-
Σωστό κι αυτό, μόνο που θέλει όλο το σετ για να γίνει ισορροπημένη δουλειά: Αμορτισέρ, ελατήρια, ράβδοι. Αλλά είναι καθαρά σπορ στήσιμο (δρομίσιο και όχι αγωνιστικό - αν και όπως βγαίνει από τη μάνα του στέκεται άνετα ως GrN) και μπορεί να μην το θέλει τόσο σπορ ο Λευτέρης.
-
Ναι οντως πρεπει να τοποθετησει ολα τα παρελκομενα της αναρτησης του ραλλυ.Παντως σε σαξο 1,4 φιλου μου που μπηκαν ολα τα πραγματα μπορω να πω πως ειναι η χρυση τομη σε ανεση και κρατημα και εμεινε πολυ ευχαριστημενος.Το μονο που φοβαμαι ειναι το αν αντεχει η κρεμαγιερα τους το επιπλεον κοπανημα,αλλα ο χρονος θα δειξει.
-
απο θεμα αναρτησης περα απο ραβδους τι διαφορετικο φοραει το rallye ρε παιδια? εννοω τι ελατηρια και τι αμορτισερ?
P.S milltela 400κατι για τα Selex sport (χωρις τοποθετηση+ευθυγραμμιση) δεν τα δεινω...
-
Σεβαστό το οικονομικό θέμα...
Η λύση Rallye θα κοστίσει το ίδιο περίπου και μπορεί να σου αρέσει και περισσότερο (γιατί είναι πλήρης λύση).
Αλλιώς υπάρχει και η δυνατότητα για Record SP (για Rallye-SaxoVTS, τον λόγο τον εξηγώ παρακάτω) που αποδίδουν εξαιρετικά σε μαμά ύψος (μακράν καλύτερα από τα μαμίσια αμορτισέρ) και θα κοστίσουν (αγορά από τον εισαγωγέα χωρίς τοποθέτηση-ευθυγράμμιση) όχι πάνω από 250Ε αν θυμάμαι καλά. Στα λεφτά του δεν βρίσκεις τίποτα τόσο καλό (σε γνωστές μάρκες, γιατί πάντα υπάρχουν κάτι απίθανες λύσεις 'μαρκαχάσεμε' που μπορεί να αποδίδουν εξίσου απίθανα, αλλά που να ψάχνεις τώρα την τύχη σου), ενώ θα αποδώσουν εξίσου άριστα εάν αποφασίσεις να προχωρήσεις στην υπόλοιπη ανάρτηση από Rallye (οικονομικά έξυπνη κίνηση γιατί πληρώνεις σταδιακά - γι αυτό μίλησα για Record SP για Rallye-SaxoVTS). Τα Record SP είναι γαλλικά... καθόλου τυχαία η εξαιρετική τους απόδοση σε γαλλικά αυτοκίνητα (αλλά και όχι μόνο από ό,τι έμαθα από έναν γνωστό μου ενθουσιασμένο με Leon). -
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Γιατι δεν βαζεις αμορτισερ ελατηρια απο ραλλακι?Πιστευω πως ειναι μια πολυ καλη και οικονομικη λυση.Αν και αρκετοι το κανοιυν αυτο το παντρεμα, εγω φοβαμαι οτι η διαφορα βαρους στο 1400ρι θα το κανει λιγο κατσηκι.
-
εσυ ρε rantaplan αν δεν κανω λαθος εισαι πεζακιας.. τι προτεινεις?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γιατι δεν βαζεις αμορτισερ ελατηρια απο ραλλακι?Πιστευω πως ειναι μια πολυ καλη και οικονομικη λυση.
Αν και αρκετοι το κανοιυν αυτο το παντρεμα, εγω φοβαμαι οτι η διαφορα βαρους στο 1400ρι θα το κανει λιγο κατσηκι.
Τα RSP που προτείνω εκτός από πολύ οικονομικά έχουν αρκετά δυνατότερο rebound από τα μαμίσια του Rallye (δηλαδή μπορούν να ελέγξουν-συγκρατήσουν δυνατότερα ελατήρια από του Rallye) οπότε θα αντισταθμίσουν με άνεση την δύναμη των ελατηρίων κατά την επαναφορά και δεν θα πηγαίνει 'κατσίκι'. Πάρε απόψεις, αλλά θα επιμένω να βάλεις αυτά αφού δεν μπορείς να πας για τα -ακόμη καλύτερα- Selex Sport. Θα ενθουσιαστείς από τον συνδυασμό άνεσης και κρατήματος των RSP και πληρώνοντας πολύ λίγα χρήματα (γι αυτό που θα πάρεις). Το δυνατότερο rebound προσφέρει λιγότερο άμεσο τιμόνι αλλά προς όφελος του κρατήματος κατά την διάρκεια της στροφής ενώ στο δικό σου άθροισμα θα δεις καί πολύ αμεσότερο τιμόνι από αυτό που έχεις και μακράν καλύτερο κράτημα (που θα οφείλεται και στον τρόπο που θα επικοινωνεί η ανάρτηση με σένα, οπότε θα αξιολογείς καλύτερα την επόμενη κίνησή σου στο τιμόνι - το κράτημα δεν έρχεται μόνο από την ανάρτηση καθεαυτή αλλά κι από την διαδραστικότητα με τον οδηγό-χειριστή της).
Δοκιμασμένα καί στην πράξη αυτά που σου γράφω (σε Saxo 1.4 VTS όπου έχουν τοποθετηθεί μετέπειτα και ακόμη λίγο πιο σκληροπυρηνικές επιλογές - ελατήρια χαμηλώματος H&R -φαρδυπιάτελα, όχι κάτι το ακραίο- με τα αγωνιστικά αμορτισέρ Selex Competition - φοβερό το αποτέλεσμα σε απόδοση και feedback από τα Selex Competition αλλά δεν είναι για σένα ακόμη αυτά) αν και τα ίδια πρότεινα και πριν τα δω να επιβεβαιώνονται. -
miltella με ψηνεις για τα RSP... τι ελατηριο προτεινεις? φανταζομαι τα H&R καθοτι χαμηλωματος δεν θα κανουν... ποιος τα φερνει τα RSP?
βεβαια σκευτομαι και τα De Carbon Performance μιας και τα σκευτικα και μονος μου και τα εγκρινεις και εσυ...
-
Τα έχω δοκιμάσει αμφότερα. Τα DCC είναι πολύ καλά και άνετα, αντέχουν και στο χαμήλωμα, αλλά τα RSP είναι ισχυρότερα σε κάθε περίπτωση. Η πιο ισορροπημένη επιλογή με αυτά τα αμορτισέρ είναι να μην χαμηλώσεις, γιατί εάν χαμηλώσεις το κόστος ανεβαίνει από την ανάγκη να αγοράσεις οπωσδήποτε τις πίσω ράβδους στρέψης του Rallye, κι από την προαιρετική αλλά και κρίσιμη επιλογή να αγοράσεις και τις εμπρός-πίσω αντιστρεπτικές του. Λογικό χαμήλωμα χωρίς να είναι κάτι ακραίο θα κάνεις με τα H&R (3π) αλλά η άνεση θα παραμείνει μακρυνό παρελθόν.
Σου προτείνω κάτι καλύτερο όσον αφορά την απόδοση (αλλά και την μακροζωία των RSP που αντέχουν μεν στο χαμήλωμα -έως 3π- αλλά δεν κατασκευάστηκαν εξαρχής για χαμήλωμα). Δεν ξέρω εάν είναι ίδια τα ελατήρια του Saxo 1.4VTS με του Rallye αλλά όπως και να έχει μπορείς να αγοράσεις τις ράβδους στρέψης και αντιστρεπτικές από το 1.4VTS που είναι ίδιες με του 1.6VTS και που επίσης είναι σχεδόν ίδιες με του Rallye και λέω 'σχεδόν' γιατί η πίσω αντιστρεπτική του Rallye είναι παχύτερη.
Δηλαδή μπορείς τελικά να τοποθετήσεις όλα τα πράγματα του Rallye όπου μόνο για τα ελατήριά του έχω ενδοιασμό και σου προτείνω για σιγουριά να αγοράσεις τα ελατήρια του 1.4VTS, με την επιπλέον επιλογή να βάλεις την λιγότερο ακραία πίσω αντιστρεπτική του 1.4VTS (ή 1.6VTS). -
Ευχαριστω miltellas πολυ οραιες και κατατοπιστικες οι απαντησεις σου!
ξερεις ποιος τα φερνει τα rsp στην αθηνα?
σχετικα με αυτο που ειπες οτι τα rsp και τα dcc μπορουν να μπουν και με ελατηρια χαμηλωματος 3π. λιγο δυσκολο το βλεπω απο την αποψη οτι και να μπενουν θα καταπονηθουν αρκετα συν της αλλης κανενα ελατηριο (τουλαχιατον απο τα φαρδια που εχω δοκιμασει..) δεν μενει στο αρχικο υψος του και με τα χρονια καθεται ακομα περισοτερο οποτε οι 3π. μπορουν να γινουν 3,5-4
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Τα έχω δοκιμάσει αμφότερα. Τα DCC είναι πολύ καλά και άνετα, αντέχουν και στο χαμήλωμα, αλλά τα RSP είναι ισχυρότερα σε κάθε περίπτωση....Μπορεί να μην αντέχουν όσο θα άντεχαν αχαμήλωτα αλλά αντέχουν πολύ παραπάνω από όσο τα μαμά Rallye. Με τα λεφτά που θα δώσεις θα μείνεις σίγουρα ευχαριστημένος.
RSP θα βρεις στον επίσημο εισαγωγέα: 2108547703 - Νιρβάνα 35-37 - Κ.Πατήσια (ζητάς τον Σταμάτη και συνεννοείσαι)
-
Μιλτο καλημερα,
να ρωτησω τα RSP λεες οτι εχουν δυνατο rebound γνωριζεις αν θα μπορουσαν να δουλεψουν με ημιστενο ελατηριο 280lib. και χαμηλωμα περιπου 1,5cm -
διαβασα ολο το τοπικ και θελω απλα να επισημανω 1-2 ουσιαστικα πραγματα...τα bilstein ναι ειναι σκληρα αμορτισερ αλλα ειναι ενα αμορτισερ επιδοσεων και δεν νομιζω οτι μπορει να σκασει απο την μια στιγμη στην αλλη...το οτι χτυπαει μια σπορ αναρτηση δεν σημαινει οτι πηγε και για βρουβες!!!!!και ποσο μαλλον σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα των 2 μηνων...;;;;!!!!!!...οταν εβαλες επανω την αναρτηση αλλαξες mount;;;;τα mount τα κοιταξες οτι δεν εχουν ανοιξει σαν 'τριανταφυλλα' ;;;;;και γιατι το λεω αυτο...με την koni sport στο δικο μου μετα το περας των 1-2 μηνων τα top mount που δεχονται ολες τις καταπονησεις και ποσο μαλλον σε μια σπορ αναρτηση που δεχονται τις 10 πλασιες καταπονησεις λογο σκληροτητας εφτασε το αμαξι σε σημειο να νομιζω οτι μεταξυ πιατελου και θολου δεν υπαρχει τιποτα!!!αποτελεσμα φυσικα τα mount(πρωτα το αριστερο και μετα απο 1-2 βδομαδες και το δεξι) να εχουν ξεφτιλιστει ΠΛΗΡΩΣ-και φυσικο ηταν αφου ειχαν κανει αλλα 80.000 χλμ με τις μαμα αναρτησεις- γιατι λογο καταπονησεων απο τους εξαιρετικους δρομους μας και της πολυκαιριας ειχαν χασει πληρως την ελαστικοτητα τους και ολα τα 'Χτυπηματα'-αποσβεσεις περναγαν ατοφια στους θολους!κανοντας το αμαξι να φανταζει 'κουβας' και πληρως χαρχαλο σε καθε απειροελαχιστη λακουβα και σαμαρι....αλλαζοντας τα mount με καινουργια το αμαξι δεν χτυπαει πια!απο την αλλη θα δεχτω οτι επεσες σε σκαρτη παρτιδα αμορτισερ πραγμα αρκετα δυσκολο εως ακατορθωτο ΓΙΑ BILSTEIN...εχεις ενα αμορτισερ με ενα ελατηριο ηδη γιατι δεν πας να κανεις ενα revalving και να φερεις της bilstein στα μετρα σου;;;;οπως ακριβως εσυ τις θες;;;;μπορεις να επιλεξεις να φτιαξεις τις ηδη υπαρχουσες αναρτησεις σου συμφωνα με τον οδηγικο σου 'χαρακτηρα' με πανω κατω τα ιδια λεφτα και με αποτελεσματα που δεν θα το πιστευεις!
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
...μπορεις να επιλεξεις να φτιαξεις τις ηδη υπαρχουσες αναρτησεις σου συμφωνα με τον οδηγικο σου 'χαρακτηρα' με πανω κατω τα ιδια λεφτα και με αποτελεσματα που δεν θα το πιστευεις!Πράγματι, αυτό είναι αλήθεια (εφόσον ο τεχνικός καταλάβει τί ανάρτηση επιθυμεί ο οδηγός).
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
...μπορεις να επιλεξεις να φτιαξεις τις ηδη υπαρχουσες αναρτησεις σου συμφωνα με τον οδηγικο σου 'χαρακτηρα' με πανω κατω τα ιδια λεφτα και με αποτελεσματα που δεν θα το πιστευεις!
Πράγματι, αυτό είναι αλήθεια (εφόσον ο τεχνικός καταλάβει τί ανάρτηση επιθυμεί ο οδηγός).
τωρα ειδα την cliouμπα σου!!!! μπραβο πολυ ομορφη!!!!θα με ενδιεφερε να δω και αλλες φωτο..και εν δραση αμα γινεται!!!!!!
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
τα bilstein ναι ειναι σκληρα αμορτισερ αλλα ειναι ενα αμορτισερ επιδοσεων και δεν νομιζω οτι μπορει να σκασει απο την μια στιγμη στην αλλη...το οτι χτυπαει μια σπορ αναρτηση δεν σημαινει οτι πηγε και για βρουβες!!!!!και ποσο μαλλον σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα των 2 μηνων...;;;;!!!!!!...θες να στα δωρισω μολις με το καλο τα βγαλω απο το αμαξι? και σκασμενα να ειναι δεν τρεχει τσαι... εφοσον μου προτεινες revalving μπορεις ανετα να τσ παρεις και να τα πας στην επισημη μπιλστάνια να πληρωσεις 200ε και να στα ξαναφουσκοσουν για να τα βαλεις στο δικο σου car. εγω αυτους γνωριζω να φτιαχνουν αμορτισερ και 200ε ΔΕΝ δεινω για κατι τετοιο... λογικα πρεπει να υπαρχουν και αλλοι ποιο φθηνοι ομως δεν τους ξερω καθως επισεις δεν μπορω να ξερω ποιανου μαστορα το 'φουσκωμα' θα αντεξει στο χρονο..
(δεν σου κανω επιθεση φιλικα μιλαω.. το λεω μην τυχει και παρεξηγησεις το στυλ μου)
επεσες σε σκαρτη παρτιδα αμορτισερ πραγμα αρκετα δυσκολο εως ακατορθωτο ΓΙΑ BILSTEIN...εχεις ενα αμορτισερ με ενα ελατηριο ηδη γιατι δεν πας να κανεις ενα revalving και να φερεις της bilstein στα μετρα σου;;;;οπως ακριβως εσυ τις θες;;;;μπορεις να επιλεξεις να φτιαξεις τις ηδη υπαρχουσες αναρτησεις σου συμφωνα με τον οδηγικο σου 'χαρακτηρα' με πανω κατω τα ιδια λεφτα και με αποτελεσματα που δεν θα το πιστευεις!
στην προιγουμενη σελιδα καπου αναφερω οτι μου τοποθετουν τα δυο μπροστινα bilstein 160ε (τοποθετηση+ευθυγραμιση) και φιλος μου ειπε ΜΑΚΡΙΑ!! εσενα ποια η γνωμη σου για την συγκεκριμενη παρτιδα? να την δοκιμασω? οταν πριν μερικα χρονια τα εβαλα την 4αδα με ~540ε ??
οταν εβαλες επανω την αναρτηση αλλαξες mount;;;;τα mount τα κοιταξες οτι δεν εχουν ανοιξει σαν 'τριανταφυλλα' ;;;;;!
τα top mount ειναι αλλαγμενα.
-
1ον. καθενας κανει τις επιλογες του...!!!το revalving δεν γινεται μονο στην επισημη bilstein στη Λ. Συγγρου..υπαρχουν και αλλου καλοι revalvers με πανω κατω τα ιδια λεφτα και ΕΧΩ δει δουλειες τους κυριως απο θεσσαλονικη-και ετριβα τα χερια μου, τα ματια μου και μην σου πω και τι αλλο.....!!!!!Κυρλακιτσης(ειδικα για bilstein) και Αθανασιου συγκεκριμενα και τουλαχιστον οσοι τους εχουν εμπιστευτει η πλειοψηφια εχει μεινει ευχαριστημενοι...
2ον. το οτι πληρωσες 540 ευρω για την 4αδα και σου δινουν 160 ευρω το ζευγαρι μπροστινα-καινουργια εννοεις ελπιζω- ακουγεται ακρως λογικοτατη τιμη..τι δουλεια εχει το κοστος με την παρτιδα των αμορτισερ και τον φιλο σου που σου ειπε 'μακρια' δεν το καταλαβαινω!
εγω απλα σου επισημανα καποια πραγματα απο την πλευρα μου...εσυ τωρα κανε οτι θες βγαλτες-πετατες στα σκουπιδια-βαλε μαμα κτλπ.επιλογη σου ειναι!
-
Μάλλον εννοεί 160 τα δύο.
-
offtopic start
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
τωρα ειδα την cliouμπα σου!!!! μπραβο πολυ ομορφη!!!!θα με ενδιεφερε να δω και αλλες φωτο..και εν δραση αμα γινεται!!!!!!
Είναι μέλος του PRCC, το οδηγάνε οι Αφοί Σαμαρά. Ξαναδές...
offtopic endΌσον αφορά τον Κυρλαγκίτση δεν γνώρισα ούτε έναν που να έστησε ανάρτηση σε αυτόν και να μην έμεινε τουλάχιστον ευχαριστημένος (έως πολύ ενθουσιασμένος). Μπορεί να επισκευάσει και άλλες μάρκες αμορτισέρ αρκεί να ανοίγονται για να αλλαχτούν τα σωθικά τους.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μάλλον εννοεί 160 τα δύο.oh yes...
that's exactly what i mean! 160E both of them
Αλλαγή εμπρόσθιων αμορτισέρ - Το χρονικό