-
Εφόσον όλοι δεχόμαστε οτι υπάρχουν φοροφυγάδες, πρέπει να σκεφτούμε λίγο να τους κατηγοριοποιήσουμε!
Ας δεχτούμε λοιπόν οτι υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες:
1 Οι φτωχο-φοροφυγάδες, οι οποίοι είναι προφανώς πολλοί βγάζουν ψίχουλα κι απ αυτά κρύβουν τα θρύμματα και
2 Οι καρχριο-φοροφυγάδες οι οποίοι είναι λιγότεροι αλλά εξακολουθούν να ναι πολλοί και κρύβουν κότερα, πολυκατοικίες, ΑΕ. ΕΠΕ κτλΑπ τους πρώτους λοιπόν κυνηγούν μόνο Ελ.Επαγγελματίες. ΟΚ. Δεκτόν οτι υδραυλικοί και Σια φοροδιαφεύγουν. Το ίδιο όμως δεν κάνουν και οι Καθηγητές δημοσίου με τα ιδιαίτερα;ένα παράδειγμα έφερα. Κι αν κλέβουν αυτοί, εγώ που ΑΝΗΚΩ στους ελεύθερους Επαγγελματίες, πώς θα κλέψω;Καμία δραστηριότητα του μηχανικού δε γίνεται χωρίς τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Μήπως θα κόψω λιγότερα;Δε γίνεται!Αλλά φορολογούμαι!Δηλαδή κάποιοι θα εξακολουθούν να κλέβουν το σύστημα, άρα το μέτρο είναι ανεπαρκές.
Πάμε στην δεύτερη κατηγορία:
Αυτοί λοιπόν οι (μπόλικοι) φραγκάτοι πιστεύει κανείς οτι θα ζοριστούν από ένα ψωροχιλιάρικο;Αφού το βγάζουν σε 3 4 μέρες!Αφήστε που τελικά τα μέτρα δεν εμποδίζουν ΚΑΝΕΝΑΝ που δήλωνε 4000 το χρόνο να το ξανακάνει!Απλά τώρα θα γίνει ακόμη πιο προσεκτικός και θα δηλώνει κάτι λιγότερο...Συμπέρασμα(προσωπικό):
Η κυβέρνηση παραδέχεται οτι ουσιαστικά τα ταμεία είναι παντελώς άδεια. Δεν αναφέρομαι σε κουβέντες τύπου 'μετά από 5 χρόνια τίποτα κτλ' (αν και δε διαφωνώ), για να μη θεωρηθούν αντιπολιτευτικές. Δε με ενδιαφέρει αυτό. Αλλά στην παρούσα φάση το νοήμα είναι ένα:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ, ΒΓΑΛΤΕ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ.Τίποτε άλλο. Όσοι έκλεβαν θα ξανακλέψουν, όσοι υδραυλικοί δεν έκοβαν αποδείξεις θα κάνουν το ίδιο και όσοι νιώθουν κορόιδα που ήταν ως τώρα νόμιμοι θα κοιτάξουν να κρύψουν κανα χιλιάρικο, μπας και εξοικονομήσουν κανα 100ευρο να πληρώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό δε λέγεται πάταξη φοροδιαφυγής αλλά ενθάρρυνσή της
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για γράψε κι εσύ μια λύση βρε GTI_. Μόνο μην ακούσω τα περί 'καλύτερων ελέγχων'.
Ναι, οι έλεγχοι έχουν χρεωκοπήσει, είτε λόγω κόλπων που έχουν βρεθεί για να παρακάμπτονται, είτε λόγω των ΔΥ που χρηματίζονται, είτε λόγω σαπίλας στο σύστημα που ανταμοίβει τους σκάρτους. Να γίνονται έλεγχοι, αλλά όσο δεν γίνονται, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ.
Και αυτά τα χρήματα που θα δώσουν 'από το υστέρημά τους' οι Ε.Ε., αν δεν τα δώσουν, τότε θα τα δώσουν ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ή κάθε κακομοίρης που αγοράζει ένα μπουκαλάκι κονιάκ ή ένα πακέτο τσιγάρα ή 10 λίτρα βενζίνη.ΌΟΟΟΟΟΟΟΤΑΝ βελτιωθούν οι έλεγχοι, ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΕ βλέπουμε πως η φορολογία θα γίνει πιο δίκαιη.
Τώρα τι ζητάς; Να εξακολουθήσει να είναι 100% άδικη κατά των μισών φορολογούμενων ΜΕΕΕΕΕΕΧΡΙΙΙΙΙ να βρεθεί ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος να φορολογηθούν δικαίως οι Ε.Ε., ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (αφού δίνουν αντί για 10 στην εφορία, 2-3 στον εφοριακό ΚΑΙ γκρινιάζουν μάλιστα -και καλά- για τη σαπίλα).Επομένως πονάει δόντι κόψει κεφάλι, γιατί πού να βρίσκεις οδοντίατρο καλοκαιριάτικα;Σωστά;
Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις ως μισθωτός-θύμα είναι κάθε φορά που βρίσκεται στο δρόμο σου θύτης-Ε.Ε να του κάνεις τη ζωή δύσκολη ζητώντας του απόδειξη. Το κάνεις; Όχι. Είτε γιατί δεν ξέρεις τελικά τί σημαίνει η απόδειξη (άσχετα αν τώρα γκρινιάζεις που δεν κόβουν αποδείξεις οι εχθροί σου οι Ε.Ε) είτε γιατί συμμετέχεις στην παράνομη κονόμα κερδίζοντας κι εσύ κάτι από τη διαφορά.Όταν σου κάνει το σκόντο που θέλεις ο Ε.Ε τότε είναι μάγκας κι αυτός κι εσύ. Τώρα που πρέπει να πληρώσει κάποιος τα σπασμένα, τον δείχνεις με το δάχτυλο στον Αλογοσκούφη παριστάνοντας τη μυξοπαρθένα και το αιώνιο θύμα ως τον μόνο υπεύθυνο. Μαγκιά, δεν λέω.
Το κακό βέβαια είναι ότι ούτε αυτό δεν γίνεται. Μακάρι να έδειχνες με το δάχτυλο κάποιον κι αυτός να πλήρωνε για τις αμαρτίες του. Όχι όμως. Μην φέρεις και τον εφοριακό σε δύσκολη θέση να κάνει έλεγχο και χαλάσει καμία φιλία στο συνάφι.
Επομένως η λύση είναι μία.
Βουρ όλοι μαζί για τον έρανο της αγάπης. Κουπόνια των 1050 υπάρχουν για όλους.υγ:τα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΑΝ, τα ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΕ και τα ΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΧΡΙ όσον αφορά τους ελέγχους τα ξεχειλώνεις εσύ με την στάση σου ως πολίτης. Μην αναζητάς ευθύνες αλλού.
-
Απόδειξη ζητάω σχεδόν πάντα. Πού δεν ζητάω; Στον καριόλη τον τεχνικό τάδε που άμα του πω 'απόδειξη' είναι σαν να του λέω 'μην κάνεις τον κόπο να έρθεις το τρέχον έτος'. Επίσης στον μαμιόλη χειρουργό τάδε, που αν του πω 'απόδειξη', θα χειρουργήσει τον αγαπητό μου άνθρωπο του Αγ. Φούτσου μιλώντας στο κινητό και κάνοντας πεντικιούρ. Τι;; να κάνω, τι;; πεεεες μουυυυ.....;
ΟΜΩΣ τουλάχιστον τα 100 μέτρα δρόμου μπροστά στο σπίτι σου μπορώ να πω με ασφάλεια ότι τα έχω στρώσει εγώ ο ίδιος με τους φόρους μου. Άρα θα ξηλωθείς λίγο γιατί εμένα μου έχει ξηλωθεί ο πρωκτός χρόνια τώρα. Σου φαίνεται άδικο; Ε, κρίμας, κρίμας.....
-
Τα νέα μέτρα θα παράξουν την φοροδιαφυγή ;;;
Τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ;;Πλήτεται για μία ακόμα φορά η αξιοπιστία της χώρας ως προορισμός ξένων επενδύσεων με τους διαρκώς μεταβαλώμενουν και αψυχολόγητους νόμους ;;
όλα τα άλλα είναι τρίχες
-
Η επιβολή έξτρα φόρου σε όλους τους Ε.Ε. είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και στερείται λογικής. Όπως προαναφέρθηκε, ζητάει από νόμιμους, μικρο-παράνομους, μεγαλο-παράνομους το ίδιο ποσό. Πλήρης ισοπέδωση.
Καταλαβαίνω κάποιους Ε.Ε. που γκρινιάζουν, νοιώθουν αδικημένοι, κτλ. Όμως, δε δέχομαι με τίποτα την φοροδιαφυγή γιατί πολύ απλά το κόστος μετακυλάει στους υπόλοιπους φορολογουμένους και όχι σε κάποιο μαγικό πουγκί που βγάζει λεφτά όποτε τα έχουμε ανάγκη.
Εγώ προσωπικά ζητάω σχεδόν* πάντα απόδειξη και προτιμάω καταστήματα που δίνουν χωρίς να τη ζητήσω. Αν όλοι όσοι γκρινιάζουμε για τους Ε.Ε (και την φοροδιαφυγή γενικότερα) ζητούσαμε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα...
Υ.Γ.: Έχω διαφωνήσει αρκετές φορές με συγγενικά μου πρόσωπα είτε για τον τρόπο λειτουργίας των περισσότερων Ε.Ε. (η γιαγιά μου είχε εμπορικά καταστήματα - τώρα τα έχει ο θείος μου) είτε για τα μαύρα λεφτά σε μαστόρους (δυστυχώς, οι γονείς μου δε ζητούν σχεδόν ποτέ απόδειξη παρόλο που είναι μισθωτοί).
*: Σπάνια ζητάω από ψιλικατζίδικα για ποσά των 2-3 ευρώ. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσω.
-
Μ'αρεσει οτι ο κωλος του Ελληνα παντα εξισωνεται με τους ξενους επενδυτες.
Βρηκαμε τον λογο που δε θα ερθει ο Μπιλ Γκέητς να κανει 10 εργοστασια στην Ελλαδα. Θα του βαλουν 1050 ευρω φορο επιπλεον! -
...
-
Ο χρήστης Αλογοσκούφης 2004 έγραψε:
....φορολογική σταθερότητα για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων..... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απορώ γιατί δεν παρατάτε το επάγγελμά σας για να γίνετε μισθωτοί και να ησυχάσετε.
Αν κάποιοι από εσάς βγάζουν λιγότερα από το μισθό ενός μισθωτού, έστω και στο δημόσιο, πχ 1300 ευρώ καθαρά συνυπολογίζοντας και δώρα/επιδόματα, τότε ισχύει κάτι από τα ακόλουθα:- έχετε κάνει κακό επαγγελματικό προσανατολισμό και οφείλετε να αναπροσαρμόσετε την επαγγελματική σας κατεύθυνση
- είστε κακοί ελ. επαγγελματίες
- είστε πολύ γκαντέμηδες
- είστε ηλίθιοι (με το συμπάθιο)
Παρακαλώ να αναφέρετε τι αυτοκίνητο οδηγείτε και σε τι περιοχή μένετε (για να εξαιρεθείτε από τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και να σας σταλεί στο σπίτι η επιταγή με το ποσό του ως άνω ταμείου).
Απορώ ρε συ Μάνο με τόσο τσουβάλιασμα που βλέπω. Αποκλείεται να πιστεύεις ότι όποιος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας (για λόγους τους οποίους ανέφεραν και άλλοι) περνάει ζωή και κότα και του έρχονται στα χέρια ουρανοκατέβατες η μία δουλειά μετά την άλλη... Έχεις περάσει από αυτό το στάδιο? Εμένα προσωπικά όσο το πολεμούσα υπήρχαν περιόδοι που δεν προλάβαινα να κοιμηθώ από τη δουλειά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έβγαζα ένα κάρο χρήματα, btw) και άλλες που δεν έπεφτε φύλο και απλά τα έβγαζα πέρα οικονομικά με ό,τι είχα καταφέρει να βάλω στην άκρη από τις δουλειές που έκατσαν. Σιγουριά και εξασφάλιση, να ξέρω ότι μήνας μπει, μήνας βγει θα το έχω το παραδάκι μου? Τι είναι πάλι αυτό? Και μην ακούσω 'τράβα κι εσύ στο Δημόσιο'. Δε φτάνουν οι 40.000 και πλέον Δ.Υ. που σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση απλά τρώνε χωρίς να παράγουν κανένα έργο, θα πάμε και οι υπόλοιποι να κατασκηνώσουμε σε κάποια δημόσια υπηρεσία να 'βολευτούμε'. Αν δεν υπήρχαν κι αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους σωστά (αλήθεια, τι ποσοστό αποτελούν επί του συνόλου των Δ.Υ.?) θα είχε παραλύσει τελείως το κράτος - που έτσι κι αλλιώς μονίμως σέρνει ένα κάρο χαραμοφάηδες.
Το τι αυτοκίνητο οδηγεί κάποιος τι λέει? Ξέρεις μήπως πόσα χρόνια δούλεψε και πόσες ώρες τη μέρα για να μπορέσει να το αποκτήσει? Εάν μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά του και τη συντήρησή του, πρέπει σήμερα να βγάζει ένα σκασμό λεφτά για να έχει στο γκαράζ του ένα π.χ. Α4 2.0? Είναι πολύ άσχημο να έχει ριζώσει για καλά στο DNA κάποιων η 'λογική' του τσουβαλιάσματος, και να προτιμούν να πυροβολήσουν ένα κάρο αθώους για να μην τους ξεφύγουν τελείως κάποιοι ένοχοι. Αλλά δεν είναι δυνατόν το 'δούλεψα σκληρά επί σειρά ετών και σήμερα μπορώ να πάρω κάτι που θέλω πολύ' να θεωρείται τιμωρητέος τρόπος σκέψης!!!
ΟΚ. Αλλά €7.000 τον χρόνο σίγουρα ΔΕΝ βγάζουν! Οπότε κρύβουν φορολογητέα ύλη. Για να καλύψουν αυτά που περιγράφεις. Άρα φοροδιαφεύγουν. Άρα κάποιοι άλλοι θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που λείπουν.
Μην κοροϊδευόμαστε. Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν. Υδραυλικοί με εισόδημα €3.000/χρόνο και Porsche, ηλεκτρολόγοι κλπ κλπ.
Όσο λοιπόν δεν πιάνονται, παίρνονται μέτρα σαν κι αυτά!!
Κάποιοι, δεν ξέρω τι ποσοστό επί του συνόλου, ΜΠΟΡΕΙ να βγάζουν 7.000- το χρόνο και να μένουν στα 30 τους στο πατρικό τους σπίτι μέχρι να ορθοποδήσουν οι δουλειές. Γιατί να τους βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που κλέβουν και να τους κάψεις? Επειδή πρέπει ντε και καλά είτε να βγάζουν πάνω από 7.000 το χρόνο ως Ε.Ε. με δελτίο παροχής υπηρεσιών για να μπορούν να εξηγήσουν πώς είναι ακόμα ζωντανοί, ή να πάνε να γίνουν υπάλληλοι '9 με 5' (ή όσο τους βγαίνει) για 800 Ευρώ το μήνα?... Τυχαίνει να γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους, που έχουν φάει σφαλιάρες από τη ζωή προσπαθώντας να γίνουν αυτό που σπούδασαν, και τους έχει μείνει ακόμα λίγη αισιοδοξία. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα να βλέπω να παίρνονται 'μέτρα κατά της φοροδιαφυγής' (που μάλλον υπέρ είναι, μακροχρόνια) τα οποία να πλήτουν αυτούς.
Τα μέτρα αυτά απλά μας ωθούν και τους υπόλοιπους που μέχρι σήμερα δεν κλέβαμε να ψάχνουμε για τρόπους να το κάνουμε, προκειμένου να μη νοιώθουμε εξαπατημένοι από το σύστημα και να εξασφαλίσουμε το εισόδημα που μας αναλογεί και καθορίζει την ποιότητα ζωής μας. Άρα...
'ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΛΕΦΤΕΣ' είναι το σλόγκαν αυτού το συστήματος. Όπως λέμε για τα ηλίθια όρια ταχύτητας που μας κάνουν με το ζόρι παραβάτες, κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ.
Κίνητρο για να μην φοροδιαφεύγεις? Για να μην παραβαίνεις τον νόμο δηλαδή? Δεν υπάρχει.
Το μόνο κίνητρο, για μένα, είναι η αυστηρότατη τιμωρία. Που ούτε αυτό γίνεται. Αλλά με περαιώσεις το Κράτος εισπράττει κι άλλα!Το Σϋστημα είναι λάθος. Μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα!
Το κίνητρο για να μη φοροδιαφεύγεις είναι (α) οι σωστοί ελεγκτικοί μηχανισμοί (που όσο δεν έχουμε εντελώς ηλεκτρονικό χρήμα απλά δε θα υπάρχουν στους περισσότερους τομείς) και (β) οι δίκαιοι φόροι. Όταν το κράτος σε φορολογεί σαν να κλέβεις ούτως ή άλλως, πρόκειται για αντι-κίνητρο. Το Σύστημα σίγουρα είναι λάθος, και εξαιτίας του τα πράγματα πάνε -και δυστυχώς θα συνεχίσουν να πάνε- από το κακό στο χειρότερο. Εγώ, τουλάχιστον, με αυτά που βλέπω έχω χάσει την αισιοδοξία μου.
Ταμιακές μηχανές σε ΤΑΧΙ σε αντλίες καυσίμων σε, σε, σε, ..........
Πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν όλα αν υπάρχει η περιβόητη πολιτική βούληση και δεν τρέμανε όλοι το πολιτικό κόστος.
Ωραία θα ήταν να υπήρχε φως στην άκρη του τούνελ, και να πήγαινε η συζήτηση προς την πρόταση πιθανών λύσεων... Και για να μη χάσουν κάποιοι που τα βγάζουν πέρα δύσκολα τη μπουκιά από το στόμα τους, αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο προτού κάποιος απελπισμένος που σάλταρε τον φάει λάχανο τον Αλογοσκούφη και την παρέα του, και ώστε μακροχρόνια να εξυγιανθεί ένα φορλογικό σύστημα που τώρα προωθεί τη φοδοδιαφυγή με όποιον τρόποο μπορεί και σου λέει 'ο σώζον εαυτόν σωθήτω'.
-
By the way, είχα πάει σε ένα γιατρό πριν μερικούς μήνες. Όταν τελείωσε η εξέταση και ήρθε η ώρα να τον πληρώσω, έβγαλα 70 (αν θυμάμαι καλά) ευρώπουλα και του τα έδωσα. Δεν έκανε καμία κίνηση να κόψει απόδειξη, οπότε του ζήτησα εγώ λέγοντάς του ότι την χρειάζομαι γιατί έχω ιδιωτική ασφάλεια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη* (που μου πληρώνει μέρος των επισκέψεων σε γιατρούς). Ο ΚΑΡΑΓΥΦΤΟΣ μου είπε: 'Θα σου κόψω για 60 ευρώ για να μοιράσουμε το ποσό'. ΕΛΕΟΣΣΣ. Πήρα την κουτσή απόδειξη και έφυγα (κακώς). Ειλικρινά δεν ήξερα τι να πω εκείνη τη στιγμή.
*: Κακώς του 'δικαιολογήθηκα'!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Ηρθε η σειρα σας τωρα και ποναει εεε??
Αν νομίζεις ότι ένας σοβαρός ΕΕ θεωρεί τα 1050 Ε επί πλέον φόρο κάτι παραπάνω από μια τρίχα απ' τ' @@ του, είσαι ΠΟΛΥ κολλημένος.
Aν ειναι τοσο απλα τα πραγματα γιατι διαμαρτυρεστε ολοι εδω και δεκα σελιδες ??
Πληρωστε το χιλιαρικακι και απο δω παν κι αλλοι και στις επομενες εκλογες ξαναδωστε στο δικομματισμο 80-90%, και αφηστε εμας να ειμαστε κολλημενοι μιας και θεωρουμε οτι καποιους ποναει εστω κι αυτο το ταπεινο χιλιαρικακι.Τη θέση του ΥΠΕΘΟ δεν ανέχομαι: 'Όλοι οι Έλληνες ΕΕ φοροκλέβουν κι εμείς δεν μπορούμε να τους πιάσουμε'.
Αντ'αυτου να επαναλαβω την ερωτηση:
Το Λαναρα τον πιανουν τα μετρα??
Η και για αυτον δε ξερουν οτι εκλεψε λαδωσε και φοροδιεφυγε αλλα παρολα αυτα κυκλοφορει ελευθερος και με συνοδεια αστυνομικων δημοσιων και ιδιωτικων??Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβουμε ΟΛΟΙ οτι ακομα κι αν ολοι πληρωναμε τους αναλογουντες φορους μας μεχρι τελευταιο ευρωσεντ οι διαφοροι Λαναραδες και Μπομπολοκοκαλαιοι θα τα αρπαζαν με αποτελεσμα νεες φοροεπιδρομες??
Ας συνεχισουμε λοιπον να αλληλοτρωγομαστε μεταξυ μας κατηγορωντας ο ενας τον αλλο για το ποιος κλεβει περισσοτερο και ποιος δουλευει λιγοτερο για να αφησουμε τους Λαναροκοκαλομπομπολαιους να τρωνε τους αστακους τους πανω στα πολυτελη γιωτ των τραπεζιτοχρηματιστομεγαλοεργολαβων παρεα με τους ΑλογοσκουφοΧριστοδουλακηδες...
...Η ουσια ειναι οτι πλεον στην Ελλαδα η κοινωνικη αλληλεγγυη εχει πιασει πατο ...
Αλλα δουλευει τελεια ο κοινωνικος αυτοματισμος!!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
By the way, είχα πάει σε ένα γιατρό πριν μερικούς μήνες. Όταν τελείωσε η εξέταση και ήρθε η ώρα να τον πληρώσω, έβγαλα 70 (αν θυμάμαι καλά) ευρώπουλα και του τα έδωσα. Δεν έκανε καμία κίνηση να κόψει απόδειξη, οπότε του ζήτησα εγώ λέγοντάς του ότι την χρειάζομαι γιατί έχω ιδιωτική ασφάλεια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη* (που μου πληρώνει μέρος των επισκέψεων σε γιατρούς). Ο ΚΑΡΑΓΥΦΤΟΣ μου είπε: 'Θα σου κόψω για 60 ευρώ για να μοιράσουμε το ποσό'. ΕΛΕΟΣΣΣ. Πήρα την κουτσή απόδειξη και έφυγα (κακώς). Ειλικρινά δεν ήξερα τι να πω εκείνη τη στιγμή.
*: Κακώς του 'δικαιολογήθηκα'!'Θα μου δώσεις για όσα σου έδωσα και θα είσαι κι ευχαρηστιμένος που δε θα βλέπεις τη φάτσα σου και το όνομά σου στο youtube.'
(έλεος, βέβαια, αν πρέπεει να βάζουμε το κινητό να τραβάει βίντεο κάθε φορά που ζητάμε απόδειξη...) -
Δεν θέλω να ισοπεδώσω τίποτα. Γνωρίζω ότι πολλοί Ε.Ε. δουλεύουν πολύ και μάλιστα αρκετοί κόβουν αρκετές αποδείξεις, ιδίως όσοι συναλλάσσονται με άλλους Ε.Ε. ως παροχείς υπηρεσιών και προϊόντων που περνάνε ως έξοδα. Γνωρίζω ότι πολλοί Ε.Ε. μέχρι να στρώσουν μια δουλειά κοπιάζουν και περνάνε χωρίς σοβαρά κέρδη για πολύ καιρό ώσπου να βελτιώσουν το ισοζύγιο υπέρ τους και να αποκτήσουν σταθερή πελατειακή βάση. Άλλωστε κι εγώ υπήρξα Ε.Ε. και ξέρω πόσο τσούζει. Επίσης ξέρω πόσο τσούζει το ότι θα πληρώσει ο υπάλληλος-δικηγόρος του Κούγια ή του Λυκουρέζου όσο και ο ίδιος ο Κούγιας κι ο Λυκουρέζος..... ΑΔΙΚΟ, αλλά όχι όσο άδικο είναι να μην πληρώνει τίποτα η πλειοψηφία ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό των Ε.Ε. και να τα πληρώνουν ΟΛΑ μα ΟΛΑ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι!
Απαντήστε μου όμως με το χέρι στην καρδιά: θα ψηφίζατε έναν Αλογοσκούφη που θα κατόρθωνε με κάποιον μαγικό τρόπο να σας βάλει να πληρώσετε για ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΓΑΖΕΤΕ, όπως οι μισθωτοί;
Εδώ σε θέλω κάβουρα... (τσεκ-ρουά-ματ ).Αφόρητο είναι και το τσουβάλιασμα όλων των υπαλλήλων, δημοσίων ιδίως, που παράγουν τίποτα και τρώνε πολλά. Λες και όλοι οι Ε.Ε. είναι άξιοι δουλευταράδες, δεν είναι λαμόγια, δεν σε παρατάνε σύξυλο (σαν πχ τον πλακά που είχε βάλει σε γνωστό μου μισό τοίχο πλακάκια θεόστραβα και μετά εξαφανίστηκε γιατί δεν του έδινε αυτός....προκαταβολή!), δεν πατάνε στην ανάγκη σου....
Κάτι τελευταίο: Montecarlo, δεν νομίζω ότι θα αποτραπεί οποιοσδήποτε ξένος να επενδύσει στη χώρα λόγω του...χιλιάρικου. Μη λέμε τέτοια πράγματα.
Και όχι, δεν είναι δίκαιο, όπως έγραψα και παραπάνω. Αλλά είναι λιγότερο άδικο από το να μην πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ε.Ε. τίποτα ή να κρύβουν πολλά. Τα χλωρά με τα ξερά; Τι να πουν τότε όσοι αναγκάζονται να πληρώσουν τα κερατιάτικα άλλων παραγωγικών κλάδων χωρίς δυνατότητα διαφυγής; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
γιατι πολυ απλα οι ΕΕ μεταφερουν την οποια αυξηση στην (παντα) ετσι και αλλιως αφορολογητη αμοιβη τους!Δεν εχεις πολυ αδικο Τιγρη, αλλα τωρα θα σου την πεσει στρατια Μαρθαβουρτση και Νικοξανθοπουλαιων...
...Aν ειναι τοσο απλα τα πραγματα γιατι διαμαρτυρεστε ολοι εδω και δεκα σελιδες ??...
...Για μια ακόμα φορά, θα στυφτούν οι μικροί. **Οι οποίοι, εννοείται, θα στύψουν τους πελάτες τους **και στο τέλος θα κλείσουν το μαγαζί...
... Η ουσια ειναι οτι πλεον στην Ελλαδα η κοινωνικη αλληλεγγυη εχει πιασει πατο και αυτοι που τωρα διαμαρτυρονται εξηγουν τελεια την ετυμολογια της λεξης idiot...
Κρίνεις κι εσύ εξ ιδίων και βγάζεις δηλητήριο. Αυτό τον τρόπο βρήκες για να αποδείξεις ότι είσαι γνήσιος Έλλην; Κακώς. Για μένα, εννοείται.
-
Πειραζει που δε βγαινει νοημα απο το ποστ σου; Μαλλον οχι!
-
manosk
Θα ψήφιζα όποιονδήποτε Αλογοσκούφη
που θα φορολογούσε το κεφάλαιο,
που θα έκανε έλεγχο στις πανταχού ΑΕ και ΕΠΕ,
που θα εφάρμοζε πραγματικά ένα δίκαιο πόθεν αίσχες,έναν άνθρωπο που θα χε τα κότσια να φορολογήσει
εκκλησίες, μητροπόλεις και μοναστήρια
και ποδοσφαιριστές (ως γνωστόν σε σύγκριση με Γερμανία και Σια είμαστε φορολογικός...παράδεισος) ,που θα έκανε όλες τις συντάξεις ανθρώπινες επιτέλους
και δε θα κατέστρεφε δημόσιο πλούτο (βλέπε ΔΕΗ-χτεσινό ανακοινωθέν για τις ζημιές) για να τον ξεπουλήσει.Έτσι εν τάχει αυτά μού ρθαν. Τώρα το ερώτημά σου είναι άτοπο. Για όσα δουλεύω, τόσα φορολογούμαι. Αν νομίζεις οτι θα βρεθεί ο μαγικός τρόπος που λες και πιστεύεις οτι θα ρθει ο υδραυλικός να φτιάξει το καζανάκι και θα σωθεί ο τόπος, τότε πάσο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι τελευταίο: Montecarlo, δεν νομίζω ότι θα αποτραπεί οποιοσδήποτε ξένος να επενδύσει στη χώρα λόγω του...χιλιάρικου. Μη λέμε τέτοια πράγματα.
Και όχι, δεν είναι δίκαιο, όπως έγραψα και παραπάνω. Αλλά είναι λιγότερο άδικο από το να μην πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ε.Ε. τίποτα ή να κρύβουν πολλά. Τα χλωρά με τα ξερά; Τι να πουν τότε όσοι αναγκάζονται να πληρώσουν τα κερατιάτικα άλλων παραγωγικών κλάδων χωρίς δυνατότητα διαφυγής;ο ξένος δεν θα έρθει όχι λόγω του χιλιάρικου αλλά λόγω της αναξιοπιστίας των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.
Η προηγούμενη μεταρύθμιση είχε καταληκτική ημερομηνία της 31/12/2009. Τώρα 1+ χρόνο πριν για μέρος των εργαζομένων τα πράγματα άλλαξαν για ακόμα μία φορά. Πλέον αυτού η φορολόγηση των μερισμάτων ανεβάζει την φορολόγηση στα διανεμηθέντα κέρδη στο 35% από 25%.
Για να χρυσώσει το χάπι ο Αλογοσκούφης μίλησε για αλλαγές σε βάθος 2014. Ποιός τον πιστεύει όπως και ποιός πιστεύει τους 300 της Βουλής ότι αυτός θα της εφαρμόσει ή ότι θα γίνουν σεβαστές από τους επόμενους. Έβλεπα τον Georgakis να κλαίγεται για τα 1050 ευρώ των ΕΕ όταν η Κυβέρνηση του θεωρούσε ότι όποιος έπαιρνε παραπάνω από 23,000 ευρώ έπρεπε να φορολογηθεί ως έχων και κατέχων. Έβλεπα το enfant terrible της Ελληνικής πολιτικής με δάκρυα στα μάτια να μιλά για τους φτωχούς ΕΕ όταν μήνες πριν τους έβριζε και τους έδειχνε ως φοροφυγάδες. Το ίδιο και οι εφημερίδες. Το ΚΚΕ δεν το λαμβάνω υπόψη.
Ως ΕΕ λοιπόν που ανήκω στην ομάδα που κινείται χωρίς να θέλει τους κρατικούς εναγγαλισμούς κάθε είδους δεν έχω να ψηφίσω κάτι. Η ΝΔ αποδείχτηκε το ΚΚΕ της δεξίας και για μένα είναι πια νεκρό κόμμα (και εγώ γίνομαι κοψοχέρης). Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει πολιτικό προσανατολισμό και είναι δέσμιο των συντεχνιών και συνδικάτων που αυτό δημιούργησε. Ο ΣΥΝ με το enfant terrible πρώην ΚΝΙΤΗ και νυν προστάτη των φτωχών αν βρεθεί σε κάποια θέση εξουσίας θα κάνει τα ίδια και χειρότερα του Αλογοσκούφη. Το ΚΚΕ είπαμε θα μας στείλει όλους στα γκούλαγκ. Το ΛΑΟΣ (σε κόμμα ευκαιρίας όπως οι σημαίες ευκαιρίας δεν δίνω φύλο) αποτελείται από ένα συνοθύλευμα ετερόκλητων ατομών από την Άκρα Δεξιά ως και την Πρώην Αριστερά και φυσικά όλων μα όλων ακατάλληλων ΙΜΗΟ.
Λύσεις ποιές? Να κινηθούμε εκτός Δημοκρατικού πολιτεύματος να πάρουμε τους μπαλτάδες και να αρχίσουμε να κόβουμε κεφάλια στους έχοντες και στους αυλικούς τους????
Η δικιά μου λύση είναι απλή. Όποιος πούστης βγει και δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει τα συγκεκριμένα μέτρα και ότι τα χρήματα που θα εισπραχτούν θα επιστραφούν εντόκως πίσω στους οφειλέτες αυτόν θα ψηφίσω. Και επειδή κάτι τέτοιο δεν γίνεται μάλλον βλέπω να μην ξανασχολούμαι με το σπορ άλλη φορά.
Αντιθέτως θα ασχοληθώ και μάλιστα ενδελεχώς με το σπορ της φοροδιαφυγής. Εφόσον για το κράτος εξ ορισμού είμαι κλέφτης θα ήμουν μαλάκας αν δεν γινόμουν κιόλας.
ΥΣ. Κάποιοι ΔΥ κρυμμένοι πίσω από τις συντεχνίες τους συνεχίζουν να γράφουν. Δεν τους αφορά και δεν μας αφορά η άποψη τους. Το μόνον που καταφέρουν είναι να επιβαρύνουν τη θέση τους. Και καθώς πέραν των ευγενών στη Γαλλική Επανάσταση το μαύρο το σκοτάδι έφαγε και τα τσιράκια τους να γνωρίζουν ότι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του τα τσιράκια του συστήματος σήμερα είναι οι ΔΥ....
Η παράγραφος είναι κρύο χιούμορ που χρειάζεται κάποιος όταν τον πνίγει το δίκαιο. Και αυτό γιατί ο υπογραφών δεν έχει ποτέ του κλέψει το κωλοκράτος που ζει άλλο αν το συγκεκριμένο κράτος τον έχει καταληστέψει τα χρόνια που έλειπε στο εξωτερικό.
O idiot ήταν αυτός που δεν ασχολείτο με τα κοινά και θεωρείτο και βρισιά. Στα αγγλικά εννοείται ο ηλίθιος. Εννοείται ότι οι γραφόντες στο forum εξ ορισμού δεν εμπίπτουν στην αρχαία ερμηνεία. Για τη αρχαία ερμηνεία δε από την εμπειρία μου με Δημόσιο τα τελευταία 4 χρόνια μπορώ να βεβαιώσω ότι ταιριάζει απόλυτη σε κάποιους ΔΥ και μισθωτούς που όταν τους βλέπεις στα γραφεία τους θεωρείς ότι έχουν υποστεί λοβοτομή....
-
montecarlo:
Για ποιες μητροπόλεις και ποιους κεφαλαιούχους λες;; Εδώ ακόμα συζητάμε για το αν πρέπει να μπουν ταμειακές στα ταξί και τις αντλίες καυσίμων. Τις προάλλες δεν έφτανε ούτε ασπιρίνη στα νοσοκομεία γιατί είχαν τραβήξει χειρόφρενο οι φορτηγατζήδες ΔΧ.
Καλός λαός είμαστε... Πρώτα τους άλλους και μετά εμάς.
Ε, κι εγώ λέω 'αφού με σκίζετε τόσα χρόνια κ.κ. φοροφυγάδες, ας δώσετε τώρα κάτι [δείτε το ως αναδρομικά αν μη τι άλλο] για να μην το δώσω εγώ'.
Πραγματικά, αν γράψω τι πλήρωσα μόνο φέτος, κάποιοι Ε.Ε. με πολλαπλάσια εισοδήματα από εμένα θα κοκκινίσουν. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πειραζει που δε βγαινει νοημα απο το ποστ σου; Μαλλον οχι! -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τι εγινε ρε παιδια??
-Τελειωσαν τα ασημικα της οικογενειας??
-Η μηπως δε μας πληρωσε ακομα η Deutsche Telecom, η Νεα Οδος, ο Αυτοκινητοδρομος Αιγαιου κλπ κλπ??
-Τα νεα μετρα πιανουν και το Λαναρα??
Αν ναι εμπρος παλληκαρια να βγουμε στους δρομους για συμπαρασταση ή τελος παντων νβα μαζεψουμε εμεις το χιλιαρικο που του αναλογει.
-Το ασφαλιστικο που θα εσωνε τους ΕΕ απο τους ρετιρεδες δεν εχει αποδωσει ακομα??Γιατι γκρινιαζετε ωρε??
Ηρθε η σειρα σας τωρα και ποναει εεε??Δυστυχώς οι συντεχνίες δεν μας τελειώσαν από όσον φαίνεται.... Τι έγινε λοιπόν? Τώρα που μπήκατε στο ΙΚΑ με το καθεστώς που είχατε ενώ μας τα είχατε εκεί στη ΔΕΗ πρίξει ότι δεν θέλετε το ΙΚΑ μας (και δηλώνατε ευθαρσώς ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο νόμος ισχύουν αυτά που λέτε εσείς) και βέβαια έχετε και τις ωραίες διψήφιες σε ποσοστό αυξήσεις των αποδοχών σας (για φέτος) ασχολείστε και μαζί μας??? Από πότε τα ρετιρέ ασχολούνται με τα υπόγεια.....
Ναι δυστυχώς καθώς καμία Κυβερνήση δεν θέλει να κόψει τον κώλο κάποιων ομάδων με ειδικά προνόμια βρίσκει αυτούς που δεν μπορούν να τις κόψουν α) το φως, β) την είσπραξη των εσόδων, γ) τη λειτουργία του Δημοσίου κ.λπ. για να φορολογήσει.....
ΥΣ. Θα την διαλύσετε τη ΔΕΗ τώρα ή θα περιμένετε λίγο. Απλά να το ξέρω για να πουλήσω τις μετοχές του πατέρα μου όσο θα έχουν κάποια αξία.....
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008