-
Aυτό με το youtube που λες μου το κανει ο ff και στα windows καμια φορά.
Μάλιστα παίζει για ακριβώς 2 δευτερόλεπτα και σταματάει, το πας παρακάτω και το ίδιο, 2' και σταματάει. Μόλις κάνω restart το firefox ξεκολλάει. Δε ξέρω τι φταίει και ούτε με νοιάζει ιδιαίτερα. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Μάλιστα παίζει για ακριβώς 2 δευτερόλεπτα και σταματάει, το πας παρακάτω και το ίδιο, 2' και σταματάει. Μόλις κάνω restart το firefox ξεκολλάει. Δε ξέρω τι φταίει και ούτε με νοιάζει ιδιαίτερα.Νοιάζει εμένα ρε
Ακριβώς το ίδιο μου κάνει.Mono που δεν διορθώνετε ούτε με επανεκίνηση
Αρα το πρόβλημα είναι στον ff?
Η έκδοση που έχω είναι η 2.
Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω την 3?Κι αν ναι πως γίνετε στο linux? -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP - ιδικά οι ιστορίες ενός μέλους (θα το καταλάβετε ποιανού ) έχουν γραφτεί έτσι που σε κάνουν ναΔιάβασα και τις 25 σελίδες.
Εχω να παρατηρήσω πως οι χρήστες Linux έχουν ή παράξενο χιούμορ που εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, διαβρωμένο από χρόνια χρήση Windows δεν το καταλαβαίνω, ή μάλλον γελάνε εύκολα...Τι να πω... Ο mrsaccess που διηγείται τις περιπέτειές του, τις λέει γλαφυρά μεν και είναι διασκεδαστικός μερικές φορές, αλλά δεν είναι και για .. δηλαδή...
Από κει και πέρα, η όλη φάση θυμίζει αριστερό πολιτικό σχηματισμό --> γκρουπούσκουλο, με ολίγη εσάνς από 70' , 80'...
Είμαστε μια ομάδα πανέξυπνων σοφών, κατέχουμε την αλήθεια την μόνη αλήθεια και προφανώς οι υπόλοιποι είναι τουλάχιστον μαλ κες, που όσο μένουν πιστοί σ'αυτό που πιστεύουν (είτε είναι φιλελευθερισμός, είτε είναι ...Windows..), εμείς θα...γελάμε (γιατί είμαστε εν γένει μεγάλοι χιουμορίστες.. ) μ'αυτούς,
τους επιεικώς ηλίθι υς! Ως γνωστόν, εμείς οι σοφοί, ξέρουμε καλύτερα! -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Έχω την πεποίθηση ότι ακόμη και η εφαρμογή για τα 3Δ εφέ στην επιφάνεια εργασίας του Linux τρέχει και στα Windows.
**Which Operating System does Compiz Support?
At the moment, Compiz will only run on Unix-Like operating systems that run an X Server that provides the GLX_EXT_texture_from_pixmap extension. It currently does not run on any version of Microsoft Windows, or Apple Mac OS X.**
http://wiki.compiz-fusion.org/FAQ' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
ΟΚ , γράψε λάθος...
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;
Μου αρέσει πολύ το Fedora Core. Ανέκαθεν προτιμούσα RedHat.
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;
Fedora Core 9 (θα την βρεις στο ελληνικο linux format που κυκλοφορει αν βαριεσαι να την κατεβασεις)
πανευκολη σε εγκατασταση και για την κλασσικη χρηση (surfing, youtube, msn, foruming κλπ) ποτε δεν θα χρειαστει να ανοιξεις καν κονσολα. επισης λογω πολλων χρηστων θα βρεις πολυ ευκολα βοηθεια σε ο,τι χρειαστεις (για την κλασσικη χρηση ΔΕΝ θα χρειαστεις βεβαια..). το ιδιο ισχυει και οσον αφορα updates, για τα οποια επισης δεν θα χρειαστεις ουτε κονσολα ουτε βοηθεια.
Έχω μια ακατανίκητη επιθυμία να τα χρησιμοποιήσω
Αναρωτιέμαι τι hardware απαιτήσεις να έχουν (για να δω σε πόσο παλιό μηχάνημα μπορώ να τα βάλω )
Τα έχω εγκαταστήσει σε PIV@1,7 , 512ΜΒ , NvidiaTNT 32MB.
Αναρωτιέμαι τι hardware απαιτήσεις να έχουν (για να δω σε πόσο παλιό μηχάνημα μπορώ να τα βάλω )
Μονο όταν λέμε για τα Vista λέμε ΠΟΣΟ (και σε ευρώ!) καινούριο μηχάνημα πρέπει να είναι !
Και λέτε μετά 'Linux vs Windows'....Τα έχω εγκαταστήσει στο πιο πάνω μηχάνημα μετά το Fedora Core...Χωρίς Αero.
Γιατί δεν δοκιμάζετε το VMware ; Οι διανομές Linux τρέχουν άψογα.
Πάντως, επειδή κάποιοι είχαν την ιδέα στην εταιρεία να φτιάξουν έναν CallManager (κάτι σαν ΙΡ τηλεφωνικό κέντρο) με open source εφαρμογές, θα με περιμένει στο προσεχές έργο μια καλή γνωριμία, από την καλή και την ανάποδη με το Linux σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Μέχρι στιγμής, έχω χρησιμοποιήσει μόνον τον CallManager 4.1 της Cisco, που δεν είναι και το πιο εύκολο σε χρήση πράγμα, αφού ψάχνεσαι συνεχώς (δεν στήνω εγώ τα μηχανήματα, αλλά προσθέτω συσκευές, αλλάζω ΙΡ κλπ). Περίεργος είμαι να δω τι έφτιαξαν κι αν θα δουλέψει σωστά. Αν ναι, τότε μιλάμε για τρελή οικονομία (αν δείτε πόσο κοστίζει μια τέτοια εγκατάσταση με IP , ΑΤΑ, CallManager κλπ, όπου θα πληρώσεις για όλα την καλή μας Cisco, γιατί τίποτε διαφορετικό δεν συνεργάζεται με τα δικά της proprietary συστήματα, θα καταλάβετε γιατί μπήκαν στον κόπο... ).
Toν Asterisk (*) τον έχω στημένο σε μια εγκατάσταση στην παλαιά μου δουλειά εδώ και περίπου 4 χρόνια. Είχα στήσει ( σχεδιάσα δεν εγκατέστησα εγώ ) IP τηλεφωνία μεταξύ δύο ή παραπάνω sites που συνδέονται με μισθωμένη καθώς και διαχείριση πραγματικών γραμμών ΟΤΕ. Δουλεύει άψογα και κόστισε το πολύ 5.000 για 10+ χρήστες τότε ( συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για αγορά server , καρτών κτλ ). Είναι καλό εάν είναι αυτό.
μετά τα τόσα σχόλια πιστεύω G60 κατάλαβες ότι το linux είναι για τα πανηγύρια και δεν είναι καλό
Διαφωνώ. Το Linux είναι ο ΜΟΝΟΣ, ο ΜΟΝΟΣ τρόπος ν'απαλλαγείς από κολλήματα και ιούς.
Επίσης είναι ταχύτατο. Καμία σχέση με Windows. Μιλάμε πετάει, μαμεί και ενίοτε δέρνει. Για να γίνει το τελευταίο όμως, πρέπει να δώσεις εντολή από την κονσόλα, γιατί ακόμη δουλεύεται το GUI για το Κ-gamei και το Κ-derni, επειδή δεν υπάρχουν οι σωστοί οδηγοί... Αλλά είναι πανεύκολο! Αρκεί να ανοίξεις ένα παράθυρο της κονσόλας και να δώσεις:
sudo install kolima-ston eggefalo
sudo add default sas-mamo-ta-windowsΑφού τρέξεις αυτό, μετά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα: στο άκουσμα και μόνο της λέξης Windows, θα τρέχει ένα scriptάκι αυτόματα, και ο χρήστης θα βάζει τα γέλια. Να έτσι:
Αυτό είναι για ένα χρήστη. Σε περίπτωση που συμμετέχουν περισσότεροι, τότε από την κονσόλα δίνεις:
sudo echo as-gelasoume-oloi-mazi-twra
Και το αποτέλεσμα, σε κατανεμημένα συστήματα, είναι αυτό:Είναι πολύ κεφάτο mod και μια ακόμη απόδειξη , πόσο απαραίτητο είναι πια να αφήσουμε τα Windows και να τρέξουμε στις αγκάλες του Linux. Επιλογή μονόδρομος.
Έγραψες....
Ερώτηση για τον υπολογιστή της δουλειάς
Σκληρός δίσκος 160gb από τα οποία είναι φορτωμένα τα 14 γίγα.
Λειτουργικό XP.
Εχω το cd των ubuntu απ το περιοδικό.
Πως θα κάνω διαχωρισμό τον σκληρό για να μη σβήσω τα windows.
Γίνετε μέσα απ τα windows απ τα εργαλεία διαχείρησης υπολογιστή-δίσκων?
Ρωτάω για να μη γίνει καμιά μαλακία και σβήσω τα προγράμματα όλα.Οι περισσότερες πρόσφατες εφαρμογές Linux θεωρητικά έχουν έναν partition manager αλλά δεν θα το συνιστούσα.
Καλλίτερα να δουλέψεις με το Partition Magic. Τα Vista έχουν ενσωματωμένη λειτουργία expand/shrink aλλά τα XP όχι. Θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις το diskpart εργαλείο των Wιndows αλλά δεν πρόκειται να ακουμπήσει το System Partition.Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP - ιδικά οι ιστορίες ενός μέλους (θα το καταλάβετε ποιανού ) έχουν γραφτεί έτσι που σε κάνουν να γελάς
Διάβασα και τις 25 σελίδες.
Εχω να παρατηρήσω πως οι χρήστες Linux έχουν ή παράξενο χιούμορ που εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, διαβρωμένο από χρόνια χρήση Windows δεν το καταλαβαίνω, ή μάλλον γελάνε εύκολα...Τι να πω... Ο mrsaccess που διηγείται τις περιπέτειές του, τις λέει γλαφυρά μεν και είναι διασκεδαστικός μερικές φορές, αλλά δεν είναι και για .. δηλαδή...
Από κει και πέρα, η όλη φάση θυμίζει αριστερό πολιτικό σχηματισμό --> γκρουπούσκουλο, με ολίγη εσάνς από 70' , 80'...
Είμαστε μια ομάδα πανέξυπνων σοφών, κατέχουμε την αλήθεια την μόνη αλήθεια και προφανώς οι υπόλοιποι είναι τουλάχιστον μαλάκες, που όσο μένουν πιστοί σ'αυτό που πιστεύουν (είτε είναι φιλελευθερισμός, είτε είναι ...Windows..), εμείς θα...γελάμε (γιατί είμαστε εν γένει μεγάλοι χιουμορίστες.. μ'αυτούς,
τους επιεικώς ηλίθιoυς! Ως γνωστόν, εμείς οι σοφοί, ξέρουμε καλύτερα!Δεν διάβασα τίποτα παραπάνω από το αρχικό μήνυμα. Μου φάνηκε τόσο ανόητη η διήγηση που αισθάνθηκα ανόητος που το διάβαζα. Το φοβερό και τρομερό λειτουργικό δεν είχε τρόπο να τραβάει logs από τον εκτυπωτή. Τον πείραξε που ο FF δεν αλλάζει tabs με την ροδέλα...Μα έτσι είναι ο FF. Τον πείραξε που ο ext3 driver δεν διαβάζει το κρυπτογραφημένο....Ξέρεις θέλει και το κλειδί της κρυπτογράφησης γι' αυτό. Δεν νομίζω να διαβάζει ο ntfs driver για Linux ( ο ποιός ; θέλει να έχεις το κλειστής αρχιτεκτονικής που είναι παράνομο να χρησιμοποιείς αλλιώς ακόμη και εάν έχεις αγοράσει τα Windows ntfs.sys για να δεις ntfs partitions και μόνο σε read only αλλιώς δική σου η ευθύνη , τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν από κανά μήνα ) το EFS χωρίς trusted κλειδί. Έχω να πω και άλλα αλλά αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε ανόητους....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μάλιστα παίζει για ακριβώς 2 δευτερόλεπτα και σταματάει, το πας παρακάτω και το ίδιο, 2' και σταματάει. Μόλις κάνω restart το firefox ξεκολλάει. Δε ξέρω τι φταίει και ούτε με νοιάζει ιδιαίτερα.Νοιάζει εμένα ρε
Ακριβώς το ίδιο μου κάνει.Mono που δεν διορθώνετε ούτε με επανεκίνηση
Αρα το πρόβλημα είναι στον ff?
Η έκδοση που έχω είναι η 2.
Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω την 3?Κι αν ναι πως γίνετε στο linux?Eμένα στον ff3 μου το κάνει πάντως..
Κάνε μια εγκατάσταση τον 3 βέβαια δε χάνεις τίποτα.
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html -
έβγαλα το ubuntu από το lenovo κι έβαλα το mepis. Moυ αρέσει περισσότερο. Πολύ όμορφο και πιο λειτουργικό interface χωρίς να κάνεις τίποτα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έβγαλα το ubuntu από το lenovo κι έβαλα το mepis. Moυ αρέσει περισσότερο. Πολύ όμορφο και πιο λειτουργικό interface χωρίς να κάνεις τίποτα.to youtube δουλεύει κανονικά?
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Οι περισσότερες πρόσφατες εφαρμογές Linux θεωρητικά έχουν έναν partition manager αλλά δεν θα το συνιστούσα.
Καλλίτερα να δουλέψεις με το Partition Magic. Τα Vista έχουν ενσωματωμένη λειτουργία expand/shrink aλλά τα XP όχι. Θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις το diskpart εργαλείο των Wιndows αλλά δεν πρόκειται να ακουμπήσει το System Partition.Δεν έχει επιλογή.
Θα το δω πάντως κι αν φαω ζόρι εδώ είμαστε -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Eμένα στον ff3 μου το κάνει πάντως..
Κάνε μια εγκατάσταση τον 3 βέβαια δε χάνεις τίποτα.
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.htmlΑ να δοκιμάσω κι αυτό
Πάντως τώρα παίζω με τον υπολογιστή του σπιτιού με τα linux.
Το απόγευμα θα έχω χρόνο για χημείες -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν νομίζω να διαβάζει ο ntfs driver για Linux ( ο ποιός ; θέλει να έχεις το κλειστής αρχιτεκτονικής που είναι παράνομο να χρησιμοποιείς αλλιώς ακόμη και εάν έχεις αγοράσει τα Windows ntfs.sys για να δεις ntfs partitions και μόνο σε read only αλλιώς δική σου η ευθύνη , τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν από κανά μήνα ) το EFS χωρίς trusted κλειδί. Έχω να πω και άλλα αλλά αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε ανόητους....http://www.ntfs-3g.org: 'Ανοιχτός' driver για ανάγνωση-εγγραφή σε NTFS partitions ταχύτατος, χωρίς να χρειάζεται το ntfs.sys και απόλυτα ασφαλής εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τον χρησιμοποιώ για τους εξωτερικούς δίσκους που κυκλοφορούν τριγύρω, γιατί το FAT είναι για τα μπάζα και δεν το εμπιστεύομαι. Τον έχουν by default όλες οι διανομές πλέον.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Δεν νομίζω να διαβάζει ο ntfs driver για Linux ( ο ποιός ; θέλει να έχεις το κλειστής αρχιτεκτονικής που είναι παράνομο να χρησιμοποιείς αλλιώς ακόμη και εάν έχεις αγοράσει τα Windows ntfs.sys για να δεις ntfs partitions και μόνο σε read only αλλιώς δική σου η ευθύνη , τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν από κανά μήνα ) το EFS χωρίς trusted κλειδί. Έχω να πω και άλλα αλλά αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε ανόητους....
http://www.ntfs-3g.org: 'Ανοιχτός' driver για ανάγνωση-εγγραφή σε NTFS partitions ταχύτατος, χωρίς να χρειάζεται το ntfs.sys και απόλυτα ασφαλής εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τον χρησιμοποιώ για τους εξωτερικούς δίσκους που κυκλοφορούν τριγύρω, γιατί το FAT είναι για τα μπάζα και δεν το εμπιστεύομαι. Τον έχουν by default όλες οι διανομές πλέον.
Δεν το ήξερα και επειδή κατά βάσιν δουλεύω με το RedHat Enterprise δεν το πρόσεξα εάν υπήρχε εκεί.Την πάλευα με έναν παλαιότερο driver που θέλει και το ntfs.sys.
Ευχαριστώ.Αλλά το θέμα με το EFS παραμένει.
-
Eγραφα απάντηση, αλλά ...κόλλησαν τα Windows!
Tέσπα, το PC είναι εξαθλιωμένο και πάει για απόσυρση (έχω δίπλα το καινούριο QuadCore ).Τι έλεγα, α για το Asterix, εεεε Asterisk(*)!
Που λες όχι, δεν έχω ιδέα τι φτιάξανε, δεν μου λένε μου το κρατάνε για έκπληξη! Αφού με παρατήσουν πάνω σε κάνα βουνό, δίπλα από την μαύρη τρύπα ενός αχανούς τούνελ, μέσα σε ένα κρύο και υγρό Κέντρο Ελέγχου, με τις αρκούδες και τους λύκους να ξύνουν με τα γαμψά νύχια τους την πόρτα για να μπουν να με κατασπαράξουν (έχω γίνει αρκετά δραματικός, ή να φωνάξουμε κανένα Linuxά να βοηθήσει; ), μου λένε, φτιάξε λίγο και τον CallManager , είναι απλό κι αν δυσκολευτείς πάρε ένα τηλέφωνο τον τάδε (τον οποίο δεν τον βρίσκεις ποτέ... ).
Τέσπα, φαντάζομαι σαν έρθει εκείνη η ώρα, θα γράψω κάτι σε:
sudo create all-f#cking-phones
sudo conf f#cking-phones
και θα δουλέψει άψογα (τουλάχιστον απ' όσα διάβασα εδώ, το Linux δουλεύει τόσο εύκολα, οπότε δεν αγχώνομαι καθόλου! ).Επίσης, θα διαφωνήσω για το Partition Magic, προσωπικά δεν το εμπιστεύομαι με την καμία. 2 φορές έχει καταστρέψει πέραν πάσης διορθώσεως το partition table, στην ουσία, έτσι και πειράξεις το partition table με το Partition Magic, μετά δεν μπορείς να το ξαναπειράξεις με καμία άλλη εφαρμογή ή λειτουργικό, οπότε αμέσως σε περιορίζει! Αν πάθει πάλι ζημιά, θέλεις τα recovery disks του Partition Magic, αλλιώς LosPoulos Symantecos, e vamonos , vamonos...
Α κι όσο για το diskpart, όχι δεν δουλεύει σε ενεργό boot partition, θα πρέπει να βάλεις το δίσκο σε ένα άλλο PC για να δουλέψει το diskpart ή ακόμη πιο εύκολα, πας Administrative Tools / Computer Management / Disk Management και το κάνεις από το γραφικό περιβάλλον.
Βέβαια, έτσι γίνεσαι λιγότερο μάγκας, κι εγώ μαζί, γιατί αν έγραφα κάτι σε στυλ:
diskpart
create partition logical [size=1234567]
Προφανώς θα περνούσα ευκολότερα για guru, αλλά τσάμπα παιδεύομαι, ως γνωστόν, οι πραγματικοί guru και μηχανικοί χρησιμοποιούν ΜΟΝΟΝ Linux... -
παιδιαα μου αγαπητα... τσακωνεστε για κατι το οποιο στους... κομπιουτεριστικους κυκλους ειναι αντιστοιχο με το 'ολυμπιακος vs παναθηναϊκος' στα αθλητικα θεματα, με το 'Χριστος VS Μωαμεθ' στα θρησκευτικα κοκ. (αλλα ενδιαφεροντα και ιστορικα vs ειναι τα intel vs amd, αγγλια vs γαλλια, αθηνα vs θεσ/νικη, humbuckers vs single coils, BMW vs mercedes, ΠΑΣΟΚ vs Ν.Δ., ρεπουμπλικανς vs ντεμοκρατς, νιρβανα vs guns n roses (μπλιαχ), axis of evil vs george bush, manosk vs traveller, ζωντανοι νεκροι vs βπεις).
συνηθιζω οσο μπορω να αποφευγω τετοιες συζητησεις, ποσο μαλλον αν ειναι.. καλοκαιρι. προτεινω να εχετε και οι μεν και οι δε τα ματια σας ανοιχτα οσον αφορα τα λειτουργικα (τα οποια σαφως εξελισσονται και πλεον υπαρχει ανταγωνισμος για τα windows, τοσο το macos που προσωπικα σιχαινομαι οσο και απειρες διανομες linux) και να μην ειστε στενομυαλοι.
προσωπικα χρησιμοποιω linux τα τελευταια 10 χρονια. παλαιοτερα, λογω games και fruity loops studio ειχα και windows, τα τελευταια χρονια εχω μονο linux καθως τα windows πλεον δεν μου χρειαζονται. παρ'ολα αυτα νομιζω ειμαι αρκετα ανοιχτομυαλος ωστε να αναγνωριζω οτι τα windows mobile own them all, ενω και xbox 360 αγορασα (αν κ το μετανιωσα καθως χτυπησε hardware failure, παρ'ολα αυτα τα σπαει ο,τι και να λεμε). τα λειτουργικα ειναι θεμα αναγκων και κ@υλας. τοσο οι linux διανομες οσο και το mac os (θου κυριε..) και τα παραθυρακια ειναι μια χαρα ΑΝ καλυπτουν τις αναγκες σου. καλυτερο λειτουργικο δεν υπαρχει, υπαρχει αυτο που καλυπτει καλυτερα τις αναγκες (και τις κ@υλες βεβαιως βεβαιως) του καθενα.αυτα τα ολιγα. θα εγραφα κ αλλα, εχω ομως σχεδον ξεμεινει απο τσιγαρα και εχω αρχισει να εκνευριζομαι που πρεπει να παω να παρω..
-
Για το 95% των παιχνιδιων θες directx,οποτε πας σε windows. Δεν ξερω αν η microsoft λαδωνει τις εταιριες δημιουργιας παιχνιδιων,αλλα σε λιγο καιρο το 100% των games θα απαιτουν directx. Καποιος μου ειχε πει οτι με ''λαμογια'' βαζεις directx στα linux. Εγω παντως δεν το ρισκαρω. Ακομα και αν δεν εισαι φανατικος gamer καποια στιγμη θα παιξεις παιχνιδι.
Τα linux χρησιμοποιουνται πιο πολυ απο τους προγραμματιστες κ.τ.λ. Δεν χρειαζεται οι οπαδοι των linux να θαβεται την Microsoft και εμας που σκαμε λεφτα. Σας αρεσουν τα linux και μπραβο σας. Ε το 90% χρησιμοποιει windows ειτε αρεσει αυτο σε μερικους ειτε οχι
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Για το 95% των παιχνιδιων θες directx,οποτε πας σε windows. Δεν ξερω αν η microsoft λαδωνει τις εταιριες δημιουργιας παιχνιδιων,αλλα σε λιγο καιρο το 100% των games θα απαιτουν directx. Καποιος μου ειχε πει οτι με ''λαμογια'' βαζεις directx στα linux. Εγω παντως δεν το ρισκαρω. Ακομα και αν δεν εισαι φανατικος gamer καποια στιγμη θα παιξεις παιχνιδι.ή θα αγορασεις κονσολα (ή θα πηγαινεις σε λανακια που εχει και περισσοτερη πλακα) ή ή ή...
για τους σταθερα gamers ομως η αληθεια ειναι πως τα παραθυρακια ειναι μονοδρομος (για τους λιγοτερο φανατικους οπως εγω οχι)Τα linux χρησιμοποιουνται πιο πολυ απο τους προγραμματιστες κ.τ.λ.
αυτο ειναι μυθος.
πρεπει να υπαρχουν λιγα πραγματα που βαριεμαι στη ζωη μου περισσοτερο απ'τον.. προγραμματισμο. μια επισκεψη στον οδοντιατρο μπορει να με φτιαχνει περισσοτερο απ'τον προγραμματισμο. κι ομως. καποτε ναι, χρειαζονταν καποιες παραπανω γνωσεις για να εχεις linux. σημερα πραγματικα οχι. εξ´αλλου γεγονος ειναι πως μια χαρουλα προγραμματιστης μπορεις να'σαι και απο windows. και ο δικος μας (φορουμικα δικος μας εννοω) migf1 που ειναι προγραμματιστης μια χαρα την κανει τη δουλιτσα του με τα windows.Δεν χρειαζεται οι οπαδοι των linux να θαβεται την Microsoft και εμας που σκαμε λεφτα. Σας αρεσουν τα linux και μπραβο σας. Ε το 90% χρησιμοποιει windows ειτε αρεσει αυτο σε μερικους ειτε οχι
την microsoft εχουμε καθε δικαιωμα να τη θαβουμε και ειναι λογικο να το κανουμε για πολλους λογους (ειτε σαν απογοητευμενοι καταναλωτες οπως εγω που ανηκω στο πανω απο 30% των αγοραστων xbox 360 που χτυπαει hardware failure επειδη ειναι κακοσχεδιασμενο*, ειτε γιατι διαφωνουμε με τον τροπο που λειτουργει κοκ). σε καμια περιπτωση σημερα καποια εταιρεια δεν πρεπει να ειναι στο απυροβλητο, ακομα και αν προτιμαται απ'το 90% (που οντως ισχυει).
*η microsoft εχει παραδεχτει ανοιχτα το εν λογω προβλημα στα 360.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Xμ ναι...τα έπιασαν τα λεφτά τους, τι να σου πω!
Σόρυ για το nick, αλλά δεν μπορείς να πεις, το polar έχει και ένα...μεγαλείο (σαν το Linux ένα πράμα, καταλαβαίνεις... ).
Πάντως το θεματάκι για τα ΜΡ3, Divx , torrent το έκανες λίγο γαργάρα, ή είναι η ιδέα μου; Φαντάζομαι την αλληλεγγύη σου την δείχνεις μόνον σε προγραμματιστές, αλλά σε μουσικούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, όχι τόσο;Δεν έχω πρόβλημα με το nick, εξάλλου πλάκα κάνουμε.
Σχετικά με το θέμα των mp3 κλπ δεν έχω αναφερθεί επειδή δεν έχει νόημα στην παρούσα συζήτηση.
Το θέμα μας δεν είναι σχετικά με την ηθικότητα της χρήσης πειρατικών εκδόσεων ούτε με τους μουσικοσυνθέτες.
Μην τα μπλέκεις.
Αυτό που λέμε εδώ είναι απλό.
Έχουμε 2 ίδια «πράματα» που εκτελούν την ίδια εργασία.Το Α διανέμετε δωρεάν και το Β πρέπει να πληρώσεις για να το αποκτήσεις.
Και εσύ επιμένεις να μηδενίζεις το πλεονέκτημα του Α (linux) επειδή είναι εύκολο και απλό (δεν διαφωνώ σε αυτό) να βρείς το Β (windows) σε πειρατική κόπια.
Δεν αμφισβήτησε κανένας την ευκολία με την οποία οι χρήστες αποκτούν πειρατικές εκδοσεις των windows.
Προσωπικά έχω κάνει πάνω από 50 πειρατικές εγκαταστάσεις σε γνωστούς και φίλους τα τελευταία χρόνια, μόλις 2 από αυτούς θέλησαν να τα αγοράσουν, οι υπόλοιποι...Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι επιχείρημα ούτε μπορείς να το θεωρήσεις σαν πλεονέκτημα όπως κάνεις εσύ...
Αυτή είναι η ένσταση μου. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Για το 95% των παιχνιδιων θες directx,οποτε πας σε windows. Δεν ξερω αν η microsoft λαδωνει τις εταιριες δημιουργιας παιχνιδιων,αλλα σε λιγο καιρο το 100% των games θα απαιτουν directx. Καποιος μου ειχε πει οτι με ''λαμογια'' βαζεις directx στα linux. Εγω παντως δεν το ρισκαρω. Ακομα και αν δεν εισαι φανατικος gamer καποια στιγμη θα παιξεις παιχνιδι.
ή θα αγορασεις κονσολα (ή θα πηγαινεις σε λανακια που εχει και περισσοτερη πλακα) ή ή ή...
για τους σταθερα gamers ομως η αληθεια ειναι πως τα παραθυρακια ειναι μονοδρομος (για τους λιγοτερο φανατικους οπως εγω οχι)Τα linux χρησιμοποιουνται πιο πολυ απο τους προγραμματιστες κ.τ.λ.
αυτο ειναι μυθος.
πρεπει να υπαρχουν λιγα πραγματα που βαριεμαι στη ζωη μου περισσοτερο απ'τον.. προγραμματισμο. μια επισκεψη στον οδοντιατρο μπορει να με φτιαχνει περισσοτερο απ'τον προγραμματισμο. κι ομως. καποτε ναι, χρειαζονταν καποιες παραπανω γνωσεις για να εχεις linux. σημερα πραγματικα οχι. εξ´αλλου γεγονος ειναι πως μια χαρουλα προγραμματιστης μπορεις να'σαι και απο windows. και ο δικος μας (φορουμικα δικος μας εννοω) migf1 που ειναι προγραμματιστης μια χαρα την κανει τη δουλιτσα του με τα windows.Δεν χρειαζεται οι οπαδοι των linux να θαβεται την Microsoft και εμας που σκαμε λεφτα. Σας αρεσουν τα linux και μπραβο σας. Ε το 90% χρησιμοποιει windows ειτε αρεσει αυτο σε μερικους ειτε οχι
την microsoft εχουμε καθε δικαιωμα να τη θαβουμε και ειναι λογικο να το κανουμε για πολλους λογους (ειτε σαν απογοητευμενοι καταναλωτες οπως εγω που ανηκω στο πανω απο 30% των αγοραστων xbox 360 που χτυπαει hardware failure επειδη ειναι κακοσχεδιασμενο*, ειτε γιατι διαφωνουμε με τον τροπο που λειτουργει κοκ). σε καμια περιπτωση σημερα καποια εταιρεια δεν πρεπει να ειναι στο απυροβλητο, ακομα και αν προτιμαται απ'το 90% (που οντως ισχυει).
*η microsoft εχει παραδεχτει ανοιχτα το εν λογω προβλημα στα 360.
Φυσικα το xbox360 εχει πολλα προβληματα(ring of death οπως το λενε καποιοι ). Παντως εχει βγαλει πολλα καλα παιχνιδια οπως το gears of wars. Εγω ομως ετσι και αλλιως ps3 θα επαιρνα(αν αγοραζα κονσολες) μιας και επικρατησε και το blue ray. Φυσικα δεν συγκρινονται τα γραφικα του pc με τις κονσολες. Με 1000 ευρο σου φτιαχνω pc που ειναι 5 φορες ισχυροτερο απο το ps3.Απλα με το pc κανεις συνεχως αναβαθμισεις και χαλας περισσοτερα λεφτα. Με το ps3-xbox εισαι καλυμενος για 7 χρονια
Ασε που τα MMO's κυριαρχουν πλεον και για να παιξεις θες keyboard kai mouse. Το pc gaming δεν προκειται να πεθανει ποτε και ας λενε πολλοι το αντιθετο
-
Φυσικα δεν συγκρινονται τα γραφικα του pc με τις κονσολες. Με 1000 ευρο σου φτιαχνω pc που ειναι 5 φορες ισχυροτερο απο το ps3.Απλα με το pc κανεις συνεχως αναβαθμισεις και χαλας περισσοτερα λεφτα. Με το ps3-xbox εισαι καλυμενος για 7 χρονιαΑσε που τα MMO's κυριαρχουν πλεον και για να παιξεις θες keyboard kai mouse. Το pc gaming δεν προκειται να πεθανει ποτε και ας λενε πολλοι το αντιθετο
+1
Δυστυχώς, ενώ με τις κονσόλες είσαι καλυμένος για ΟΤΙ καινούργιο βγεί για χ χρόνια.
Δηλαδή θα παίζει αξιοπρεπώς , χωρίς κολλήματα κλπ.Με το pc gaming πρέπει να σκάς κάνα 500άρι (και βάλε) κάθε χρόνο αν θέλεις να παίζεις τα παιχνίδια της χρονιάς που τρέχει...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν έχω πρόβλημα με το nick, εξάλλου πλάκα κάνουμε.
Σχετικά με το θέμα των mp3 κλπ δεν έχω αναφερθεί επειδή δεν έχει νόημα στην παρούσα συζήτηση.
Το θέμα μας δεν είναι σχετικά με την ηθικότητα της χρήσης πειρατικών εκδόσεων ούτε με τους μουσικοσυνθέτες.
Μην τα μπλέκεις.
Αυτό που λέμε εδώ είναι απλό.
Έχουμε 2 ίδια «πράματα» που εκτελούν την ίδια εργασία.Το Α διανέμετε δωρεάν και το Β πρέπει να πληρώσεις για να το αποκτήσεις.
Και εσύ επιμένεις να μηδενίζεις το πλεονέκτημα του Α (linux) επειδή είναι εύκολο και απλό (δεν διαφωνώ σε αυτό) να βρείς το Β (windows) σε πειρατική κόπια.
Δεν αμφισβήτησε κανένας την ευκολία με την οποία οι χρήστες αποκτούν πειρατικές εκδοσεις των windows.
Προσωπικά έχω κάνει πάνω από 50 πειρατικές εγκαταστάσεις σε γνωστούς και φίλους τα τελευταία χρόνια, μόλις 2 από αυτούς θέλησαν να τα αγοράσουν, οι υπόλοιποι...Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι επιχείρημα ούτε μπορείς να το θεωρήσεις σαν πλεονέκτημα όπως κάνεις εσύ...
Αυτή είναι η ένσταση μου.Δεν θεωρώ καθόλου άσχετο στην κουβέντα περί πνευματικων δικαιωμάτων και πειρατείας να αναφερθεί εκτός από το software και η μουσική και τα ΜΡ3. Είναι όλα αυτά που κυκλοφορούν παντού στο δίκτυο και είναι εύκολο να τα κάνεις δικά σου, έστω παρανόμως. Δεν βλέπω τι το διαφορετικό έχει το κλεμμένο software από την κλεμμένη μουσική πχ!
Κι αυτό ακριβώς προσπαθώ να σου εξηγήσω: δεν θα πείσεις ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ απλό χρήστη, να χρησιμοποιήσει Linux επειδή είναι δωρεάν, γιατί ακριβώς, για τον απλό χρήστη , για το δικό του ...φτωχό...παραθυρικό μυαλό ΚΑΙ ΤΑ WINDOWS είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Ποτέ δεν έχει σκεφτεί πως πρέπει να τα πληρώσει, θα τα βάλει σπασμένα και θα είναι και πολύ...ευχαριστημένος από την ποιότητα! Εδώ ο πατέρας μου που έμαθε υπολογιστή στα 50, με ρωτάει αν θέλει κάνα πρόγραμμα, 'θα το βρούμε δωρεάν, γιατί αν είναι να πληρώσω , δεν θέλω!'
Καταλαβαίνεις; Μένεις στο τυπικό του πράγματος, που φαίνεται πως απ' όλους τους χρήστες οι Linuxάδες επιμένετε: είναι ελεύθερη η χρήση του (και όχι δωρεάν όπως λέτε...).
Σε εταιρικό περιβάλλον, είπαμε, έχει σημασία. Σε οικιακό, ΟΧΙ, πως να το κάνουμε; Ο χρήστης θα διαλέξει χωρίς ...φόβο και πάθος, αυτό που του κάνει, ελεύθερο ή σπασμένο, στα @@ του.Αν θέλεις να πείσεις κάποιον να δοκιμάσει το Linux, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να τον πείσεις με αυτό το επιχείρημα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Για να πείσεις κάποιον απλό χρήστη να βάλει Linux, πρέπει να του δώσεις ένα καλύτερο προϊόν, με το οποίο να κάνει την δουλειά του το ίδιο εύκολα και καλά όπως με τα Windows. Γιατί τα περί κολλημάτων και προβλημάτων των Windows, ειλικρινά, είναι μόνον στην φαντασία των Linuxάδων πλέον και ξαναλέω, μιλώ με την εμπειρία απαιτητικότατων εφαρμογών (SCADA, automation, control και όχι μόνον).
Είναι πολύ καλό που από ό,τι είδα (thanx Hammer) υπάρχει τρόπος να τρέξουν κάποιες εφαρμογές των Win σε Linux. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για να γίνει ελκυστικό σε πολύ κόσμο. Αλλά παραμένει ένα σημαντικό, σημαντικότατο θέμα: η διάδοση ενός software ξεκινάει ΠΑΝΤΑ από τους πιτσιρικάδες. Κι όσο οι πιτσιρικάδες θα παίζουν παιχνίδια στο PC, θα πάνε κατευθείαν στα Windows, και θα γράφουν στα @@ τους το Linux, γιατί δεν θα έχουν την όρεξη να μπουν στον κόπο. Οσοι το κάνουν, θα είναι πιθανόν του χώρου ή της δουλειάς, αλλά όπως καταλαβαίνεις, είναι (είμαστε...) η μειοψηφία.
Επομένως, η λύση φοβάμαι πως πρέπει να έρθει από άλλου: να γίνουν οι...κονσόλες (PS3, XBox) τόσο καλές, που ΟΛΟΙ να παίζουν σ'αυτές παιχνίδια. Οπότε ο υπολογιστής να είναι για άλλες δουλειές!
Επίσης, νομίζω θα βοηθούσε πολύ ένα GUI που να μοιάζει ΠΟΛΥ με Windows, ώστε να μπορεί μια εταιρεία να το βάλει ακόμη και στο PC της γραμματέας!
Αλλά δεν ξέρω αν αυτό γίνεται, η θα έρθει η Microsoft να κατατμήσει (defrag) GNU κ λαράκια μετά... -
Φυσικα το xbox360 εχει πολλα προβληματα(ring of death οπως το λενε καποιοι)
πολλα οχι, ενα και καλο (Red Ring of Death)
εχουν αναφερθει και καποια λιγοτερο σημαντικα περιστατικα υπερθερμανσης και γρατζουνισμενων δισκων αλλα νταξξξξξ...
σαφως ομως ειναι μακραν πιο προβληματικο απο ps3 και wii.στα υπολοιπα που λες, δεν διαφωνω απολυτα, αλλα νομιζω οτι υπεραπλουστευεις. για παραδειγμα, οσον αφορα MMO, υπαρχει και το XBOX live. υπαρχουν πολλα θετικα και αρνητικα σε pc gaming και console gaming, δεν υπαρχει λογος να απαριθμηθουν...
παντως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ασπρο μαυρο. ναι, ενα καλοστημενο pc παταει κατω οποιαδηποτε κονσολα, αλλα οταν μιλαμε για simplicity και κοστος και μαλιστα με πολυ καλη ποιοτητα σημερα εκει ειναι που η κονσολα παταει κατω τα pc. μετα παιζει και το στυλ του gamer. drivers? updates? wtf is that shit anyway?
και σιγουρα δεν μπορω να πιστεψω οτι το 98% των gamers δεν ειναι καλυμμενοι απο την ΑΠΟΔΟΣΗ και ποιοτητα των ps3 και xbox 360 σε μια καλη και μεγαλη hd tv. οι τιτλοι, τα lan games κλπ ειναι αλλο θεμα, που σαφως μετρανε υπερ του pc και το δεχομαι σαν ενσταση (που ομως εμενα με αφηνει αδιαφορο οσο μπορω να παιζω gta4 και αυτοι οχι, ειναι κ θεμα γουστων).
η αποδοση ομως σημερα ειναι θεμα πολυπλοκο (ποσοι pc gamers παιζουν σε 46αρες HD ετσι κ αλλιως) και αν και το pc οντως μπορει να σκισει σε ποιοτητα την κονσολα, ειναι αρκετα προχωρημενες οι νεες κονσολες και δε νομιζω οτι για την συντριπτικη πλειοψηφια των gamers δεν ειναι επαρκεις ποιοτικα
Linux vs Windows