσαι απλά,,,φρικτά καταδικαστικός.Τέταρτο παράδειγμά σου, όπου επίσης θα διαφωνήσω (όπως με τα 'κράνη'), για τις team radio στιγμές : πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μου κάνει εντύπωση πως αποδίδει τόσο σωστά αυτό που μετά βίας φτάνει στα δικά μου αυτιά, και πολλές φορές δεν βγάζω καν νόημα -ιδίως εννοείται απ' τους οδηγούς- (και σε πληροφορώ, πως τ' Αγγλικά, μόνο τυχαίο ρόλο δεν παίζουν στη ζωή μου. Οπότε φαντάσου...)
Τέλος, το έγραψα και πριν, μου έχεις αφήσει μέχρι τώρα νορμάλ αίσθηση. Οπότε όχι, δεν πιστεύω πως θα 'κατασκεύαζες' συνειδητά κάτι για να γράψεις απλώς. Η δε μνήμη, σε όλους μας χάνεται, και το δέχομαι. Κι όταν έγραψα για το πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, δεν ήταν ούτε για να 'μειώσω' την αξία αυτού που θα είχες να πεις, ούτε για να δικιολογήσω τ' αδικιολόγητα. Ένα γενικό γεγονός απλά τόνισα. Αν υπάρχει κάτι που δεν μου καλοκάθεται μάλιστα, δεν είναι που οι άνθρωποι λανθάνουν/υπερβάλλουν/παρερμηνεύουν,,,αλλά το ότι έχουν μια...αδικαιολόγητη σιγουριά για την αίσθησή τους, κι ακόμα χειρότερα, το ότι συνήθως 'δεν γυρνάνε πίσω να το ψάξουν'.
Τα...συμπεράσματά μου, μετά την...συνδιαλλαγή μας : δεν είδα κάτι 'ουσιαστικό', όσον αφορά 'σοβαρά επαναλαμβανόμενα λάθη' του Πουρναράκη. Εγώ θα κρατήσω να τσεκάρω κάποια στιγμή για την ιστορία, την περίπτωση με τα τάσια. Εσύ αν θέλεις κράτα το ότι υπάρχει διαφωνία για δύο 'βασικά' σημεία, σχετικά με τη μετάδοση από Πουρναράκη, η οποία σε διαβεβαιώ είναι καλοπροαίρετη, και προβληματίσου αν τελικά όντως είναι αξιοσημείωτα στραβός και σαρδαμιτζής και αδιόρθωτος, όσο πίστευες πριν τον μικρό μας διάλογο.
-
sparticle, μόνο ένα θα πω (τέτοια ώρα που είναι...) : respect (....κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει! - κι εννοώ το 'υπνοσεντόν' )
ps : ναι, το διάβασα όλο. Έτσι χαβαλέ respect δεν δίνω.....;)
ps II : ναι, 'συνετέθησαν' είναι.....Το 'χεις λέμε!
-
wash, να σου εξηγησω αυτο με τα καπακια των τροχων. Το 2007 η Ferrari δοκιμαζε ενα συστημα που τα εμπρος καπακια ηταν κομμενα ωστε να φευγει ο ζεστος αερας απο τα φρενα και να περναει κατω απο το μονοθεσιο. http://img516.imageshack.us/i/76816700wa6.jpg/
Αυτο το κομμενο ο Πουρναρακης και ο Σειτανιδης ελεγαν πως ηταν σπασμενο!
Σχετικα με την σιγουρια του BBC, εχω δει ολους τους αγωνες απο τα τελη Σεπτεμβριου σ αυτο το καναλι και προσωπικα παντα προσεχω τα λαθη.
Κατα τ αλλα, για εμενα ολα αυτα που σου ειπα ειναι σημαντικα λαθη. Ισως ειμαι πολυ απαιτητικος δεν ξερω αλλα πιστευω ετσι πρεπει να ειναι ολοι γιατι αυτος ειναι ο μοναδικος τροπος βελτιωσης.
-
Ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηημαρτον ρε washcloud, λυπήσου μας.
Όχι μόνο γράφεις σεντόνι σε κάθε ποστ, αλλά στο ίδιο ποστ γράφεις 5 φορές το ίδιο πράγμα (που το έχεις ξαναγράψει στο προηγούμενο σεντόνι).
Ποστ σε φόρουμ κάνεις δεν γράφεις έκθεση, προσπάθησε να απαντήσεις πιο επιγραμματικά.Στο θέμα μας, ο Πουρναράκης κάνει μια χαρά μετάδοση αλλά φυσικά κάνει και λάθη.
Ποια με ενοχλούν εμένα περισσότερο:- Σε αμφισβητούμενες φάσεις παρουσιάζει τη γνώμη του σαν την απόλυτη αλήθεια.
- Υψώνει τον τόνο της φωνής του όχι ανάλογα με την σημαντικότητα της εκάστοτε φάσης.
- Οποιδήποτε λάθος και να κάνει αντι να πει συγνώμη λάθος (όταν το καταλαβαίνει) ή το αφήνει να αιωρείται ή προσπαθεί να το μπαλώσει.
- Μπερδεύει συχνά τους teammates. Αυτό δεν με πειράζει τόσο από το αν ξεχωρίζει το κράνος ή την κάμερα ή οχι, αλλά από την θέση μέσα στην πίστα. Πχ πες ότι ο Hamilton είναι πρώτος και ο Button 4ος ανάμεσα στις δύο Ferrari. Δείχνει το πλάνο δυο Ferrari κα μια McLaren και ο αρχίζει: να ο Hamilton που κάνει το τάδε και το δείνα...
Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα το μπέρδεμα Hamilton με Button στον προηγούμενο αγώνα.
Ελαφρυντικά φυσικά υπάρχουν, και έχουν ήδη αναφερθεί. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ποια με ενοχλούν εμένα περισσότερο:
- Σε αμφισβητούμενες φάσεις παρουσιάζει τη γνώμη του σαν την απόλυτη αλήθεια.
- Υψώνει τον τόνο της φωνής του όχι ανάλογα με την σημαντικότητα της εκάστοτε φάσης.
- Οποιδήποτε λάθος και να κάνει αντι να πει συγνώμη λάθος (όταν το καταλαβαίνει) ή το αφήνει να αιωρείται ή προσπαθεί να το μπαλώσει.
- Μπερδεύει συχνά τους teammates. Αυτό δεν με πειράζει τόσο από το αν ξεχωρίζει το κράνος ή την κάμερα ή οχι, αλλά από την θέση μέσα στην πίστα. Πχ πες ότι ο Hamilton είναι πρώτος και ο Button 4ος ανάμεσα στις δύο Ferrari. Δείχνει το πλάνο δυο Ferrari κα μια McLaren και ο αρχίζει: να ο Hamilton που κάνει το τάδε και το δείνα...
Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα το μπέρδεμα Hamilton με Button στον προηγούμενο αγώνα.
Ελαφρυντικά φυσικά υπάρχουν, και έχουν ήδη αναφερθεί..
+1
Eπισης εμενα μου την δινουν οι συχνες επαναληψεις και επεξηγησεις ορων και τα ''Φιλανδος με Γερμανικο διαβατηριο'',''στροφη που ξεχωριζει τους αντρες απο τα παιδια(eau rouge)'' και αλλα τετοια. -
Εμένα δεν μου αρέσει όταν βάζει life-style σχόλια στον αγώνα για οδηγούς και παρατρεχάμενους.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eπισης εμενα μου την δινουν οι συχνες επαναληψεις και επεξηγησεις ορων και τα ''Φιλανδος με Γερμανικο διαβατηριο'',''στροφη που ξεχωριζει τους αντρες απο τα παιδια(eau rouge)'' και αλλα τετοια.Έχει φαγωθεί όμως! Ο άνθρωπος δεν μιλάει καν Φινλανδικα! Ο πατέρας του είναι από εκεί, όχι αυτός...
-
...είπε και το ΣΚ πάλι ένα 'ας με συγχωρήσουν οι κυρίες γι' αυτό που θα πω'...
Γελούσα σα χαζός μόνος μου όταν το έλεγε, σκεφτόμουν τι έχει ν' ακούσει πάλι εδώ μέσα
-
Προς ωρας ας οριοθετησουμε τη συζητηση
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
...είπε και το ΣΚ πάλι ένα 'ας με συγχωρήσουν οι κυρίες γι' αυτό που θα πω'...Γελούσα σα χαζός μόνος μου όταν το έλεγε, σκεφτόμουν τι έχει ν' ακούσει πάλι εδώ μέσα
Μιλούσε για 'ανδρικό προσπέρασμα'
-
Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τη ματάδοση του Πουρναράκη. Άλλοστε για μια καλή μετάδοση χρειάζεσαι και καλό αγώνα. Και μόνο η Αυστραλία ηταν καλός αγώνας που όμως δεν είχαμε την τύχη να μεταδοθεί ούτε τηλεοπτικά ούτε διαδικτιακά. Βέβαια κανει λάθη συνεχώς και δεν τα διορθώνει. Στο BBC όμως η μετάδοση είναι καληνύχτα με όλο το σεβασμό. Τουλάχιστο ο ΤΠ έχει ένταση σε όλους τους αγώνες άκόμα και αν ο αγώνας είναι βαρετός όπως στη Μαλαισία, αλλα μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με την F1. για ορθογραφικά λάθη sorry.
-
Μου φαινεται οτι η διαρκης προσπαθεια να βρεθει κατι στραβο στην ελληνικη μεταδωση σας κανει να μην ευχαριστιεστε τον αγωνα...
Χαρειτε αυτο που βλεπετε και απλα αδιαφορηστε αν σας χαλαει κατι αλλοΘα γουσταρετε πιο πολυ σιγουρα
-
AXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAAXXAXAXAXAXAXAXAXAAXXAXA
http://f1enigma.wordpress.com/2010/04/09/άντε-και-πάλι-μπλέξιμο-με-τα-τηλεοπτικ/#more-1795 -
κατάλαβα....δοκιμαστικά από bbc torrents.
-
Δεν κάνουμε ένα ρεφενέ στο φόρουμ να τα πάρουμε εμείς τα δικαιώματα? Μάλλον εύκολο είναι....
-
Δε πάνε για ψάρεμα καλύτερα, δοκιμές θα βλέπω απο RTL και ας μην ξέρω γερμανικά. Σιγά μην βάλουμε και CONN-X TV μόνο για αυτό. Μα τι καπνίζουν και δε μας δίνουν?
Τηλεοπτική μετάδοση F1 2013 -2014