-
-
οι καγκουριά αλλαζει ύφος.
εκτος κι αν του αρεσoυν τα thundercats -
Είναι από Peugeot
-
-
Να ήταν το cupra τουλάχιστον...
-
τρολάρει τους Πεζάκηδες
με το νέο γυναικείο-φλύαρο σχήμα του 208, ήρθε η ώρα να αλλάξουνε σε SEAT με τα πανέμορφα πλαστικά -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
να ρυμουλκείται από ένα τέτοιο
Αφού δεν είδες το παραπάνω να ρυμουλκείαι από κανένα τέτοιο...
...όλα καλά!!!
-
To γράφω εδώ, επειδή δεν είναι τόσο άξιο για τα τροχαία ατυχήματα, αλλά περισσότερο προς προβληματισμό για το τι κυκλοφορεί στους δρόμους με ότι επακόλουθα μπορεί να έχει αυτό.
Είμαι το μεσημέρι σε πολυσύχναστη λεωφόρο που έχει μποτιλιάρισμα και σταματάω. Μπροστά μου ολοκαίνουργιο Λεόν (3/14 όπως αποδείχτηκε μετά) και ξαφνικά έρχεται από πίσω μου ένα Ξαρά και με τρακάρει. Το αυτοκίνητο κυλάει και ακουμπάει το Λεόν. Οι υλικές ζημιές λίγες, έως ελάχιστες, αν και όλα θέλουν τον φαναρτζή τους.
Βγαίνει ο τύπος του Ξαρά με σορτσάκι και γυμνός από πάνω και αρχίζει να φωνάζει ότι δεν φταίει αυτός, αλλά τα φρένα του αυτοκίνητου που δεν έπιασαν και γλίστρησε πάνω μου. Οτιδήποτε και να του λέγαμε, ωρύεται και να φωνάζει (οι ατάκες που είπε στη συνέχεια....).
|Βλέποντας ότι δεν έχει νόημα να συζητάω, καλώ τροχαία και εμπειρογνώμονα ασφαλιστικής. Η τροχαία έρχεται στα 3 λεπτά, αφού είναι στα 100μ από το σημείο. Περιγράφουμε το περιστατικό και όταν αρχίζει η καταγραφή των στοιχείων βλέπουμε ότι ο τύπος δεν έχει δίπλωμα (του το έχουν πάρει) και ότι την έχει κοπανήσει (νόμιμα με άδεια από το ψυχιατρείο). Έχει όμως άδεια και ασφάλεια. Οι φωνές από μέρους του συνεχίζονται και σε κάποια φάση λέει:
- Σιγά μην πληρώσω τη ζημιά - κατεβάζει το σορτσάκι του δείχνοντας τα απαυτά του - και φωνάζει: Θα πάρετε τα @@ μου.
Σε επιμονή μου στον αστυνόμο τι θα τον κάνουνε, μου απαντάει: τίποτα, άστον να φύγει. Και όταν τον ρωτώ: κι αν σκοτώσει κανέναν στο δρόμο? μου απαντάει ότι δεν είναι αρμοδιότητα μας.....
Το κατέγραψαν, ο τύπος έφυγε και πήγα 100μ στην τροχαία για να πάρω αντίγραφο - αφού έχουν μόνο 2. Εκεί ζήτησα το διοικητή και του ανέφερα όλο το περιστατικό που το επιβεβαίωσε ο τροχονόμος. Η απάντηση του ήταν, θα το κοιτάξουμε εμείς.
Γιατί δεν το κάνατε τότε που τον είχατε εκεί? .............καμία απάντηση.Τότε ο τροχαίος μου λέει ότι δεν πρόκειται να πάρω χρήματα από την ασφάλεια του, επειδή δεν έχει δίπλωμα και ότι έπρεπε να τον βάλω να βρει κάποιον άλλον οδηγό. Προτείνει δηλ. να παρανομήσω για να πληρωθώ. Τότε του είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα και το μόνο που θέλω είναι να μην κυκλοφορούν τέτοιοι έξω.
Ατάκες του κυρίου:
- Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε, εγώ οδηγώ 30 χρόνια και έχω προκαλέσει 5 ατυχήματα, ένας με μηχανή είναι ακόμη στο νοσοκομείο.
- Μην με τσατίζετε γιατί θα τα πάρω και θα κάνω το Οκτάβια (το περιπολικό) κάμπριο.
- Αστυνόμοι θα μου κλάσετε τα @@
- (στον εμπειρογνώμονα που φωτογράφιζε). Θα σου βάλω τη μηχανή στον κ@λ@.
- (στη κυρία που οδηγούσε το Λεόν). Πείτε κυρία ότι δεν έφταιγα εγώ, γιατί αλλιώς δεν θα πάρω τα φάρμακα μου καμιά μέρα και θα σε βρω...
Τι θα κάνατε εσείς? Μηνύσεις? Φανταστείτε το μπλέξιμο....Η τροχαία έκανε σωστά τη δουλειά της να καταγράψει μόνο και να τον αφήσει να φύγει οδηγώντας?
μη σας τύχει...
-
Κρήτη έγινε αυτό;
-
Πάντως αυτό με το 'χαρτάκι απο ψυχιατρείο' το έχει γνωστό πρόσωπο που με το ζόρι κινείται κ είχε στην κατοχή του μερσεντέ σπορτς κουπέ. Απλά δεν τους πιάνει μία. Μη σου τύχει.
-
α) για να δρομολογησεις ΕΣΥ (ο οποιοσδηποτε ιδιωτης) οποιαδηποτε διαδικασια για αυτα που αφορουσαν ΕΣΕΝα στο παραπανω σκηνικο, αυτο σημαινει μηνυση. Αλλιως δεν γινεται τιποτα. Επρεπε να του κανετε (εσυ, ο πραγματογνωμονας, η αλλη κυρια) μηνυση για την εξυβριση, για τις απειλες, για προσβολη της γενετησιας αξιοπρεπειας και για προσβολη της δημοσιας αιδους (οταν σου εδειξε τα @@ του). Νομικη καλυψη εχεις? Θα σου πληρωνε και τα εξοδα.
β) ο αστυνομικος επρεπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ να τον μαζεψει γιατι πολυ απλα οδηγει ενω του εχουν αφαιρεσει το διπλωμα και προκαλεσε και ατυχημα*. Επισης επρεπε αυτεπαγγελτως να τον παει για εξυβριση και απειλη κατα του ιδιου.
γ) Κανονικα πρεπει να κανεις τη μηνυση και να κινηθεις και εναντιον του αστυνομικου που τον αφησε να φυγει (ξεκαθαρη παραβαση καθηκοντος το οτι τον αφησε να φυγει, και αμα μαλιστα τα εχει καταγραψει ολα αυτα στη δικια του αναφορα, γλεντησε τον).
στην τελευταια σου ερωτηση απο πανω, τη ξερεις μονος σου την απαντηση.
Και φυσικα θα σε πληρωσει η ασφαλεια του και μετα θα τα ζητησει απο εκεινον με τοκο. Γενικα ολοι οι 'αρμοδιοι' δεν θελουν να ασχοληθουν, οποτε πρεπει να ασχοληθεις εσυ.
*μονο το οτι οδηγουσε με αδεια που του εχει αφαιρεθει, χωρις να συνυπολογισουμε τη προκληση του ατυχηματος, ειναι φυλακιση τουλαχιστον ενος μηνος και προστιμο τουλαχιστον 200ε.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Κρήτη έγινε αυτό;Yeap! Μέσα στα Χανιά.
tapatalk speaking
-
Αντε ρε, πεφτω απο τα συννεφα...
επισης για την οδηγηση με αφαιρεθεισα αδεια, απο ΚΟΚ:
Επιπλέον (σσ: των παραπανω ποινων που εγραψα), στέρηση δικαιώματος επαναχορήγησης της άδειας οδήγησης για 3 επιπλέον έτη (με απόφαση δικαστηρίου)
επιπλεον, αν το οχημα δεν ειναι δικο του, φυλακιση 1-6 μηνες για αυτον που του το παραχωρησε.
τι γραφει ακριβως η εκθεση της τροχαιας?
-
πρέπει να είναι γνωστή φίρμα για να μην τον 'μάζεψαν' ... τι να πεις.
-
Παντως αποζημειώνεστε και οι 2 από την ασφάλεια και η ασφάλεια τα παίρνει απο τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Αν ειδικά υπάρχει και νομική κάλυψη , θα γίνει μυνησει στην αλλα σφαλιστική αν δεν δεχτει να πληρώσει και θα τα πάρετε με τόκο......
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μόνο το συμβάν και ότι δεν είχε δίπλωμα. Τα υπόλοιπα δεν είναι αρμοδιότητα της τροχαίας...όπως δήλωσαν.
πρέπει να είναι γνωστή φίρμα για να μην τον 'μάζεψαν' ... τι να πεις.
Πολύ πιθανόν....
-
Γενική ερώτηση: Σταματά αστυνομικός οδηγό και διαπιστώνει ότι δεν έχει δίπλωμα. Τι πρέπει να κάνει; Να τον κρατήσει στο σημείο μέχρι να έρθει κάποιος άλλος να παραλάβει το αυτοκίνητο; Πώς αλλιώς μπορεί να εξασφαλίσει ότι δε θα το οδηγήσει και πάλι φεύγοντας;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Γενική ερώτηση: Σταματά αστυνομικός οδηγό και διαπιστώνει ότι δεν έχει δίπλωμα. Τι πρέπει να κάνει; Να τον κρατήσει στο σημείο μέχρι να έρθει κάποιος άλλος να παραλάβει το αυτοκίνητο; Πώς αλλιώς μπορεί να εξασφαλίσει ότι δε θα το οδηγήσει και πάλι φεύγοντας;Μονος του θα είναι ο αστυνομικός;
-
Η οδηγηση με διπλωμα που εχει αφαιρεθει, τιμωρειται με φυλακιση. Αρα υποθετω θα μπορουσαν/επρεπε να τον πανε αυτοφορο (ασχετα αν μετα το δικαστηριο του εδινε προθεσμια). Υποθετω επισης (χωρις να βρισκω ομως κατι) οτι η προκληση ατυχηματος ενω οδηγας με αφαιρεμενο διπλωμα, εχει μεγαλυτερες ποινες.
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μόνο το συμβάν και ότι δεν είχε δίπλωμα. Τα υπόλοιπα δεν είναι αρμοδιότητα της τροχαίας...όπως δήλωσαν.
Προφανως το τι σου ειπε+εκανε εσενα, δεν ειναι δικη τους αρμοδιοτητα απο την αποψη που σου ειπα παραπανω: για να κινηθει το οτιδηποτε, πρεπει να το κινησεις εσυ. Απο εκει και περα, ηλιθιοτητα στο κυβο: κατ' αρχας δεν του κανουν τιποτα οταν βριζει+απειλει εκεινους (θεμα αρμοδιοτητας? ), 2ον δεν τον γραφουν (σωστα? ή τον εγραψαν?) που οδηγουσε χωρις διπλωμα και 3ον δεν τον μαζευουν για τον ιδιο λογο. Στο τελευταιο βεβαια, μπορει να του κανουν αυτεπαγγελτη μηνυση μετα οι ιδιοι στο τμημα και να προχωρησει το θεμα. Αν ομως δεν του εδωσαν κληση, μπορεις να τους κανεις μανουρα (εγω θα τους εκανα, για να μαθουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους). Οπως και να εχει φυσικα και θα τα παρεις τα λεφτα σου, ενεργοποιησε την ασφαλιστικη σου και τη νομικη προστασια, και ξερουν αυτοι τι θα κανουν.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κρήτη έγινε αυτό;
Yeap! Μέσα στα Χανιά.
Γιατί δεν τον δίνεις στεγνά (ονοματάκι, ηλικία, περιοχή) για να ξέρουν και οι άλλοι που τριγυρνά ο ψυχάκιας. Νομική προστασία για να “πλησιάσεις” τον ιδιοκτήτη υπάρχει;
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]