-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σαν κερατωμενες κανετε οι κακομοιρηδες οι ελευθεροι επαγγελματιες. Ναι, ναι αυτοι που δουλευετε 16 ωρες την ημερα για 7.000 το χρονο. Βλεπεις η κυβερνηση που στηριζετε υπερ του κωλου σας και εις βαρος του τοπου, γυρισε εστω και για μιση φορα εναντιον σας.Ειλικρινά απορώ με την τοποθέτησή σου
Καταρχήν προσωπικά δεν ευλόγισα/ευννόησα αυτό το κόμμα και την κυβέρνησή τους και καμία άλλη, αλλά τέλος πάντων.
Αλλά και έτσι ήταν, ακόμη δηλαδή κι αν κάποιοι ψήφισαν ένα κόμμα και βγήκε στην εξουσία πρέπει να κάτσουν να το βουλώσουν; Κάποιοι πείστηκαν από τις υποσχέσεις, μπορείς να τους 'τιμωρήσεις' γι αυτό;
Το συμπερασμα: Οι περισσοτεροι η πρωτη κουβεντα που ειπαν ειναι εναντιον των Δ.Υ. Αρα εχουν φαει την προπαγανδα της κυβερνησης αμασητη, αρα καλα κανει η κυβερνηση και τους πηδαει. Ακομα καλυτερα που κανει οτι τους πηδαει, αλλα για αλλη μια φορα θα αφησει τον εθνικο κορμο στην ησυχια του. Μονοι ζημιωμενοι (για πολλοστη φορά) οσοι ειναι υπαλληλοι μισθωτοι αλλα δουλευουν με μπλοκακι. Δε βαριεσαι ομως, κι αυτοι μισθωτοι ειναι, εχουν υποχρεωση να κατσουν και να τους πηδανε...
Εγώ εδώ μέσα δε διάβασα κάτι εναντίον των ΔΥ. Και το γεγονός οτι κάποιοι είναι εξοργισμένοι δείχνει οτι δεν έχουν φάει την προπαγάνδα...Φυσικά στις επόμενες εκλογές θα διαψευστώ και αυτό με απογοητεύει...
Χαιρομαι με τετοια μετρα. Ελπιζω οτι ετσι καποιοι θα αρχισουν να συνειδητοποιουν την πραγματικη τους ταξικη θεση και οχι αυτη που εχουν στο μυαλο τους (οπως ελεγε και ο μακαριτης ο Πουλατζας) και να αρχισουν να φερονται οπως επιβαλλει η ταξικη τους συνειδηση.
Ε αυτό δε το καταλαβαίνω. δηλαδή κάποιοι που βρίσκονται στην χαμηλότερη οικονομική τάξη και πασχίζουν να κάνουν την υπέρβαση, πρέπει να τους κοπεί ο βήχας; Δε ξέρω αν λαμβάνω λάθος όσα γράφεις, αν τελικά έιναι όλα αυτά ειρωνικά, πες μου αν καταννοώ λάθος... Όμως ανήκω κι εγώ σ αυτούς που δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα για να τα βγάλουν πέρα και νιώθω οτι με ξεζουμίζουν
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το ηξερα οτι κάποια στιγμή με τα παρόμοια nicks θα γίνει μπέρδεμαμακάρι να μην ήταν μπέρδεμα...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Πείτε μου εσείς πόσοι τέτοιοι υπάρχουν, τι ποσοστό του προβλήματος αποτελούν και πόσο πια δύσκολο είναι να τους ανιχνέυσουν!
Είσαι λοιπόν και εσύ ένας ανιχνευτής...
Είσαι 45 ετών, έχεις σπίτι, βάσανο και δύο βασανάκια, και το εισόδημά σου είναι 2.000 το μήνα (άντε +1.000 από το μισθό της γυναίκας σου)...
'Ανιχνεύεις' λοιπόν την παρανομία, και κατα τη διάρκεια του ελέγχου που προκύπτει το πρόβλημα σου γίνεται η πρόταση: 'Αντί να μου βάλεις πρόστιμο 100.000 ή να ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙΣ να με κλείσεις, σου δίνω μετρητά 5.000 / 10.000 / 15.000 / ΧΧΧ και είτε δε μου βρίσκεις τίποτα ή μου βρίσκεις κάτι πολύ μικρό'...Και σε ρωτώ: Ποιος όχι δε θα αρνηθεί, ποιος δε θα το σκεφτεί τουλάχιστον;
Και μάλιστα αν σε προηγούμενο έλεγχο δεν έχει υποκύψει αλλά έχει κάνει τη δουλειά του και έχει δει ότι η εξέλιξή της ήταν να πάρει το 'δωράκι' κάποιος άλλος;Είναι τόσο σάπιο το σύστημα που δεν μπορείς να στηριχτείς πουθενά...
Αν θες να σου πω τι πιστεύω για εμένα, το πιθανότερο είναι να υπέκυπτα...
_
Δεκτόν. Συμβαίνει αυτό και δε θα σταματήσει... Κι εγώ ενδεχομένως να έκανα το ίδιο, δεν ξέρω, υποθέτω οτι κανείς δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Δεν περιμένω ηθική ούτε από τον φορολογούμενο, ούτε από τον (επίσης φορολογούμενο) ελεγκτή. Αλλά δε μπορεί να ναι ανέφικτο να μειωθεί το πρόβλημα.Σε όλες τις χώρες αυτό σμβαίνει;σ αυτό το βαθμό;
-
Μαλλον δε διαβασες αρκετα προσεκτικα ή απο την αρχη το νημα.
Οσον αφορα το τελευταιο και να αναλυσω την αναφορα που κανω. Ο Πουλατζας εχει γραψει οτι σημασια δεν εχει σε ποια ταξη ανηκεις, αλλα σε ποια ταξη νομιζεις οτι ανηκεις (οσον αφορα την αναπτυξη της ταξικης συνειδησης και την εφαρμογη της μαρξιστικης θεωριας κλπ κλπ κλπ). Στην Ελλαδα λοιπον (και σε αλλες τριτοκοσμικες χωρες) εχουμε το φαινομενο, πολλοι λογω φυσης επαγγελματος (λχ περιπτεραδες) να εχουν την αποψη οτι ανηκουν σε αλλη ταξη απο αυτη που πραγματι ανηκουν. Και αυτο οδηγει στην κοινωνικη αφασια που συνηθως βλεπουμε γυρω μας.
Ο 'ελευθερος' επαγγελματιας με το μπλοκακι (που κατα βαση ειναι ομως μισθωτος = ο χαμαλης του συστηματος) ας πουμε, εχει μια πρωτης ταξης ευκαιρια να αναλογιστει τελικα, που ανηκει και ποια ειναι τα πραγματικα του συμφεροντα (οχι τα θεωρητικα) και τελικα με ποιον οφειλει να συντασσεται. Μεχρι τωρα σε τεραστιο βαθμο οι συγκεκριμενες ομαδες συντασσονται με συγκεκριμενο κομμα οποτε ΕΓΩ απορω που απορεις
Ειρωνικα δε γραφω, λιγο σαρκαστικα μαλλον...
-
Αν θέλετε, ζητείστε από τον Αλογοσκούφη να τσοντάρουν οι μισθωτοί 1 €/ημέρα με SMS (μισή τυρόπιτα μη χέσω!) για να δημιουργηθεί έκτακτο ταμείο αλληλοβοηθείας των Ελεύθερων Επαγγελματιών και Εμπόρων.
Απορώ γιατί δεν παρατάτε το επάγγελμά σας για να γίνετε μισθωτοί και να ησυχάσετε.
Αν κάποιοι από εσάς βγάζουν λιγότερα από το μισθό ενός μισθωτού, έστω και στο δημόσιο, πχ 1300 ευρώ καθαρά συνυπολογίζοντας και δώρα/επιδόματα, τότε ισχύει κάτι από τα ακόλουθα:- έχετε κάνει κακό επαγγελματικό προσανατολισμό και οφείλετε να αναπροσαρμόσετε την επαγγελματική σας κατεύθυνση
- είστε κακοί ελ. επαγγελματίες
- είστε πολύ γκαντέμηδες
- είστε ηλίθιοι (με το συμπάθιο)
Παρακαλώ να αναφέρετε τι αυτοκίνητο οδηγείτε και σε τι περιοχή μένετε (για να εξαιρεθείτε από τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και να σας σταλεί στο σπίτι η επιταγή με το ποσό του ως άνω ταμείου).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σαν κερατωμενες κανετε οι κακομοιρηδες οι ελευθεροι επαγγελματιες. Ναι, ναι αυτοι που δουλευετε 16 ωρες την ημερα για 7.000 το χρονο. Βλεπεις η κυβερνηση που στηριζετε υπερ του κωλου σας και εις βαρος του τοπου, γυρισε εστω και για μιση φορα εναντιον σας.Το συμπερασμα: Οι περισσοτεροι η πρωτη κουβεντα που ειπαν ειναι εναντιον των Δ.Υ. Αρα εχουν φαει την προπαγανδα της κυβερνησης αμασητη, αρα καλα κανει η κυβερνηση και τους πηδαει. Ακομα καλυτερα που κανει οτι τους πηδαει, αλλα για αλλη μια φορα θα αφησει τον εθνικο κορμο στην ησυχια του. Μονοι ζημιωμενοι (για πολλοστη φορά) οσοι ειναι υπαλληλοι μισθωτοι αλλα δουλευουν με μπλοκακι. Δε βαριεσαι ομως, κι αυτοι μισθωτοι ειναι, εχουν υποχρεωση να κατσουν και να τους πηδανε...
Χαιρομαι με τετοια μετρα. Ελπιζω οτι ετσι καποιοι θα αρχισουν να συνειδητοποιουν την πραγματικη τους ταξικη θεση και οχι αυτη που εχουν στο μυαλο τους (οπως ελεγε και ο μακαριτης ο Πουλατζας) και να αρχισουν να φερονται οπως επιβαλλει η ταξικη τους συνειδηση.
Για κάτσε ρε συ greo, το να υπερασπίζεται κάποιος τον έμπορο/επιχειρηματία σημαίνει ότι κατηγορεί τους ΔΥ;
Αν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα για τους Ελ.Επ. και τους Επιχ. γιατί δεν τα παρατάνε όλοι οι ΔΥ και ΙΥ και δεν ανοίγουν ένα μαγαζί / μία επιχείρηση; Μήπως κόπτονται για το ποιος θα λειτουργεί το κράτος (που και αυτό πλέον μεταβιβάζεται σταδιακά στα χέρια ιδιωτών είτε εξ'ολοκλήρου ή με εργολαβίες);Ή μήπως δεν έχουν το στομάχι να χρεωθούν, νευριάσουν, στερηθούν, πασχίσουν, δουλέψουν 16 ώρες την ημέρα, αρρωστήσουν, χωρίς κανένας μα κανένας να τους εξασφαλίζει το εισόδημα;
Και στο κάτω κάτω έναν σε κακό επαγγελματία η τιμωρία είναι εύκολη από μέρους μας, σε έναν κακό ΔΥ μήπως θλάνουμε τα φρύδια;
_
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σαν κερατωμενες κανετε οι κακομοιρηδες οι ελευθεροι επαγγελματιες. Ναι, ναι αυτοι που δουλευετε 16 ωρες την ημερα για 7.000 το χρονο. Βλεπεις η κυβερνηση που στηριζετε υπερ του κωλου σας και εις βαρος του τοπου, γυρισε εστω και για μιση φορα εναντιον σας.Το συμπερασμα: Οι περισσοτεροι η πρωτη κουβεντα που ειπαν ειναι εναντιον των Δ.Υ. Αρα εχουν φαει την προπαγανδα της κυβερνησης αμασητη, αρα καλα κανει η κυβερνηση και τους πηδαει. Ακομα καλυτερα που κανει οτι τους πηδαει, αλλα για αλλη μια φορα θα αφησει τον εθνικο κορμο στην ησυχια του. Μονοι ζημιωμενοι (για πολλοστη φορά) οσοι ειναι υπαλληλοι μισθωτοι αλλα δουλευουν με μπλοκακι. Δε βαριεσαι ομως, κι αυτοι μισθωτοι ειναι, εχουν υποχρεωση να κατσουν και να τους πηδανε...
Για μία στιγμή... ρε greo...
Α. Που οι Ε.Ε. είχαν ευνοηθεί από την παρούσα Κυβέρνηση???? Όταν μειώθηκαν οι συντελεστές φορολογίας αυτό ίσχυσε και για τους Μισθωτούς και για τους Ε.Ε. Σήμερα έρχεται κάποιος και σου λέει. Εφόσον δεν έχω τον ελεγκτικό μηχανισμό να βρω ποιοί από εσάς φοροδιαφεύγουν σας επιβάλλω Κεφαλικό Φόρο! Μήπως ο ελεγκτικός Μηχανισμός δεν αποτελείται από Δ.Υ.?
Β. Η θέση του Ε.Ε. ταξικά ορίζεται με αυτούς που στην Γαλλική Επανάσταση έκοψαν μερικές εκαντοτάδες χιλιάδες κεφάλια. Αν η Γαλλική επανάσταση ορίζεται ως Αστική τότε είμαι ΑΣΤΟΣ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα παρατήσω όλα και να πάω εξωτερικό
Εγώ, πάλι, όχι: Δεν θα τους περάσει.
Ειλικρινά το πιστεύεις ρε Ηλία;;; Εγώ όχι...
αγγελίες για δουλειά στο Λουξεμβούργο ή την Αυστραλία που έχει;;;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απορώ γιατί δεν παρατάτε το επάγγελμά σας για να γίνετε μισθωτοί και να ησυχάσετε.
Αν κάποιοι από εσάς βγάζουν λιγότερα από το μισθό ενός μισθωτού, έστω και στο δημόσιο, πχ 1300 ευρώ καθαρά συνυπολογίζοντας και δώρα/επιδόματα, τότε ισχύει κάτι από τα ακόλουθα:- έχετε κάνει κακό επαγγελματικό προσανατολισμό και οφείλετε να αναπροσαρμόσετε την επαγγελματική σας κατεύθυνση
- είστε πολύ γκαντέμηδες
Μάνο, δεν μπορούν να συγκριθούν μερικά πράγματα...
Το εισόδημα ενός Ελ.Επ. δεν είναι δεδομένο. Δεν θα πάρει αύξηση κάθε χρόνο, αναγκάζεται να έχει απόθεμα για την 'στραβή' ή για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό -αθέμιτο και θεμιτό-, είναι ταυτόχρονα διευθυντής, προϊστάμενος, δημοσιοσχετίστας, υπάλληλος, χαμάλης...
Δεν 'κολυμπάνε' οι Ελ. Επ. στα χρήματα.
Και αν κάποιοι εισπράττουν σήμερα, μία κακή απόφαση / επιλογή μπορεί να τους στείλει αδιάβαστους...
Και να ξέρεις ότι όλοι κάνουν λάθη γιατί κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας..._
-
Οχι. Το να κατηγορει τους υπαλληλους σημαινει οτι κατηγορει τους υπαλληλους. Μπορεις να ανατρεξεις τις 2 πρωτες σελιδες του τοπικου να καταλαβεις.
Στα υπολοιπα δε θα απαντησω, για να μην ανοιξω ασκοπη κουβεντα. Αλλωστε οπως διαβασα σε εναν τοιχο:
Μην κυνηγατε τα κουνουπια
Αλλοι σας πινουν το αιμα.Αυτο ειναι @kubiak. Επεσαν πολλα μαζεμενα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- είστε πολύ γκαντέμηδες
ή
- έχουν κάνει αρχική επένδυση σε εξοπλισμό και έχουν δάνειο για αποπληρωμή
- θεωρούν καλύτερο να βγάζουν όσα και ένας μισθωτός χωρίς να έχουν τα αφεντικό, προιστάμενο στο κεφάλι
- το επάγγελμα αλλάζει ουσιαστικά χαρακτήρα ανάμεσα σε δουλειά σε εταιρία-δημόσιο και ελέυθερη εργασία, οπότε και πάλι το προτιμά κάποιος για τα ίδια χρήματα
- δεν γουστάρει να δουλεύει με τεμπέληδες βυσματίες (δημόσιο κυρίως)
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σαν κερατωμενες κανετε οι κακομοιρηδες οι ελευθεροι επαγγελματιες. Ναι, ναι αυτοι που δουλευετε 16 ωρες την ημερα για 7.000 το χρονο. Βλεπεις η κυβερνηση που στηριζετε υπερ του κωλου σας και εις βαρος του τοπου, γυρισε εστω και για μιση φορα εναντιον σας.
Το συμπερασμα: Οι περισσοτεροι η πρωτη κουβεντα που ειπαν ειναι εναντιον των Δ.Υ. Αρα εχουν φαει την προπαγανδα της κυβερνησης αμασητη, αρα καλα κανει η κυβερνηση και τους πηδαει. Ακομα καλυτερα που κανει οτι τους πηδαει, αλλα για αλλη μια φορα θα αφησει τον εθνικο κορμο στην ησυχια του. Μονοι ζημιωμενοι (για πολλοστη φορά) οσοι ειναι υπαλληλοι μισθωτοι αλλα δουλευουν με μπλοκακι. Δε βαριεσαι ομως, κι αυτοι μισθωτοι ειναι, εχουν υποχρεωση να κατσουν και να τους πηδανε...
Για μία στιγμή... ρε greo...
Α. Που οι Ε.Ε. είχαν ευνοηθεί από την παρούσα Κυβέρνηση???? Όταν μειώθηκαν οι συντελεστές φορολογίας αυτό ίσχυσε και για τους Μισθωτούς και για τους Ε.Ε. Σήμερα έρχεται κάποιος και σου λέει. Εφόσον δεν έχω τον ελεγκτικό μηχανισμό να βρω ποιοί από εσάς φοροδιαφεύγουν σας επιβάλλω Κεφαλικό Φόρο! Μήπως ο ελεγκτικός Μηχανισμός δεν αποτελείται από Δ.Υ.?
Β. Η θέση του Ε.Ε. ταξικά ορίζεται με αυτούς που στην Γαλλική Επανάσταση έκοψαν μερικές εκαντοτάδες χιλιάδες κεφάλια. Αν η Γαλλική επανάσταση ορίζεται ως Αστική τότε είμαι ΑΣΤΟΣ.
Α. Η καταργηση του μεσαιου συντελεστη και η μη τιμαριθμοποιηση του αφορολογητου, ουσιαστηκα εβλαψε οσους εχουν ετησιο εισοδημα κατω των 30.000 δηλαδη το 90% των μισθωτων.
Β. Προφανως και η Γαλλικη επανασταση ειναι Η αστικη επανασταση. Και προφανως ενας μηχανικος σημερα ειναι αστος. Βου-α βα ειναι αυτα
Και μενουν τα περι ελεγκτικου μηχανισμου. Εν πολλοις το ανεφερε και ο kubiak. Οταν παιρνεις 15.000 το χρονο και βλεπεις πανω στο τραπεζι μισθους 2 χρονων με ΕΛΑΧΙΣΤΟ ρισκο, τοτε η ηθικη δοκιμαζεται εντονα, οτι και να γραφει καθενας στο καθε φορουμ.
ΥΓ Η γυναικα μου ειναι Ε.Ε. με σταθερη δουλεια και μπλοκακι - ΤΕΒΕ (ΑΕΟΕΟΕΟΕΕΕΕ ή πως διαλο λεγεται). Αρα εχω πληρη επιγνωση της καταστασης
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν θέλετε, ζητείστε από τον Αλογοσκούφη να τσοντάρουν οι μισθωτοί 1 €/ημέρα με SMS (μισή τυρόπιτα μη χέσω!) για να δημιουργηθεί έκτακτο ταμείο αλληλοβοηθείας των Ελεύθερων Επαγγελματιών και Εμπόρων.Απορώ γιατί δεν παρατάτε το επάγγελμά σας για να γίνετε μισθωτοί και να ησυχάσετε.
- είστε πολύ γκαντέμηδες
Παρακαλώ να αναφέρετε τι αυτοκίνητο οδηγείτε και σε τι περιοχή μένετε (για να εξαιρεθείτε από τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και να σας σταλεί στο σπίτι η επιταγή με το ποσό του ως άνω ταμείου).
Τίποτα απ όλα αυτά. Αν κάποιος για παράδειγμα ξεκινά τώρα στο χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος (όπως εγώ) δεν είναι σε δυσμενή θέση;
Όταν μιλούμε για επιχειρηματίες, γιατί πρέπει να φανταζόμαστε υποχρεωτικά μπίζνα;Κονόμα; Όχι απαραίτητα.Κι ένας 50άρης που έχει ένα ψιλικατζίδικο και τα βγάζει με το ζόρι, ελεύθερος επαγγελματίας είναι. Το επάγγελμα καθενός δεν του επιτρέπει απαραίτητα να γίνει μισθωτός. Αν μπορούσαμε όλοι να διαλέξουμε, χαίρω πολύ, χίλιες φορές η σιγουριά του μισθού και μετά σπίτι μου...Στο κάτω κάτω όλη αυτή η συζήτηση δε γίνεται μόνο για τα τωρινά μέτρα κι όχι μόνο (ελπίζω) από ελεύθερους επαγγελματίες. Αν η σημερινή κατάσταση σε ικανοποιεί ή έστω σου εμπνέει σιγουριά, πάσο. Έλα όμως να το πεις σ έναν αγρότη πχ που πουλάει εν έτει 2008 το σταφύλι σε τιμή χαμηλότερη απ ότι το 1999 επί δραχμών και ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη 400ευρώ
Επίσης αν έχεις να μου κάνεις καμία επαγγελματική πρόταση, πολύ ευχαρίστως να γίνω μισθωτός!Δεν έχω την καψούρα του αφεντικού!Αλλά βαρέθηκα να παράγω έργο για άλλους, να μην παίρνω όσα αξίζω, από ένσημα μέχρι υπερωρίες και δώρα.
Τέλος όσον αφορά το...αυτοκίνητο, ένα 15χρονο 306 έχω και βράζω χωρίς αιρ κοντίσιον. Και σύμφωνα με τα συστήματα φορολόγησης, για3 μόλις cc (το δικό μου είναι 1360 όταν αλλάζει η κλίμακα στα 1357) πληρώνω το ίδιο με ένα ολοκαίνουργιο Golf Gt 170PS για παράδειγμα...Που στοιχίζει τα δεκαπλάσια.
Αν πάλι ειρωνικά σκέφτεσαι να στέλνεις ένα SMS την ημέρα, μήπως θα πρεπε να αναρωτηθείς ποιός κατάφερε να κάνει μισή τυρόπιττα να στοιχίζει 1 ευρώ;;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
- είστε πολύ γκαντέμηδες
ή
- θεωρούν καλύτερο να βγάζουν όσα και ένας μισθωτός χωρίς να έχουν τα αφεντικό, προιστάμενο στο κεφάλι
- το επάγγελμα αλλάζει ουσιαστικά χαρακτήρα ανάμεσα σε δουλειά σε εταιρία-δημόσιο και ελέυθερη εργασία, οπότε και πάλι το προτιμά κάποιος για τα ίδια χρήματα
Αν εξαιρεσεις το πρωτο, τα αλλα ειναι urban legends απο τα λιγα. Το τελευταιο δε εχει θεση στα ανεκδοτα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
- είστε πολύ γκαντέμηδες
ή
Άρα μόλις το αποπληρώσουν θα γίνουν μισθωτοί να χαλαρώσουν; - θεωρούν καλύτερο να βγάζουν όσα και ένας μισθωτός χωρίς να έχουν τα αφεντικό, προιστάμενο στο κεφάλι
Ενώ οι υπάλληλοι τρελαίνονται να έχουν στο κεφάλι τους το αφεντικό να τους τα πρήζει...; - το επάγγελμα αλλάζει ουσιαστικά χαρακτήρα ανάμεσα σε δουλειά σε εταιρία-δημόσιο και ελέυθερη εργασία, οπότε και πάλι το προτιμά κάποιος για τα ίδια χρήματα
Κανένα πρόβλημα, αλλά γιατί γκρινιάζουν τότε; Όλοι έχουν θετικά και αρνητικά. Το να είναι κάποιος Ε.Ε. με εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα, ενδιαφέρουσα δουλειά και λίγο άγχος είναι ουτοπικό αίτημα. - δεν γουστάρει να δουλεύει με τεμπέληδες βυσματίες (δημόσιο κυρίως)
Ενώ γουστάρει να έχει ως πελάτη κάθε ηλίθιο βλάχο που να του ζητάει να κάνει κωλοτούμπες 'επειδή πλερώνει';
-
@ manosk
Έστω λοιπόν μισθωτός με εισόδημα (1,300*12)/0.8=19,500 ευρώ και Ε.Ε. με εισόδημα 19,500 ευρώ.
Ο Μισθωτός βάσει της κλίμακας του θα πληρώσει:
0-12000 0 ευρώ
12000-22750 8000*0.27 = 2025 ευρώΟ Ε.Ε. πλήρωνε
0-10500 0 ευρώ
10500 - 12000 225 ευρώ (15%)
12000 - 19500 2025 ευρώ (27%)Σύνολο 2250 ευρώ
Ο Ε.Ε. πληρώνει μετά τα νέα μέτρα
0-10500 1050 ευρώ
10500 - 12000 225 ευρώ (15%)
12000 - 19500 2025 ευρώ (27%)Σύνολο 3300.00 ευρώ.
Καθώς η παρακράτηση φόρου είναι 20% ήτοι 3900 ευρώ η επιστροφή φόρου που ήταν για τον Ε.Ε. 1650 ευρώ πέφτει στα 600 ευρώ ενώ για τον Μισθωτό η επιστροφή φόρου είναι ένα ωραίο 1875 ευρώ (κάτι παραπάνω από 1.5 μισθούς στο χέρι). Κοινώς 1275 ευρώ μόνον βάσει του τρόπου με τον οποίο κάποιος παράγει τον πλούτο που του αναλογεί.
2ο παράδειγμα.
Συνταξιούχος με σύνταξη 650 ευρώ και μίσθωμα 1000 ευρώ από ενοίκιο. Αυτός κατά Αλογοσκούφη θεωρείται Ε.Ε. και φορολογείται με τη νέα κλίμακα πληρώνοντας και αυτός τον κεφαλικό φόρο των 1275 ευρώ παραπάνω.
-
Οι ελευθεροι επαγγελματιες ως εμμεση ανταμοιβη για το ρισκο τους ειχαν μαθει να πληρωνουν μηδεν φορους.
Ο Αλογοσκουφης τωρα θελει να μας επιβαρυνει ολους (φτωχους και πλουσιους) για να καλυψει τις τρυπες του.
Εμενα η μοναδικη απορια μου ειναι πως θα αντεξει μια μικρομεσαια οικογενεια, τα στεγαστικα ακριβαινουν,ο πληθωρισμος καλπαζει,και τωρα ο Αλογοσκουφης μας περναει και αυτος ενα χερι.Ειναι η πρωτη φορα που βλεπω πραγματικα την μεσαια ταξη να δοκιμαζεται,γιατι οτι αλλο εχουμε δει τις τελευταιες δεκαετιες ειναι τριχες. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι ελευθεροι επαγγελματιες ως εμμεση ανταμοιβη για το ρισκο τους ειχαν μαθει να πληρωνουν μηδεν φορους.Οι νόμιμοι Ε.Ε ως ανταμοιβή πληρωναν περισσότερους φόρους και με την νέα νομοθεσία θα πληρώνουν ακόμα περισσότερους.
Καλώς ή κακώς αυτο το κράτος τιμωρεί το επιχειρείν
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν εξαιρεσεις το πρωτο, τα αλλα ειναι urban legends απο τα λιγα. Το τελευταιο δε εχει θεση στα ανεκδοτα.
γιατί ακριβώς είναι ανέκδοτο? αν υποθέσεις οτι έστω και ελάχιστη δουλειά βγάζει μια υπηρεσία ποιος ακριβώς πιστεύεις οτι θα πάρει το αντικείμενο με την λίγη αυτή δουλειά? ή τις π@υστιές με τις υπερωρίες που τις βγάζει ο προιστάμενος.
άμα πάμε και σε θέματα αρπαχτής, ε εκεί ξεφεύγει πλέον το θέμα δικοί μας και δικοί σας. -
Ο κοσμος δουλευει για τα λεφτα. Το να λες οτι καποιος θα προτιμησει να δουλευει σε καθεστως ανασφαλειας, χειροτερα πληρομενος, για να μη δουλευει αναμεσα σε τεμπεληδες (οι οποιοι προφανως απουσιαζουν απο τις επιχειρησεις, ΑΛΛΟ urban legend) ειναι αστειο πιστευω
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008