-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To Linux πόσοι το χρησιμοποιούν?
Σε ρώτησα κάτι
Kι εγώ
Aπάντησέ μου λοιπόν,εκτός κι αν θέλεις να κάνουμε συζήτηση ανταπαντήσεων
-
Θες να σου απαντήσω? Δεν υπάρχει νούμερο και δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί δεν δίνει το ίδιο το openoffice.org. O λόγος? Το πρόγραμμα είναι freeware και δεν διανέμεται από μια πηγή. Τι σημαίνει αυτό? Πολύ απλά οτι εγώ μπορώ να το κατεβάσω και να το δώσω σε ένα στικάκι σε άλλους 100 και να μην φανεί ποτέ αυτό, σε αντίθεση ας πούμε με τους browsers που μπορεί ένας ISP να δώσει στατιστικά για το πόσοι χρήστες χρησιμοποιούν ποιόν εδώ δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο. Κατα τα άλλα καλό χρυσό το openoffice αλλά τα bug ήταν και είναι πολλά (παλιές διανομές ήταν απίστευτα σπαστικές) και αυτή την στιγμή παρόλες τις προσπάθειες πολύ απλά δεν μπορεί να πεί κανείς οτι είναι καλύτερο από το Office 2007 ειδικά σε εφαρμογές λογιστικου φύλλου. Εγώ βέβαια εξακολουθώ να αναρωτιέμαι ποία ακριβώς η σημασία της ερώτησης σου αλλά τεσπά.
-
LINUX
21
47%WINDOWS
23
52%τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας τι μπορει να σημαινουν, εφοσον μου φαινεται απιθανο σε ενα φορουμ οχι για η/υ να υπαρχουν τοσοι λινουξαδες:
- οι περισσοτεροι που εχουν windows δεν μπηκαν καν στον κοπο να φηφισουν. ενω απο τους λινουξαδες μπηκε στον κοπο η συντριπτικη πλειοψηφια γιατι ενα κολλημα το ψιλοτρωνε
- οι χρηστες windows ντρεπονται για το λειτουργικο τους και ειτε δεν ψηφιζουν ειτε ψηφιζουν υπερ του λινουξ
- οι χρηστες windows ειναι τοσο ασχετοι που δεν ξερουν πως να ψηφισουν
- ο j. marr (οχι ο κιθαριστας, ο αλλος ) απειλει να στειλει ΙΟΥΣ (εχει λινουξ αρα ειναι ΧΑΚΕΡ ) σε οποιον ψηφισει windows
περα απ'την πλακα, μην μου παρεξηγειτε τον HF.. επειδη ειναι στους.. συγκεκριμενους κυκλους των pcαδων, προφανως εχει κουραστει χρονια τωρα να ακουει κολλημενους λινουξαδες με υφος self righteous να επιτιθενται κατα των windows, του 666, του καπιταλισμου, των ΗΠΑ, των μασονων, του κρατικου μηχανισμου κοκ.. φυσικα η microsoft ειναι μουφα (οπως και ο καπιταλισμος και οι αξυριστες μασχαλες και το ισλαμ και η νεα δημοκρατια και οι guns n roses) αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να πρηζεις γεννητικα οργανα.. και αυτο πολλοι λινουξαδες δεν το καταλαβαινουν και χανουν οποιο δικιο και να εχουν με υπερβολες, κουραστικες επαναληψεις, ειρωνειες και το γνωστο i know it all- arrogant attitude. ετσι συχνα οσοι ασχολουνται με η/υ και δεν χρησιμοποιουν linux, εχοντας κουραστει απο το ιδιο βιολι εδω και χρονια, ευκολα.. εξαπτονται με την παραμικρη αισθηση.. κουρασης
γι'αυτο συν-λινουξαδες.. δειξτε λιγη κατανοηση -
Bασικά εγώ έχω Ubuntu+XP στο desktop και XP στο laptop και επειδή τα έχω δουλέψει αρκετά και τα 2 λέω +1 στον skye για το yo my nigga post του που κάνει το θέμα τελειώς gb φάση.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θες να σου απαντήσω? Δεν υπάρχει νούμερο και δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί δεν δίνει το ίδιο το openoffice.org. O λόγος? Το πρόγραμμα είναι freeware και δεν διανέμεται από μια πηγή. Τι σημαίνει αυτό? Πολύ απλά οτι εγώ μπορώ να το κατεβάσω και να το δώσω σε ένα στικάκι σε άλλους 100 και να μην φανεί ποτέ αυτό, σε αντίθεση ας πούμε με τους browsers που μπορεί ένας ISP να δώσει στατιστικά για το πόσοι χρήστες χρησιμοποιούν ποιόν εδώ δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο. Κατα τα άλλα καλό χρυσό το openoffice αλλά τα bug ήταν και είναι πολλά (παλιές διανομές ήταν απίστευτα σπαστικές) και αυτή την στιγμή παρόλες τις προσπάθειες πολύ απλά δεν μπορεί να πεί κανείς οτι είναι καλύτερο από το Office 2007 ειδικά σε εφαρμογές λογιστικου φύλλου. Εγώ βέβαια εξακολουθώ να αναρωτιέμαι ποία ακριβώς η σημασία της ερώτησης σου αλλά τεσπά.Το κακό είναι ότι δεν μπορεί να δοθεί μονολεκτική απάντηση σε τέτοια θέματα μιας και οι περισσότεροι θέλουν να βλέπουν τα πράγματα τελείως επιφανειακά.
Παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσω να δώσω απάντηση όχι τόσο σε επίπεδο προσωπικών επιλογών αλλά κυρίως στον μονωπολιακό τρόπο που προσπαθεί να επιβληθεί η microsoft εμπορικά (και το έχει πετύχει με τα παραπάνω,δεν αντιλέγει κανείς σ'αυτό) και το καθεστώς που επικρατεί γενικότερα.Σαφώς και δεν υπάρχουν στατιστικά νούμερα,αλλά αν δούμε το ~0,8% των χρηστών linux σε παγκόσμιο επίπεδο καταλαβαίνει κάποιος ότι το MSOffice κατά βάση κυριαρχεί,ακόμα και αν αυτό είναι κλεμένο.
Οσοι έχουν εγκατεστημένα windows στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούν MSOffice μιας και είναι το πρόγραμμα αλλα και το προιόν γενικότερα που κατασκευάζει και υποστηρίζει η ίδια η microsoft,μιας και ο χρήστης δεν μπαίνει στη διαδικασία να εμπλακεί με ανάλογη εφαρμογή άλλης εταιρίας απ τη στιγμή που μπορεί και το κλέβει για να κάνει τη δουλειά του,σωστά?
Το αν είναι καλύτερο το MSoffice απ το Open ή το αντίθετο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να πείσει κάποιον για την υπεροχή του ενός ή του άλλου.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του βλέποντας,κρίνοντας και αναλύοντας όλες τις παραμέτρους σε ένα λειτουργικό.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα,ότι οι επιλογές αυτές κατά βάση δε γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια αλλά με κριτήρια........συνήθειας.
Σκέψου λίγο πως θα αντιμετωπίζαμε τα windows σήμερα αν μας επέβαλαν τα linux εξ αρχής έχοντας στην πλάτη μας πάνω από 15 χρόνια πείρας και αναγκαστικής συνήθειας.
Οταν η συνήθεια όμως γίνετε απειλή,κυρίως για την τσέπη μας,τότε η αρκούδα μαθαίνει και χορεύει διαφορετικάOπως πολύ σωστά είπες κι εσύ λοιπόν το OpenOffice είναι ένα αντίστοιχο του Οffice ανοιχτό λογισμικό το οποίο υποστηρίχθηκε κατά βάση απ την κοινότητα και κατά συνέπεια έχει σχετικά κοινό κώδικα επικοινωνίας με τα MS για να υπάρχει συμβατότητα στην επικοινωνία χρηστών και με αυτών των windows καθώς η MS κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς,με τη διαφορά ότι το ένα είναι δωρεάν και το άλλο κοστίζει περίπου 300ευρώ,χωρίς να υπολογίσουμε το συνολικό κόστος όλων των προγραμμάτων (antivirus κλπ) +του λειτουργικού στα WS.
ΚΙ εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Οταν το μαχαίρι αρχίζει και μπαίνει στο κόκκαλο ο πάλαι ποτέ M$άκιας κοιτάζει προς στο ανοιχτό λογισμικό.
Σαφώς και υπάρχει μια λογική στο να σε χρεώνει κάποια χρήματα για το Χ λογισμικό καθώς από τη χρήση του εσύ θα βγάλεις λεφτά,πίσω από αυτο εργάζονται κάποιοι άνθρωποι/προγραμματιστές κλπ.Το κόστος αυτό όμως είναι τρομακτικά υπέρογκο αν μιλάμε για οικιακούς χρήστες άρα η κλοπή είναι μονόδρομος (να σας δω εγώ τι θα κάνατε αν δεν υπήρχε η λύση αντιγραφής κι αυτή την παράμετρο την αγνοείτε όπως αγνοείτε και το ότι μάθαμε τα WS όταν πλασάρονταν δωρεάν και μη έχοντας εναλλακτική λύση,καλό καό αυτό ήταν=έγινε συνήθεια) και έχει βάση μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, και δε μιλάμε για ανεξάρτητα προγράμματα/εργαλεία άλλων κατασκευαστών αλλά εργαλεία του ίδιου του λειτουργικού.
Εταιρίες μεγάλες οι οποίες διαθετουν 50 ,100 υπολογιστές κοιτάζουν κι αυτές το συμφέρον τους όπως είναι λογικό και δεν μπορεί να πληρώνουν εκατομύρια για τα αυτονόητα.
Εκεί το ανοικτό λογισμικό είναι μονόδρομος.
Φυσικά η ποιότητα είναι κι αυτός σημαντικός παράγοντας κι όταν μια εταιρία βασίζετε σε ένα λειργικό σύστημα θέλει σταθερότητα/υποστήριξη κλπ κι όταν αυτά δεν τηρούνται το τσάμπα είναι πανάκριβο.
Αρα μπορεί να μην είμαι εγώ αυτός που κρίνει το ποιός είναι καλύτερος ως λογισμικό και πέρα απ το κόστος η επιλογή των εταιρίων νομίζω λέει πολλά.Οπως είπα θεωρώ λογικό να χρεώνει μια εταιρία αυτό που πουλάει, τα χειρότερα όμως αρχίζουν από αυτό ακριβώς το σημείο και μετά.
Ενας πχ που βασίζετε στο Korel Α πχ πληρώνει για να δουλέψει και να βγάλει λεφτά,και καλά κάνει.
Οταν όμως του χρόνου θα θελήσει το korel Β γιατί έχει 2 επιπλέον καλά χαρακτηριστικά απ τα +10 που προσφέρει θα πληρώσει και πάλι.
Θα συμφωνήσω μέχρι εδώ.
Η αλητεία ξεκινάει όταν ο χρηστης ανακαλύπτει ότι το ΧΡ του είναι πλέον αδύναμο ή στην χειρότερη περίπτωση δεν του υποστηρίζει πλέον το πρόγραμμα που εργάζεται τον αναγκάζουν με τη βία να ξαναπληρώσει για Vista, κι εκεί ξαναανακαλύπτει πως ο υπολογιστής του είναι πλέον απηρχειωμένος κοκ.
Αυτό είναι ΑΛΗΤΕΙΑ.Οπως γνωρίζετε φαντάζομαι οι περισσότεροι,απ το ποιό μικρό καταναλωτικό ηλεκτρονικό προιόν μέχρι τις μεγάλες βιομηχανικές εφαρμογές,ότι έχει να κάνει με ολοκληρωμένα τσιπ αυτά πλέον ειναι επαναγροματαιζόμενα,είτε για λόγους αναβάθμισης,είτε για σετάρισμα κλπ.
Τέτοιες εφαρμογές βλέπουμε απ το playstation και τις τηλεοράσεις μέχρι τους εγκεφάλους αυτοκινήτων κλπ.
Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν κατά βάση πυρήνα UNIX/LINUX
Κάτι παραπάνω θα ξέρουν,δε νομίζετε?
Κανείς κατασκευαστής δε θέλει δυσλειτουργίες και προβλήματα.
Απ την άλλη είναι δωράεν.
Αυτό σημαίνει ότι αν ο κόσμος ξυπνήσει και το υποστηρίξει θα απαλλάξει τις εταιρίες κατασκευής εργαλείων/λογισμικών από ένα έξτρα έξοδο που πληρώνουν στη M$ για την καστακευή αυτών στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Στην ουσία όλες τις εταιρίες τις συμφέρει να βγάζουν τα εργαλεία τους σε Linux κι αυτό σημάινει αυτόματα με ίδια κέρδη χαμηλότερη τιμή για τον τελικό καταναλωτή.Και κάτι ακόμα για τους είρωνες της κονσόλας.
Και τα windows έχουν κονσόλα
Απλά η microsof αποκρύπτει τέτοιες λεπτομέρειες για να μην μπερδέψει τους χρήστες??? και να είναι το λειτουργικό ποιό εύκολο στον χρήστη.
Μήπως όμως ο δυνατός χρήστης με αυτό τον τρόπο αποκαλύψει κρυφές αδυναμίες τους?ΑΥΤΑ
-
Μάκη βιάζεσαι νομίζω. Ακόμα είναι νωρίς για να σχηματίσεις άποψη για το λίνουξ. Ασε λίγο να το λειτουργήσεις, να δεις τις δυστροπίες του και μετά από καναδυο μήνες τα ξαναλέμε. Αυτό είναι το σωστό.
και πάψε να γράφεις σεντόνια, σε κόλλησε ο άλλος ο λαντσιστις ...
-
Προσοχή προσοχή, ακολουθεί σεντόνι, με απαντήσεις προς όλους (αν και η αφορμή εδόθη από έναν... ), ελπίζοντας να μην χρειαστεί να επανέλθω, τουλάχιστον σε παρόμοιο ύφος. Είναι σαφές πως σας τα έχω κάνει Eddie_147 μερικών, ελπίζω να δώσω κάποιες εξηγήσεις...
Καταρχήν, ν' αγιάσει το στόμα του skye, που μάλλον με κατάλαβε πλήρως, για άνθρωπο που πίνει μόνο μπύρες και τρέχει Linux, είναι μια ευχάριστη έκπληξη!
Τώρα, θ'απαντήσω διεξοδικά σε κάποιον που με χαρακτήρισε δύο φορές, την μία σαν troll και την άλλη σαν κακό αστειάτορα... Με λίγο ψάξιμο, είδα πως δεν ήμουν μοναδική περίπτωση, αφού τον χαρακτηρισμό τον έχει εύκολο... Από κει και μετά, ψοφάω για 'καυγαδάκια' τέτοιου τύπου που βγάζουν τρελό γέλιο και θυμίζω πως το σεντόνι γράφεται εύκολα από μένα, αφού μπορεί να μην έχω Linux (αν και κάποια γνώση έχω για το OS...), αλλά ξέρω τυφλό σύστημα... Κουφάλες, ετοιμαστείτε!
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Δεν έχω ποιοτικό χιούμορ; Μετά από αυτή την αποκάλυψη, το μόνο που μου μένει είναι να αυτοκτονήσω πέφτοντας στον Καιάδα...Κοίτα, δεν ξέρω για ποιότητες, δεν είδα να γράφει και κάτι στην ούγια, αλλά ο καθείς κρίνεται από τους υπόλοιπους... Να στο πω αλλιώς: όσο είμαι εγώ troll , άλλο τόσο είσαι εσύ αστείος.
Μπορεί να μην αναλώνομαι σε οποιαδήποτε 'ιερή κόντρα' είτε αυτή αφορά υπολογιστές, είτε αυτοκίνητα είτε οτιδήποτε άλλο γιατί ξέρω πως ο καθένας από τους συμμετέχοντες έχει κάνει τις επιλογές του, δεν πρόκειται να τις αλλάξει οπότε η αντιπαράθεση θα καταλήξει -μοιραία- σε προσωπικό επίπεδο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα με πειράξει όταν βλέπω να χλευάζουν κάποια από αυτές. Πολύ περισσότερο όταν είμαστε στο σημείο που έχει κοπάσει το θέμα (άλλα όλα είναι σχετικά τελικά... )
Σημαντικό το υπογραμμισμένο...
Πού ακριβώς είδες να χλευάζω κάτι; Νομίζω μίλησα και μιλώ με (όση και όποια )γνώση και επιχειρήματα. Στην τελική, είτε θέλεις να το δεις, είτε όχι , μιλώ με μια εμπειρία σε απαιτητικές εφαρμογές και σε χώρους όπου τα λάθη ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, δεν ζομαι παίζοντας στο σπίτι μου. Θέλω να πω, πως δεν λέω λόγια του αέρα, είτε θέλεις να το αναγνωρίσεις είτε όχι (στα @@ μου, δεν είμαι εδώ ψάχνοντας αναγνώριση της δουλειάς μου, γράφω και διαβάζω εδώ μέσα επειδή περνάω καλά). Τέλος, ακριβώς όπως εσύ ενοχλείσαι, έτσι κι εγώ ενοχλούμαι, όταν πρέπει ν'αποδεχτώ την άποψη πχ του φούρναρη της γειτονιάς, άκριτα και χωρίς αντίλογο. Στην τελική, νομίζω πως δεν έκανα τίποτε παραπάνω παρά να παρέχω τον αντίλογο ή να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.
Ο πρώτος λοιπόν που προσέβαλε κάποιον, δεν ήμουν εγώ (γιατί δεν θεωρώ πως χλεύασα το οτιδήποτε),αλλά εσύ που δεν φείσθηκες χαρακτηρισμών...Τελικά όμως φαίνεται να επιμένεις λίγο παραπάνω. Γιατί άραγε;
Μήπως επειδή μια αμφιβολία την έχεις και θέλεις να επιβεβαιωθείς μειώνοντας τον 'αντίπαλο' όσο γίνεται;
Μην ανησυχείς, τυπική συμπεριφορά είναι αυτή, θα τη συναντήσεις σε όλα τα αντι-ο,τιδήποτε clubs, τα μέλη των οποίων έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τα fanboyΐστικα clubs από ότι θα ήθελαν να παραδεχτούν, αλλά επειδή είμαστε καλοί δεν τους το λέμε
Και όπως είναι φυσικό, η σιωπηλή πλειοψηφία περνάει από δίπλα, ρίχνει μια ματιά και σκέφτεται 'πάλι αρχίσανε τα ακαταλαβίστικα τους... πάμε παρακάτω '
Και τι κερδίζουμε εμείς; Πλακωνόμαστε για βλακείες, χαλάμε τις καρδιές μας (και το χρόνο μας) και μετά από λίγο του αφήνουμε να θαφτεί στα αρχεία, αν δεν πέσουν διαγραφές σε μερικούς θερμοκέφαλους. Αξίζει;Ο σημαντικότερος λόγος της επιμονής μου, είναι πως βρίσκω νόημα στην κουβέντα και περνάω καλά. Μερικές φορές το καταδιασκεδάζω κιόλας
Δεν είμαι σε κανένα αντι-κάτι-κάμποσο club. Εγώ είπα και λέω πως το Linux έχει νόημα και είναι μια χαρά λειτουργικό. Η διαφωνία μου ήταν πως κάποιοι χρήστες του Linux, προσπαθούν να βγάλουν τα Windows άχρηστα. Επιμένω πως ΔΕΝ είναι. Και σε πολλά πράγματα είναι καλύτερα από το Linux.
Γιατί το συνεχίζω; Γιατί διάφοροι Linux-άριοι (οι μετέχοντες της συζητήσεως εξαιρούνται... ) που επειδή έγραψαν 2 ίες στην κονσόλα νομίζουν πως έπιασαν τον **koutsan **από τα @@, με έχουν ενοχλήσει , ΚΑΙ σ'αυτή τη συζήτηση, με την ξερολίστικη, ελιτίστικη και μην πω τι άλλο στάση. Όταν πετιέται ο άλλος και λέει πως ο αντίλογος στο Linux είναι για γέλια, συγνώμη, γίνομαι κι εγώ λίγο εμπαθής...
Κυρίως, όταν βλέπω πως αυτό το πράγμα το έχετε εύκολο και αλλού και όχι μόνον εδώ μέσα... 'Αν πείτε κακή κουβέντα για το Linux, στα τσακίδια' ή κάπως έτσι...
Linux κάποιας μορφής υπάρχει περίπου στο 1% των εγκατεστημένων desktops. Αξίζει αυτός ο ντόρος για ένα τόσο μικρό νούμερο; Όχι . & -
Όσοι λοιπόν δεν συμφωνείτε, αφήστε αυτούς τους λίγους που το επέλεξαν στον κόσμο τους και συνεχίστε με τη ζωή σας. έλεος πια! Έτσι κι αλλιώς κάθε 5 - 6 μήνες θα βρεθεί κάποιος που το ανακάλυψε ξαφνικά και θα επανέρχεται το θέμα. Αν το κάνουμε έτσι κάθε φορά, χαιρετίσματαΑξίζει, αν θέλουμε να το αυξήσουμε το ποσοστό και να το αυξήσουμε για το σωστό λόγο. Είναι κουλό να τελειώνει ο κόσμος πληροφορική και πολυτεχνείο και να μην έχει δει ΚΑΙ το Linux. Και στάση σαν ΚΑΙ τη δική σου (ναι , γίνεται καμιά φορά και λίγο πιο προσωπικό... ), δεν βοηθάει. Γιατί, αν με αντιμετωπίζεις σαν άσχετο και εσύ έχεις στάση γέρου σοφού της κονσόλας, συγνώμη, δεν πρόκειται ν'ασχοληθώ και πολύ καλά θα κάνω . & -
Υ.Γ. 1 Χιουμορ διαθέτουμε, ιδιαίτερα αρρωστημένο κιόλας
Υ.Γ. 2 Ναι, ξέρω ότι τα τελευταία ακούγονται σαν λόγια γκετοποιημένου αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν έχει νόημα να την αρνιόμαστε.Υ.Γ. 1 Μπορεί. Επιφυλλάσσομαι να γελάσω, αμέσως μόλις το διαπιστώσω. Δεχόμεθα και αρρωστημένο, κανένα πρόβλημα.
Υ.Σ. 2 Όποιος θέλει να μείνει στο γκέτο, μένει στο γκέτο. The world is a ghetto, όπως έλεγαν οι War (να το αγοράσεις το CD, αξίζει, θα σου έλεγα να το κατεβάσεις, αλλά για να έχεις Linux, μάλλον είσαι κατά τέτοιων πρακτικών.... ). Εμένα δεν μου αρέσει ούτε να είμαι, ούτε να δημιουργώ και να καλλιεργώ γκέτο. Αν όλος αυτός ο κόσμος, που ασχολείται με την ανάπτυξη και διάδοση του Linux, είναι ευχαριστημένος με το 1%, τότε μιλάμε για την μεγαλύτερη ομαδική στη ιστορία. Αλλά όταν βλέπω προσπάθειες σαν το (K)Ubuntu, νομίζω πως κάποιοι θέλουν να βγουν έξω από το γκέτο. Κάτι που στους εραστές της κονσόλας δεν αρέσει...
Tελευταίο, γιατί το σεντόνι βγήκε τουλάχιστον υπέρδιπλο ...
Σ'αυτόν που έβαλε τον κανόνα για όριο 10 εμοτικον, έχω να πω το παρακάτω:
Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΠΑΣΤΙΚΟ , και ειλικρινά, ακόμη κι αν μου παίρνει παραπάνω χρόνο 'παρακάμπτοντας' το όριο, ΔΕΝ έχω σκοπό να αλλάξω αυτά που γράφω και τον τρόπο που γράφω, επειδή κάποιος δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι πιο έξυπνο. (επιμένω για το απλό: το όριο να μην μετράει ό,τι είναι μέσα σε quote!)
-
δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ με τη Λεοπάρδαλη έχω μείνει εκστασιασμένος (=μαλάκας ) και ακόμα δεν ξέρω τίποτα. Της βδομάδας είμαι
Και έρχεται και αυτή του χιονιού
Πού μα#@$$#*να 15 χρόνια ρε π&^&%&$η μου????!!!!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εμένα δεν μου αρέσει ούτε να είμαι, ούτε να δημιουργώ και να καλλιεργώ γκέτο. Αν όλος αυτός ο κόσμος, που ασχολείται με την ανάπτυξη και διάδοση του Linux, είναι ευχαριστημένος με το 1%, τότε μιλάμε για την μεγαλύτερη ομαδική στη ιστορία.Ε το έχεις ξεσκίσει τώρα.
Ειπαμε,εντάξει καλαμπούρι αλλά εσύ τα έχεις ισοπεδώσει όλα.
Εχεις κάνει τις επιλογές σου και καλά κάνεις.
Δεν μπορείς όμως να αρνηθείς την πραγματικότητα.
Μέσα απ τη σάτιρα (γιατί αυτό κάνεις πλέον) τα καλά γίνονται στραβά και το αντίθετο.Να ήξερες μόνο σε πόσες εφαρμογές χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση αυτή την μαλακία που αποκαλείς εσύ έτσι.
http://www.in.gr/tech/inlinux.asp
Λίνουξ διαλέγει η Fiat
Τη διανομή Red Hat Linux, Βάση Δεδομένων Oracle 9i, IBM WebSphere και Apache θα χρησιμοποιεί η Fiat σε 5.800 σημεία πώλησης μέχρι το 2005.
Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat έχει επιλέξει εξυπηρετητές με Intel Itanium 2 και Xeon επεξεργαστές, οι οποίοι τρέχουν Red Hat Linux Advanced Server 2.1, Βάση Δεδομένων Oracle 9i Real Application Cluster, IBM WebSphere Application Server 4.0 και Apache.
Αυτή η υποδομή απευθύνεται κυρίως στην υποστήριξη του ευρωπαϊκού δικτύου πωλήσεων της Fiat, το οποίο αναμένεται να ενώνει 5.800 σημεία πώλησης σε 17 χώρες μέχρι το 2005.
Το σύστημα θα επιτρέπει στο προσωπικό των σημείων πώλησης να ελέγχει κάθε στιγμή τη διαθεσιμότητα αυτοκινήτων και ανταλλακτικών και να εξετάζει ποικίλους τρόπους πληρωμής και χρηματοδότησης.
Τα δεδομένα θα προέρχονται από μία κεντρική γνωσιακή βάση, η οποία θα ενημερώνεται από τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας.
Ο Nunzio Cali, Διευθυντής Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, δήλωσε ότι η εταιρεία προσδοκά άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή αυτής της πρωτοβουλίας τόσο στα κέρδη από πωλήσεις, όσο και από την κατάργηση των οικονομικών βαρών που επέφεραν τα δικαιώματα χρήσης λογισμικού (Licenses).
Σχετικές Διευθύνσεις:
http://www.vnunet.com/News/1150957.Linux στη Formula 1
Χρησιμοποιώντας λειτουργικό σύστημα Linux, η ομάδα της Formula 1 της Renault κατάφερε να περικόψει κατά 90% το χρόνο επεξεργασίας των δεδομένων που επιφέρουν τη βελτίωση του κινητήτρα.
Έτσι μέσα σε μόλις 18 ώρες (και όχι σε τρείς εβδομάδες που χρειαζόταν το προηγούμενο σύστημα στο παρελθόν) η συστοιχία e1350 της IBM είχε έτοιμη τις αναγκαίες προσωμοιώσεις.
Ειδικότερα, η συστοιχία (cluster) αποτελείται από 12 υπολογιστές IBM eServer e325 και e326 με επεξεργαστές AMD Opteron, οι οποίοι 'τρέχουν' Linux, και δύο IBM eServer pSeries 630 με λειτουργικό AIX και TotalStorage DS 4300 για την καταγραφή και αποθήκευση των παραγόμενων δεδομένων.
Σύμφωνα με τον Christophe Verdier, Διευθυντή Πληροφορικής της Ομάδας της Renault: 'Το σύστημα οδήγησε στην πλήρη βελτίωση του αγωνιστικού V10 κινητήρα της Renault, προσφέροντάς μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ένας αγώνας δεν κερδίζεται μόνο στην πίστα αλλά και στο εργοστάσιο'.
Πηγη: in.gr/tech
Κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από μενα κι εσένα,έτσι δεν είναι?
Το ότι είναι μειοψηφία?
Και ποίς σου είπε ότι ο όχλος είναι ικανός να επιλέξει με αντικειμενικά κριτήρια? -
Βρε μην βαράτε το linux ρε παιδιά!
Μόνο και μόνο από την άποψη ότι είναι το αντίπαλο δέος των windows πρέπει να επιζήσει, πόσο μάλλον εφόσον είναι και πολύ λειτουργικό.
Εαν πάψει να υπάρχει τότε το κόστος χρήσης ενός pc θα είναι μεγαλύτερο και από αυτό ενός αυτοκινήτου. Υπάρχουν σχέδια από τις μεγάλες εταιρείες για 'χρήση' και όχι αγορά προγραμμάτων με ενοίκιο
Δηλ. θα χρησιμοποιείς το office για έναν χρόνο με 50€ π.χ. συν άλλα 10€ τον χρόνο για το nero σύν άλλα 50€ για το τάδε antivirus ή το δείνα πρόγραμμα που τώρα χρησιμοποιούμε clopy paste. Σύνολο 1000-2000€ για οικιακή χρήση
Αφήστε την κοινότητα να ζήσει, ενισχύστε την κιόλας, συμφέρει σε όλους μας, και ας πορώνονται και κάποιοι με το linux,
εγώ δεν τους αδικώ,αφού είναι καλύτερο
-
Και βέβαια, το κορυφαίο λειτουργικό για home use είναι άλλο, αλλά....
-
Δε βλέπω κανέναν γερμανό να έχει βάλει Linux όμως
τί ξέρουν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι απο αυτοκίνητα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δε βλέπω κανέναν γερμανό να έχει βάλει Linux όμως
τί ξέρουν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι απο αυτοκίνηταAπαντες δουλεύουν με linux φίλε μου.
http://www-01.ibm.com/software/success/cssdb.nsf/CS/BTHD-78NKSD?OpenDocument&Site=default&cty=en_usΤα υπόλοιπα ψάχτε τα να τα βρείτε μόνοι σας.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ με τη Λεοπάρδαλη έχω μείνει εκστασιασμένος (=μ@λ@κ@ς ) και ακόμα δεν ξέρω τίποτα. Της βδομάδας είμαιΚαι έρχεται και αυτή του χιονιού
τελικά την έκανες την λαμακία εσύ; Πήγες κ πήρες μακμπουκ;
αίσχος...όχι τίποτα άλλο σε προειδοποίησα κιόλας
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εμένα δεν μου αρέσει ούτε να είμαι, ούτε να δημιουργώ και να καλλιεργώ γκέτο. Αν όλος αυτός ο κόσμος, που ασχολείται με την ανάπτυξη και διάδοση του Linux, είναι ευχαριστημένος με το 1%, τότε μιλάμε για την μεγαλύτερη ομαδική στη ιστορία.
Ε το έχεις ξεσκίσει τώρα.
Ειπαμε,εντάξει καλαμπούρι αλλά εσύ τα έχεις ισοπεδώσει όλα.
Εχεις κάνει τις επιλογές σου και καλά κάνεις.
Δεν μπορείς όμως να αρνηθείς την πραγματικότητα.
Μέσα απ τη σάτιρα (γιατί αυτό κάνεις πλέον) τα καλά γίνονται στραβά και το αντίθετο.Να ήξερες μόνο σε πόσες εφαρμογές χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση αυτή την μαλακία που αποκαλείς εσύ έτσι.
Καλά υπάρχει ένα ζήτημα με την γλώσσα, αλλά δεν θα επιμείνω...
Πάντως, νομίζω πως δεν καταλαβαινόμαστε πλήρως.Χαρακτήρισα εγώ το Linux ; Είπα πως ΘΑ ΗΤΑΝ , αν οι δημιουργοί του θα ήταν ευχαριστημένοι ΜΟΝΟΝ με το να το χρησιμοποιεί το 1%. Θεωρώ πως τόσοι και τόσοι προγραμματιστές, ασχολούνται μ' αυτό με σκοπό να το διαδώσουν και πολύ καλά κάνουν...
Πάμε κι ακόμη λίγο παρακάτου...
Εχεις στο σπίτι σου ανάγκη για high availiability ή fault tollerant εφαρμογές; Στο συνεργείο μήπως; Έχεις clusters ή σε ενδιαφέρει να φτιάξεις;
Αν ΝΑΙ, τότε να ξέρεις πως το Linux είναι ιδανικό για την περίπτωσή σου. Φυσικά γίνεται και με Windows το πράγμα, φαντάσου, πριν τις διακοπές μου με έναν Fault Tollerant server ασχολιόμουν, που έχει πάνω του 2 modules, με 2 CPU, 4GB RAM, 2 HDD , 10(1) ethernet ports ΕΚΑΣΤΟ (δηλαδή συνολικά πολλαπλασιάζεις επί 2... ) ο οποίος τρέχει Windows 2003 Server.
To συγκεκριμένο σύστημα, ήρθε να αντικαταστήσει παλιότερο, όπου 2 πανομοιότυποι Servers (συνήθως η μικρή σειρά ΜL της ΗΡ) τρέχαν Windows 2003 Server σε virtual server που δημιουργούσε Fault Tollerant περιβάλλον, αλλά το κόστος ήταν ΠΟΛΥ αυξημένο (3 άδειες, για Windows 2003 Server κι άλλη μία για το πρόγραμμα που δημιουργούσε το Virtual περιβάλλον με κόστος >5000€, βγαίνει βαρβάτο κοστούμι...).
Επομένως, αν θα πας σπίτι σου να στήσεις κάτι τέτοιο, σου προτείνω Linux. Εμείς δεν μπορούσαμε να βάλουμε, αφού δεν τρέχει η εμπορική εφαρμογή SCADA παρά μόνον σε Windows.
Βέβαια, δεν ξέρω τι θα κάνεις κάτι τέτοιο στο σπίτι ή στο μαγαζί, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα...Το δικό μου θέμα είναι, γιατί να αφήσουμε το Linux μόνον σε τέτοιες εφαρμογές, δηλαδή σε servers... Το ότι ακόμη και το 4Τforum παίζει πάνω σε Linux δεν λέει τίποτε απολύτως: θα μπορούσε να παίζει και σε Windows, χωρίς να υπάρχει θέμα.
Ποιο συχνά πάντως θα πέσεις πάνω σε μηχανήματα που λειτουργούν με Windows, παρά με Linux. Κι αυτό ΕΠΙΣΗΣ, κάτι λέει. Και δεν μιλώ μόνον για εξειδικευμένες εφαρμογές, αλλά μιλώ ΓΕΝΙΚΑ.
Δεν θέλω να σε προσβάλλω, αλλά όπως μπορώ να καταλάβω, ένας απλός χρήστης είσαι (όπως κι εγώ στο σπίτι μου, τέτοιος είμαι, άλλο που στην δουλειά μου θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω πιο εξειδικευμένα πράγματα...), άρα το τι κάνει η FIAT ή η VW, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το τι θα κάνεις εσύ. Κοινώς, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά πράγματα.
Με άλλα λόγια, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, για την χρήση που κάνεις, φοβάμαι πως τα Windows είναι σαφώς καλύτερο λειτουργικό κι εύχομαι να κάνω λάθος, γιατί δεν θέλω να φτάσει η ώρα που θα έχεις βάλει Vista πχ και θα μας το κρύβεις!
Όλοι οι υπόλοιποι, απλοί χρήστες, είναι προφανές πως καλά θα κάνουν να μείνουν στα Windows. Προτείνω βέβαια, όποιος θέλει ν'ασχοληθεί λίγο παραπάνω, να κατεβάσει ένα LiveCD και να ρίξει μια ματιά και αν έχει όρεξη να το βάλει σε ένα παλιότερο PC ή σε ένα partition του σκληρού. Αλλά να πετάξει τα Windows, το θεωρώ εεεεε ας πούμε βιαστικό...
Θα ήθελα επίσης, όλοι όσοι ασχολούνται με την πληροφορική, να γνωρίζουν και το κάτι παραπάνω, γιατί αργά ή γρήγορα θα πέσουν πάνω του και θα πρέπει να ξέρουν 2 πράγματα.Θα ήθελα ακόμη, όσοι ξέρουν 10 πράγματα, να τα μοιράζονται όμορφα με τους υπόλοιπους, κι όσοι ξέρουν 1 πράγμα, ν'ακούν με περισσότερη προσοχή , αυτούς με τα 10, καθώς θα έχουν κάτι να μάθουν. Ξέρω όμως πως ζητάω πολλά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ με τη Λεοπάρδαλη έχω μείνει εκστασιασμένος (=μ@λ@κ@ς ) και ακόμα δεν ξέρω τίποτα. Της βδομάδας είμαι
Και έρχεται και αυτή του χιονιού
τελικά την έκανες την λαμακία εσύ; Πήγες κ πήρες μακμπουκ;
αίσχος...όχι τίποτα άλλο σε προειδοποίησα κιόλας
Ναι Σάββα, τελικά πήρα iMAC (2,66) όχι μακμπουκ, έκανε ένα σκασμό λεφτά αυτό με τη 17άρα οθόνη.
Ρε συ το είδα κι έπαθα!!! Τι ωραίο που είναι το γ*****νο!!! Ε, το πήρα Λούφαρα και το ΦΠΑ (ξέρεις ...από γνωστό του γνωστού που έχει εταιρεία και το δικαιολόγησε)
1250 έκατσε η μπίλια.Ευχαριστώ για τη βοήθεια και σένα και το Χρήστο το Λάππα και τον silencier51 (ελπιζω να το έγραψα καλά )
-
offtopic...αλλά μεγιές...και παρακάλα μην χαλάσει τίποτα έτσι κόμπακτ που είναι το πετάς ολόκληρο...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Χαρακτήρισα εγώ το Linux ; Είπα πως ΘΑ ΗΤΑΝ , αν οι δημιουργοί του θα ήταν ευχαριστημένοι ΜΟΝΟΝ με το να το χρησιμοποιεί το 1%. Θεωρώ πως τόσοι και τόσοι προγραμματιστές, ασχολούνται μ' αυτό με σκοπό να το διαδώσουν και πολύ καλά κάνουν...
Πάμε κι ακόμη λίγο παρακάτου...
Εχεις στο σπίτι σου ανάγκη για high availiability ή fault tollerant εφαρμογές; Στο συνεργείο μήπως; Έχεις clusters ή σε ενδιαφέρει να φτιάξεις;
Αν ΝΑΙ, τότε να ξέρεις πως το Linux είναι ιδανικό για την περίπτωσή σου. Φυσικά γίνεται και με Windows το πράγμα, φαντάσου, πριν τις διακοπές μου με έναν Fault Tollerant server ασχολιόμουν, που έχει πάνω του 2 modules, με 2 CPU, 4GB RAM, 2 HDD , 10(1) ethernet ports ΕΚΑΣΤΟ (δηλαδή συνολικά πολλαπλασιάζεις επί 2... ) ο οποίος τρέχει Windows 2003 Server.
To συγκεκριμένο σύστημα, ήρθε να αντικαταστήσει παλιότερο, όπου 2 πανομοιότυποι Servers (συνήθως η μικρή σειρά ΜL της ΗΡ) τρέχαν Windows 2003 Server σε virtual server που δημιουργούσε Fault Tollerant περιβάλλον, αλλά το κόστος ήταν ΠΟΛΥ αυξημένο (3 άδειες, για Windows 2003 Server κι άλλη μία για το πρόγραμμα που δημιουργούσε το Virtual περιβάλλον με κόστος >5000€, βγαίνει βαρβάτο κοστούμι...).
Επομένως, αν θα πας σπίτι σου να στήσεις κάτι τέτοιο, σου προτείνω Linux. Εμείς δεν μπορούσαμε να βάλουμε, αφού δεν τρέχει η εμπορική εφαρμογή SCADA παρά μόνον σε Windows.
Βέβαια, δεν ξέρω τι θα κάνεις κάτι τέτοιο στο σπίτι ή στο μαγαζί, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα...Το δικό μου θέμα είναι, γιατί να αφήσουμε το Linux μόνον σε τέτοιες εφαρμογές, δηλαδή σε servers... Το ότι ακόμη και το 4Τforum παίζει πάνω σε Linux δεν λέει τίποτε απολύτως: θα μπορούσε να παίζει και σε Windows, χωρίς να υπάρχει θέμα.
Ποιο συχνά πάντως θα πέσεις πάνω σε μηχανήματα που λειτουργούν με Windows, παρά με Linux. Κι αυτό ΕΠΙΣΗΣ, κάτι λέει. Και δεν μιλώ μόνον για εξειδικευμένες εφαρμογές, αλλά μιλώ ΓΕΝΙΚΑ.
Δεν θέλω να σε προσβάλλω, αλλά όπως μπορώ να καταλάβω, ένας απλός χρήστης είσαι (όπως κι εγώ στο σπίτι μου, τέτοιος είμαι, άλλο που στην δουλειά μου θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω πιο εξειδικευμένα πράγματα...), άρα το τι κάνει η FIAT ή η VW, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το τι θα κάνεις εσύ. Κοινώς, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά πράγματα.
Με άλλα λόγια, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, για την χρήση που κάνεις, φοβάμαι πως τα Windows είναι σαφώς καλύτερο λειτουργικό κι εύχομαι να κάνω λάθος, γιατί δεν θέλω να φτάσει η ώρα που θα έχεις βάλει Vista πχ και θα μας το κρύβεις!
Όλοι οι υπόλοιποι, απλοί χρήστες, είναι προφανές πως καλά θα κάνουν να μείνουν στα Windows. Προτείνω βέβαια, όποιος θέλει ν'ασχοληθεί λίγο παραπάνω, να κατεβάσει ένα LiveCD και να ρίξει μια ματιά και αν έχει όρεξη να το βάλει σε ένα παλιότερο PC ή σε ένα partition του σκληρού. Αλλά να πετάξει τα Windows, το θεωρώ εεεεε ας πούμε βιαστικό...
Θα ήθελα επίσης, όλοι όσοι ασχολούνται με την πληροφορική, να γνωρίζουν και το κάτι παραπάνω, γιατί αργά ή γρήγορα θα πέσουν πάνω του και θα πρέπει να ξέρουν 2 πράγματα.Θα ήθελα ακόμη, όσοι ξέρουν 10 πράγματα, να τα μοιράζονται όμορφα με τους υπόλοιπους, κι όσοι ξέρουν 1 πράγμα, ν'ακούν με περισσότερη προσοχή , αυτούς με τα 10, καθώς θα έχουν κάτι να μάθουν. Ξέρω όμως πως ζητάω πολλά.
Ωραία τα λες, κολλητέ, αλλά εγώ ξέρω ότι ακόμη προσπαθώ να απαλλάξω το pc μου από τον AV2009 που μου έκατσε σαν δήθεν αντιβιοτικό και δεν λέει να φύγει.
Δεν θα απορήσω αν δω τίποτε φωτογραφίες μου ή της οικογένειάς μου στο internet με αυτά που γίνονται σε μένα χωρίς εμένα με τα windowsΗ δική μου γνώμη είναι η εξής:
Όσοι έχετε δεύτερο μηχάνημα ή μπορείτε να προμηθευτείτε, στήστε εκεί ένα linux ακόμη και μόνο και μονο για να μπαίνετε στο internet, κυρίως αν έχετε ADSL.
Δεν χρειάζετε να μάθετε και πολλά για να το δουλεύετε έτσι. Κρατήστε και τα windows για κανένα παιχνίδι και τα υπόλοιπα αλλα, προς θεού, αποσυνδέστε το από το internet
Εαν θέλετε να έχετε windows συνδεμένα με adsl φροντίστε, τουλάχιστον, να είσαστε νόμιμοι.
Βάλτε κάτω λοιπόν ποιά προγράμματα χρειάζεστε και κάντε την πρόσθεση, έχουμε και λέμε:
Windows
Ms Office
Nero + Nero vision
Antivirus
Photoshop
winzip
και δεν θα αναφέρω προγράμματα που είναι απαραίτητα σε φοιτητές όπως π.χ.
Σχεδιαστικά προγράμματα
Γλώσσες προγραμματισμού
Βάσεις δεδομένων
Προγράμματα σχεδιασμού και ανάλυσης
κ.λ.π. κ.λ.π.
Ο λογαριασμός πάει πολύ μακριά και αν δεν μπορείτε να τα αγοράσετε τότε μην διανοηθείτε να τα έχετε πειρατικά και να μπαίνετε στο internet εκτός αν θέλετε να γίνετε παράδειγμα για την τιμωρία της πειρατείας ' -
Υπερβολές, και από τις δύο πλευρές..
-
Sorry διπλό post στην αρχή νόμισα ότι κόλλησε αλλά το καταχώρησε τελικά
Linux vs Windows