-
Η απορία προήλθε από σχετική πρόταση φίλου και προγραματιστή για την εγκατάσταση των Simply Mepis των Linux.
Αφού ο υπολογιστής έχει κολήσει υιό από δική μου καφρίλα θα γίνει φορμάτ και.....
Το αρχικό πλάνο προβλέπει το μοίρασμα του μισού σκληρού σε Vista και του άλλου μισού σε Linux,ώστε ως νέος χρήστης των linux να μη χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια
Στην αρχή το ίντερνετ θα χρησιμοιποιείτε μόνο απ το linux κυρίως για δύο λόγους.
Α.Ποιό ασφαλές σε ιούς
Β.Ποιό ομαλή η μετάβαση σε linux.
Για όσα προγράμματα δεν υοστηρίζονται ή βρίσκω τα ζόρια ,εκτός σύνδεσης πάντα απ το νετ,με windows.
Το θέμα ειναι σχετικό με τους υπολογιστές αλλά πιστεύω ότι αξίζει μια ξεχωριστή ενότητα γιατί τα λειτουργικά από μόνα τους είναι πολύπλοκα κι εκτός τούτου σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί χρήστες με παρόμοιους προβληματισμούς τόσο ως προς την επιλογή των δύο συστημάτων αλλά και ως προς τα ενδότερα των linux σχετικά με απορίες,κολήματα κλπ.Δουλεύει κανείς με Linux?
Εντυπώσεις και τα σχετικά.......αναμένουμε -
Η απορία προήλθε από σχετική πρόταση φίλου και προγραματιστή για την εγκατάσταση των Simply Mepis των Linux.
Αφού ο υπολογιστής έχει κολήσει υιό από δική μου καφρίλα θα γίνει φορμάτ και.....
Το αρχικό πλάνο προβλέπει το μοίρασμα του μισού σκληρού σε Vista και του άλλου μισού σε Linux,ώστε ως νέος χρήστης των linux να μη χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια
Στην αρχή το ίντερνετ θα χρησιμοιποιείτε μόνο απ το linux κυρίως για δύο λόγους.
Α.Ποιό ασφαλές σε ιούς
Για όσα προγράμματα δεν υοστηρίζονται ή βρίσκω τα ζόρια ,εκτός σύνδεσης πάντα απ το νετ,με windows.
Το θέμα ειναι σχετικό με τους υπολογιστές αλλά πιστεύω ότι αξίζει μια ξεχωριστή ενότητα γιατί τα λειτουργικά από μόνα τους είναι πολύπλοκα κι εκτός τούτου σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί χρήστες με παρόμοιους προβληματισμούς τόσο ως προς την επιλογή των δύο συστημάτων αλλά και ως προς τα ενδότερα των linux σχετικά με απορίες,κολήματα κλπ.Δουλεύει κανείς με Linux?
Α.Ποιό ασφαλές σε ιούς
το linux δεν είναι καλό .-
-
συμφωνω - ειναι απαραδεκτο - εξαλλου ειμαστε πολυ large και μας αρεσει να πληρωνουμε αδειες χρησης
μπορεις να επισκεφτεις και αυτο [url]http://forum.hellug.gr'[/url]
-
Για πολλούς το linux δεν υπάρχει ως επιλογή γιατί χρησιμοποιούν εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε windows. Ποιος δε θέλει σταθερό λειτουργικό χωρίς κρασαρίσματα, ιούς και έρποντα έντομα αλλά σκοπός είναι να γίνεται και η δουλειά σου... Κατα τα άλλα, αν μιλάμε απλώς για τον οικιακό υπολογιστή που τον θέλουμε μόνο για Internet, μουσική, ταινίες και γενικότερο κωλοβάρεμα, προσωπικά, δεν έχω πλέον την υπομονή να καθίσω να μάθω από την αρχή ένα εντελώς καινούργιο λειτουργικό όσο καλό χρυσό κι αν είναι από τη στιγμή που με τα φάκιν' γουίντοους γίνεται η δουλειά. Και εκεί δε χρειάζονται άδειες χρήσης...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δουλεύει κανείς με Linux?
Εντυπώσεις και τα σχετικά.......αναμένουμεSeeing is believing αγαπητε!
Αν δεν δοκιμασεις, δεν θα μαθεις! Το να σου πω εγω, ο Χ, ο Ψ... θα πουμε τα δικα μας γουστα. Ευκαιρια να μαθεις και κατι αλλο περα απο τα Windows. Go ahead, βαλε & Linux και δες τι σου αρεσει!
Προσωπικα δηλωνω και περιστασιακος linux user... ετσι γιατι πρεπει να έχουμε μια συνολικη εικονα των πραγματων...
-
Στο σπίτι κατέληξα να χρησιμοποιώ το Linux (Kubuntu). Και οι γυναίκα μου το χρησιμοποιεί!
αν μιλάμε απλώς για τον οικιακό υπολογιστή που τον θέλουμε μόνο για Internet, μουσική, ταινίες και γενικότερο κωλοβάρεμα
- Εγγραφή /Αντιγραφή CD (και audio), DVD
- Φωτογραφίες
- Open Office
- PDF readers
- Πασιέντσες
- GoogleEarth
- Torrents
- κ.τ.λ.
Όλα αυτά μπαίνουν με 2 βήματα μετρημένα!!! Και κάθε άλλο πρόγραμμα βάζεις με ΕΝΑ κλικ!!!
-
Το Linux έχει και ιούς και έχουν αρχίσει να βγαίνουν και Antivirus εφαρμογές.
Είναι πιθανό να έχει καλλίτερο Kernel από τα windows αλλά δεν είναι μόνο το πρόβλημα των εφαρμογών στη χρήση του. Υπάρχουν χρήστες , εγώ δεν θα το έκανα με τίποτα αυτό , που τρέχουν linux και από πάνω VMWare ή Wine ή άλλη εφαρμογή προκειμένου να τρέξουν εφαρμογές Windows.
Το βασικό πρόβλημα έγκειται στην υποστήριξη , που είναι αυξανόμενη αλλά και στην ευκολία χρήσης out of the box που παρέχουν τα Windows.Επιπλέον το περιβάλλον AD που παρέχουν τα Windows δεν παρέχεται από το Linux εκτός από ένα τύπου emulation μέσω Samba ή Open LDAP.Είναι αρκετά τα θέματα. Πάντως ενώ το MACOS έχει κρατήσει το χαρακτήρα του και στο desktop το Linux μοιάζει όλο και περισσότερο στα Windows. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό όμως και με εντυπωσιάζει η δυνατότητά του στο multi user - single machine περιβάλλον κάτι που έχουν βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι windows πλατφόρμες όμως και ίσως να το έχουν ξεπεράσει σε αυτό.
Πιστεύω ότι το MACOS πάντως είναι καλλίτερο αλλά εξαιρετικά περιορισμένο ως πλατφόρμα.
-
Eίναι γεγονός, πλέον με Linux κάνεις ότι ακριβώς και με τα ρημαδο-windows, να μη σου πω και πολύ καλύτερα, και βέβαια απροβλημάτιστα, χωρίς ιους, χωρίς κρασαρίσματα και ενοχλητικά restart ή κολλήματα καθε λίγο ή φορμάτ για να γλιτώσεις κλπ κλπ κλπ...
-
Σε κάθε νέα αγορά PC των φίλων μου (τώρα 4) μπαίνει και Kubuntu. Ένας έχει ΜΟΝΟ το Kubuntu. Ο άλλος
παίζει τελευταία μόνο με το Kubuntu. Ο 3-ος έχει (πιθανώς) ιο στα Windows. Και ο 4-ος σχεδόν δεν μπαίνει στα παράθυρα.!!!
Αυτά... -
Εγώ δε βλέπω κανένα λόγο να πειραματιστώ με linux....
Τα Windows XP και τώρα τα Vista είναι υπέρ αρκετά για ένα μέσο χρήστη...
Εξάλου έπειτα απο την έλευση των Windows 2000 σπάνια έχω δει σύστημα να κολάει...
Παλιά με τα 95,98 και millenium η κατάσταση ήταν τραγική και κουραστική... -
Και μόνο ότι τα vista χρησιμοποιούν 1 giga RAM είναι λόγος να τα πετάξεις
-
Ο χρήστης Akis1967 έγραψε:
μπορεις να επισκεφτεις και αυτο http://forum.hellug.gr'
Πολύτιμο το λίνκ,τουλάχιστον για αρχάριους όπως εγώ.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Και μόνο ότι τα vista χρησιμοποιούν 1 giga RAM είναι λόγος να τα πετάξειςναι αλλά είσαι στην εποχή της πολύ φτηνής μνήμης RAM....δεν είναι τόσο αποτρεπτικός λόγος αυτός.
βάζεις 4 γίγα κ είσαι μια χαρά...αν και με 2 πάλι μια χαρά δουλεύει. -
Eίναι γεγονός, πλέον με Linux κάνεις ότι ακριβώς και με τα ρημαδο-windows, να μη σου πω και πολύ καλύτερα, και βέβαια απροβλημάτιστα, χωρίς ιους, χωρίς κρασαρίσματα και ενοχλητικά restart ή κολλήματα καθε λίγο ή φορμάτ για να γλιτώσεις κλπ κλπ κλπ...Ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγω φίλε μου.
Ιούς,κολήματα και λοιπές εκνευριστικές αηδίες.
Σήμερα θα γίνει η 'επέμβαση'Ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τα μάθω,δουλεύοντας παράλληλα και τα windows.
Αν δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν μερικοί βλέπω τα windows να τρώνε πόρτα ολοκληρωτικά. -
Και μόνο ότι τα vista χρησιμοποιούν 1 giga RAM είναι λόγος να τα πετάξειςΜε το Aero ενεργοποιημένο θέλουν τόσο. Το Linux με το αντίστοιχο εφέ ( που πρέπει να το εγκαταστήσεις extra ) θέλει αντίστοιχη ποσότητα. Επιπλέον τα Vista δίνουν αρκετή μνήμη στον kernel ( στην ουσία τον ανεβάζουν όλο εάν μπορούν ) καθώς και στην κάρτα γραφικών ( δίνουν επιπλέον μνήμη από το σύστημα στην κάρτα γραφικών έστω και εάν η κάρτα σας έχει πχ 512ΜΒ ).
-
Και μόνο ότι τα vista χρησιμοποιούν 1 giga RAM είναι λόγος να τα πετάξεις
Θα έλεγα παραπάνω για να δουλέψεις άνετα !
Βάλε και κόστος των προγραμμάτων (MS Office, Firewall, Antivirus, Nero και πολλά αλλα) - σου βγαίνει άλλο ένα PC !!!Να και μερικά λινκ από μένα :
http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.html
http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el
http://vistakiller.blogspot.com/ -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Να και μερικά λινκ από μένα :
http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.html
http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el
http://vistakiller.blogspot.com/M' έφτιαξες τώρα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Eίναι γεγονός, πλέον με Linux κάνεις ότι ακριβώς και με τα ρημαδο-windows, να μη σου πω και πολύ καλύτερα, και βέβαια απροβλημάτιστα, χωρίς ιους, χωρίς κρασαρίσματα και ενοχλητικά restart ή κολλήματα καθε λίγο ή φορμάτ για να γλιτώσεις κλπ κλπ κλπ...
Ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγω φίλε μου.
Ιούς,κολήματα και λοιπές εκνευριστικές αηδίες.
Σήμερα θα γίνει η 'επέμβαση'Ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τα μάθω,δουλεύοντας παράλληλα και τα windows.
Αν δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν μερικοί βλέπω τα windows να τρώνε πόρτα ολοκληρωτικά.Εάν το πήρες απόφαση θα ευχαριστηθείς το νέο σου λειτουργικό. Θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα το γεγονός ότι για κάθε σημαντικό θα πρέπει να καταφεύγεις σε CLI αλλά είναι στο πακέτο.
Linux vs Windows