Oct 11, 2007, 9:44 PM

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:

Αντρέα, σε άλλα θέματα (Σέρρες κλπ ) πραγματικά ΧΑΙΡΟΜΑΙ που σε διαβάζω αλλά οι παραπάνω γραμμές μου φαίνονται ο ορισμός της υποκρισίας.

'-Γιατί σκοτώνεις;' '-Γιατί μπορώ!'

Αφού μπορείς να πάρεις το φαγητό σου από το Σούπερ Μάρκετ που είναι ήδη σκοτωμένο (γιατί οκ πρέπει να επιβιώσουμε κι εμείς) γιατί να βγεις και να σκοτώσεις επιπλέον;

Μα ΔΕΝ ειναι επιπλέον.Ειναι στή θεση του άλλου.Αυτο που θα σκοτωσω εγω και θα το φαω,δε θα το σκοτωσει για χατηρι μου ο χασαπης.
Που το βλέπεις το επιπλέον;

Και την υποκρισία πάλι που την ειδες;Μονος μου δε λέω οτι γνωριζω τη φυση μου και κυνηγάω;Που με ειδες να κρυβομαι;

Το 'ήδη σκοτωμένο' επίσεις,αλλαξέ το με 'κατα παραγγελία' σκοτωμενο.Το να ισχυρίζεσαι οτι εσυ δεν φταίς για τη σφαγη της τροφης σου,δεν πιάνει τόπο.Ειναι και καργα υποκριτικο,μιας και δε σου αρεσει η υποκρισια.

Εγω θα σταματησω κάπου εδω,ειναι κουραστικο να απανταω σε τόσους πολλούς μόνος μου.Αυτα που ειχα να πώ,τα ειπα.
Θα πώ μόνο ενα τελευταιο,που δεν εχει να κανει αποκλειστικα με αυτο το θεμα:Ολα τα θεματα πρεπει να τα εξεταζουμε σε βαθος,τουλάχιστον πρίν φανατιστούμε.Ειναι κριμα να υιοθετούμε φανατικα απόψεις που απλά καπου τις ακουσαμε.Πολλές φορες οι ανθρωποι που συνηθισαμε να θεωρούμε ώς εγκυρους,ειναι απλοί παπατζηδες.Και το κριμα δεν το περνουν μονο αυτοι στο λαιμο τους.

Όπα, κανένας φανατισμός!

Όσο για την υποκρισία που με κατηγορείς. Για να επιβιώσω ΠΡΕΠΕΙ να τραφώ με οργανισμούς που είναι κάτω από εμένα στην τροφική αλυσίδα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δικαιολογηθώ γι' αυτό!

Άλλο όμως το να παίρνω το κοτόπουλο από το Χ μαγαζί (από ΑΝΑΓΚΗ) και άλλο να σκοτώνω και να διαγράφεται ένα τεράστιο χαμόγελο στο προσωπό μου. Γιατί μη μου πεις ότι όταν πετυχαίνεις ένα αγριογούρουνο (πχ) δε χαίρεσαι...