-
ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ!
-
Το γελιο κανει καλο στην καρδια. Γιατι μ αρεσε ο διαλογος μωρε...
-
ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΕΝΤΙ ΕΔΩ!!! ...ΕΝΑΣ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΠΑΝ? ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ Ο.Ε.Π. ΜΕ ΖΗΛΟ!!!
-
Μπράβο για την όλη προσπάθεια. Τα περισσότερα που ακούγονται είναι άκρως θετικά και μακάρι η πρωτοβουλία του κου Πλατή να πετύχει.
Κάποια σημεία που θέλουν προσοχή είναι:- Το σύστημα πολυνίκους, όπου αυτό προτείνεται, το οποίο τη δεκαετία του '80 απέτυχε παταγωδώς βγάζοντας 'πρωταθλητές' οδηγούς με μηδενικό συναγωνισμό.
- Προς τι ο διαχωρισμός σε κλάσεις στα σπριντ; Έτσι κι αλλιώς, ουσιαστικά το 2009 που τελειώνει η ομολογκασιόν των Σαξόραλλων είναι η τελευταία χρονιά για τα Ν (πλην των Έβο). Τα πράγματα, πολύ ορθώς, πάνε προς το να γίνουν ενιαίες κλάσεις παντού, δηλαδή R και Ε μόνο, και δεν υπάρχουν πια καινούργιες ομολογκασιόν Ν και Α από κανένα εργοστάσιο. Άσε που στο χώμα δεν υπάρχει πια ούτε ένα Ν εκτός από τα Ν4. Προς τι το πισωγύρισμα;
- Η μία ώρα 'προβολής' των πληρωμάτων στα ράλλυ, μήπως να δοκιμαστεί πρώτα σε 2-3 περιπτώσεις πριν ισχύσει γενικά; Πιο πολύ για ταλαιπωρία μοιάζει παρά καλό.
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Β8. ΕΤΗΣΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ . Υποδειγμα, εργο της Ρουμανικης (!) ομοσπονδιας αυτοκινητου θα κατατεθει στην ΕΘΕΑ από την ΟΕΠ.
Μπορει να είναι αυτοχρηματοδοτουμενο (διαφημισεις).Αν είναι αυτό που έχω στην κατοχή μου από το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ρουμανίας του 2006 είναι απλά φανταστικό και εξαίρετο παράδειγμα!!!!!!!! Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο με αναλυτικές περιγραφές των αγώνων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Αυτό που έχω εγώ λέγεται Rally Review 2006 Romania και χορηγός είναι μεγάλη πετρελαιο-εταιρία που πρόσφατα αποχώρησε από το WRC και μαζί και ο οδηγός! Ενδιαφέρον ότι όλα τα κείμενα είναι γραμμένα και στα Ρουμάνικα και στα Αγγλικά!!!
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
...
2) Προς τι ο διαχωρισμός σε κλάσεις στα σπριντ; Έτσι κι αλλιώς, ουσιαστικά το 2009 που τελειώνει η ομολογκασιόν των Σαξόραλλων είναι η τελευταία χρονιά για τα Ν (πλην των Έβο). Τα πράγματα, πολύ ορθώς, πάνε προς το να γίνουν ενιαίες κλάσεις παντού, δηλαδή R και Ε μόνο, και δεν υπάρχουν πια καινούργιες ομολογκασιόν Ν και Α από κανένα εργοστάσιο. Άσε που στο χώμα δεν υπάρχει πια ούτε ένα Ν εκτός από τα Ν4. Προς τι το πισωγύρισμα;
...Πισωγύρισμα ?
Υπάρχουν Ν2 που χάνονται στην κατηγορία τους. Δηλαδή επειδή οι εταιρείες βγάζουν R και S2000, στην Ελλάδα που αγωνιστικά στηρίζεται από τα μικρά κυβικά και με παλιά αυτοκίνητα, θα πρέπει να γίνουμε up to date. Σωστά. Αφού πεινάς και δεν έχεις ψωμί να φας, φάε παντεσπάνι.Υ.Γ : το Saxo λήγει το 2014 νομίζω
-
Παιδια. ΠΡΟΣΕΞΤΕ. Το πολυνικους που προτεινουμε, ΔΕΝ ειναι αυτο του 1980+ που χωραγε μαγειρεματα. Εδω εχουμε 0-1150,0-1400,01600,0-2000 και σε μερικες περιπτωσεις ο-3500. Αυτο σημαινει οτι ο μικρος που περναει τον μεγαλο, ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΚΟΥΡΤΕΣΗΗΗΗ, δωσε ενα παραδειγμα παναθεμα σε, δεν ειμαι καλος στα μαθηματικα
Πιστευω οτι πιο δικαιο συστημα (απλο χωρις συντελεστες) δεν υπαρχει.
Κατα τα αλλα, παιζουμε το παιχνιδι με την Ελληνικη πραγματικοτητα. Αν τα πραγματα αλλαξουν, ελπιζω να ζουμε ακομα (η αλλαγες στην Ελλαδαρα μας αργουν-ακομα παιζει ο Δελλας ) και να τα ξαναδουμε.
Καλημερα φιλαρακια... -
ΓΙΑΤΡΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΕΙΣ Ε ;
ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ! -
Δεν τρωγεσαι! Αναμεσα σε καθε ραντεβου υπορχουν 10 λεπτα για απολυμανση απο τη βοηθο. Τοτε διαβαζω, γραφω, μιλαω στο τηλεφωνο.
Αλλη ερωτηση -
ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ !
-
την τρίτη επιτέλους θα γίνει η συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά, ωστε να παίρνει σάρκα και οστά η εκδήλωση της Καστέλλας .
-
Δεν θα γίνει σήμερα?
-
Οχι. Και για σημερα τουλαχιστον φταιω εγω. Δεν μπορουσα να λειψω απο τη δουλεια μου.
Κωστα, βαλε μου τονους παρακαλω
-
Ο χρήστης kostas750 έγραψε:
ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ !παρακαλειστε να γραφετε με Ελληνικους πεζους χαρακτηρες οπως οριζουν οι κανονισμοι του φορουμ.
Ευχαριστω. -
ΚΟΥΡΤΕΣΗΗΗΗ, δωσε ενα παραδειγμα παναθεμα σε, δεν ειμαι καλος στα μαθηματικα
Λοιπόν, σύστημα πολυνίκους 0 έως...
Έστω ότι τερμάτισαν 30 σε ένα σππρίντ ήράλι ρόντε , έχουν συμπληρωθεί όλες οι κλάσεις και για παράδειγμα οι 6 πρώτοι ΓΕΝΙΚΗΣ είναι: 1ος 2000 κ.ε., 2ος 1400 κ.ε., 3ος 2000 κ.ε., 4ος 1600 κ.ε. 5ος 1150 κ.ε και 6ος 1400 κ.ε.. Ας δούμε τους βαθμούς που παίρνουν οι παραπάνω 6 με το σύστημα πολυνίκους 0έως.... Ο 1ο; Γενικής που είναι 2000 κ.ε. συην κλάση 0- 2000 κ.ε., δεν έχει χάσει από αυτοκίνητο μικρότερης κλάσης, άρα όντας 1ος κλάσης, παίρνει 20 βαθμούς. Ο 2ος γενικής, αυτοκίνητο της κλάσης 0-1400 κ.ε., όντας 1ος κλάσης, ΄παίρνει επίσης 20 βαθμούς. Ο 3ος γενικής στην κλάση 0-2000 κ.ε, αφού είναι 2λιτρος, είναι 3ος, αφού έχασε από άλλα 2 αυτοκίνητα: ένα 2λιτρο και ένα 1400άρι, άρα παίρνει τους βαθμούς του 3ου (νομίζω 13 ή όσοι είναι). Ο 4ος γενικής στην κλάση 0-1600 είναι 2ος γιατί έχασε από ένα 1400άρι που είναι 1ο στην κλάση 0- 1600 κ.ε. άρα παίρνει τους 16 βαθμούς (ή όσοι είναι). Ο 5ος γενικής έιναι 1ος στην κλάση 0- 1150, άρα παίρνει 20 βαθμούς, ενώ ο 6ος γενικής στην κλάση 0-1400 είναι 3ος (χάνει από ένα 1400άρι και ένα 1150άρι) άρα παίρνει τους βαθμούς του 3ου., κ.ο.κ. Άρα με αυτό το σύστημα δεν αρκεί να κερδίζουμε την κλάση μας, αλλά να μη χάνουμε από μικρότερα αυτοκίνητα.
Στο τέλος του πρωταθλήματας, Επάθλου κλπ, αθροίζονται οι βαθμοί και οι 3 πρώτοι στέφονται πρωταθλητές, ανεξαρτήτως κλάσης. Εκλείπει δηλαδή το ιδίωμα να μην βραβεύονται μόνο καμιά 50αριά συμμετέχοντες στο τέλος της χρονιάς. Με αυτό το σύστημα βαθμολογίας, πρωταθλητής μπορεί να στεφεί συμμετέχων από μικρή κλάση, αρκεί να έχει κερδίσει τους συναθλητές του και να μη χάνει από αυτοκίνητα μικρότερης κλάσης.
Κατά την άποψή μου, είναι το δικαιώτερο βαθμολογικό σύστημα και γι αυτό, αποσύρθηκε από το προσκήνιο αρκετά χρόνια. Αν θέλετε, προκειμένου να διακριθεί κάποιος δεν χρειάζεται να επενδύσει σε υπερόπλα, άρα μπορεί να πέσουν τα κοστολόγια και φυσικά να αυξηθεί ο συναγωνισμός.
Με εκτίμηση
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης Lambis έγραψε:
Λοιπόν, σύστημα πολυνίκους 0 έως................Με εκτίμηση
Λάμπης ΚουρτέσηςΚαλά ακούγονται όλα αυτά όμως … ο 1150άρης που θα είναι 1ος στην κλάση του, ας είναι πάτος στη γενική, αν πάρει κάμποσες πρωτιές θα πάρει και το Πολυνίκους και ας είναι ΠΑΝΤΑ πάτος στη γενική? …ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά?
-
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
Λάμπης ΚουρτέσηςΚαλά ακούγονται όλα αυτά όμως … ο 1150άρης που θα είναι 1ος στην κλάση του, ας είναι πάτος στη γενική, αν πάρει κάμποσες πρωτιές θα πάρει και το Πολυνίκους και ας είναι ΠΑΝΤΑ πάτος στη γενική? …ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά?
Λαμπη??? Ειδατε λοιπον που ο διαλογος μπορει να μας κανει ολους καλυτερους?
Θελει σκεψη το συγκεκριμενο κι αντιμετωπιση.Βεβαια η ευκολη απαντηση ειναι η πενταδα για να μετραει η κλαση. Αρκει ομως? Μηπως εδω χρειαζομαστε εναν συντελεστη?
Ευχαριστω για την παρατηρηση -
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
Ναι, και εγω δεν το καταλαβα αυτο.
-
Κι όμως έτσι είναι. και εξηγώ: Αν υπάρχει ένας 1150άρης που κερδίζει πάντα την κλάση του, ένας 1400 άρης που κερδίζει πάντα την κλάση του αλλά δεν χάνει από τα 1150, ένας 1600άρης που κερδίζει πάντα την κλάση του αλλά δεν χάνει από 1150 και 1400 και ένας 2λιτρος που κερδίζει πάντα την κλάση του, αλλά δεν χάνει από κανένα 1150, 1400 και 1600, τότε έχουμε ισοβαθμία που επιλύεται με το σύστημα γενικής, άρα 1ος είναι ο 2λιτρος, 2ος ο 1600άρης κλπ.
Τί φοβόσαστε: Μήπως δεν είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε σαν κυπελλούχο, επαθλούχο κλπ. , ένα οδηγό με 1150 ή 1400 κ.ε; Υπάρχει η εύκολη λύση: Αφού είμαι σίγουρος ότι υπό ίσοις όροις είμαι γρηγορότερος από τον υποψηφιο πρωταθλητή με 1150 κ.ε, πουλάω το δικό μου δίλτρο, αγοράζω ένα αντίστοιχο 1150 ή 1400, μου μένουν και ρέστα και 'του παίρνω το κεφάλι' αν αξίζω. Αν όμως οδηγώ 1600 και χάνω από 1150 ή 1400, μήπως είναι άδικο να λέγομαι 'πρωταθλητής';
Δεν μπορείτε να καταλάβετε το ενδιαφέρον που έχει αυτός ο τρόπος βαθμολόγησης, άμα δεν τον ζήσετε. Φαίνεται ότι ευνοεί τις μικρές κατηγορίες. Λάθος. Ευνοεί αυτούς που πάνε πραγματικά γρήγορα και σαφώς τις τσέπες, κυρίως των νέων αγωνιζομένων. Άλλως τε ο Πλατής πρότεινε πολυνίκους σε κ'υπελλα και έπαθλα. Το πρωτάθλημα, δυστυχώς ή ευτυχώς θα παραμείνει με το σύστημα Γενικής. Ή μήπως πιστεύετε ότι αν και το πρωτάθλημα ήταν με σύστημα πολυνίκους δεν θα βόλευε για παράδειγμα τους Βωβό, Κύρκο, Χ''τσοπάνη κλπ πρωταγωνιστές να συμμετάσχουν με μικρά κυβικά; Πιστεύετε ότι θα δίσταζαν; Κατ εμέ, σίγουρα όχι, μια και θα ήταν και πολύ φηνότερο το κόστος από τα Ν4. Σαφώς θα είχαν μικρότερη οδηγική ευχαρίστηση όμως, καθαρά λόγω αυτοκινήτου.
Δυστυχώς είμαστε μια χώρα όχι αγωνιστικά αναπτυγμένη. Άρα, ας βοηθήσουμε να φανούν τα νέα ταλέντα που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο προϋπολογισμό να διεκδικήσουν θέση στα μεγάλα κυβικά. Ας κάνουμε τα κύπελλα και έπαθλα φθηνότερα, μήοως ξεπεταχτούν κάποιοι άξιοι πιστσιρικάδες, που αφού διακριθούν και προπονηθούν καλά, να διεκδικήσουν χορηγίες για το ακριβό πρωτάθλημα με κορυφαία αυτοκίνητα.
Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις.
Με εκτίμηση
Λάμπης Κουρτέσης.Υ.Γ. Τα ονόματα των οδηγών που ανέφερα, ήταν τα πρώτα που ήρθαν στο μυαλό μου. Σαφώς και κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολλοί άλλοι πανάξιοι οδηγοί, απλά, αυθαίρετα, ανέφερα τους παραπάνω δίκην παραδείγματος.
-
Συμφωνω κατ'αρχην οτι πρεπει να καποτε ενα συστημα πολυνικη , που να μπορει να βοηθησει ειδικα τους νεους ταλαντουχους με περιορισμενο μπατζετ .
Οποιοδηποτε συστημα ομως , για να μπορεσει να πλησιασει την δικαια αξιοποιηση , πρωτα απ'ολα πρεπει να παταει σε δικαιους τεχνικους κανονισμους των κατηγοριων .
Καποια στιγμη (αυτην την αποφευγουν ολοι ) πρεπει να γινει σε ολες τις με τις χιλιαδες αρλουμπες τα μπερδεματα του και τις επαναληψεις χαρην συνηθειας και ανηδαιοτητας των διαφορων που περασαν και περνανε γραφοντας και σβηνοντας , προσθετοντας βλακειες που αντιθεντε λογικης σε αλλες εγκυκλιους και παει λεγοντας .....
Τα πραγματα πρεπει να γινουν πεντακαθαρα στους τεχνικους κανονισμους , ωστε ενας αδαης νεος που γνωριζει γραμματα , να μπορει να καταλαβαινει τι θα φτιαξει , που θα ανηκει , για ποσον χρονο , και πως θα ελεγχεται .
Αυτην την στιγμη , αν καποιος θελει (κι απ'οτι φαινεται ειναι αρκετοι) δουλευει ολο το συστημα , που καμωνεται οτι υπαρχει σαν τεχνικη ελεκτικη ομαδα , για τους τυπους .
Αφου φτιαχτει λοιπον απ'την αρχη η απο ομαδα καταρτισμενη ανθρωπων ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ , και οχι νομιζουν , η φερουν τα δικαιολογιτικα των τ.ε. , δεν θα ξαναλαξει τιποτα στην πορεια , απο μεμονομενους υπευθηνους χωρις απαρτια εστω κι αν ο υπευθηνος ανηκει στην ΝASA .
Γιαυτο κι εγω συμφωνω με την ομαδα , οτι ειναι νωρις για την δικαια ανακυρηξη των πρωταθλητων οταν δεν εχουμε κατηγοριες ομαδες που να μπορουν να αποδωσουν .
Ομαδα Εργασιας για την Προβολη (Ο.Ε.Π.)